Ιδανικό σε βροχερό καιρό, το ηλεκτρικό σκούτερ καθαρού αέρα μειώνεται € 100 – Αριθμός, Pure Air Test: Η πλήρης γνώμη μας – Electric Scooter – Frandroid

Pure Electric Air Electric Test: Το ηλεκτρικό σκούτερ που ταιριάζει στη βροχή

Μια μακρά υποστήριξη στο μόνο κουμπί προσβάσιμο θα ανάψει το μηχάνημα. Φώτα γρήγορης πίεσης ή σβήνει τα φώτα. Τέλος, μια σύντομη διπλή πίεση σας επιτρέπει να αλλάξετε τη λειτουργία. Είναι απλό, αποτελεσματικό. Μικρό μειονέκτημα: Οι πλαστικές γρατζουνιές του μετρητή πολύ γρήγορα.

Ιδανικό σε βροχερό καιρό, το ηλεκτρικό σκούτερ καθαρού αέρα μειώνεται € 100

Pure Pure Electric // Source Air: Pure Electric

[Deal du Jour] Το καθαρό σκούτερ αέρα είναι μέρος μιας σειράς ηλεκτρικών σκούτερ της αγνής Electric English. Η αξία του για τα χρήματα είναι πολύ καλή, για ένα μηχάνημα με εξαιρετικά φινιρίσματα, βολικό και ευχάριστο για οδήγηση. Ένα σκούτερ που θα ταιριάζει στους περισσότερους χρήστες Για χρήση στην πόλη. Με την απαγόρευση των σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης Στην πόλη του Παρισιού, Αποτελεσματική τον Σεπτέμβριο του 2023, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά σκούτερ πρέπει να φορεθεί καλά, ειδικά με τέτοιες προσφορές.

Ποια είναι η προώθηση σε αυτό το καθαρό ηλεκτρικό σκούτερ ?

Ο καθαρός αέρας 2ης γενιάς, από την Pure Electric, πωλείται στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας με μείωση € 100. Βλέπει την τιμή της από € 499 σε € 399.

Τι είναι αυτό το ηλεκτρικό σκούτερ ?

Ο καθαρός αέρας έχει ένα πιο συμπαθητικό σχεδιασμό σωλήνα. Οι καθαρές γραμμές του είναι μάλλον κομψές και καθαρές ηλεκτρικές μεταχειρίζεται τα τελειώματα της μηχανής του. Το σκούτερ είναι ισχυρό και καλό σχέδιο και προσφέρει μια καθησυχαστική εντύπωση της σταθερότητας μία φορά στο χέρι. Κάθε μέρος είναι συμπαγές και τέλεια συναρμολογημένο, από δεκανίκι στις λαβές. Το τελευταίο, σε αφρό, είναι άνετα, αλλά κρατήστε το νερό λίγο πολύ σε περίπτωση βροχής. Το κατάστρωμα έχει μια πολύ καλή πρόσφυση σε περίπτωση κακού καιρού. Ακόμη και στη βροχή, τα πόδια σας δεν θα γλιστρήσουν, και υπάρχει αρκετός χώρος για μια πρακτική και άνετη θέση. Το εύρος Pure Air είναι πιστοποιημένο IP65 και επομένως έχει σχεδιαστεί για να αντισταθεί στο νερό.

Το επίπεδο φωτισμού, η φωτιά πίσω, ένας μπροστινός φάρος και οι καταλήψεις σας διαβεβαιώνουν να βλέπετε και να βλέπετε. Εκτός αν οδηγείτε τη νύχτα, ο φωτισμός κάνει τη δουλειά που ζητείται. Ο κυκλικός μετρητής είναι εύκολα αναγνώσιμος ακόμη και σε άμεσο ηλιακό φως. Μπορείτε να δείτε το επίπεδο της μπαταρίας, την ταχύτητά σας ή την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης. Από την πλευρά οδήγησης, η ονομαστική ισχύς 500 W προσφέρει καλή ισχύ επιτάχυνσης. Σε λειτουργία S (λειτουργία τροφοδοσίας) Ο καθαρός αέρας φτάνει γρήγορα στον ρυθμιστικό 25 km/h. Ακόμη και με πλήρη ταχύτητα, η οδήγηση είναι ευχάριστη και οι στροφές λαμβάνονται εύκολα. Τα 17 κιλά του σκούτερ είναι καλά κατανεμημένα.

