12 χορδές κιθάρας για να γνωρίζουν τα πάντα !, Μάθετε να παίζετε συμφωνίες κιθάρας – Hguitare

Συμφωνίες κιθάρας

Contents

Για να ολοκληρώσετε τη μάθηση σας 12 Βασικές συμφωνίες για κιθάρα, Πρέπει να ξεκινήσετε τον εαυτό σας στις 4 έβδομες συμφωνίες. Αλλά γιατί ονομάζονται έτσι ? Συγκεκριμένα, φέρουν αυτό το όνομα επειδή είναι κυρίως σημαντικοί, με 7ο ανήλικο. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου είναι 7ος μεγάλος, αλλά σε αυτή την περίπτωση, καθορίζουμε το γράμμα “m”.

12 χορδές κιθάρας για να γνωρίζουν τα πάντα !

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την κιθάρα, πιθανότατα ονειρεύεστε μόνο ένα πράγμα: δύναμη Αναπαράγετε τα αγαπημένα σας τραγούδια, Που αποτελείται από το GCEUX που σας έκανε να θέλετε να ξεκινήσετε μαθήματα μουσικής … αλλά πριν μπορέσετε να περάσετε αναγκαστικά τομαθαίνοντας τις κύριες συμφωνίες. Αν και αυτό το βήμα μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε όλες τις βάσεις απλοποιήστε και επιταχύνετε την εξέλιξη τότε.

Γιατί πρέπει να πετύχουμε αυτές τις 12 συμφωνίες αρχαρίων για την κιθάρα ?

Οι 12 συμφωνίες που θα σας παρουσιάσουμε είναι Όλη η θέση στο κάτω μέρος της λαβής Και είναι “ανοιχτά”: Ακόμα κι αν δεν έχετε ακόμη μάθετε το όργανο, θα πετύχετε αρκετά εύκολα Παίξτε τα, τότε σε Το θυμάσαι. Σε αυτό το σημείο, προφανώς δεν υπάρχει ζήτημα προσέγγισης λεπτών ή ελαφρώς επώδυνων θέσεων. Δεν θα μιλήσουμε για τις τρομερές απαγορευμένες συμφωνίες. Θα μείνουμε σε απλές, βασικές στάσεις, αλλά Εξαιρετικά χρήσιμο στην πράξη !

Πράγματι, αν ξεκινήσετε την κιθάρα, μπορείτε Ερμηνεύστε πολλά τραγούδια μόνο με αυτές τις 12 συμφωνίες. Είτε προτιμάτε τη μουσική Pop, Rock, Folk, Reggae ή ακόμα και Blues, θα βρείτε την ευκαιρία να ασκήσετε στα είδη που σας κάνουν να δονείτε περισσότερο. Με άλλα λόγια, μόλις αποκτήσετε αυτό το θεμελιώδες υπόβαθρο, μπορείτε τελικά Μάθετε ενώ διασκεδάζετε.

Τι είναι μια συμφωνία ?

Η συμφωνία αποτελεί τοΟυσία του παιχνιδιού στην κιθάρα : Ακόμα κι αν γνωρίζετε μόνο τρία ή τέσσερα, θα είναι ήδη ένα καλό ξεκίνημα ! Μπορείτε ήδη να διασκεδάσετε σε μερικές δωδεκάδες τραγούδια χωρίς κανένα πρόβλημα, όχι κακό, όχι ? Εκτός αυτού, αν παρατηρήσετε μουσικούς, θα μπορείτε να δείτε ότι πιο συχνά παίζουν συμφωνίες (είτε είμαστε σε ποπ, ροκ ή ακόμα και λαϊκό στυλ).

Εκεί Ορισμός συμφωνίας μπορεί να συνοψιστεί με λίγα λόγια: είναι μια ομάδα μείον 3 σημειώσεις που έπαιξαν ταυτόχρονα. Προφανώς, εάν σταματήσουμε σε αυτή την απλή εξήγηση, μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάθε αρχάριος που παίζει 3 σημειώσεις ταυτόχρονα επιτυγχάνει συμφωνία. Αλλά στην πραγματικότητα, στην πραγματικότητα, δεν μπορεί κανείς να “δημιουργήσει” τυχαία, με κίνδυνο να δημιουργήσετε ήχους χωρίς καμία αρμονία που θα σας έκανε να σκαρφαλώσετε !

Συχνά δημιουργείται συμφωνία από Σημειώσεις που βρίσκονται στο ίδιο εύρος (Συμφώνες). Αλλά, να είστε σίγουροι, φυσικά, δεν θα πρέπει να αναρωτηθείτε αυτό το είδος ερώτησης κατά την εκμάθηση των συμφωνιών του αρχαρίου, επειδή οι σημειώσεις θα σας δοθούν ήδη. Τόσο πολύ ώστε ακόμα κι αν δεν διακρίνετε πάντα τις συνέπειες της δυσαρέσκειας, μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς φόβο !

Ανοικτές συμφωνίες

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορούμε να δούμε δύο οικογένειες συμφωνιών για την κιθάρα. Η πρώτη οικογένεια σχηματίζεται με ανοικτές συμφωνίες, για τις οποίες Δεν τσαλακώνουμε όλα τα σχοινιά. Με άλλα λόγια, μερικά από αυτά είναι “κενά”. Προσιτό για αρχάριους, αυτοί οι χειρισμοί εμφανίζονται συνολικά ως αρκετά απλοί στην αναπαραγωγή και απομνημόνευση. Το πιο δύσκολο θα παραμείνει Μετακινηθείτε από τη μια συμφωνία σε άλλη, Επειδή θα πρέπει να αλλάξετε θέση στη λαβή και να μετακινήσετε τα δάχτυλά σας. Αυτό είναι όπου τα μικρά δάχτυλά σας θα πρέπει να εργάζονται σκληρά και γρήγορα ! Αλλά να είστε σίγουροι, με την κατάρτιση, θα φτάσετε εκεί ως σεφ !

