WiFi 6, WiFi 6th: Τι είναι και τι είναι για?, Wi-Fi 6ο: Τι είναι αυτό? Τι διαφορά με το Wi-Fi 6? Ποια smartphones και υπολογιστές είναι συμβατά?

Wifi 6e: Τι είναι αυτό? Τι διαφορά με το WiFi 6? Τι smartphone και ο υπολογιστής είναι συμβατά

Το WiFi 6 είναι το τελευταίο Standard Wireless Network Certified από την WiFi-Alliance, την κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των τεχνικών προτύπων της τεχνολογίας WiFi. Wifi 6 και το 6ο wifi για το οποίο μιλάμε παρακάτω είναι Απόκλιση του ίδιου προτύπου IEEE 802.11αξ.

WiFi 6, WiFi 6th: Τι είναι και τι είναι για ?

Το WiFi 6 αρχίζει σταδιακά να καθιερώνεται ως πρότυπο ασύρματων συνδέσεων. Αλλά τι είναι αυτό το χαρακτηριστικό ακριβώς και για το 6ο wifi για το οποίο μιλάμε ? Σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα σε αυτό το αρχείο.

Wifi 6

Δρομολογητές, smartphones, υπολογιστές … Μπορεί να έχετε παρατηρήσει, όλο και περισσότερες συσκευές είναι συμβατές με το Νέο πρότυπο WiFi 6. Αλλά τι σημαίνει αυτό συγκεκριμένα και ποιες συνέπειες για τον καθημερινό χρήστη ? Απάντηση σε αυτό το αρχείο.

Wifi 6, τι είναι ?

Το WiFi 6 είναι το τελευταίο Standard Wireless Network Certified από την WiFi-Alliance, την κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των τεχνικών προτύπων της τεχνολογίας WiFi. Wifi 6 και το 6ο wifi για το οποίο μιλάμε παρακάτω είναι Απόκλιση του ίδιου προτύπου IEEE 802.11αξ.

WiFi 6 Chip 6

Εάν ακούτε τακτικά να μιλάτε για το WiFi 6 όταν δεν έχετε δει ποτέ καμία αναφορά στο WiFi 5 ή χαμηλότερο, αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό: πριν από λίγο καιρό, η Wi-Fi Alliance ανακοίνωσε μια αλλαγή στρατηγικής για την ονοματολογία των διαφόρων γενεών WiFi:

Ροή, λανθάνουσα κατάσταση … τα πλεονεκτήματα του WiFi 6

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του WiFi 6 στους προκατόχους του είναι Ταχύτητα . Εκτιμάται ότι είναι περίπου 40% κέρδος επιτρέπεται από αυτή τη νέα τεχνολογία σε αυτό το θέμα. Η μέγιστη θεωρητική ροή που επιτρέπεται από το WiFi 6 είναι 10 GB/S . Στην πράξη, κανείς δεν θα επωφεληθεί από τέτοιες επιδόσεις, αλλά η μέση ταχύτητα των συνδέσεων θα ενισχυθεί με αυτό το πρότυπο.

Επιπλέον, το WiFi 6 δίνει τη ζώνη συχνοτήτων 2.4 GHz ενημερωμένα με καλύτερες ροές. Ως υπενθύμιση, προσφέρει ένα πολύ καλύτερο πεδίο και καλύτερα διασχίζει τα εμπόδια από τη ζώνη των 5 GHz. Το WiFi 6 θα κάνει μια τεράστια διαφορά σε δημόσιους χώρους με υψηλή πυκνότητα (αεροδρόμια, σταθμούς, ανοιχτό χώρο, εμπορικό κέντρο κ.λπ.), όπου δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χρήστες χρησιμοποιούν σύνδεση ταυτόχρονα.

Η υπόσχεση : μια ταχύτητα έως και τέσσερις φορές υψηλότερη Τώρα σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Στο σπίτι των ατόμων, υπάρχουν επίσης τα ευεργετικά αποτελέσματα: αυτό θα επιτρέψει την ενίσχυση της απόδοσης εάν είστε εξοπλισμένοι με πολλά συνδεδεμένα αντικείμενα ή εάν είστε μεγάλος αριθμός για να μοιραστείτε την ίδια σύνδεση.

Αεροδρόμιο WiFi

Για να επιτευχθεί αυτό το κατόρθωμα, το WiFi 6 βασίζεται σε δύο πρωτόκολλα. ΜΕΓΑΛΟ’ Ofdma (Ορθογώνια διαίρεση συχνότητας πολλαπλών πρόσβασης) χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ενός τμήματος καναλιών κατά τη διάρκεια της ταυτόχρονης επικοινωνίας με διάφορες συσκευές, αποφεύγοντας έτσι το μέγεθος των ζωνών. Παράλληλα, το Mu-milo (Πολλαπλών χρήσεων πολλαπλών εξόδων πολλαπλών εισόδων) έχει επίσης βελτιωθεί, επιτρέποντας σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με το δίκτυο WiFi να επικοινωνούν ταυτόχρονα με τον δρομολογητή ταυτόχρονα.

