Το νέο Toyota Prius μπροστά από την παλιά γενιά, χειρισμός – Toyota Prius 5 (2023): Το Prius βάζει το Watts

Χειρισμός – Toyota Prius 5 (2023): Το Prius βάζει το Watts

Αυτό το μοντέλο σας ενδιαφέρει ?

Toyota Prius 5 (2023) εναντίον Prius 4: Όλα όσα αλλάζουν

 • 1/10Το Toyota Prius 5 (σε κίτρινο) θα φτάσει στην αγορά την άνοιξη του 2023. Θα αναλάβει από το τρέχον που ξεκίνησε το 2016
 • 2/10Σε αντίθεση με το τρέχον (σε μπλε) που προσφέρεται σε κλασική υβριδική έκδοση και επαναφορτιζόμενο υβριδικό με δύο διαφοροποιημένα στυλ στο τελικό επίπεδο, το νέο Toyota Prius θα παραδοθεί μόνο
 • 3/10Ο πίνακας ελέγχου του Toyota Prius 5 είναι σαφώς στο μυαλό αυτού του ηλεκτρικού SUV Toyota BZ4X
 • 4/10Η μαύρη οροφή του Toyota Prius 5 καλύπτεται με ηλιακούς συλλέκτες
 • 5/10Το Toyota Prius 5 ρύγχος έχει ένα ελαφρώς πνεύμα Lexus. Είναι μάλλον ανταμείβοντας
 • 6/10Το νέο Toyota Prius αποκαλύφθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022
 • 7/10Ο πίνακας ελέγχου του Toyota Prius 4 είναι πολύ δακτυλογραφημένο minivan με ιδιαίτερα κεντρικά όργανα
 • 8/10Τα πίσω φώτα εγκαταλείπουν το σχήμα τους
 • 9/10Το Toyota Prius αποκαταστάθηκε το 2018
 • 10/10Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, η τέταρτη γενιά του Prius δεν θα περίμενε πολύ για να προσθέσει μια επαναφορτιζόμενη έκδοση στην περιοχή του
 • 10/10Το Toyota Prius 5 (σε κίτρινο) θα φτάσει στην αγορά την άνοιξη του 2023. Θα αναλάβει από το τρέχον που ξεκίνησε το 2016

Αυτό το μοντέλο σας ενδιαφέρει ?

Χειρισμός – Toyota Prius 5 (2023): Το Prius βάζει το Watts

Το καλύτερο υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο μετασχηματίζεται. Ο σχεδιασμός, η πλατφόρμα και ο κινητήρας έχουν αναθεωρηθεί από δάπεδο μέχρι οροφή. Αναμένεται την άνοιξη, η πέμπτη γενιά της Toyota Prius θα πωληθεί αποκλειστικά σε επαναφορτιζόμενη έκδοση στην επικράτειά μας. Ήμασταν από τους πρώτους που πήραν τον τροχό.

Χειρισμός - Toyota Prius 5 (2023): Το Prius βάζει το Watts

Εν συντομία

5η γενιά
Ισχύς: 223 hp
Από € 45.000*

Το Prius είναι το αιχμής της σειράς Hybrid της Toyota για 25 χρόνια. Τάση για τις αρχές του, το ιαπωνικό sedan καθιερώθηκε γρήγορα ως το σύμβολο του μαχητικού οικολόγου. Χρειάστηκαν μερικά χρόνια για να εγκατασταθεί η έννοια της υβριδοποίησης και τα οφέλη της με το ευρύ κοινό πριν από την ικανοποίηση της επιτυχίας που γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή έναν τίτλο αυτοκινήτου το έτος (το 2005) και σχεδόν 22 εκατομμύρια αντίτυπα που πωλήθηκαν από το 1997. Αυτή η επιτυχία η Toyota έχει, με την πάροδο των ετών, αρνήθηκε σε ολόκληρο το εύρος, ορισμένα μοντέλα όπως το CH-R ή το Corolla έρχονται ακόμη και για την εξάλειψη των πωλήσεών της.

