Vivo Y76: Καλύτερη τιμή, τεχνική και ενημερωτικά δελτία – Smartphones – Frandroid, Vivo Y76 5G Test: Το smartphone με ευκολία – ψηφιακό

Vivo Y76 5G Test: Το smartphone με ευκολία

Επιπλέον, όπως όλα τα smartphones της σειράς Y, το Y76 έχει τοποθεσία διπλής SIM, συνδεσιμότητα 5G και αναγνώστη πλευρικής αποτυπωμάτων. Η συσκευή παραδίδεται με το Funtouch OS 12, το οποίο βασίζεται στην τελευταία έκδοση του OS της Google. Θα υπάρξουν δύο χρόνια σημαντικής ενημέρωσης και τριών ετών ενημέρωσης ασφαλείας.

Vivo y76

Το Vivo Y76 είναι ένα μοντέλο μέσου όρου που έχει οθόνη LCD 6.58 ιντσών κινούμενη από ένα MediaTek Dimensity 700, 8 GB μνήμης RAM (Extensible έως 12 GB μέσω αποθήκευσης ROM) και 128 GB αποθήκευσης. Έχει 3 αισθητήρες φωτογραφιών στο πίσω. Η μπαταρία Fast Load 4100 MAH μπορεί, ανάλογα με το εμπορικό σήμα, να ανακτήσει το 70 % της ενέργειας της σε 32 λεπτά.

Πού να αγοράσετε το
Vivo Y76 στην καλύτερη τιμή ?

349 € Ανακαλύψτε την προσφορά
349 € Ανακαλύψτε την προσφορά
219 € Ανακαλύψτε την προσφορά
220 € Ανακαλύψτε την προσφορά
299 € Ανακαλύψτε την προσφορά
349 € Ανακαλύψτε την προσφορά
354 € Ανακαλύψτε την προσφορά
446 € Ανακαλύψτε την προσφορά

Μάθετε περισσότερα για το Vivo Y76

Το Vivo συνεχίζει τη δυναμική της: Προσφέρετε smartphones τοποθετημένα στα μέσα -range σε ελκυστική τιμή. Το μοντέλο Y76 5G ενώνει τα άλλα smartphones της μάρκας στην Ευρώπη, κυκλοφόρησε στην Ασία στα τέλη του 2021. Τα πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής, δεδομένης της κατηγορίας τιμών της, είναι αναμφισβήτητα η φινέτσα, η κάμερα και η γρήγορη επαναφόρτιση.

Vivo Y76: Το τεχνικό φύλλο

Έτσι, το Y76 έχει μια νηφάλια αισθητική, σε κάθε περίπτωση στο γκρι χρώμα του. Το Vivo έκανε μια προσπάθεια στη φινέτσα της συσκευής, η οποία έχει πάχος 7,79 mm. Η οθόνη είναι 6,58 ίντσες σε πλήρες HD+, με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz.

Από την πλευρά της φωτογραφίας, καταβλήθηκε ειδική προσπάθεια στον κύριο αισθητήρα μεγάλης γωνίας, ο οποίος επωφελείται από 50 MP. Συνοδεύεται από δύο άλλους αισθητήρες 2 MP το καθένα. Η κάμερα selfie επωφελείται από ένα κλασικό 16 MP. Το Vivo φαίνεται να λειτουργεί πολύ για την επεξεργασία λογισμικού και το AI της φωτογραφίας για να προσφέρει αποτελεσματικά αποτελέσματα. Ένα “ακραίο νυχτερινό όραμα 2.0 »είναι επίσης ενσωματωμένο, καθώς και πολλές λειτουργίες για πορτρέτα.

Η επαναφόρτιση μπαταρίας 4100 mAh είναι a priori ιδιαίτερα γρήγορη (70 % σε 32 λεπτά) χάρη στην τεχνολογία Flash 44W.