Ο καθαρός αέρας είναι ιδανικός για χρήση σε εξαπλωμένο χρόνο // Πηγή: Pure Electric

Λιγότερο από € 400 Ο καθαρός αέρας είναι μια καλή συμφωνία ?

Είναι πολύ καλή για ένα αξιόπιστο σκούτερ ποιότητας μάρκας. Ποιος λέει ότι η άνοιξη λέει βροχή. Η οδήγηση ενός δίχρωμου ή ενός σκούτερ σε βροχερό καιρό είναι πάντα μια πρόκληση από μόνη της, όλα εξαρτώνται από το μηχάνημα στο οποίο είστε. Στο υγρό πάτωμα, τα καθαρά ελαστικά αέρα αποστραγγίζουν σωστά το νερό. Η γόμα κρατά καλά το δρόμο και το φρενάρισμα προσφέρει έναν καλό ερωτώμενο, συμπεριλαμβανομένων των υγρών δρόμων. Σε ξηρό καιρό, η οδήγηση είναι ευέλικτη και καθησυχαστική. Παρά την απουσία εναιωρήματος, τα ελαστικά των 10 ιντσών απορροφούν ένα καλό μέρος των σοκ και των δονήσεων.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τους απομακρυσμένους δρόμους και να παίξετε μέρος του ταξιδιού των δημόσιων συγκοινωνιών, να γνωρίζετε ότι ο καθαρός αέρας δεν διπλώνει εύκολα. Το σύστημα βιδών είναι πράγματι μακρύ και κουραστικό και δεν σας κάνει να θέλετε να διπλώσετε και να ξεδιπλώσετε το μηχάνημα περισσότερο από το απαραίτητο. Πλευρική αυτονομία, μέγιστη ταχύτητα, μετράτε μεταξύ 15 και 20 χλμ., Ανάλογα με το βάρος και τον κακό καιρό σας. Εάν έχετε περισσότερα από 15 χλμ. Χρειάζονται λίγο λιγότερο από 5 ώρες για να επαναφορτίσετε τα 280 WH σε μπαταρία 36 V.

Για περαιτέρω

Πηγή: Numerama

Είναι σίγουρο: Πληρώνετε για το πακέτο 4G 4G 4G σας το επόμενο πακέτο κινητής τηλεφωνίας 4G ή 5G χωρίς υποχρέωση σε αυτόν τον οδηγό συγκριτή πακέτων κινητής τηλεφωνίας χωρίς δέσμευση

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, σας χρειαζόμαστε. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά μας

Βρείτε όλη την επιλογή των καλών προσφορών

Ορισμένοι σύνδεσμοι αυτού του άρθρου είναι συνδεδεμένοι. Θα εξηγήσουμε τα πάντα εδώ.

Pure Electric Air Electric Test: Το ηλεκτρικό σκούτερ που ταιριάζει στη βροχή

Το Pure Electric αφήνει τη βρετανική αγορά της για να κατακτήσει την ηλεκτρική κινητικότητα στην Ευρώπη, προσφέροντας σκούτερ με στεγανοποίηση ως ρολόι -κλειδί. Τι έρχεται αναστατωμένος ο μικρός κόσμος της αστικής ηλεκτρικής κινητικότητας.

IA1A1800

Πού να αγοράσετε το
Καθαρός αέρας στην καλύτερη τιμή ?
419 € Ανακαλύψτε την προσφορά
419 € Ανακαλύψτε την προσφορά
499 € Ανακαλύψτε την προσφορά

Αυτή η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2022 και η αγορά μπορεί να έχει εξελιχθεί από τότε. Συμβουλευτείτε τη σύγκρισή μας για να ανακαλύψετε πιο πρόσφατα προϊόντα ενδεχομένως πιο συναφή με εσάς.