Αποκλεισμένες συμφωνίες

Οι απαγορευμένες συμφωνίες δεν επιτρέπουν Όχι “κενό” σχοινί, Επομένως, πρέπει να πετύχουμε να εμποδίσουμε όλες τις χορδές με το ένα χέρι. Ο δείκτης, ο οποίος ζητείται έντονα σε αυτό το στάδιο, μπορεί να γίνει οδυνηρό για άτομα που δεν είναι συνηθισμένα. Από την άλλη πλευρά, αυτή η πρακτική έχει το πλεονέκτημα της διευκόλυνσης των ακολουθιών. Πράγματι, όταν καταφέρετε να φτιάξετε ένα φραγμένο, θα τοποθετήσετε πολύ φυσικά τον εαυτό σας σε ένα άλλο κουτί της λαβής για να αποκτήσετε έναν άλλο ήχο.

Όλα για τα μαθήματα και τις τιμές μας

Πώς να διαβάσετε ένα πλέγμα χορδών κιθάρας ?

Για να κυριαρχήσετε τις πρώτες συμφωνίες κιθάρας σας, θα πρέπει να τρίψετε το Διαβάζοντας ένα πλέγμα χορδών. Απλά πρέπει να κατανοήσετε τη λειτουργία λειτουργίας σας για απλά και διαισθητικά να ερμηνεύετε τυχόν συμφωνίες. Είστε καθησυχασμένοι ?

Extitial-a-a-la εξήγηση-cord-allegromusic

Συγκεκριμένα, κάθε πλέγμα περιλαμβάνει Τρεις βασικές πληροφορίες : Οι χορδές που πρέπει να παίξουν, τα κουτιά στα οποία παρεμβαίνουμε και τα δάχτυλα για χρήση. Έχει τη μορφή ενός ορθογωνίου που Αναπαράγει τις χορδές Κιθάρα: Στα αριστερά, βρίσκουμε το πιο παχύτερο σχοινί (συχνά υλοποιείται από μια ευρύτερη γραμμή) και στα δεξιά, το πιο οξύ σχοινί. Από πάνω προς τα κάτω, έχουμε πρόσβαση στους αριθμούς κουτιού στη λαβή της κιθάρας. Τέλος, οι αριθμοί που τοποθετούνται στις χορδές δείχνουν πού πρέπει να τοποθετηθεί κάθε δάχτυλο. Μερικές φορές χρησιμοποιούμε απλά σημεία, πράγμα που σημαίνει ότι ο μουσικός ή ο μουσικός δεν ενημερώνεται για τα δάχτυλα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει σε κάθε σχοινί. Στο επάνω μέρος του ορθογωνίου, το “x” μπορεί να επαναλάμβανε μία ή περισσότερες χορδές που δεν πρέπει να παιχτούν και οι συμβολοσειρές “o” που πρέπει να παίξουμε κενό.

Δάχτυλα

Σε όλες τις συμφωνίες ειδικά σκέψεις για αρχάριους, υπάρχουν αριθμοί, οι οποίοι σας επιτρέπουν να γνωρίζετε Τι δάχτυλο πρέπει να τοποθετήσετε σε κάθε σχοινί. Είναι ένας καλός τρόπος για τους αρχάριους μουσικούς και μουσικούς να γνωρίζουν πώς να τοποθετήσουν τα δάχτυλά τους. Επομένως, τα αριστερά δάχτυλα ταξινομούνται ως:

  • 1: Ευρετήριο
  • 2: Max
  • 3: δακτυλιοειδής
  • 4: Healy

Στο δεξί χέρι, ο αντίχειρας σημειώνεται P ή T, ο δείκτης “i”, ο ενήλικας “m” και το δακτυλιοειδές “a”. Αυτή η διαμόρφωση Βαλίτσα για τους σωστούς, που συμφωνούν με το αριστερό χέρι και τρίψτε τις χορδές με το δεξί χέρι. Οι αριστεροί -χέρι προχωρούν με τον αντίθετο τρόπο και κρατούν την κιθάρα προς την άλλη κατεύθυνση, εκτός αν είναι αμφίδρομο και θέλουν να παίξουν σωστά.

Guitary-Guoter-Gaucher-1

Όταν μαθαίνετε να παίζετε την κιθάρα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι οι συμφωνίες δεν διατυπώνονται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Πράγματι, συνυπάρχουν δύο σημειώσεις: η γαλλική και η αγγλική έκδοση. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε καλά αυτά τα δύο συστήματα, επειδή θα βρείτε αναγκαστικά το ένα ή το άλλο κατά τη διάρκεια της μουσικής σας πρακτικής.

Συμφωνίες κιθάρας

Συμφωνίες κιθάρας

Πώς πρέπει να διαβάσουμε μια κιθάρα tablature ?

