Xiaomi 13 Ultra Test: Ένα smartphone που είναι εύστοχα ονομάζεται – CNET France, Xiaomi 13 Ultra Test: Ο σχεδιασμός και η ποιότητα ενός πραγματικού φωτοτόφωνο με ένα άγγιγμα ισχύος

Δοκιμή Xiaomi 13 Ultra: Ο σχεδιασμός και η ποιότητα ενός πραγματικού φωτοτόφωνο με ένα άγγιγμα ισχύος

Contents

Το μέσο επίπεδο φωτός που μετράται στο 1094 CD/M2 είναι περισσότερο ή λιγότερο το ίδιο με αυτό όλων των άλλων smartphones High -End στη σύγκρισή μας. Θυμηθείτε ότι η οθόνη θα παραμείνει απόλυτα ευανάγνωστη σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Αντιδραστική οθόνη, τέλεια χρώματα, υψηλή φωτεινότητα, Xiaomi 13 Ultra Screen όλα τα high -end smartphone boxes.

Xiaomi 13 Ultra Test: Ένα smartphone που ονομάζεται εύστοχα

Xiaomi 13 Ultra Test: Ένα smartphone που ονομάζεται εύστοχα

Το Xiaomi 13 Ultra είναι το πιο πολυτελές μέλος της σειράς Xiaomi 13 και βασίζεται στα χαρακτηριστικά του Xiaomi 13 Pro που προηγήθηκαν. Στη Γαλλία, προσφέρεται το smartphone 1499 € Για την έκδοση με 12 GB μνήμης RAM και 512 GB εσωτερικής μνήμης.

Ένα ωραίο προϊόν δύσκολο να χειριστεί

Το Xiaomi 13 Ultra είναι Ένα όμορφο μωρό 163,2 mm, πλάτος 74,6 mm και παχύ 9,1 mm. Το υπόλοιπο εμφανίζει βάρος 227 g. Δυστυχώς, Η διανομή δεν είναι ομοιογενής Και η συσκευή κλίνει προς τα εμπρός μία φορά στο χέρι. Το σφάλμα εν μέρει σε ένα ιδιαίτερα επιβλητικό μπλοκ φωτογραφιών, αλλά τίποτα δεν εκπλήσσει όταν γνωρίζετε ότι απαριθμεί τέσσερις αισθητήρες 50 megapixel, συμπεριλαμβανομένου ενός αισθητήρα τύπου 1 ίντσας.

Το smartphone είναι διαθέσιμο σε μαύρο ή πράσινο, με ένα ωραίο φινίρισμα από βέγκαν στο πίσω μέρος. Οι φέτες είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο και το ένα στα δεξιά καλύπτει το κουμπί on/off καθώς και τα στοιχεία ελέγχου έντασης ήχου. Ένα πρώτο πλέγμα ηχείων τρίβει τους ώμους με μια θύρα USB-C στη συσκευή της συσκευής. Η δεύτερη έξοδος ήχου στο αντίθετο.

Το Xiaomi 13 Ultra επέλεξε Μια μεγάλη καμπύλη οθόνη 6,73 ίντσες Σημειωμένο με ένα σφραγίδα που καλωσορίζει μια μοναδική μπροστινή κάμερα.

Σημειώστε ότι το smartphone είναι πιστοποιημένο IP68 Για την προστασία του από το νερό και τη σκόνη. Ο μπροστινός πίνακας καλύπτεται με ποτό Corning Gorilla Glass Victus.

Μια υπέροχη οθόνη σε όλες τις συνθήκες

Το Xiaomi 13 Ultra έχει Μια πλάκα LTPO AMOLED που μας κάνει να απολαμβάνουμε μια καλά αντίθετη εικόνα με ένα μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης από 1 έως 120 Hz. Η οθόνη έχει Ένας ορισμός των 1440 x 3,200 εικονοστοιχείων για 522 PPI.

Το τμήμα χρωματομετρίας ελέγχεται. Από προεπιλογή, το smartphone βαθμονομείται στη λειτουργία “Original Pro Color” που υποτίθεται ότι αναπαράγει ρεαλιστικά χρώματα χάρη στη βαθμονόμηση των χρωμάτων. Η λειτουργία “πρωτότυπου” που βρίσκεται στις προηγμένες παράμετροι της ενότητας “χρωματικού σχήματος” είναι πιο ήπια για ευαίσθητα μάτια. Όλες οι λειτουργίες μπορούν να προσαρμοστούν μακρά και ευρεία. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να αφήσετε τη συσκευή να ρυθμίσει τη χρωματομετρία ως συνάρτηση του φωτός περιβάλλοντος ενεργοποιώντας “προσαρμοστικά χρώματα”.

Τέλος, η οθόνη Xiaomi 13 Ultra είναι πολύ φωτεινό Αλλά μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά τη φωτεινότητα του όταν βρίσκεστε στο σκοτάδι.

Και έβαλα τον ήχο πίσω

Το Xiaomi 13 Ultra δεν ενσωματώνεται Χωρίς λιμάνι μίνι Jack. Τα ακουστικά κράνος ή ενσύρματα πρέπει να περάσουν από προσαρμογέα Jack to USB-C που δεν περιλαμβάνεται στο smartphone. Είναι συμβατό με το Bluetooth 5.3, Το τελευταίο σας επιτρέπει να συνδέσετε μια ασύρματη συσκευή.

Η ναυαρχίδα της Xiaomi έχει επίσης δύο ομιλητές των οποίων η τοποθέτηση αφήνει κάτι επιθυμητό, ​​αφού μπορούν εύκολα να μπλοκαριστούν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, εκπέμπουν Ένας ισορροπημένος στερεοφωνικός ήχος με μερικές συμβουλές παραμόρφωσης μεγάλου όγκου.

Ένα τέρας εξουσίας

Το Xiaomi 13 Ultra ενσωματώνεται Ένα Qualcomm Soc Snapdragon 8 Gen 2 και 12 GB μνήμης RAM. Αυτή είναι η ίδια διαμόρφωση με το μοντέλο Pro και ακριβώς όπως τον, πανικοβλήθηκε τους μετρητές των συνηθισμένων εργαλείων συγκριτικής αξιολόγησης.

Η εμπειρία του χρήστη εξαρτάται από τις προσδοκίες μας ρευστότητα συνεχώς στο ραντεβού. Το Xiaomi 13 Ultra πηγαίνει από μια δραστηριότητα στην άλλη χωρίς να δείχνει το παραμικρό σημάδι αδυναμίας. Η κινεζική μάρκα εμπορεύεται μια ενιαία έκδοση με 512 GB εσωτερικής μνήμης και η συσκευή δεν μπορεί να λάβει κάρτα microSD. Με μια τέτοια χωρητικότητα, παραμένει σε θέση να αποθηκεύσει έναν καλό αριθμό τίτλων βιντεοπαιχνιδιών. Και είναι Ένας πολύ καλός συμπαίκτης ικανό να παραδώσει μια εξαιρετική απόδοση. Προσοχή, ωστόσο, στη θέρμανση.

Μια αρκετά βαριά επικάλυψη

Το Android 13 βρίσκεται στο τιμόνι με, ως επικάλυψη, MIUI 14. Αυτή η τελευταία έκδοση είναι όμορφη νεοσσός σε νέες λειτουργίες. Υπάρχουν κάποιες προσαρμογές στα widgets και μια περαιτέρω προσαρμογή της αρχικής οθόνης.

Αλλά η Xiaomi δεν διορθώνει τα κύρια ελαττώματα της διεπαφής της. Το τελευταίο είναι πολύ απασχολημένο στο bloatware, αυτές οι προεγκατεστημένες εφαρμογές που θα πρέπει να διαγράψετε χειροκίνητα.

Ένα άλλο σημείο, το μενού Ρυθμίσεις είναι πολύ κακό. Η πλοήγηση με χειρονομίες για παράδειγμα εμφανίζεται σε “Πρόσθετες παραμέτρους”. Θα θέλαμε επίσης να αποκτήσουμε πρόσβαση στο μενού ξεκλειδώματος απευθείας από το μενού “Ασφάλεια και Εμπιστευτικότητα”. Τέλος, για να ενεργοποιήσετε την πλευρική συντόμευση, πρέπει να πάτε σε “Πρόσθετες παραμέτρους” στη συνέχεια σε “Πλωτά παράθυρα”. Ένα μικρό μάθημα εμπόδιο εν συντομία. Και είναι κρίμα όταν βλέπουμε Όλες οι διαθέσιμες επιλογές εξατομίκευσης.

