Τα 10 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του σχολικού έτους 2023, τα 15 πιο αναμενόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2023

Τα κορυφαία 15 πιο αναμενόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2023

Στη συνέχεια, υπάρχει το Polestar 2, το οποίο λάμπει με την οδηγική του απόλαυση και το τυπικά σκανδιναβικό σχέδιο του. Αν και οι τιμές της έχουν αυξηθεί, οι πελάτες του Κεμπέκ δικαιούνται πάντα πλήρεις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα. Οι βαθμολογίες αυτονομίας του μοντέλου 2023 είναι τώρα 435 χλμ. Για την έκδοση πρόσφυσης εισόδου (μόνο μία κινητήρα, 231 ίππους) καθώς και 418 χλμ. Για αυτό με πλήρη γρανάζια (δύο κινητήρες, 402 άλογα ·: 469 ίππους). Σημείωση: Άλλες σημαντικές αλλαγές βρίσκονται στο πρόγραμμα για το 2024 και είναι δυνατόν να παραγγείλετε ένα αντίγραφο τώρα.

Τα 10 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του σχολικού έτους 2023

Μοντέλο Tesla 3

Μετά την ηρεμία του καλοκαιριού, τα νέα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα επανεκκινήσουν στους τροχούς των τροχών. Οι ειδήσεις που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, αδημοσίευτες έννοιες ή οχήματα που φτάνουν τελικά σε αντιπροσωπείες: Το Automobile-Propre έχει κάνει την επιλογή των ηλεκτρικών μοντέλων για τα οποία πρόκειται να μιλήσετε στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

BMW Vision Neue Klasse

Neue Klasse, είναι ένα όνομα κώδικα από το παρελθόν για να ορίσει μια νέα οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων που πρέπει να φέρει τη BMW σε μια νέα εποχή. Το πρώτο μοντέλο σειράς θα είναι ένα sedan με μέγεθος της σειράς 3. Θα προκύψει στο σαλόνι του Μονάχου από μια ιδέα, το όραμα Neue Klasse, υποσχέθηκε κοντά στο τελικό όχημα. Σχεδιασμένο σε ηλεκτρική βάση, το όχημα θα πρέπει να έχει διαταραγμένο σχέδιο … το οποίο θα μπορούσε να έχει ρετρό τόνους.

Δελφίνι

Το Byd έκανε μια διακριτική είσοδο στη Γαλλία. Αλλά οι Κινέζοι θα επιταχυνθούν με την έναρξη αρκετών ηλεκτρικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του συμπαγούς BYD. Το κύριο επιχείρημά του ? Η χαμηλή τιμή του: ξεκινά στις 28.990 € ή 1.000 € λιγότερο από το MG4. Το BYD θέλει έτσι να τραβήξει την προσοχή των πελατών που αναζητούν ένα φτηνό οικογενειακό ηλεκτρικό όχημα. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κάνουμε κάποιες θυσίες, για παράδειγμα στην οδική συμπεριφορά, όπως μπορούσαμε να δούμε κατά τη διάρκεια μιας πρώτης προσπάθειας.

Citroën ë-C3

Εξασφαλίζουμε λίγο μαζί της, κοιτάζοντας λίγο περισσότερο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επειδή η Citroën, απουσιάζει από το show του Μονάχου, θα παρουσιάσει το νέο C3 στα μέσα Οκτωβρίου. Αυτή η τρίτη γενιά θα είναι διαθέσιμη σε 100 % ηλεκτρικό. Και η μάρκα θέλει να κάνει μια εντύπωση στο τμήμα του μοντέρνου ευέλικτου αυτοκινήτου της πόλης, καθώς υποσχέθηκε ένα όχημα που προσφέρει 300 χλμ. Αυτονομίας για λιγότερο από 25.000 € εξαιρουμένων των μπόνους. Για να φτάσετε εκεί, το C3 θα εμπνευστεί από την επιτυχημένη φόρμουλα της Dacia Sandero, δηλαδή περιορίζεται στα βασικά στοιχεία.

Hyundai Kona

Hyundai Kona

Ήδη διατίθεται στο Hybrid (απλό), το νέο Kona θα διατεθεί τελικά στο εμπόριο με την ηλεκτρική έκδοση 100 %. Δύο τεχνικές διαμορφώσεις βρίσκονται στο μενού: 114,6 kWh κινητήρα με μπαταρία 39,4 kWh και κινητήρα 160 kW με μπαταρία 65,4 kWh. Όταν το μοντέλο έχει ζάντες 17 ιντσών, η αυτονομία στον μικτό κύκλο WLTP είναι 377 και 514 χλμ., Όμορφες τιμές. Επομένως, δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε την τοποθέτηση τιμών του οχήματος για να διαπιστώσουμε αν η κορεατική μάρκα προσφέρει ενδιαφέρουσες αναφορές τιμές/αυτονομία.