Η πλήρης γνώμη μας
Καθαρός αέρας

16 Μαρτίου 2022 03/16/2022 • 19:02

Η νέα αγορά κινητικότητας προκαλεί λαχταριστά, αλλά λίγοι ηθοποιοί ικανοί να διεκδικήσουν ένα πραγματικό μέρος του κέικ. Το Pure Electric είναι ένα εμπορικό σήμα που έρχεται σε εμάς από τη χώρα της Mary Poppins και η οποία αρχίζει να κερδίζει μεγάλο μέγεθος, στοιχηματίζοντας σε ένα βασικό σημείο στην Αγγλία: στεγανοποίηση.

Η πρώτη μας δοκιμή στην περιοχή είναι προσανατολισμένη στον καθαρό αέρα που πωλείται μοντέλο 499 ευρώ. Μια τιμή που το τοποθετεί μπροστά από το Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2, το Mi Scooter 3 και το Ninebot G30. Επομένως, το ερώτημα είναι: Είναι αυτός ο καθαρός αέρας ικανός να εκθρονίζει τους ηγέτες του πιο αμφισβητούμενου τμήματος στην αγορά ?

Τεχνικό δελτίο

Μοντέλο Καθαρός αέρας
Ανακοινωθείσα αυτονομία 30 χλμ
Ανακοινώθηκε ο χρόνος επαναφόρτισης 300 λεπτά
μέγιστη ταχύτητα 25 km/h
Ισχύς 500 Watts
Μέγιστο υποστηριζόμενο βάρος 120 kg
Τιμή 419 €
Φύλλο προϊόντων

Αυτό το TES έγινε από ένα μοντέλο που δανείστηκε από το εμπορικό σήμα.

Σχέδιο

Κομψός

Αυτό είναι ένα ωραίο σχέδιο. Το σχέδιο όλα σε σωλήνες δίνει μια βιομηχανική και καθαρή εμφάνιση. Σωλήνες που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση της σωληναριακής γλάσης στο κατάστρωμα. Εκτός αυτού, αυτό σας επιτρέπει να σύρετε μια αντι -κλοπή στον αρκετά σφιχτό χώρο. Τι περιορίζει το ταξίδι της αλυσίδας ή του U και επομένως ενοχλεί τους ανθρώπους που έχουν προθέσει με ένα μύλο.

IA1A1775

IA1A1786

IA1A1763

Έρχονται σε αυτήν την ιστορία στεγανοποίησης. Ήμασταν αρκετά ενθουσιασμένοι, αφού είναι ένα θέμα που κάνει πολλές συζητήσεις στον κόσμο των σκούτερ. Το σύνολο της καθαρής εμβέλειας είναι πιστοποιημένο IP64. Πέρα από την πιστοποίηση, υπάρχει μια σύλληψη που έχει σχεδιαστεί για να αντισταθεί στο νερό. Γι ‘αυτό, όλα τα στοιχεία προστατεύονται. Τα καλώδια είναι όλα τραυματισμένα και η μπαταρία είναι απομονωμένη από την πλευρά της.

Προφανώς, αυτό δεν ήταν αρκετό για εμάς και έπρεπε να έχουμε μια σαφή καρδιά.

Πήραμε λοιπόν το Parka μας και το θάρρος μας να οδηγούμε σε βροχή. Είναι απλό: καθ ‘όλη τη διάρκεια της δοκιμής, το 80 % των ταξιδιών έγιναν στη βροχή. Θα προσεγγίσουμε τη συμπεριφορά του σκούτερ αργότερα σε αυτό το τεστ.

