UWB: Τι είναι και πώς λειτουργεί? | Το NextPit, η Olane αποκτά εμπειρογνωμοσύνη στην τεχνολογία UWB (Ultra-Wideband). | Έλανα

Η Olana αποκτά εμπειρογνωμοσύνη στην τεχνολογία UWB (Ultra-Wideband)

Επιτρέπει τόσο πολύ ακριβείς θέσεις αντικειμένων όσο και μετάδοση δεδομένων ταχύτερα από το Bluetooth. Εδώ είναι πώς λειτουργεί και γιατί το ακούμε τώρα τώρα.

Ultra ευρεία ζώνη

Χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή ένα πρόγραμμα περιήγησης απαρχαιωμένος. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να βελτιώσετε την εμπειρία σας.

Εξαιρετικά ευρεία ζώνη

Αφού τραβήξει την προσοχή του Τύπου, εξοπλίζοντας τους ιχνηλάτες Bluetooth της Apple, η Airtags, η τεχνολογία UWB έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μακροπρόθεσμα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ορισμένες συσκευές, όχι μόνο smartphones, αλλά και αντικείμενα των αντικειμένων καθημερινά.

 • Διαβάστε επίσης:Apple Airtags: Γνωρίστε τα πάντα πριν αγοράσετε bluetooth trackers

Τι είναι το UWB?

Το UWB είναι το ακρωνύμιο για το “Ultra Wide Band”. Πρόκειται για ένα πρότυπο ραδιοφωνικής μετάδοσης που χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη μετάδοση δεδομένων, αλλά και για τον έλεγχο τοποθεσίας και πρόσβασης.

Το UWB διαφέρει από τα πρότυπα όπως (ή όχι το) WiFi και το Bluetooth στο ότι καταλαμβάνει μια πολύ μεγάλη λωρίδα συχνότητας των 500 MHz, σε ένα φάσμα που (σύμφωνα με την περιοχή) πηγαίνει από 3,1 GHz στα 10,6 GHz και ήταν Σχεδιασμένο για να υποβληθεί (και να προκαλέσει) λιγότερη παρεμβολή με άλλα πρότυπα ασύρματης επικοινωνίας.

Το τρέχον πρότυπο μπορεί να συγχέεται με τις προδιαγραφές που αναπτύχθηκε από την “αποθανόντα” Wimedia Alliance και το ασύρματο πρότυπο USB, το οποίο σχεδιάστηκε κυρίως για μεταφορά δεδομένων και κατέλαβε την ίδια ζώνη συχνοτήτων που κληρονόμησε η UWB.

UWB 00

Όπως και άλλες τεχνολογίες, το σύστημα που ονομάζουμε σήμερα UWB ορίζεται από μια επιχειρηματική κοινοπραξία, Fira, τα οποία αποτελούν μέρος εταιρειών όπως η Apple, η Bosch, η NXP, η Qorvo, η Qualcomm, η Samsung και η Thales.

Γιατί το UWB είναι τόσο σημαντικό?

Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες μετάδοσης ασύρματων δεδομένων που αναφέρονται, το UWB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της απόστασης μεταξύ συσκευών με ακρίβεια μερικών εκατοστών. Από την άλλη πλευρά, η ροή δεδομένων του περιορίζεται σε “μερικές δεκάδες Mbit/s”.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία Fira, το πρότυπο έχει θεωρητική σημασία μέχρι 200 ​​μέτρα υπό ιδανικές συνθήκες. Στην πράξη, με Airtag και την παρουσία τοίχων και άλλων εμποδίων, το πεδίο εφαρμογής είναι φυσικά μικρότερο.

Το UWB χρησιμοποιεί παλμούς μικρού κύματος (2 νανοδευτερόλεπτα) και την τεχνική χρόνου πτήσης (TOF) για τον προσδιορισμό της απόστασης μεταξύ συμβατών συσκευών. Με το TOF, η συσκευή έκδοσης θεωρεί την απόσταση που την χωρίζει από τη δεύτερη συσκευή σύμφωνα με τον χρόνο απόκρισης της.