Θεωρητικά, το WiFi 5 εξασφάλισε ήδη αυτή τη λειτουργικότητα. Αλλά αν οι δρομολογητές μπορούσαν να στείλουν πληροφορίες σε αρκετές συσκευές τη φορά, δεν μπορούσαν ωστόσο να λάβουν όλες τις απαντήσεις ταυτόχρονα. Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι. Το ενδιαφέρον του WiFi 6 δεν σταματά εκεί, καθώς σας επιτρέπει επίσης να επωφεληθείτε από ένα Καλύτερη αυτονομία στις συσκευές του.

Χάρη στο TWT (χρόνος αφύπνισης στόχου), η μπαταρία των smartphones, τα δισκία ή οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει να εξαντληθεί λιγότερο γρήγορα. Ο δρομολογητής WiFi 6 είναι στην πραγματικότητα ικανός να μεταδίδει σε συσκευές όταν πρέπει να τεθούν σε κατάσταση αναμονής και όταν πρέπει να ξυπνήσουν. Οι συσκευές μας ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στο “WiFi Alert”, το οποίο είναι μια ενέργεια που καταναλώνει ενέργεια.

Τι είναι το WiFi 6E ?

Wifi 6 έναντι 6ου

Παράλληλα με το WiFi 6, πιθανότατα έχετε ακούσει για το WiFi 6th. Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο πρότυπο. Το E σημαίνει απλώς επεκταθεί για να αντικατοπτρίζει ένα φάσμα που εκτείνεται στη ζώνη των 6 GHz (μεταξύ 5.945 και 6.425 MHz). Χάρη σε αυτό το αυξημένο εύρος συχνοτήτων, το WiFi 6E μπορεί να προσφέρει σαφώς υψηλότερες ροές μέχρι 11 GB/s, καθώς και χαμηλότερη λανθάνουσα κατάσταση.

Ωστόσο, η παραλία των 6 GHz απαιτούσε να απελευθερωθεί, η οποία χρειάστηκε χρόνος. Στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη επιτεύχθηκε συμφωνία για την εναρμόνιση της τεχνολογίας στην ήπειρο. Η χρήση της παραλίας περιοριζόταν ελαφρώς για να αποφευχθεί η παρέμβαση στο σύστημα σήματος CBTC, καθώς και στην ψηφιακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ANFR, αυτή η εξέλιξη του προτύπου θα είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο. Αλλά αναμφισβήτητα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να γίνει πιο εκδημοκρατισμένη αυτή η τεχνολογία – σε αντίθεση με το απλό WiFi 6 για το οποίο είναι ήδη διαθέσιμες ορισμένες συσκευές, δεν υπάρχει ακόμη πολύ συμβατή με το WiFi 6E.

Το πρότυπο WiFi 6E είναι φυσικά πίσω -up – όλες οι συσκευές WiFi 6E είναι συμβατές με τα προηγούμενα πρότυπα.

Συσκευές ήδη συμβατά WiFi 6 ή WiFi 6E

Galaxy S21 Ultra WiFi 6th

Ορισμένες συσκευές είναι ήδη συμβατές με το WiFi 6/6ο, ειδικότερα:

Δρομολογητές WiFi

 • SFR Box 8 (WiFi 6)
 • Bouygues Bbox Fiber (WiFi 6)
 • TP-Link Deco X76 Plus / X96 (Mesh, WiFi 6E)
 • TP-Link Archer AX6000 (WiFi 6)
 • TP-Link Archer AX1500 (WiFi 6)
 • Linksys Axe8400 (WiFi 6ο)
 • Netgear Nighthawk Raxe500 (WiFi 6ο)
 • Asus GT-Axe11000 (WiFi 6ο)
 • Asus Zenwifi Ax (Mesh, WiFi 6)
 • Netgear Orbi Ax6000 (Mesh, WiFi 6)

Το Orange, το οποίο παρουσίασε το livebox 5 τον Οκτώβριο του 2019, εξακολουθεί να μην λαμβάνει υπόψη αυτό το πρότυπο.

Smartphones

 • Samsung Galaxy S21 Ultra (WiFi 6ο)
 • Samsung Galaxy S21, S21+ (WiFi 6)
 • Samsung Galaxy S10 και S10E (WiFi 6)
 • Samsung Galaxy Σημείωση 10 (WiFi 6)
 • Samsung Galaxy S20 (WiFi 6)
 • Samsung Galaxy Fold 1/2 (WiFi 6)
 • Xiaomi Mi 11 (WiFi 6ο)
 • Huawei P40 Pro (WiFi 6)
 • iPhone 12 Mini, iPhone 12, Pro και Pro Max (WiFi 6)
 • iPhone 11, 11 Pro ET11 Pro Max (WiFi 6)
 • iPhone SE 2020 (WiFi 6)
 • LG V60 ThinQ (WiFi 6)
 • Motorola Edge Plus (WiFi 6)
 • OnePlus 8 και 8 Pro (WiFi 6)
 • OnePlus 8T (WiFi 6)

