Μπόνους μετατροπής οχημάτων | Υπουργείο Ενεργειακής μετάβασης, 2023 Μπόνους ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Βοήθεια αγοράς

Μπόνους ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Μεγέθυνση σε κρατικές ενισχύσεις το 2023

Οι διαδικασίες για την κατανομή βοήθειας για την αγορά ή την ενοικίαση μικρών ρυπογόνων οχημάτων ορίζονται στα αντικείμενα Δ. 251-1 έως Δ. 251-13 του ενεργειακού κώδικα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Prime για να μετατρέψετε τα οχήματα και τα οικολογικά μπόνους 2023

Επανεκκίνηση της Γαλλίας

Αρχική - Υπουργείο Μεταβάσεων Ενεργειακής - Μπόνους Μετατροπής

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου Δ. 251-13 του ενεργειακού κώδικα, πρέπει να γίνουν αιτήματα βοήθειας Το αργότερο 6 μήνες Ανάλογα με την ημερομηνία τιμολόγησης του οχήματος ή, σε περίπτωση ενοικίασης, πληρωμής του πρώτου ενοικίου.

Σε περίπτωση που το ποσό της χορήγησης βοήθειας εξαρτάται από τη χορήγηση ισοδύναμης βοήθειας από μια τοπική κοινότητα, η οποία θα σας ανατεθεί αργά, θυμηθείτε να ξεκινήσετε το αίτημά σας για την εθνική βοήθεια ή να επισημάνετε την πρόθεσή σας να υποβάλετε ένα, μέσω της επαφής μορφή, εντός του 6 -month -old.

Οι διαδικασίες για την κατανομή βοήθειας για την αγορά ή την ενοικίαση μικρών ρυπογόνων οχημάτων ορίζονται στα αντικείμενα Δ. 251-1 έως Δ. 251-13 του ενεργειακού κώδικα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Νέα

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι κλίμακες βοήθειας για την αγορά ή την ενοικίαση μικρών ρυπογόνων οχημάτων έχουν εξελιχθεί. Οι νέες μέθοδοι κατανομής αυτών των βοηθημάτων μπορούν να προβληθούν στην επόμενη σελίδα: https: // www.οικολογία.γούβ.FR/Prime-Conversion-Bonus-Ecologique-Toutes-Aides-En-Faver.

Αιτήματα ενίσχυσης για την απόκτηση επιβατικών αυτοκινήτων, φορτηγών ή 2-3 τροχών και τετραγωνικών κύκλων με κινητήρα που τιμολογείται από την 1η Ιανουαρίου 2023 Μπορεί τώρα να τοποθετηθεί στο Teleservice.

Ως επέκταση του ενεργού σχεδίου ποδηλάτων και κινητικότητας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, η ενίσχυση της βοήθειας για την αγορά ποδηλάτων, η οποία αρχικά τελείωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, επεκτάθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Αιτήματα βοήθειας για την απόκτηση ηλεκτρικών κύκλων ή ρυμουλκούμενων για κύκλους που τιμολογούνται από τις 29 Δεκεμβρίου 2022 Μπορεί τώρα να τοποθετηθεί στο Teleservice.

L λογότυπο

Στο πλαίσιο της υποδοχής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024, δημιουργείται εξαιρετική βοήθεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 για ταξί για την απόκτηση ή μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων προσαρμοσμένα στη μεταφορά ανθρώπων σε μειωμένους χρήστες κινητικότητας και αναπηρικών καροτσάκια.

Σας προσκαλούμε να διαβάσετε τις κλίμακες ταξί εδώ.

Τα αρχεία πρέπει να υποβάλλονται σε μια ειδική τηλεσκόπηση: https: // puma.Ασπίδα-δημόσιος.fr/puma/help/102.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή αίτημα για βοήθεια, επικοινωνήστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση μπόνους-taxi-pmr.FR ή τηλεφωνικά στο 0800 74 74 00 (δωρεάν υπηρεσία και κλήση).

Μπόνους ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Μεγέθυνση σε κρατικές ενισχύσεις το 2023

Υπάρχει ακόμα ένα Ηλεκτρικό μπόνους αυτοκινήτου το 2023 ? Ναι, μέσω πολλών συσκευών, ατόμων και επιχειρήσεων μπορούν να λάβουν βοήθεια. Μπόνους μετατροπής, οικολογικό μπόνους, περιφερειακές ή τοπικές επιδοτήσεις … νέα ή χρησιμοποιημένα. Ας κάνουμε απολογισμό βοήθειας για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος στη Γαλλία.