Ένα εντυπωσιακό μέρος φωτογραφίας

Το Xiaomi 13 Ultra είναι επίσης ένα ιδιαίτερα πλήρες φωτοτόφωνο σε χαρτί. Υπάρχει Τέσσερις πίσω κάμερες 50 megapixel, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τη Leica. Το κύριο χρησιμοποιεί Ένας αισθητήρας τύπου Sony 1 ίντσας (IMX989) σε συνδυασμό με ένα μεταβλητό φακό ανοίγματος f/1,9 – f/4.0. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν καλύτερα τις απεικονίσεις τους, ειδικά όσον αφορά το βάθος του πεδίου.

Το Xiaomi δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής smartphones για την αγορά smartphones με μεταβλητές στόχους ανοίγματος. Η Samsung έχει μπροστά της με τη σειρά Galaxy S9, πριν την εγκαταλείψουμε στις ακόλουθες γενιές. Αλλά το S9 είχε πολύ μικρότερο αισθητήρα.

Εκτός από αυτήν την ενότητα, το 13 Ultra βασίζεται μια εξαιρετικά γωνία (122 °, f/1,8) που χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή μακροοικονομικής φωτογραφίας. Οι άλλες δύο προσφέρουν αντίστοιχα Ένα οπτικό ζουμ 3,2x (ισοδύναμο με ένα εστιακό μήκος 75 mm, f/1,8) και 5,2x (ισοδύναμο με εστιακό μήκος 120 mm, f/3,0). Και οι τρεις είναι IMX858 και όλοι οι αισθητήρες ωφελούνται από την οπτική σταθεροποίηση. Όπως στο 13 Pro, η Xiaomi μας προσκαλεί να επιλέξουμε μεταξύ της δονητικής λειτουργίας Leica και της αυθεντικής λειτουργίας.

Ας ξεκινήσουμε με τον κύριο αισθητήρα. Μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για μια ελαφρώς κρύα απόδοση, αλλά είναι πιο ρεαλιστικό ότι σε ορισμένους ανταγωνιστές που ευνοούν τον υπερβολικό κορεσμό. Οι λήψεις δεν λείπουν λεπτομέρειες, Είτε όσον αφορά την ανάγλυφη ή τις υφές του δέρματος. Η αναπαραγωγή των φώτων είναι επίσης επιτυχής, Ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Πράγματι, ο κύριος αισθητήρας του Xiaomi 13 Ultra καταφέρνει να επισημάνει τις πιο σκοτεινές περιοχές χωρίς να πέσει σε περίσσεια.

Δοκιμή Xiaomi 13 Ultra: Ο σχεδιασμός και η ποιότητα ενός πραγματικού φωτοτόφωνο με ένα άγγιγμα ισχύος

Το Xiaomi 13 Ultra smartphone ξεπερνά το Xiaomi 13 Pro προσφέροντας μια ακόμη πιο προηγμένη τεχνική διαμόρφωση με 4 αισθητήρες φωτογραφιών και μια επεξεργασία εικόνας αιχμής, που έχει επίσης μια πιο διαρκή μπαταρία. Με βάση ένα υποτιθέμενο σχεδιασμό κάμερας με επανάληψη της υφή της ψηφιακής συσκευής, θέλει να προσφέρει μια εμπειρία φωτογραφίας όσο το δυνατόν πιο ποιοτική η μάρκα που έχει συνεργαστεί με τη Leica, για να επωφεληθεί από εξαιρετική απόδοση για τη ζωή κάθε μέρα καθώς και για Παιχνίδια χωρίς να ξεχνάμε την ποιότητα της οθόνης του κληρονόμησε από την έκδοση Pro. Ήμασταν σε θέση να το δοκιμάσουμε για λίγο και εδώ είναι οι εντυπώσεις μας.

Xiaomi 13 Ultra

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • 6,73 ιντσών οθόνη AMOLED, 1440×3200 εικονοστοιχεία 1-120 Hz
 • Chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
 • 12 GB επεκτάσιμη μνήμη RAM
 • 512 GB μη εκτεταμένης εσωτερικής αποθήκευσης
 • Τετραγωνικός αισθητήρας φωτογραφιών 50+50+50+50 megapixels
 • 32 megapixel μπροστινό αισθητήρα
 • Αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη
 • 5000 mAh μπαταρία συμβατή φόρτιση 90 watts, ασύρματο φορτίο 50 watts και ανεστραμμένο
 • Λειτουργικό σύστημα: Android 13 με επικάλυψη λογισμικού MIUI 14

Σχέδιο

Ο σχεδιασμός του Xiaomi 13 Ultra είναι, όπως η έκδοση Pro, ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Πράγματι, αν δεν είναι το καλύτερο κινητό του οροπεδίου, μακριά από αυτό με το προφίλ 9,06 mm έναντι 8,4 mm για το Xiaomi 13 Pro, αυτή η έκδοση διακρίνεται από τη “φωτογραφία της συσκευής” της “. Παίρνει την υφή της επίστρωσης των ψηφιακών αντανακλαστικών κάμερας, έτσι δεν ολισθαίνει μεταξύ των δακτύλων σας όταν το παίρνετε στο χέρι. Το Xiaomi 13 Ultra δεν είναι ένα μικρό μοντέλο. Είναι μεγαλύτερο από το Xiaomi 13 Pro αλλά λιγότερο ευρύ από το Samsung Galaxy S23 Ultra. Είναι όμως ελαφρύτερο από τον ανταγωνιστή της Νότιας Κορέας, καθώς προσφέρει βάρος 277 γραμμάρια έναντι 233 γραμμάρια. Θυμηθείτε ότι το iPhone 14 Pro Max είναι 240 γραμμάρια. Το Xiaomi 13 Ultra εξακολουθεί να είναι αρκετά μη ισορροπημένο και μην διστάσετε να το πάρετε και στα δύο χέρια.

Πράγματι, στην πλάτη του, υπάρχει ένα επιβάλλοντας μπλοκ οπτικών που αποτελεί μέρος ενός κύκλου που υπερβαίνει το υπόλοιπο της πλάτης συσκευή. Εκτός αυτού, όσον αφορά Πάρτε λίγο περισσότερο τους κώδικες των σχεδίων των φωτογραφικών μηχανών, Σημειώστε την ελαφριά εγκατάλειψη για να παρουσιάσετε ένα ελαφρώς παχύτερο μέρος από το άλλο, στο επίπεδο του κύκλου. Για να επιστρέψετε στην ισορροπία, σε λειτουργία πορτρέτου, το κινητό τείνει να επιστρέψει αν δεν το κρατάτε αρκετά ψηλά με το ένα χέρι. Διαφορετικά, η λαβή είναι εξαιρετική και εκτιμούμε τα στρογγυλεμένα προφίλ. Το Xiaomi 13 Ultra ανταγωνίζεται το Honor Magic5 Pro, αναγνωρισμένο για την ποιότητα των φωτογραφιών και του σχεδιασμού του, ιδίως αλλά και το Google Pixel 7 Pro που προσφέρει επίσης πολύ όμορφες φωτογραφίες. Αυτά τα τελευταία δύο είναι ελαφρύτερα από το Xiaomi 13 Ultra και η Mobile Honor έχει επίσης έναν μεγάλο κύκλο στο πίσω μέρος, αλλά δεν είναι τόσο μη ισορροπημένη όσο το smartphone xiaomi.