Υπολογιστές

 • Apple MacBook Air M1, MacBook Pro M1 και Mac Mini M1 (WiFi 6)
 • Acer Aspire 5 Λεπτό φορητό υπολογιστή (WiFi 6)
 • Asus ZenBook Pro Duo UX581 (WiFi 6)
 • Dell XPS 12/13 2020 (WiFi 6)
 • HP Spectrum X360 (WiFi 6)
 • Lenovo Yoga X940 (WiFi 6)
 • LG Gram 17 (WiFi 6)
 • MSI Prestige Range (WiFi 6)
 • Razer Blade Pro 17 (WiFi 6)
 • Microsoft Surface Pro 7 (WiFi 6)
 • Microsoft Surface Laptop GO (WiFi 6)

Αναμένουμε μια πολύ γρήγορη εξέλιξη του αριθμού συμβατών φορητών υπολογιστών, χάρη στη γενίκευση πιο πρόσφατων chipsets. Πριν από μερικά χρόνια, μας επαίνεσε το WiFi 802.11 μ.Χ (Ζώνη συχνοτήτων 60 GHz), που ονομάζεται επίσης Παχύς Για ασύρματο gigabit και τις εξαιρετικές ροές του.

Αυτό το πρότυπο δεν κατάφερε ποτέ να επιβάλει, επειδή υπέφερε από ένα σημαντικό μειονέκτημα: ένα πολύ χαμηλό φάσμα. Το WiFi 6, δίνει πρόσβαση σε μια τέτοια εκθαμβωτική ταχύτητα όπως με την Wigig, αλλά με καλύτερη διαχείριση της πολλαπλότητας των συσκευών, μια πολύ μεγαλύτερη απόσταση εκπομπών και με λειτουργικότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Εν ολίγοις, καθόλου καλό για τους χρήστες.

 • Μοιραστείτε μετοχή ->
 • Tweeter
 • Μερίδιο
 • Αποστολή σε έναν φίλο

Wifi 6e: Τι είναι αυτό ? Τι διαφορά με το WiFi 6 ? Τι smartphone και ο υπολογιστής είναι συμβατά ?

Ενώ η αγορά εξακολουθεί να αγωνίζεται να υιοθετήσει το πρότυπο Wi-Fi 6, οι κατασκευαστές κάνουν ήδη πόλεμο για να προσφέρουν συσκευές συμβατές με το Wi-Fi 6th, ένα ακόμη πιο πρόσφατο πρότυπο. Καταναλώνουμε όλα αυτά τα πρότυπα και τις ιδιαιτερότητές τους, τα πλεονεκτήματά τους και τις διαφορές που πρέπει να γνωρίζουμε.

Το Wi-Fi 6 επεσήμανε το πρότυπο του στις αρχές του 2021. Από τότε, έχει γίνει ένα επιχείρημα πώλησης για τους φορείς εκμετάλλευσης διαδικτύου ή ακόμα και τους κατασκευαστές σημείων πρόσβασης ασύρματων σημείων. Η υπόσχεση είναι δελεαστική με, για παράδειγμα, θεωρητικές ροές που υπερβαίνουν τη συνήθη θύρα Gigabit Ethernet.

Ωστόσο, αυτό το πρότυπο αρχίζει ήδη να αντικατασταθεί από την πρώτη του εξέλιξη: Wi-Fi 6th. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της νέας επανάληψης είναι να χρησιμοποιήσετε μια ζώνη συχνοτήτων μέχρι τώρα αχρησιμοποίητο. Ωστόσο, δεν φέρνει μια μεγάλη επανάσταση σχετικά με το ρυθμό ροής, που είναι πολύ κοντά σε εκείνους του Wi-Fi 6.

Που παρέχει Wi-Fi 6 στις ψηφιακές μας χρήσεις ? Πρέπει να επενδύσουμε σε έναν υπολογιστή συμβατό με αυτά τα πρότυπα ? Σας εξηγούμε τα πάντα σε αυτόν τον φάκελο που θα ολοκληρώσει στην πραγματικότητα τις δοκιμές μας Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6th συσκευές. Μην διστάσετε να ανακαλύψετε τους καλύτερους δρομολογητές και κάρτες PC για να απολαύσετε αυτό το πρότυπο.

Wi-Fi 6th: Μια μικρή ιστορία

Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε όλη την ιστορία του Wi-Fi και τις διαφορετικές του επαναλήψεις εδώ. Έχουμε ήδη ένα αρχείο που συνοψίζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Wi-Fi και τις ροές του. Εδώ, θα προτιμούμε να επικεντρωθούμε στο Wi-Fi 6 και στην εξέλιξή του. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να κάνουμε ένα γρήγορο σημείο στο Wi-Fi 5, για να κατανοήσουμε πλήρως τα πλεονεκτήματα των νέων προτύπων που πρόκειται να μιλήσουμε εδώ.

Για να βάλουν τα πράγματα στο πλαίσιο, το Wi-Fi 5 είχε συμμορία 60 MHz στην Ευρώπη περίπου 2,4 GHz και δύο ζώνες περίπου 455 MHz συνολικά περίπου 5 GHz. Αυτό το πλάτος ταινίας, αν και σκοτεινό για τους απλούς ανθρώπους, αντιπροσωπεύει, κατά κάποιο τρόπο, ο διαθέσιμος τόπος για το δίκτυο Wi-Fi.