Ορισμένοι αυτοκινητιστές δεν έχουν ακόμη πειστεί για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακόμη και αν χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πράγματι, η σχετικά υψηλή τιμή αυτών των οχημάτων εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο. Ωστόσο, το κράτος πληρώνει Βοηθήστε σε νέους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, Αυτό είναι να ενθαρρύνει τον πληθυσμό να εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του που λειτουργεί σε ντίζελ ή βενζίνη. Εδώ είναι όλα τα βοηθήματα στη διάθεσή σας.

Κρατικό μπόνους αυτοκινήτου: Πόσο το 2023 ?

Το ασφάλιστρο για την αγορά ενός νέου ή μεταχειρισμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτάται από:

  • Αξία οχήματος
  • Ο τόπος διαμονής σας
  • Εάν έχετε ξαναχτιστεί ένα παλιό αυτοκίνητο (μπόνους μετατροπής)
  • Εάν είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο 100 %
  • Εάν είστε άτομο ή επαγγελματίας
  • Εισόδημα (εάν ο αιτών είναι άτομο)

Εδώ είναι ο πίνακας του οικολογικού μπόνους για το χρησιμοποιημένο ή νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ισχύ το 2023:

Επιλέξιμα οχήματα Πρωταρχικό ποσό 2023
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο < à 47 000 € (RFR par part >22.983 €) 5.000 € (μέγιστο 27 % της τιμής απόκτησης)
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο < à 47 000 € (RFR par part >14.090 €) 7.000 € (μέγιστο 27 % της τιμής απόκτησης)
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο < à 47 000 € (personnes morales) 3.000 €
Χρησιμοποιημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο (RFR ανά μετοχή> 14.090 €) 3.000 €
Χρησιμοποιημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο (RFR ανά μετοχή> 22.983 €) 1.000 €
Ελαφρύ ηλεκτρικό ή υδρογόνο οχήματος 7.000 € (μέγιστο 40 % της τιμής αγοράς)
Ελαφρύ ηλεκτρικό ή υδρογόνο όχημα (PROS) 5.000 €
Ιδιωτικό αυτοκίνητο υδρογόνου> 60.000 € 1.000 €
Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο (+ 2 χρόνια) 1.000 €

Πλέγμα οικολογικού μπόνους 2023

Από 1.000 έως 7.000 € οικολογικού μπόνους για την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Που διατίθενται από τα τέλη του 2007, αυτό Ηλεκτρικό μπόνους κατάστασης αυτοκινήτων είναι μέρος των μέτρων που προκύπτουν από το περιβάλλον Grenelle. Εάν μια ποινή πρέπει να καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες ρυπογόνων αυτοκινήτων, το οικολογικό μπόνους των 7.€ 000 € Μέγιστο στόχος για την επιβράβευση των νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Με μια λέξη, αν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η τιμή του μειώνεται κατά 1.000 έως 7.000 € ανάλογα με την κατάστασή σας ! Ωστόσο, αυτό το μπόνους δεν πρέπει να υπερβαίνει το 27 % της τιμής αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του φόρου του οχήματος. Για ένα χρησιμοποιημένο ηλεκτρικό, το ασφάλιστρο είναι 1.000 ή 3.Ευρώ 000.

Πρόσθετο superbonus μετατροπής σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο: έως 6.000 €

Πάντα στο πλαίσιο του περιβάλλοντος Grenelle, α Μπόνους ηλεκτρικού οχήματος Πρόσθετα ίσως αποδίδονται στους αυτοκινητιστές που εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους πάνω από 15 χρονών περπατώντας στο ντίζελ ή το όχημά τους πάνω από 10 χρόνια που λειτουργούν σε βενζίνη. Αυτό είναι το μπόνους μετατροπής, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με την κύρια βοήθεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Φορολογικό εισόδημα αναφοράς Ηλεκτρικό μπόνους αυτοκινήτου
RFR ανά μετοχή < 6 358 € 6.000 €
RFR ανά μετοχή < 14 089 € (gros rouleur) 6.000 €
RFR ανά μετοχή < 14 089 € 2.500 €
RFR ανά μετοχή < 22 983 € 2.500 €
RFR από μετοχές> € 22.983 0