Το Xiaomi 13 Ultra προσφέρεται σε μαύρο ή πράσινο. Αυτή είναι η πρώτη έκδοση που μπορούσαμε να δοκιμάσουμε. Το μπλοκ αισθητήρων φωτογραφιών είναι επίσης μαύρο με χρυσά σύνορα σαν να φέρει ένα μικρό άγγιγμα της τάξης. Αισθητικά, το κινητό είναι πολύ επιτυχημένο και εμπνέει σαφώς το υψηλό τέλος. Όπως το απαιτεί η κατάταξή του, επωφελείται από μια πιστοποίηση IP68 που σημαίνει ότι είναι εντελώς αδιάβροχο στο νερό καθώς και στη σκόνη.
Στο σωστό προφίλ, υπάρχει το κουμπί για να σηκωθεί και διπλό κουμπί για να διαχειριστεί την ένταση της έντασης. Στο επάνω προφίλ, υπάρχουν δύο μικρόφωνα, ένα ηχείο καθώς και ένα υπέρυθρης πομπού. Αυτό το στοιχείο υπάρχει σε όλα τα κινητά τηλέφωνα της μάρκας, καθώς και στους ξαδέλφους τους, το POCO που επιτρέπει να μετατρέψει το τηλέφωνο σε ένα καθολικό τηλεχειριστήριο. Είναι εξαιρετικά πρακτικό και μπορεί να διευκολύνει τη ζωή. Τέλος, στο κατώτερο προφίλ, Υπάρχει ένα δεύτερο ηχείο, Ο σύνδεσμος USB-C, ένα τρίτο μικρόφωνο και το συρτάρι κάρτας SIM. Αυτό μπορεί να περιέχει δύο ταυτόχρονα, αλλά δεν δέχεται μια κάρτα μνήμης Micro SD για να επεκτείνει τις εσωτερικές ικανότητες αποθήκευσης του τηλεφώνου. Δυστυχώς, Το smartphone δεν είναι συμβατό με την τεχνολογία ESIM. Το σασί είναι κατασκευασμένο από μέταλλο που αποκαλύπτει τις κεραίες που είναι εγκατεστημένες σε ολόκληρο το κινητό.

Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι εγκατεστημένη στην οθόνη. Είναι ιδανικά τοποθετημένο, 3,5 cm από το κάτω άκρο, η οποία αποφεύγει τη γυμναστική του αντίχειρα για να προσδιορίσει τον ιδιοκτήτη του. Καθηγητής και αποτελεσματικός, δεν βρήκαμε τίποτα να διαμαρτυρηθούμε για αυτό το στοιχείο που πάντα έκλεισε το δρόμο προς άλλα δάχτυλα από αυτά του δοκιμαστή μας. Σημειώστε ότι είναι πιθανό να μετρηθεί ο καρδιακός ρυθμός ενός χρήστη από τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως οι Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 12 και Xiaomi 12T Pro, για παράδειγμα.
Ο ήχος που προτείνεται από το Xiaomi 13 Ultra είναι στερεοφωνικό, κάτι που είναι πάντα καλό. Ήμασταν ευχάριστα έκπληκτοι από την ποιότητα της μουσικής που παράγεται από τη συσκευή. Πράγματι, ο ήχος είναι γεμάτος με έναν συγκεκριμένο δυναμισμό με μια αξιοσημείωτη ονωτική ισορροπία. Υπάρχουν μερικές προσπάθειες μπάσων και μπορείτε να απολαύσετε καθαρή φωνή, απόλυτα κατανοητή, ακόμη και σε χαμηλό όγκο.
Το Xiaomi 13 Ultra είναι Wi-Fi 6ο Συμβατό, Για την καλύτερη απόδοση σήμερα με την υποστήριξη των δικτύων 5G, το NFC καθώς και το Bluetooth. Όπως το Xiaomi 13 Pro, αυτό θα μπορέσει να μεταβεί στο Wi-Fi 7 Όταν η αντίστοιχη ενημέρωση είναι διαθέσιμη.

Μια πολύ όμορφη οθόνη στο Xiaomi 13 Ultra, ακόμα πιο φωτεινή από την έκδοση Pro

Ενώ η οθόνη του Xiaomi 13 Pro παίρνει την οθόνη του Xiaomi 12 Pro αλλά πιο φωτεινό, σε χαρτί, το Xiaomi 13 Ultra προσφέρει παρόμοια χαρακτηριστικά. Εμφανίζει έναν μέγιστο ορισμό των 1440 x 3200 pixels που μπορεί να είναι χαμηλότερος, για να περιορίσει την κατανάλωση της μπαταρίας και να αυξήσει την αυτονομία. Η οθόνη είναι 6,73 ίντσες διαγώνια με καμπύλες πλευρικές άκρες, χωρίς να παρατηρείται χρωματική μετατόπιση. Θυμηθείτε ότι η οθόνη Honor Magic5 Pro προσφέρει τις 4 καμπύλες πλευρές. Αυτό σας επιτρέπει να προσφέρετε μια εξαιρετική λαβή. Η μάρκα ισχυρίζεται μέγιστη φωτεινότητα 2.600 CD/m² έναντι 1900 CD/M² για το Xiaomi 13 Pro. Αυτές οι μετρήσεις γίνονται με τον πιο λαμπρό τρόπο που δεν προσφέρει την καλύτερη πιστότητα χρώματος.
Η οθόνη είναι του τύπου LPTO, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να μεταβάλλονται αυτόματα Ανανέωση συχνότητας μεταξύ 1 και 120 Hz, Ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείται για να βρεθεί ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ ρευστότητας των κύλινδρων και της κατανάλωσης ενέργειας. Όπως και στο Xiaomi 13 Pro, ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής είναι 240 Hz, το οποίο δεν είναι εξαιρετικό, αλλά μπορεί να είναι επαρκής στα παιχνίδια. Για να έχετε περισσότερα, πρέπει να δείτε τα smartphones παιχνιδιών, πιο εξειδικευμένα σε αυτόν τον τομέα και προσφέροντας καλύτερη ανταπόκριση. Η οθόνη Xiaomi 13 UITRA είναι συμβατή με τις μορφές HDR, HDR10+ και Dolby Vision, Για πλατφόρμες που τους προσφέρουν. Η επιφάνεια εμφάνισης προστατεύεται από την τεχνολογία Victus Glass Glass Corning Gorilla, έναντι του Victus 2 στο Samsung Galaxy S23 Ultra. Η Xiaomi προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση έως 6 μήνες μετά την ημερομηνία αγοράς.

Η φωτεινότητα που προσφέρεται από την οθόνη Xiaomi 13 Ultra είναι εντελώς ικανοποιητική για τη χρήση της συσκευής σε πλήρη ήλιο, σε εξωτερικούς χώρους και είναι επίσης πολύ ευχάριστο, όχι κουραστικό όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε στη σκιά. Προσφέρεται ένας τρόπος ανάγνωσης για τον περιορισμό της κόπωσης των ματιών. Υπάρχουν 3 χρωματιστά διαγράμματα: ζωντανά, κορεσμένα, πρωτότυπα χρώματα (Pro) και ένα μενού προχωρημένης παραμέτρου σας επιτρέπει να επιλέξετε το φάσμα χρωμάτων που χρησιμοποιούνται μεταξύ πρωτότυπων, ρ3 ή SRGB. Σημειώστε τη δυνατότητα ενεργοποίησης μιας συνάρτησης που προσαρμόζει τα χρώματα, ανάλογα με τον φωτισμό περιβάλλοντος. Ο ορισμός μπορεί να ρυθμιστεί πάνω από 1080×2400 pixels έτσι ώστε να μην καταναλώνουν πάρα πολλά ή σε 1440×3200 pixels για καλύτερη αναγνωσιμότητα. Είναι δυνατόν να ρυθμίσετε τη συχνότητα ανανέωσης στην αυτόματη λειτουργία ή να την αποκλείσετε σε 60 ή 120 Hz, εάν είναι απαραίτητο. Χάρη στον επεξεργαστή της, η συσκευή μπορεί να βελτιστοποιήσει την απόδοση εικόνων και βίντεο χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Μπορούμε να υπολογίσουμε ιδιαίτερα τη λειτουργία Εξαιρετική ανάλυση για τη βελτίωση των βίντεο, τη βελτίωση της IA σε βελτίωση της IA και του IA HDR για τη διαχείριση των σκοτεινών και καθαρών περιοχών των φωτογραφιών.

Android 13 με επικάλυψη και μερικές εγκατεστημένες εφαρμογές

Ακριβώς όπως το Xiaomi 13 Pro, το Xiaomi 13 Ultra smartphone είναι κινούμενο από το Το σύστημα Google Android 13 με έκδοση λογισμικού MIUI έκδοση 14 Τη στιγμή της δοκιμής μας. Η ενημέρωση ασφαλείας χρονολογείται από τις αρχές Μαΐου, ενώ η ενημέρωση του συστήματος Google Play χρονολογείται από τις αρχές Ιουνίου, κάτι που είναι αρκετά πρόσφατο και έτσι καθιστά δυνατή την όσο το δυνατόν πιο προστατευμένη. Από τα 512 GB διαθέσιμα στο μοντέλο δοκιμής μας, μετά τις απαραίτητες ενημερώσεις, Το σύστημα καταλαμβάνει μόλις πάνω από 30 GB, όπως στο Xiaomi 13 Pro.