Κέιτ Κ1

Μικρή πινελιά πρωτοτυπίας σε αυτήν την επιλογή. Η Κέιτ Κ1, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για εσάς ? Τίποτα δεν εκπλήσσει, η Kate είναι μια νέα γαλλική μάρκα, η οποία ειδικεύεται σε ηλεκτρικά μικρο-carings. Έτσι συνέχισε κάτω από την ετικέτα της Η ηλεκτρική αναβίωση του Mini Moke. Το επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση μιας μίνι-πόλης, το K1, με τέσσερις πόρτες και τέσσερις θέσεις, που έγιναν στη Γαλλία και υπόσχεση προσιτή. Εάν το όχημα θα βρίσκεται στους δρόμους το 2024, υπάρχει παρουσίαση στην αρχή του σχολικού έτους.

Mercedes EQ Concept

Ενώ η Tesla Restyle το μοντέλο 3 (βλ. Παρακάτω), η BMW και η Mercedes είναι μόνο για να προετοιμάσουν την απάντησή τους. Και να προσπαθήσουν να δείξουν ότι δεν πέφτουν, εξοικονομούν χρόνο με έννοιες. Ταυτόχρονα με το όραμα Neue Klasse, θα ανακαλύψουμε στο Μόναχο μια μελέτη στυλ Mercedes που προκαταλάψε ένα μικρό ηλεκτρικό sedan, του οποίου η σειριακή έκδοση θα φτάσει το 2024. Το όχημα, το οποίο θα αντικαταστήσει το CLA, πρέπει να χτυπήσει σκληρά από την άποψη της αποτελεσματικότητας, χάρη ιδιαίτερα σε μια εξαιρετικά αεδυναμική σιλουέτα.

Μίνι συμπατριώτης

Διπλή δόση ηλεκτρικών καινοτομιών στο MINI. Εκτός από τη νέα γενιά του 3 -Door, η οποία έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζεται επίσημα, η βρετανική μάρκα θα σηκώσει το πέπλο στην τρίτη γενιά του Countryman SUV. Και αυτό θα προσφέρεται επομένως σε 100 % ηλεκτρικό. Το τεχνικό φύλλο θα διαμορφωθεί σε αυτό της BMW IX1, το οποίο ανακοινώνει 313 hp και αυτονομία 439 km. Ο Countryman θα μεγαλώσει επίσης για να έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό της BMW. Περισσότερο από ποτέ, θα είναι το maxi-mini !

Peugeot E-3008

Ένα συμβάν προσωνεί ένα άλλο. Η ανανέωση του 3008 είναι ήδη μία, το μοντέλο που έχει γίνει μια κότα με χρυσά αυγά για το λιοντάρι. Και αυτή η τρίτη γενιά θα έχει την ιδιαιτερότητα της διαθέσιμης σε 100 % ηλεκτρικό. Θα εγκαινιάσει τη βάση STLA Medium Base, μια εξέλιξη του EMP2, ικανή να φέρει μια χρήσιμη χωρητικότητα 97 kWh. Εάν αυτό το μέγεθος παραμένει να επιβεβαιωθεί για το E-3008, η Peugeot είχε αναφέρει μια σειρά 700 χλμ. Στις καλύτερες εξοπλισμένες εκδόσεις. Η κατανάλωση θα επωφεληθεί από μια σιλουέτα εμπνευσμένη από τα μοντέλα κοπής. Επομένως, το 3008 θα είναι λιγότερο φιλόξενο, αλλά οι οικογένειες θα μπορούν να μετατρέψουν το 2024 στο E-5008.

Renault Scénic

Όλα αλλάζουν, εκτός από το όνομα. Το γραφικό θα γίνει ένα συμπαγές SUV, διαθέσιμο μόνο στο ηλεκτρικό. Προέρχεται από το Megane, θα είναι ο οικογενειακός ομόλογος, ακόμα και αν η Renault θα προσφέρει μόνο μια έκδοση 5 θέσεων. Η βάση CMF-EV θα σας επιτρέψει να έχετε ένα όμορφο μεταξόνιο και επομένως έναν γενναιόδωρο χώρο στα πόδια. Ελπίζουμε ότι η modularity θα μελετηθεί καλά. Το γραφικό θα έχει το προνόμιο μιας μεγαλύτερης μπαταρίας (σίγουρα 87 kWh) που θα του επιτρέψει να ανακοινώσει 600 χλμ. Αυτονομίας. Σχεδιάστηκε από τον Gilles Vidal, Ex-Peugeot, θα έχει μια γωνιακή εμφάνιση.

