Το Waze ενσωματώνει τελικά ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πώς να προβάλλετε σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στο Waze – Numerama

Πώς να εμφανίσετε σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στο Waze

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, οι συνάδελφοί μας χρειάζονται. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά τους

Το Waze ενσωματώνει τελικά ένα βασικό χαρακτηριστικό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αυτό είναι, ο Waze ενσωματώνει τελικά τους σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην εφαρμογή καθοδήγησης. Η ανάπτυξη είναι προοδευτική, χώρα ανά χώρα. Το Waze δεν γίνεται προγραμματιστής διαδρομής, αλλά σας επιτρέπει να βρείτε συμβατά τερματικά με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο.

Το άρθρο ενημερώθηκε στις 15 Μαρτίου 2023 : Σε ένα άρθρο blog, η Google παρουσιάζει τη νέα λειτουργικότητα Waze αφιερωμένη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εφαρμογή Οδηγού GPS ενσωματώνει τώρα μια τεράστια βάση δεδομένων, καταγράφοντας τα χαρακτηριστικά και τη θέση των τερματικών επαναφόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αρκεί στη συνέχεια να παρέχετε πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή της κινητοποίησης του αυτοκινήτου σας και στον τύπο υποδοχής (CCCS, τύπου 2, Chademo, κλπ.Ουσία. Στη συνέχεια, ο Waze θα απαριθμήσει τους σταθμούς φόρτισης που υπάρχουν στο ταξίδι, όπως συμβαίνει ήδη για τους σταθμούς εξυπηρέτησης.

Προς το παρόν, η λειτουργικότητα δεν φαίνεται παρούσα στη Γαλλία και η Google ανακοινώνει ότι η ανάπτυξη θα είναι προοδευτική. Ο λόγος είναι απλός: η τεράστια βάση δεδομένων έχει εισαχθεί από την Google και η κοινότητα Waze παίρνει το χρόνο και το έργο της επαλήθευσης ότι αυτά τα δεδομένα είναι ενημερωμένα.

Αρχικό άρθρο της 2 Φεβρουαρίου 2023 : Εάν ορισμένοι αυτοκινητιστές εξακολουθούν να αψηφούν έναντι ηλεκτρικών, ιδίως λόγω της αυτονομίας που θεωρείται ανεπαρκής, είναι όλο και πιο εύκολο να επαναφορτίσετε το αυτοκίνητό σας. Πράγματι, αν είμαστε ακόμα μακριά από το στόχο των 100.000 τερματικών που εγκαθίστανται στη Γαλλία, το δίκτυο βρίσκεται σε συνεχή βελτίωση, με όλο και πιο ισχυρά τερματικά όπως αυτά του Lidl ή του Electra, μεταξύ άλλων.

Μια νέα λειτουργία

Επιπλέον, υπάρχει σήμερα μια πληθώρα εφαρμογών που θα σας βοηθήσουν να βρείτε μια αλίευση πού να επαναφορτίσετε το αυτοκίνητό σας. Προφανώς σκεφτόμαστε το Chargemap, το οποίο παραμένει η αναφορά στον τομέα, αλλά πολλοί άλλοι φορείς εκμετάλλευσης προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους, όπως το Next Charge ή το Plugshare. Για τέσσερα χρόνια, οι Χάρτες Google έχουν επίσης εμφανίσει τους σταθμούς φόρτισης στην κάρτα του.

Και όμως μια εταιρεία ήταν λίγο καθυστερημένη. Αυτό είναι το Waze, το οποίο περίμενε το 2021 να προσφέρει αυτήν την υπηρεσία στους χρήστες της. Η αίτηση του Communionaire, που ιδρύθηκε το 2010 και αγοράστηκε από την Google το 2013, ξεκίνησε αυτή τη λειτουργικότητα πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

κουνουπιέρα

Βεβαίως, το περασμένο καλοκαίρι, ήταν επίσης δυνατό να βρείτε ένα τερματικό για να συνδέσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο με τη γαλλική έκδοση της εφαρμογής. Αλλά μόνο 13.000 αναφέρθηκαν, από τα 82.107 που βρίσκονται σήμερα σύμφωνα με τον ιστότοπο Avere-France. Ήταν μια συνεργασία με τον Norauto, ο οποίος διήρκεσε μόνο μερικές εβδομάδες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να υποστηρίξει τους παραθεριστές.

Μια μικρή απογοήτευση, που θα μπορούσε να γίνει ευτυχώς. Πράγματι, ο Waze μπορεί να λειτουργεί Η ενσωμάτωση ενός πραγματικού προγραμματιστή διαδρομής, Ως χρήστης στην ομάδα Facebook αποκαλύπτει “SuperChargers για όλη τη Γαλλία (Ionity, Rides, Electra και Co …)” . Πολύ καλά νέα που προστίθενται στα πολλά χαρακτηριστικά που ήδη προσφέρονται από την εφαρμογή.