Η πλοήγηση με χειρονομίες μέσω μενού και εφαρμογών είναι δυνατή. Κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης, έχουμε την επιλογή του εκτοξευτή να προσφέρει μια διεπαφή που συγκεντρώνει όλες τις εφαρμογές σε ένα εικονικό συρτάρι ή τις παρουσιάζει στις σελίδες του σπιτιού. Ο διαχειριστής πολλαπλών εργασιών παρουσιάζει πάντα εφαρμογές ευθυγραμμισμένες κατακόρυφα (με την έννοια του ύψους) και όχι οριζόντια σε όλα τα άλλα smartphones. Εκτιμούμε ότι έχουν πολλές λειτουργίες που υπάρχουν εκεί, πολύ περισσότερα από ό, τι στην άλλη επικάλυψη. Επομένως, είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε τα πλωτά παράθυρα, τα επιφάνεια ή τα εργαλεία καθαρισμού του συστήματος, να ξεκινήσετε μια ανάλυση ασφαλείας ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις παραμέτρους για τη διαχείριση εφαρμογών. Μια μηχανή αναζήτησης είναι επίσης παρούσα για την ανάλυση εφαρμογών, εγγεγραμμένων εγγράφων, επαφών κ.λπ.

Όπως και σε όλα τα άλλα κινητά τηλέφωνα, ολισθαίνοντας το δάχτυλο από την αριστερή πλευρά της γροθιάς του μπροστινού αισθητήρα φωτογραφιών, αντλούμε τις ειδοποιήσεις και κάνοντας την ίδια χειρονομία από τη δεξιά πλευρά, κάνουμε τις συντομεύσεις να εμφανίζονται καθώς και το εργαλείο διαχείρισης φωτός οθόνης. Μεταξύ των ειδικών λειτουργιών, εκτός από πλευρική γραμμή και πλωτά παράθυρα, Είναι επίσης δυνατό να απολαύσετε ένα Δεύτερος ασφαλής χώρος Για την προστασία των ακανόνιστων ματιών ορισμένες εφαρμογές ή έγγραφα. Ένας βοηθός μπροστινής κάμερας είναι επίσης διαθέσιμος για την παροχή πρόσθετων χαρακτηριστικών με τον αισθητήρα που είναι εγκατεστημένο στο μπροστινό μέρος της συσκευής.
Το smartphone παραδίδεται με Αρκετές προεγκατεστημένες εφαρμογές : Κράτηση.com, facebook, αρχεία από το Google, GetApps, LinkedIn, Netflix, Opera, Snapchat, Solitaire, Spotify, Tiktok ή WPS Office. Φυσικά, υπάρχουν επίσης εφαρμογές MI (Music, Video, Browser) καθώς και εκείνες της Google. Όπως τα άλλα κινητά τηλέφωνα της μάρκας, αλλά και τα μοντέλα POCO, προκύπτουν διαφημίσεις κατά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής ή εκτόξευσης μερικών από αυτά, για παράδειγμα. Πολύ τακτικά, προκύπτουν οι ειδοποιήσεις, όχι πάντα σχετικές. Είναι λίγο δυσάρεστο, ας είμαστε ειλικρινείς, αλλά υπάρχουν μέθοδοι έτσι ώστε να μην τις βλέπουμε.

Απόδοση στο ραντεβού, αλλά μια ελαφριά υπερθέρμανση επίσης

Όπως το Xiaomi 13 Pro, να λειτουργήσει, το Xiaomi 13 Ultra χρησιμοποιεί το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Chipset. Είναι επίσης ο ίδιος επεξεργαστής που βρίσκεται στο επίκεντρο του Honor Magic5 Pro, Xiaomi 13 Pro, ενώ το Samsung Galaxy S23 Ultra έχει μια ξεχωριστή έκδοση του τσιπ, ειδικά βελτιστοποιημένη για να προσφέρει αυξημένη απόδοση, ειδικά για ορισμένα χαρακτηριστικά. Ακόμη και με την “κλασική” έκδοση του Snapdragon 8 Gen 2, το Xiaomi 13 Ultra προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Συνδέεται με 12 GB μνήμης RAM που του επιτρέπει να εκτελεί πολλές εφαρμογές σε εργασίες φόντου και να είναι σε θέση να επιστρέψει εξαιρετικά γρήγορα. Όπως και στο Xiaomi 13 Pro, μπορούμε να προσθέσουμε 3, 5 ή 7 GB επιπλέον εικονικής μνήμης RAM, Εάν ισχύει. Η επιλογή προσφέρεται σε ένα μενού το οποίο, κατά την άποψή μας, δεν είναι ο καλύτερος επιλεγμένος επειδή είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο της πρόσθετης συνάρτησης ρυθμίσεων. Με μια τέτοια διαμόρφωση, το smartphone αντιδρά εξαιρετικά γρήγορα. Οι εφαρμογές εκκινούν με ταχύτητα ενοχλητικής Και πηγαίνουμε από το ένα στο άλλο σε χρόνο μηδέν. Τα κινούμενα σχέδια εκτελούνται με ακραία ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, δεν έχουμε παρατηρήσει καμία επιβράδυνση. Το κινητό ήταν πάντα ανταποκρίνεται και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο λιγότερο από τα αιτήματά μας.
Δεν υπάρχει πρόβλημα να παίζετε βιντεοπαιχνίδια Με το Xiaomi 13 Ultra προσφέρει, πράγματι, τη δυνατότητα εμφάνισης των καλύτερων γραφικών ενώ δεν θυσιάζεται η δυνατότητα αναπαραγωγής.
Όπως και όλα τα άλλα smartphones που δοκιμάστηκαν, το υποβάλαμε σε διάφορα εργαλεία μέτρησης απόδοσης, τα οποία εδώ είναι τα κύρια αποτελέσματα (κρύο). Υπόκειται στη δοκιμή, η θερμοκρασία τηλεφώνου παραμένει μέτρια. Αυτό οφείλεται στην ενσωμάτωση των στοιχείων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης.
Η χρήση του επεξεργαστή είναι μάλλον τακτική, που είναι πάντα καλό πράγμα.

Τι αξίζει στη φωτογραφία ?

Το Xiaomi 13 Ultra είναι συμβατό με το πρότυπο L1 Wideline, επομένως ικανό να διαβάσει περιεχόμενο με υψηλής ποιότητας ορισμού από τις διαφορετικές πλατφόρμες ροής. Είναι συμβατό με μορφές βίντεο HDR10+ και Dolby Vision για να εκτιμήσουν τις ταινίες και τις σειρές που προσφέρονται μέσω ορισμένων υπηρεσιών στην εύλογη αξία τους. Καθορίζεται στην εφαρμογή Netflix. Αυτός Υποστηρίζει τους κωδικοποιητές VP9, ​​AVC-High, HEVC και AV1.
Για φωτογραφίες και βίντεο, η Xiaomi εξακολουθεί να έχει τη συνεργασία της με τη Leica. Το Xiaomi 13 Pro είναι εξοπλισμένο με 3 αισθητήρες έναντι 4 εδώ. Το τελευταίο έχει έναν αισθητήρα Sony IMX989 1 ίντσας με μεταβλητό άνοιγμα με όχι 2 άλλους αισθητήρες Sony IMX858 αλλά 3 άλλα Sony IXM858. Το πρώτο είναι αφιερωμένο σε ultra -we -ewide γωνιακές λήψεις που ανοίγουν στο f/1,8 ενώ τα άλλα δύο προσφέρουν εστιακά μήκη Ισοδύναμο 75 mm και 125 mm για 3,2x και 5x οπτικά ζουμ. Μπορούμε να υπολογίσουμε στη λειτουργία Profocus που επιτρέπει τη διατήρηση της ευκρίνειας σε αντικείμενα ή χαρακτήρες σε κίνηση. Χάρη στη συνεργασία με τη Leica, έχουμε το δικαίωμα στα δύο φωτογραφικά στυλ: αυθεντική Leica και δονητική Leica. Τα φίλτρα είναι επίσης εφαρμόσιμα καθώς και filigranes όπως η Leica. Η αυθεντική λειτουργία Leica καθιστά δυνατή την απόκτηση μιας φυσικής χρωματομετρικής απόδοσης, καθώς θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από αυτήν με μια οπτική Leica Summicron. Το Leica Livrant Mode προσφέρει, από την πλευρά της, φωτεινά χρώματα ενώ είναι ρεαλιστικά.
Η διεπαφή εφαρμογής κάμερας είναι κλασική. Έχουμε το δικαίωμα σε διάφορες επιλογές στην κορυφή της οθόνης, ιδίως με τη δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας HDR, της τεχνητής νοημοσύνης και των δύο τρόπων Leica. Η επιλογή Google Lens είναι επίσης διαθέσιμη. Παρακάτω, υπάρχει η περιοχή πλαισίωσης με άμεσα προσβάσιμα επίπεδα ζουμ: 0,6x, 1x, 2x, 3,2x και 5x. Για να προχωρήσουμε περαιτέρω, απλά κάντε μια κίνηση των δακτύλων. Διατίθενται αρκετές μέθοδοι λήψης: έγγραφα, βίντεο, φωτογραφία, πορτρέτο, νύχτα και άλλα. Σε αυτό το τελευταίο μενού, υπάρχουν και άλλοι τρόποι: 50MP, Panorama, μικρού μήκους ταινία, αργή κίνηση, επιταχυνόμενη, μεγάλη έκθεση, supermoon, γρήγορη φωτογραφία και διευθυντής μόδας. Είναι δυνατόν να προσαρμόσετε τη διεπαφή μετακινώντας έναν από αυτούς τους τρόπους με τους άλλους να αποκτήσουν πρόσβαση τους ταχύτερα, αν χρειαστεί.