Tesla Model 3 Highland

Θα είναι σίγουρα η αρχή της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, θα είναι μια αποκατάσταση και όχι ένα νέο μοντέλο. Αλλά η Tesla που βελτιώνει το πρώτο της προσιτό μοντέλο, είναι αναγκαστικά ένα γεγονός. Ειδικά επειδή ο κατασκευαστής θα μπορούσε να προκαλέσει αίσθηση μειώνοντας ακόμα την τιμή επίθεσης, ήδη μειώθηκε στα 41.990 € την άνοιξη. Το μοντέλο 3 θα μπορούσε να γίνει ακόμη φθηνότερο, ενώ είναι καλύτερο από την άποψη της αυτονομίας. Οι εξελίξεις όχι μόνο θα είναι τεχνικές, αφού το πρόσωπο θα αναθεωρηθεί πλήρως.

Τα κορυφαία 15 πιο αναμενόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2023

Audi, Mercedes, Renault, Peugeot …: Ποιος θα βγάλει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της χρονιάς το 2023. Το μοντέλο αστέρων είναι αναμφισβήτητα σε αυτή τη λίστα με 15 υποψηφίους.

Το έτος 2023 υπόσχεται να είναι συναρπαστικό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η αγορά θα μπορούσε να σκοντάψει σπάνια πριν. Πράγματι, όλες οι μάρκες συνδυάζονται, τουλάχιστον 60 μοντέλα αναμένονται φέτος. Ο στόχος μας δεν είναι να καταρτίσουμε τον εξαντλητικό κατάλογο αυτών των οχημάτων, αλλά να καθορίσουμε εκείνους που θα μπορούσαν να κάνουν καλά και εκείνοι που περιμένουμε σταθερά.

Τέλος, μια μικρή ακρίβεια: Οι ημερομηνίες παρουσίασης ή μάρκετινγκ που αναφέρονται είναι εκτιμήσεις. Από τη μία πλευρά, επειδή οι κατασκευαστές μπορούν ακόμα να επιλέξουν να τροποποιήσουν το ημερολόγιο εκτόξευσης τους. Από την άλλη πλευρά, επειδή τα νέα μπορούν να τους αναγκάσουν να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους.

Εδώ είναι τα 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το 2023.

Renault R5 Electric

Ο διάδοχος του zoé είναι αυτή ! Παρουσιάστηκε σχεδόν πριν από δύο χρόνια, η αναθεωρημένη έκδοση του θρυλικού R5 εγκαινιάζει ένα vintage επεισόδιο στη Renault, η οποία πρέπει επίσης να πάρει τον κατασκευαστή στο διαμάντι στο πλάι του 4L μέσα σε λίγους μήνες, ή ακόμα και το R4 σε λίγα χρόνια. Υπό την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου Luca de Meo, η Renault σκοπεύει να συνδυάσει το μέλλον με το παρελθόν. Ξεκινά με το Electric R5, ένα μικρό αυτοκίνητο της πόλης που βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-BEV.

Μέχρι σήμερα, οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το θρυλικό όνομα του γαλλικού αυτοκινήτου δεν είναι Λεγεώνα. Παρ ‘όλα αυτά, η τεχνική βάση που χρησιμοποιείται σας επιτρέπει να ελπίζετε για κάποιες καλές εκπλήξεις. Έτσι, αναφέρουμε έναν κινητήρα 100 kW (136 hp), καθώς και μια μπαταρία 40 ή 50 kWh, αρκετή για να εξασφαλίσει τουλάχιστον 350 χλμ. Αυτονομία. Ο μισός στόχος της Renault με αυτό το R5 είναι να το διαχειριστεί σε λιγότερο από 30.000 ευρώ, στη βασική του έκδοση. Εάν ο κατασκευαστής πετύχει και λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ φιλικό σχεδιασμό αυτής της νέας ηλεκτρικής έκδοσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιτυχία θα είναι εκεί.

Εμπορία : τέλη 2023/αρχές 2024

Citroën E-C3

Ο κατάλογος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε λιγότερο από 30.000 ευρώ αγωνίζεται να ξαπλώσει. Η τάση έχει αντιστραφεί ακόμη και τους τελευταίους μήνες με τις τιμές που αναποδογυρίζουν. Ευτυχώς, περίπου 2023 μοντέλα θα πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτό το τμήμα των “προσβάσιμων” ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Αυτό θα συμβεί αναμφίβολα με την επόμενη έκδοση του C3, η οποία τελικά θα μεταβεί στο ηλεκτρικό το 2023. Το ë-C3 θα είναι ακόμη και ένα από τα πρώτα οχήματα της λίστας μας για να πάρει το δρόμο από τότε που αναμένεται το μάρκετινγκ τις επόμενες εβδομάδες.

