Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει τη νόμιμη ηλικία για να λάβει την άδεια 16 ετών, την άδεια οδήγησης σε ηλικία 16 ετών: είναι πολύ σοβαρό θέμα να κουνήσει την ιδέα σαν αυτή!

Άδεια οδήγησης στις 16: Είναι πολύ σοβαρό θέμα να κουνιέται η ιδέα έτσι

Ο βασικός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε, αυτή την Τρίτη 20 Ιουνίου, πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα: η ελάχιστη ηλικία για να δαπανήσει την άδεια οδήγησης θα μειωθεί στα 17 χρόνια, από το 2024.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει τη νόμιμη ηλικία για την απόκτηση της άδειας 16 ετών

Η εκτελεστική εξουσία εξετάζει τη μεταρρύθμιση της άδειας οδήγησης μειώνοντας τη νόμιμη ελάχιστη ηλικία για να φτάσει στα 16 χρόνια και μειώνοντας το κόστος απόκτησης.

Η απόκτηση της άδειας οδήγησης θα μπορούσε σύντομα να υποβληθεί σε αλλαγή μεγέθους. Για αρκετές εβδομάδες, η εκτελεστική εξουσία σκέφτεται να μειώσει την ελάχιστη νόμιμη ηλικία για να μπορέσει να λάβει τις εξετάσεις, περνώντας από 18 σε 17, ή ακόμα και 16 χρόνια.

Εάν η οδήγηση μόνη της από 16 ετών είναι ήδη δυνατή σε ένα αυτοκίνητο χωρίς άδεια, αυτή η μεταρρύθμιση υπό μελέτη χωρίζει τους Γάλλους αυτοκινητιστές. “Οι άνθρωποι θα εκπαιδεύονται σε 16 ετών? Αναρωτιέμαι τον εαυτό μου την ερώτηση “, λέει ένας από αυτούς στο μικρόφωνο του BFMTV. “Αυτό είναι καλύτερο από 90 -έτος -OLD άτομα που εξακολουθούν να έχουν την άδεια”, απαντά ένα άλλο.

Αλλά η προώθηση της νόμιμης ηλικίας της άδειας οδήγησης δεν είναι το μόνο ζήτημα αυτού του μέτρου. Η κυβέρνηση θα ήθελε επίσης να αφαιρέσει τις 20 ώρες υποχρεωτικής οδήγησης για να μειώσει το κόστος απόκτησης.

Ισχυρές ανησυχίες μεταξύ των επαγγελματιών στον τομέα

Αυτή η πρωτοβουλία δεν αποτυγχάνει να επικριθεί από ορισμένες οθόνες της σχολής οδήγησης, οι οποίοι πιστεύουν ότι λιγότερες ώρες δεν θα είναι αναγκαστικά συνώνυμες με το φθηνότερο.

“Μπορούμε να χρεώσουμε τα μαθήματα στη μονάδα, έτσι ώστε κάποιος που θα πάρει δεκαπέντε ώρες, θα έρθει σχεδόν στην τιμή των είκοσι ωρών στο πακέτο. Θα χρεώσουμε μια ώρα οδήγησης στα 50 ευρώ, ενώ στο πακέτο ήταν 45 “, δήλωσε ο Guillaume Clément, διευθυντής της Σχολής οδήγησης ALC.

Στη Γαλλία, 18-24 ετών συμμετέχουν στο 17% των οδικών ατυχημάτων, ενώ αντιπροσωπεύουν μόνο το 9% του πληθυσμού.

“Η μείωση της ηλικίας θα αυξήσει την έκθεση στους κινδύνους αυτής της κατηγορίας εκεί και ως εκ τούτου μαθηματικά, θα προκαλέσει αύξηση του ατυχήματος και της θνησιμότητας”, δήλωσε η Anne Lavaud, γενικός εκπρόσωπος της οδικής πρόληψης.

Έτσι, η Γαλλία θα συμμετάσχει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένα αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί στις 17, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εξέταση άδειας είναι ανοικτή στους 16χρονους εφήβους για μερικούς περιορισμούς, όπως η αυστηρή απαγόρευση να κυλήσει τη νύχτα.

Άδεια οδήγησης στις 16: “Είναι πολύ σοβαρό θέμα να κουνιέται η ιδέα έτσι !””

Η μείωση της νόμιμης ηλικίας για να οδηγήσει από 18 σε 16 χρόνια, όπως η κυβέρνηση θα σχεδιάσει να κάνει, είναι μια πολύ κακή ιδέα σύμφωνα με την Ένωση της Άμυνας των οδηγών.