Οι φωτογραφίες που μπορούσαμε να πάρουμε με το Xiaomi 13 Ultra είναι πολύ όμορφες και ιδιαίτερα λεπτομερείς. Πράγματι, ο κύριος αισθητήρας ανοίγματος μεταβλητής παράγει εικόνες με φωτεινά χρώματα και εξαιρετική ακρίβεια. Τα περιγράμματα των αντικειμένων είναι πολύ καλά. Έχουμε επίσης το δικαίωμα σε μια πολύ καλή κατάδυση με μια ιδιαίτερα ομοιογενή και εξαιρετικά ευχάριστη απόδοση.
Κατά τη διάρκεια των προβολών τη νύχτα, η χρωματομετρία είναι λίγο πιο λεπτή, αλλά εκτιμούμε την ικανότητα της συσκευής να ανάψει τις σκοτεινές περιοχές, χωρίς να χαλάσει τις λεπτομέρειες και χωρίς πολύ θόρυβο. Εκτιμούμε τη μάλλον μαλακή θεραπεία που εφαρμόζεται στις εικόνες που παράγονται υπό αυτές τις συνθήκες. Οι φωτογραφίες με εξαιρετικά γωνίες επωφελούνται επίσης από πολύ καλή χρωματομετρία με όμορφες εκθέσεις.

Το ζουμ είναι πολύ αξιόλογο και η σταθεροποίηση είναι ικανοποιητική. Το αποτέλεσμα σε σύγκριση με το Google Pixel 7 Pro είναι λιγότερο σαφές με το Xiaomi 13 Ultra. Το ζουμ στα 120x είναι πραγματικά άχρηστο εδώ, ακόμη και αν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης αντίθεσης, αλλά ελαφρώς λιγότερο έντονη από ό, τι στο κινητό Google ή στο Samsung Galaxy S23 Ultra. Το Ανεξάρτητο Εργαστήριο Dxomark απονέμεται το σκορ των 140 Να είστε τόσο όσο το Google Pixel 7 και το Samsung Galaxy S23 Ultra έναντι του 146 για το iPhone 14 Pro Max και το 147 για το Google Pixel 7 Pro ενώ τη στιγμή της σύνταξης αυτών των γραμμών, είναι το Huawei P60 Pro που θεωρείται το καλύτερο φωτοφών στον κόσμο από το dxomark.

Τέλος, σημειώστε ότι για το τμήμα βίντεο, η συσκευή είναι ικανή να γυρίζει με μέγιστο ορισμό Ultra HD 8K σε 24 εικόνες ανά δευτερόλεπτο (30 εικόνες ανά δευτερόλεπτο για το Samsung Galaxy S23 Ultra) και εκτιμούμε τη δυνατότητα λήψης σκηνών στο Dolby Vision Μορφή μέχρι το Ultra HD σε 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αυτή τη φορά, η οποία απέχει πολύ από το να είναι κοινό και να επιτρέπει να εκτιμήσει το περιεχόμενό της στην συμβατή οθόνη.

Καλή αυτονομία αλλά αργό φορτίο

Η ενσωματωμένη μπαταρία μέσα στο Xiaomi 13 Ultra είναι 5000 mAh Εναντίον 4820 mah για το Xiaomi 13 Pro, αλλά προσφέρει την ίδια χωρητικότητα με αυτή του Samsung Galaxy S23 Ultra και του Google Pixel 7 Pro ενώ το Honor Magic5 Pro χρησιμοποιεί μια μονάδα 5100 mAh. Ήμασταν σε θέση να κρατήσουμε μια μέρα και μισό με ένα μόνο φορτίο για μια μάλλον μέτρια χρήση. Είναι αρκετά ικανοποιητικό. Για το φορτίο, η έκδοση Ultra προσφέρει ένα μέγιστη ισχύς 90 watts Έναντι 120 watt που υποστηρίζονται από το 13 Pro. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα να μεταφερθεί από 20 % σε 54 % σε 15 λεπτά με την τροφοδοσία που παρέχεται στο κουτί. Σημειώστε, όπως όλα τα High -End Mobiles, η πιθανότητα επαναφόρτισης ασύρματα και χρησιμοποιώντας το ανεστραμμένο φορτίο, εάν είναι απαραίτητο.

Περιεχόμενα κιβωτίων

Το Smartphone Xiaomi 13 Ultra έρχεται με καλώδιο USB-C σε USB-A, τροφοδοτικό, μαύρο πλαστικό προστατευτικό κέλυφος και εργαλείο εξαγωγής για το συρτάρι της κάρτας SIM.

Η γνώμη μας

Μακριά από το να είναι η καλύτερη αξία για τα χρήματα στην αγορά, το Xiaomi 13 Ultra βασίστηκε σαφώς στις δυνατότητές της, αλλά τελικά δεν καταφέρνει να προσφέρει καλύτερα από τον ανταγωνισμό παρά την πιο προηγμένη διαμόρφωση. Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικής ποιότητας, σε διαφορετικές συνθήκες. Εκτιμούμε επίσης την πολύ ισχυρή φωτεινότητα της οθόνης του, καμπύλη, πολύ καλά ανανεωμένη και η οποία ξέρει επίσης πώς να περιορίσει τον εαυτό του στο σκοτάδι. Οι παραστάσεις είναι πράγματι εκεί και η αξιοσημείωτη αυτονομία. Ο σχεδιασμός του είναι αξιοσημείωτος, αλλά είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι σχετικά βαρύ, όπως τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, ωστόσο, και ελαφρώς μη ισορροπημένη. Παραμένει ο προϋπολογισμός επειδή είναι ένα από τα πιο ακριβά κινητά τηλέφωνα στην αγορά, εκτός από το μοντέλο αναδίπλωσης.

Γνώμη των χρηστών του Διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν, να είναι οι πρώτοι που θα αντιδράσουν !

Xiaomi 13 Ultra Test: Ποιο είναι το high -end smartphone της Xiaomi Worth ?

Το Xiaomi 13 Ultra

Το Samsung Galaxy αποσυσκευασμένο 2023 teaser

Με το Xiaomi 13 Ultra, η μάρκα θέλει να δείξει την τεχνογνωσία της σε smartphones high-end. Για να επιτευχθεί αυτό, η Xiaomi σπρώχνει όλα τα ρυθμιστικά όσο το δυνατόν περισσότερο, στοιχηματίζοντας σε ένα τεχνικό φύλλο χωρίς συμβιβασμό και μια συνεργασία φωτογραφιών με τη Leica για να γίνει το “τελικό φωτοτόφωνο”. Υπόσχεση ? Ακολουθούν μερικές απαντήσεις χάρη στις πρώτες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το 01LAB μας.