Μπόνους μετατροπής για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος

Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα, το εισόδημα ενός συγκεκριμένου αιτούντος αυτού Ηλεκτρικό μπόνους αυτοκινήτου επηρεάζει το ποσό του. Για να επωφεληθείτε από το μέγιστο ηλεκτρικό μπόνους, είναι απαραίτητο:

  • Έχουν πολύ μικρό εισόδημα (λιγότερο από 6.358 EUR ανά μετοχή)
  • Όντας μη -κάτοικοι (φορολογικά έσοδα ανά μετοχή μικρότερο από 14.089 EUR) και ένας μεγάλος κύλινδρος

300 φορολογική πίστωση για την εγκατάσταση ενός σταθμού χρέωσης στο σπίτι

Πάντα να ενθαρρύνετε τους αυτοκινητιστές να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η κυβέρνηση προσφέρει στους φορολογούμενους α φορολογική πίστωση που αντιστοιχεί στο 75 % του ποσού της εγκατάστασης ενός wallbox ή a Επαναφόρτιση τερματικού στο σπίτι (μεμονωμένο σπίτι ή διαμέρισμα) καθώς και έξοδα εγκατάστασης. Ωστόσο, η φορολογική πίστωση καλύπτεται στα 300 €.

Να επωφεληθεί από αυτό:

  • Η εγκατάσταση πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2022 και 31 Δεκεμβρίου 2023
  • Η εγκατάσταση πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από μια εταιρεία “αναγνωρισμένος εγγυητής του περιβάλλοντος” ή RGE.

Μπορείτε να το επωφεληθείτε από το δικό σας Κύρια κατοικία. Εάν έχετε δεύτερα σπίτια, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτό, αλλά σε μία διεύθυνση.

Η πίστωση φόρου αφαιρείται απευθείας από τον φόρο εισοδήματος. Για να γίνει αυτό, ο φορολογούμενος πρέπει να το αναφέρει στο φύλλο φορολογικής δήλωσης του. Εάν το ποσό της πίστωσης φόρου είναι μεγαλύτερο από τον φόρο εισοδήματος, το πλεόνασμα καταβάλλεται απευθείας στον φορολογούμενο. Κρατήστε τις αποδείξεις σας (τιμολόγιο) του σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να μπορέσετε να αποδείξετε τα έξοδά σας στον φορολογούμενο σε περίπτωση ερωτήσεων.

Δεν υπάρχουν τηλεοράσεις για εταιρείες με ηλεκτρικό όχημα

Δεν είναι μόνο τα άτομα που στοχεύουν τα οικολογικά μπόνους και τα μπόνους μετατροπής. Πράγματι, οι επαγγελματίες έχουν επίσης το μερίδιό τους στο κέικ. Αλλά για να επωφεληθεί από μια απαλλαγή από τον φόρο επί της εταιρείας ή των οχημάτων TVS, το ποσοστό εκπομπών CO2 της εταιρείας πρέπει Μην υπερβαίνετε τα 50 g ανά χιλιόμετρο.

Περιφερειακό “ηλεκτρικό αυτοκίνητο” Περιφερειακή βοήθεια το 2023

Πολλές περιοχές και τοπικές οντότητες προσφέρουν το δικό τους μπόνους για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο κατάλογος μπορεί να μην είναι εξαντλητικός, αφού υπάρχουν μόνιμες αλλαγές. Σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με το νομό ή το δημαρχείο σας για να διαβάσετε τα μπόνους ηλεκτρικού αυτοκινήτου που διατίθενται στην πόλη σας.

Ile-de-france

Η περιοχή προσφέρει βοήθεια 6.000 € για επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα. Μπορεί να συνδυαστεί με κυβερνητικές συσκευές βοήθειας.

Μεγάλο Παρίσι

Οι κάτοικοι ile -de -france μπορούν να επωφεληθούν από τη βοήθεια των 6.000 € για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος του οποίου η τιμή δεν υπερβαίνει τις 50.000 €. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε ένα παλιό όχημα για ανοικοδόμηση.