Αυτή η νέα γενιά είναι χαμηλότερη (-5 cm) και ελαφρώς μικρότερη (4, 51 m) από το Αυτό το υψηλό -end livery, εξοπλισμένο με 19 ζάντες

Για αυτή την πέμπτη και τη νέα γενιά, η Toyota ήθελε να προσφέρει περισσότερη συγκίνηση στο sedan του. Έξοδος από τη σιλουέτα Tricorps. Το Prius προσφέρει τον εαυτό του ένα λιγότερο exuberant design που έχει ως αποτέλεσμα μια αλλαγή των αναλογιών. Αυτή η νέα γενιά είναι χαμηλότερη (-5 cm) και ελαφρώς μικρότερη (4, 51 m) από το παλιό. Οι προεξοχές μειώνονται, το μεταξόνιο εξελίσσεται και το παρμπρίζ έχει μειωθεί. Το αποτέλεσμα οδηγεί σε ένα σχέδιο που είναι κομψό και δυναμικό που θα πρέπει να αποπλανήσει ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Αυτή η γραμμή επισημαίνεται από μεγάλες 19 ζάντες και τη νέα πολύ λεπτή υπογραφή φωτός με τη μορφή των άγκιστων, η οποία θα βρεθεί επίσης στο επόμενο CH-R.

Ο πίνακας ελέγχου επιστρέφει σε μια πιο παραδοσιακή εξέλιξη με ένα όργανο που αναβλήθηκε πίσω από το τιμόνι και μια οθόνη πολυμέσων στην οριζόντια θέση

μεγάλο Ο κορμός είναι ευρύ και βαθύς, αλλά ο όγκος του είναι απογοητευτικός. Μόνο 284 λίτρα διαθέσιμα. Εναντίον

Στο σκάφος, ο πίνακας ελέγχου επιστρέφει σε μια πιο παραδοσιακή διάταξη με ένα όργανο που αναβλήθηκε πίσω από το τιμόνι και μια οθόνη πολυμέσων στην οριζόντια θέση. Η ποιότητα των υλικών είναι σωστή. Ο πίνακας ελέγχου καλύπτεται με ένα εύκαμπτο πλαστικό, αλλά αρκετές καλύψεις στο επάνω μέρος κάνουν χαμηλή, ζημιά.

Ζυγίζουμε ενάντια στην παρουσία πολλών κουμπιών εντολών και της μειωμένης (7 ”) μορφής ψηφιακών οργάνων. Οι Ιάπωνες δεν αποφεύγουν τη μετάβαση σε όλους τους ψηφιακούς με κεντρική οθόνη αφής 12,3 -ιντσών με απόδοση και σαφώς υψηλότερη ανάλυση. Ο εσωτερικός φωτισμός LED είναι “ενεργός” και αντιδρά στις συνθήκες κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, σε πυρκαγιά ή σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, αν το αυτοκίνητο που προηγείται σας έχει φύγει, ο Prius σας λέει ότι ο τρόπος είναι ελεύθερος.

μεγάλο Το μαξιλάρι αφής έχει το πρόσφατο σύστημα του

Για τους επιβάτες, το νέο Prius φυσάει ζεστό και κρύο. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο προσφέρει ένα όμορφο χώρο στα πόδια στα πίσω καθίσματα. Από την άλλη πλευρά, αυτή η προφίλ σιλουέτα με απομακρυσμένο παρμπρίζ έχει το μερίδιό της σε δυσκολίες. Πρώτον, μειώνει την ορατότητα για τον οδηγό. Στη συνέχεια, τιμωρεί την φρουρά στην οροφή στα πίσω καθίσματα. Ένας ενήλικας άνω του 1m75 θα δει το κεφάλι του να τρίβει στο περίπτερο. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί μια μικρή σήραγγα μετάδοσης που έρχεται να τιμωρήσει τη θέση της μέσης.

Ενημερωτικό δελτίο

Ο όγκος του θώρακα ήδη μόνο στη τρέχουσα γενιά δεν προχωράει. Το τελευταίο πέφτει στα 284 λίτρα (VDA), λιγότερο από ένα στήθος clio ! Ένα σκορ είναι πολύ δίκαιο για ένα sedan αυτού του μεγέθους. Παρουσιάζουμε τον εαυτό μας με μια ευρεία επιφάνεια φόρτωσης και διαμονή για καλώδια κάτω από το πάτωμα.

