AVOLUTION των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία για 15 χρόνια, αύξηση ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ 10% και 20% το Φεβρουάριο του 2024?

Αυξάνεται η ηλεκτρική ενέργεια μεταξύ 10% και 20% τον Φεβρουάριο του 2024

Contents

Ο Προσφορές τιμών ευρετηρίου μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πληρώσετε συστηματικά φθηνότερα από το ρυθμιζόμενο επιτόκιο παρά τις αυξήσεις.

Πώς εξελίσσονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία ?

Στη Γαλλία, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εξελίσσεται δύο φορές το χρόνο και αυξάνεται όλο και περισσότερο για περισσότερα από 10 χρόνια (+ € 90 στο τιμολόγιο από το 2017) ! Σε 10 χρόνια, η τιμή ανά kWh στο EDF αυξήθηκε έτσι από € 0,1168 σε € 0,1740. Σας λέμε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.

 • Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξήθηκε κατά 4 % συμπεριλαμβανομένου του φόρου τον Φεβρουάριο του 2022.
 • Χωρίς το Τιμολόγηση που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση, το ρυθμιζόμενο ποσοστό πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας θα είχε αυξήθηκε κατά 35 % συμπεριλαμβανομένου του φόρου.
 • Το 2021, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά περίπου 3 %, συμπεριλαμβανομένου του φόρου.
 • Ο KWH τιμή Έτσι πήγε από 0.1168 € το 2011 έχω 0,2276 € σήμερα (για έναν προαιρετικό μετρητή 6 kVA).
 • Ο τιμή εγγραφής έχει επίσης αυξηθεί πολύ, πηγαίνοντας από € 82 ετησίως το 2011 έχω 143 € το 2023.
 • Ταυτόχρονα, το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας στο ανταγωνισμός έχει επιτρέψει σε αρκετά εκατομμύρια καταναλωτές να επιλέξουν έναν φθηνότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας από το ρυθμιζόμενο επιτόκιο.
 • Η κυβέρνηση έχει επιλέξει Διατηρήστε την ασπίδα τιμών το 2023. Έτσι, η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου είναι περιορίζεται στο 15 %.

�� Ποια είναι η εξέλιξη της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας το 2023 ?

Πηκτή της αύξησης των τιμών: Προς ένα catch -up το 2023 ?

Η τροπολογία που κατατέθηκε από τον πρωθυπουργό κατανοεί ένα Ρήτρα που έχει υποβληθεί σε διάστημα 12 μηνών. Εξήχθη από την πρώτη εξέλιξη των ρυθμιζόμενων τιμών του έτους 2023, το 1 Φεβρουαρίου 2023.

Ο στόχος είναι να αντισταθμιστεί οι απώλειες των εσόδων που υπέστησαν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα εκείνες του EDF.

Ο τελευταίος περιορισμός της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ Αυγούστου 2012 και Αυγούστου 2013, ακυρώθηκε πράγματι από το Συμβούλιο του κράτους το 2014. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές έπρεπε να υποταχθούν τα επόμενα χρόνια.

Παρ ‘όλα αυτά, μην πανικοβληθείτε ! Αν και οι τιμές ενέργειας έχουν εξελιχθεί το 2023, Ο ρυθμιζόμενος ρυθμός παραμένει περιορισμένος σε αύξηση +15 %.

Ποια είναι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο του 2023 ?

Το βραβείο KWH στη Γαλλία αλλάζει τακτικά. Για να μην χάσετε το νήμα, θα βρείτε κάτω από το Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ενημερώνονται για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2023. Αυτή είναι η μπλε τιμή του EDF, η οποία είναι διαθέσιμη ως προαιρετική βάση ή ώρες πλήρους ωρών/εκτός λειτουργίας.

Πλέγμα τιμών Ρυθμιζόμενη μπλε τιμή / βάση

Ενημέρωση στις 13 Σεπτεμβρίου 2023

Πλέγμα τιμών Ρυθμιζόμενη μπλε τιμή / OFF -ώρες –

Ενημέρωση στις 13 Σεπτεμβρίου 2023

200 € σε 2 λεπτά

Αυτό είναι κατά μέσο όρο αυτό που κερδίζουν οι χρήστες μας με την αλλαγή του προμηθευτή ενέργειας

�� Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ?

Δύσκολο να ξεφύγει από τις αυξήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά όταν γνωρίζετε ότι οι Γάλλοι εξαρτώνται πολύ από αυτήν την ενέργεια. Τα νοικοκυριά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 5.000 kWh ετησίως (δεδομένα RTE 2019). Ωστόσο, υπάρχουν συμβουλές για τη μείωση του λογαριασμού σας.

Επιλέξτε μια προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε σταθερή τιμή

Εγγραφείτε σε μια προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε μπλοκαρισμένες τιμές μπορεί να είναι μια καλή λύση Αποφύγετε τις αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Πράγματι, οι τιμές της KWH και η συνδρομή θα παραμείνουν οι ίδιες σε όλη τη διάρκεια της σύμβασής σας που μπορούν να διαρκέσουν 1, 2 ή 3 χρόνια. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στο ποσό των φόρων που ισχύουν.

Στο τέλος, τοΤόκος σταθερής προσφοράς είναι διπλάσιο:

 1. ✔️ Δεν υποβάλλετε στις αυξήσεις των ρυθμιζόμενων τιμών και συνεπώς περνάτε από την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. ✔् μπορείτε να οργανώσετε πιο εύκολα τον προϋπολογισμό σας, χωρίς τον κίνδυνο δυσάρεστων εκπλήξεων.

Τέλος, η σύμβασή σας παραμένει όμως χωρίς δέσμευση. Σε περίπτωση πτώσης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, μπορείτε επομένως να αλλάξετε πάντα τον προμηθευτή σας.

�� Εδώ είναι δικό μας Συνοπτικός πίνακας ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει σε σταθερή τιμή Το πιο ενδιαφέρον τον Σεπτέμβριο του 2023:

Η ηλεκτρική ενέργεια προσφέρει σε μπλοκαρισμένες τιμές

Τιμή εγγραφής

Τιμή κιλοβατρας ώρας

Ετήσιο τιμολόγιο για οικογένεια σε μεμονωμένο σπίτι

Ετήσιο τιμολόγιο για ένα ζευγάρι σε ένα διαμέρισμα

Πράσινη αναφορά 1 έτος

(Μετοχή “Προμήθεια” της σύμβασης)

100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια – σταθερή

Σταθερή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια 1 έτος

Αύξηση ηλεκτρικής ενέργειας: +10 % τον Αύγουστο του 2023 ?

Προβλέψτε τώρα την επόμενη αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας επιλέγοντας μια φθηνότερη ή αποκλεισμένη προσφορά τιμών.

Συμμετέχετε σε ομαδική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για να ξεπεραστεί η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας: συμμετέχετε σε ένα Ομαδοποιημένη αγορά ενέργειας . Οργανωμένη από ενεργειακούς μεσίτες ή ενώσεις καταναλωτών, αυτές οι επιχειρήσεις συνίστανται στη συγκέντρωση μέγιστου μέγιστου συμμετεχόντων Διαπραγματευτείτε ένα πλεονεκτικό επιτόκιο με προμηθευτές ενέργειας.

�� Η εγγραφή για αγορές ομάδων είναι δωρεάν, θα λάβετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μια πρόταση προσφοράς ομάδας τις επόμενες εβδομάδες. Παραμένετε ελεύθεροι να βγείτε ή όχι στην προσφορά μόλις διαπραγματευτείτε οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκρίνετε τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Το άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς επέτρεψε την εμφάνιση του εναλλακτικοί προμηθευτές που προσφέρουν την αγορά προσφέρει συχνά φθηνότερες από τις ρυθμιζόμενες τιμές. Οι καλύτερες εκπτώσεις μερικές φορές υπερβαίνουν το 10 % στην τιμή HT ανά kWh ! Για παράδειγμα, η Vattenfall πωλεί επί του παρόντος μια προσφορά στο -5 %.

Δεν είναι όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ίσες στις τιμές που προσφέρουν. Εάν είστε ακόμα στο EDF με ρυθμιζόμενο ρυθμό, ξέρετε ότι μπορείτε Εξοικονομήστε έως και 300 € Παίζοντας τον ανταγωνισμό. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από την κατανάλωσή σας και το συνηθισμένο ποσό του τιμολογίου σας. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, τόσο υψηλότερο είναι το τελευταίο, τόσο πιο πιθανό είναι να εξοικονομήσετε χρήματα.

�� Για να βρείτε τον φθηνότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, σκεφτείτε για παράδειγμα Συγκρίνετε τις τιμές ανά κιλοβατώρα και συνδρομή ! Είναι συχνά πιο εύκολο να περάσετε από ένα online συγκριτικό διαγωνισμό παρά να συμβουλευτείτε δεκάδες πλέγματα τιμολόγησης.

⚡ Γιατί αυξάνονται οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος ?

Παρά την έναρξη της ενεργειακής αγοράς στον ανταγωνισμό, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται. Οι λόγοι για αυτές τις αυξήσεις είναι πολλαπλοί. Πρώτον, η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτρικού δικτύου κοστίζουν τον φορολογούμενο. Η ενεργειακή μετάβαση και οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και ένας ισχυρός φόρος ενέργειας στη Γαλλία είναι επίσης για κάτι.

Πυρηνικό: Ένα σημαντικό ζήτημα για το EDF

Το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία συγκεντρώνει διάφορα σημεία διαφορετικής φύσης, αλλά είναι εγγενώς συνδεδεμένο με το Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται. Το πρόβλημα είναι τέτοιο που η κυβέρνηση εγείρει ακόμη και το ζήτημα μιας μερικής ανανεωθείσας edf.

Η ανακαίνιση του γαλλικού πυρηνικού πάρκου

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η EDF είναι υπεύθυνη μαζικά στο βλοσυρός. Συγκεκριμένα, ενώ η μέση ηλικία των γαλλικών αντιδραστήρων προσεγγίζει 30 χρόνια, είναι περίπου Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής Για φτάνουν τα 40 έως 60.

Για να γίνει αυτό, ο EDF έχει δεσμευτεί πολλά έργα Ως αντικατάσταση των γεννητριών ατμού, οι κύριοι μετασχηματιστές, τα σώματα ανταλλαγής για τους αεροσκάφους ή την ανακαίνιση των στροβίλων. Παράλληλα με αυτό το έργο, η EDF πρέπει να εγγυάται αυξημένη παρακολούθηση της κατάστασης των εγκαταστάσεων συγκράτησης και των δεξαμενών αντιδραστήρων.

Αναβάθμιση γαλλικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής

Τα πρότυπα πυρηνικής ασφάλειας είναι υψηλότερα και υψηλότερα. Εκτός από την ηλικία των κτιρίων, τοΑτύχημα της Φουκουσίμα, που συνέβη στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011, οδηγεί στη συμμόρφωση των γαλλικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής νέα πρότυπα. Η εφαρμογή συστημάτων ψύξης διάσωσης που εργάζονται σε ντίζελ και νέοι συναγερμοί πυρκαγιάς βρίσκονται την εργάσιμη ημέρα.