Επιπλέον, το σύστημα καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο την κίνηση και τη σχετική θέση μεταξύ των δύο αντικειμένων με ακρίβεια εκατοστών.

NextPit Apple Airtag 13

Σε ποια προϊόντα θα δούμε το UWB?

Εκτός από τη θέση των αντικειμένων, μια συνάρτηση που χρησιμοποιείται όχι μόνο στα Apple Airtags, αλλά και σε ορισμένες εκδόσεις των ανταγωνιστών τους, το Samsung SmartTag+, το UWB χρησιμοποιείται ήδη, για παράδειγμα, στο ηχείο HomePod Mini, με βελτιωμένη έκδοση του Η λειτουργία μεταβίβασης, η οποία συνεχίζει την ανάγνωση ήχου του smartphone στο ηχείο.

Στην περίπτωση του HomePod Mini, όταν πλησιάζετε σε ένα iPhone συμβατό με το συνδεδεμένο ηχείο, το smartphone αρχίζει να δονείται, με μεταβλητή ένταση καθώς πλησιάζει. Ταυτόχρονα, ο φωτισμός του HomePod ποικίλλει με παρόμοιο τρόπο.

Άλλες προτεινόμενες (για το ευρύ κοινό) οι χρήσεις της τεχνολογίας περιστρέφονται κυρίως γύρω από τον αυτοματισμό στο σπίτι. Για παράδειγμα, ο έλεγχος του φωτισμού δωματίου ως συνάρτηση της θέσης ενός ατόμου, του φωτισμού και της εξαφάνισης των φώτων στην είσοδο και την έξοδο των τμημάτων ή τον έλεγχο πρόσβασης στις πόρτες στις πόρτες.

Samsung Galaxy SmartTag

Η Samsung ανέφερε επίσης ότι σε συσκευές συμβατές με το UWB, η κοντινή επιλογή κοινής χρήσης παραθέτει αυτόματα άλλες συσκευές UWB, απλά δείχνοντας το smartphone σε αυτά.

Μια άλλη πιθανή χρήση είναι αυτή των παιχνιδιών, ειδικά εκείνων που απαιτούν επαυξημένη πραγματικότητα. Τα παιχνίδια για πολλούς παίκτες θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από την απλούστευση της διαδικασίας αναζήτησης του αντιπάλου, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το GPS της συσκευής.

Έξω από το σπίτι, η υποστήριξη UWB έχει ήδη υποσχεθεί να αντικαταστήσει τα πλήκτρα αυτοκινήτων, σε μια μέση έκδοση του τρέχοντος NFC, με ανακοινώσεις που έγιναν φέτος από τη BMW σε συνεργασία με τη Samsung και κατά τη διάρκεια της ίδιας της Google I/O στο Android, The Τα απαραίτητα API ενσωματώνονται στον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού συστήματος.

 • Διαβάστε επίσης:Google I/O 2021: Η ανασκόπηση των διαφημίσεων Google

Στην περίπτωση των αυτοκινήτων, η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για να ξεκλειδώσει τις πόρτες του οχήματος, αλλά και να τον εντοπίσει σε ένα χώρο στάθμευσης, προσφέροντας οπτικές, ήχους ή απθή οδηγίες όπως στην περίπτωση του HomePod Mini. Παρόμοιες ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν στις υπηρεσίες carpooling, απλοποιώντας την κυκλοφορία των ποδηλάτων, για παράδειγμα.

Θεωρητικά, θα ήταν ακόμη δυνατό να συνδυαστεί μερικές από αυτές τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, ένα συμπαγές αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τεχνολογία, ανίχνευση ιχνηλάτη αντικειμένων που σχετίζονται με αρκετές βαλίτσες που πλησιάζουν με τον ιδιοκτήτη, δεν θα μπορούσαν μόνο να ξεκλειδώσουν την πόρτα του οδηγού, αλλά να ανοίξουν τον κορμό και να διπλώσουν τα καθίσματα αυτόματα.

