Δοκιμή – Toyota Prius (2023): Έως 86 χλμ. Σε 100% ηλεκτρικό, το νέο Toyota Prius Hybrid με μεγάλη αυτονομία έχει τελικά τιμή

Το νέο υβριδικό Toyota Prius με μεγάλη αυτονομία έχει τελικά τιμή

Prius Lounge (από € 51.500)

Δοκιμή – Toyota Prius (2023): έως 86 χλμ. Σε 100% ηλεκτρικό

Υβριδικό του λαού για ένα τέταρτο του αιώνα, ο Prius έχει σήμερα περισσότερες πολυτελείς φιλοδοξίες, επιβάλλοντας μια επαναφορτιζόμενη υβριδική κινητοποίηση, ακόμα πιο αποτελεσματική αλλά πολύ πιο ακριβή. Ταυτόχρονα, το Ugly Duckling έχει μετατραπεί για να αποκαλύψει μια πολύ πιο ελκυστική εμφάνιση, αλλά λιγότερο ευνοϊκή για την κατοικία. Ποια είναι η εμπορική στρατηγική της Toyota ?

Σε 25 χρόνια καριέρας, ο Prius έχει εξελιχθεί πάρα πολύ στις γενιές. Pioneer των υβριδίων κατά την έναρξή του το 1997 με το πρόσχημα ενός συμπαγούς χωρίς χαρακτήρα, υιοθέτησε γρήγορα την εξαιρετική σιλουέτα που συνέβαλε στην επιτυχία της από τη δεύτερη γενιά το 2003. Ένα sedan που μοιάζει με minivan, το οποίο βάζει τα πάντα στην αεροδυναμική με δικά έξοδα – σαφώς παραδοχής – σχεδιασμού.

Στη συνέχεια, η Toyota πηγαίνει τόσο πολύ ώστε να σερφάρετε την εικόνα που αρχίζει να κολλάει στο δέρμα του. Με τις ακόλουθες γενιές, τώρα το κύλινδρο στο Prius γίνεται μια μαχητική πράξη . Ένα τέτοιο μοντέλο διάσπασης, για να μην πείτε άσχημο, σας επιτρέπει να εμφανίσετε με σαφήνεια την οικολογική σας συνείδηση !

Τούτου λεχθέντος, ο Prius δεν υιοθέτησε αμέσως την επαναφορτιζόμενη υβριδοποίηση, ενσωματωμένη στο εύρος στα μέσα του φορέα της τρίτης γενιάς το 2012. Σήμερα βλέπουμε μια πραγματική στροφή 180 μοιρών. Το νέο Prius έχει μια δυναμική εμφάνιση και προσφέρεται μόνο σε επαναφορτιζόμενο υβριδικό στην Ευρώπη ! Μα τι έγινε ?

Toyota Prius

Η πλήρης οικογένεια Prius

Χαίρομαι που γνωρίζετε: Προβλέψτε την αγορά και τη μεταπώληση.

Είναι δυνατόν να γνωρίζετε την αξία μεταπώλησης ή ανάκτησης του οχήματός σας χάρη στην βαθμολογία Turbo Car της Toyota Prius, την εναλλακτική λύση στην ακτή Argus.

Η συνταγή Tesla ?

Κοιτάξτε λοιπόν αυτήν την αθλητική σιλουέτα ! Οι αναλογίες είναι χαριτωμένες, οι λεπτομέρειες είναι λεπτές, δεν έρχεται ο εκκεντρισμός για να χαλάσει ένα από τα προφίλ. Η πέμπτη γενιά του Prius σας κάνει σαφώς να θέλετε. Είμαστε μακριά από το ρεαλιστικό ταξί που όλοι έχουμε κατά νου.

Το Prius 5 φαίνεται να συμφωνεί να κάνει κάποιο συμβιβασμό για να ευχαριστήσει. Με το 5 εκατοστά της μείωσε το περίπτερο (1,41 μ.) Και το τεντωμένο μεταξόνιο της ακόμα περισσότερο, αθλείται μια λεπτή σιλουέτα (4,60μ). Οι διευρυμένες διαδρομές 22mm αποκαλύπτουν γενναιόδωρους γοφούς με βάση τις όμορφες ζάντες 19 ιντσών. Νομίζουμε ότι ονειρευόμαστε !

Θέλεις κι άλλο ? Ενίσχυση του 4 -πύλη του 2.0 Ατμοσφαιρικά λίτρα 152 hp σε συνδυασμό με ηλεκτρικό κινητήρα 163 hp, το νέο Prius αναπτύσσει τώρα μια συνδυασμένη ισχύ 223 hp (έναντι 122 hp προηγουμένως)…

Και αυτό το δυναμικό πνεύμα επιβεβαιώνεται στο πλοίο ! Η θέση οδήγησης είναι χαμηλή και το παρμπρίζ είναι πολύ κεκλιμένο. Είμαστε κυρίως έκπληκτοι από το τιμόνι της μικρής διαμέτρου που θυμάται το i-cockpit του Peugeot . Δεν είναι ιδανικό για όλα τα πρότυπα, αλλά σίγουρα κερδοφόρα για αισθήσεις οδήγησης.