ℹ् ο χώρος ανακαίνισης του γαλλικού πυρηνικού στόλου από μόνη της θα πρέπει να κοστίσει λίγο περισσότερο από 50 δισ. Ευρώ στο EDF.

Την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών

Τελευταία θέση μεγάλης σημασίας, η κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής νέας γενιάς. ΜΕΓΑΛΟ’EPR (Ευρωπαϊκός υπό πίεση αντιδραστήρα), υποτίθεται ότι ανταποκρίνεται στις ενεργειακές ανάγκες της Γαλλίας τα επόμενα χρόνια. Πρόβλημα: Τα διάφορα έργα έχουν καθυστερήσει, είτε στο Olkiluoto στη Φινλανδία είτε στο Flamanville στη Γαλλία. Αυτές οι καθυστερήσεις οδήγησαν σε Σημαντικό πρόσθετο κόστος για το EDF, Ο πλειοψηφικός μέτοχος της Framatome, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό αυτών των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

ΜΕΓΑΛΟ’EPR του Flamanville ξεκίνησε αρχικά το 2012, με συνολικό κόστος που εκτιμήθηκε στα 3,3 δισ. Ευρώ ανά EDF. Το Ελεγκτικό Ελεγκτή αξιολογεί τώρα το Τελικό τιμολόγιο στα 19,1 δισεκατομμύρια. Τι κάνει το κόστος παραγωγής της απαγορευτικής παραγωγής Hour Megawatt: Πάνω από 110 €/MWh για το μέλλον EPR του γύρου έναντι 36 €/MWH για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Η αρχή του προγραμματίζεται για το 2023.

Το Δίκτυο: όλο και πιο σημαντικές επενδύσεις

Μέρος της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση διαχειριστές δικτύου. Αυτό το μέρος είναι πολύ σημαντικό, αφού αντιπροσωπεύει σχεδόν Το 30% του λογαριασμού σας ! Στη Γαλλία, το δίκτυο διαχειρίζεται δύο διαφορετικούς οργανισμούς:

 • Ρι διαχειρίζεται το τμήμα που συνδέεται με τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω γραμμών υψηλής τάσης
 • Ενδογενές (EX ERDF) διαχειρίζεται τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας δικτύου στη διαμονή σας.

Οι διαχειριστές πρέπει να επενδύσουν πολλά χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Για παράδειγμα, το Ανάπτυξη του νέου μετρητή Linky, από τα οποία θα εγκατασταθούν τα 30 εκατομμύρια μετρητές στα τέλη του 2021, θα έχουν ακόμα Κόστος 4 δισεκατομμύρια ευρώ στο Enedis. Πιο έξυπνος από τους παλιούς μετρητές, διευκολύνει την παρακολούθηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης, επιτρέπει στους διαχειριστές δικτύων να παρεμβαίνουν εξ αποστάσεως και δίνουν τη δυνατότητα των προμηθευτών ενέργειας να προσφέρουν νέες συμβάσεις με δυναμική τιμολόγηση.

Φόροι και συνεισφορές: αυξημένο τιμολόγιο

Αντιπροσωπεύουν οι φόροι και οι συνεισφορές 36 % του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτοί οι φόροι είναι οι ίδιοι για όλους τους προμηθευτές και δεν είναι δυνατόν να τους ξεφύγουμε. Υπάρχουν τέσσερις από αυτούς και οι στόχοι τους είναι διαφορετικοί:

 1. ΔΕΞΑΜΕΝΗ είναι ο φορολογικός φόρος, δεδομένου ότι εκτός από την υποβολή αίτησης στην τιμή της KWH, ισχύει και για άλλους φόρους.
 2. Το CSPE (Συμβολή στη δημόσια υπηρεσία ηλεκτρικής ενέργειας) είναι ένας φόρος που χρησιμοποιήθηκε στην αρχή ειδικά για να αντισταθμίσει τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας του πρόσθετου κόστους που συνδέονται με την υποχρέωση της δημόσιας υπηρεσίας τους. Λαμβάνονται από τα τελωνεία, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού. Το ποσό του έχει οριστεί σε € 0,0225/kWh από την 1η Ιανουαρίου 2016.
 3. Tcfe (Φόροι για την τελική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας) είναι οι τοπικοί φόροι που καθορίζονται από τα τμήματα και τους δήμους.
 4. Το CTA (Συμβολή του ρυθμού παράδοσης) εφαρμόζεται άμεσα στον λογαριασμό σας ηλεκτρικού ρεύματος. Χρηματοδοτεί συγκεκριμένα δικαιώματα σχετικά με την ασφάλιση γήρατος του προσωπικού που εμπίπτουν στο καθεστώς των βιομηχανιών ηλεκτρικών και φυσικών φυσικών.

��️ Ιστορικό της εξέλιξης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία

Αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας το 2022

Το 2022, ο λογαριασμός σας μπορεί να αυξηθεί ξανά. Στην ερώτηση: Η εκδήλωση των τιμών στην αγορά ενέργειας από πέρυσι.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η αύξηση και να διατηρηθεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, η κυβέρνηση του Jean Castex έχει καταθέσει τροποποίηση του χρηματοοικονομικού νομοσχεδίου (PLF) 2022 που ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΕ 4 % αύξηση τον Φεβρουάριο του 2022 ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Χωρίς αυτό το μέτρο, οι ρυθμιζόμενες τιμές θα είχαν πιθανώς αυξηθεί κατά 10 έως 15 % !

Ποια είναι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ?

Προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις των υψηλών αυξήσεων της τιμής ενέργειας στις αγορές, η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αρκετά σημαντικά μέτρα:

 1. Η πληρωμή ενός Εξαιρετικός έλεγχος ενέργειας 100 ευρώ Τον Δεκέμβριο του 2021 (5,8 εκατομμύρια νοικοκυριά ήταν δικαιούχοι).
 2. Την εφαρμογή ενός ” Τιμολόγηση “, Που μεταφράζεται σε ένα Gasels ρυθμισμένες τιμές φυσικού αερίου Από την 1η Νοεμβρίου 2021 στο επίπεδο του Οκτωβρίου τους.
 3. Εκεί αύξηση των ρυθμιζόμενων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας Προγραμματισμένο για την 1η Φεβρουαρίου 2022 είναι Περιορισμένη σε 4 % συμπεριλαμβανομένου Χάρη στις φορολογικές περικοπές.
 4. Η πληρωμή ενός Επίδομα πληθωρισμού € 100 Για τους Γάλλους που κερδίζουν λιγότερο από 2.000 ευρώ καθαρό ανά μήνα (38 εκατομμύρια άνθρωποι είναι δικαιούχοι). Αυτό το μέτρο στοχεύει να αντισταθμίσει την αύξηση των τιμών της ενέργειας στο συνολικό (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, πετρέλαιο και καύσιμο).

Αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας το 2021

Η Επιτροπή Κανονισμού Ενέργειας (CRE) ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 1,6 %, συμπεριλαμβανομένου του φόρου για την 1η Φεβρουαρίου 2021. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα Μέση αύξηση € 15 ετησίως Στο γαλλικό τρέχον λογαριασμό.

Έχουν επικαληθεί διάφορες αιτίες για να δικαιολογήσουν αυτήν την αύξηση:

 • Τα μέτρα υγείας της επιδημίας Covid-19 οδήγησαν σε ένα Καθυστέρηση στις εργασίες συντήρησης για πυρηνικούς σταθμούς;
 • ΜΕΓΑΛΟ’συντριπτικόςΑραίος Μετά την υπέρβαση του ανώτατου ορίου του το 2020 (146.2 TWH αντί για το 100 αρχικά προγραμματισμένο)
 • ένα Ακρίβεια, ειδικά παρατηρήθηκε στον επαγγελματικό τομέα λόγω της πανδημίας.

Οι ρυθμιζόμενες τιμές πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας (TRV) αυξήθηκαν και πάλι την 1η Αυγούστου 2021. Το CRE έχει πράγματι προσφέρει ένα Αύξηση τιμών ηλεκτρικής ενέργειας κατά 0,48 % TTC για άτομα και 0,38 % συμπεριλαμβανομένου του φόρου για επαγγελματίες. Αυτή η αύξηση αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο 4 € Περισσότερα ετησίως Σχετικά με τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών (και 6 € περισσότερα ετησίως για επαγγελματίες).

Η εξέλιξη της 1ης Αυγούστου 2021 οφείλεται κυρίως στην έναρξη ισχύος της έκτης έκδοσης του Turpe (τιμή για τη χρήση του δημόσιου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας). Είναι αυτό το σύστημα που καθιστά δυνατή τη χρηματοδότηση της μεταφοράς και της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία.

Το CRE έχει προγραμματίσει να αυξήσει σταδιακά την ποσότητα του Τούππου Μέχρι το 2024 Για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων ENEDIS και RTE στη συντήρηση του δικτύου και στη μετάβαση ενέργειας.

Επομένως, δεν έχει προγραμματιστεί ανάπαυση για τους καταναλωτές. Το Turpe πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται κατά περίπου 1 % ετησίως μέχρι το 2024, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα Μέση ετήσια αύξηση € 15 ανά νοικοκυριό.

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται το 2020

Μια νέα αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας έχει τεθεί σε ισχύ το 1 Φεβρουαρίου 2020: +2,4 % TTC, μέση αύξηση € 20 ετησίως για άτομα. Για μια οικογένεια 4 ατόμων που χρησιμοποιούν ηλεκτρική θέρμανση, αυτό αντιπροσωπεύει ακόμη περισσότερο από 30 € ετησίως ! Μια αύξηση που επηρεάζει επίσης τον επαγγελματικό τομέα.

Αυτή η νέα αύξηση οφείλεται κυρίως στην κατάψυξη των τιμών ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2019. Σε πλήρη Κίτρινη κίνηση γιλέκα, Η κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να μην προκαλέσει νέες διαφορές.

Πολύ υψηλή αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας το 2019

Το 2019 είναι ένα σκοτεινό έτος για τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, όσον αφορά τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Με Σχεδόν 10 % αύξηση σε 12 μήνες, Η χώρα έχει γνωρίσει σε ένα καλοκαίρι υψηλότερη αύξηση Από την ελευθέρωση της αγοράς ενέργειας:

 • +5,9 % συμπεριλαμβανομένου του φόρου τον Ιούνιο του 2019 ·
 • +1,23 % συμπεριλαμβανομένου του φόρου τον Αύγουστο του 2019.

Εκεί Επιτροπή κανονιστικής ρύθμισης ενέργειας (CRE), το ανεξάρτητο σώμα που είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, ήθελε Αυξήστε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας Από 3 έως 4 % τον Φεβρουάριο του 2019.

Λόγω του κίτρινου κινήματος Vests, ο πρωθυπουργός Edouard Philippe ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2018 α Ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο Μέχρι τον Μάιο του 2019. Μετά από αυτή τη στιγμή της ανάπαυσης, η τιμή ανά kWh άρχισε τελικά να αυξάνεται το 2019, αλλά πολύ περισσότερο από αρχικά προγραμματισμένο ! (Το σφάλμα της αναβολής).