IA1A1808

R0000452

R0000448

R0000450

R0000435

R0000475

IA1A1781

Με αυτή τη σωληνοειδή εμφάνιση, οι μαύροι τροχοί του και το κρυμμένο μπλοκ μπαταρίας πίσω από το κατάστρωμα, οι καθαρές ηλεκτρικές εκκλήσεις από το σχεδιασμό του, από υποκειμενική άποψη. Εκτός βημάτων με τις πτυχές των ανταγωνιστών Gundam. Βεβαίως, ο σχεδιασμός δεν είναι γενικά το κύριο κριτήριο κατά την αγορά ενός σκούτερ, αλλά για να επισυνάψετε το κομψό με το χρήσιμο και το ευχάριστο.

Από την πλευρά του τερματισμού, είναι πραγματικά πολύ καλό. Τίποτα δεν κινείται και όλα βρίσκονται στη θέση του: η λαβή του φρένου προσφέρει έναν καλό ερωτώμενο, το Gallows, παρά το γεγονός αυτό που τον προκάλεσε (δόνηση, ελαφρύς τροχός, που διασχίζει μικρά εμπόδια) δεν έδειξε ένα παιχνίδι. Ακόμα και το δεκανίκι κάνει τη δουλειά, αν και λίγο χαμηλή.

Απλή αλλά αποτελεσματική χρήση

Οι καρποί είναι κατασκευασμένοι από αφρό, οποιασδήποτε ποιότητας, αλλά προσφέρουν πολύ καλή άνεση. Μόνο μειονέκτημα: χρειάζονται χρόνο για να στεγνώσουν.

R0000449

R0000445

Από την πλευρά του φωτισμού, υπάρχει το ελάχιστο panoply: ένα πίσω παιχνίδι LED με πυρκαγιά, καταλήψεις και παλιό σχεδιασμένο σχέδιο στο μπροστινό μέρος. Αυτός ο φάρος ανάβει καλά, αρκετά ευρέως και μπορεί να ρυθμιστεί κάθετα με το χέρι. Και πάλι, τίποτα δεν σας εμποδίζει να προσθέσετε επιπλέον φωτισμό, αλλά αυτό που παρέχεται είναι ήδη το τέχνασμα.

Το κατάστρωμα είναι ευρύ, προσφέρει εξαιρετική λαβή και ακόμη και υγρό. Όλοι θα μπορούν να οδηγούν με μεγάλη άνεση, επειδή ακόμη και ένα ζευγάρι 45 βρήκε τη θέση τους εκεί.

IA1A1766

R0000432

R0000450

Ο μετρητής είναι κυκλικός, εύκολα ευανάγνωστος και ένα μπλε που δεν επιτίθεται στα μάτια σε ένα νυχτερινό περιβάλλον και το οποίο παραμένει εντελώς ευανάγνωστο σε πλήρη ήλιο (σας ευχαριστώ το μαύρο φόντο). Βλέπουμε την ένδειξη μπαταρίας, την ταχύτητα, τη λειτουργία (εδώ το κόκκινο “S” υποδεικνύει την πιο ισχυρή λειτουργία). Μια άλλη πιο αργή λειτουργία και μια λειτουργία περπατήματος είναι διαθέσιμες, αλλά πιθανότατα δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Μια μακρά υποστήριξη στο μόνο κουμπί προσβάσιμο θα ανάψει το μηχάνημα. Φώτα γρήγορης πίεσης ή σβήνει τα φώτα. Τέλος, μια σύντομη διπλή πίεση σας επιτρέπει να αλλάξετε τη λειτουργία. Είναι απλό, αποτελεσματικό. Μικρό μειονέκτημα: Οι πλαστικές γρατζουνιές του μετρητή πολύ γρήγορα.

Σημειώνουμε την απουσία εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει GPS παρακολούθησης. Ούτε ακόμη και η ενημέρωση λογισμικού εφαρμογής ή σκούτερ. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος να μην αναλάβετε το προβάδισμα.

Η εκκίνηση απαιτεί την εκκίνηση του σκούτερ στο πόδι. Περισσότερο από καλωσορίστε την ασφάλεια αλλού. Επειδή ο τροχός επιτάχυνσης είναι ένα ευαίσθητο chouya.