Toyota Prius

Το μικρό μπλοκ ανυψωμένων οργάνων προσαρμόζεται στο συμπαγές μέγεθος του νέου τιμονιού. Τα υπόλοιπα έπιπλα είναι πολύ εκλεπτυσμένα, χάρη στο σύστημα πολυμέσων 12,3 -ιντσών που καταλαμβάνει κεντρικό χώρο

Χάρη στα πρότυπα WLTP !

Αλλά γιατί τότε η Toyota εγκατέλειψε την υβριδική κινητοποίηση στην οποία δημιούργησε την επιτυχία του μοντέλου ? Στην πραγματικότητα, μόνο στην Ευρώπη προσφέρεται μόνο σε επαναφορτιζόμενο υβρίδιο. Και ο λόγος είναι απλός ..

Τα επαναφορτιζόμενα υβρίδια δεν δικαιούνται πλέον το οικολογικό μπόνους από τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία είναι πιο ευνοημένη από το πρότυπο WLTP . Και μιλάμε εδώ περισσότερο, αφού η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 υπολογίζονται με την κυκλοφορία 2/3 του χρόνου σε 100% ηλεκτρικό.

Αποτέλεσμα, το νέο Prius εμφανίζει μια μικτή κατανάλωση που έχει εγκριθεί από 0,5 l/100 km… και εκπομπές CO2 11g/km… που είπε γελοίο ?

Toyota Prius

Με ένα τέτοιο προφίλ, δεν έχουμε πάρα πολλή ψευδαίσθηση για την κατοικία στα πίσω καθίσματα. Δικαίως, επειδή το δικαίωμα να μειώσετε το κεφάλι σας για πρόσβαση στην καμπίνα ..

Πρωταγωνιστούν όλες οι κατηγορίες

Αλλά προσέξτε επειδή το Prius είναι σίγουρα ευνοημένο, αυτό δεν μειώνει τις ιδιότητές του. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει τη νέα αναφορά στην κατηγορία. Ο στόχος που ανακοινώθηκε από την Toyota: Συμφιλίωση της αποτελεσματικότητας ενός ηλεκτρικού μοντέλου 100%, με την ευκολία χρήσης ενός υβριδικού μοντέλου. Με τώρα 223 hp κάτω από το δεξί πόδι, θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει μια νέα οδηγική ευχαρίστηση, η οποία δεν θα απευθύνει έκκληση στους οπαδούς του Extreme Ecoconduite.

Έτσι, από την άποψη των νέων χαρακτηριστικών, το Prius έχει μια μπαταρία τώρα 13,6 kWh (σε σύγκριση με 8,8 kWh πριν) που επιτρέπει όχι λιγότερο από 86 χλμ. Αισθητείας σε 100% ηλεκτρικό με τις ζάντες των 17 ιντσών. Μια νέα εγγραφή στην κατηγορία. Ακόμα κι αν το σχήμα πέσει 72 χλμ. Μακριά με τις ζάντες των 19 ιντσών του δοκιμαστικού μας μοντέλου με το φινίρισμα σαλόνι.

Ταυτόχρονα, αυτή η 30% πιο συμπαγής μπαταρία βρίσκει τώρα τη θέση της κάτω από το πίσω κάθισμα, απελευθερώνοντας έτσι περισσότερο όγκο κορμού (μόνο 284 λίτρα). Ένας όμορφος ενάρετος κύκλος. Αλλά αυτό παραμένει η ικανότητα ενός απλού αυτοκινήτου της πόλης, όχι της οικογενειακής μορφής sedan.

Toyota Prius, μια όλο και πιο επιτυχημένη 5η γενιά – turbo δοκιμή 10/09/2023

Toyota Prius

Με 284 λίτρα, ο όγκος του κορμού είναι αυτός ενός αυτοκινήτου της πόλης

Και στην πράξη ?

Το La Prius προσφέρει τρεις λειτουργίες οδήγησης: EV (100% ηλεκτρικό), HV (Hybrid) και Auto. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας που διεξήχθη στην περιοχή του Αμβούργου στη Γερμανία στο τιμόνι της έκδοσης High -end, έχουμε ταξιδέψει 65 χλμ. Χωρίς να καταναλώνουμε την παραμικρή σταγόνα βενζίνης σε λειτουργία EV. Η ισχύς στη συνέχεια περιορίζεται σε εκείνη του ηλεκτρικού κινητήρα ή 163 hp. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από αρκετό για να εξασφαλιστεί η ευχάριστη λειτουργία, χάρη στη μέγιστη διαθέσιμη ροπή χωρίς καθυστέρηση . Είτε στην πόλη είτε σε γρήγορο κομμάτι.