Όπως το Vivo Y72, το Y76 5G προωθείται από το MediaTek Dimensity 700 5G Chip. Είναι 8 GB μνήμης RAM που τον υποστηρίζουν. Η Vivo εφάρμοσε επίσης μια πολύ χρήσιμη τεχνολογία: το Extended RAM 2.0, το οποίο επιτρέπει στη συσκευή να επωφεληθεί από ένα συμπλήρωμα 4 GB εάν είναι απαραίτητο. Ας προσθέσουμε ότι το Y72 είναι ακόμα στους πάγκους, το Y76 δεν το αντικαθιστά τόσο ως άνοδο.

Επιπλέον, όπως όλα τα smartphones της σειράς Y, το Y76 έχει τοποθεσία διπλής SIM, συνδεσιμότητα 5G και αναγνώστη πλευρικής αποτυπωμάτων. Η συσκευή παραδίδεται με το Funtouch OS 12, το οποίο βασίζεται στην τελευταία έκδοση του OS της Google. Θα υπάρξουν δύο χρόνια σημαντικής ενημέρωσης και τριών ετών ενημέρωσης ασφαλείας.

Το Vivo Y76 5G θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία από τα μέσα Απριλίου, σε δύο χρώματα (“Aurore Blue” και “Midnight Gray”), 349 € Για την έκδοση 128 GB.

Vivo Y76 5G Test: Το smartphone με ευκολία

Σημείωση γραφής: 2 από τις 5

Το Vivo επενδύει την αγορά μεσαίας range με ένα μοντέλο σφραγισμένο Y76 5G. Με το chip της Fimention 700, το smartphone θέλει να είναι ισχυρό, ενώ παραμένει προσιτό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να το κάνει λιγότερο σε άλλα σημεία, όπως η φωτογραφία.

Παρουσίαση

Young στην εξαγωνική αγορά, η Vivo αναπτύσσει έναν ακόμα περιορισμένο κατάλογο στη Γαλλία. Μεταξύ των τερματικών του, της Mid -Range Series V, και λίγο πιο προσιτό, συμπεριλαμβανομένου του Y76 5G. Συμπυλίζοντας στο οικοσύστημα της μάρκας με το Y72, λίγο πιο προσιτό, το smartphone βάζει σε ένα τεχνικό φύλλο που μετράει μια οθόνη IPS 6.58 -inch, ένα mediaTek Dimensity 700 Chip, μια μπαταρία 4100 mAh και μια μονάδα φωτογραφιών S ‘πατώντας ένα κύριο 50 megapixel megapixel αισθητήρας.

Το Y76 5G προσφέρεται σε μία έκδοση 8/128 GB που τιμολογείται € 349. Μια σχετικά υψηλή τιμή που τοποθετεί το smartphone της Vivo στην ίδια αυλή με την Axiaomi Redmi Note 11 Pro ή ένα βόρειο OnePlus 2, όλα επίσης συμβατά με 5G.

Σημείωση γραφής: 3 από τα 5

Εργονομία και σχεδιασμός

Το Vivo Y76 είναι κλασικό στην κατηγορία των τιμολογίων του. Δεν παίζει με την κλιμάκωση είτε στο τμήμα υλικών είτε από την άποψη των λειτουργιών. Το smartphone μετρά 163,8 x 75, x 7,8 mm και ζυγίζει 175 γραμμάρια, όπως οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές του με φόντο σε πλαστικό πλαστικό. Χωρίς μεγάλη πρωτοτυπία και όπου τα ανταγωνιστικά μοντέλα προσφέρουν μια ελαφρώς πιο κομψή γροθιά, καταφεύγει μια οθόνη που καταλαμβάνει το 85,25 % της πρόσοψής της – ένα σωστό σκορ, χωρίς περισσότερα – και του οποίου ο αισθητήρας φωτογραφιών στεγάζεται σε σχήμα σε πτώση σχήματος. Στο πίσω μέρος, σημειώνουμε τη φροντίδα που δόθηκε στη φωτογραφία της φωτογραφίας, που τιμάται από ένα νησί που αντιπαραβάλλει και την επιλογή ενός μάλλον επιτυχημένου ιριδίζοντος κελύφους.