Ένα κουραστικό σύστημα αναδιπλώσεως

Φτάνουμε στο ακανθώδες μέρος. Ο καθαρός αέρας δεν επωφελείται από την ταχεία σταθεροποίηση των μεγάλων αδελφών του, του Pro και του Pro LR. Αποτέλεσμα: Βρίσκουμε τον εαυτό μας να γυρίζουμε, και αυτό σε αρκετούς γύρους, τον τροχό στερέωσης για να περιστρέψει το κλίση. Είναι κουραστικό. Ειδικά στις δημόσιες συγκοινωνίες που πιθανότατα θα πάρετε με αυτό το μοντέλο, όπως θα δούμε αργότερα στο τμήμα αυτονομίας.

R0000440

R0000441

Το σύστημα είναι ανθεκτικό, αλλά όπως όλα τα βιδωτά συστήματα, αποφύγετε να πηγαίνετε εκεί, υπό την ποινή να έχετε πρόβλημα να ξεβιδώσετε το επόμενο, στη συνέχεια με τον κίνδυνο βλάβης του τροχού. Από την άλλη πλευρά, ένα μεταλλικό προσκόλλημα μπλοκάρει το διπλωμένο κολόβιο, για να κάνει το σκούτερ ευκολότερο στη μεταφορά.

Τέλος, η κατανομή του βάρους μόλις ο καθαρός αέρας δεν είναι ιδανική: τα 17 κιλά τοποθετήστε το στα μοντέλα που είναι αρκετά βαριά καθημερινά στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Συμπεριφορά

Το πρώτο πράγμα που θα σοκάρει τους τακτικούς των σκούτερ είναι η έλλειψη ηλεκτρομαγνητικής πέδησης. Όταν αφήνετε να φύγει από τον επιταχυντή, τίποτα δεν μπούκλες την ορμή. Είναι πολύ ωραίο. Ωστόσο, το οποίο μπορεί να το λιγότερο και αν είναι δυνατόν να ελαχιστοποιηθεί στους ανταγωνιστές, εδώ δεν συμβαίνει. Είναι ενοχλητικό ? Οχι. Που μας φέρνει αναγκαστικά στο φρενάρισμα.

Το φρενάρισμα ανατίθεται σε ένα σύστημα τυμπάνου που βρίσκεται μπροστά και διαχειρίζεται το καλώδιο. Παρά τις προσπάθειές μου να μπλοκάρει τον τροχό σε υγρό έδαφος, σε καμία περίπτωση δεν έχει οδηγήσει ή γλιστρήσει το μπροστινό. Ωστόσο, το μοναδικό εμπρόσθιο φρενάρισμα που σχετίζεται με το φαινόμενο του μοχλού (ως υπενθύμιση, έχετε βάρος στην κορυφή του τιμονιού που δημιουργεί ένα φαινόμενο μοχλού) δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Εάν το φρένο είναι μπροστά, είναι κυρίως επειδή ο κινητήρας είναι πίσω. Στο σκούτερ, είναι καλύτερο να προωθήσετε παρά μια έλξη. Αυτό επιτρέπει στην αφαίρεση του μπροστινού τροχού σε περίπτωση μικρού εμποδίου. Maneuver που, σε ένα Xiaomi 365 Pro πολύ συχνά τελειώνει σε μια μικρή ολίσθηση του μπροστινού τροχού στο βήμα.

Ευκίνητος και ισχυρός

Από όλα τα σκούτερ σε αυτό το εύρος, αυτός ο καθαρός αέρας είναι ο πιο ευχάριστος στην οδήγηση. Είναι σούπερ ευκίνητο και μπορεί να πάρει πολύ αξιόλογες γωνίες με τη σειρά του. Έρχεται για να αποφύγουμε μικρά εμπόδια την τελευταία στιγμή. Το κέντρο της χαμηλής βαρύτητας βοηθά πολύ και τα 17 κιλά του μηχανήματος δεν αισθάνονται απολύτως.

