Yamaha Neo S: Τιμή, αυτονομία, επαναφόρτιση, απόδοση, δοκιμή – Ηλεκτρική Yamaha Neo’s Electric: The Neo S 2.0

Δοκίμιο – Ηλεκτρική yamaha neo: The Neo S 2.0

Ο άλλος εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα ταμπλό LCD, μια συσκευή φωτισμού LED και ένα μικρό χώρο κάτω από τη σέλα για την αποθήκευση ενός αεριωθούμενου κράνους. Συνδεδεμένο, το Yamaha Neo’s μπορεί να συσχετιστεί με την εφαρμογή Myride της Yamaha για να ακολουθήσει τις διάφορες πληροφορίες του οχήματος από το τηλέφωνό σας.

Yamaha neo

Yamaha neo

Το First Electric Scooter που διατίθεται στο εμπορικό σήμα στην Ευρώπη, το Yamaha Neo’s ήταν διαθέσιμο από το 2022. Περιορισμένη σε 45 km/h μέγιστης ταχύτητας, εξουσιοδοτεί έως και 70 χλμ. Αυτονομίας στη διαμόρφωση των δύο καρυδιών της.

Η αυτοκινητισμός του Yamaha Neo’s

Ενσωματωμένο στον πίσω τροχό, ο ηλεκτρικός κινητήρας που οδηγεί το Yamaha Neo συσσωρεύει 2,3 kW ονομαστικής ισχύος και μέχρι 2,5 kW στην κορυφή για ροπή μέχρι 136 nm. Εγκρίθηκε στην κατηγορία των ηλεκτρικών σκούτερ χωρίς άδεια, το Yamaha Neo εμφανίζει 45 km/h της τελικής ταχύτητας. Επομένως, είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από το Yamaha E01, ταξινομημένο στο ισοδύναμο τμήμα 125.

Μπαταρία και αυτονομία του Yamaha Neo’s

Βασικό, το ηλεκτρικό σκούτερ Yamaha έχει μία μπαταρία. Συνολικού ύψους 967 WH (50.4 V – 19.2 AH) και τοποθετήθηκε κάτω από τη σέλα, αποσύρθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα για να επαναφορτιστεί στο σπίτι ή στο γραφείο και ζυγίζει 8 κιλά. Όσον αφορά την αυτονομία, ο κατασκευαστής επικοινωνεί για 37 χιλιόμετρα σε κύκλο WMTC. Προαιρετικά, είναι δυνατόν να αποκτήσετε μια δεύτερη μπαταρία για να διπλασιάσετε την αυτονομία.

Σημείωση μπαταριών Αυτονομία WMTC
1 37 χλμ
2 72 χλμ

Σε θέματα επαναφόρτισης, ο κατασκευαστής ανακοινώνει 4 ώρες έως 80 % και 8 ώρες 100 % για μια μπαταρία. Εξωτερικός, ο φορτιστής συνδέεται με μια απλή οικιακή υποδοχή.

Μέρος ποδηλασίας

Τοποθετημένοι σε ζάντες 13 -ιντσών, οι NEO έχουν τηλεσκοπικό πιρούνι 90 mm στο μπροστινό μέρος και ένα swingarm 80 mm στο πίσω μέρος. Η συσκευή πέδησης συνδέει ένα δίσκο 200 mm στο μπροστινό.

Με μια μπαταρία, το βάρος του σκούτερ είναι 98 κιλά (90 κιλά χωρίς μπαταρία).

Ο άλλος εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα ταμπλό LCD, μια συσκευή φωτισμού LED και ένα μικρό χώρο κάτω από τη σέλα για την αποθήκευση ενός αεριωθούμενου κράνους. Συνδεδεμένο, το Yamaha Neo’s μπορεί να συσχετιστεί με την εφαρμογή Myride της Yamaha για να ακολουθήσει τις διάφορες πληροφορίες του οχήματος από το τηλέφωνό σας.

Διαβάστε επίσης Η δοκιμή του Yamaha Neo: το καλύτερο των ηλεκτρικών σκούτερ ?

Μήκος 1.875 mm
Πλάτος 695 mm
Υψος 1.120 mm
Ύψος σέλας 795 mm
Μεταξόνιο 1305 mm
Μίνι δαπέδου εκκαθάριση 135 mm
Βάρος χωρίς μπαταρία 90 κιλά

Ποια είναι η τιμή του Yamaha Neo’s ?

Με την αγορά στη Γαλλία από το 2022, το Yamaha Neo’s απέχει πολύ από τα φθηνότερα ηλεκτρικά σκούτερ. Στη βασική διαμόρφωση της, με μπαταρία, εμφανίζεται σε τιμή € 3.599 πριν από την αφαίρεση του μπόνους. Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε τη δεύτερη μπαταρία και να διπλασιάσετε την αυτονομία, θα πρέπει να πληρώσετε 1299 ευρώ περισσότερα, ή σχεδόν 5.000 ευρώ συνολικά. Προσφέρονται διαφορετικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας κορυφαίης θήκης, τιμολογημένες περίπου 200 ευρώ.