Το NXP, κατασκευαστής τσιπ όχι μόνο για το UWB αλλά και για το NFC, απέδειξε αυτή την τεχνολογία σε συνεργασία με τη Volkswagen, σε ένα αυτοκίνητο που αυτοματοποιούσε τον καθορισμό ενός ρυμουλκούμενου και ανίχνευσε τη σωστή εγκατάσταση του παιδικού καθίσματος, απενεργοποιώντας τον αερόσακο, αν χρειαστεί.

UWB EasyOpen Low Res

Το UWB θα μπορούσε επίσης να έχει ενδιαφέρουσες εφαρμογές για άτομα που επισκέπτονται θέσεις για πρώτη φορά, καθώς θα μπορούσε να διευκολύνει τα ταξίδια σε περιβάλλοντα ή να απλοποιήσει τη λειτουργία διαδραστικών οδηγών στα μουσεία.

Σύμφωνα με την ίδια την κοινοπραξία Fira, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξατομίκευση των διαφημίσεων και τον έλεγχο της παρουσίας στα καταστήματα.

Είναι το UWB ασφαλές?

Εκτός από τη χρήση κρυπτογράφησης στη μετάδοση δεδομένων, η ασφάλεια UWB βασίζεται επίσης στη χρήση της ίδιας της τεχνικής TOF.

Με την εκτίμηση της απόστασης με βάση το χρόνο απόκρισης και όχι με βάση την ισχύ του σήματος (μια επιλογή σε υπηρεσίες Bluetooth και ορισμένες υπηρεσίες Wi-Fi), η τεχνολογία αποφεύγει τον κίνδυνο “επιθέσεων τύπου Man-in-the-Middle” (MITM ), για παράδειγμα εκείνες που χρησιμοποιούν την ενίσχυση του σήματος για να εξαπατήσουν τη συσκευή.

Συμβατές συσκευές UWB

Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, το σύστημα UWB υπάρχει στα ακόλουθα smartphones:

 • Apple iPhone 11
 • Apple iPhone 11 Pro
 • Apple iPhone 11 Pro Max
 • Apple iPhone 12
 • Apple iPhone 12 Mini
 • Apple iPhone 12 Pro
 • Apple iPhone 12 Pro Max
 • Samsung Galaxy Σημείωση 20 Ultra
 • Samsung Galaxy S21+
 • Samsung Galaxy S21 Ultra
 • Samsung Galaxy Z Fold 2

Μεταξύ άλλων συσκευών συμβατών με αυτήν την τεχνολογία, μπορούμε να αναφέρουμε ως παράδειγμα:

 • Apple Airtags
 • Apple HomePod Mini
 • Apple Watch Series 6
 • Samsung SmartTag+

Προφανώς, η επόμενη γενιά του Google Pixel θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτήν την τεχνολογία. Οι άλλες εταιρείες που αποτελούν μέρος της κοινοπραξίας Fira είναι η Sony, η Xiaomi, η Motorola, η Oppo και η Vivo. Εκτός από τις μάρκες smartphones, εταιρείες όπως η Hyundai, η ST-Electronics και ο κατασκευαστής ιχνηλάτη κεραμιδιών είναι επίσης μέρος του ομίλου.

Η Xiaomi δεν θέλει να ξεπεράσει και έχει επιδείξει τη χρήση του UWB στο οικοσύστημα της.

Συμπέρασμα: Πρέπει να παρακολουθείτε το UWB

Η κοινοπραξία επιβεβαιώνει ότι θεωρητικά, το κόστος παραγωγής τσιπ UWB δεν διαφέρει πολύ από αυτό των εξαρτημάτων για το Bluetooth, αν όχι τις οικονομίες κλίμακας στην κατασκευή. Παρ ‘όλα αυτά, το γεγονός ότι αυτή η τεχνολογία δεν συμπεριλήφθηκε στο πρότυπο Galaxy S21 δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ταχεία διάδοση του συστήματος.

Η συμπερίληψη των API που είναι απαραίτητη στο Android και η υιοθέτηση από μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών θα είναι ζωτικής σημασίας για την υιοθέτηση του νέου προτύπου. Αλλά προσωπικά, νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα του συστήματος NFC, το οποίο δεν υπάρχει ακόμη σε όλα τα smartphones mid -range για παράδειγμα.