Wi-Fi 6th File-Wi-Fi Ιστορικό

Αυτές οι διαφορετικές ζώνες καθώς και οι χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες επιτρέπουν στο Wi-Fi 5 να προσφέρει πραγματικές ταχύτητες περίπου 800 MB/s σε καλές συνθήκες, σε ένα δεδομένο μηχάνημα. Στο επίπεδο ενός δικτύου, με τα τελευταία πρότυπα και τις αποτελεσματικές συσκευές, μπορούμε θεωρητικά να φτάσουμε σχεδόν 10 σωρευτικά GB/S.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ζώνες συχνοτήτων έχουν αλλάξει ελάχιστα από τις αρχές του Wi-Fi. Στην πραγματικότητα, με την ανάπτυξη του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, έπρεπε να βρούμε τρόπους για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε καλύτερες επιδόσεις στο Wi-Fi. Εδώ έρχεται το Wi-Fi 6.

Wi-Fi 6 (802.11ax), μια απαραίτητη εξέλιξη

Με την εκθετική ανάπτυξη των συνδεδεμένων αντικειμένων, τα παλιά κιβώτια Internet και το Wi-Fi 5 που τους ομαδοποιούν για να παρέχουν ένα ποιοτικό δίκτυο. Αυτό είναι ακόμη πιο αληθινό σε πυκνά περιβάλλοντα, όπως κτίρια στα οποία όλα τα δίκτυα πρέπει να συγκατοικούν και να μοιράζονται τις διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων που είναι ήδη πολύ απασχολημένοι.

Γι ‘αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το Wi-Fi 6. Ο στόχος του είναι πάνω απ ‘όλα για τη βελτίωση της απόδοσης σε ένα δίκτυο. Γι ‘αυτό, έχουν γίνει διαφορετικές τεχνικές επιλογές, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερες επιδόσεις, ενώ συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις ίδιες ζώνες συχνοτήτων με εκείνες που χρησιμοποιούνται στο Wi-Fi 5. Μεταξύ αυτών των τεχνικών βελτιώσεων, θα σημειώσουμε, για παράδειγμα, τη χρήση:

 • Ofdma : μια τεχνική διαμόρφωσης που επιτρέπει στα κανάλια να συγκεντρωθούν για να μεταδίδουν ταυτόχρονα τα δεδομένα στις διάφορες συσκευές. Για να σχεδιάσετε, είναι σαν να μπορούσατε ταυτόχρονα να παραδώσετε αρκετούς πελάτες με ένα μόνο φορτηγό όπου χρειάζεστε ένα φορτηγό ανά πελάτη στο Wi-Fi 5. Το OFDMA είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε πυκνά περιβάλλοντα και για μέτριες χρήσεις όπως η περιήγηση στο Web.

6ο αρχείο wi -fi - Αρχή του

 • Mu-milo : ήδη παρόν στο Wi-Fi 5 (αλλά τώρα λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις), το MU-MIMO επιτρέπει στον δρομολογητή να επικοινωνεί με διάφορες συσκευές ταυτόχρονα. Με την ανάληψη του παραδείγματος φορτηγών μας, μπορούμε επομένως να χρησιμοποιήσουμε διάφορα φορτηγά, τα οποία θα κυκλοφορούσαν παράλληλα για να παραδώσουν περισσότερα αγαθά. Αυτή η τεχνική λειτουργεί τέλεια με έναν μόνο πελάτη, καθιστώντας έτσι δυνατή την ουσιαστική αύξηση της ροής σε μια μηχανή με μεγάλες ανάγκες εύρους ζώνης για αναπαραγωγή βίντεο ή ροή για παράδειγμα.

Wi-Fi 6η Αρχή File-Mu-Milo

 • 160 κανάλια MHz : Η γενίκευση των καναλιών με πλάτος 160 MHz σε συμβατές συσκευές καθιστά δυνατή την αύξηση της ροής τόσο για την τελευταία όσο και για την καθυστέρηση. Είναι σαν να είχατε ένα ευρύτερο σωλήνα, τότε περισσότερη διαμετακόμιση δεδομένων και ταχύτερη.
 • 1024-QAM : Αντί για 256-qam, ένα σχήμα διαμόρφωσης που έχει νόημα για πολύ απαιτητικές χρησιμοποιήσεις εύρους ζώνης και έτσι προσφέρει τη δυνατότητα διέλευσης περισσότερων δεδομένων στο ίδιο πλάτος της ζώνης.

Θα σημειώσουμε επίσης την άφιξη του TWT για Χρόνος αφύπνισης στόχου που επιτρέπει τα σημεία πρόσβασης να υποδεικνύουν στους πελάτες όταν πρέπει να σταθούν σε κατάσταση αναμονής και να ξυπνήσουν. Αυτό το πρώτο καθιστά δυνατή την ανακούφιση της μπαταρίας των συσκευών (ειδικά των συνδεδεμένων αντικειμένων) και επίσης για την απελευθέρωση των διαφορετικών ζωνών συχνοτήτων όταν δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε.