Παρά την έλλειψη κινδύνου -σε σχέση. Το smartphone συνεργάζεται με μια θύρα USB-C με ένα βύσμα μίνι-Jack που παραμένει πρακτικό σε καθημερινή βάση. Ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, κρυμμένο στο κουμπί ανάφλεξης που βρίσκεται στη δεξιά του πλευρά, είναι επίσης παρόν και είναι ιδιαίτερα αντιδραστικό.

Σημειώνουμε επίσης ότι μπορεί να φιλοξενήσει δύο κάρτες SIM, ή μια κάρτα SIM και μια κάρτα microSD για να επεκτείνει τα 128 GB αποθήκευσης της. Εν ολίγοις, από αυτήν την άποψη, το Vivo δεν κάνει λάθος.

Ήχος

Το Vivo διατηρεί την παραδοσιακή πρίζα μίνι-Jack παράλληλα με τη θύρα USB-C της. Αυτό συμπεριφέρεται σωστά, χορηγώντας μόνο χαμηλή παραμόρφωση και εξασφαλίζοντας ένα καλό επίπεδο εξόδου. Το πιο συνδεδεμένο μπορεί να επιλέξει ασύρματα ακουστικά, ενώ το smartphone είναι συμβατό με το Bluetooth 5.1.

Αξίες Μέση τιμή
Επίπεδο εξόδου 110 MVRMS 100.1 MVRMS
Παραμόρφωση+θόρυβος 0,001 % 0,006 %
Δυναμικός 108 dB 96.2 dB
Διαφόρτωση -76 dB -62 dB

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Σημείωση γραφής: 3 από τα 5

Οθόνη

Εάν ένας καλός αριθμός smartphones πέρα ​​από 300 € προσφέρει οθόνες AMOLED, το Y76 5G ευνοεί μια πλάκα LCD 6,58 ιντσών. Αυτό εμφανίζει 1080 x 2408 εικονοστοιχεία (ανάλυση 401 pp) σε αναλογία 20: 9 και είναι ικανοποιημένη με τον παραδοσιακό ρυθμό ανανέωσης 60 Hz. Εάν πρέπει να αναζητήσετε την τρέλα αυτού του smartphone, δεν είναι αποφασιστικά στην οθόνη σας ότι θα το βρούμε.

Ως συνήθως, μετρήσαμε τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης Y76 5G, η οποία είναι 492 CD/M². Μια αξία σίγουρα αυξάνεται αν το συγκρίνουμε με τη φωτεινότητα του Y72, αλλά λίγο φως μπροστά σε αυτό των smartphones στο ίδιο εύρος τιμών, όπως το Redmi Note 11 P 5G, το οποίο υπερβαίνει τα 800 CD/M² ή ακόμα και Αντιμετωπίζοντας ένα βόρειο OnePlus αυτό το 2 που υπερβαίνει τα 600 cd/m². Είναι ακόμη πιο ατυχές το γεγονός ότι το μοντέλο Vivo είναι ευαίσθητο στις αντανακλάσεις (ανάκλαση 50,1 %), όχι πολύ αντιπαραβάλλεται (1138: 1) και απαιτεί υψηλή φωτεινότητα σε πλήρη ήλιο. Από την άλλη πλευρά, έχει την αξία να μειώσει μέχρι 2,2 CD/m² για να επιτρέψει άνετη ανάγνωση στο σκοτάδι. Η απτική καθυστέρηση του, κατά μέσο όρο, είναι 97 ms, και η εποχή του ανακαίνισης στα 17 ms. Οι σωστές τιμές που συμβάλλουν στην άνετη χρήση του.