Σε μια ταμπλό, όπως και σε ένα πλέγμα, θα το δείτε αυτό Εκπροσωπούνται 6 χορδές κιθάρας, Αλλά αυτό το χρονικό οριζόντια. Οπτικά, η ταμπλό είναι περισσότερο σαν ένα παραδοσιακό διαμέρισμα μουσικής … αλλά το θετικό σημείο είναι ότι είναι δυνατόν να το διαβάσετε χωρίς να έχετε μάθει τη θεωρία μουσικής. Ναι, όλοι φοβούνται να μάθουν τη θεωρία της μουσικής επειδή είναι κακή φήμη. Ωστόσο, αν κοιτάξετε λίγο την ερώτηση, θα δείτε ότι η θεωρία της μουσικής μάθησης είναι πολύ λιγότερο δύσκολη και κουραστική από ό, τι φαίνεται. Τέλος πάντων, αν θέλετε να μάθετε πώς να παίζετε την κιθάρα χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίζετε τη θεωρία της μουσικής, είναι πολύ πιθανό χάρη στις επιτραπέζιες !

Εξομοίωση

Για να ξεκινήσετε, γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να συγχέετε τα στοιχεία μιας ταμπλό με αυτά ενός πλέγματος. Στο πλέγμα, οι αριθμοί σας βοηθούν να γνωρίζετε ποιο δάχτυλο θα χρησιμοποιήσετε, όπως είδαμε προηγουμένως. Αλλά στην ταμπλό, τα στοιχεία απλά κάνουν Αναφορά στο πλαίσιο που πρέπει να παιχτεί. Δεν δίνονται πληροφορίες για τα δάχτυλα: οι μουσικοί πρέπει να παίρνουν τα ρουλεμάν τους ανεξάρτητα. Συνολική ελευθερία για τα μικρά δάχτυλά σας αρχάριων !

Εάν αυτή η μέθοδος ανάγνωσης φαίνεται ελαφρώς πιο περίπλοκη, είναι προσβάσιμη στους αρχάριους, μόλις έχουν ήδη ενσωματώσει την αρχή του δικτύου. Η εκμάθηση αυτής της ανάγνωσης παραμένει απαραίτητη, διότι οι συμφωνίες συχνά εκπροσωπούνται με αυτόν τον τρόπο στους διάφορους ιστότοπους που μπορούν να συμβουλευτούν.

Ποιες είναι οι 12 συμφωνίες που πρέπει να γνωρίζουν απολύτως ?

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για την ανάγνωση ενός πλέγματος συμφωνίας και μιας ταμπλό, ήρθε η ώρα να μπείτε στην πράξη, εισάγοντας τον εαυτό σας 12 Βασικές συμφωνίες για έναν αρχάριο, ότι περιγράφουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Οι πρώτες 8 βασικές συμφωνίες

Οι πρώτες 3 συμφωνίες για να ξεκινήσουν

Αν ξεκινούσατε με Τρεις εύκολες χορδές κιθάρας, Ο κύριος, ο κύριος Re. Πολλά τραγούδια τα χρησιμοποιούν μόνο επειδή είναι μάλλον εύκολο να κάνουν και επιτρέπουν στους μουσικούς να πάνε ομαλά.

Gutitare-A-La-Majeur-Allegro-Musique

Για να κάνετε αυτή τη συμφωνία, πρέπει να παίξετε μόνο τις 5 πιο οξείες χορδές, το 2ο και το 6ο στο κενό, τότε τα άλλα 3 με τα δάχτυλά σας. Τα τρία δάχτυλά σας θα πρέπει να τοποθετηθούν στο 2ο κουτί της λαβής. Τέλος, θα κινητοποιήσετε αναγκαστικά το μεσαίο δάχτυλο για το 3ο σχοινί. Για τα άλλα δύο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη και το δακτυλιοειδές ή το δάχτυλο του δακτυλίου και τη θεραπεία.

Μην διστάσετε να δοκιμάσετε τους δύο πιθανούς συνδυασμούς, για να γνωρίζετε με τα δάχτυλα που είστε πιο άνετοι και με τους οποίους παίζετε καλύτερα: Μην ξεχνάτε ότι όλες οι χορδές πρέπει να χτυπήσουν τέλεια !

Γουτρίταρ-re-majeur-allegro-musique

Εδώ, παίζετε στις 4 πιο οξείες (οι δύο πρώτες είναι κλειστές). Επομένως, τα δάχτυλά σας τοποθετούνται στις τρεις τελευταίες χορδές, από το πιο σοβαρό έως το πιο οξύ: ο δείκτης στο 2ο κουτί, ο δακτύλιος 3ου κουτιού και το μεσαίο δάχτυλο στο 2ο κουτί.

Αλλεργική μουσική

Παρόλο που πιέζετε μόνο τρεις χορδές (2η, 3η και 4η, αυτές του LA, του Du Ré και του Du Sol), η συμφωνία είναι εντελώς “ανοιχτή” και τρίβετε τις 6 χορδές για να το παίξετε. Ο ενήλικας και το δάχτυλό σας θα τοποθετηθούν στο 2ο κουτί και ο δείκτης σας θα είναι στο 1ο κουτί, στην κορυφή της λαβής.

Νέα κλήση προς δράση

Οι 5 συμφωνίες βελτίωσης

Μόλις κυριαρχήσετε αυτές τις τρεις πρώτες συμφωνίες, μάθετε τα άλλα 5 που θα σας επιτρέψουν να γνωρίζετε συνολικά 8, να διευρύνετε το πεδίο των δυνατοτήτων όταν παίζετε.

Gutitare-am-Mulor-Allegro-Musique-1

Το 1ο σχοινί (MI) είναι κλειστό, το 2ο και το τελευταίο (το πιο οξύ) είναι ανοιχτό και παίζετε στα άλλα τρία (Ré, Sol et Si). Πρέπει να τοποθετήσετε το μεσαίο δάχτυλό σας και το δακτυλιοειδές σας στο σχοινί D (Ré) και στο σχοινί G (Ground) μέσα στο 2ο. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης σας είναι τοποθετημένος στο πρώτο κουτί και συνδέστε το σχοινί B (αν).

