Τι κάνει το πρότυπο WiFi 802.11ac? – Noodo, WiFi πρότυπα: Κατανόηση των διαφορετικών 802 πρωτοκόλλων.11

Πρότυπα WiFi: Κατανόηση των διαφορετικών πρωτοκόλλων 802.11

Contents

Σήμερα, με το όνομα Wi-Fi, βρίσκουμε Δεκάδες διαφορετικά πρότυπα που όλοι μοιράζονται το ίδιο πρόθεμα: 802.11. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πιο σημαντικό στο παρακάτω πλαίσιο. Εάν οι περισσότεροι από αυτούς μοιράζονται κοινά σημεία, το καθένα αντιπροσωπεύει επίσης μια ευαίσθητη εξέλιξη σε σύγκριση με την προηγούμενη του.

Τι είναι το πρότυπο WiFi 802.11ac ?

Το πρότυπο 802.Το 11AC είναι η εξέλιξη του 802.11n, το πρώτο πρότυπο ευρυζωνικού WiFi. Αυτό είναι το πιο γνωστό των προτύπων WiFi επειδή παρεμβαίνει στην καθημερινή χρήση των ασύρματων δικτύων μας είτε με το smartphone, το tablet ή το φορητό υπολογιστή μας ..

WiFi 802.11ac, τι είναι ?

802.Το 11AC είναι ένα πρότυπο μετάδοσης WiFi που καθορίζεται από το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών).

Υπάρχουν πιο συγκεκριμένα πρότυπα προσαρμοσμένα σε πολύ συγκεκριμένες χρήσεις παράλληλα:

 • 802.Το 11Ah προσφέρει χαμηλή ροή, αλλά μακρά σειρά WiFi (έως και 100 μέτρα) και έτσι ανταποκρίνεται τέλεια στις ανάγκες των συνδεδεμένων αντικειμένων
 • 802.Το 11AD προσφέρει πολύ υψηλό ρυθμό ροής σε περιορισμένο εύρος (10 μέτρα)

802.11AC, αλλάζει τι ?

Το πρότυπο 802.Το 11AC εμφανίστηκε το 2013. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας “Beamforming” φέρνει μια βελτίωση στη διάχυση των κυμάτων που θα μεταβούν τώρα στη συσκευή που συνδέεται με το δίκτυο WiFi και όχι να καλύψει τυχαία την περιοχή γύρω από το σημείο πρόσβασης.

WiFi 802.Το 11AC προσθέτει επίσης υποστήριξη MIMO (πολλαπλές εισόδους και πολλαπλή έξοδο), η οποία επιτρέπει ειδικότερα ένα σημείο πρόσβασης WiFi για να φιλοξενήσει αρκετές κεραίες για την ενίσχυση του ρυθμού ροής σύνδεσης.

Η χρήση ενός πλάτους καναλιού 80MHz (σε σύγκριση με 40 για 802.11N) και 5 GHz ζώνη συχνοτήτων είναι άλλοι παράγοντες που εγγυώνται μια πολύ καλύτερη ποιότητα ασύρματη σύνδεση από το παλιό πρότυπο.

WIFI Standard 802.11ac

Σήμερα, οι περισσότεροι εξοπλισμοί δικτύου (hotspot ή δρομολογητής) και συσκευές υψηλής τεχνολογίας λειτουργούν με αυτό το πρότυπο. Όλος ο εξοπλισμός WiFi που είναι εγκατεστημένος από το Noodo είναι συμβατός με το 802.11ac.

Ο διάδοχος του προτύπου WiFi 802.Το 11AC πρέπει να είναι 802.11αξ. Αυτό το πρότυπο υποσχέσεις ρέει έως και 4 φορές υψηλότερες από το τρέχον πρότυπο.

Μια ερώτηση ? Μια συμβουλή ? Μια συγκεκριμένη ανάγκη ? Επικοινωνώ με τον Noodo

Πρότυπα WiFi: Κατανόηση των διαφορετικών πρωτοκόλλων 802.11

Τα διαφορετικά πρότυπα Wi-Fi

Η έναρξη των ημερομηνιών Wi-Fi από το 1997. Από τότε, τα πρότυπα WiFi συνέχισαν να εξελίσσονται για να προσφέρουν μια όλο και πιο αποτελεσματική ροή με όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις. Αυτή η τεχνολογία πληροί τα πρότυπα Wi-Fi που ονομάζεται 802.11. Μετά από αυτά τα 5 στοιχεία, υπάρχει ένα γράμμα ή μια σειρά επιστολών.