Παρά την τοποθέτηση εισόδου, το Y76 προσφέρει διάφορες λειτουργίες εμφάνισης για να ρυθμίσει τα χρώματα. Φαίνεται σχετικό να είναι ικανοποιημένο με τη λειτουργία προεπιλεγμένης λειτουργίας (τυπική), ενώ το δέλτα του περιέχεται σε 2,7 και τη θερμοκρασία χρώματος που βρίσκεται στα 6980 K. Είναι σίγουρα λίγο κρύο, το πρότυπο βίντεο αναφοράς που ανακαλείται στα 6.500 K, αλλά οι άλλες λειτουργίες δεν είναι απαραιτήτως καλύτεροι. Με επαγγελματική λειτουργία, θα πάρετε ένα δέλτα E 1,6, αλλά μια ελαφρώς ζεστή θερμοκρασία (5836 K). Είναι δυνατόν, παίζοντας με το μετρητή θερμοκρασίας που προσφέρεται από το Vivo, να βελτιωθεί η απόδοση. Ωστόσο, λυπούμαστε που είναι απαραίτητο να πιάσουμε τόσο πολύ για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτήν την οθόνη.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Σημείωση γραφής: 3 από τα 5

Εκτέλεση

Για το Y76 του, το Vivo καλεί το τσιπ MediaTek Dimensity 700, συμπεριλαμβανομένου φυσικά ενός μόντεμ 5G. Αυτό το τσιπ χαραγμένο σε 7 nm έχει οκτώ καρδιές (δύο Cortex-A76 έως 2,2 GHz, και έξι Cortex-A55 έως 2 GHz) καθώς και GPU Mali-G57 MC2. Μακριά από το να είναι άγνωστο, εργάζεται επίσης στο Y72 5G του Vivo, που χρονολογείται από πέρυσι, και διατηρείται στον γαλλικό κατάλογο της μάρκας.

Όσον αφορά την καθημερινή απόδοση, αυτό σίκαλο, Πλαίσιο εδώ με 8 GB μνήμης RAM, είναι επαρκώς σμήνος για να φιλοξενήσει πολλές εφαρμογές. Στον ώμο στον ώμο με το Y72, έλαβε επίσης τον πολύ καλό δείκτη των 97 κατά τη διάρκεια των δοκιμών στόχευσης αφιερωμένες στο multitasking.

Το smartphone αποκλίνει από τον προκάτοχό του στον τομέα της γραφικής απόδοσης. Καταγράφει περισσότερο το θέμα του, το οποίο του επιτρέπει να συλλέξει δείκτη 91 (72 για το Y72). Συγκεκριμένα, η καλύτερη βελτιστοποίησή του επιτρέπει να εξασφαλίσει την εμφάνιση 40 έως 62 εικόνων ανά δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια των συνεδριών παιχνιδιού, για έναν άνετο μέσο όρο των 51 I/S. Ο προκάτοχός του, δημοσίευσε δώδεκα εικόνες ανά δευτερόλεπτο λιγότερο. Εάν αυτό το Y76 5G δεν είναι πραγματικά το καλύτερο που παρέχεται για το παιχνίδι, ιδίως από το ποσοστό αναψυκτικής οθόνης που περιορίζεται στα 60 Hz, δεν λείπει από την εξουσία και είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτη στο επίπεδο των επιτοκίων του.

Σημείωση γραφής: 2 από τις 5

φωτογραφία

Σε αντίθεση με πολλά smartphones εισόδου και μέσης range, το Y76 5G δεν πολλαπλασιάζει τις ενότητες φωτογραφιών. Τι να ελπίζουμε ότι θα ανταλλάξει μια ευελιξία που δεν ελέγχεται απαραίτητα έναντι μιας σταθερής απόδοσης στη μοναδική του παιδική χαρά: το grand-gengle. Για να γίνει αυτό, το τερματικό επικεντρώνεται σε μια ενότητα που περιλαμβάνει έναν αισθητήρα 50 megapixel και ένα άνοιγμα οπτικών στο F/1,8. Παρατηρούμε επίσης την παρουσία δύο αισθητήρων των 2 megapixel το καθένα, αφιερωμένο στη μέτρηση του βάθους και της μακροεντολής. Πολύ κακό το ίδιο που το Vivo δεν προσφέρει ούτε εξαιρετικά μεγάλη γωνία ούτε οπτικό ζουμ.