Gutitare-Em-Mineur-Allegro-Musique

Όλες οι χορδές είναι ανοιχτές, αλλά παίζετε μόνο στο 2ο και το 3ο, αυτό του LA και του Du Ré. Τοποθετήστε το δάχτυλό σας και τον ενήλικα στο 2ο κουτί.

Κοσμίταρμα-DM-Ré-Miner-Allegro-Musique

Οι δύο πρώτες χορδές είναι κλειστές, το 3ο είναι ανοιχτό. Τα δάχτυλά σας τοποθετούνται μόνο στις τρεις πιο οξείες χορδές: το 2ο κουτί στο 2ο κουτί στο σχοινί του εδάφους, το δάχτυλο του δακτυλίου στο 3ο κιβώτιο στο σχοινί του SI και του δείκτη στο πρώτο κουτί του MI σκοινί.

Κ.-Κιθαρίσματα

Το 1ο σχοινί είναι κλειστό, το 4ο και το 5ο είναι ανοιχτό. Παίζετε στο 2ο (LA), το 3ο (Ré) και το 5ο (SI). Το δάχτυλό σας είναι στο 3ο κιβώτιο του σχοινιού, το μεσαίο δάχτυλό σας στο 2ο κουτί του σχοινιού και του δείκτη σας στο πρώτο κουτί του σχοινιού αν.

Φουντάρα-γ-sol-majeur-allegro-musique

Όλες οι χορδές είναι ανοιχτές, αλλά παίζετε μόνο στα δύο πιο σοβαρά και τα δύο πιο οξεία. Ο ενήλικας σας τοποθετείται στο 3ο κουτί του σοβαρού σχοινιού Mi, το δείκτη σας στο 2ο κιβώτιο του σχοινιού, το δάχτυλό σας στο 3ο κουτί του σχοινιού αν και το δάχτυλό σας στο 3ο κιβώτιο του Mi Acute Rope. Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 δάχτυλα, μπορείτε να αφήσετε τα δύο δάχτυλά σας στο σχοινί Mi και να παίξετε το σχοινί του “Open”.

Έβδομες συμφωνίες

Για να ολοκληρώσετε τη μάθηση σας 12 Βασικές συμφωνίες για κιθάρα, Πρέπει να ξεκινήσετε τον εαυτό σας στις 4 έβδομες συμφωνίες. Αλλά γιατί ονομάζονται έτσι ? Συγκεκριμένα, φέρουν αυτό το όνομα επειδή είναι κυρίως σημαντικοί, με 7ο ανήλικο. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου είναι 7ος μεγάλος, αλλά σε αυτή την περίπτωση, καθορίζουμε το γράμμα “m”.

Gutitare-E7-Mi7-Allegro-Musique

Το μέσο 7ο είναι πολύ παρόμοιο με το Mi Minor, αφού όλες οι χορδές είναι ανοιχτές. Επομένως, τοποθετούμε τον ενήλικα στο 2ο κουτί στο 2ο σχοινί (The) και ο δείκτης πηγαίνει στο 1ο κουτί στο τέταρτο σχοινί (αν).

Gutitare-D7-Ré7-Allegro-Musique

Οι δύο πρώτες χορδές είναι κλειστές: Παίζετε μόνο τα τέσσερα πιο οξεία και τα δάχτυλά σας πρέπει να τοποθετηθούν στις τελευταίες τρεις. Το 2ο κιβώτιο στο 2ο κιβώτιο στο 4ο σχοινί (έδαφος), το δείκτη στο 1ο κιβώτιο στο 5ο σχοινί (SI) και το δακτύλιο στο 2ο κουτί στο 6ο σχοινί (ΜΙ).

Gutitare-A7-La7-Allegro-Musique

Αυτή η συμφωνία παίζεται στις 5 πιο οξείες χορδές. Επομένως, τα δύο δάχτυλά σας τοποθετούνται στο 2ο κουτί: ο δείκτης στο 3ο σχοινί (Ré) και το μεσαίο δάχτυλο πρέπει να μεταβεί στο 5ο σχοινί (αν).

Gutitare-G7-Sol7-Allegro-Musique

Παίζετε όλα τα σχοινιά και τα δάχτυλά σας τοποθετούνται στα δύο πιο σοβαρά και τα τελευταία, τα πιο οξεία. Το δακτυλιοειδές σας είναι στο 3ο κιβώτιο στο πρώτο σχοινί (MI), ο κύριος σας στο 2ο κουτί στο 2ο σχοινί (The) και ο δείκτης σας στο 1ο πλαίσιο στο τελευταίο σχοινί (MI).

Δείτε τους δασκάλους κοντά σας

Αρκετές δεκάδες τραγούδια ήδη στο προσκήνιο σας !

Η εκμάθηση και η απομνημόνευση όλων αυτών των συμφωνιών θα σας απαιτήσει χρόνο. Αλλά όσο περισσότερο εξοικειωθείτε με το όργανο, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσετε Μύρος κάθε νέας συμφωνίας. Και όταν τελικά εξημερώσατε αυτές τις 12 συμφωνίες, μπορείτε Παίξτε πολλά τραγούδια, Επειδή αποτελούν τη βάση του ρεπερτορίου μας.

Προφανώς, αν δεν πετύχετε μόνοι σας για να βρείτε αρκετό θάρρος για μάθηση, το ιδανικό παραμένει για να ζητήσετε τη βοήθεια ενός δασκάλου κιθάρας: μπορεί να σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για να λάβετε καλές συνήθειες από την αρχή.