Ο στόχος αυτών των γραμμάτων είναι να διαφοροποιήσει κάθε γενιά. Χρησιμοποιούνται ειδικότερα για να διακρίνουν τη χρήση που είναι κατασκευασμένη από αυτό όπως για 802 πρότυπα.11Α και 802.11Β. Το ένα προορίζεται για εταιρείες και το άλλο για τα άτομα. Σε αυτόν τον οδηγό που προσφέρει ο Mapetitebox, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα διάφορα πρότυπα Wi-Fi.

Ποια είναι η ιστορία της τεχνολογίας WiFi ή της ασύρματης σύνδεσης ?

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η τεχνολογία Wi-Fi, για ασύρματη πιστότητα ή ασύρματη πίστη, εμφανίστηκε το 1997. Ο αρχικός στόχος του ήταν η μετάδοση δεδομένων από το ένα δίκτυο στο άλλο. Πληροί ένα σύνολο προτύπων το πρώτο από τα οποία ήταν 802.11.

Αυτό το πρωτόκολλο έχει αλλάξει πολύ. Πρώην επεκτάθηκε σε μια λωρίδα συχνότητας που κυμαίνεται από 2,4 έως 2,5 GHz και θα μπορούσε να φτάσει σε μέγιστη ροή 2 mb/s. Σήμερα, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος και οι προσβάσιμες ροές είναι περίπου αρκετές εκατοντάδες, ή ακόμα και μερικές χιλιάδες MB ανά δευτερόλεπτο.

Πρότυπα Wi-Fi

Τι πρέπει να είναι γνωστό για τα διάφορα πρότυπα Wi-Fi ?

Συνολικά, έχουν δημιουργηθεί εννέα πρωτόκολλα, το τελευταίο είναι το πρωτόκολλο 802.11 Αχ, επιτρέποντας να φτάσει το μέγιστο των 6.750 mb/s ροής. Εδώ είναι ο κατάλογος των κύριων πρωτοκόλλων που υπήρχαν μέχρι τώρα.

 • 802.11: Αυτό είναι το αρχικό πρότυπο που δημιουργήθηκε το 1997.
 • 802.11Α και 802.11B: Αυτά τα δύο πρότυπα WiFi είναι η δεύτερη έκδοση του πρωτοκόλλου, που δημιουργήθηκε το 1999. Η έκδοση Α προοριζόταν για επιχειρήσεις και την έκδοση Β για άτομα.
 • 802.11G: Αυτό το πρωτόκολλο ιδρύθηκε το 2003. Συγκεκριμένα, επέτρεψε την αύξηση του πεδίου εφαρμογής, καθώς και τη μέγιστη ταχύτητα προσβάσιμη σε WiFi.
 • 802.11N: Αυτό το πρωτόκολλο που υπήρχε από το 2009 ήταν το πρώτο που επωφελήθηκε από το κουτί του διαδικτύου πολύ υψηλής ταχύτητας κουτιού. Η οπτική ίνα εμφανίστηκε στη δεκαετία του 2000, Αυτό το πρότυπο ήταν επομένως το πρώτο που εκμεταλλεύτηκε το πραγματικό δυναμικό.
 • 802.11AC: Αυτό το πρωτόκολλο χρονολογείται από το 2013. Ακόμα συνήθως χρησιμοποιείται σήμερα, σας επιτρέπει να φτάσετε σε όλο και υψηλότερες ροές.

Συμβουλές από το δικό μουΜικρόΚουτί

Για να μάθετε ποια τεχνολογία προορίζεται για τον εξοπλισμό, πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο του παρόχου πρόσβασης στο Διαδίκτυο ή στον εν λόγω κατασκευαστή. Δεν έχει νόημα να έχουμε εξοπλισμό με WiFi 6 Εάν καμία διαθέσιμη συσκευή δεν είναι συμβατή με αυτό το πρότυπο.

Ποιες είναι οι παράμετροι που ποικίλλουν στα διάφορα πρότυπα Wi-Fi ?

Κάθε πρότυπο WiFi διακρίνεται από τρία πιο σημαντικά χαρακτηριστικά από τα άλλα. Αυτά τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η ισχύς του σήματος, του πεδίου εφαρμογής και της συχνότητας του. Εδώ είναι περισσότερες λεπτομέρειες για καθένα από αυτά.

 • Ισχύς σημάτων:: Μετρείται σε κομμάτια ανά δευτερόλεπτο. Αυτή είναι η ταχύτητα μεταφοράς πληροφοριών. Τα κουτιά Internet μερικές φορές επαινούν ρέει μέχρι 1 GB/S Κατεβάστε. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν να κατεβάσετε ένα ποσό δεδομένων ισοδύναμο με 1 GB σε ένα δευτερόλεπτο. Για παράδειγμα, μια ταινία που διαρκεί 1h45 σε HD ζυγίζει περίπου 3 GB. Με 500 MB/s ροής ανά δευτερόλεπτο, είναι δυνατό να κατεβάσετε μια τέτοια ταινία μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εγκατάστασή του, είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε δοκιμή ροής.