Το Wi-Fi 6 σηματοδοτεί επίσης την άφιξη του BSS χρωματισμός. Η ιδέα είναι να “χρωματίσετε” τα δεδομένα που μεταδίδονται χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό αναγνωριστικό για να βοηθήσετε κάθε σημείο πρόσβασης για να βρει τους νέους τους σε πολύ πολυάσχολα περιβάλλοντα όπως κτίρια. Βρίσκουμε επίσης το μορφοποίηση δέσμης του οποίου ο ρόλος είναι να βελτιστοποιήσει τη διαδρομή των κυμάτων για να βελτιώσει ιδιαίτερα το πεδίο εφαρμογής και την αποτελεσματικότητα της μετάδοσης.

Ο κύριος στόχος όλων αυτών των τεχνικών βελτιώσεων είναι η βελτιστοποίηση και η κατασκευή των ιστορικών ζωνών συχνοτήτων του Wi-Fi πιο αξιόπιστων και πιο αξιόπιστων ζωνών συχνοτήτων. Τα αποτελέσματα είναι σαφή: σε κλίμακα δικτύου, η ροή βελτιώνεται κατά περίπου 300 % και η μείωση της καθυστέρησης κατά 75 %. Από την άλλη πλευρά, στην κλίμακα ενός μόνο μηχανήματος, τα κέρδη είναι λιγότερο σημαντικά με βελτιωμένη ταχύτητα περίπου 40 %.

Συγκεκριμένα, με ένα καλό σημείο πρόσβασης και ένα σωστό μηχάνημα πελάτη, μπορούμε να ελπίζουμε να φτάσουμε σε πραγματική ταχύτητα 1 έως 1,5 GB/S. Υπερβούμε χαρούμενα την απόδοση των θυρών Gigabit Ethernet που εξοπλίζουν τις περισσότερες συσκευές.

Πέρα από τη βελτίωση της απόδοσης, το Wi-Fi 6 φέρνει ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά όσον αφορά την ασφάλεια με την άφιξη του WPA3. Για τα υπόλοιπα, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz και πλάτη ζώνης όμοια με αυτό που βρήκαμε στο Wi-Fi 5. Και αυτό είναι όπου το Wi-Fi 6ο εισέρχεται στη σκηνή !

Τι διαφορές μεταξύ Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6th ?

Το Wi-Fi 6ο δεν διαφέρει από το Wi-Fi 6. Πράγματι, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο πρότυπο και οι δύο χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνολογίες. Η μόνη διαφορά έγκειται στη λωρίδα συχνότητας που χρησιμοποιείται από το 6ο Wi-Fi σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη ζώνη των 6 GHz όπου περιοήσαμε πριν από 2,4 GHz και 5 GHz λωρίδες.

Αυτή η νέα μπάντα έχει ένα πολύ ιδιαίτερο πλεονέκτημα: ήταν προηγουμένως αχρησιμοποίητο από δίκτυα Wi-Fi. Επομένως, δεν υπάρχει πρόβλημα συμφόρησης όπως αυτά που υπάρχουν στις συνήθεις μπάντες 2,4 και 5 GHz. Είναι σαν να δημιουργήθηκε ένας νέος δρόμος παράλληλα με άλλους και προσβάσιμο μόνο στα πιο πρόσφατα οχήματα.

Καλύτερα ακόμα, αυτή η μπάντα είναι περισσότερο από διπλάσια από τα ιστορικά συγκροτήματα. Αυτό λοιπόν αφήνει αυτό το θεωρητικά περισσότερο περιθώριο για να κυκλοφορήσουν σωστά τα δίκτυα και τα δεδομένα μας. Λαμβάνοντας το παράδειγμα της διαδρομής μας, είναι σαν να απολαμβάνετε έναν ειδικό δρόμο, είχε περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας.

6ος φάκελος WI -FI - 6 συγκροτήματα GHz

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί δεν επιτρέπουν τη χρήση ολόκληρου του φάσματος που ελπίζει στο Wi-Fi 6ο. Εάν είναι διαθέσιμα 1200 MHz πλάτους ζώνης για κανάλια στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με μόλις 500 MHz, τα οποία δεν φέρνουν επανάσταση στις ακατέργαστες ροές των μηχανών μας.

Επί του παρόντος, οι συμβατές 6ες συσκευές Wi-Fi επομένως δεν επανέρχουν συγκεκριμένα τις χρήσεις και τις επιδόσεις. Στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τους συναδέλφους μας και τους εαυτούς μας, η ακατέργαστη ροή αυξάνεται ελαφρώς σε σύγκριση με το Wi-Fi 6, αλλά αυτό δεν αλλάζει πολύ στην πράξη. Στην ιδέα, και σε τέλειες συνθήκες, ορισμένες συσκευές καταφέρνουν να φτάσουν εύκολα 1,8 GB/s ροής, αρκετά για να χτυπήσουν την απόδοση ενός Ethernet 2,5 GB/S Ethernet Port.