Δοκίμιο – Ηλεκτρικό yamaha neo: The Neo’s 2.0

Η Yamaha είναι σημαντικός παίκτης στην αγορά 50cm3 Thermal Scooters για πάνω από είκοσι χρόνια. Εκτός από τη διάσημη BW’s/Booster (έκδοση Yamaha/MBK Version) και άλλα Aerox/Liquid Cooling Nitro, ο ιαπωνικός κατασκευαστής επιτυγχάνει έτσι σε αυτή την περίοδο για να πουλήσει πάνω από εξακόσια χιλιάδες Neo/Ovetto στην “Παλιά ηπείρου”. Αλλά σε μια τρέχουσα αγορά όπου η ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να επιταχύνει, η Yamaha επανεξετάζει τα νεο της, προωθώντας το με τη δεύτερη γενιά ηλεκτρικού κινητήρα της.

Δοκίμιο - Ηλεκτρικό Yamaha Neo: The Neo

Σημείωμα γραφής

Σε σύντομο χρονικό διάστημα: 3.199 € Ισχύς: 2,5 kW σε 400 rpm ροπή: 136 nm στα 50 rpm βάρος: 98 kg με μπαταρία

Εάν η Yamaha είναι σήμερα πιο αναγνωρισμένη στον κόσμο για τους δύο -wheelers με έναν κινητήρα θερμότητας, η επιχείρηση έχει αναπτύξει από καιρό ηλεκτρικά σκούτερ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 1991 στην Έκθεση Τόκιο Automobile, θυμόμαστε την παρουσίαση του Frog, το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της μάρκας, ενώ αργότερα το Passol ή το EC-03 σύντομα θα κάνουν τους πρώτους γύρους τροχών τους. Τα μικρά ηλεκτρικά NEO είναι ο καρπός μιας μακράς γραμμής ηλεκτρικών και θερμικών μοντέλων που του επέτρεψαν να φτάσει σε αυτή την τεχνική, αλλά και ενέπνευσε το υπαίθριο σχέδιο του. Συμπαγής, όμορφα παχουλός και ελκυστικός κατά βούληση, τα χαρακτηριστικά αυτού του νέου σκούτερ ανακαλούν το αρχικό βράχο του θερμικού νεο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διπλή οπτική του πριν από την οδήγηση. Στο πιο αγνό στυλ Jin-ki Kanno EV Design, το βλέμμα αυτού του νέου μικρού τροχού παίζει με τις επιρροές σας και τις αναμνήσεις των νέων σας για όσους είχαν ένα εκείνη τη στιγμή. Διατηρεί επίσης μια παιδική ηλικία je-nes-so-that in the lines, που θα υπενθυμίσει κάποια “Eve”, το ρομπότ φίλων όλα ντυμένα στο Wall-e στην κινούμενη ταινία των Pixar Studios.

Δοκίμιο - Ηλεκτρικό Yamaha Neo: The Neo Σημείο ζώνης ή άλλων εργαλείων, ο μονομερής ταλαντευόμενος βραχίονας n

Το απαράμιλλο στυλ και οι μινιμαλιστικές μπροστινές και πίσω πληγές του δίνουν έτσι μια συγκεκριμένη κάψυλα. Πάρα πολύ άσχημα, το πίσω ναυαρχίδα είναι εντελώς υποβιβασμένο στο λάσπη, καθώς μια ανάπτυξη πολύ οπτικά παρούσα μπροστά σε μια μάλλον κωνική σέλα Cul. Στη συνέχεια, λεπτομερώς, εκτιμούμε τα μαύρα καλούπια από καουτσούκ, τα οποία βρίσκουμε στα περιγράμματα της μπροστινής ποδιάς. Εκτός από το να φέρει ένα ωραίο ματ φινίρισμα, θα είναι σε θέση να αποτρέψουν τις γρατζουνιές και άλλες συχνές μικρές σοκ σε αυτή τη θέση του φεγγαριού. Επιπλέον, μας αρέσει γενικά, η καλή συνολική προσαρμογή αυτών των εκτάσεων στα NEO, τα λογότυπα που ανακουφίζουν στις πλευρές και τον πληρεξούσιο για την ψύξη του κινητήρα, ορατό δίπλα στο πίσω φρένο. Διατίθεται σε λευκό “γαλακτώδες λευκό” ως δοκιμαστικό μοντέλο μας, θα βρείτε επίσης το NEO σε μαύρο “Midnight Black” χωρίς επιπλέον κόστος.