Zapping Auto Moto Essay Ford Bronco 2023: Banco για Bronco

Πρόσφατα, διατηρήσαμε τους εαυτούς μας με την Alexandra Legendre, Manager Studies και Communication Pôle και εκπρόσωπο της Dread Defense League, σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με τους αυτοκινητιστές. Θέλαμε ιδιαίτερα να μάθουμε τη θέση της ένωσης για την άδεια οδήγησης που θα μπορούσε να ληφθεί από την ηλικία των 16 ετών. “Είναι σε μια συγκεκριμένη ρύθμιση, μου φαίνεται, σε περίπτωση που το άτομο πρέπει να οδηγήσει για να πάει στη δουλειά ?”Μας ρώτησε. Όχι σύμφωνα με πληροφορίες, σίγουρα οικόπεδο, το οποίο έχουμε. A priori, σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από το Παρισιά, αυτό το μέτρο θα ισχύει για όλους. Τον λέμε, όπως το σημειώνουν οι ίδιοι από την αρχή, ότι “η ιδέα είναι στο σχέδιο για τους νέους, που προετοιμάζονται από τον Matignon”. Όταν καταλαβαίνει ότι αυτή είναι μια απλή πρόταση, απαντά από το TAC στο TAC:

“Είναι πολύ σοβαρό θέμα για να κουνήσω την ιδέα έτσι. Ελπίζω ότι, πριν την ταλαντεύσει, η Elisabeth Borne έχει ήδη ομάδες που δουλεύουν πολύ σοβαρά για το θέμα “.

Τις εξηγήσεις του και τις λύσεις που προσφέρουν.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι στις 16, είμαστε πραγματικά οπλισμένοι για να κατανοήσουμε όλους τους κινδύνους του δρόμου”

“Δεν είμαι σίγουρος ότι στις 16, είμαστε πραγματικά οπλισμένοι για να κατανοήσουμε όλους τους κινδύνους του δρόμου”, προσθέτει. Φροντίζοντας να καθορίσει τη σκέψη του:

“Θεωρώ ότι αυτή η ιδέα, πέφτει λίγο από τον ουρανό και ότι αξίζει πολύ περισσότερες προβληματισμούς για τα πονταρίσματα όταν γνωρίζετε την ευθραυστότητα στο τιμόνι του νεότερου και ιδιαίτερα των νέων ανδρών. Εάν δεν γνωρίζουμε τον κίνδυνο στις 18, είμαστε ακόμη λιγότερο σε 16 ετών.”Ως εκ τούτου, ζήτημα ωριμότητας. Και τότε, τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν. Καθώς θέλει να τονίσει: “Το μερίδιο ηλικίας 18-24 ετών στη θνησιμότητα του δρόμου είναι πολύ υψηλότερο από άλλες κατηγορίες ηλικίας”.

Όπως και ο Pierre Chasseray, γενικός εκπρόσωπος 40 εκατομμυρίων αυτοκινητιστών με τους οποίους ανταλλάξαμε επίσης για αυτό το θέμα πριν από λίγες ημέρες, βρίσκει καταγγελίες στο αμερικανικό μοντέλο που πιθανότατα ενέπνευσε την κυβέρνηση. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους προχωρούν δεν είναι οι ίδιοι:

“Πρέπει να συγκρίνουμε την οδήγηση στη Γαλλία με την οδήγηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί, γίνεται ως μέρος του σχολείου, υπάρχουν μόνο αυτόματα κιβώτια, και στη συνέχεια η τυπολογία των δρόμων είναι τέτοια που μάλλον μαθαίνουμε να κινούμαστε πίσω από ένα τιμόνι αντί να οδηγούμε. Αυτό δεν συμβαίνει πραγματικά στη Γαλλία.””

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι δρόμοι είναι ευρείς, οι ευθείες γραμμές πολλές. Τίποτα δεν έχει να κάνει με τη δική μας, στενή και περιέλιξη. Ότι απαιτείται μια μακρύτερη και εκτεταμένη μάθηση γίνεται κατανοητή. Τοποθετήστε το όχημά σας και το βλέμμα σας σωστά στο δρόμο ενώ παίζετε το κιβώτιο ταχυτήτων, απαιτεί επίσης πρακτική, μια μακρά περίοδο προσαρμογής.

“Για μένα, η προτεραιότητα είναι ένας επανασχεδιασμός της κατάρτισης”

Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν ? “Εργαζόμαστε πολύ για τον Σύνδεσμο για την Εκπαίδευση μετά την Περιόριο, η οποία είναι σήμερα ότι με βάση τον εθελοντισμό, αυτό είναι πολύ καλό, αλλά που δεν είναι θεωρητικό”. Οι επιτρεπόμενες πρακτικές επιτρέπουν, εάν το αγνοήσετε, οι νέοι κάτοχοι άδειας οδήγησης μειώνουν τη δοκιμαστική περίοδο στο τέλος της οποίας λαμβάνονται τα 12 σημεία και δεν είναι πλέον υποχρεωτική να επιβάλει το “Α” στην πίσω πόρτα. Για όσους έχουν επωφεληθεί από τη συνοδευόμενη οδήγηση, είναι μόνο ενάμιση χρόνο (έναντι 2 ετών κανονικά). Για όσους ακολούθησαν το επιταχυνόμενο μοντέλο, χωρίς να μαθαίνουν με συγγενείς, μειώνεται σε 2 χρόνια αντί για 3.
Είναι “ένα πρώτο βήμα προς την εκπαίδευση των νέων”, σημειώνει, και “η συνοδευόμενη οδήγηση, είναι πολύ καλό, είναι ένα σύστημα που λειτουργεί καλά. Να έχει την επιτήρηση των γονέων ή των εκπαιδευτών πίσω από αυτό με καθησυχάζει “. Ωστόσο, θα ήταν ακόμα απαραίτητο ότι η εν λόγω εκπαίδευση είναι “πολύ ευρύτερα πρακτική” σύμφωνα με αυτήν. “Πρέπει να μάθουμε έκτακτης ανάγκης, φρενάρισμα, εξοπλισμό που δεν μπορεί να μάθει σε ανοιχτούς δρόμους επειδή είναι επικίνδυνο.”Αποκτήστε μείωση της δοκιμαστικής περιόδου κάθονται σε μια καρέκλα όλη την ημέρα, αυτό δεν είναι το πώς πραγματικά συλλάβουμε τους κινδύνους του δρόμου. Το καταλαβαίνουμε, όμως είναι καλά, καθώς αυτή η ανάρτηση επέτρεψε να εργαστεί πρακτική άσκηση.

  • Η εντυπωσιακή προβολή φτάνει στους Χάρτες Google, οι αυτοκινητιστές θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι τους
  • Μεγάλο πρόστιμο για το Uber, που καταδικάστηκε από δύο οδηγούς VTC
  • ZFE: Έχετε ακόμα λίγες μέρες για να δώσετε τη γνώμη σας στη Γερουσία … και σε εμάς !

Μεταρρύθμιση άδειας οδήγησης: Η ελάχιστη ηλικία μειώθηκε στα 17 χρόνια από το 2024

  • Η τοποθέτηση της άδειας οδήγησης στις 17 θα είναι σύντομα δυνατή

Ο βασικός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε, αυτή την Τρίτη 20 Ιουνίου, πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα: η ελάχιστη ηλικία για να δαπανήσει την άδεια οδήγησης θα μειωθεί στα 17 χρόνια, από το 2024.

Η άδεια νέας οδήγησης θα μεταρρυθμιστεί. Όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα ληφθεί ένα μέτρο μείωσης της ελάχιστης ηλικίας στις 17, όπως μόλις υποδεικνύεται από τον πρωθυπουργό Elisabeth Borne.

“Από τον Ιανουάριο του 2024, θα μπορέσουμε να περάσουμε την άδεια οδήγησης από 17 ετών και να οδηγήσουμε από 17 ετών”, αντί για 18 χρόνια, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις όπως σήμερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης Ακατέργαστος, Τονίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα ήταν “ένα πραγματικό πλεονέκτημα” ειδικά για τους νέους στη μαθητεία.

Γαλλία όπως η Ιρλανδία ή η Σλοβακία

Η ζήτηση για μείωση αυτής της ελάχιστης ηλικίας είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα. Τον περασμένο μήνα, οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν καταθέσει νομοσχέδιο στην Εθνοσυνέλευση για να μειώσουν αυτό το όριο ηλικίας σε 16 χρόνια.

Στην Ευρώπη, είναι δυνατόν να οδηγήσετε μόνοι σας από την ηλικία των 17 ετών σε χώρες όπως η Ιρλανδία ή η Σλοβακία. Επομένως, η Γαλλία ετοιμάζεται να ακολουθήσει το κίνημα. Επί του παρόντος, ένας νέος σε συνοδευόμενη οδήγηση μπορεί ήδη να περάσει την άδεια Β σε ηλικία 17 ετών, αλλά έχει το δικαίωμα να πάρει τον τροχό από μόνη της ότι την ημέρα των 18 ετών του. Αυτό το κατώφλι θα μειωθεί κατά ένα έτος.

“Πολύ προσεκτικό επίπεδο στο απαιτούμενο επίπεδο”

Η βοήθεια των 500 ευρώ που καταβάλλονται στους μαθητευόμενους για τη χρηματοδότηση της άδειας θα επεκταθεί επίσης στους φοιτητές των επαγγελματικών γυμνασίων, πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε οριστικά ένα μακρολογικό νομοσχέδιο στις 12 Ιουνίου για να ενημερώσει καλύτερα τους νέους σχετικά με τη χρηματοδότηση της άδειας οδήγησης και τη μείωση των προθεσμιών πριν από την εξέταση.

Ενώ τα οδικά ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας μεταξύ των νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών, η Elisabeth Borne έχει υποσχεθεί να είναι “πολύ συνδεδεμένη με το απαιτούμενο επίπεδο” για να αποκτήσει την άδεια.

Η κυβέρνηση “ενισχύει τα πιστοποιητικά οδικής ασφάλειας για να δημιουργήσουν προ-κωδικούς”, πρόσθεσε, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπήρχαν “περισσότερα ατυχήματα” στις γειτονικές χώρες με άδεια οδήγησης στα 17.