Κύρια μονάδα: 50 megapixel, f/1,8, EQ. 26 mm

Κανένας από τους μετωπικούς ανταγωνιστές του Y76 5G δεν είναι εξοπλισμένος με μια συγκρίσιμη κύρια ενότητα, μερικοί που προσφέρουν αισθητήρα 64 megapixel και οι άλλοι των 108 megapixels. Ως εκ τούτου, τοποθετήσαμε το αεροσκάφος μπροστά από το βόρειο OnePlus 2, λίγο πιο ακριβό όταν απελευθερώθηκε, αλλά η τιμή του οποίου έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό από το 2021.

Την ημέρα, το Y76 5G δεν αποσυμπιέζει, ακόμη και αν τα ελαττώματα της επεξεργασίας του είναι ορατά. Ένας έντονος ψηφιακός θόρυβος υπάρχει σε μεγάλο μέρος της εικόνας και το σύνολο δεν διαθέτει κατάδυση. Τα χρώματα δεν έχουν ζωντάνια και τα περιγράμματα είναι λίγο τραχιά, αλλά το σύνολο έχει την αξία του αρμονικού. Αποφεύγει την παγίδα της υπερχείλισης που παρατηρείται στο βόρειο κλισέ 2.

Η νύχτα δημιουργεί επίσης δυσκολίες στο Y76. Ο θόρυβος είναι πάντα παρών, το σφάλμα αναμφισβήτητα σε μια σημαντική ανάβαση στο ISO. Η ίδια έλλειψη κατάδυσης είναι ορατή. Η ευκρίνεια των περιγραμμάτων των μικρών στοιχείων αφήνει κάτι να είναι επιθυμητό, ​​η εξομάλυνση είναι παρούσα και οι καλύτερες λεπτομέρειες εξαφανίζονται. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωριστεί ότι εάν το North 2 καταφέρει να αποκαταστήσει περισσότερα στοιχεία και χρώματα λίγο πιο ζωντανό, είναι με κόστος ακόμη πιο προφανής εξομάλυνσης.

Λειτουργία πορτρέτου, εμπρός και βίντεο

Ένας αισθητήρας 16 megapixel λειτουργεί στην πρόσοψη του Y76. Οι επιλογές που συνοδεύουν τους εαυτούς, ξεκινώντας από τα πολλά φίλτρα και τις επιλογές για την τροποποίηση του προσώπου, αντικατοπτρίζουν τη νέα στόχευση και τον εραστή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Εάν θέλετε λίγο φυσικό, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εξωραϊσμό που εφαρμόζεται από το smartphone, το οποίο αυξάνει την εξομάλυνση που υπάρχει ήδη στα πλάνα ! Σημειώνουμε ακόμα τις προσπάθειες που καταβάλλεται από το Vivo, οι οποίες προσφέρουν ακόμη και μοντέλα στάσεων για να εμπνεύσουν τους λάτρεις των εαυτών που λείπουν μια μικρή φαντασία και καθιστούν δυνατή τη διαμόρφωση της έντασης της ασάφειας του τρόπου πορτρέτου της. Όλα αυτά αξίζουν στο πίσω μέρος όπως στο μπροστινό. Προσθέστε ότι μια ελαφρώς επιθετική περικοπή λειτουργεί όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία πορτρέτου. Τέλος, από την πλευρά του βίντεο, το Vivo προσφέρει την ταινία σε Full HD στα 30 I/S, με τις μπροστινές και πίσω μονάδες του.