Netgear Orbi WiFi RBK352

Η συμμορία των 6 GHz, ωστόσο, έχει μόνο πλεονεκτήματα, καθώς με την αύξηση της συχνότητας φθάνει τα συνήθη προβλήματα απορριμμάτων. Πράγματι, όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα των κυμάτων, τόσο περισσότερο ο τελευταίος αγώνας για να διασχίσει τους τοίχους και άλλες δομές αυτού του τύπου. Επομένως, η απόδοση επηρεάζεται γρήγορα.

Τέλος, όπως το Wi-Fi 6, αυτή η νέα έκδοση “E” δεν φαίνεται να έχει την πρόσβαση της προσφοράς εξαιρετικής ακατέργαστης απόδοσης. Εδώ και πάλι, είμαστε σε μια εξέλιξη που στοχεύει στην ανακούφιση των υφιστάμενων συγκροτημάτων και στη βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας στην κλίμακα δικτύου. Όλα αυτά για να εγγυηθούν μια άψογη λειτουργία δικτύων παρά την έκρηξη του αριθμού των συνδεδεμένων συσκευών.

Ποιες είναι οι 6η συμβατές συσκευές Wi-Fi ?

Στα τέλη του 2022, η συντριπτική πλειοψηφία των κινητών συσκευών, των υπολογιστών και των δισκίων είναι τουλάχιστον συμβατά με το Wi-Fi 6. Να είστε προσεκτικοί, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι συμβατά με το τελευταίο 6ο πρότυπο Wi-Fi και πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ αν δεν αντικαταστήσουν το τσιπ Wi-Fi τους.

Ένα UI 4 (Android 12) σε Samsung Galaxy S21 Ultra

Μεταξύ των κατασκευαστών smartphones, η Samsung είναι εκ των προτέρων από τότε που το Ultra S21 που κυκλοφόρησε το 2021 ήταν ήδη συμβατό με το Wi-Fi 6th. Έκτοτε, ακολούθησαν άλλα μοντέλα. Χωρίς να μπορούμε να είμαστε εξαντλητικοί, μπορούμε να αναφέρουμε το Galaxy S22 Ultra, το Galaxy S22 Plus και το Galaxy Z Fold 4 καθώς και το Xiaomi Mi 11, το Xiaomi 12 Pro ή το Asus Rog Phone 6 Pro και το Zenfone 9. Από την πλευρά των φορητών υπολογιστών, τα πιο πρόσφατα μοντέλα, από μέση έως ψηλά, είναι συμβατά με το πρότυπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Swift 5 του Acer για παράδειγμα.

Εάν χρησιμοποιείτε Wi-Fi σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, γνωρίζετε ότι θα είναι ακόμα πιο εύκολο να απολαύσετε το 6ο πρότυπο. Πράγματι, οι κάρτες Wi-Fi, εξοπλισμένες με το τσιπ Intel AX210, βρίσκονται για περίπου πενήντα ευρώ στο Amazon για παράδειγμα. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απολαύσετε τη ζώνη των 6 GHz.

Asus Rog Rapture GT-Axe16000

Επί του παρόντος, όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης, με εξαίρεση το SFR προσφέρουν ένα κουτί ικανό να εκπέμπουν ένα 6ο δίκτυο Wi-Fi. Εάν δεν θέλετε να εξαρτάτε από τον χειριστή σας για αυτό, εξακολουθείτε να έχετε την ευκαιρία να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με ένα δρομολογητή Wi-Fi ή ένα κιτ Wi-Fi Mesh.

Wi-Fi 6th: Κατανόηση όλων στον ασύρματο πρωταθλητή δικτύου της χρέωσης

Οι ασύρματες συνδέσεις στο Διαδίκτυο ετοιμάζονται να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές χάρη σε ένα νέο πρότυπο, WiFi 6E. Τι ακριβώς είναι, και όταν μπορούμε να το απολαύσουμε ?

Wi-Fi 6th: Κατανόηση όλων στον ασύρματο πρωταθλητή δικτύου της χρέωσης

Yann Daoulas – Τροποποιήθηκε στις 07/21/2023 στις 2:42 μ.μ

Ένα νέο βήμα προς ένα πραγματικά αποτελεσματικό, γρήγορο και σταθερό Wi-Fi. Αυτό υποσχέθηκε η άφιξη του προτύπου Wi-Fi 6ο Στον εξοπλισμό μας που συνδέεται με το Διαδίκτυο. Η καινοτομία αυτής της τελευταίας εξέλιξης του Wi-Fi: Η χρήση μιας τρίτης ζώνης συχνοτήτων WiFi, σε 6 GHz. Τι Ακόμα κερδίστε σε ροή Και λιγότερο υποφέρουν από κυκλοφοριακές συμφόρηση στο δίκτυο. Το γεγονός παραμένει ότι θα είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγο περισσότερο για να μπορέσετε πραγματικά να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα του Wi-Fi 6th στο σαλόνι σας. Εξήγηση.