Ο κινητήρας είναι ισχυρός. Το ζευγάρι φτάνει ισχυρό σε “κόκκινο” τρόπο αλλά όχι βίαια ούτε. Φτάνουμε γρήγορα στο ρυθμιστικό 25 km/h, παρά τα 100 κιλά του οδηγού σε αυτό. Σημειώστε ότι η ισχύς του κινητήρα παραμένει η ίδια για τη διάρκεια της μπαταρίας. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα που σπάζουν γρήγορα την ταχύτητα στα 15 ή 10 km/h.

Στην πραγματικότητα, παίρνουμε μια πραγματική ευχαρίστηση στο τιμόνι, οι μύες των μάγουλων χαλαρώνουν και χαμογελούμε. Αυτό που είδε, η τρέχουσα κατάσταση, είναι μια μικρή πολυτέλεια.

10 -inch ελαστικά δεν είναι συμπαγής Αλλά ξεκινήστε ένα υγρό αντι-hack. Όσο για το Xiaomi, θα είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε προσεκτικά την πίεση: μεταξύ 3.5 και 4 μπαρ. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ήμασταν σε 4 μπαρ. Η βαλβίδα του πύργου καθιστά τον πληθωρισμό πρακτικό, αλλά η αλλαγή του θαλάμου αέρα είναι ακόμα πιο λεπτή.

Η απουσία αναστολής είναι συνηθισμένη σε αυτό το εύρος τιμών και το παραμικρό τμήμα που ντυμένο με λιθόστρωτα θα σας υπενθυμίσει. Τίποτα πραγματικά προβληματικό που είπε, επειδή τα ελαστικά των 10 ιντσών ήδη απορροφούν ένα καλό μέρος των δονήσεων.

Στη βροχή, καλή συμπεριφορά

Εάν βγείτε καλά καλυμμένα, το καθαρό σκούτερ αέρα μπορεί να σας συνοδεύσει αυστηρά παντού όσο το πάτωμα δεν είναι λασπώδες. Μην μας κάνετε λάθος, άλλα σκούτερ χωρίς πιστοποίηση κάνουν το ίδιο, εκτός από το ότι δεν έχουν καμία εγγύηση που καλύπτει τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Ενώ το καθαρό εύρος καταγράφει τη διαχείριση υπό τις συνθήκες εγγύησης.

Που μας φέρνει στο χειρισμό και τη συμπεριφορά σε υγρό ή ακόμα και πλημμυρισμένο έδαφος. Πρώτο σημείο, ελαστικά. Αποστραγγίζουν αρκετό νερό. Σε αντίθεση με ένα αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, το σκούτερ περιορίζεται σε 25 km/h. Ο Ακανόνια είναι σχεδόν αδύνατο. Η πέδηση μπορεί, ωστόσο, να αναγκάσει τεράστια, εμποδίζοντας λίγο τον μπροστινό τροχό.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό δεν συνέβη. Αλλά όταν ανέφερα το μοντέλο δανείου, ένας από τους ανθρώπους στο κατάστημα μου είπε ότι είχε συμβεί σε αυτόν μια φορά για να αποφύγει ένα αυτοκίνητο και ότι ήταν σε θέση να φρενάρει εγκαίρως, επειδή ακόμη και με ολίσθηση, το σκούτερ είχε σταματήσει.

Όταν μιλάμε για μέγιστη ταχύτητα, δεν είναι τόσο η ίδια η ταχύτητα που είναι επικίνδυνη, αλλά τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση απροσδόκητης. Στα 25 km/h, ο καθαρός αέρας είναι καθησυχαστικός.

IA1A1807

IA1A1802

Όσον αφορά τις στροφές, το κόμμι, μάλλον τρυφερό, κρατάει καλά το πεζοδρόμιο. Τέλος, το ζευγάρι, αν και είναι ζωντανός σε λειτουργία “αθλητισμού” δεν γλιστράει στον πίσω τροχό. Συνοψίζοντας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υγρό δάπεδο χωρίς καμία ανησυχία.