Αυξάνεται η ηλεκτρική ενέργεια μεταξύ 10% και 20% τον Φεβρουάριο του 2024 ?

φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια

Συνήθως, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αλλάζει κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης από τις αρχές. Μετά την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10 % τον Αύγουστο του 2023 (αντί για 74,5 %) με την Τιμή Shield, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμού Ενέργειας (CRE) ανακοινώνει πιθανή αύξηση 10 % των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας την 1η Φεβρουαρίου 2024.

�� Νέα αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας από 10 % σε 20 % τον Φεβρουάριο του 2024 ?

Ο Emmanuelle Wargon, πρόεδρος της CRE, δήλωσε ότι αυτή η νέα αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, περίπου 10 % έως 20 % θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2024 σύμφωνα με τον επόμενο θεωρητικό υπολογισμό της ηλεκτρικής ενέργειας των τιμολογίων στη Γαλλία.

Ωστόσο, η Emmanuelle Wargon θέλει να είναι καθησυχαστική και δηλώνει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της “Θα πλησιάσουμε την αύξηση που θα είναι σημαντική, αλλά δεν θα είναι της τάξης διπλασιασμού ή άνω του 50 % [. . Είναι ακόμα λίγο νωρίς για να φτιάξετε την εξίσωση [. ], θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις τιμές στα τέλη του 2023. Σε αυτό το σημείο, η εκτίμησή μας είναι περίπου 10 %.””.

Προς το παρόν, η ασπίδα τιμών ενέργειας εξακολουθεί να ισχύει μέχρι το τέλος του 2024 προκειμένου να περιορίσει την αύξηση του ρυθμού ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, ο Υπουργός Δημόσιων Λογαριασμών Gabriel Attal προειδοποίησε τους Γάλλους στις αρχές Ιουλίου “Θα βγούμε από αυτό σταδιακά”.

Ο Bruno Le Maire, υπουργός οικονομίας και οικονομικών, ήθελε να καθησυχάσει τους Γάλλους: “Η αύξηση των ποσοστών ηλεκτρικής ενέργειας από 10 % σε 20 % [. ] Στις αρχές του 2023 αποκλείεται “. Πράγματι, είναι σημαντικό να διακρίνουμε τις συστάσεις του CRE που δημιουργήθηκε σε έναν τύπο θεωρητικού υπολογισμού των ρυθμιζόμενων τιμών και της απόφασης της κυβέρνησης που θα τεθεί σε ισχύ. Οι συστάσεις για τα θέματα CRE στις δημόσιες αρχές που θα αποφασίσουν να τις εφαρμόσουν ή όχι.

Το ποσοστό αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι Επίσημα δελτίο τύπου στο τέλος του έτους.

Ποια είναι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύει σήμερα ?

Βασική προαιρετική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας

Το ακόλουθο πλέγμα τιμών παρουσιάζει την τιμή της προαιρετικής ηλεκτρικής ενέργειας που ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ του μέτρου που έχει εγγραφεί.

Τιμή σε € Συμπεριλαμβανομένου του φόρου της προσφοράς ρυθμιζόμενων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας του προμηθευτή EDF ενημερωμένη στις 24/09/2023

Προαιρετικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας πλήρους ώρες εκτός λειτουργίας

Η διπλή τιμή πλήρους ωρών και εκτός λειτουργίας των ωρών δεν υπάρχει για τις εξουσίες του μετρητή στα 3 kva. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σε πλήρεις ώρες εκτός των ωρών ανάλογα με τη δύναμη του συνδρομητή μετρητή.

Τιμή σε € Συμπεριλαμβανομένου του φόρου της προσφοράς ρυθμιζόμενων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας του προμηθευτή EDF ενημερωμένη στις 24/09/2023

Προαιρετική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας

Το ακόλουθο δίκτυο τιμολογίων παρουσιάζει τις τιμές της συνδρομής και το kWh της ρυθμιζόμενης τιμής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας προαιρετικά tempo που διατίθεται στο εμπόριο από την EDF.

Πλέγμα τιμών της προσφοράς τιμών που ρυθμίζονται από ηλεκτρική ενέργεια από το EDF Tempo Option Tempo

Ετήσια τιμή συνδρομής �� kWh Price Blue ⚪ kWh Τιμή Λευκή Ημέρα �� kWh Red Day Price
OFF -PEAK HOURES (HC) Πλήρεις ώρες (HP) Hc Ιπποδύναμη Hc Ιπποδύναμη
6 KVA 153.60 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
9 KVA 192.00 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
12 KVA 231.48 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
15 kVA 267.60 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
18 KVA 303.48 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
30 kVA 457.56 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
36 KVA 531.36 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €

Τιμή σε € Συμπεριλαμβανομένου του φόρου της προσφοράς ρυθμιζόμενων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας του προμηθευτή EDF ενημερωμένη στις 24/09/2023

Η τιμή Tempo EDF δεν υπάρχει για τις εξουσίες του μετρητή στα 3 kVA

Προαιρετική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας διαγραφής των ημερών άκρων (EJP)

Ο παρακάτω πίνακας αντιπροσωπεύει το δίκτυο τιμολόγησης της ρυθμιζόμενης τιμής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει η EDF για την επιλογή EJP.

Πλέγμα τιμών της προσφοράς τιμών που ρυθμίζονται από ηλεκτρική ενέργεια από την επιλογή EDF EJP

Ετήσια τιμή συνδρομής Κανονική τιμή ημέρας kwh Τιμή kWh Day EJP
9 KVA 187.56 € 0.1518 € 1.4958 €
12 KVA 223.20 € 0.1518 € 1.4958 €
15 kVA 259.44 € 0.1518 € 1.4958 €
18 KVA 294.60 € 0.1518 € 1.4958 €
36 KVA 515.52 € 0.1518 € 1.4958 €

Τιμή σε € Συμπεριλαμβανομένου του φόρου της προσφοράς ρυθμιζόμενων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας του προμηθευτή EDF ενημερωμένη στις 24/09/2023

Η καλύτερη προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας για να επιλέξετε από την αύξηση των τιμών Επικοινωνία Selectra στο:
09 74 59 04 04 Δωρεάν υπενθύμιση
(Δωρεάν υπηρεσία από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ., Σάββατο 8:30 π.μ. έως 6.30 μ.μ. και Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.)

Η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας EDF αυξάνεται κατά 10% Αυγούστου 2023 κυβέρνηση

Η αυξημένη ηλεκτρική ενέργεια καλύφθηκε στο 10 % τον Αύγουστο του 2023 (αντί για 74,5 %)

Στις 17 Ιουλίου 2023, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα Αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας με το ρυθμιζόμενο ποσοστό (TRV) κατά 10 % τον Αύγουστο του 2023 Εφαρμόζοντας την ασπίδα τιμών που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι το 2025.

Ποια θα ήταν η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόστηκε χωρίς την ασπίδα τιμών τον Αύγουστο του 2023 ?

Χωρίς αυτήν την ασπίδα τιμών, το Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξήθηκαν θεωρητικά κατά 74,5 % Σύμφωνα με το CRE.

Σύμφωνα με τη συζήτηση της 22ης Ιουνίου 2023 σχετικά με την πρόταση των ρυθμιζόμενων τιμών για την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας CRE, η αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο του 2023 θα οφείλεται ουσιαστικά σε:

 • ΜΕΓΑΛΟ’αυξάνωΤιμή για τη χρήση δημόσιων δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (Turpe HTA-BT) που προκύπτει από τη συζήτηση της 31ης Μαΐου 2023: + 1,17 % στο TRVE TTC
 • εκεί αύξηση της οικονομικής αποζημίωσης ότι οι προμηθευτές έλαβαν ως διαχείριση πελατών για λογαριασμό του Διευθυντή Δικτύου που συνάγεται από το κόστος μάρκετινγκ: – 0,04 % στο TTC TRVE
 • εκεί Ενημέρωση συνιστωσών κόστος σχετικά με Μάρκετινγκ και έξοδα CEE Για το 2023: – 0,04 % στο TRVE TTC
 • ΜΕΓΑΛΟ’Ενημέρωση του στοιχείου Catch -up Ανεξάρτητα ποσά για το έτος 2022: – 0,32 % στο TRVE TTC.

Πόσα ευρώ αντιστοιχούν στην αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10 % τον Αύγουστο του 2023 στο τιμολόγιο ?

Πράγματι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ένας μέσος καθαρισμός που θερμαίνεται με ηλεκτρικό ρεύμα με κατανάλωση 7.000 kWh ετησίως βλέπει το τιμολόγιο της να πηγαίνει από € 1.640 έως € 1.800 ετησίως.

Ανακαλύψτε τα δίκτυα τιμολόγησης του ρυθμιζόμενου επιτοκίου της EDF την 1η Αυγούστου 2023 που δημοσιεύθηκε από το επίσημο περιοδικό της Γαλλικής Δημοκρατίας ! Συμβουλευτείτε τις ρυθμιζόμενες τιμές EDF της 1ης Αυγούστου 2023

Που επηρεάζεται από την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά +10 % τον Αύγουστο του 2023 ?

Που επηρεάζεται από την αύξηση των τιμών και πότε ?

Εγγραφή τύπου ηλεκτρικού ρεύματος Που έχει εκχωρηθεί πελάτης ή όχι η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας ? Όταν η αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας είναι αποτελεσματική ?
EDF Ρυθμισμένοι πελάτες τιμολογίων
Ρυθμιζόμενο μπλε επιτόκιο
✅ Ναι Από την 1η Αυγούστου 2023
Πελάτες προσφοράς ευρετηρίου τιμών ✅ Ναι Από τη δημοσίευση των πλέγματος τιμών του Αυγούστου 2023
Πελάτες μιας προσφοράς μεταβλητής τιμής ✅ Ναι Με βάση τη δημοσίευση νέων ποσοστών της προσφοράς σε μεταβλητές τιμές
Πελάτες προσφοράς σταθερής τιμής ✅ Ναι Από το τέλος της σύμβασης σταθερής προσφοράς

Η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας 10 % τον Αύγουστο του 2023 ανησυχίες Νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες Έχοντας ισχύ μέτρου δεν υπερβαίνει τα 36 kva και έχοντας πάρει μια σύμβαση στο ρυθμιζόμενη τιμή Ή μια προσφορά που έχει αναπροσαρμοστεί στο ρυθμιζόμενο επιτόκιο.

Σημειώστε ότι τα νοικοκυριά με ρυθμιζόμενο μπλε επιτόκιο αντιπροσωπεύουν το 93 % των θέσεων με ρυθμιζόμενο επιτόκιο ή το 91 % της κατανάλωσης. Οι επαγγελματίες σε μη -παρακρατούμενο ρυθμιζόμενο μπλε επιτόκιο αντιπροσωπεύουν το 7 % των θέσεων με ρυθμιζόμενο επιτόκιο ή το 9 % της κατανάλωσης.