Το μικρό αυτοκίνητο της πόλης θα πρέπει να επωφεληθεί από την πλατφόρμα CMP του ομίλου Stellantis, εκείνη που έχει ήδη εξυπηρετήσει το Peugeot E-208 και άλλα Opel Corsa-e. Παρ ‘όλα αυτά, προκειμένου να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου εισόδου, τα περιουσιακά της στοιχεία θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν προς τα κάτω, τόσο από την άποψη της ισχύος του κινητήρα όσο και της χωρητικότητας της μπαταρίας του. Τέλος πάντων, το ë-C3 θα έχει μια κάρτα για να παίξει, υπό την προϋπόθεση ότι η τιμή του δεν είναι υπερβολική.

Εμπορία : Ιανουάριος 2023

Porsche Macan

Αυτό δεν πρέπει να κοστίζει λιγότερο από 30.000 ευρώ, το αντίθετο. Η Porsche θα επωφεληθεί από το 2023 για να αποκαλύψει το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της. Μετά το Taycan, μια πραγματική αναφορά των αθλητών μηδενικών εκπομπών, ο Γερμανός κατασκευαστής δεν έχει διακινδυνεύσει με την ηλεκτροκίνηση μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τα τελευταία χρόνια, το Macan.

Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2021 και στη συνέχεια αναβλήθηκε το 2022, ο Macan θα πρέπει τελικά να παρουσιαστεί στα τέλη του 2023. Ο λόγος για αυτήν την καθυστέρηση ? Δυσκολίες κατά τη διάρκεια της οριστικοποίησης της νέας πλατφόρμας PPE στην οποία θα κατασκευαστεί το θηρίο, αλλά κυρίως από μεγάλες ανησυχίες λογισμικού, το ίδιο που επηρεάζει ολόκληρη την ομάδα VW που εξαρτάται από το θυγατρικό του Carriad. Οτιδήποτε, παίρνουμε το στοίχημα να περιμένουμε. Και για καλό λόγο, με περισσότερα από 600 hp και μπαταρία 100 kW, ο Macan υπόσχεται να είναι ένα μελλοντικό τέρας.

Εμπορία : τέλη 2023/αρχές 2024

Μίνι

Το 2023 θα πρέπει να είναι ένα βασικό έτος για το Mini, το κέντρο της πόλης του ομίλου BMW. Πράγματι, το Mini θα πρέπει να ξεκινήσει, φέτος, μια νέα έκδοση του Electric Compact. Αυτό θα εγκαινιάσει επίσης μια νέα διαδικασία παραγωγής, αφού τώρα τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας θα παραχθούν στην Κίνα με τη βοήθεια κινητήρων του Great Wall Motors.

Αυτή η μάλλον ριζοσπαστική αλλαγή δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για την αισθητική του μελλοντικού μίνι, αφού ανακοινώνουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές. Εάν τα βασικά, δηλαδή η γενική μορφή και οι στρογγυλοί προβολείς, θα διατηρηθούν σε αμφιβολία, οι καθαριστές είναι πιθανό να φωνάζουν στο σκάνδαλο.
Αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το τεχνικό μέρος. Το Mini πρέπει να σηκωθεί τα μανίκια από την άποψη της αυτονομίας. Η πρώτη έκδοση του Cooper Caps στα 235 χλμ. Σε ένα φορτίο. Για να κερδίσει, το νέο Mini θα πρέπει να κάνει καλύτερα, με κάθε κόστος.

Εμπορία : στα μέσα του 2023

Γραφικός Renault

Το Renault Scenic είναι ήδη “παρόν” παντού. Στις διαφημιστικές ταινίες της μάρκας, στις αφίσες της … αλλά σίγουρα όχι στους δρόμους. Και για καλό λόγο, το μάρκετινγκ δεν σχεδιάζεται πριν από το τέλος του έτους. Αυτό που έδειξε η μάρκα στα διαμάντια στις διάφορες επικοινωνίες της είναι η έννοια της γραφικής όρασης, ένα είδος πρώτης έκδοσης του τυπικού οχήματος που έρχεται. Αυτό σημαίνει τη σημασία του μοντέλου για τον γαλλικό κατασκευαστή.

Πράγματι, το γραφικό είναι εκεί για να δώσει μια ώθηση στη Renault. Εάν η μονοπάθεια του παρελθόντος έδωσε τη θέση του σε ένα SUV με το SERPE, είναι να επισημάνετε καλύτερα την ηλεκτρική μετατόπιση του κατασκευαστή.

Παρουσίαση : Φθινόπωρο 2023

Cybertruck Tesla

Είναι ψηλό το Tesla. Η ανάπτυξη του cybertruck θα έχει ήδη τελειώσει, αλλά η παραλαβή του κατασκευαστή της Καλιφόρνιας είναι αργή να δείξει. Πρώτα αναβλήθηκε για να κάνει χώρο για το Semi και το ρομπότ Optimus, υποβλήθηκε επίσης σε λίγες αντιδράσεις στην ανάπτυξή του. Ωστόσο, μήνες, ο Elon Musk δείχνει ότι λείπει μόνο “οι τελευταίες ρυθμίσεις”. Αυτό που το αφεντικό του Tesla δεν λέει είναι ότι τα κύτταρα χάνουν επίσης τα κύτταρα 4680, τα θύματα της έλλειψης συστατικών και ότι πρέπει να παρέχουν τις αλυσίδες τοποθέτησης του μοντέλου Y και Semi ως προτεραιότητα.