Ρυθμίσεις προτύπων Wi-Fi

Ποιες είναι οι παράμετροι που ποικίλλουν μεταξύ των διαφορετικών προτύπων Wi-Fi ?

 • Το πεδίο εφαρμογής του σήματος: Αυτό είναι απλά το μέγιστο σήμα που μπορεί να φτάσει το σήμα. Η ισχύς σήματος μειώνεται προφανώς καθώς ο χρήστης μετακινείται από την πηγή. Η πηγή έκδοσης μπορεί να πάρει τη μορφή ενός πλαισίου Internet ή ενός smartphone σε λειτουργία μόντεμ. Ο Τα εμπόδια μπορούν επίσης να φρενώσουν τη διάχυση του κύματος και επομένως την εξουσία και το πεδίο εφαρμογής του. Όσο υψηλότερη είναι η λωρίδα συχνότητας, τόσο περισσότερο το δίκτυο είναι ευαίσθητο στα εμπόδια και θα έχει χαμηλό φάσμα.
 • Η συχνότητα στην οποία διαχέεται το σήμα:: αναμφισβήτητα η πιο περίπλοκη ιδέα για κατανόηση. Οι πληροφορίες διαδίδονται μέσω Hertzian Waves. Αυτά τα κύματα είναι παρόντα σε μια ζώνη συχνοτήτων που υπολογίζεται στο Hertz, και πιο συγκεκριμένα στο Giga Hertz. Υπάρχουν δύο ζώνες συχνοτήτων ή φάσμα συχνοτήτων, που χρησιμοποιούνται από μόντεμ: Η συχνότητα των 2,4 GHz και η συχνότητα των 5 GHz. Όσο υψηλότερη συχνότητα, τόσο περισσότερες πληροφορίες επιτρέπει. Ωστόσο, όσο ταχύτερη είναι η ροή των πληροφοριών και επομένως η υψηλή συχνότητα, τόσο χαμηλότερο είναι το σήμα χαμηλής και ευαίσθητο στα εμπόδια.

Ο Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται θα είναι περισσότερο ή λιγότερο συμβατές με κάθε μία από τις δύο ζώνες συχνοτήτων. Για παράδειγμα, τα παλαιότερα τηλέφωνα δεν θα είναι συμβατά με τις συχνότητες των 5 GHz. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί δρομολογητές χρησιμοποιούν την τεχνολογία που ονομάζεται διπλή ζώνη.

Τι είναι το dualband ?

Τεχνολογία διπλή ζώνη είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται ιδίως από την πλειοψηφία του σημερινού εξοπλισμού Wi-Fi. Καθε Ο δρομολογητής μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει τη συχνότητα των 5 GHz, 2,4 GHz ή ταυτόχρονα. Εκεί έρχεται η τεχνολογία διπλή ζώνη. Επιτρέπει στον δρομολογητή Internet να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες και για τις δύο συχνότητες. Αυτό βελτιστοποιεί επίσης το Wi-Fi για κάθε συσκευή. Οι πιο πρόσφατες συσκευές, συμβατές με τη συχνότητα των 5 GHz, χρησιμοποιήστε την όταν οι παλαιότερες συσκευές προορίζονται για συχνότητα 2,4 GHz.

Τα χαρακτηριστικά των διαφόρων προτύπων Wi-Fi 802.11

Οι τεχνικοί όροι που έχουν εξηγηθεί, είναι καιρός να φτάσουμε στην καρδιά του θέματος. Κάθε πρότυπο έχει χαρακτηριστικά που είναι συγκεκριμένα σε αυτό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένα προηγούμενο πρότυπο δεν είναι απαραιτήτως παρωχημένο.

Καθε Το πρότυπο Wi-Fi καλύπτει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τον χρήστη. Δεν είναι επειδή ένα πρότυπο είναι παλιό ότι είναι συστηματικά ξεπερασμένο. Επιπλέον, ορισμένα πρότυπα Wi-Fi όπως 802.11ah ή το 802.Το 11ax είναι αποτελεσματικό, αλλά σε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επομένως, είναι απαραίτητο να βρείτε μια συγκεκριμένη και βελτιστοποιημένη εφαρμογή για κάθε υπάρχον πρότυπο Wi-Fi.