Οι καταναλωτές που επέλεξαν ένα Η σύμβαση σε σταθερή τιμή (ή μπλοκαρισμένη) δεν θα δει ως αποτέλεσμα το τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας HT ως αποτέλεσμα. Ωστόσο, η σύμβαση θα πρέπει να παρακολουθείται για να διαπιστωθεί η διάρκεια της σταθερότητας. Η σύμβαση έφτασε, οι τιμές θα εξελιχθούν. Αλλά μην πανικοβληθείτε, ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να αποτρέψει τουλάχιστον ένα μήνα εκ των προτέρων το νέο συμβόλαιο.

�� Ποιες λύσεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ?

Συγκρίνετε τις τιμές για τους φθηνότερους προμηθευτές και αλλάξτε τις προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας

Οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν σήμερα πρόσβαση ρυθμιζόμενη τιμή, προτείνεται μόνο από το EDF, καθώς και για τις προσφορές του Ιστορικοί ανταγωνιστές προμηθευτών (Totalenergies, Eni, Ilek. Ουσία. Αυτές οι προσφορές ενδέχεται να έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πιο ενδιαφέρουσες σε οικονομικούς όρους από ό, τι η ρυθμιζόμενη τιμή του EDF. Το συμβόλαιο συνδρομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι χωρίς δέσμευση, Ο πελάτης είναι ελεύθερος Αλλάξτε τις προσφορές ελεύθερης ενέργειας και τους προμηθευτές ανά πάσα στιγμή και χωρίς λόγο.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι προσφορών:

 1. Ο ρυθμιζόμενη τιμή, η τιμή του οποίου καθορίζεται από το κράτος και τα οποία εξακολουθούν να είναι σήμερα η επιλογή μιας μεγάλης πλειοψηφίας των γαλλικών
 2. προσφορές που παρουσιάζουν ένα μείωσηΤιμή κιλοβατρας ώρας ηλεκτρική ενέργεια ή στην τιμή της συνδρομής σε σύγκριση με τις ρυθμιζόμενες τιμές. Αυτές οι προσφορές, που ονομάζονται “σε ευρετηριασμένες τιμές” σε ρυθμιζόμενες τιμές, επιτρέπουν την εξοικονόμηση στο τιμολόγιο σας κατά τη στιγμή της συνδρομής.
 3. προσφορές με τιμή ανά kwh ηλεκτρικής ενέργειας ή/και τιμή της συνδρομής εξαιρουμένων των φόρων σταθερές στο χρόνο. Αυτές οι προσφορές βοηθούν στον εαυτό σας από τις επερχόμενες αυξήσεις της τιμής των KWH εξαιρουμένων των φόρων, αλλά όχι κατά της αύξησης των φόρων που θα παρεμβαίνουν επίσης αναπόφευκτα
 4. Προσφορές Η τιμή καθορίζεται ελεύθερα Όπου δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για τον καθορισμό των τιμών.

Συγκριτικές προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας σε τιμές ευρετηρίου

Ο Προσφορές τιμών ευρετηρίου μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πληρώσετε συστηματικά φθηνότερα από το ρυθμιζόμενο επιτόκιο παρά τις αυξήσεις.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας στις φθηνότερες τιμές ευρετηρίου της στιγμής για ετήσια κατανάλωση 5.500 kWh σε βάση 6 kva.

* Τιμές € TTC ενημερωμένες με 09/24/2023. Ο προϋπολογισμός υπολογίζεται για ετήσια κατανάλωση 5.500 kWh στην Τουλούζη ως βάση (6 kVA).

Σύγκριση προσφορών ηλεκτρικής ενέργειας σε σταθερές τιμές

Ο Προσφορές μπλοκαρισμένων τιμών – ονομάζονται επίσης προσφορές σε σταθερές τιμές – βοηθήστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, οι προσφορές σταθερής τιμής είναι ενδιαφέρουσες μόνο εάν ο ετήσιος προϋπολογισμός είναι φθηνότερος ή πανομοιότυπος με εκείνον του ρυθμιζόμενου ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας. Πράγματι, δεν συνιστάται η εγγραφή σε μια προσφορά σταθερής τιμής μόνο για να αποκλείσει τις τιμές, εάν η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιο δαπανηρή από το ρυθμιζόμενο επιτόκιο. Για να μάθετε ποια προσφορά σε σταθερές τιμές για να OPT, μην διστάσετε να καλέσετε έναν εμπειρογνώμονα.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τις φθηνότερες προσφορές σταθερής ηλεκτρικής ενέργειας για ετήσια κατανάλωση 5.500 kWh σε βάση 6 kva.

* Τιμές € TTC ενημερωμένες με 09/24/2023. Ο προϋπολογισμός υπολογίζεται για ετήσια κατανάλωση 5.500 kWh στην Τουλούζη ως βάση (6 kVA).

Σταθερές τιμές ή τιμές ευρετηρίου στις ρυθμιζόμενες τιμές πωλήσεων ? Εάν διστάσετε μεταξύ των δύο, το παρακάτω βίντεο σας προσφέρει ενδιαφέρον φωτισμό για να σας επιτρέψει να κάνετε την καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και το προφίλ σας κατανάλωσης.

Συμμετέχετε στην Ομάδα Ενέργειας για να πληρώσετε φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια:

Ομάδα αγοράς ενέργειας Energy Enchine Group Electricite Gaz

 • Διαπραγματεύομαι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας να μην υποβάλλονται πλέον σε δαπανηρές τιμές
 • Εκμεταλλεύομαι μια σημαντική μείωση της τιμής ανά κιλοβατώρα (kWh)
 • Περιορίζω ηλεκτρική ενέργεια;
 • Επωφεληθείτε από ένα Δωρεάν λειτουργία και χωρίς δέσμευση ;
 • Να είστε ελεύθεροι να αποδεχτείτε ή να αρνηθείτε η καλύτερη πρόταση που διαπραγματεύεται
 • Καταναλώνω Την ίδια ηλεκτρική ενέργεια, Ανεξάρτητα από τον προμηθευτή.
  Προ -εγγραφή για αγορά ενεργειακών ομάδων με Selectra

Ποιο είναι το σχέδιο ενέργειας για τη μείωση της κατανάλωσης ? Οικολογικές και ανακαίνιση ενέργειας

Σίγουρα έχετε ακούσει για την “ενεργειακή νηφαλιότητα” που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει νηφαλιότητα και αλληλεγγύη Ευρωπαϊκή για να αποφευχθεί η έλλειψη ενέργειας σε περίπτωση μεγάλων κυμάτων κρύου κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το Υπουργείο Οικολογικής μετάβασης έχει επίσης ξεκινήσει ένα εκστρατεία επικοινωνίας Από τις 10 Οκτωβρίου 2021 με τίτλο “Κάθε χειρονομία μετράει” Να αυξήσει την ευαισθητοποίηση αυτού του θέματος. Ο στόχος του Σχεδίου Σαιμητείας είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της Γαλλίας κατά 10 % από απλές οικολογικές περιοχές, αλλά αποτελεσματική για εφαρμογή.

Για το εταιρείες, προτείνεται :

 • Ζεσταίνετε τα γραφεία όχι περισσότερο από 19 μοίρες
 • χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 16 βαθμούς τη νύχτα
 • Μείωση σε 8 βαθμούς όταν το κτίριο είναι κλειστό για περισσότερο από τρεις ημέρες
 • Μειώστε τη χρήση εγχώριου ζεστού νερού στα γραφεία (ζεστό νερό μόνο για ντους για παράδειγμα).

Για το τα άτομα, Συνιστάται να:

 • Καλύπτοντας τον εαυτό σας στο σπίτι (παντελόνι, πουλόβερ, κάλτσες) για να αποφύγετε την υπερβολική θέρμανση
 • Ζεσταίνετε τα καθιστικά σε μέγιστο 19 μοίρες
 • χαμηλώστε τη θερμοκρασία των δωματίων στους 16 βαθμούς
 • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία “Eco” για πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων
 • εκτελέστε ανακαίνιση ενέργειας όπως:
  • Βελτίωση της μόνωσης των τοίχων, των δαπέδων, της σοφίτας είτε μέσα είτε έξω
  • επιλέξτε τον καλύτερο εξαερισμό (απλή ροή, διπλή ροή με ανάκτηση θερμότητας, κατανεμημένη μηχανική ή με εμπλοκή)
  • Εγκαταστήστε μια αντλία θερμότητας
  • Αλλαγή των ακρωτηρίων ενεργειακής κατανάλωσης για χαμηλές κατανάλωσης της τελευταίας γενιάς
  • Επιλέξτε εναλλακτική θέρμανση (ξύλο) εάν το κατάλυμα είναι 100 % θερμαινόμενη σε ηλεκτρική ενέργεια:
  • Εγκαταστήστε έναν προγραμματιζόμενο και συνδεδεμένο θερμοστάτη
  • Τοποθετήστε τα φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελ.

  Τι βοήθεια για την καταπολέμηση της νέας αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας ?

  Εξαιρετικός έλεγχος ενέργειας

  Για να βοηθήσετε τα νοικοκυριά το πιο μέτριο, ΕΝΑ Εξαιρετικός έλεγχος ενέργειας μεταξύ 100 € και 200 ​​€ χορηγήθηκε σε 12 εκατομμύρια νοικοκυριά στα τέλη του 2022. Σημειώστε ότι Πρόσθετη βοήθεια έως 200 € χορηγούνται για νοικοκυριά Fioul ή ξύλινη θέρμανση.

  Βοήθεια ανακαίνισης ενέργειας: Maprimerenov ‘, Anah, Cee, κλπ.

  Υπάρχουν πολλά βοηθήματα για την ανακαίνιση της ενέργειας για τα νοικοκυριά. Για το 2023, το κράτος κινητοποιεί περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση του συστήματος βοήθειας του Maprimerenov που ξεκίνησε το 2020. Για αλλαγή θέρμανσης, είναι δυνατόν να επωφεληθούν έως και 15.000 ευρώ για έναν λέβητα από ξύλο και € 9.000 για μια αντλία θερμότητας αέρα/νερού. Για την εγκατάσταση ενός προγραμματιστή σε έναν υπάρχοντα λέβητα (Thermostat), η κατάσταση προσφέρει υποστήριξη μέχρι € 65 ανά καθαρισμό.

  Είναι απαραίτητο να πλησιάσουμε τον οργανισμό υποστήριξης και να βοηθήσουμε να γνωρίζουμε τις συνθήκες επιλεξιμότητας σύμφωνα με τις εργασίες ανακαίνισης της ενέργειας του.

  Βοήθεια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ

  Τα φωτοβολταϊκά πάνελ μπορούν να θεωρηθούν ότι μειώνουν τον λογαριασμό σας ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχει οικονομική βοήθεια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, όπως πριμοδότηση αυτο-κατανάλωσης, μειωμένος ΦΠΑ, μηδενική επιτροπή οικολογικού δοχείου, Maprimerénov, τοπική βοήθεια κ.λπ.

  �� Γιατί η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί για αρκετά χρόνια ?

  Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κάθε χρόνο μεταξύ 2006 και 2023, υπό την επίδραση της αύξησης των ρυθμιζόμενων τιμών, εξαιρουμένων των φόρων, αλλά και των φόρων για την ηλεκτρική ενέργεια, όπως η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας (Ex-CSPE)). Αυτές οι αυξήσεις παρεμβαίνουν για να χρηματοδοτήσουν τρία εθνικά έργα:

  • εκεί αναβάθμιση του πάρκου πυρηνικών σταθμώνEDF ;
  • Ο Ανάπτυξη πράσινων ενεργειών (φωτοβολταϊκό, άνεμος. ) της οποίας η παραγωγή αγοράζεται σε υψηλές τιμές από την EDF
  • Ο Ενίσχυση των δικτύων Μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

  Μία ή δύο φορές το χρόνο, Η Επιτροπή Κανονισμού Ενέργειας (CRE) προσφέρει ένα Αναθεώρηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για το ρυθμιζόμενο μπλε ρυθμό του EDF. Αυτή η πρόταση αναθεώρησης των τιμών υπόκειται στους υπουργούς της οικονομίας και στην οικολογική μετάβαση, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να υποβάλουν αίτηση ή όχι στην πρόταση του CRE.

  Γενικά, από την ελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η πρόταση αναθεώρησης του ρυθμού ρυθμού ηλεκτρικής ενέργειας έχει εφαρμοστεί από το κράτος. Ωστόσο, δεδομένου ότι η ενεργειακή κρίση στα τέλη του 2021, η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει την αύξηση του 44,5 %, συμπεριλαμβανομένου του φόρου που προσφέρει η CRE για καταναλωτές κατοικιών την 1η Φεβρουαρίου 2022. Έχει δημιουργηθεί μια ασπίδα τιμών για να καλύψει αυτή την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στο 4 %, συμπεριλαμβανομένου του φόρου και της κατάψυξης για όλο το έτος 2022. Σημειώστε ότι ο νόμος για τα οικονομικά για το 2023 επέκτεινε την ασπίδα των τιμών για να καλύψει την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας σε 15 %, συμπεριλαμβανομένου του φόρου τον Φεβρουάριο (αντί του 99,22 %), τότε 10 % συμπεριλαμβανομένου του φόρου τον Αύγουστο (στη θέση του 74,5 %). Τι εξηγεί αυτήν την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας ?

  Οι χρεώσεις του προμηθευτή EDF αυξάνονται συνεχώς

  Υποχρεωμένο να επενδύσει 200 ​​δισεκατομμύρια ευρώ σε πυρηνικά για τα έτη που ακολουθούν, τα λειτουργικά έξοδα του προμηθευτή EDF αυξάνονται συνεχώς κάθε χρόνο με έτος. Κατά σειρά του κράτους, ο EDF πρέπει Σταματήστε έναν μεγάλο αριθμό πυρηνικών αντιδραστήρων Ως μέρος του προγράμματος πολλαπλών ετών (PPE) μεταξύ 2019 και 2028. Σταματήστε αυτούς τους σωρευτικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες στο συντήρηση Οι δραστηριότητες των παροχών της δημιουργούν σημαντικές επενδύσεις. Αυτό το κόστος έχει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που καταβάλλεται από τον τελικό καταναλωτή.

  Το 2022, ο EDF ήταν υποχρεωμένος να εισέλθει Σταματήστε έναν μεγάλο αριθμό αντιδραστήρων λόγω προβλημάτων διάβρωσης. Αυτές οι κρίσεις έχουν οδηγήσει σε πτώση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

  Οι τιμές στις χονδρικές αγορές κυμαίνονται

  Μεταξύ 2019 και 2023, η τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στις αγορές χονδρικής ήταν σχεδόν Πολλαπλασιάστηκε με 7 από 30 έως 200 €/MW. Η αύξηση των τιμών της αγοράς χονδρικής από τον Σεπτέμβριο του 2021 εξηγείται από πολλούς παράγοντες, μερικά παραδείγματα παρακάτω:

  • Αυξάνεται το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας : Στόχος της Γαλλίας είναι να αυξήσει το μερίδιο των ενεργειών που προκύπτουν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα σύμφωνα με τον νόμο για τη μετάβαση στην ενέργεια. Για να τους απαντήσουν, πολλοί παραγωγοί πράσινης ενέργειας εμφανίστηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, η παραγωγή πράσινης ενέργειας έχει υψηλότερο κόστος από αυτό της πυρηνικής ενέργειας. Έτσι, το κόστος παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει επιπτώσεις στην τιμή πώλησης που καταβάλλει ο τελικός καταναλωτής.
  • Το κόστος παραγωγής της πυρηνικής ενέργειας αυξάνεται : Αυτή η αύξηση εξηγείται εν μέρει από το Τελική τιμή του νέου EPR (Ευρωπαϊκός αντιδραστήρας πιεσμένου – Ευρωπαϊκός υπό πίεση) του EDF υψηλότερη από την αρχικά προγραμματισμένη τιμή.
  • Μετα-παράλογη οικονομική ανάκαμψη : Μετά την πανδημία του Covid-19, η οικονομική ανάκαμψη προκάλεσε υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την τιμή και το κόστος των πρώτων υλών. Οι τιμές των καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όπως ο άνθρακας, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο έχουν αυξηθεί.
  • Το εμπάργκο του Αυστραλιανού άνθρακα : Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα από τον κύριο προμηθευτή της, Αυστραλία.
  • Η παραγωγή φυσικού αερίου περιορίζεται στις Κάτω Χώρες : Το Groningen Gas Field έχει σταματήσει την παραγωγή του λόγω διαδοχικών jolts αποδυναμώνοντας τις κατοικίες στην περιοχή.
  • Η εισβολή στη Ρωσία στην Ουκρανία : Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μέρους της ηλεκτρικής ενέργειας, παράγεται και παρέχεται από τη Ρωσία. Μετά την εισβολή στη Ρωσία στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούσε να επιτύχει κυρώσεις στη Ρωσία αρνούμενοι να πληρώσουν το φυσικό αέριο σε ρούβλι (ρωσικό νόμισμα). Κατά συνέπεια, η Ρωσία έχει μειώσει τις παραδόσεις του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

  Σύμφωνα με τη συζήτηση Nº2023-17 του CRE της 19ης Ιανουαρίου 2023 σχετικά με την πρόταση των ρυθμιζόμενων τιμών πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, η χονδρική τιμή του έτους 2023 είναι εξαιρετικά υψηλή σε σύγκριση με εκείνες του 2022, προκαλώντας σημαντική αύξηση του κόστους προμηθευτικής προμήθειας που το Ο ρυθμιζόμενος ρυθμός ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να λαμβάνει υπόψη (+72,4 % συμπεριλαμβανομένου του φόρου). Επιπλέον, το CRE προκαλεί επίσης τις συνέπειες της ρυθμιζόμενης τιμής ηλεκτρικής ενέργειας το 2022 προκειμένου να καλύψει τελικά το κόστος της στοίβαξης των τιμολογίων, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων των επιπλέον 20 TWH του ARENH (+25,2 % TTC)).

  Τιμές αγοράς άνθρακα

  Ο αγορά άνθρακα είναι ένα σύστημα που σας επιτρέπει να ανταλλάξετε τα δικαιώματά σας για εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (υπεύθυνο για την αλλαγή του κλίματος) – καλείται επίσης “Carbon Credits” ή “Ποσοστώσεις άνθρακα”. Ο στόχος είναι ότι οι πομποί αερίων του θερμοκηπίου καταβάλλουν κόστος ενόχλησης για το κλίμα σύμφωνα με μια αρχή του “Είναι ο ρύπος που πληρώνει”. Αυτό το κόστος θα πρέπει να ενθαρρύνει τους εκδότες να αναθεωρήσουν τις μεθόδους λειτουργίας τους. Για παράδειγμα, μειώνουν τις εκπομπές τους, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας, χρησιμοποιώντας ενέργεια ανάκτησης, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές αποκατοικημένες ενέργειες αντί να χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ή τον άνθρακα).

  Σημειώστε ότι το Η αγορά άνθρακα και ο φόρος άνθρακα Και οι δύο έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή για να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συστημάτων. Ο φόρος άνθρακα είναι μια τιμή που καθορίζονται από τις αρχές, ενώ η αγορά άνθρακα συνίσταται στον καθορισμό ορίου εκπομπών άνθρακα. Αυτή η αγορά άνθρακα που δημιουργεί ένα ανώτατο όριο προγράμματος δεν είναι μια αγορά που εξομοιώνεται με συμβατικές ή ακόμα και χρηματοπιστωτικές αγορές.

  Η τιμή του άνθρακα έχει άμεση συνέπεια στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Πράγματι, η τιμή της ποικίλλει ανάλογα με το κόστος παραγωγής πυρηνικών σταθμών προκειμένου να βρεθεί ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Ωστόσο, η πλειοψηφία του χρόνου,

  Στα τέλη του 2021, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε ιδιαίτερα λόγω της αύξησης των τιμών της αγοράς του άνθρακα (€ 80 το Δεκέμβριο του 2021, 2,4 φορές πιο ακριβή από ό, τι τον Ιανουάριο του 2021). Πράγματι, το Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε τις τιμές των ποσοστώσεων εκπομπών CO₂ Προκειμένου να γίνει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πιο πράσινη.

  Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το Η τιμή του τόνου ποικίλλει περίπου 85 €, Ή διπλό σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2021.

  �� Ιστορικό των αλλαγών στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

  EDF 2023 Αύξηση: +15 % Φεβρουάριος (αντί 99,22 %)

  Στις 4 Σεπτεμβρίου 2022, ο πρωθυπουργός Elisabeth Borne ανακοίνωσε τη συντήρηση του Τιμολόγηση Για το 2023. Την 1η Φεβρουαρίου 2023, Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 15%, συμπεριλαμβανομένου του φόρου κατά μέσο όρο. Η επέκταση της ασπίδας των τιμών κατέστησε δυνατή τη συγκράτηση αυτής της αύξησης που θα έπρεπε να ήταν +99 % ! Παρά το γεγονός αυτό περιείχε αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, ο αντίκτυπος στην ποσότητα των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ σημαντική.

  Το 2022, η τιμή ανά kWh του ρυθμιζόμενου μπλε ποσοστού EDF ανήλθε σε € 0,1740 ως επιλογή βάσης, € 0,1841 σε πλήρη ώρες και € 0,1470 σε OFF -Peak Hours. Από Η αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας την 1η Φεβρουαρίου 2023, η ίδια τιμή ανά kWh κοστίζει τώρα € 0,2062 ως βάση, € 0,2228 σε ολόκληρες ώρες και € 0,1516 σε ώρες εκτός λειτουργίας.

  Η κυβέρνηση ενημερώνει ότι θα υπάρξει Χωρίς αλιεύματα -up το 2024 Για νοικοκυριά. Το κράτος φροντίζει για το έλλειμμα των προμηθευτών.

  Πόσο η αύξηση του 15 % με την ασπίδα τιμών αντιστοιχεί στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος σε ευρώ ?

  Σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημόσιας υπηρεσίας, η αύξηση που καλύπτεται στο 15 % προκαλεί μέση αύξηση 20 € στο μηνιαίο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος νοικοκυριά θέρμανση ηλεκτρικής ενέργειας, Αντί για € 180 το μήνα, Χωρίς την ασπίδα τιμών.

  Ετήσιος προϋπολογισμός του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος πριν από την αύξηση +15 % την 1η Φεβρουαρίου 2023

  Επιφάνεια κατοικίας Μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά έτος Μέσος ετήσιος προϋπολογισμός συμπεριλαμβανομένου του φόρου
  Πριν από την 1η Φεβρουαρίου 2023 Μετά την 1η Φεβρουαρίου 2023 Ετήσιο πρόσθετο κόστος
  70 m² 13.000 kWh/έτος
  6 kVA μετρητή ισχύος
  2398.14 € 2824.31 € +426.17 €
  100 m² 18,100 kWh/έτος
  9 kVA μετρητή ισχύος
  3319.49 € 3911.61 € +592.12 €
  140 m² 23.500 kWh/έτος
  9 kVA μετρητή ισχύος
  4259.09 € 5025.09 € +766.00 €
  200 m² 29.900 kWh/έτος
  12 kVA μετρητή ισχύος
  5407.11 € 6381.64 € +974.53 €

  Παρά την εφαρμογή της ασπίδας τιμών, ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος ενός οικιστικού πελάτη με ρυθμιζόμενο επιτόκιο (9 kVA για 8.500 kWh ετησίως, το 46 % των οποίων σε ώρες εκτός λειτουργίας) ήταν σχεδόν δύο Μεταξύ 2010 και 2023.

  HP/HC Πελάτης 9 KVA καταναλώνοντας 8.500 kWh/έτος, 46% σε OFF -PEAK ώρες. Πηγές: CRE και Selectra

  ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ Εξαρτάται από την ισχύ του μετρητή, την επιλογή τιμολόγησης (βάση ή τις ώρες εκτός λειτουργίας) και ειδικά από τον αριθμό των καταναλώνονται kWh. Οι μεγάλοι καταναλωτές επηρεάζονται περισσότερο με την αύξηση της τιμής ανά kWh +18,5 % και περίπου +5 % για την ετήσια τιμή συνδρομής.

  Σύγκριση του δικτύου τιμολόγησης πριν και μετά την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας την 1η Φεβρουαρίου 2023

  Ενεργοποιημένη ισχύς μετρητή Ετήσια συνδρομή Τιμή ανά kWh
  Πριν από την 1η Φεβρουαρίου 2023 Μετά την 1η Φεβρουαρίου 2023 Διαφορά Πριν από την 1η Φεβρουαρίου 2023 Μετά την 1η Φεβρουαρίου 2023 Διαφορά
  3 KVA 103.56 € 109.91 € + 6.13 % 0.1740 € 0.2062 € + 18.51 %
  6 KVA 136.14 € 143.71 € + 5.56 % 0.1740 € 0.2062 € + 18.51 %
  9 KVA 170.09 € 179.39 € + 5.47 % 0.1740 € 0.2062 € + 18.51 %
  12 KVA 204.51 € 216.26 € + 5.75 % 0.1740 € 0.2062 € + 18.51 %
  15 kVA 236.61 € 250.54 € + 5.89 % 0.1740 € 0.2062 € + 18.51 %

  Τιμές € TTC Προαιρετική βάση

  Ποια αύξηση θα εφαρμόστηκε χωρίς την ασπίδα των τιμών ?

  Η ασπίδα τιμών ενέργειας είναι μια αποτελεσματική συσκευή για την προστασία των καταναλωτών ενόψει της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Πράγματι, σύμφωνα με τη συζήτηση Nº2023-17 του CRE, εάν η ασπίδα τιμής δεν είχε εφαρμοστεί, ο ρυθμιζόμενος ρυθμός ηλεκτρικής ενέργειας θα είχε αυξηθεί από:

  • +99,36 % TTC (δηλ. +108.91 % HT ισοδύναμο με € 175,41 ανά MWH HT) για κατοικητικός ;
  • +97,94 % TTC (δηλ. +106.88 % HT ισοδύναμο με 177,52 € ανά mwh ht) για επαγγελματίες.
  Σύγκριση του ρυθμιζόμενου ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας με ή χωρίς ασπίδα τιμολόγησης την 1η Φεβρουαρίου 2023 (βασική επιλογή)

  Τιμή βάσης HT Χωρίς ασπίδα τιμολόγησης Με ασπίδα τιμών
  Ενεργοποιημένη ισχύς μετρητή Συνδρομή Τιμή kWh Ετήσια συνδρομή Τιμή ανά kWh
  3 KVA 129,48 € 0,3149 € 90,96 € 0,1708 €
  6 KVA 160,44 € 0,3149 € 117,24 € 0,1708 €
  9 KVA 189,00 € 0,3149 € 14,96 € 0,1708 €
  12 KVA 217.92 € 0,3149 € 173,64 € 0,1708 €

  Τιμές € HT
  Πηγή: CRE

  Σύγκριση του ρυθμιζόμενου ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας με ή χωρίς ασπίδα τιμών την 1η Φεβρουαρίου 2023 (ώρες επιλογής/ώρες εκτός λειτουργίας)

  Hoke Hood Hours HT Χωρίς ασπίδα τιμολόγησης Με ασπίδα τιμών
  Εξουσία Ετήσια συνδρομή KWH Τιμή σε πλήρεις ώρες KWh Τιμή σε ώρες εκτός λειτουργίας Ετήσια συνδρομή KWH Τιμή σε πλήρεις ώρες KWh Τιμή σε ώρες εκτός λειτουργίας
  6 KVA 191.64 € 0.3,234 € 0.2866 € 121,92 € 0,1847 € 0,1636 €
  9 KVA 222.24 € 0.3,234 € 0.2866 € 153,24 € 0,1847 € 0,1636 €
  12 KVA 251.04 € 0.3,234 € 0.2866 € 1832,6 € 0,1847 € 0,1636 €

  Τιμές € HT
  Πηγή: CRE

  Χωρίς την ασπίδα τιμών ενέργειας, ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος για έναν οικιστικό πελάτη με ρυθμιζόμενο επιτόκιο (με 9 kVA για 8.500 kWh ετησίως, το 46 % των οποίων σε ώρες εκτός λειτουργίας) θα είχε πολλαπλασιαστεί με 3 μεταξύ 2010 και 2023.

  HP/HC 9 KVA 8.500 kWh/έτος συμπεριλαμβανομένου 46% στην HC – Τιμή ασπίδα που εφαρμόστηκε το 2022 και το 2023. Πηγή: CRE και Selectra

  EDF 2022 Αύξηση: +4 % τον Φεβρουάριο (αντί 44,5 %)

  Από τις 17 Σεπτεμβρίου 2021, τα μαθήματα ηλεκτρικής ενέργειας έσπασαν τα αρχεία στις χονδρικές αγορές. Ενώ ορισμένοι γαλλικοί άνθρωποι (κυρίως άτομα) υποβλήθηκαν σε αύξηση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος τον Φεβρουάριο του 2022, άλλοι είχαν ήδη αυξήσει τους λογαριασμούς ενέργειας τους πριν από αυτή την ημερομηνία, ειδικά οι βιομήχανοι.

  Στην αρχή, οι προβλέψεις του Η αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά ήταν περίπου 12 % Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Barbara Pompili, Υπουργού Οικολογικής μετάβασης την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 (λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Jean Castex για μέτρα για να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας).

  Το ίδιο βράδυ του Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 Στις τηλεοπτικές ειδήσεις TF1, ο πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε ένα Τιμολόγηση για να αποφευχθεί αυτή η αύξηση, ειδικά μέσω ενός Μείωση του ποσού του φόρου ηλεκτρικής ενέργειας.

  Από την πρώτη τους εξέλιξη του έτους 2023, οι ρυθμιζόμενες τιμές πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας που ονομάζονται “μπλε” (. ) Ενσωματώστε ένα στοιχείο αλιευμάτων, πάνω από δώδεκα μήνες, καθιστώντας δυνατή την κάλυψη των ζημιών των εσόδων που υποστηρίζονται από την εταιρεία “Electricity de France” που προκύπτουν από το χάσμα μεταξύ του επιπέδου των ρυθμιζόμενων τιμών για την πώληση του SO -called “μπλε” ηλεκτρικό ρεύμα που προτείνεται από την Επιτροπή Κανονισμού Ενέργειας και το επίπεδο των ίδιων τιμών που καθορίζουν οι υπουργοί που είναι υπεύθυνοι για την οικονομία και την ενέργεια με την εφαρμογή του VI αυτού του άρθρου. – Νόμος αριθ. 2021-1900 της 30ης Δεκεμβρίου 2021 στη χρηματοδότηση για το 2022

  Γιατί η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε το 2022 ?

  Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο τόπος των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής αερίου είναι πολύ σημαντικός (κάτι που δεν συμβαίνει με τη Γαλλία όπου κυριαρχεί η πυρηνική)). Με την καιρικές συνθήκες με μειονέκτημα των παραγωγών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Έλλειψη αιολικής ενέργειας για ανεμογεννήτριες μεταξύ των τέλους του 2021 έως τα μέσα του 2022), οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής αερίου ήταν ακόμη πιο απαραίτητες. Επομένως, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη επηρεάστηκε έντονα από τις αλλαγές στην τιμή του αερίου.

  Ο Τα μαθήματα αερίου έσπασαν επίσης νέα αρχεία στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 (+300 % σε σύγκριση με την έναρξη του έτους). Πράγματι, η ζήτηση φυσικού αερίου αυξάνεται διεθνώς. Ολόκληρος ο κόσμος επηρεάστηκε επομένως από το ξέσπασμα της πορείας φυσικού αερίου. Στη Βραζιλία, η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν εκθετική λόγω της ξηρασίας. Η υδροηλεκτρική ενέργεια έχει τιμωρηθεί, ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν φυτά αερίου.

  Παράλληλα, το Η τιμή των ποσοστώσεων CO₂ έχει επίσης αυξηθεί, Πηγαίνοντας από 33 € έως 60 € ανά τόνο Co₂ μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Σεπτεμβρίου 2021. Σημειώστε ότι αυτό το σύστημα ποσοστώσεων CO₂ στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτικής για το κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

  αύξηση του τιμολογίου τιμής ηλεκτρικής ενέργειας

  Οι γαλλικοί (ατομικοί) λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος δεν είχαν ακόμη αυξηθεί στα τέλη του 2021. Ωστόσο, στη συνέχεια η αύξηση της τιμής των καταναλωτών που επηρεάζονται από την ηλεκτρική ενέργεια. Το ξέσπασμα της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στη Γαλλία με ρυθμιζόμενο επιτόκιο έχει φτάσει Φεβρουάριος 2022 Κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης από τις δημόσιες αρχές.