Έτσι, το cybertruck θα δει την ημέρα το 2023 ? Είναι πιθανό ακόμη και πιθανό, αλλά δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους και, όπως πάντα με τον Tesla, στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τα πρώτα χρόνια.

Εμπορία : Ίσως κάποια μέρα

Hyundai Ioniq 6

Το Ioniq 6 δεν έχει σχεδόν καθόλου εκπλήξεις να προσφέρει. Γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για το ηλεκτρικό sedan που παρουσίασε το Hyundai το καλοκαίρι του 2022. Κινητήρας, μπαταρία, εξοπλισμός επί του σκάφους και ακόμη και την τιμή, δεδομένου ότι είναι ήδη δυνατή η ρύθμιση παραμέτρων στον ιστότοπο του κατασκευαστή. Για να τελειοποιήσουμε τη ζωγραφική, είχαμε ακόμη την ευκαιρία να φτάσουμε στο σχήμα της Hyundai το 2023.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι αυτό που αξίζει στο δρόμο και για καλό λόγο, τα πρώτα μοντέλα πρέπει να παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο.

Δεδομένων των στοιχείων στη διάθεσή μας, φαίνεται σαφώς ότι το Ioniq 6 θα είναι ένα από τα σημαντικότερα ηλεκτρικά οχήματα της χρονιάς και ίσως το πρώτο ικανό να υπονομεύσει το μοντέλο Tesla 3 σε μια μονομαχία. Το 2023, ο Hyundai θα αποκαλύψει το παιχνίδι του πολύ νωρίς, αλλά θα μπορούσε επίσης να χτυπήσει πολύ σκληρά !

Εμπορία : Ιανουάριος 2023

Fiat 600

Fiat θα επιστρέψει τελικά στο τμήμα Β, αυτό των ευπροσάρμοστων αστικών αυτοκινήτων ? Η ιταλική μάρκα που ανήκει στην ομάδα Stellantis υπάρχει μόνο στην ηλεκτρική ενέργεια με τη μόνη (μεγάλη) επιτυχία της, το Small 500. Ιστορικά, είναι στα αυτοκίνητα του ανώτερου τμήματος ότι η Fiat έχει χτίσει την φήμη του και το 2023 θα πρέπει να είναι το έτος της επιστροφής του στο προσκήνιο. Σύμφωνα με τις φήμες, είναι ένα fiat 600 που επικρατεί, ένα συμπαγές SUV που θα συνεχίσει, η λογική της ομάδας απαιτεί, την τεχνική βάση του Jeep Avenger. Με κινητήρα 156 hp και μπαταρία ικανή να το πάρει πάνω από 400 χλμ.

Εκτός αν η μάρκα προτιμά να ευνοεί μια έκδοση XXL του αυτοκινήτου της πόλης, μια πιθανή 500x… απάντηση τις επόμενες εβδομάδες.

Παρουσίαση : Πρώτο τρίμηνο 2023

Hyundai Kona

Αυτή είναι μια από τις σίγουρες τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων που κυκλοφορούν σήμερα. Το Kona, όπως το alter-ego του Niro στο Kia Cousin, είναι ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την καλύτερη αξία για τα χρήματα από το μάρκετινγκ. Το 2023 θα πρέπει να είναι συνώνυμο με το Restyling για το συμπαγές SUV. Λογικά, αυτή η δεύτερη γενιά δεν πρέπει να εξελίσσεται σημαντικά τεχνικά (η πλατφόρμα ανάπτυξης αφήνει λίγο περιθώριο), αλλά το εσωτερικό και ορισμένες πτυχές του εξωτερικού σχεδιασμού πρέπει να αναθεωρηθούν.

Το νέο Kona θα βασίζεται σε έναν κινητήρα 204 HP και μια μπαταρία 64,8 kWh (463 χλμ. Αυτονομία), αλλά θα φορέσει ακόμα πιο πρωτότυπο σχέδιο και θα μπορούσε να είναι μία από τις πολύ καλές εκπλήξεις φέτος.