Η γνώμη του 01NET.com

Xiaomi 13 Ultra

 • + Μοναδικός σχεδιασμός
 • + Πιστοποίηση IP68
 • + Τέλεια οθόνη
 • + Προηγμένη απόδοση
 • + Πολύ ευπροσάρμοστο μπλοκ κάμερας
 • – Η αυτονομία ανάγνωσης βίντεο
 • – Η μπροστινή κάμερα
 • – Τέλειτη ποιότητα βίντεο
 • – Η τιμή

Σημείωμα γραφής

Σημείωση που δημοσιεύθηκε στις 07/05/2023

Τεχνικό δελτίο

Xiaomi 13 Ultra

Σύστημα Android 13
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.73 “
Ανάλυση της οθόνης 524 ΣΔΙΤ

Δείτε το πλήρες αρχείο

Μετά από ένα Ultra Xiaomi 11 που έκανε λίγο πάρα πολύ και ένα Xiaomi 12S Ultra που δεν κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, το Xiaomi 13 Ultra φτάνει στις περιοχές μας για να θέσει όλους σε συμφωνία. Με αυτό το smartphone, η κινεζική μάρκα έχει σαφώς στο σκόπευτρο των smartphones όπως το Galaxy S23 Ultra ή το iPhone 14 Pro Max, για να αναφέρουμε μερικά. Ένα προϊόν που θέλει να είναι ασυμβίβαστο και προσφέρεται σε υψηλή τιμή: € 1499,90.

Ένα εντυπωσιακό τεχνικό φύλλο

Το Xiaomi 13 Ultra δεν είναι σε δαντέλα όταν πρόκειται να δείξει τους μύες μέσω ενός εντυπωσιακού τεχνικού φύλλου. Το τελευταίο chip του Qualcomm είναι εκεί, όπως και η οθόνη 6.73 -ιντσών AMOLED XXL και ο ρυθμός ανανέωσης των 120 Hz.

Η μπαταρία των 5000 mAh και η πιστοποίηση IP68 αναμένονται σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, αλλά το γρήγορο φορτίο των 90W και ο φορτιστής που περιλαμβάνεται στο κουτί είναι καλές εκπλήξεις από τις οποίες η Samsung και η Apple δεν μπορούν να καυχηθούν.

Χαρακτηριστικά Τεχνικό φύλλο Xiaomi 13 Ultra

Αλλά το αλάτι αυτού του τηλεφώνου προέρχεται φυσικά το εντυπωσιακό μπλοκ κάμερας που έχει τέσσερις ενότητες 50 mpx για μια εμπειρία φωτογραφίας που υπόσχεται να είναι πολύ ελπιδοφόρα. Εξακολουθούμε να δοκιμάζουμε αυτό το μέρος σε βάθος και να διατηρήσουμε τη γνώμη μας για την τελική ετυμηγορία αυτής της δοκιμής.

Η άποψή μας σχετικά με το σχεδιασμό “premium” του Xiaomi 13 Ultra

Με τη διαγώνιο 6,7 ιντσών, πάχος των 9,1 mm, το Xiaomi 13 Ultra είναι ένα smartphone που το επιβάλλει. Αυτά τα 227 g στην κλίμακα σας κάνουν να μην το ξεχάσετε στην τσέπη, αλλά παραμένει ελαφρύτερο από το S23 Ultra (234 g) και το iPhone 14 Pro Max (240 g). Ωστόσο, η μορφή των 20: 9 όλα σε μήκος προσφέρει ένα μάλλον ευχάριστο χειρισμό με ένα χέρι. Η καμπύλη οθόνη στις πλευρές καθώς και οι λεπτές φέτες αλουμινίου είναι επίσης για πολλούς.

Το “vegan” δερμάτινο πίσω (πλαστικό) είναι πολύ αριστοκρατικό και ιδιαίτερα ευχάριστο στην αφή. Όμως, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του σχεδιασμού είναι προφανώς το τεράστιο κυκλικό μπλοκ κάμερας στο οποίο διαρρέουν οι διαφορετικές ενότητες. Τα χρυσά σύνορα που είναι γύρω από δείχνουν ότι η Xiaomi αναλαμβάνει πλήρως την πλευρά του “φωτοφόνου” του προϊόντος, χωρίς να προσπαθεί να κρύψει τους αισθητήρες.

Το πίσω μέρος του τηλεφώνου “ανεβαίνει” για να πυκνώσει λίγο πριν φτάσετε στο επίπεδο του μπλοκ κάμερας. Αυτό δίνει λίγο περισσότερο “λαβή” στο προϊόν. Ναι, το τηλέφωνο είναι πολύ παχύτερο στο πάνω μέρος του και όχι, δεν αποτελεί εξαίρεση από το να είσαι wobbly όταν χρησιμοποιείται σε επίπεδη επιφάνεια.

Η κατανομή του βάρους δυστυχώς δεν είναι ιδανική. Το μπλοκ κάμερας ζυγίζει καθαρά και τείνουμε να θέλουμε να διατηρήσουμε το τηλέφωνο λίγο υψηλότερο, για καλύτερη ισορροπία στο χέρι. Δυστυχώς, ο δείκτης τρέχει γρήγορα μέχρι το μπλοκ κάμερας, αφήνοντας μερικά δακτυλικά αποτυπώματα στο πέρασμα ..

Τα κουμπιά στο δεξί άκρο πέφτουν κάτω από τον αντίχειρα, ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη είναι πολύ αντιδραστική και το τηλέφωνο είναι πιστοποιημένο IP68, προσφέροντάς του εξαιρετική αντίσταση στο νερό και τη σκόνη.

Είναι σαφές ότι ο σχεδιασμός του Xiaomi 13 Ultra είναι πολύ επιτυχημένος, τόσο στο μάτι όσο και να αγγίξει. Η απομίμηση του δέρματος πίσω και το μπλοκ της φωτογραφικής μηχανής του καθιστούν ένα smartphone με ένα μοναδικό σχέδιο που εμπνέεται από αυτό των συσκευών Leica, ενώ παραμένει μοναδική.

Μια τέλεια οθόνη

Δεν θα προχωρήσουμε με τέσσερα μονοπάτια για να προκριθούμε την οθόνη του Xiaomi 13 Ultra: συνορεύει με την τελειότητα. Η διαγώνια 6,7 -ιντσών και ο ορισμός του των 3200 x 1440 pixels προσφέρουν μια άνετη ανάλυση 522 PPP. Όπως κάθε οθόνη AMOLED, οι μαύροι είναι βαθιά και άπειρη αντίθεση. Επωφελείται από την τεχνολογία LTPO που επιτρέπει έναν δυναμικό ρυθμό ανανέωσης που πηγαίνει από 1 έως 120 Hz ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται.

Οθόνη: Το Xioami 13 Ultra ενάντια στον ανταγωνισμό

Ανανέωση Χρώματος Συχνότητας (Delta E 2000 Μέσος όρος) Φωτεινότητα οθόνης
Samsung Galaxy S23 Ultra
Apple iPhone 14 Pro Max

Η πιστότητα χρώματος είναι υποδειγματική με ένα μεσαίο δέλτα Ε μετράται στο 1,76. Ως υπενθύμιση, μια βαθμολογία κάτω από 3 θεωρείται πολύ καλή και πλησιάζει το μηδέν είναι συνώνυμο με την αριστεία. Εν ολίγοις, τα προεπιλεγμένα χρώματα του Xiaomi 13 Ultra είναι φυσικά και τέλεια βαθμονομημένα.

Το μέσο επίπεδο φωτός που μετράται στο 1094 CD/M2 είναι περισσότερο ή λιγότερο το ίδιο με αυτό όλων των άλλων smartphones High -End στη σύγκρισή μας. Θυμηθείτε ότι η οθόνη θα παραμείνει απόλυτα ευανάγνωστη σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Αντιδραστική οθόνη, τέλεια χρώματα, υψηλή φωτεινότητα, Xiaomi 13 Ultra Screen όλα τα high -end smartphone boxes.

Προηγμένη απόδοση

Με ένα υψηλό Snapdragon 8 Gen 2 Chip, 12 GB μνήμης RAM και 512 GB αποθήκευσης με τσιπ UFS 4.0, το Xiaomi 13 Ultra παρουσιάζεται ως ένα εξαιρετικά ισχυρό smartphone. Αυτό επαληθεύεται σε χρήση με μια διεπαφή και ένα multitasking που προσφέρει υποδειγματική ρευστότητα.

Στα σημεία αναφοράς Antutu και Geekbench, το smartphone παίζει αγκώνες με το Galaxy S23 Ultra, εξοπλισμένο με το ίδιο τσιπ. Τα δύο τηλέφωνα παίζουν σαφώς στα μεγάλα πρωταθλήματα και πρέπει να προσφέρουν εξαιρετική απόδοση στους χρήστες τους για πολλά χρόνια. Δεν περιμένουμε λιγότερο στα κινητά τηλέφωνα σε αυτήν την τιμή.