  Πράγματι, όπως κάθε μήνα Ιανουαρίου, το CRE προσφέρει μια νέα αναθεώρηση του ρυθμιζόμενου ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας. Η γαλλική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε την αύξηση που προτάθηκε από την CRE, αλλά επέλεξε μια ασπίδα τιμών με αύξηση του ρυθμιζόμενου ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας (ρυθμός μπλε) που καλύφθηκε στο 4 %. Χωρίς αυτήν την ασπίδα τιμών, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξανόταν κατά 35 %. Σημειώστε ότι το 70 % των γαλλικών καταναλωτών είχε εγγραφεί στο ρυθμιζόμενο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας.

  Ωστόσο, ορισμένα νοικοκυριά είχαν ήδη υποβληθεί στην αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος τους, ιδιαίτερα εκείνους που είχαν εγγραφεί σε μια προσφορά που δημιουργήθηκε στην αγορά χονδρικής πώλησης.

  Οι συσκευές βοήθειας που αναπτύχθηκαν το 2022

  Εκεί νέος Η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν αναπόφευκτη, Αλλά πώς να μειώσετε το μέγιστο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό που διατίθεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ?

  Οι φόροι και οι συνεισφορές αντιπροσωπεύουν το 1/3 του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, στον οποίο το γαλλικό κράτος ήταν σε θέση να ενεργήσει για να ανακουφίσει το λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας των γαλλικών. Εκτός από τους φόρους, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει αρκετές Εξαιρετικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του καυσίμου και του ξύλου.

  Για μη οφέλους από τον έλεγχο ενέργειας, υπάρχουν άλλα μέσα για τη μείωση της αύξησης του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας όσο το δυνατόν περισσότερο. Μερικοί προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν φθηνότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας HT (kWh) από το ρυθμιζόμενο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας.

  Άλλοι προμηθευτές πρότειναν τη δυνατότητα Αποκλείστε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για καθορισμένη περίοδο από το συμβόλαιο.

  EDF 2021 αυξάνεται: +1,6 % το Φεβρουάριο και +0,48 % τον Αύγουστο

  Η αύξηση του EDF κατά +1,6 % τον Φεβρουάριο του 2021

  Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τον Παρισιάν στον Πράσινο Προμηθευτή Προμηθευτή Πλανήτη Ναι στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, το Η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασε αύξηση κατά 2 % στις αρχές του 2021. Τα νέα της τηλεόρασης από τις 1 μ.μ. από τη Γαλλία 2 της Τρίτης, 12 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωσαν ένα Πιθανή αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Στις 18 Ιανουαρίου 2021, το CRE A ανακοινώθηκε επίσημα αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης του 1,93 % εξαίρεση 1,6 % συμπεριλαμβανομένου του φόρου.

  Αυτή η ανοδική ανάπτυξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιήθηκε λόγω του Απορρίψτε τα έξοδα μάρκετινγκ Συνδεδεμένη με την οικονομική και υγεία κρίση (Covvi-19 πανδημία), επηρεάζοντας την παραγωγή πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία. Υπήρχε ένα Catch -up της διαφοράς μεταξύ του κόστους και των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που έγινε κατά τη διάρκεια της κρίσης, για να μην αναφέρουμε την αύξηση απλήρωτοι λογαριασμοί. Επιπλέον, το έξοδα προμήθειας στην ηλεκτρική ενέργεια έχει αυξηθεί.

  EDF αύξηση +0,48 % τον Αύγουστο του 2021

  • +0,48 % TTC Για το ποσοστό κατοικιών (άτομα)
  • +0,38 % TTC Για το επαγγελματικό μπλε επιτόκιο.

  Είναι η συνέπεια τουΕνσωμάτωση του Turpe 6 (το νέο ποσοστό χρήσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας) στον υπολογισμό των ρυθμιζόμενων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Υπενθύμιση, το Turpe 6 αντικαθιστά το Old Turpe για να ενσωματώσει τις διάφορες επενδύσεις του διαχειριστή δικτύου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο συνολικό του κόστος. Πιο συγκεκριμένα, το Turpe λαμβάνει τώρα υπόψη:

  1. Οι επενδύσεις που απαιτούνται για τη μετάβαση ενέργειας : χρηματοδότηση νέων συνδέσεων που συνδέονται με την εγκατάσταση θέσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  2. Περισσότερη αυξημένη συντήρηση του δικτύου διανομής : να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ·
  3. Καινοτομία και έρευνα (Ε & Α) ;
  4. Η επιτάχυνση και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων : Η εγκατάσταση τερματικών επαναφόρτισης για τη διευκόλυνση της μετάβασης σε αυτόν τον νέο τρόπο ταξιδιού, για παράδειγμα
  5. Η πτώση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος : Ανακύκλωση και χρήση παλαιών δομών ή παλαιών υλικών όταν είναι δυνατόν.

  Επίσης, αυτή η αύξηση προκλήθηκε από την ενημέρωση Ανακάλυψη τιμών μη καλυμμένων ποσών το 2019. Αυτό το catch -up τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2021, όπως το ανακοίνωσε αρχικά το CRE.

  EDF 2020 Αύξηση: +2,4 % τον Φεβρουάριο και +1,54 % τον Αύγουστο

  Τα μέσα ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού) ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριο του 2019 ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να αυξηθεί μεταξύ 3 και 4 % από τον Ιανουάριο του 2020. Ωστόσο, το CRE δεν είχε επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες. Αυτή η αύξηση θα μπορούσε να εξηγήσει από το γεγονός ότι η EDF είχε την υποχρέωση να εμπορευτεί το MWH της πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας στα € 42 που προορίζονται για εναλλακτικούς προμηθευτές (ανταγωνιστές της EDF) μέσω της ANREH. Ωστόσο, το EDF δεν μπορεί να πουλήσει περισσότερα από 100 TWH κάθε χρόνο. Εάν το όριο αυτό είχε ξεπεραστεί, οι ανταγωνιστές της EDF θα έπρεπε να έχουν αγοράσει την ενέργειά τους από τις χονδρικές αγορές στην ευρωπαϊκή αγορά ή απευθείας από τον παραγωγό.

  Η πυρηνική ηλεκτρική ενέργεια MWH κοστίζει € 45 αντί για € 42. Αυτό σήμαινε ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είχε λογικά αυξηθεί, αφού το ενεργειακό μείγμα στη Γαλλία αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο 71 % ανά άτομο. Επιπλέον, το κατώφλι του Arenh 100 του TWH παρέμεινε σε αυτό το επίπεδο, για να μην ανταποκριθεί στη ζήτηση προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχονταν απευθείας στην αγορά χονδρικής με τιμή υψηλότερη από αυτή που προσέφερε η Arenh.

  Δεν ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 ότι η CRE αντιμετώπισε το θέμα της αύξησης των ρυθμισμένων τιμών 2,4 % για άτομα και μικρούς επαγγελματίες (επιλέξιμοι για το EDF Blue Tariff). Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε αυτή την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στις 22 Ιανουαρίου 2020. Στη συνέχεια τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι ρυθμοί ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο του 2020. Σύμφωνα με το κείμενο, αυτή η εξέλιξη των τιμών θα ήταν περίπου 21 € κατά μέσο όρο στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας.

  Η αύξηση των τιμών εξηγήθηκε από την αύξηση του κόστους παροχής, που προστέθηκε σε μια αλιευτική περίοδο δύο ετών μεταξύ του κόστους και των τιμών που ζήτησαν το 2019. Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στην κατάψυξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2019.

  Τον Ιούλιο του 2020, το CRE ανακοίνωσε ένα Νέα αύξηση του ρυθμιζόμενου ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2020. Την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τα άτομα έχω αυξήθηκε κατά 1,82 % εξαίρεση. Για τους επαγγελματίες με το μπλε επιτόκιο (ρυθμιζόμενο επιτόκιο), η τιμή αυξήθηκε κατά 1,81 % εξαίρεση, το ισοδύναμο 1,58 % περιλαμβάνει. Αυτή η αύξηση προκλήθηκε κυρίως από την αύξηση του Turpe (Φόρος και Συμβολή).

  EDF 2019 EDF αυξάνεται: +5,9 % τον Ιούνιο και +1,23 % τον Αύγουστο

  Σύμφωνα με την Επιτροπή Ρυθμιστικής Ενέργειας (CRE), οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά στις χονδρικές αγορές αυξάνονται. Η νομοθεσία προέβλεψε ότι ο ρυθμιζόμενος συντελεστής πρέπει να υπολογίζεται σύμφωνα με το κόστος. Ως εκ τούτου υπήρχαν τρεις δυνατότητες που προέκυψαν:

  1. Αυξήστε την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας : Οι συνδρομητές υφίστανται αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος
  2. Αυξήστε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος HT Και μείωση : Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος TTC παραμένει η ίδια αντισταθμίζοντας με τη μείωση των φόρων.
  3. Αποφεύγει από τον κανόνα και Μην αυξάνετε τις τιμές : Η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να μην μεταβιβάσει αυτή την αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Παρ ‘όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζει ότι είναι πιθανό ότι αυτή η αύξηση είναι επιπτώσεις αργότερα στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

  Η κυβέρνηση είχε 3 μήνες για να λάβει απόφαση σχετικά με την εξέλιξη της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Επέλεξε το5,9 % αύξηση του ρυθμιζόμενου ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας την 1η Ιουνίου 2019. Αντιμέτωποι με την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, οι καταναλωτές μπήκαν στον πειρασμό Συγκρίνετε τις τιμές σύμφωνα με διαφορετικούς προμηθευτές ενέργειας στην αγορά. Σύμφωνα με μια έρευνα με επικεφαλής τον Lelynx.FR που χρονολογείται από τις 3 Ιουνίου 2019, είναι Το 56 % του πληθυσμού που συνέντευξη που δεν γνώριζε την αύξηση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας. Για το 43 % που το ήξεραν, Μόνο το 27 % από αυτούς ήθελε προμηθευτής αλλαγής Για να μειώσουν τον λογαριασμό τους στον ενεργειακό. Αυτή η περίοδος ήταν επίσης μια στιγμή που ευνοεί τις κινήσεις των συμβάσεων ενέργειας και επομένως για τις αλλαγές στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ταυτόχρονα.

  αύξηση 1,23% της τιμής του

  Η Επιτροπή Ρυθμιστικής Ενέργειας (CRE) έχει εκδώσει συζήτηση σχετικά με την αύξηση των τιμών του ρυθμιζόμενου τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας από την EDF. Αυτό Η αύξηση ήταν 1,23 % Την 1η Αυγούστου 2019 Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όπου υπήρξε ήδη αύξηση των τιμών 5,9 %.

  Το CRE δικαιολογεί αυτή τη νέα αύξηση από την ανοδική τάση στις δαπάνες δικτύου, συμπεριλαμβανομένου του κόστους διανομής και του κόστους συντήρησης των υποδομών. Κατά συνέπεια, το τιμολόγιο των τιμών για τη χρήση δημόσιων δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας (Turpe) έχει αλλάξει.