Πάντα τόσο νηφάλιο αλλά πολύ πιο ισχυρό

Με τώρα 223 hp που αποστέλλονται στους εμπρός τροχούς, ο Prius κερδίζει δυναμισμό χωρίς να κάνει το

Το νέο Prius έχει δύο τύπους μηχανικών: απλό υβριδικό και επαναφορτιζόμενο υβριδικό. Μόνο οι τελευταίοι, πιο κερδοφόροι για τον κατασκευαστή, θα εισαχθούν στην Ευρώπη. Υπάρχει ακόμη και μια έκδοση 4 τροχών, που προσφέρεται σε όλη την ημερήσια διάταξη που δεν πρέπει ποτέ να φτάσει μαζί μας.

Η Toyota αλλάζει αυτήν την ομάδα μοτοσικλέτας για την περίσταση. 1.8 Η ουσία δίνει τη θέση του σε ένα 2.0 από 148 hp, που σχετίζεται με ηλεκτρικό κινητήρα 160 hp, ο οποίος παρέχει συνδυασμένη ισχύ 223 hp, που αποστέλλεται στους μπροστινούς τροχούς. Να είναι πρακτικά διπλάσιο από το ρεύμα ! Η άφιξη μιας μπαταρίας μεγαλύτερης χωρητικότητας (13,6 kWh), που τώρα στεγάζεται κάτω από το πίσω κάθισμα, του επιτρέπει να διπλασιάσει σχεδόν την ακτίνα δράσης του σε όλα τα ηλεκτρικά. Η Toyota ανακοινώνει 69 χλμ.

Μια νέα λειτουργία οδήγησης για τη βελτιστοποίηση των ηλεκτρικών φάσεων

Ένα Prius που επιταχύνεται τόσο ισχυρό όσο ένα clio Rs μέχρι 100 km/h (6,8 s) ? Ποιος θα το πίστευε ? Το ζευγάρι της ηλεκτρομινέτης (πιο ισχυρό) φέρνει τη δόση βιταμίνης που έλειπε στο Ιαπωνικό. Η οδήγηση γίνεται πιο διασκεδαστική από ό, τι πριν με ζωντανή εκκίνηση και παρατεταμένη επιτάχυνση στο μέσο του καθεστώτος, παρά το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με συνεχή παραλλαγή (ECVT), η οποία (παρά τη μεγάλη αξιοπιστία) αγωνίζεται να ξεχαστεί όταν στρίψουμε το σωστό πεντάλ. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται σε 177 km/h σε υβριδική λειτουργία και 135 km σε όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες.

Το μειωμένο κέντρο βάρους και τα διευρυμένα κομμάτια προσφέρουν σταθερότητα υψηλής ταχύτητας Prius

Η Toyota έχει αλλάξει τους διαφορετικούς τρόπους οδήγησης του μοντέλου της. Είναι δυνατόν να το διαμορφώσετε σε όλα τα “EV” Electric, σε “αυτόματη” λειτουργία που επιλέχθηκε για τη δοκιμή μας, αλλά και σε λειτουργία HEV-EV, η οποία λειτουργεί σε συνεννόηση με την πλοήγηση προκειμένου να μεγιστοποιηθεί οι ηλεκτρικές φάσεις και η χαμηλότερη κατανάλωση. Αυτή η λειτουργία λαμβάνει υπόψη την ταχύτητα, την απόσταση καθώς και την κλίση του δρόμου. Τέλος, είναι δυνατόν να επαναφορτίσετε την μπαταρία με τη μηχανή θερμότητας χάρη στη λειτουργία “φορτίου”.