Πρότυπα Wi-Fi: Εάν έχετε χάσει τα προηγούμενα επεισόδια

Μια μικρή υπενθύμιση για να ξεκινήσετε. Μέχρι πρόσφατα, τα πρότυπα Wi-Fi δεν ήταν πολύ ευανάγνωστα από τους συνηθισμένους, με σημειώσεις όπως το 802.11 B, G, N, Τότε AC, AX. Για να βελτιώσουν την κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, το όργανο πιστοποίησης Wi-Fi Alliance αποφάσισε να απλοποιήσει το όνομά τους. Τώρα μιλάμε για Wi-Fi 2, Wi-Fi 3 (προϊστορικό), τότε:

 • WiFi 4 : Εμφανίστηκε στα πλαίσια του Διαδικτύου μας προς τα τέλη του 2010
 • Wifi 5 : Διατίθεται στα κουτιά των γαλλικών χειριστών από το 2013
 • Wifi 6 : Διατίθεται από το 2019 και τώρα προσφέρεται στα περισσότερα κουτιά στο διαδίκτυο
 • WiFi 6ο : που ανατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και προσβάσιμο μόνο με τις προσφορές Orange, Free και Bouygues Telecom Internet από πορτοκαλί, δωρεάν προσφορές Διαδικτύου

Συνοψίζοντας, σε σύγκριση με το Wi-Fi 4, το Wi-Fi 5 έφερε μια πρόσθετη ζώνη συχνοτήτων (5 GHz εκτός από 2,4 GHz). Το κλειδί: Βελτιωμένη ροή Wi-Fi (έως 7 GB/s), λιγότερες διαταραχές και καλύτερη διαχείριση των ταυτόχρονων συνδέσεων. Βασικές συνεισφορές που μας επιτρέπουν σήμερα να επωφεληθούν από πολύ καλύτερες επιδόσεις στα τρέχοντα κιβώτια, μερικές φορές στην τιμή ορισμένων ρυθμίσεων.

Όσον αφορά το Wi-Fi 6, διακρίνεται από το Wi-Fi 5 με διάφορους τρόπους: ακόμη υψηλότερη θεωρητική ροή (έως 10,5 GB/s), καλύτερη εμβέλεια, αυξημένη αποτελεσματικότητα σε πυκνό περιβάλλον και επίσης λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Και Wi-Fi 6ο, τότε ποια είναι η συμβολή του ?

Και το 6ο WiFi, τι είναι ?

Το Wi-Fi 6 είναι ένα πολύ πρόσφατο πρότυπο και οι συσκευές συμβατές υπάρχουν ακόμα σχετικά λίγες. Και από την πλευρά των χειριστών μας, μόνο η προσφορά του Bouygues Telecom, Orange και SFR, προς το παρόν, κιβώτια Internet και/ή επαναλήπτες Wi-Fi που υποστηρίζουν αυτό το ασύρματο πρότυπο.

Ωστόσο, αυτό ήδη εξελίσσεται με Wi-Fi 6ο. Τι είναι αυτή η νέα έκδοση ? Πολύ απλά, με το επίδομα Περισσότερες συχνότητες για τη χρήση του ασύρματου δικτύου. 500 MHz περισσότερα, στη ζώνη των 6 GHz, μεταξύ 5.925 MHz και 6.425 MHz. Και χάρη σε αυτήν την εισβολή στη ζώνη των 6 GHz, η συνδεσιμότητα Wi-Fi θα διασχίσει ένα νέο επίπεδο.

Ενώ περιμένετε την άφιξη του 6ου προτύπου Wi-Fi και επωφεληθείτε από αυτά τα πολλαπλά πλεονεκτήματα, μπορείτε να κάνετε τη δοκιμή ροής για να μάθετε την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Wi-Fi 6ο: Πολλαπλασιά

Σε αυτές τις υψηλότερες συχνότητες, τα διαθέσιμα πλάτη ζώνης είναι υψηλότερα, τα οποία σας επιτρέπουν να πωλήσετε περισσότερη κυκλοφορία, αλλά και να έχετε υψηλότερες ταχύτητες. Ενώ η μέγιστη θεωρητική ροή είναι 7 GB/s με Wi-Fi 5, είναι 10,5 GB/s με Wi-Fi 6 και 11 GB/s με Wi-Fi 6th. Αποτέλεσμα: Ενώ το τρέχον Wi-Fi δεν επιτρέπει πάντα Επωφεληθείτε πλήρως από τις ροές έως 1 GB/s ή περισσότερο Φέρτε στο κουτί σας με οπτική ίνες, το 6ο Wi-Fi θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό σε αυτό το σημείο.