Σημείωση γραφής: 3 από τα 5

Αυτονομία

Για να περιοριστεί το βάρος και το πάχος του Y76 5G, το Vivo έπρεπε να κάνει έναν μικρό συμβιβασμό στο ζήτημα της μπαταρίας, τουλάχιστον αν συγκριθεί με αυτό του Y72 (5000 mAh). Η μάρκα επιλέγει εδώ για χωρητικότητα 4100 mAh, η οποία δυστυχώς δεν του επιτρέπει να εμφανίζει την ίδια αντοχή με το Y72. Μετρήσαμε 3 ώρες 03 λεπτά χρήσης κατά τη διάρκεια των δοκιμών στόχου μας, οι οποίες είναι κατάλληλες και επιτρέπουν τη διατήρηση μιας πραγματικής ημέρας χρήσης. Η σύγκριση παίζει με το smartphone, ο προκάτοχός του ξεπέρασε τις 24 ώρες και το Redmi Note 11 Pro 5G, για παράδειγμα, φλερτάροντας με τις 20 ώρες.

Το Vivo αντισταθμίζει εν μέρει προσφέροντας γρήγορο φορτίο στα 44 W. Του επιτρέπει να ανεφοδιαστεί σε 58 λεπτά, κάτι που είναι λογικό. Ο φορτιστής παρέχεται με το smartphone. Από την άλλη πλευρά, όπως και οι περισσότεροι τερματικοί σταθμοί, το Y76 5G δεν προσφέρει ασύρματο φορτίο.

Σημείωση γραφής: 2 από τις 5

Βιωσιμότητα

Η βαθμολογία μας για τη βιωσιμότητα καθιστά δυνατή την προσδιορισμό της διαρκούς πτυχής του smartphone τόσο για τον καταναλωτή όσο και για το περιβάλλον. Βασίζεται στον δείκτη επισκευής, τα κριτήρια βιωσιμότητας (δείκτης προστασίας, τυποποιημένες συνδέσεις, διάρκεια εγγύησης και ενημερώσεις. ) και αξιολόγηση των πολιτικών ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη). Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες της ανάλυσης στο άρθρο μας που παρουσιάζει τη βαθμολογία βιωσιμότητας.

Vivo Y76 5G Test: Enduring, αλλά λίγο αργά την εποχή του

Ο διάδοχος του Y72, το Vivo Y76 5G είναι τώρα ο επικεφαλής της εισόδου στο Vivo και φέρνει μερικές μικρές βελτιώσεις ενώ αρχίζει να βυθίζει ένα δάχτυλο στη μέση της σειράς.

Το Vivo Y76 5G // Πηγή: Anthony Wonner - Frandroid

Πού να αγοράσετε το
Vivo Y76 στην καλύτερη τιμή ?
349 € Ανακαλύψτε την προσφορά
349 € Ανακαλύψτε την προσφορά
219 € Ανακαλύψτε την προσφορά
220 € Ανακαλύψτε την προσφορά
299 € Ανακαλύψτε την προσφορά
349 € Ανακαλύψτε την προσφορά
354 € Ανακαλύψτε την προσφορά
446 € Ανακαλύψτε την προσφορά

Η πλήρης γνώμη μας
Vivo y76

26 Ιουνίου 2022 06/26/2022 • 20:05

Η μάρκα Vivo μπορεί να εξακολουθεί να παραβλέπεται, αλλά συνεχίζει σταδιακά την εγκατάστασή της στη Γαλλία. Η μάρκα εξακολουθεί να έχει κάποια πλεονεκτήματα για να διεκδικήσετε στη γαλλική αγορά. Φρέσκα έφτασε, ο σημερινός ηγέτης της κινεζικής αγοράς επεκτείνει σταδιακά τον κατάλογό του στη Γαλλία και συνεχίζει να προσφέρει νέες προτάσεις που είναι προσιτές.

Το Vivo έχει σήμερα 3 σειρές smartphones μαζί μας: το εύρος x που αποτελείται από τα “ναυαρχικά” της, την περιοχή V που συνδέει την είσοδο -επιπλέον και το υψηλό φάσμα και τέλος το εύρος y που αποτελεί την προσφορά VIVO CALL. Το Vivo Y76 είναι η τελευταία προσφορά και συγκεντρώνει όλα όσα μπορεί να προσφέρει η μάρκα κάτω από 400 ευρώ. Έτσι, αυτό το smartphone αξίζει μια ματιά ?