Νορμανδία

Κατά την αγορά ή την ενοικίαση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, οι Normans μπορούν να επωφεληθούν από τη βοήθεια € 2.500.

Η ηλεκτρική βοήθεια αυτοκινήτου στη Occitania

Στην Occitania, μπορούμε να επωφεληθούμε από ένα μπόνους που κυμαίνεται από το 1.000 έως 2.000 € για την απόκτηση ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος που δεν εκπέμπει περισσότερα από 50 g CO2 ανά χλμ. Κάντε κλικ εδώ για να συμβουλευτείτε τους πλήρεις κανονισμούς 2023.

2022 Μπόνους ηλεκτρικού οχήματος

Εδώ είναι η πρώην κλίμακα 2022 του μπόνους για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος:

Μέχρι 30 Ιουνίου 2022 Από την 1η Ιουλίου 2022
Ηλεκτρικά οχήματα (μέγιστος ρυθμός CO2: 20 g/km) λιγότερο από 45.000 € 27 % της τιμής που καλύπτεται στις 6.000 € 27 % της τιμής που καλύπτεται στις 5.000 €
Ηλεκτρικά οχήματα (μέγιστος ρυθμός CO2: 20 g/km) λιγότερο από 45.000 € (νομικό άτομο) 27 % της τιμής που καλύπτεται στις 4.000 € 27 % της τιμής που καλύπτεται στις 3.000 €
Ηλεκτρικά οχήματα (μέγιστος ρυθμός CO2: 20 g/km) 45.000 έως 60.000 € 2.000 € 1.000 €
Ηλεκτρικά φορτηγά ή οχήματα που λειτουργούν σε υδρογόνο (μέγιστα επίπεδα CO2: 20g/km) άνω των 60 ετών.000 € 2.000 € 1.000 €
Επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα (επίπεδα CO2 μεταξύ 21 και 50 g/km) 50.€ 000 € το πολύ και αυτονομία μεγαλύτερη από 50 χλμ 1.000 € 0 €

FAQ Electric Car Prime 2023

Τι μπόνους για την αγορά ενός χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού οχήματος ?

Εάν το Χρησιμοποιείται ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το ασφάλιστρο περιορίζεται στο 1.000 € Για άτομα των οποίων το RFR ανά μετοχή είναι μεγαλύτερο από 14.€ 089, αλλά λιγότερο από 22.983 €. Οι υποψήφιοι των οποίων η RFR ανά μετοχή δεν υπερβαίνει τις 14.€ 089, η βοήθεια στην αγορά ενός χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού οχήματος είναι 3.000 €. Αυτό είναι το οικολογικό μπόνους, το οποίο μπορεί να συσσωρευτεί με το Premium Premium.

Πώς παίρνετε αυτό το μπόνους για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου 2023 ?

Σε γενικές γραμμές, οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων μειώνουν ήδη τη βοήθεια του λογαριασμού αγοράς για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Διαφορετικά, υποβάλλετε αίτηση για την πληρωμή του οικολογικού μπόνους και ένα μπόνους μετατροπής στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα για την απόκτηση του οικολογικού μπόνους ?

Τα έγγραφα που πρέπει να παρέχονται είναι:
• Πιστοποιητικό σπιτιού
• Ρίβ
• Πιστοποιητικό εγγραφής
• Αγορά τιμολογίου για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Αυτά τα αρχεία πρέπει να αποστέλλονται στον Οργανισμό Υπηρεσιών και Πληρωμών ή ASP.

Ως εκ τούτου, το κράτος αντλεί τα οικολογικά μπόνους για να πληρώσουν στους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων ?

Μέσω της οικολογικής ποινής που καταβάλλεται από τους ρυπογόνους κατόχους αυτοκινήτων και τους ετήσιους φόρους για ρυπογόνα οχήματα.

  • Μπόνους μετατροπής 2023 για την αγορά ενός νέου ή μεταχειρισμένου οχήματος: τα ποσά και τις προϋποθέσεις
  • Καταστροφία Οχήματος Γκρι Κάρτα
  • Μπόνους διάλειμμα 2023
  • Πιστοποιητικό μεταφοράς σε εκτύπωση – Κατεβάστε το έγγραφο
  • Επικεντρωθείτε στο ηλεκτρικό όχημα και το υβριδικό όχημα TVS
Thanks! You've already liked this
No comments