Παρ ‘όλα αυτά, το UWB προσφέρει ένα πρακτικό δυναμικό που ξεπερνά το NFC και τα παραδείγματα που αναφέρονται είναι μόνο μια επισκόπηση της τεχνολογίας που μπορεί να προσφέρει, ακόμη και αν θα χρειαστεί χρόνος.

Το @Eolane αποκτά εμπειρογνωμοσύνη στην τεχνολογία UWB (Ultra-Wideband).

Σχήμα uwb

Μπορεί να αντιταχθεί τον εντοπισμό ή την παρακολούθηση, να περιλαμβάνει εσωτερικές ενοικιάσεις, με ακρίβεια +/- 10 cm σε κάθετα και οριζόντια επίπεδα.

Η τεχνολογία UWB προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Εκτιμήσιμη μεταφορά υψηλού σπιτιού και ασφαλούς δεδομένων.
 • Ακρίβεια εντοπισμού ενίσχυσης.
 • Καταναλώνει χαμηλή ενέργεια.
 • Έχει παρεμβολές λόγω σύντομων παλμών.
 • Είναι οικονομικά αποδοτικό.

Οι ομάδες Éolane είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν στην εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στο προϊόν και τις υπηρεσίες σας, χωρίς να κάνετε τα αγορές σας, περιλαμβάνονται:

 • Οικιακός αυτοματισμός.
 • Εικονική πραγματικότητα.
 • Ασύρματα δίκτυα αισθητήρων.
 • Ασφάλεια.
 • Παρακολούθηση αντικειμένων.

Ενημερώστε μας πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ενσωματώσετε την τεχνολογία UWB σε έργα => Επικοινωνία.

Αμερικανική επαφή

Όλοι οι ειδικοί της αγοράς και οι ειδικοί είναι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν.

Ultra-Wideband (UWB): Πώς λειτουργεί και ποια είναι τα συμβατά smartphones ?

Από το τσιπ U1 ενσωματωμένο στο iPhone 11, γνωρίζουμε το Ultra-upband, ένα πρότυπο που σχετίζεται με Bluetooth ή Wi-Fi και επιτρέποντας την εντοπισμό αντικειμένων με ακρίβεια. Είναι η τεχνολογία που επιτρέπει στην Airtags να εργάζονται επίσης ή να βρουν το AirPods Pro 2.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, το iPhone 11 αποκαλύφθηκε με μια ιδιαιτερότητα: το τσιπ U1 του. Αυτό υποσχέθηκε να επιτρέψει μια βελτιωμένη airdrop, η οποία τώρα κατέστησε δυνατή την επισήμανση του smartphone σας σε αυτό του άλλου να του στείλει ένα αρχείο. Πίσω από αυτό το ελαφρώς χαρακτηριστικό gadget, είναι μια ολόκληρη τεχνολογία που η Apple θα ήθελε να εκδημοκρατίσει. Ultra-Wideband (UWB, ή εξαιρετικά μεγάλη μπάντα).

Έκτοτε, το πρότυπο έχει εξαπλωθεί, ακόμη και αν υπάρχει το προνόμιο μιας χούφτας συσκευών υψηλής ποιότητας, τις οποίες θα βρείτε τον πλήρη κατάλογο εδώ.

Συσκευές συμβατές με την εξαιρετικά ευρεία ζώνη

Apple Smartphones με Ultra-Wideband

Η Apple ενσωματώνει Ultra-Wideband σε όλα τα μοντέλα iPhone από το iPhone 11.

Google Smartphones με Ultra-Wideband

Η Google ενσωματώνει το UWB στο Google Pixel 7 Pro και Pixel 6 Pro.

Samsung Smartphones με εξαιρετικά ευρέως ζώνη

Είναι παρούσα στο Galaxy Samsung από τη σημείωση 20 Ultra, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S21, S22 και S23, μόνο στα μοντέλα More και Ultra, καθώς και στην πτυχή από το Z Fold 2.

Άλλα smartphones με εξαιρετικά ευρεία ζώνη

Βρίσκουμε επίσης το UWB στο Xiaomi Mix 4 και το πρόσφατο Vivo X90 Pro.