Πρότυπα Wi-Fi 802.11 Α, Β και Γ, οι αρχές του ασύρματου

Τα πρώτα δύο πρότυπα Wi-Fi που ονομάζονται 802.11Α και 802.Το 11b είναι σχετικά παρόμοια με μερικές εξαιρέσεις. Αυτοί ήταν Πρώτα πρότυπα WiFi για το ευρύ κοινό και επιτρέποντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σπίτι. Επομένως, οι πρώτοι οικιακοί δρομολογητές και μόντεμ διαμορφώθηκαν φυσικά σε αυτά τα δύο πρότυπα.

 • Το πρότυπο 802.11α, ή WiFi 1 προοριζόταν για εταιρείες. Πράγματι, χρησιμοποίησε τη ζώνη συχνοτήτων 5 GHz, η οποία επομένως σήμαινε ότι θα μπορούσε να αφήσει περισσότερες πληροφορίες να περάσουν τη φορά. Ο Το σήμα ήταν επίσης πιο ανθεκτικό στα εμπόδια και τις παρεμβολές. Αυτό εξήγησε λοιπόν τη μέγιστη δυναμική ροή του 54 MB/S. Το πεδίο εφαρμογής του σήματος ήταν περίπου 35 μέτρα. Ήταν το πιο χρησιμοποιούμενο πρότυπο. Μόλις το 2009 και το πρότυπο 802.11n για να υπερβεί αυτά τα 54 MB/s μέγιστο.
 • Το πρότυπο 802.11Β προοριζόταν μάλλον για άτομα. Παρουσιάστηκε μια σειρά παρόμοια με αυτή του προτύπου 802.11α, δηλαδή 35 μέτρα. Ωστόσο, παρουσίασε μια μικρότερη ροή. Αυτός ανήλθε σε μέγιστο 11 MB/s. Αυτό οφείλεται κυρίως στη χρήση της ζώνης συχνοτήτων 2,4 GHz. Μια μικρότερη αφαίρεση που επομένως επιτρέπει να περάσουν λιγότερες πληροφορίες, αλλά να επιτρέπουν σε ένα μεγαλύτερο εύρος, έναν άξονα που εργάστηκε επίσης αργότερα με το ακόλουθο πρότυπο.
 • Κυκλοφόρησε το 2003, Το πρότυπο 802.11G, ή Wi-Fi 2, μπορεί να παρουσιαστεί ως η σύντηξη μεταξύ των καλύτερων από τα δύο πρότυπα WiFi A και B. Δηλαδή ένα Το εύρος εκτείνεται σε 40 μέτρα χάρη στη συχνότητα των 2,4 GHz, Αλλά μια ροή που παραμένει παρά το 54 MB/s μέγιστο. Αυτό το πρότυπο επέτρεψε στο ευρύ κοινό να δοκιμάσει υψηλή ταχύτητα για πρώτη φορά, η κύρια διαφορά μεταξύ ADSL και οπτικών ινών.

802 πρότυπα.Τα πρωτόκολλα 11 Α, Β και Γ: Πρωτόκολλα ξεπέρασαν

Αν και 802 πρότυπα.11 A, B και G ήταν πολύ χρήσιμα όχι το παρελθόν, είναι πλέον παρωχημένες. Τα χαρακτηριστικά τους ξεπερνούνται στην πραγματικότητα. Σήμερα, ο περισσότερος εξοπλισμός χρησιμοποιεί Wi-Fi 5, ή ακόμα και Wi-Fi 6. Αυτά είναι πράγματι πολύ πιο αποτελεσματικά και προσαρμοσμένα στις τρέχουσες χρήσεις.

Το πρότυπο 802.11 n ή wifi 4, ο εκδημοκρατισμός της ευρυζωνικής και πολύ υψηλής ταχύτητας

Η κύρια διαφορά στα πρότυπα Wi-Fi που αναπτύχθηκαν από το 2009 είναι Η χρήση των δύο ζωνών συχνοτήτων 2,4 GHz και 5 GHz. Το πρότυπο 802.Έτσι κατέστησε δυνατή την κατανομή ενός εύρους ζώνης σύμφωνα με τη χρήση κάθε συσκευής. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής που απαιτεί καλύτερη σύνδεση θα διατεθεί το εύρος ζώνης σε 5 GHz και επομένως θα επωφεληθεί από καλύτερη ταχύτητα, όπου ένα τηλέφωνο που πλέει στο διαδίκτυο θα βρίσκεται στο εύρος ζώνης 2,4 GHz, επιτρέποντας την καλύτερη εμβέλεια, για να είναι σε θέση να είναι σε θέση να κινηθεί, αλλά μια ελαφρώς χαμηλότερη ροή.