Τέλος, οι μαγικές συμφωνίες

Γνωρίζετε τις μαγικές συμφωνίες για την κιθάρα ? Συχνά χρησιμοποιούνται σε πολλά τραγούδια που αναγνωρίζονται στον κόσμο, αυτές οι συμφωνίες δεν συνεπάγονται καμία συμφωνία και είναι σχετικά εύκολο να παίξουν. Μπορούν να παιχτούν σε διαφορετικούς τόνους και επομένως διαφορετικά τραγούδια ! Ακολουθούν μερικά παραδείγματα τραγουδιών που περιέχουν τις 4 μαγείες συμφωνίες και τα οποία είναι παγκοσμίως γνωστά:

Οι 4 μαγικές συμφωνίες είναι οι εξής

Εκπαιδεύοντας τακτικά παίζοντας αυτές τις 4 συμφωνίες σε μια σειρά και δουλεύετε καλά τις μεταβάσεις, μπορείτε αναμφισβήτητα να παίξετε πολλούς σωλήνες και γιατί να μην εφεύρουν τα δικά σας τραγούδια τότε όταν έχετε αποκτήσει μια μικρή εμπειρία ?

Συμφωνίες κιθάρας

Συμφωνίες κιθάρας

Ref de hguitare Ενημερώθηκε: 04/27/23 7

Οι συμφωνίες είναι για κιθάρα τι είναι οι τροχοί με ποδήλατο: απολύτως απαραίτητο ! Γνωρίζοντας πώς να παίξετε μια χούφτα βασικών χορδών κιθάρας είναι συχνά το πρώτο πράγμα που μαθαίνει να κάνει ένα άτομο όταν ξεκινούν από την κιθάρα.
Όταν καθίσετε γύρω από μια φωτιά στο στρατόπεδο και ότι ένας από τους φίλους σας καταλαμβάνει μια κιθάρα για να βάλει μια μικρή ατμόσφαιρα (και να κάνει την όμορφη καρδιά μπροστά από τα κορίτσια !), υπάρχει 99% πιθανότητα να αρχίσει να γρατσουνίζει συμφωνίες ! Αυτό είναι απόλυτα λογικό: αποτελούν το βασικό υλικό των περισσότερων τραγουδιών, ειδικά σε στυλ λαϊκών, ποπ ή ροκ.
Γνωρίζοντας αν μόνο 3 χορδές κιθάρας έχει ήδη την ευκαιρία να παίξουν δεκάδες γνωστά τραγούδια, αλλά και να συνθέτουν νέα ! Εκτός από το να επιτρέπετε να παίξετε τραγούδια, οι συμφωνίες καταλαμβάνουν καθοριστικό ρόλο στην εκμάθηση της κιθάρας: αυξάνουν τη δύναμη και την ευελιξία των δακτύλων σας, κάτι που είναι απαραίτητο για να παίξετε καλύτερα.


Τι είναι μια συμφωνία κιθάρας ?

Πηγαίνετε να δείτε μαθήματα

Θυμηθείτε αυτόν τον απλό ορισμό: μια συμφωνία είναι μια ομάδα τουλάχιστον 3 σημειώσεις έπαιξε μαζί. Τεχνικά, μπορούμε λοιπόν να θεωρήσουμε ότι οποιαδήποτε ομάδα 3 σημειώσεων αποτελεί συμφωνία, αλλά προσέξτε, λαμβάνοντας τυχαία σημειώσεις, διακινδυνεύουμε να επιτύχουμε ένα κακοφωνικό αποτέλεσμα ! Γενικά, θα προσπαθήσουμε να επιλέξουμε σημειώσεις που έχουν αρμονική σχέση μεταξύ τους.
Οι σημειώσεις που ανήκουν στο ίδιο εύρος είναι εκείνες που συνδυάζονται πιο ευχάριστα στο αυτί. Στη μουσική, μιλάμε για συμφωνικές σημειώσεις (σε αντίθεση με τις διστακτικές σημειώσεις). Αλλά μην ανησυχείτε, αυτές οι έννοιες είναι πιο θεωρητικές. Όταν μαθαίνετε την κιθάρα, θα προσφέρουμε, προφανώς, συχνές συμφωνίες, για τις οποίες θα έχετε πολλές ευκαιρίες να σας εξυπηρετήσετε. Εκτός αυτού, κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να μάθετε τις πρώτες σας συμφωνίες:


Ποιοι είναι οι δύο τύποι χορδών κιθάρας ?

Λόγω του ίδιου του σχεδιασμού μιας κιθάρας, ένα σημείωμα που παίζεται σε ένα κενό σχοινί δεν ακούγεται το ίδιο με το ίδιο σημείωμα που παίζεται στη λαβή. Ο ήχος ενός κενού σχοινιού είναι πιο γεμάτος και αντηχεί περισσότερο ! Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό των συμφωνιών. Υπάρχουν δύο μεγάλες ομάδες:

Η SO -ονομάζεται “ανοιχτή” συμφωνία

Βασικές συμφωνίες κιθάρας

Αυτές οι συμφωνίες περιλαμβάνουν συμβολοσειρές κενού. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι συμφωνίες μαθαίνουν οι αρχάριοι, επειδή είναι ευκολότερο να παίξουν και ακούγονται πολύ καλά ! Το μεγάλο μειονέκτημα των ανοικτών συμφωνιών είναι ότι δεν είναι κινητά. Εάν ξέρετε πώς να παίξετε ένα maj, για παράδειγμα, και στη συνέχεια θέλετε να παίξετε ένα G MAJ, θα πρέπει να μάθετε ένα δεύτερο συμφωνήσει. Αλλά στην αρχή, αν ξεκινήσετε από την κιθάρα, είναι σε αυτές τις συμφωνίες που πρέπει να συγκεντρωθείτε. Εδώ είναι ένας πίνακας που περιλαμβάνει τις πιο γνωστές ανοιχτές συμφωνίες:
Θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω σε ανοικτές συμφωνίες και να λάβετε τα διαθέσιμα μαθήματα σχετικά με αυτό το θέμα ? Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε τα πάντα:

> Ανοίξτε τις συμφωνίες Η Συμφωνία “Barred” που ονομάζεται “Barred”

Συμφωνίες που δεν έχουν σχοινί κενού. Χρησιμοποιούμε το ευρετήριο για να εμποδίσουμε όλες τις χορδές. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να μετακινήσετε τη μορφή συμφωνίας κατά μήκος της λαβής ! Για παράδειγμα, απλά πρέπει να ξέρετε πώς να παίξετε ένα σταυρωμένο maj για να μπορέσετε να παίξετε επίσης ένα F# MAJ, G MAJ, G# MAJ,. Είναι πραγματικά πολύ πρακτικό ! Το μειονέκτημα των αποκλεισμένων συμφωνιών είναι ότι είναι πιο δύσκολο να κυριαρχήσουν για αρχάριους, λόγω του barré που είναι πολύ δημοφιλής στον δείκτη. Οι απαγορευμένες συμφωνίες μπορούν επίσης να είναι αρκετά ευαίσθητες για να εκτελέσουν σε ορισμένες κιθάρες, όπως οι λαοί με παχιά χορδές και ελαφρώς υψηλή δράση.
Εάν είστε αρχάριος στην κιθάρα: Μην παραμένετε πρώτα σε αυτές τις συμφωνίες. Προς το παρόν, πηγαίνετε στο δρόμο σας και εστιάστε σε μαθήματα βάσης που επικεντρώνονται στην κατανόηση της κιθάρας, κάνοντας τις πρώτες ανοιχτές χορδές, τους πρώτους ρυθμούς σας και την εφαρμογή σε κομμάτια που είναι εύκολο να μάθουν. Συμβουλευτείτε το μάθημα αρχάριων για να δείτε τη σειρά των μαθημάτων να ακολουθήσετε αποτελεσματικά την πρόοδο.
Εάν ήδη γνωρίζετε πώς να παίξετε τις ανοιχτές χορδές σας: Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπιστούν αυτές οι αποβιβασμένες συμφωνίες. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτές δεν είναι προφανείς συμφωνίες κιθάρας για εκτέλεση.
Έτσι πάρτε το χρόνο σας, εκπαιδεύστε τακτικά και τα τοποθετήστε στην πράξη είτε μέσω του Φυσικά μαθήματα 4 Είτε μέσω καλλιτεχνών. Το πιο σημαντικό είναι να διαφοροποιήσετε τη μάθηση σας ώστε να μην αποθαρρύνετε τον εαυτό σας. Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή ακόμα και μερικούς μήνες για να αποκτήσετε αρκετή δύναμη και έτσι να αντιμετωπίσετε σωστά τις χορδές σας. Αλλά αυτή η πρόκληση αξίζει πραγματικά το κερί. Πιστέψτε μας. Με την κυριαρχία αυτών των φραγμένων χορδών, θα πάρετε ένα πολύ σημαντικό άλμα επιπέδου. Και απλά πείτε στον εαυτό σας ότι οι αγαπημένοι σας κιθαρίστες ήταν επίσης εκεί. Βοηθά να τεθεί σε προοπτική, όχι,) για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις χορδές, να έρθετε και να συμβουλευτείτε το άρθρο μας σχετικά με την ερώτηση:

> Αποκλεισμένες συμφωνίες Συμφωνίες: Μια μικρή πρακτική θεωρία


Η μεγάλη τριάδα, η βασική συμφωνία

Τώρα που γνωρίζουμε τι είναι μια συμφωνία, μας ενδιαφέρει η τριάδα, η πιο πρωτόγονη μορφή συμφωνίας που υπάρχει ! Μια τριάδα αποτελείται πρώτα απ ‘όλα από μια πρώτη σημείωση, που ονομάζεται “θεμελιώδης“(ή μερικές φορές” τονωτικό “). Αυτή η αρχική σημείωση δίνει το όνομά του στη συμφωνία. Για παράδειγμα, οι συμφωνίες C Major, C Min ή ακόμα και C7 ανήκουν σε οικογένειες διαφορετικών συμφωνιών, αλλά όλοι έχουν το ίδιο θεμελιώδες: Σημείωση Γ ! Επομένως, θα κάνουν, C συμφωνίες στα αγγλικά. Εάν συναντήσετε τον πόνο με την αγγλική σημείωση (όπου γράφεται το DO), έρχεστε και ακολουθήστε την πορεία “Anglophone ρύθμιση και σημείωση”. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα μεγάλος τρίτος : Αυτό είναι το σημείωμα που είναι 2 τόνοι πάνω από το θεμελιώδες.
Ξεκινώντας από το C, αυτό είναι το σημείωμα.