Εμπορία : Σεπτέμβριος 2023

Mg cyberster

Η MG έχει καθιερωθεί ως βασικός παίκτης στο τοπίο του ηλεκτρικού οχήματος στη Γαλλία. Επιστρέφεται από τη μικρή πόρτα το 2020, η αγγλική μάρκα που ανήκε στην κινεζική SAIC Motors ήταν σε θέση να βρει τη σωστή θέση τιμών για να διεγείρει το ενδιαφέρον των πελατών, στη Γαλλία ειδικότερα. Αλλά μέχρι στιγμής τα μοντέλα MG, συμπεριλαμβανομένου του MG4, έχουν πολλά να κάνουν με αυτό που έχει κάνει τη βρετανική μάρκα φημισμένη στο παρελθόν, δηλαδή ελαφρούς και δυναμικούς μικρούς δρόμους, αυτοκίνητα αναψυχής σε σύντομο.

Το 2023 θα πρέπει να αλλάξει την κατάσταση, αφού η MG θα πρέπει να ξεκινήσει ένα ηλεκτρικό roadster (όπως το Tesla για 6 χρόνια), το διάσημο κυβερνοχώρο. Αποσκομήσιμο, με τις πόρτες του Elytre και των οπτικών να υπενθυμίζουν τις γραμμές του Union Jack, ο κυβερνοχώρος έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να είναι ένα επιτυχημένο ηλεκτρικό roadster. Τέλος, η τελευταία έκπληξη θα μπορούσε να προέλθει από την τιμή, η MG είναι ένας από τους πιο επιθετικούς κατασκευαστές σε αυτό το σημείο.

Παρουσίαση : Τρέχον 2023

Peugeot E-308

Ο Peugeot είχε πάρει όλους επιλέγοντας να μην μιλήσει ή σχεδόν την ηλεκτρική απόκλιση του 308 κατά την εκτόξευση της θερμικής έκδοσης και του Phev. Ωστόσο, ο κατασκευαστής στο λιοντάρι θα στοιχηματίσει έντονα σε αυτήν την έκδοση μηδενικής εκπομπής, που υποτίθεται ότι θα κρατήσει ένα άλλο πρέπει να δείτε από πέρυσι … το Electric 408.

Ο κατασκευαστής έχει ήδη πει σχεδόν τα πάντα για αυτό το ηλεκτρικό 308. Για εκείνη, ο στόχος θα είναι να πείσει την ποιότητά της παρά την κόλαση ενός αγκάθι στο πόδι: η μπαταρία του. Με χωρητικότητα μόλις 50 kWh, κινδυνεύει να μειώσει σημαντικά τις συμπαγείς δυνατότητες. Εκτός αν η οδηγική απόλαυση, η ποιότητα της κατασκευής ή μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμή αντισταθμίζει αυτή την εκπληκτική προκατάληψη.

Εμπορία : Τρέχον 2023.

Opel Astra Electric

Το Astra είναι περισσότερο ή λιγότερο στην ίδια περίπτωση με τον ξάδερφό του από το Peugeot. Εάν οι δύο βρίσκονται στο ίδιο σκάφος, είναι επειδή και οι δύο ανήκουν στην ομάδα Stellantis. Εν ολίγοις, είναι ένα τεχνικό αντίγραφο/πάστα του Electric Electric 308, με τα ίδια πλεονεκτήματα (έναν αποτελεσματικό κινητήρα 115 kW), αλλά πάνω από όλα τα ίδια μειονέκτημα (η μπαταρία χρήστη 51 kWh).

Τι έχει η Astra για αυτήν ? Ένα σχέδιο που μερικοί θεωρούν πιο ελκυστικό και τη διαβεβαίωση μιας πιο ελκυστικής τιμής από τον ομόλογό του που πωλείται από την Peugeot. Εάν το πρώτο καταφέρνει να πείσει, ο δεύτερος θα είναι αναμφισβήτητα μια καλύτερη συμφωνία.

Εμπορία : Τρέχον 2023.

BMW i5

Παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2016, που αποκαταστάθηκε το 2021, η σειρά 5 θα ζήσει μια κόλαση ενός πολιτισμού σοκ το 2023. Το μεγάλο sedan BMW θα είναι διαθέσιμο σε 100% ηλεκτρική έκδοση αυτό το καλοκαίρι. Ο αντίπαλος του μελλοντικού A6 E-Tron θα επωφεληθεί από αυτό για να αλλάξει την εμφάνισή σας, αλλά πάνω απ ‘όλα για να χρησιμοποιήσετε όλη την τεχνογνωσία που συγκεντρώθηκε από το I4, το πρώτο 100% ηλεκτρικό sedan του κατασκευαστή, το οποίο μας απέφυγε ιδιαίτερα πέρυσι.

Πάνω απ ‘όλα, η σειρά Future 5 θα πρέπει να δημιουργήσει μια εσωτερική επανάσταση με ένα εσωτερικό που προέρχεται από το IX, το τεράστιο SUV του κατασκευαστή. Αυτό που έχει εσωτερικά το όνομα του κώδικα G60 γνωρίζει σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα αναμενόμενη φέτος.