802.Είναι το πρώτο πρότυπο που παρέχει πρόσβαση σε υψηλή ταχύτητα και πολύ υψηλή ταχύτητα. Πράγματι, οι σταθερές τεχνολογίες του Διαδικτύου που εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1900 και του 2010, το πρότυπο 802.Επομένως, κατέστησε δυνατή την επίτευξη Ολλανδικές ροές που μπορούν να ανέβουν μέχρι τα 288 MB/s κατά 70 μέτρα Χάρη στη συχνότητα των 2,4 GHz και 600 MB/s πάνω από 35 μέτρα χάρη στη συχνότητα των 5 GHz.

Μια άλλη καινοτομία που υπάρχει στο πρότυπο 802.11η, η εκτεταμένη μπάντα. Μέχρι τότε, οι ζώνες συχνοτήτων 2,4 GHz ή 5 GHz είχαν πλάτος 20 MHz. Ωστόσο, Μια ευρύτερη μπάντα σημαίνει καλύτερη κυκλοφορία πληροφοριών και επομένως υψηλότερη ροή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έκδοση n του προτύπου 802.Θα μπορούσε να διπλασιάσει το πλάτος του εύρους ζώνης του και να φτάσει στα 40 MHz. Καθιστώντας έτσι δυνατή τη διπλή ροή των πληροφοριών που κυκλοφορούν.

Διαφορές byte, bit, byte

Για να διαβάσετε επίσης για να κατανοήσετε τις μονάδες που χρησιμοποιούνται στην επιστήμη των υπολογιστών

802.11 AC, ή WiFi 5, η πιο κοινή ασύρματη τεχνολογία επί του παρόντος

Το πρότυπο 802.Το 11AC είναι ένα από τα πιο ακόμα χρησιμοποιούμενα αυτή τη στιγμή. Σας επιτρέπει να φτάσετε σε μέγιστη ροή 1300 MB/s ή ακόμα και 2.600 MB/s χρησιμοποιώντας το φάσμα συχνοτήτων 160 MHz. Αυτήν Το εύρος των 35 μέτρων οφείλεται στην τοποθέτησή της στη συχνότητα των 5 GHz. Η συχνότητα των 2,4 GHz δεν είναι πλέον εκεί.

Τεχνολογία Μορφοποίηση δέσμης προέκυψε επίσης με πρότυπο 802.11ac. Επιτρέπει ειδικότερα να συγκεντρωθεί και να καθοδηγήσει το σήμα προς μία κατεύθυνση. Μέχρι τότε το σήμα επεκτάθηκε συνεχώς και ίσο σε όλες τις κατευθύνσεις. Η ενίσχυση της κατεύθυνσης που λαμβάνεται από το σήμα αυξάνει επομένως τον ρυθμό ροής. Αυτή η τεχνολογία επομένως καθιστά δυνατή την ενίσχυση της σύνδεσης WiFi, αποφεύγοντας την απώλεια δεδομένων και τις παρεμβολές.

Ποιο είναι το ακρωνύμιο MIMO ?

Το ακρωνύμιο MIMO για Πολλαπλές εισόδους, Πολλαπλές εξόδους ή πολλαπλές εισόδους και πολλαπλές εξόδους είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τους δρομολογητές. Με αρκετές κεραίες, μπορεί ένας δρομολογητής εκδίδετε και λαμβάνετε δεδομένα από διάφορες συσκευές. Μια ενιαία συσκευή μπορεί να λάβει δύο φορές περισσότερα δεδομένα.

802 πρότυπα WiFi.11 μ.Χ., 802.11 Αχ και 802.11 AX (Wi-Fi 6) λεπτομερώς

Τα τελευταία τρία πρότυπα που καλύπτονται από το MapetiteBox είναι συγκεκριμένα πρότυπα WiFi. Μερικοί έχουν μια τεράστια ροή, όταν άλλοι εμφανίζουν πολύ μεγάλη απόσταση. Αυτά τα πρότυπα υπάρχουν και λειτουργούν, αλλά εξακολουθούν να αγωνίζονται να βρουν πραγματική χρησιμότητα. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι μακροπρόθεσμα βρίσκεται μια συγκεκριμένη εφαρμογή για καθένα από αυτά. Αυτές οι τεχνολογίες δεν προορίζονται ακόμη για το ευρύ κοινό και έχουν πιο συγκεκριμένες εφαρμογές, ειδικά στη βιομηχανία, για παράδειγμα.

Τα πρότυπα Wi-Fi ρέουν

Wi-Fi 802 Πρότυπα ροής.11AD, AH και AX ?