Εύκολο να κατανοηθεί, το πλευρικό δεκανίκι είναι πρακτικό Χωρίς προφανώς μια κατσαρόλα D

Με τον ηλεκτρικό κινητήρα “χωρίς ψήκτρες” ενσωματωμένο εντελώς στον γκρίζο πίσω τροχό, το μαύρο χείλος είναι απευθείας βιδωμένο πάνω του. Για να αλλάξετε το ελαστικό σας, απλά πρέπει να αφαιρέσετε τα 5 μεγάλα καρύδια ορατά γύρω από την άκρη, για να σηκώσετε μόνο την περιφέρεια. Το NEO είναι τοποθετημένο από Maxxis MA-EVF με χαμηλή αντίσταση κύλισης, ειδικά μελετημένη για το όχημα. Στο μπροστινό μέρος, αυξήθηκε σε ένα χύτευση με αλουμίνιο με 10 μπαστούνια. Περαιτέρω πίσω, ο κορμός κάτω από τη σέλα προσφέρει 27 λίτρα χωρητικότητας με μια ενιαία μπαταρία. Μετά την επαλήθευση, αποδεικνύεται ότι μπορείτε να πάρετε ένα μικρό ή μεσαίο κράνος τζετ στο κατάλυμα που παρέχεται για το σκοπό αυτό, αλλά τα μεγαλύτερα μοντέλα όπως το δικό μου σε μέγεθος XL, δυστυχώς μην περάσετε. Παρ ‘όλα αυτά, αυτός ο κορμός παραμένει αρκετά βαθύς και σας επιτρέπει, αν είναι απαραίτητο, για να πάρετε πολλά πράγματα, σε ένα σακίδιο για παράδειγμα. Η μπαταρία σκούτερ αναπτύχθηκε και παράγεται εσωτερικά από την Yamaha είναι πολύ εύκολα με τα 8 κιλά και τους λογικούς όγκους (50,4 V/19,2 AH – 225 x 375 x 105 mm). Μπορεί, με την ευκολία και την προαιρετική σας (περίπου 800 €) όπως στην κατώτερη φωτογραφία, να χωριστεί σχεδόν με την αυτονομία του σκούτερ. Σε αυτή την περίπτωση, η μεταφορά ενός σακιδίου είναι πάντα δυνατή.

Το πόδι αποκλεισμού της μπαταρίας, το οποίο τα επιβλέπει εδώ σε γκρι στο Με μια μεγάλη λαβή, κάθε μπαταρία είναι εύκολο να τραβήξει μέχρι να τα καθαρίσει

Μετά από αυτή τη μικρή περιήγηση στον ιδιοκτήτη, είναι καιρός να ανεβείτε στο θηρίο και στο κάθισμά του στα 795 mm. Αγρόκτημα αλλά φιλόξενο από την καμπύλη του, η σέλα μου επιτρέπει να τοποθετήσω εύκολα τα δύο πόδια στο έδαφος με το μικρό μου μετρητή ογδόντα. Αντιμετωπίζοντας μου, το ευρύ πάτωμα αρκετά χαμηλό στα πόδια, είναι ένα πλεονέκτημα για την πρόσβαση στο σκούτερ που φαίνεται αμέσως μενού. Με μόνο 98 κιλά (με μία μόνο μπαταρία), το γενικό της μέγεθος είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για αρχάριους και σας βάζει αμέσως με αυτοπεποίθηση. Έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε ένα ποδήλατο ανάμεσα στα πόδια ! Στο σκάφος, η θέση είναι πολύ χαλαρή με την κνήμη τοποθετημένη καλά μπροστά σας, σχεδόν κάθετα κρυμμένο πίσω από την ποδιά. Υψηλότερα, με την προτομή επίσης σχεδόν ευθεία, έχετε ένα ελαφρώς λυγισμένο βραχίονα που παραβλέπουν ένα αρκετά απλό τιμόνι λειτουργίας σε ένα τιμόνι.

Μεγάλες και καλά μελετημένες, οι χειρολαβές των επιβατών αφήνουν χώρο για τα μίλι σας Ο ΝΕΟ

Στο κέντρο, ένας μικρός φεγγίτης LCD περιλαμβάνει τις λίγες πληροφορίες οδήγησης που διατίθενται στον πίνακα ελέγχου (κλασικό ταχύμετρο, ταξίδι ή ρολόι. Ουσία. Καλά ορατό, αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να ελέγξετε την κατάσταση ή τις ενσωματωμένες μπαταρίες, εκτός από την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης “STD” (Standard) ή “Eco”. Τέλος, μετά τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής Smartphone της Yamaha MyRide, μπορείτε επίσης να λάβετε τις ειδοποιήσεις των κλήσεων σας και άλλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν μπορείτε να σταματήσετε την πρόοδο ! Πιο σοβαρά, πάντα μέσω αυτής της εφαρμογής στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να ελέγχετε ήσυχα από τον καναπέ σας, το φορτίο των μπαταριών σας, να εξαγάγετε τα ταξίδια σας ή να εντοπίσετε εύκολα το σκούτερ σας σε μια κάρτα. Εξυπνος !