Μια μέση κατανάλωση 3,9 l/100 km σε υβριδική λειτουργία

Με την οδήγηση με καλή ταχύτητα σε ένα μάθημα που αποτελείται από την πλειοψηφία των δευτερευόντων δρόμων και χωρίς να ασκεί ποτέ την οικολογική οδήγηση παρατηρήσαμε κατά μέσο όρο 3,9 l/100 km. Λαμβάνοντας υπόψη την έγκριση και τον προτεινόμενο δυναμισμό, είναι ένα πολύ καλό σκορ. Μόλις οι μπαταρίες “κενές”, το Prius λειτουργεί ως απλό υβρίδιο. Μια περιοχή που κυριαρχεί τέλεια. Η κατανάλωση στη συνέχεια ανεβαίνει πολύ λίγο, περίπου 4,4 l/100 km. Θα χρειαστεί να έχετε κατά νου ότι με την άφιξη μιας μεγάλης μπαταρίας, η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι πλέον ισοδύναμη με εκείνη ενός Yaris (40 λίτρα).

μεγάλο Μικρή απογοήτευση. Οι κορυφές ισχύος φόρτισης στα 3,5 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα. Θα χρειαστούν περισσότερες από 4 ώρες για να γεμίσετε την μπαταρία 13,6 kWh

Είναι δυνατόν να προχωρήσουμε λίγο περισσότερο στη διαδικασία αποταμίευσης επιλέγοντας μια οροφή εξοπλισμένη με ηλιακούς συλλέκτες (περίπου € 3.000), η οποία θα ανακτήσει το ισοδύναμο των δέκα χιλιομέτρων την ημέρα. Το Régenerative “B” Regenerative πέδηση είναι επίσης παρούσα για τη βελτιστοποίηση της ανάκτησης ενέργειας. Η διαμόρφωση της έντασης απαιτεί μισή δωδεκάδα χειρισμών μέσω του ενσωματωμένου υπολογιστή.

Η ισχύς φόρτισης είναι απογοητευτική. Πρώτον, ο Prius δέχεται μόνο εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε αντίθεση με ορισμένους ανταγωνιστές όπως το GLA Mercedes 250ο ικανό να λάβει άμεσο ρεύμα. Τότε τα καλύμματα ισχύος του στα 3,5 kW. Ο ανταγωνισμός προσφέρει γενικά ένα γρήγορο φορτίο, πληκτρολογήστε το Wallbox, έως και 7,4 kW.

Είναι δυνατόν Δ Το e-cvt box

Με τις εκτεταμένες φωνές, ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους και επανεξέταση εναιωρήματος (Mac Pherson στο μπροστινό και διπλό τριγωνισμό στο πίσω. Η σταθερότητα βελτιώνεται με σταθεροποιημένη ταχύτητα όπως σε έναν αυτοκινητόδρομο για παράδειγμα. Οι Ιάπωνες είναι δυναμικοί χωρίς να απομακρύνονται από ένα καλό επίπεδο άνεσης.

Ο συμβιβασμός του

Αυτή η άνεση αντανακλάται στην ποιοτική ηχομονωτική ηχομόνωση και πολύ καλά -βαθμονομημένη απόσβεση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, που πραγματοποιήθηκε στο νότο της Ελλάδας, ο Prius ήταν σε θέση να διατηρήσει την οσφυϊκή μας από τις πολλές ατέλειες του δρόμου. Επιπλέον, εξοπλισμένο με 19 ‘πνευματική βόλτα’ ‘. Καλή δουλειά. Ο δυναμισμός μεταφέρεται από ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους, ευρύτερες φωνές και πολύ καλύτερη αεροδυναμική.

Ο “Satoki Oya”, ο επικεφαλής μηχανικός του Prius πήρε επομένως την αρχική του πρόκληση. Για να προωθήσετε το μωρό σας σε δύο βασικούς τομείς: Σχεδιασμός και οδήγηση.

Το νέο υβριδικό Prius αυξάνει τον συναισθηματικό δρομέα της συμπεριφοράς του από έναν όροφο. Οι Ιάπωνες προσθέτουν τώρα την οδηγική ευχαρίστηση και την απόδοση, στο κύριο περιουσιακό της στοιχείο: ελεγχόμενη κατανάλωση. Οι τιμές και το εύρος δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί προς το παρόν, ωστόσο αναμένουμε ακόμη υψηλότερη τιμή εκκίνησης από τον προκάτοχό της, περίπου 45.000 €.

*εκτίμηση.