Παρουσίαση : Καλοκαίρι 2023

Id Volkswagen.7

2023 θα είναι (τελικά) η χρονιά των ηλεκτρικών sedans. Με το i5, το Ioniq 6 στο Audi A6 E-Tron, είναι πολύ πιθανό. Σε αυτό το όμορφο πάνελ, πιθανότατα θα είναι απαραίτητο να προσθέσετε το αναγνωριστικό.7. Αυτό είναι το αποκορύφωμα της έννοιας ταυτότητας.Aero, με άλλα λόγια ο μετασχηματισμός του τρέχοντος passat σε ένα ηλεκτρικό sedan. Μετά το συμπαγές του (ID.3) και δύο SUV (ID.4 και ID.5), η Volkswagen θα αντιμετωπίσει τελικά το τμήμα C και το βασικό μοντέλο Tesla 3.

Μετά την αποκάλυψη του επόμενου αγωνιστικού αυτοκινήτου του, σε καμουφλαρισμένη έκδοση, κατά την έναρξη του CES 2023, η VW θα πρέπει να αποστάξει τις πληροφορίες στο σταγονόμετρο καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την παρουσίασή του στο τέλος του έτους.

Εμπορία : τέλη 2023/αρχές 2024

Volvo Ex90

Παρουσιάστηκε στο τέλος του περασμένου έτους, το Volvo Ex90 είναι η ναυαρχίδα του κατασκευαστή. Η σουηδική μάρκα που ανήκει στην κινεζική Geely θα ανανεώσει τελικά το τεράστιο XC90, το μεγάλο επιτυχημένο SUV της. Λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα μοντέλα Volvo, η ποιότητα θα πρέπει να είναι εκεί, αλλά με το EX90, η Volvo θέλει να προχωρήσει περαιτέρω. Μάρκα αναφοράς στην οδική ασφάλεια, θέλει να στοιχηματίσει σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο. Κατά συνέπεια, το EX90 θα δώσει υπερηφάνεια για τις τεχνολογίες επί του σκάφους, στα διάφορα βοηθήματα οδήγησης και θα έχει ακόμη μια “αόρατη ασπίδα” γύρω από το αυτοκίνητο.

Συνολικά, αυτό το γοητευτικό μωρό πάνω από τρεις τόνους θα προσφέρει επτά θέσεις στο πλοίο, καθιστώντας το ένα από τα σπάνια ηλεκτρικά μοντέλα του τμήματος. Αλλά με τιμή σε περισσότερα από 100.000 ευρώ, θα πρέπει να είστε πειστικοί. Είναι σε όλα αυτά που θα τον κρίνουμε.

Εμπορία : Τρέχον 2023

Τιμητικές αναφορές : Ο κατάλογος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πρέπει να διατεθεί στο εμπόριο το 2023 είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερος από την επιλογή μας. Το νέο έτος θα πρέπει επίσης να εγκαινιάσει τις πρώτες αναστολές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το αναφέραμε με το Hyundai Kona, αλλά αυτό θα πρέπει επίσης να συμβαίνει για το Peugeot E-208, το ID.3 του VW ή του Cupra Born. Το 2023 θα πρέπει επίσης να δει την άφιξη στην ηλεκτρική αγορά ορισμένων περισσότερο ή λιγότερο διάσημων καθυστερημένων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με το Maserati με το Gran Turismo Folgore, την Alfa Romeo και το ηλεκτρικό Brennero, το Lotus και τον τύπο 133 ή το φάσμα του Rolls Royce. Δεν θα ξεχάσουμε να σας πούμε για τη μακρά απόκλιση της ταυτότητας. Buzz, πολύ καιρό -αναμενόμενο συμπαγές crossover της Ford, Polestar 3, Volvo Ex30 ή Jeep Avenger που περιμένουμε ανυπόμονα.

Τέλος, ποιος ξέρει, ο Elon Musk θα κρίνει ίσως το 2023 αρκετά βαρετό για να θέλει να το μπαχαρικά με μοντέλο 2, φθηνό ή με το πολυαναμενόμενο roadster … ούτως ή άλλως, το ηλεκτρικό έτος υπόσχεται να είναι συναρπαστικό.

Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2023

Πιο προσιτά, τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γενικά μόνο έλξη και επικεντρώνονται στην αστική οδήγηση, αλλά η πλειοψηφία εξακολουθεί να προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσα αυτονομία.

Το Chevrolet Bolt EV (χωρίς να ξεχνάμε το Bolt EUV) εμφανίζει κατά τη γνώμη μας την καλύτερη αναλογία αυτονομίας τιμών/αγοράς. Πράγματι, η μπαταρία των 65 kWh της επιτρέπει να ταξιδεύει επίσημα 417 χλμ. Η ισχύς του ηλεκτρικού κινητήρα είναι 200 ​​ίππους. Η GM έχει διορθώσει το πρόβλημα της μπαταρίας υψηλής τάσης, αυτό είναι μια αξιόπιστη και ασφαλής επιλογή. Υπογραμμίζει επίσης την όμορφη τεχνολογική ολοκλήρωση και επαναφόρτιση (240V) στο σπίτι που περιλαμβάνεται.