  EDF 2018 EDF Αυξήσεις: +0,8 % τον Ιούνιο, στη συνέχεια πέφτει -0,5 % τον Αύγουστο

  Με την αύξηση του κόστους οικοδόμησης του EPR στο Flamanville και της μερικής απόκτησης της AREVA NP, οι πυρηνικές δραστηριότητες της EDF συνέχισαν να αυξάνουν το λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας των γαλλικών το 2018. Πράγματι, τον Φεβρουάριο του 2018, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 0,8 % για να μειωθεί κατά 0,5 % τον Αύγουστο του 2018.

  EDF 2017 Αύξηση: + 1,7 %

  Η αύξηση που είναι γνωστή το 2016, συνεχίστηκε το 2017 για την κάλυψη του 2017. Το έλλειμμα ήταν 190 εκατομμύρια και γεμίστηκε από τους πελάτες της EDF με μέση αύξηση 1,7 % για άτομα και 0,6 % για επαγγελματίες.

  EDF 2016 Αύξηση: +2 %, στη συνέχεια μειώστε κατά – 0,5 %

  Προστίθεται σε αυτό είναι Η αύξηση των φόρων ηλεκτρικής ενέργειας, και πιο συγκεκριμένα από το CSPE, το ποσό των οποίων έχει ήδη εξερράγη μεταξύ 2003 και 2016. Αυτός ο φόρος, ο οποίος αυξήθηκε κατά € 3/mWh έως την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους από το 2011, ήταν υπεύθυνος για μια ετήσια αύξηση περίπου 2,5 % της συνολικής τιμής ανά kWh. Η πιο ανησυχητική πτυχή ήταν ότι αυτός ο φόρος, ο στόχος του οποίου ήταν ιδιαίτερα για να καλύψει το κόστος που συνδέεται με την επαναγορά της ηλεκτρικής ενέργειας της ανανεώσιμης πηγής προέλευσης, δεν αυξάνεται αρκετά για να χρηματοδοτήσει πλήρως τη θέση των δαπανών δαπανών.

  Μια νέα αύξηση 3 % Το CSPE παρενέβη τον Ιανουάριο του 2016, φέρνοντας το από € 19,5/mWh σε € 22,5/MWH. Για τους Γάλλους, αυτή η αύξηση περιελάμβανε αύξηση 2 % των ρυθμιζόμενων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιανουάριο του 2016. Τον Αύγουστο του 2016, η CRE ανακοίνωσε πτώση του ρυθμιζόμενου ποσοστού 0,5 %.

  EDF 2015 Αύξηση: +2,5 % δύο φορές

  Το 2015, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασε νέα αύξηση 2,5 % την 1η Αυγούστου, η οποία ανταποκρίνεται στην ανάγκη να αντισταθμίσει το έλλειμμα της EDF κατά την περίοδο 2012-2013. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είχε, στην πραγματικότητα, υπέστη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μια αύξηση πολύ μειωμένη σε σύγκριση με την αύξηση του κόστους παραγωγής της πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας. Προκειμένου να διευθετηθεί αυτή η καθυστέρηση ταυτόχρονα, η CRE, ο ρυθμιστής της αγοράς της αγοράς, πρότεινε αύξηση κατά 11,6 % για τις ρυθμιζόμενες τιμές που προορίζονται για ιδιωτικούς πελάτες. Ο υπουργός υπεύθυνος για την ενέργεια, Ségolène Royal, όμως επέλεξε να διαδώσει αυτή την αύξηση σε διάστημα τριών ετών, καθιστώντας έτσι δυνατή την ισοπέδωση των γωνιών με την κοινή γνώμη, οδηγώντας σε αύξηση 2,5 % τον Ιανουάριο του 2015. Τον Αύγουστο του 2015, ο ρυθμιζόμενος ρυθμός αυξήθηκε κατά 2,5 % περαιτέρω.

  EDF 2014 Αύξηση: + 2,5 % Στη συνέχεια + 3 %

  Την τιμή των φόρων που εξαιρουμένων του φόρου έχει υποστεί αυξημένες αυξήσεις κατά την περίοδο 2006-2012, με Ένα παροξυσμό το 2013 με αύξηση 5 %. Αυτό το φαινόμενο ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα EDF, το οποίο απαιτεί αυτές τις αυξήσεις για να επιτρέψει τη χρηματοδότηση των επενδύσεων στο πάρκο των πυρηνικών σταθμών. Στόχος της επέκτασης της διάρκειας ζωής των αντιδραστήρων, προστίθεται από το 2011 την ανάγκη ενίσχυσης των προτύπων ασφαλείας μετά το πυρηνικό ατύχημα της Fukushima. Αυτές οι αυξήσεις, ωστόσο, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες με καταναλωτικές ενώσεις, ενθαρρύνοντας τον Υπουργό Ενέργειας Ségolène Royal να επιταχύνει την εφαρμογή ενός αυστηρότερου κανόνα υπολογισμού για Ελέγξτε τις ετήσιες αυξήσεις : ήταν το Μέθοδος στοίβαξης. Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου κατέστησε δυνατή Περιέχει την αύξηση στο 1,6 % το 2014 (Στο οποίο προστέθηκε η σύλληψη του ελλείμματος του EDF κατά τα έτη 2012-2013, έως και 0,9%).

  Η τιμή του αερίου αυξήθηκε επίσης το 2023 ? Εάν ο συνδρομητής χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για μαγείρεμα, ζεστό νερό ή θέρμανση, είναι επίσης σκόπιμο να ακολουθήσετε την εξέλιξη των τιμών του ρυθμιζόμενου ποσοστού φυσικού αερίου. Σε περίπτωση διαφήμισης των τιμών, η επιλογή προσφοράς σταθερής τιμής μπορεί να είναι μια λύση, ώστε να μην υποβληθεί στην αύξηση του λογαριασμού αερίου. Ωστόσο, μια προσφορά ευρετηριασμένης τιμής μπορεί να επιτρέψει την πληρωμή του λογαριασμού σας φυσικού αερίου πάντα φθηνότερο από μια συνδρομή ρυθμιζόμενου επιτοκίου.

  ❓ Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας

  Τι αποτελείται από τον ρυθμιζόμενο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας ?

  Για να κατανοήσουμε την τρέχουσα τάση μέχρι την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, είναι χρήσιμο να γίνει μια παράκαμψη από την ίδια τη δομή των ρυθμιζόμενων τιμών. Αποτελούνται από Μετοχή εξαιρουμένων του φόρου, ορίζεται από το Μέθοδος υπολογισμού που ονομάζεται “με στοίβαξη”, Και Μια σειρά φόρων σε διάφορους στόχους.

  Οι ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζονται από την κυβέρνηση κατόπιν σύστασης της Επιτροπής Ενέργειας (CRE). Λαμβάνουν υπόψη:

  • Η τιμή του ARENH (ρυθμιζόμενη πρόσβαση στην πυρηνική ηλεκτρική ενέργεια), η οποία ορίζει το κόστος λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής του EDF. Το τελευταίο ζυγίζει σημαντικά (σχεδόν το 60 % των ρυθμιζόμενων τιμών εξαιρουμένων του φόρου), καθώς η πυρηνική ενέργεια αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 75 % της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία
  • Το Turpe (τιμή για τη χρήση δημόσιων δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας), η οποία καθιστά δυνατή τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του Enedis (Ex-ERDF) και των διαχειριστών δικτύων RTE και RTE.
  • Ο Συμπληρώστε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας : ευρετηρίαση στις χονδρικές αγορές, χρηματοδοτεί την υποχρέωση ικανότητας προμηθευτή
  • Ο Κόστος μάρκετινγκ EDF, που περιλαμβάνουν κανονική αμοιβή.

  Για να κατανοήσετε τα πάντα σχετικά με τις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει η EDF, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες στο παρακάτω βίντεο.

  Ο Συνεισφορές και φόρους εκπροσωπώ ένα μεγάλο τρίτο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Ειδικός ηλεκτρικής ενέργειας : Ενσωματώνει το Ex-Co-Pest και το Ex-TCFE:
   • το πρώην-CSPE (Συμβολή στις χρεώσεις δημόσιων υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας): Χρησιμοποιεί μέρος του προϋπολογισμού του εθνικού μεσολαβητή ενεργειακής, TPN ή βασικής αναγκαιότητας, εξισορρόπησης των τιμολογίων και ιδιαίτερα πρόσθετων δαπανών που συνδέονται με την επαναγορά του πράσινου ηλεκτρικού ρεύματος
   • το πρώην-Tcfe (Φόροι για την τελική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας): Αυτοί οι τοπικοί φόροι λαμβάνονται εξ ονόματος των δήμων (TCCFE) και των τμημάτων (TDCFE). Ποικίλλουν από 5 έως 50 € ανάλογα με την τοποθεσία

   Προμήθεια: μερίδιο του ρυθμιζόμενου επιτοκίου για την κάλυψη του κόστους παραγωγής και μάρκετινγκ ηλεκτρικής ενέργειας. Δίκτυο: Μέρος του ρυθμιζόμενου επιτοκίου για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Φόροι και συνεισφορές: ΦΠΑ, CTA, TCFE και CSPE.

   Εάν οι φόροι που ζυγίζουν στον ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν ένα μυστήριο για εσάς, βρείτε όλες τις βασικές πληροφορίες στο παρακάτω βίντεο.

   Όταν η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι το 2024 ?

   Το CRE προσφέρει πρώτα μια αναθεώρηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, την οποία υποβάλλει στην κυβέρνηση. Οι δημόσιες αρχές αποφασίζουν εάν θα εφαρμόσουν ή όχι τις προτάσεις του CRE. Μετά την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10 % την 1η Αυγούστου 2023, οι τιμές δεν πρέπει να μετακινούνται πριν από το τέλος του έτους.

   Εάν η λογική της αναθεώρησης των τιμών ακολουθείται από την ενεργειακή κρίση, η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας θα αναθεωρηθεί τον Φεβρουάριο του 2024, όπως ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2023. Επιχείρηση.

   Xavier Pinon

   Μετά από ένα διεθνές επιχειρηματικό δίπλωμα με ειδικότητα ενέργειας, ο Xavier συν-crere της εταιρείας Selectra με Aurian de Maupeou. Έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Η Ενεργειακή Λιανική Αγορά, ο Ανταγωνισμός σε Δράση στην Ηλεκτρική Ενέργεια και το Αέριο” (2015) σε συνεργασία με τον Thomas Véron. Ο Xavier δημοσιεύει τακτικά άρθρα σχετικά με τα διεθνή νέα της ηλεκτρικής ενέργειας και των συγκρίσεων μεταξύ των χωρών.

   Εξοικονομήστε χρήματα στον ηλεκτρικό ρεύμα και/ή στο λογαριασμό αερίου Συγκρίνετε τις τιμές ενέργειας με τον συγκριτή SELECTRA !
   09 75 18 41 65 Δωρεάν υπενθύμιση
   (Non -sturchared Number – Δωρεάν υπηρεσία – Ανοίγεται αυτή τη στιγμή) Ανακοίνωση

   Η τηλεφωνική πλατφόρμα έκλεισε επί του παρόντος (δωρεάν υπηρεσία – Ανοιχτή Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ., το Σάββατο από τις 8:30 έως τις 6.30 μ.μ. και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.)