Εδώ επιτρέπουν τα τελευταία πρότυπα Wi-Fi:

Wi-Fi AC, AD, N, G Πρότυπα: ροές, λειτουργία, διαφορές, κατανοήστε τα πάντα !

Το Wi-Fi είναι παντού γύρω μας. Ένα δίκτυο που συλλαμβάνουμε αυτόματα στο σπίτι ή με μερικά κλικ στο δρόμο ή στα καφέ. Όπως πολλές ψηφιακές χρήσεις της καθημερινής μας ζωής, δεν το σκεφτόμαστε πλέον. Αλλά πώς άλλαξαν τα πρότυπα Wi-Fi ? Πώς λειτουργεί σήμερα ? Παίρνουμε απολογισμό μαζί σας.

Πρότυπα Wi-Fi

Εάν σκεφτήκατε ότι το Wi-Fi δεν είχε αλλάξει από τις αρχές του ή ότι ήταν πανομοιότυπο στο σπίτι σας και στη δουλειά, λυπούμαστε αλλά κάνετε λάθος ! Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, Έχει υποβληθεί σε ριζοσπαστικές μετασχηματισμούς, προσαρμογή ή δημιουργία ψηφιακών χρήσεων μας, τόσο ανασφαλές όσο μερικές φορές μπορούν να είναι. Για να σας βοηθήσουμε να δείτε πιο καθαρά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον μικρό οδηγό.

Πρότυπα WiFi: Ποιες διαφορές στις ροές ?

Το 1997 εμφανίζονται τα πρότυπα IEE 802 για τις πρώτες φορές.11, υπεύθυνος για τον καθορισμό της ίδιας της έννοιας του ασύρματου δικτύου. Δύο χρόνια αργότερα, Η Wi-Fi Alliance (στη συνέχεια ονομάζεται WECA) δημιουργείται από έξι πρωτοπόρους Για να διαχειριστείτε το εμπορικό σήμα μόλις γεννήθηκε.

Σήμερα, με το όνομα Wi-Fi, βρίσκουμε Δεκάδες διαφορετικά πρότυπα που όλοι μοιράζονται το ίδιο πρόθεμα: 802.11. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πιο σημαντικό στο παρακάτω πλαίσιο. Εάν οι περισσότεροι από αυτούς μοιράζονται κοινά σημεία, το καθένα αντιπροσωπεύει επίσης μια ευαίσθητη εξέλιξη σε σύγκριση με την προηγούμενη του.

802.11 Ζώνη συχνοτήτων Μέγιστη θεωρητική ροή Πεδίο εφαρμογής Συμφόρηση Πλάτος καναλιού Μίμος
έχω 5 GHz 54 Mbps Αδύναμος Αδύναμος 20 MHz Οχι
σι 2,4 GHz 11 Mbps Σωστός Υψηλός 20 MHz Οχι
σολ 2,4 GHz 54 Mbps Σωστός Υψηλός 20 MHz Οχι
δεν 2,4 GHz Από 72 έως 288 Mbps Καλός Υψηλός 20 MHz Οχι
δεν 5 GHz Από 72 έως 600 Mbps Σωστός Αδύναμος 20 ή 40 MHz Ναί
AC (κύμα 1) 5 GHz Από 433 έως 1300 Mbps Σωστός Αδύναμος 20, 40 ή 80 MHz Ναί
AC (κύμα 2) 5 GHz Από 433 έως 2600 Mbps Σωστός Αδύναμος 20, 40, 80 ή 160 MHz Ναι (+mu-mimo)
ΕΝΑ Δ 60 GHz 7GBPS Πολύ αδύναμο Αδύναμος ? Ναί
αχ 900 MHz 18MPBS Πολύ δυνατός Υψηλός ? ?
AF 54 MHz-790MHz ? Πολύ δυνατός Υψηλός ? ?
τσεκούρι 5 GHz έως 10 Gbps ? Αδύναμος ? Ναί

Μικρή τεχνική υπενθύμιση, τόσο χαμηλότερη είναι η συχνότητα, τόσο περισσότερο το δίκτυο. Από την άλλη πλευρά, υπόκειται περισσότερο στις ιδιοτροπίες της εξωτερικής παρέμβασης. Αυτός είναι ο λόγος ότι το 2.4 GHz εγκαταλείφθηκαν σταδιακά. Επιπλέον, όταν μιλάμε για τη θεωρητική μέγιστη ροή, είναι συχνά απαραίτητο να το χωρίσουμε με δύο για να έχουν την πραγματική ταχύτητα. Τέλος, το πεδίο εφαρμογής συνδέεται επίσης έντονα με τη διαμόρφωση του τόπου, με την παρουσία εμποδίων ως τοίχων σκυροδέματος.