Μια υψηλότερη ροή χάρη στο Wi-Fi 6ο, επομένως. Αλλά και ένα Υψηλότερη ροή για ολόκληρο τον κόσμομι. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ραδιοκύματα μοιράζονται όλοι. Όταν όλα τα νοικοκυριά θα είναι εξοπλισμένα με οπτικές ίνες, η συγκατοίκηση σε ασύρματα δίκτυα όλο και πιο γκουρμέ εύρους ζώνης θα μπορούσε να δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το Wi-Fi 6ο είναι πράγματι πολύ εκτιμημένο για αυτό Μεγαλύτερη ευκολία στη διαχείριση πολλαπλών και ταυτόχρονων συνδέσεων σε ένα κουτί. Συγκεκριμένα σε πυκνές περιοχές, όπως κτίρια, όπου επικαλύπτονται τα δίκτυα Wi-Fi. Αυτό το μικρό βίντεο της Συμμαχίας WiFi (στα γαλλικά) συνοψίζει αυτά τα πλεονεκτήματα:

Επομένως, τα 6 GHz θα υποστηρίξουν αυτήν την αύξηση στις χρήσεις. Υποσχόμαστε επίσης ένα μικρότερο (λανθάνον) χρόνο απόκρισης, ο οποίος θα είναι ενδιαφέρον για τις εφαρμογές cloud ή εικονικής πραγματικότητας ειδικότερα. Καθώς και αυξημένη ασφάλεια χάρη στη χρήση του πρωτοκόλλου ασφαλείας WPA3.

. και μειονεκτήματα

Πηγαίνοντας να πειράξει μια νέα ζώνη συχνοτήτων, το 6ο Wi-Fi έχει ως εκ τούτου αναμφισβήτητο περιουσιακό στοιχείο. Αλλά δεν πηγαίνει χωρίς ταλαιπωρία. Για εγχώρια χρήση, πρώτον, το αντίστροφο της καλύτερης απόδοσής της από την άποψη της ροής είναι δικό της μικρότερο φάσμα. Η κάλυψη ολόκληρων καταλυμάτων στο 6ο Wi-Fi θα είναι περίπλοκο, εκτός αν πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα. Μην πανικοβληθείτε, ωστόσο: οι άλλες ζώνες (2,4 GHz και 5 GHz) που εξαπλώνονται περαιτέρω, παραμένουν ενεργά παράλληλα με 6 GHz.

Άλλα μειονεκτήματα του Wi-Fi 6th, πιο τεχνικά αυτά: Πρόκειται να περπατήσουν στα παρτέρια άλλων συσκευών χρησιμοποιώντας τη ζώνη 6 GHz: Hertzian Beams, σταθερή υπηρεσία με δορυφόρο και ραδιοαστρονομία. Και επίσης κοντά σε λίγο πολύ κοντά με τα συστήματα σηματοδότησης οδικών μεταφορών και σιδηροδρόμων. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για να επιτρέπεται όλες αυτές οι χρήσεις για συγκατοίκηση υπό ικανοποιητικές τεχνικές συνθήκες.

Τα πλαίσια Internet είναι συμβατά με το Wi-Fi 6th

Ακόμη και αν τέθηκε σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2021, το 6ο Wi-Fi δεν είναι ακόμα πολύ παρών στον καθημερινό μας εξοπλισμό. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα όλο και περισσότερες συμβατές συσκευές Wi-Fi, και ειδικότερα υπολογιστές ή smartphones που τίθενται στην αγορά από το 2022.

Όσο για τα μόντεμ που εξοπλίζουν τα πλαίσια του Διαδικτύου ? Αρχίζουν σταδιακά να γίνονται συμβατά με Wi-Fi. Το Orange ήταν το πρώτο που έβγαλε τον Απρίλιο του 2022 με το νέο LiveBox 6, που περιλαμβάνεται στην προσφορά LiveBox Max. Ο Bouygues Telecom τον ακολούθησε γρήγορα. Μόνο λίγες μέρες αργότερα, άλλαξε την προσφορά του Bbox Ultym, με ενημέρωση του μόντεμ Bbox Ultym για να το κάνει συμβατό Wi-Fi 6th. Τέλος, τον Ιούνιο, ήταν απαλλαγμένο από την ενίσχυση του Δέλτα του Freebox, περνώντας από το Wi-Fi 6 στο Wi-Fi 6ο.

Μέχρι σήμερα, στην αγορά του Internet Box, το Wi-Fi 6ο παραμένει προοριζόμενο για προσφορές υψηλής ποιότητας και ένας χειριστής, SFR, δεν έχει ακόμη πάρει τη βύθιση. Λοιπόν, πότε είναι το Wi-Fi 6ο στο SFR ? Επιχείρηση.

Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ

Αυτά τα αρχεία μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

 • Wi-Fi 7: Όλα σχετικά με την επόμενη γενιά του ασύρματου δικτύου
 • Repeater Wi-Fi: Μια αποτελεσματική λύση για τη βελτίωση της σύνδεσής του στο Διαδίκτυο
 • 8 συμβουλές για τη βελτίωση της σύνδεσης Wi-Fi
 • Wi-Fi 6: Τι είναι αυτό και ποιοι χειριστές το προσφέρουν ?
 • Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi του πλαισίου σας στο Διαδίκτυο ?
 • Καλό ή κακό Wi-Fi: Πώς να μετρήσετε τη δύναμη του σήματος Wi-Fi ?
 • Πώς να κόψετε ή να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi στο κιβώτιο Internet του ?
 • Πώς να δημιουργήσετε ένα δίκτυο επισκεπτών Wi-Fi ?
 • Πώς να επιλέξετε το καλύτερο κανάλι WiFi ?