μεγάλο

Σε αυτό το στάδιο, έχουμε λοιπόν δύο σημειώσεις που παίζονται ταυτόχρονα: δεν αρκεί να έχουμε συμφωνία ! Θα μιλήσουμε μάλλον για ένα διάστημα (ή dyade) του τρίτου μεγάλου. Για να οριστικοποιήσουμε την τριάδα και, ως εκ τούτου, να γεννήσουμε μια πλήρη συμφωνία, πρέπει να προσθέσουμε πέμπτος (Η σημείωση που είναι 3 και μισή ήχηση πάνω από το θεμελιώδες).
Ξεκινώντας από το C, αυτό είναι το σημείωμα g. Και εκεί πηγαίνετε ! Μόλις είδαμε γεννημένο μπροστά στα εκπληκτικά μάτια μας μια όμορφη τριάδα του C Maj ! Συγχαρητήρια στην ευτυχισμένη μαμά ή στον ευτυχισμένο μπαμπά 🙂 Γνωρίζετε ότι ακριβώς όπως τα μωρά, οι τριάδες μπορούν να έχουν δύο φύλα: ενήλικες ή ανήλικα ! Οι μεγάλες συμφωνίες έχουν έναν πιο φωτεινό και χαρούμενο ήχο από τις μικρές συμφωνίες, οι οποίες ακούγονται πιο σκούρες και πιο λυπημένες. Μικρή υπενθύμιση: Για αυτά τα παραδείγματα σχετικά με τις διάφορες συμφωνίες κιθάρας, θα χρησιμοποιήσουμε στοιχεία για να αντιπροσωπεύσουμε το διάστημα που θα παιχτεί σε αυτό ή σε αυτό το σχοινί. Τι θα δώσει: 1 = τονωτικό / θεμελιώδες 2 = Δεύτερον 3 = τρίτο 4 = Τρίμηνο 5 = Quinte 6 = Sixtus 7 = Έβδομος

Για να δημιουργήσετε μια μικρή τριάδα, είναι πολύ απλό: απλά πάρτε μια μεγάλη τριάδα και αντικαταστήστε το μεγαλύτερο τρίτο με ένα μικρό τρίτο (το σημείωμα που είναι 1 και μισό τόνο πάνω από το θεμελιώδες).
Για παράδειγμα, για να αποκτήσουμε μια τριάδα C min από μια μεγάλη τριάδα, αντικαθιστούμε τη σημείωση από το d#. μεγάλοΜέχρι στιγμής, σας έδειξα τριάδες με το θεμελιώδες για το 3ο σχοινί. Αλλά τίποτα δεν το εμποδίζει να το παίξει σε άλλες χορδές !
Σημειώστε, ωστόσο, ο λόγος για το πλέγμα της συμφωνίας αλλάζει ανάλογα με τον τόπο όπου παίζεται στη λαβή (αυτό οφείλεται στον συγκεκριμένο συντονισμό της κιθάρας, δείτε το άρθρο “εντοπισμός στη λαβή” στο ιστολόγιό μας. Σημαντική τριάδα με θεμελιώδη για το 6ο σχοινί. μεγάλο
Μικρή τριάδα με θεμελιώδη για το 5ο σχοινί.
μεγάλο


Φωνή

Μόλις είδαμε νωρίτερα από τις τριάδες που αποτελούνται από ένα θεμελιώδες, ένα τρίτο (μεγάλο ή δευτερεύον) και ένα δίκαιο πέμπτο. Αυτές οι τρεις σημειώσεις είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας βασικής συμφωνίας. Αλλά τίποτα δεν σας αναγκάζει να τα παίξετε με αυτή τη συγκεκριμένη σειρά !
Όταν αλλάζετε τη διάταξη των διαφορετικών σημειώσεων που συνθέτουν μια συμφωνία, αλλάζετε την φωνή σας. Η συμφωνία παραμένει η ίδια, αλλά ο ήχος της αλλάζει ! Αυτό καθιστά δυνατό να φέρετε ποικιλία και αποχρώσεις στις συνθέσεις σας. Μόλις το θεμελιώδες δεν είναι πλέον το πιο σοβαρό σημείωμα στη συμφωνία, λαμβάνουμε αυτό που ονομάζονται ανατροπές συμφωνίας.

Πρώτη αντιστροφή: Τρίτον (πιο σοβαρή σημείωση) – απλά – θεμελιώδες πέμπτο.
Ένα παράδειγμα αναστροφής του
Δεύτερη αντιστροφή: Δεξιά Πέμπτη (πιο σοβαρή σημείωση) – Θεμελιώδης – Τρίτος.
Δεύτερο παράδειγμα αναστροφής ΔΟι δύο παραπάνω συμφωνίες είναι τόσο πλήρεις συμφωνίες C, από την άλλη πλευρά, οι διαφορές τους, γεγονός που εξηγεί ότι δεν ακούγεται εξ ολοκλήρου με τον ίδιο τρόπο.


Διπλασιασμένες σημειώσεις

Μόλις είδαμε ότι οι τριάδες καταναλώνονται με 3 σημειώσεις, οι οποίες μπορούν να ενοχληθούν με διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, όταν παρατηρούμε έναν κιθαρίστα που παίζει μεγάλες ή μικρές συμφωνίες, είναι κοινό για αυτόν να χτυπήσει περισσότερες από 3 χορδές. Μερικές φορές είναι ακόμη και οι 6 χορδές ταυτόχρονα !
Για έναν πιανίστα, είναι ακόμα χειρότερο: τίποτα δεν τον εμποδίζει να θέσει συμφωνία πιέζοντας έως και 10 ταυτόχρονα κλειδιά ! Όμως, πώς είναι αυτό δυνατό, δεδομένου ότι οι μεγάλες ή μικρές συμφωνίες είναι τριάδες που αποτελούνται μόνο από 3 σημειώσεις ? Η απάντηση είναι πολύ απλή: οι σημειώσεις διπλασιάζονται, ακόμη και τριπλασιάζονται !!