Vivo Y76 Τεχνικό φύλλο

Μοντέλο Vivo y76
Διαστάσεις 7,5 cm x 16,384 cm x 7,79 mm
Διεπαφή κτιρίου Funtouch OS
Μέγεθος οθόνης 6,58 ίντσες
Ορισμός 2408 x 1080 εικονοστοιχεία
Πυκνότητα pixel 401 PPI
Τεχνολογία οθόνη υγρού κρυστάλλου
Κάλτσα MediaTek Dimention 700
Γραφικό τσιπ Mali-G57 MC2
Εσωτερική αποθήκευση 128 GB
Κάμερα (ραχιαία) Αισθητήρας 1: 50 MP
2: 2 αισθητήρας MP
3: 2 αισθητήρας MP
Μπροστινός αισθητήρας φωτογραφιών 16 MP
Ορισμός εγγραφής βίντεο Πλήρες HD
Ασύρματος Wi-Fi 5 (AC)
Bluetooth 5.1
5G Ναί
NFC Οχι
Δακτυλικό αποτύπωμα Ναί
Τύπος σύνδεσης USB Type-C
Χωρητικότητα μπαταρίας 4100 mah
Βάρος 175 g
Χρωματιστά Μαύρο μπλε
Τιμή 349 €
Φύλλο προϊόντων

Αυτή η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με αντίγραφο που παρέχεται από το Vivo.

Design Vivo Y76

Το Vivo Y76 είναι ένα πολύ συμβατικό smartphone στη φόρμα. Με αυτά τα 163,8 mm ύψος, πλάτος 75 mm και 7.Πάχος 8 mm, ωστόσο, είναι αρκετά καλά στο χέρι για ένα smartphone αυτού του μεγέθους. Δεν μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για μια συμπαγή μορφή εδώ. Η πρόσβαση στις επάνω γωνίες της οθόνης δεν θα γίνει με το ένα χέρι ή θα πρέπει να κάνετε μια μικρή γυμναστική. Αλλά το καθιστά αρκετά καλό για κατανάλωση περιεχομένου.

Αυτό το smartphone είναι πολύ ωραίο και ελαφρύ, ζυγίζει μόνο 175 γραμμάρια χάρη σε ένα υλικό που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για smartphones σε αυτή την τιμή, δηλαδή πλαστικό. Ωστόσο, φαίνεται αρκετά σταθερός μία φορά στο χέρι. Αυτό το smartphone δεν προσφέρει πιστοποίηση IP που εγγυάται την αντίσταση στο νερό.

Η πλάτη είναι πλαστική και έχει ένα ματ φινίρισμα πολύ ευχάριστο στην αφή με στρογγυλεμένες άκρες που δεν ταιριάζουν στην παλάμη του χεριού. Η επικάλυψη κάνει καλά τη δουλειά από την άποψη της απόκρυψης των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μόνο μειονέκτημα, οι επιγραφές που παραβλέπουν το λογότυπο στο πίσω μέρος του smartphone είναι ανακούφιση και προδίδουν κάπως την ευχάριστη εμπειρία που έχουμε όταν κρατάτε το smartphone στο χέρι.

Αυτή η επικάλυψη μπορεί να είναι μάλλον ευχάριστη στο χέρι, κάνει το τηλέφωνο ελαφρώς πιο ολισθηρό. Αλλά δεν υπάρχει φόβος να έχουμε, το Vivo παρέχει ένα προστατευτικό κέλυφος εδώ στο πλαίσιο smartphone.

Βρίσκουμε, στο πίσω μέρος, ένα ορθογώνιο μπλοκ φωτογραφιών στην επάνω αριστερή γωνία που περιλαμβάνει 3 αισθητήρες, διατεταγμένο σε ένα μικρό γυάλινο υψόμετρο που δίνει το Cachet στο σύνολο. Το μπλοκ φωτογραφιών δεν βγαίνει πάρα πολύ από το σασί του smartphone, αλλά το γεγονός είναι βήμα όταν πιέζετε την πλευρά απέναντι από τους αισθητήρες όταν τοποθετείται επίπεδη σε τραπέζι.