Antutu: Xioami 13 Ultra ενάντια στον ανταγωνισμό

Antutu Benchmark 9 βαθμολογία Antutu Benchmark 9 CPU Antutu Benchmark 9 GPU Antutu Benchmark 9 Mem
Samsung Galaxy S23 Ultra
Apple iPhone 14 Pro Max

Geekbench: Το Xioami 13 Ultra μπροστά στον ανταγωνισμό

Geekbench 5 Multi-Core Score Geekbench 5 Μονό-πυρήνας βαθμολογία
Samsung Galaxy S23 Ultra
Apple iPhone 14 Pro Max

Από την άποψη της απόδοσης γραφικών, το Xiaomi 13 Ultra λάμπει επίσης με εξαιρετική βαθμολογία 3DMark και την καλύτερη σταθερότητα της σύγκρισης της ημέρας. Πράγματι, το smartphone της κινεζικής μάρκας καταφέρνει να διατηρήσει το 83,3 % της απόδοσης του SOC όταν ζητείται έντονα.

3dmark και θερμοκρασία: Το Xioami 13 Ultra μπροστά στον ανταγωνισμό

3Dmark Wild Life Best Loop Score 3Dmark Wild Life Stability Ground
Samsung Galaxy S23 Ultra
Apple iPhone 14 Pro Max

Τα άλλα καλά νέα είναι ότι αυτό δεν μεταφράζεται σε υπερβολική θέρμανση από το Xiaomi 13 Ultra με την πάροδο του χρόνου. Στις εργαστηριακές μας δοκιμές, μετρήσαμε ένα εύρος θερμοκρασίας 19 ° C, μικρότερο από εκείνο του S23 Ultra και του iPhone 14 Pro Max.

Παίξαμε επίσης στο Genshin Impact για 30 λεπτά με γραφικά στο “Medium” στα 60 I/S. Υπό αυτές τις συνθήκες, το παιχνίδι είναι απόλυτα ρευστό και το smartphone δεν θερμαίνεται υπερβολικά.

Αυτονομία: Απογοήτευση

Σε αυτό το στάδιο της δοκιμής μας, το Xiaomi 13 Ultra μοιάζει με το τέλειο smartphone. Δυστυχώς, αυτός ο πίνακας αμαυρώνεται από μια απογοητευτική αυτονομία. Ωστόσο, το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο, όπως οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές του, με μπαταρία 5000 mAh. Το Qualcomm Soc είναι επίσης καλά βελτιστοποιημένο, όπως μας έχει αποδείξει το S23 Ultra.

Αυτονομία και φόρτωση: Το Xioami 13 Ultra μπροστά στον ανταγωνισμό

Χωρητικότητα της αυτονομίας της μπαταρίας σε βίντεο πολυεπίπεδη αυτόνομη ώρα χειρισμού
Xiaomi 13 Ultra 5000 mah
Samsung Galaxy S23 Ultra 5000 MAH
Apple iPhone 14 Pro Max 4323 MAH
Honor Magic 5 Pro 5100 MAH
Google Pixel 7 Pro 5000 MAH

Με μόλις 10 ώρες 52 λεπτά στη δοκιμή αυτονομίας βίντεο, το Xiaomi 13 Ultra είναι ο χειρότερος μαθητής αυτής της σύγκρισης. Η παρατήρηση είναι παρόμοια σε ευέλικτη αυτονομία όπου το smartphone κάνει καλύτερα από το Google Pixel 7 Pro, αλλά χειρότερα από τα άλλα τρία smartphones υψηλής ποιότητας που ανταγωνίζονται.

Στην καθημερινή χρήση, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη ημέρα χρήσης με την οθόνη που έχει οριστεί στον ορισμό Full HD+. Εάν επιλέξετε WQHD+, η μπαταρία θα είναι αναπόφευκτα πιο άγχος.

Όσον αφορά την ταχύτητα φορτίου, συνεχίζουμε τις δοκιμές μας πριν προφέρουμε τον εαυτό μας, αλλά ο φορτιστής 90W που υπάρχει στο κουτί είναι ήδη πολύ ελπιδοφόρο.

Μια φορτωμένη διεπαφή

Miui xiaomi 13 ultra διασύνδεση

Το Xiaomi 13 Ultra ενεργοποίησε το Android 13 με την επικάλυψη MII 14 του κατασκευαστή. Καθώς έχουμε επαναλάβει επανειλημμένα στις δοκιμές Xiaomi Smartphones, η εξατομίκευση είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της διεπαφής. Μπορείτε να επιλέξετε από δύο συστήματα πλοήγησης, τρεις τύπους προβολής για την αρχική οθόνη, αλλά και δύο τρόπους για να παρουσιάσετε τις ειδοποιήσεις και το κέντρο ελέγχου.

Χαιρετίζουμε επίσης την απουσία διαφημίσεων σε εγγενείς εφαρμογές που είναι από καιρό υπογραφή της μάρκας. Από την άλλη πλευρά, εξακολουθούμε να μην αποφασίζουμε να βλέπουμε τόσες πολλές εφαρμογές εταίρων προεγκατεστημένες σε ένα τηλέφωνο σε 1500 ευρώ: Netflix, Opera, YouTube Music, YouTube, Facebook, Tiktok, LinkedIn, Spotify, Snapchat, Κρατήσεις, Γραφείο WPS κ.λπ. Ναι, μπορείτε να τα απεγκαταστήσετε, αλλά θα πήγαμε και πάλι καλά από αυτό το κουραστικό βήμα.

Φωτογραφία: Η Xiaomi βλέπει τα πράγματα μεγάλα

Καθώς τα τεράστια μπλοκ της κάμερας σφράγισαν τη Leica, το Xiaomi 13 Ultra μετράει στις ποιοτικές του ιδιότητες για να πείσει. Αυτό το μοντέλο “Ultra” καταλαμβάνει μέρος της διαμόρφωσης φωτογραφιών του Xiaomi 13 Pro, προσφέροντας τα μεγαλύτερα ανοίγματα καθώς και έναν πρόσθετο τηλεφακό. Εδώ είναι η πλήρης διαμόρφωση:

 • Μεγάλη γωνία 50 MP (Sony IMX989) 1 ίντσα, 23 mm ισοδύναμο, μεταβλητό άνοιγμα μεταξύ F/1,9 και F/4 (χωρίς προσγείωση).
 • Ultra-Large 50 MP (Sony IMX858), 12 mm ισοδύναμο, f/1,8 άνοιγμα.
 • Telephoto 50 mpx (Sony IMX858), ισοδύναμο 75 mm (Zoom X3.2), F/1,8 άνοιγμα.
 • Δεύτερος τηλεφακός 50 mpx (Sony IMX858), ισοδύναμο 125 mm (Zoom x5), f/3 άνοιγμα.
 • Modula μπροστινή κάμερα 32 MP, 22 mm ισοδύναμο, άνοιγμα f/2.

Μεγάλη γωνία και εξαιρετικά μεγάλη γωνία

Η κύρια ενότητα παίρνει φωτογραφίες σε 12,5 mpx χάρη στο pixel-binning 4 σε 1 τεχνολογία. Το μεταβλητό άνοιγμα δεν προσφέρει προσγείωση, αλλά επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει μεταξύ τριών τρόπων: F/1.9, f/4.0, ή αυτόματο. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για ερασιτέχνες φωτογράφους που θέλουν να έχουν λίγο περισσότερο έλεγχο. Το Xiaomi 13 Ultra θα σας επιτρέψει επίσης να επιλέξετε μεταξύ της λειτουργίας “δονητικής” ή της “αυθεντικής” λειτουργίας. Επιλέξαμε το πρώτο που προσφέρει πιο φωτεινά χρώματα.

Φωτογραφίες εξαιρετικά μεγάλης γωνίας: Xiaomi 13 Ultra στα αριστερά, Sony Xperia 1 V στα δεξιά.

Η ενότητα εξαιρετικά μεγάλης γωνίας καταγράφει ποιοτικά πλάνα, με μια τέλεια προσαρμοσμένη ισορροπία λευκού και μια καλή επιστροφή λεπτομερειών στο κέντρο της εικόνας. Στις γωνίες, η παραμόρφωση κυριαρχεί, αλλά μπορούμε να δούμε ότι εμφανίστηκε μια επίδραση της ασάφειας λόγω απώλειας λεπτομερειών.

Φωτογραφίες μεγάλης γωνίας: Xiaomi 13 Ultra στα αριστερά, Sony Xperia 1 V στα δεξιά.