Αντιμέτωποι με την αδυναμία να παρουσιάσουμε εξαντλητικά τα σύνολα των υφιστάμενων προτύπων Wi-Fi ή υπήρχαν, Αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τρία, Χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό, παρακάτω.

Wi-Fi 802.11β, η αρχή για άτομα

Θα πρέπει μάλλον να πούμε Wi-Fi 802.11Α και 802.11Β. Είμαστε το 1999, φτάνουν τα πρώτα δίκτυα Wi-Fi, το Το πρώτο πρότυπο προορίζεται για επιχειρήσεις, το δεύτερο σε άτομα. Ωστόσο, έχουν μια πρώτη πραγματική διαφορά. Το πρώτο χρησιμοποιεί τη ζώνη των 5 GHz έχει διαμόρφωση ODFM που του επιτρέπει να φτάσει τα 54 MB/S. Το δεύτερο είναι στη ζώνη των 2,4 GHz, αλλά η διαμόρφωσή της ODSS το καλύπτει στα 11 MB/S.

Ασύρματος

Wi-Fi 802.11g, ένα ενοποιημένο Wi-Fi

Το 2003, είδαμε την πρώτη μετάλλαξη. Τα δύο προηγούμενα πρότυπα συγκεντρώνονται κάτω από το ένα και το αυτό, το 802.11G. Είναι ένα μείγμα των δύο. Ανακτήσουμε τη διαμόρφωση του ιδιωτικού τομέα ODFM συνδυάζοντας τη συχνότητα σε 2,4 GHz. Ο στόχος είναι να συνδυάσει την ισχύ (σε 54 MB/s και να μεταφερθεί για όλους τους χρήστες. Θετικό σημείο, εξασφαλίζεται η αναμετάδοση με τα δύο παλιά πρότυπα.

Wi-Fi 802.11AC, το κύριο τρέχον πρότυπο

Wi-Fi 802.Το 11AC είναι το κύριο τρέχον πρότυπο. Το πρώτο κύμα ή η πρώτη γενιά του προτύπου προσέφεραν μέγιστη ταχύτητα 3,47GBPs, ενώ το δεύτερο κύμα προσφέρει μέγιστη ροή 6,93GBPS. Εκτός από έναν αιχμηρό ρυθμό αυξήθηκε, η κύρια καινοτομία που έφερε αυτό το δεύτερο κύμα είναι η εμφάνιση της τεχνολογίας MU-MIMO (πολλαπλές εισροές/πολλαπλές εξόδους).

Αυτό επιτρέπει στο Wi-Fi να χρησιμοποιεί πολλές ροές ταυτόχρονα. Με Wi-Fi 802.11ac, αυτά μπορεί να είναι έως και 8 ταυτόχρονα. Αυτό το πρότυπο λειτουργεί μόνο με τη συχνότητα των 5 GHz, τα κύματα είναι προσανατολισμένα χάρη στη μορφή της δέσμης και ειδικά το βρίσκουμε τελικά Το “multi-user” που επιτρέπει στον ίδιο τερματικό να διαχειρίζεται πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

Πρότυπα Wi-Fi

Wi-Fi 802.11AD, ένα γρήγορο αλλά πολύ σύντομο επίπεδο

Το νέο πρότυπο 802.Το 11AD, που εισήχθη για πρώτη φορά από το smartphone, το Max Pro εξοπλισμένο με ένα τσιπ Qualcomm, προσφέρει μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση από το WiFi. Αυτό το πρότυπο θυσιάζει το πεδίο υπέρ μιας ακραίας ταχύτητας. Βασίζεται στη ζώνη συχνοτήτων των 60 GHz, η οποία της επιτρέπει να φτάσει σε ένα Εντυπωσιακή ταχύτητα 7GBPS. Από την άλλη πλευρά, το πεδίο εφαρμογής του είναι πολύ σύντομο και η σύνδεση δεν μπορεί να διασχίσει τους τοίχους και άλλα εμπόδια. Ο δρομολογητής πρέπει να είναι στο βλέμμα. Αυτό το πρότυπο δεν είναι επομένως κατάλληλο για ένα γραφείο ή ένα πλήρες ακίνητο, αλλά μπορεί να είναι πρακτικό για ένα μόνο δωμάτιο. Η τιμή του είναι ωστόσο πολύ υψηλή για να εξεταστεί ο εκδημοκρατισμός προς το παρόν.