Οι φέτες είναι επίσης κατασκευασμένες από πλαστικό και εμφανίζουν μια λαμπερή επίστρωση που λειτουργεί για να μην δείχνει πάρα πολλά ίχνη δακτύλων, αλλά που είναι ακόμα πιο βρώμικο από την πλάτη. Το φινίρισμα του τηλεφώνου που έχουμε εδώ είναι η έκδοση Aurore Blue που προσφέρει ένα Azure Tone με πορτοκαλί κόκκινες αντανακλάσεις, μερικές φορές πράσινο, εμπνευσμένο από τα βόρεια φώτα και που του δίνουν μια αρκετά μοναδική εμφάνιση.

Το κουμπί έντασης ήχου καθώς και το ξεκλείδωμα τοποθετούνται και οι δύο στη δεξιά άκρη του smartphone και είναι καλά προσβάσιμα ακόμη και στο ένα χέρι, αν και μπορούμε να τα συγχέουμε στην αρχή, αν δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτούς σε αυτήν την παροχή.

Το κουμπί τροφοδοσίας περιέχει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που αποδεικνύεται πολύ ανταποκρινόμενη στη χρήση. Στο κάτω μέρος του smartphone, υπάρχει μια θύρα USB-C για επαναφόρτιση καθώς και ένα μονοπάρο και ένα jack. Η τοποθεσία SIM είναι πάνω από το smartphone με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει δύο sims ή μια SIM και μια κάρτα SD για να επεκτείνετε την αποθήκευση.

Στεγάζεται μπροστά, θα βρούμε μια κάμερα selfie στην εγκοπή της πτώσης νερού αρκετά μικρή. Παραβλέπεται από τον ομιλητή που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση κλήσεων. Δεν υπάρχει κάμερα διάτρησης εδώ, ο κατασκευαστής επιλέγει ένα ελαφρώς λιγότερο πρόσφατο σχέδιο. Η οθόνη smartphone έχει αρκετά λεπτές άκρες εκτός από το κάτω άκρο που εμφανίζει ένα πηγούνι περίπου 6 mm.

Είναι μόνο ένα ή δύο χιλιοστά περισσότερο από ένα pixel 6 για παράδειγμα, αλλά αρκεί να το παρατηρήσετε λίγο περισσότερο, ειδικά όταν καταναλώνετε περιεχόμενο σε λειτουργία τοπίου, χωρίς να είναι πολύ ενοχλητικό. Αυτό το smartphone έχει επομένως ένα αρκετά κλασικό σχέδιο, λίγο πάρα πολύ, αν όχι το χρώμα και τη μονάδα της κάμερας που το φέρνει ένα άγγιγμα φρεσκάδας.

Το Vivo Y76 5G κατάφερε να προσφέρει ένα αρκετά επιτυχημένο σχέδιο με όμορφα τελειώματα και ένα χρώμα που προσελκύει το μάτι στην πλάτη, αν και ο σχεδιασμός του γίνεται πολύ συμβατικός μία φορά πίσω στο μπροστινό μέρος. Αυτό έχει την αξία της λειτουργίας χωρίς να είναι υπερβατικό, άλλα smartphones αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους στο ίδιο τμήμα τιμών.

Vivo Y76 οθόνη

Στο μπροστινό μέρος, έχουμε δικαίωμα σε οθόνη LCD Full HD+ 6,58 ιντσών αρκετά μαζική με επίπεδη σύνορα, ενώ η απλότητα προσφέρει ανάλυση 401 pp. Προσφέρει μια φωτεινότητα που ανεβαίνει μέχρι 460 nits, αρκεί για εσωτερική χρήση, αλλά μόλις θα είναι να το χρησιμοποιήσετε σε άμεσο ηλιακό φως, το έργο θα είναι ήδη πιο περίπλοκο.