Θα πρέπει απλώς να καλύψετε τον εαυτό σας καλά.

Αυτονομία

Έρχονται στο άλλο προβληματικό σημείο μετά το σύστημα αναδίπλωσης: αυτονομία. Δεν είναι κακή. Με 100 κιλά σε αυτό, ήταν δυνατό να ταξιδέψετε ένα ταξίδι από τη λεωφόρο Sebastopol στο εμπορικό κέντρο Créteil Soleil με ένα πάτημα, με ταχύτητα 25 km/h και αρκετές στάσεις και αναχωρήσεις που συνδέονται με φώτα και διασταυρώσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει ακριβώς 18 χλμ.

Από την άλλη πλευρά, τα ελαφρύτερα πρότυπα θα πρέπει σίγουρα να φτάσουν στα είκοσι χιλιομέτρων. Με σύγκριση, είχαμε παρατηρήσει μια σειρά περίπου 20 έως 22 χιλιομέτρων στο Xiaomi Mi Scooter 3, το οποίο επομένως δεν πετάει πάνω από το θέμα της ούτε σε αυτήν την περιοχή.

Μετά από αυτή τη διαδρομή, χρειάστηκαν σχεδόν 5 ώρες για να επαναφορτίσετε πλήρως την μπαταρία 280 WH σε 36V. Καλό σημείο, ωστόσο, μια απόλυτη σφυρίχτρα κατά τη διάρκεια του φορτίου.

Δεδομένου ότι μιλάμε για μπαταρία, γνωρίζουμε ότι ο δείκτης δεν είναι πολύ ακριβής και προσφέρει μόνο ένα παιχνίδι μπαρ ως πληροφορίες. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακριβές ποσοστό.

Αυτό είναι το αποφασιστικό στοιχείο σχετικά με την αγορά αυτού του σκούτερ. Εάν έχετε 15 χλμ. Για να κάνετε, και στη συνέχεια, μπορείτε να το επαναφορτίσετε με 5 ώρες μπροστά σας, τότε αυτό το σκούτερ είναι μια εξαιρετική πρόταση και μπορεί να σας ακολουθήσει κάθε μέρα σε αυτή την απόσταση, ακόμη και στους -5 ° C με 100 κιλά παραπάνω. Εάν, από την άλλη πλευρά, πρέπει να περάσετε από το κουτί των δημόσιων συγκοινωνιών, δεν είναι ιδανικό.

Καθαρό ηλεκτρικό ηλεκτρικό σκούτερ Pure Air Pro – Black

  • Καθαρό ηλεκτρικό ηλεκτρικό σκούτερ Pure Air Pro - Black
  • Καθαρό ηλεκτρικό ηλεκτρικό σκούτερ Pure Air Pro - Black
  • Καθαρό ηλεκτρικό ηλεκτρικό σκούτερ Pure Air Pro - Black

Καθαρό ηλεκτρικό ηλεκτρικό σκούτερ Pure Air Pro – Black

Δωρεάν ανταλλαγή εντός 30 ημερών

Αποκλειστικά σε απευθείας σύνδεση

Παράδοση . και το .

Σε απόθεμα.

Συνήθης τιμή προώθησης τιμών € 489,99

Η ποσότητα (0 στο καλάθι) μειώνει την ποσότητα καθαρού ηλεκτρικού ηλεκτρικού ηλεκτρικού σκούτερ Pure Pro – Black

Αυξήστε την ποσότητα καθαρού ηλεκτρικού ηλεκτρικού ηλεκτρικού σκούτερ Pure Pro – Black