Άλλες συσκευές με Ultra-Wideband

Θα βρείτε το UWB στο Apple Watch Series 6, 7 και 8 καθώς και στο Apple Watch Ultra. Ακόμα στο Apple, το πρότυπο χρησιμοποιείται σε HomePod Mini, HomePod (2η γενιά), AirPods Pro (2η γενιά) και Airtag. Η Samsung την ενσωμάτωσε στο SmartTag+ καθώς και στους Buds Galaxy 2 Pro.

Το Ultra-Wet τι είναι ?

Το Ultra-Wideband είναι ένα ραδιόφωνο που είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, που εγκρίθηκε από τον αμερικανικό ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών το 2002. Αλλά είχε προηγουμένως παραμείνει περιορισμένη σε βιομηχανικές εφαρμογές-τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προτιμούν Bluetooth ή Wi-Fi.

Επιτρέπει τόσο πολύ ακριβείς θέσεις αντικειμένων όσο και μετάδοση δεδομένων ταχύτερα από το Bluetooth. Εδώ είναι πώς λειτουργεί και γιατί το ακούμε τώρα τώρα.

Πώς να εντοπίσετε αντικείμενα ?

Κοινό σημείο των UWB, Bluetooth και Wi-Fi: Αυτά είναι και τα τρία πρότυπα που χρησιμοποιούν Ηλεκτρομαγνητικά κύματα, Σαν φως για παράδειγμα.

Αλλά είναι ένα πολύ διαφορετικό φως από αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας, επειδή δεν βρίσκεται στην ίδια ζώνη συχνοτήτων. Το ορατό φως, για παράδειγμα, έχει συχνότητα της τάξης του 1 εκατομμυρίου GHz. Τα ραδιοκύματα, που μας ενδιαφέρουν εδώ, έχουν διάφορες συχνότητες κάτω των 15 GHz. Όταν οι συσκευές επικοινωνούν ασύρματα, λαμβάνουν σήματα ακριβούς συχνότητας (ή χρώματος εάν αναλάβουμε αναλογία με φως). Οι αρχές των τηλεπικοινωνιών εξασφαλίζουν τη χρήση ζωνών συχνοτήτων για να αποφύγουν οποιαδήποτε κακοφωνία.

Για τα ραδιοκύματα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μας ζωή, ο αέρας δεν είναι διαφανής. Είναι σαν όταν κολυμπάτε υποβρύχια: μπορείτε να δείτε κάποια απόσταση, αλλά το νερό απορροφά σταδιακά το φως και γίνεται αδιαφανές σε απόσταση. Ομοίως, τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα αποδυναμώνουν όταν ταξιδεύουν, με διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με τη ζώνη συχνοτήτων τους.

5 μέτρα ακρίβειας ανά Wi-Fi, 1 έως 2 μέτρα ανά Bluetooth 5.0

Ένα smartphone μπορεί έτσι να εκπληρώσει μια συνάρτηση του “αισθητήρα εγγύτητας”, και σημειώστε εάν είναι αρκετά κοντά σε μια ετικέτα έκδοσης για να εισαγάγετε ένα συνεχές σήμα. Αυτό επιτρέπουν οι μεγάλες δύο τεχνολογίες Bluetooth Low Energy (BLE) και το Ασύρματος. Αλλά δεν είναι ακόμη μέτρηση απόστασης. Ωστόσο, αν καταφέρουμε να μετρήσουμε τη δύναμη του σήματος, δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι όσο ισχυρότερο είναι το σήμα, τόσο χαμηλότερη είναι η απόσταση ?

Αυτό κάνουν οι τρέχουσες τεχνολογίες, αλλά δεν είναι αποτελεσματικές, για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, απλά βάλτε ένα μεταλλικό ή συγκεκριμένο εμπόδιο μεταξύ της ετικέτας και του τηλεφώνου έτσι ώστε το σήμα να αποδυναμώσει σημαντικά. Δεύτερον, υπάρχει ανησυχία για παρεμβολές. Εάν υπάρχουν πάρα πολλά σήματα του ίδιου χρώματος (ή συχνότητας), κάτι που συμβαίνει συχνά στις ζώνες Bluetooth και Wi-Fi, αυτό του φάρου θα το βρει γρήγορα πνιγμένο στη μάζα. Αποτέλεσμα, η ακρίβεια μιας θέσης είναι περίπου 5 μέτρα ανά Wi-Fi και 1 έως 2 μέτρα ανά Bluetooth 5.0.