Συμφωνία κιθάρας με διπλασιασμένες σημειώσεις

Η ιδέα είναι να εμπλουτίσει τον ήχο της τριάδας αλλά και να αυξήσει τον ήχο της, χωρίς να τροποποιήσει την εσωτερική αρμονία της συμφωνίας.
Μπορούμε για παράδειγμα, να παίξουμε τέλεια συμφωνία με δύο θεμελιώδη, δύο τρίτα και δύο πέμπτα, ή ένα μοναδικό θεμελιώδες, δύο τρίτα, τρία πέμπτα, κλπ.
Ο διπλασιασμός αυτών των σημειώσεων δεν αλλάζει απολύτως την εγγενή φύση της συμφωνίας.
C Σημαντική συμφωνία με δύο θεμελιώδεις, δύο μεγάλες εκτυπώσεις και ένα δίκαιο πέμπτο.

Απλά θυμηθείτε ότι οι διπλές σημειώσεις μιας συμφωνίας του δίνουν έναν πλουσιότερο και κολακευτικό ήχο, αλλά παίρνοντας περισσότερο χώρο. Αυτό μπορεί να είναι επιθυμητό για έναν λαϊκό μουσικό, ο οποίος παίζει μόνος και ως εκ τούτου πρέπει να καταλάβει όλο το χώρο με την κιθάρα του. Από την άλλη πλευρά, ένας κιθαρίστας που πρέπει να παρέχει υποστήριξη φωτός (όπως στο Funk) ή που παίζει σε μια ομάδα που περιλαμβάνει πολλά μέσα θα τείνει να μην διπλασιάσει τις σημειώσεις των συμφωνιών του, προκειμένου να καταλάβει λιγότερο χώρο.


Οι άλλες οικογένειες των συμφωνιών κιθάρας

Νωρίτερα γνωρίσαμε δύο οικογένειες συμφωνιών: ενήλικες και ανηλίκους.
Υπάρχουν φυσικά πολλά άλλα, τα οποία θα σας παρουσιάσω συνοπτικά !
Κάθε οικογένεια συμφωνίας έχει μια αρμονική φόρμουλα που είναι δική της και ότι θα πρέπει να θυμάστε. Αρχικά, υπάρχουν τρεις συμφωνίες σημειώσεων, οι οποίες μπορούν εύκολα να ληφθούν από τα Triads, μετατοπίζοντας μια σημείωση:

SUS 2 συμφωνίες

Μια συμφωνία κιθάρας SUS2

Dondamental – Second Major – Fair Fifth.


SUS 4 συμφωνίες

Συμφωνία κιθάρας SUS4

Θεμελιώδες – Μόλις Quarter – Fair Fifth


Αυξημένες συμφωνίες

Αυξημένη συμφωνία κιθάρας

Basic – Major Tierce – Sixture Minor. Και εδώ είναι συμφωνίες που αποτελούνται από τέσσερις ή περισσότερες σημειώσεις, οι οποίες μπορούν να ληφθούν με την προσθήκη σημειώσεων στις τριάδες:


Συμφωνίες Min 7

Μια μικρή συμφωνία κιθάρας 7

Basic – Tierce Minor – Δεξιά Πέμπτη – Έβδομη Μικρά.

Maj 7 συμφωνίες

Μια μεγάλη συμφωνία κιθάρας 7

Θεμελιώδης – Μεγάλος Τρίτος – Πέμπτος – Πέμπτος – Μεγάλος Έβδομος.


Συμφωνίες 7

Μια συμφωνία 7 -κιθαρών

BASIC – Major Tierce – Δεξιά Πέμπτη – Έβδομη ανήλικος.


Μειωμένες συμφωνίες

Είπε μια συμφωνία κιθάρας

Basic – Tierce Minor – Μειωμένο πέμπτο – Major Sixt. �� Για να παίξουμε τη συμφωνία μειώθηκε πιο εύκολα στην κιθάρα, χρησιμοποιούμε αντιστροφή.


Συμφωνία του Min 9

Μικρή συμφωνία με το 9ο

Θεμελιώδης – Μεγάλα Tierce – Δεξιά Πέμπτη – Έβδομη Μικρή – 9η Μεγάλη (ισοδύναμη με ένα σημαντικό δεύτερο που παίζεται στην οκτάβα).

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΩ
Έχουμε περιηγηθεί στις πιο σημαντικές συμφωνίες κιθάρας, τη λειτουργία αυτών και την κατασκευή τους. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσετε τους μηχανισμούς τους ένα ελάχιστο για την εκμάθηση της κιθάρας σας. Επειδή ναι, οι συμφωνίες αντιπροσωπεύουν το κύριο πλαίσιο οποιουδήποτε παιχνιδιού στην κιθάρα.
Έτσι πάρτε το χρόνο σας για να τα αφομοιώσετε καλά, να παίξετε σε συμφωνίες, σε ένα αργό μετρονόμο (πολύ αργή). Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στην πράξη σε τραγούδια που πήραμε το πρόβλημα να δεσμεύσουμε σύμφωνα με τις δυσκολίες. Θα επανέλθω σε αυτούς τους διαφορετικούς τύπους χορδών σύντομα για να προχωρήσω λίγο περισσότερο στην κατανόηση του μαγικού κόσμου των συμφωνιών.

Συγγραφέας: Sylvain Peter Μην διστάσετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο εάν σας άρεσε και αν μπορεί να ενδιαφέρει τους φίλους σας.) Αποθήκευση αποθήκευσης αποθήκευσης αποθήκευση αποθήκευση αποθήκευσης αποθήκευσης εγγραφής