Όπως ανακοινώθηκε, ωστόσο, ο κατασκευαστής αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του Chevrolet Bolt EV και του Bolt EUV αυτό το φθινόπωρο για να επικεντρωθεί σε εκείνη του ολοκαίνουργιου Chevrolet Equinox EV, των οποίων τα πρώτα αντίγραφα αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

Ως εναλλακτική λύση, θα πρέπει να εξετάσετε δύο κορεατικά μοντέλα, είτε ένα ηλεκτρικό Hyundai Kona είτε ένα Kia Soul EV πάνω από όλα. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζετε ότι το πρώτο είναι εξ ολοκλήρου ανανεωμένο για το 2024 και ότι το δεύτερο δεν θα επιστρέψει.

Συμπαγή και ενδιάμεσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πρέπει να ξεκινήσουμε εδώ με το Hyundai Ioniq 6, αυτό Ο Αυτοκίνητος Οδηγός εκλεγμένο νέο αυτοκίνητο του έτους 2023 και ότι η ένωση δημοσιογράφων αυτοκινήτων του Καναδά (AJAC) έχει μόλις Crown Canadian Green Car από το 2023.

Με τις αεροδυναμικές γραμμές του, το Ioniq 6 μεγιστοποιεί την αυτονομία στο σημείο να φτάσει τα 581 χλμ. Στην έκδοση πρόωσης. Το ένα με τετρακίνηση αναπτύσσει δύναμη 320 ίππων και ροπή 446 lb-ft, αλλά μπορεί ακόμα να ταξιδέψει μέχρι 509 χλμ. Παρά την πολύ κεκλιμένη οροφή, το εσωτερικό παραμένει ευρύχωρο, για να μην αναφέρουμε γενναιόδωρη αποθήκευση.

Στη συνέχεια, υπάρχει το Polestar 2, το οποίο λάμπει με την οδηγική του απόλαυση και το τυπικά σκανδιναβικό σχέδιο του. Αν και οι τιμές της έχουν αυξηθεί, οι πελάτες του Κεμπέκ δικαιούνται πάντα πλήρεις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα. Οι βαθμολογίες αυτονομίας του μοντέλου 2023 είναι τώρα 435 χλμ. Για την έκδοση πρόσφυσης εισόδου (μόνο μία κινητήρα, 231 ίππους) καθώς και 418 χλμ. Για αυτό με πλήρη γρανάζια (δύο κινητήρες, 402 άλογα ·: 469 ίππους). Σημείωση: Άλλες σημαντικές αλλαγές βρίσκονται στο πρόγραμμα για το 2024 και είναι δυνατόν να παραγγείλετε ένα αντίγραφο τώρα.

Το μοντέλο 3 BMW I4 και Tesla είναι πολύ καλές επιλογές, επιπλέον. Το πρώτο για την εξαιρετική συμπεριφορά του δρόμου και την ποιότητα της κατασκευής, το δεύτερο για την επωφελής αυτονομία, τον όμορφο χειρισμό του και το δίκτυο των τερματικών υπερσυμπιεστή, προφανώς.

Πολυτελή ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τέλος, στην κατηγορία Queen, το Audi E-Tron GT και το Porsche Taycan κατατάσσονται στην κορυφή κατά τη γνώμη μας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι μοιράζονται την πλατφόρμα τους και πολλά εξαρτήματα. Το sedan διακοσμημένο με τα τέσσερα δαχτυλίδια έχει μια κομψή και πρωτότυπη σιλουέτα, καθώς και ένα σύγχρονο και εκλεπτυσμένο εσωτερικό. Επιπλέον, στην έκδοση RS, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και στερεό χειρισμό.

Ο ξάδερφος του έλαβε κάποιες βελτιώσεις και αναθεωρήσεις για το 2023. Αυτό που προσελκύει πάνω από όλα είναι το κέρδος στην αυτονομία που συνοδεύεται από τη δυνατότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας με υψηλότερη ισχύ, περισσότερο. Το σύστημα ψυχαγωγίας έχει βελτιωθεί από μια πιο ελκυστική διεπαφή, έναν ταχύτερο χρόνο απόκρισης καθώς και την ενσωμάτωση ασύρματου Android Auto.

Ένα άλλο γερμανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Mercedes-Benz Eqs, τα ακολουθεί στενά, ειδοποίηση. Όσο για το μοντέλο Tesla, το οποίο ολοκληρώνει το βάθρο, συνεχίζει να ευχαριστεί τους οπαδούς της μάρκας για σημαντικά τις ίδιες ιδιότητες με το μοντέλο 3.