Η κύρια ενότητα (Grand-Gengle) συνορεύει με την τελειότητα με φωτεινά χρώματα, μια λειτουργία HDR που οδηγεί σε ζώνες σκιών χωρίς να κάνει πάρα πολλά και μια ισορροπία λευκών με μικρά κρεμμύδια, όπως τα σύννεφα ενός λαμπρού λευκού μπορεί να μαρτυρούν.

Φωτογραφίες μεγάλης γωνίας, Κλείσιμο Σχέδιο: Xiaomi 13 Ultra Left, Sony Xperia 1 V στα δεξιά.

Οι μακροοικονομικές φωτογραφίες παρέχονται από την εξαιρετικά μεγάλη γωνιά που καταφέρνει να αποκαταστήσει ένα πολύ καλό επίπεδο λεπτομερειών, ενώ εφαρμόζει μια αισθητική θόλωση φόντου, ακόμα κι αν είναι καφετέρια λίγο στα πέταλα στο κάτω μέρος.

Ανίπταμαι διαγωνίως

Φωτογραφίες Zoom Optique X2: Xiaomi 13 Ultra στα αριστερά, Sony Xperia 1 V στα δεξιά.

Τα δύο teleoofjects του Xiaomi 13 Ultra προσφέρουν τρία επίπεδα οπτικού ζουμ: x2, x3.2 και x5. Σε αυτά τα τρία σενάρια, το smartphone της κινεζικής μάρκας είναι υποδειγματικό. Η χρωματομετρική συνέχεια εξασφαλίζεται και διατηρείται το επίπεδο λεπτομέρειας, μέχρι το σημείο να είναι σε θέση να διαβάζουν επιγραφές στις φορτηγίδες σε απόσταση.

Φωτογραφίες Zoom Optique X5: Xiaomi 13 Ultra στα αριστερά, Sony Xperia 1 V στα δεξιά.

Φωτογραφίες Zoom Optique X10: Xiaomi 13 Ultra στα αριστερά, Sony Xperia 1 V στα δεξιά.

Έχουμε επίσης δοκιμάσει το ζουμ X10, το οποίο είναι αυτή τη φορά ψηφιακή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι λιγότερο πειστικό από ένα τηλεφακό αφιερωμένο σε αυτήν την άσκηση, όπως μπορεί να προσφέρει το Samsung Galaxy S23 Ultra. Το αποτέλεσμα είναι εντελώς σωστό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διασκεδάζετε λίγο περισσότερο στην εικόνα.

Πορτρέτο και selfie

Φωτογραφία σε λειτουργία πορτρέτου: Xiaomi 13 Ultra στα αριστερά, Sony Xperia 1 V στα δεξιά.

Με τους διαφορετικούς τρόπους πορτρέτου υπογεγραμμένο Leica, το Xiaomi 13 Ultra σας επιτρέπει να εκφράσετε τη δημιουργικότητά της. Το τηλέφωνο προσομοιώνει αρκετά εστιακά μήκη όπως “ντοκιμαντέρ 35 mm” ή “75 mm πορτρέτο”. Η παραπάνω φωτογραφία λήφθηκε με την προεπιλεγμένη λειτουργία πορτρέτου.

Η απόδοση δυστυχώς δεν είναι πάντα πειστική. Το λάθος ενός επικίνδυνου συμπλέκτη και μιας πολύ τεχνητής θολών υποβάθρου.

Φωτογραφία selfie από το Xiaomi 13 Ultra: χωρίς λειτουργία πορτρέτου στα δεξιά, με αριστερά.

Τα εγωοπάρτες που συλλαμβάνονται με την κάμερα Selfie 32 MP αποκαθιστούν τις αποχρώσεις του δέρματος και τα χρώματα, αλλά τείνουν να υπερεκφράζονται σε καλές συνθήκες φωτισμού. Επιπλέον, η αποκοπή της λειτουργίας πορτρέτου αντιμετωπίζει μερικές φορές κάποιες δυσκολίες, όπως μπορείτε να δείτε στο πίσω μέρος του περάσματος T-shirt.

Τη νύχτα

Νυχτερινή φωτογραφία: Xiaomi 13 Ultra στα αριστερά, Sony Xperia 1 V στα δεξιά.

Τη νύχτα, το Xiaomi 13 Ultra κάνει πολύ καλά, αλλά δεν εντυπωσιάζει. Ο χρόνος διακοπής επεκτείνεται λογικά όταν λείπει το φως, για να αποκατασταθεί η μέγιστη λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, τίποτα περισσότερο. Μερικοί ανταγωνιστές είναι πολύ πιο άνετοι σε αυτήν την άσκηση.

βίντεο

Το τηλέφωνο είναι σε θέση να κινηματογραφήσει μέχρι 8k έως 24 fps για μια “κινηματογραφική” απόδοση. Στο παραπάνω παράδειγμα, σε 4Κ έως 30 I/S, υπάρχει αποτελεσματική σταθεροποίηση, αλλά και η παρουσία αντικειμένων στο επίπεδο του ουρανού που δημιουργεί ένα πολύ αισθητικό φαινόμενο μπλοκ.

Xiaomi 13 Ultra Radar Synthesis

Σύνθεση ραντάρ Xiaomi 13 Ultra

Το παραπάνω γράφημα συνοψίζει τα αποτελέσματα του Xiaomi 13 Ultra Technical Tests Φτιαγμένο από το 01lab μας. Η γκρίζα περιοχή αντιπροσωπεύει το μέσο όρο των αποτελεσμάτων άλλων smartphones μεταξύ 1000 και 2000 € που δοκιμάσαμε τους τελευταίους 12 μήνες.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας του Xiaomi 13 Ultra

Το Xioami 13 Ultra είναι διαθέσιμο προς πώληση στη Γαλλία σε μία μόνο διαμόρφωση με 12 GB μνήμης RAM και 512 GB αποθήκευσης. Το smartphone πωλείται στην συνιστώμενη τιμή € 1499,90 στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας, αλλά και σε πολλούς ηλεκτρονικούς μεταπωλητές. Προσφέρονται δύο χρώματα: μαύρο και πράσινο.

Τεχνικό δελτίο

Xiaomi 13 Ultra

Σύστημα Android 13
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.73 “
Ανάλυση της οθόνης 524 ΣΔΙΤ

Δείτε το πλήρες αρχείο

 • + Μοναδικός σχεδιασμός
 • + Πιστοποίηση IP68
 • + Τέλεια οθόνη
 • + Προηγμένη απόδοση
 • + Πολύ ευπροσάρμοστο μπλοκ κάμερας
 • – Η αυτονομία ανάγνωσης βίντεο
 • – Η μπροστινή κάμερα
 • – Τέλειτη ποιότητα βίντεο
 • – Η τιμή

Η ετυμηγορία της δοκιμής

Xiaomi 13 Ultra

Μετά από αρκετές ημέρες στην εταιρεία του, μπορούμε να πούμε ότι το Xiaomi 13 Ultra είναι ένα συμπύκνωμα της τεχνογνωσίας της μάρκας όσον αφορά το smartphone Ultra-Priemium. Ο σχεδιασμός είναι μια πραγματική επιτυχία, η οθόνη είναι υπέροχη και οι παραστάσεις είναι εκεί.

Στη φωτογραφία, το Xiaomi 13 Ultra εντυπωσιάζει. Η κύρια μονάδα κάμερας τραβάει φωτογραφίες κοντά στην τελειότητα και οι τηλεφακικές της ενότητες σας επιτρέπουν να μεγεθύνετε, διατηρώντας ένα εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας. Λυπούμαστε που η μπροστινή κάμερα και το τμήμα βίντεο δεν είναι του ίδιου επιπέδου.

Η αυτονομία είναι καλή, αλλά μείναμε στην πείνα μας σχετικά με την αντοχή της στην ανάγνωση βίντεο. Μπορούμε επίσης να παραβιάσουμε την παρουσία πάρα πολλών προεπιλεγμένων εφαρμογών, οι οποίες δεν δικαιολογούνται πραγματικά σε ένα τηλέφωνο αυτού του διαμετρήματος.

Τέλος, παραμένει το ζήτημα της τιμής. Σε € 1499,90, το Xiaomi 13 Ultra δεν προορίζεται σαφώς για όλους, αλλά μόνο για πλούσιους τεχνικούς τεχνίτες. Η κινεζική μάρκα πιθανότατα δεν θα πουλήσει παλέτες, αλλά στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον ανταγωνισμό: είναι πλέον απαραίτητο να μετρήσετε με το Xiaomi στο πολύ υψηλό.

Σημείωση
Γραφή