Μια πλήρης υπηρεσία

Πράγματι, το Waze ενσωματώνει ήδη την τιμή των καυσίμων και των διόδων, καθώς και τη δυνατότητα ακρόασης του ραδιοφώνου, μεταξύ άλλων. Αλλά τώρα θα ήταν Καταγράψτε όλους τους σταθμούς φόρτισης της χώρας. Όπως ο χρήστης του Διαδικτύου που δημοσιεύτηκε από τη φωτογραφία καθορίζει, αυτή η λειτουργία θα εξακολουθεί να είναι στην ολοκλήρωση και επομένως δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για όλους. Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένοι σταθμοί είναι ήδη ορατοί, όπως το Tavel-Sud Ionity.

Έτσι, πολλές πληροφορίες θα ήταν ορατές από χρήστες, οι οποίοι θα ήταν περίπου 14 εκατομμύρια στη Γαλλία μόνο. Είναι πράγματι δυνατό να δείτε τους τύπους των υποδοχών, καθώς και τον αριθμό και τη δύναμή τους. Αναφέρονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας του σταθμού, καθώς και Τοποθεσία και αριθμός τηλεφώνου.

Αυτό δεν είναι όλα, γιατί Μέθοδοι πληρωμής και μέσο ταυτότητας (Σήμα RFID, εφαρμογή ή κωδικός QR) αναφέρονται επίσης στο αρχείο του σταθμού φόρτισης. Προς το παρόν, ο Waze δεν έχει κάνει επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ καιρό.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι η ενσωμάτωση ενός πραγματικού προγραμματιστή διαδρομής (που λαμβάνει υπόψη την κατανάλωση του αυτοκινήτου και την αυτονομία του για την παροχή στάσεων επαναφόρτισης) δεν είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη.

Πράγματι, η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει ένα συνέδριο για τα νέα χαρακτηριστικά που αφιερώνεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις 19 Φεβρουαρίου. Δεν θα αποτύχουμε να σας ενημερώνουμε !

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, οι συνάδελφοί μας χρειάζονται. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά τους

Πώς να εμφανίσετε σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στο Waze

Ηλεκτρικός σταθμός φόρτισης αυτοκινήτων. // Πηγή: Canva

Το Waze παρέχει τώρα ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να εμφανίσετε τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης για το ηλεκτρικό όχημά σας. Εδώ είναι πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.

Ανακοινώθηκε στα μέσα Μαρτίου 2023, η εμφάνιση σταθμών φόρτισης στο Waze είναι πλέον αποτελεσματική, στις 16 Μαΐου 2023. Εάν έχετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορείτε τώρα να διαμορφώσετε την εφαρμογή για να βρείτε τους κοντινούς σταθμούς φόρτωσης. Το λογισμικό θα βασίζεται στην τοποθεσία σας για να προσφέρει μια λίστα με διάφορες καταχωρήσεις. Επτά πρίζες θεωρούνται ότι φιλτράρουν τα αποτελέσματα.

Δείτε τους σταθμούς φόρτισης στο Waze

κουνουπιέρα

  • Ξεκινήστε την εφαρμογή Waze στο τηλέφωνό σας
  • Πατήστε “My Waze” στο κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανίσετε τον πλευρικό πίνακα
  • Κάντε κλικ στον τροχό που είναι επάνω αριστερά του μενού
  • Μεταβείτε στη γραμμή “Πληροφορίες για το όχημα”
  • Επιλέξτε “ηλεκτρικά οχήματα”
  • Ενεργοποιήστε “ευνοούν το φορτίο VE”
  • Επιλέξτε τις υποδοχές που είναι συμβατές
  • Επιστρέψτε στο καλωσόρισμα και πατήστε “Πού πηγαίνετε ? »;

Στη συνέχεια, θα δείτε μια νέα γραμμή που ονομάζεται “Σταθμοί φόρτωσης”, ο οποίος αντικαθιστά αυτό που ονομάζεται “Σταθμοί εξυπηρέτησης”. Η εφαρμογή εμφανίζει όλους τους σταθμούς που βρίσκονται κοντά, με βάση τις πρίζες που έχετε δώσει (διαχειρίζονται: CCS1, CCS2, Chademo, GB/T, Tesla (Βόρεια Αμερική), J1772, Τύπος 2 – Mennekes).

Το Waze βασίζεται στη γεωγραφική σας θέση για να εμφανίσετε τους σταθμούς φόρτωσης που βρίσκονται πιο κοντά στην τοποθεσία σας. Στην περίπτωση μιας οθόνης στο Παρίσι, η εφαρμογή επέστρεψε αρκετά αποτελέσματα σε ακτίνα μικρότερη από 3 χλμ. Αυτή η ακτίνα μπορεί ωστόσο να ποικίλει: Εάν βρίσκεστε στην ανοιχτή ύπαιθρο, ο Waze θα πρέπει να επεκτείνει τα αποτελέσματά της σε σταθμούς που βρίσκονται πολύ περισσότερο.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς λογαριασμούς, υπάρχουν 100.000 ηλεκτρικοί τερματικοί σταθμοί σε ολόκληρη τη χώρα – ένας στόχος που επιτεύχθηκε δύο χρόνια αργά. Εάν το δίκτυο εμφανιστεί καλά επεκταθεί σήμερα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο στόλο του αυτοκινήτου παραμένουν σε μεγάλο βαθμό στη μειονότητα: 1 % του στόλου αυτοκινήτων την 1η Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, ένα πάρκο αυξάνεται.

Ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού

Θέλετε να λάβετε το ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού Στο γραμματοκιβώτιό σας ?