Wi-Fi 802.11ah και AF, κανόνες απίστευτου πεδίου εφαρμογής

Σε αντίθεση με το 802.11AD, πρότυπα 802.11ah και AF στοιχηματίζετε στο πεδίο εφαρμογής. Έτσι, το 801.Το 11ah, που ονομάζεται επίσης WiFi Halow, προσφέρει μέγιστη σειρά ενός χιλιομέτρου. Για να φτάσετε σε αυτό το εύρος, το νέο πρότυπο βασίζεται στη ζώνη συχνοτήτων 900 MHz. Σε αντάλλαγμα, ο ρυθμός ροής είναι μεταξύ 150kbps και 18Mbps. Αυτή η τεχνολογία μπορεί ωστόσο να είναι χρήσιμη για συνδεδεμένα αντικείμενα. Οι πρώτες συσκευές HALOW αναμένονται για το 2018. 802.11AF, με το παρατσούκλι White-Fi ή Super WiFi, βασίζεται σε ζώνες συχνοτήτων τηλεόρασης μεταξύ 54 MHz και 790 MHz. Θα μπορούσε να καλύψει αρκετά χιλιόμετρα.

Wi-Fi 802.11ax, το πρότυπο του μέλλοντος

Ακόμα και το δεύτερο κύμα του τυπικού 802.Το 11ac είναι χλωμό μπροστά από το πρότυπο του μέλλοντος: 802.11αξ. Αυτό το νέο πρότυπο όχι μόνο θα αυξήσει τη γενική ταχύτητα του δικτύου, αλλά και Τετραποίθηση ταχύτητας ασύρματης σύνδεσης άτομο. Μέσα στα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης, η Huawei κατάφερε να φτάσει σε μια ταχύτητα ασύρματης σύνδεσης 10GBPS στη λωρίδα συχνότητας 5GHz. Αυτό το πρότυπο θα πρέπει να οριστικοποιηθεί από το 2019.

Τι μέλλον για το Wi-Fi ?

Όπως σας είπαμε παραπάνω, συχνά μιλάμε για το θεωρητικό όριο ροής εδώ. Αλλά, πέρα ​​από αυτό που μπορεί να υποσχεθεί ο χειριστής, υπάρχουν άλλα όρια επί του παρόντος. Αν Ορισμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών ενσωματώνουν 3 διαστημικές ροές (3 κεραίες), άλλα περιορίζονται σε 2, Αρκετά για να χαλάσει τη σύνδεση των 867 Mbps αντί για 1.300 δυνατότητες. Αλλά, ακόμα κι αν έχετε 3 κεραίες, το κουτί σας πρέπει ακόμα να τις δεχτεί. Σε γενικά μοντέλα στη Γαλλία, βρίσκουμε μόνο το livebox 4.

Στην περίπτωση των smartphones σας, η τάση είναι πανομοιότυπη ακόμη και αν Όλο και περισσότερα smartphones είναι πλέον συμβατά με το Standard 802.11ac κύμα 2. Προβλήματα Haut-Débit που μπορεί να φαίνονται καλά ανεκδοτικά με την εκ των υστέρων. Ο οποίος εξακολουθεί να θυμάται προβλήματα συμβατότητας στη ζώνη 2,4 GHz με φούρνο μικροκυμάτων και άλλες συσκευές Bluetooth.

Μια άλλη πρόκληση περιμένει το Wi-Fi, ωστόσο. Απεριόριστο 4G και ακόμη και 5g haut-débit θα μπορούσε να σημαίνει τη στάση του θανάτου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια πραγματική τάση που φαίνεται να εμφανίζεται, έστω και αν προς το παρόν στο σπίτι είναι η κατάσταση που εξακολουθεί να είναι προνομιακή. Για ποσο καιρο ? Άλλες φουτουριστικές τεχνολογίες, όπως η σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω LED ή μέσω μικρο-δορυφόρου τροχιάς εδάφους, θα μπορούσαν επίσης να στείλουν WiFi στη λήθη.

Διαβάστε επίσης:

 • Google WiFi: Πλήρης δοκιμή, κριτικές, χαρακτηριστικά, εγκατάσταση
 • Το Facebook μπορεί τώρα να βρει δωρεάν Wi-Fi γύρω σας, εδώ είναι πώς
 • Πώς να ελέγξετε αν κάποιος πετά το Wi-Fi σας και προστατεύστε τον εαυτό σας

Έχετε βιώσει την εξέλιξη του Wi-Fi στο σπίτι ή στη δουλειά ? Ποιοι είναι οι πιο αξιοσημείωτοι άνθρωποι που έχετε παρατηρήσει με την πάροδο του χρόνου ? Εξηγήστε τα πάντα στα σχόλια και πείτε μας για τα καλύτερα ανέκδοτα σας !

 • Μοιραστείτε μετοχή ->
 • Tweeter
 • Μερίδιο
 • Αποστολή σε έναν φίλο