ΜΕΓΑΛΟ’Uwb παρέχει λύσεις σε αυτά τα δύο προβλήματα. Λειτουργεί με πολύ γρήγορες παρορμήσεις. Αντί να μετρήσουμε την ισχύ του σήματος, μπορούμε να μετρήσουμε το Ωρα πτήσης (TOF), δηλαδή ο χρόνος που απαιτείται για να σηματοδοτήσει τη μετάβαση από τη μια συσκευή στην άλλη. Η ταχύτητα του φωτός είναι σχεδόν σταθερή, αυτό επιτρέπει με τρεις ετικέτες να τριγωνοποιούν μια θέση με ακρίβεια 5-10 εκατοστών. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το UWB εκπέμπει σε μια μεγάλη λωρίδα συχνότητας: Εάν υπάρχουν πάρα πολλές παρεμβολές φωτός σε ένα δεδομένο χρώμα, τα άλλα χρώματα επιτρέπουν να αντισταθμίσουν.

Αποθήκες smartphones

Πού χρησιμοποιούμε το UWB σήμερα ? Κυρίως σε αποθήκες. Σε αυτά τα μέρη, πρέπει να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ακρίβεια τη θέση αυτού ή αυτό το εμπόρευμα, ή να παρακολουθείτε τις παλέτες μεταφοράς που γλιστρούν στους διαδρόμους. Εάν το UWB δεν έχει ακόμη εξαπλωθεί πολύ πέρα ​​από τις βιομηχανικές εφαρμογές, είναι πρώτα απ ‘όλα επειδή τα συστατικά της είναι ιστορικά πιο ακριβά από αυτά μιας κεραίας Bluetooth ή Wi-Fi.

Το UWB είναι ασυνήθιστο στο ευρύ κοινό, οι κατασκευαστές διαφόρων συσκευών δεν είχαν λόγους να το ενσωματώσουν με τη σειρά τους. Ένας φαύλος κύκλος γνωστός μεταξύ των τεχνολογικών προτύπων, και ότι η Apple θέλει εύκολα να σπάσει. Για παράδειγμα, η επιχείρηση είχε ενσωματώσει τη θύρα USB στα iMac της στα τέλη της δεκαετίας του 1990, διαδίδοντας έτσι ένα αποτελεσματικό πρότυπο που αγωνίστηκε να απογειωθεί. Με την έξοδο της Airtag, η εταιρεία Apple έχει ανανεώσει αυτό το Credo.

Τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του UWB

Πέρα από τη θέση, το UWB έχει άλλους γύρους στην τσέπη του. Επιτρέπει τη μεταφορά μεταξύ 6 και 8 MB/s δεδομένων, το οποίο είναι μεγαλύτερο από τα 2 MB/s του Bluetooth 5.0, και η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ κάτω από αυτή του Wi-Fi. Η Apple επιθυμεί να το εκμεταλλευτεί για ένα βελτιωμένο airdrop, αλλά αρχίζουμε να βλέπουμε ανακαλύψεις σε άλλες περιοχές. Στα τέλη Αυγούστου 2019, ο κατασκευαστής ημιαγωγών NXP εντάχθηκε στο εμπορικό σήμα Volkswagen για να επιδείξει ένα πλήκτρο αυτοκινήτου UWB. Αυτό θα επέτρεπε να κοσμούν τις επιθέσεις με ρελέ, όλο και περισσότερο που εμπλέκονται σε πτήσεις αυτοκινήτων με χέρια -χωρίς είσοδο, εξασφαλίζοντας ότι το κλειδί είναι πολύ ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο.

Άρθρο γραμμένο με τέσσερα χέρια με Castro Vic.

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, οι συνάδελφοί μας χρειάζονται. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά τους