Αδύνατο να φορτώσετε τη διαθεσιμότητα της ενημέρωσης της υπηρεσίας απόσυρσης

Ο Pure Air Pro μοντέλο έχει σχεδιαστεί για χρήση σε υγρά περιβάλλοντα. Ο Πλαίσιο και το βιώσιμο χάλυβα πλαίσιο του μοντέλου Pure Air Pro έχουν σχεδιαστεί για να διασχίζουν τις λακκούβες του νερού και τις καταρρακτώδεις βροχές χωρίς φόβο για τη ζημιά που προκαλείται από το νερό.
Αυτήν Κινητήρας 500 W παραδίδει τον εναγόμενο σε επιτάχυνση και σας επιτρέπει Ανεβείτε τα νεύρα έως και 24 ° Με ευκολία. Το Pure Air Pro Scooter έχει ένα Αυτονομία μέχρι 50 χλμ σε ένα μόνο φορτίο, χάρη στο του μπαταρία με χωρητικότητα 36V – 12800 mAh, Όλα σε ένα ταχύτητα έως 25 km/h. Χάρη στο 10 “ευρείς τροχοί”, με ελαστικά και φουσκωτές αεροπορικές εταιρείες γεμάτες με πρόβλεψη υγρού Για μέγιστη άνεση και ασφάλεια, τα οδικά βήματα και οι ατέλειες δεν θα είναι πλέον πρόβλημα. Το Pure Air Pro σας επιτρέπει να συνεχίσετε βιώσιμα τη διαδρομή σας, προσφέροντας καλύτερη πρόσφυση. Εντάχθηκε σε ένα σύστημα διπλής πέδησης, Με ένα μηχανικό μπροστινό φρένο με τύμπανο και ένα ηλεκτρονικό πίσω φρένο με ανάκτηση ενέργειας που παράγει μια αξιόπιστη και ασφαλή ισχύ φρεναρίσματος σε όλες τις συνθήκες, ενώ ενισχύει την ενέργεια στην μπαταρία για πρόσθετη αυτονομία. Το Pure Air Pro είναι επίσης εξοπλισμένο με όλα τα έξυπνα συστήματα ελέγχου (συμπεριλαμβανομένων 3 τρόπων οδήγησης), μιας ολοκληρωμένης οθόνης οθόνης και ενός Θύρα φόρτωσης USB Βρίσκεται στο τιμόνι, επιτρέποντάς σας να επαναφορτίσετε το smartphone, το φορητό ηχείο ή τους λαμπτήρες όπως θέλετε. Συνοδεύεται από το Καθαρή εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας που παρέχει πρόσθετα δεδομένα για τα ταξίδια σας και τις πρακτικές υπενθυμίσεις συντήρησης. Για γρήγορο άνοιγμα και κλείσιμο όταν ταξιδεύετε, αυτό το μοντέλο έχει ένα Μηχανισμός κλειδώματος “clicklock”, που σας επιτρέπει να το βάλετε σε ένα ντουλάπι στο σπίτι ή να το σύρετε κάτω από το γραφείο σας στη δουλειά και να το πάρετε εύκολα μαζί σας στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Το προηγμένο σύστημα κλειδώματος “κλειδώματος” μπλοκάρει τη στήλη με ασφάλεια, για ένα απλό και πρακτικό άνοιγμα και κλείσιμο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Πρότυπο στεγανοποίησης IP65 :: Σφραγίδα σκόνης και προστασία από πίδακες νερού όλων των κατευθύνσεων προς τη λόγχη.

Προσέξτε να προσαρμόσετε τη χρήση σας καλά στην στεγανοποίηση του σκούτερ σας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αυτονομία 50 χλμ
Χωρητικότητα μπαταρίας 12800 mah
Εγγύηση μπαταρίας 24 μήνες
Χρόνος φόρτωσης 510 λεπτά
Βάρος (kg) 16,5 κιλά
Μέγιστο φορτίο (kg) 120 kg
Μέγιστη ταχύτητα 25 km/h
Τύπος ελαστικού Ένας αεροπορικός θάλαμος
Πίεση ελαστικών 3,5 μπαρ
Διάμετρος τροχού 10 “
Μέγιστη κλίση ανόδου 24 °
Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών · 2 χρόνια
Χαρακτηριστικά