Σημειώστε ότι υπό αποκλειστικά αστικές συνθήκες, η Toyota ισχυρίζεται ότι θα ήταν δυνατό να ταξιδέψει μέχρι και 98 χλμ. (Με τις ζάντες των 19 ιντσών). Είναι επίσης δυνατή η επαναφόρτιση της μπαταρίας με τη μηχανή θερμότητας μέσω της λειτουργίας “φορτίου”.

Αλλά οι πιο ενδιαφέρουσες ανησυχίες για τη συνέχιση. Δεδομένου ότι όταν η μπαταρία είναι κενή, η επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία λειτουργεί τότε όπως αυτή ενός κλασικού υβριδίου, χάρη σε ένα ενεργειακό απόθεμα σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό σύστημα αναγέννησης.

Toyota Prius

Έχουμε επίσης μια λειτουργία Β που ενισχύει την ανάκτηση ενέργειας και την αίσθηση του φρένου του κινητήρα. Πρακτικό, αλλά θα προτιμούσαμε την παρουσία παλετών οδήγησης !

Έτσι, μετά από εκατό χιλιόμετρα σε μια μικτή πορεία σε υβριδική λειτουργία, η κατανάλωση δημιουργήθηκε περίπου 3,7 l/100 km . Μόλις αδειάσει η μπαταρία, η βαθμολογία σταθεροποιηθεί στα 4,5 l/100 km μετά από επιπλέον πενήντα χιλιόμετρα. Πολύ λογικό για ένα όχημα σχεδόν 1,6 τόνων.

Τέλος, παραμείνετε τις αισθήσεις οδήγησης. Και καλά νέα, η Toyota κατάφερε να διαγράψει ή ακόμα και να διαγράψει όλα τα ελαττώματα που είναι εγγενή σε αυτόν τον τύπο μηχανικής. Με την αύξηση της ισχύος, το δεξί πόδι είναι ελαφρύτερο και το κουτί E-CVT είναι επομένως πιο διακριτικό. Η απόδοση στα 0 έως τα 100 km/h πρέπει να είναι ρητή: 6,8 s… είναι η εποχή ενός μικρού αθλητισμού. Ακόμη και σε περίπτωση γρήγορης διαδρομής, οι αισθήσεις σκι και συντονισμού της μετάδοσης είναι σαφώς εξασθενημένες.

Σημειώνουμε επίσης ότι η διοίκηση γίνεται πιο επικοινωνιακή με την απόκτηση συνέπειας. Ακόμη και τα κέρδη συμπεριφοράς στην ακρίβεια χάρη στο κέντρο χαμηλής βαρύτητας και μια καλύτερη βαθμονομημένη απόσβεση. Αρκετά σταθερή για να συγκρατήσει τις κινήσεις του σώματος, χωρίς να βλάψει την άνεση . Ακόμη και με τα χαμηλά ελαστικά μας, το Prius παραμένει λεπτό σε παραμορφωμένο ή κατεστραμμένο δρόμο.

Toyota Prius

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ που είναι εγκατεστημένα στην οροφή επιτρέπουν – σύμφωνα με την Toyota – να ανακάμψουν έως και 9 χιλιόμετρα αυτονομίας την ημέρα

Έκρηξη τιμών

Παραμένει η τιμή. Και εκεί είναι ένα πραγματικό χτύπημα. Το νέο Prius ξεκινά από 43.900 ευρώ. Χρειάζονται 46.500 ευρώ για το φινίρισμα σχεδιασμού με ζάντες 19 ιντσών. Και όχι λιγότερο από 51.500 ευρώ για το σαλόνι ειδικότερα εξοπλισμένο με την ηλιακή οροφή.

Τιμές πάνω από 3 έως 4.000 ευρώ σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά (στην έκδοση PHEV). Που τοποθετεί το μοντέλο προσώπου με το VW Golf Ehybrid (46.775 ευρώ) και Peugeot 308 Hybrid (47.470 ευρώ) προσφέροντας ένα θερμότερο εσωτερικό, ειδικά μέσω πιο ανταμείβοντας υλικά. Σε αυτήν την τιμή, θα πρέπει να περιμένουμε υπηρεσίες premium, με κάθε τρόπο. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Toyota Prius

Με χωρητικότητα φορτίου μόνο 3,5 kW, μια πλήρης επαναφόρτιση απαιτεί τουλάχιστον 6 ώρες ! Η Toyota θα πρέπει τουλάχιστον να προταθεί ως ανταγωνιστές της, ένας προαιρετικός φορτιστής 7,4 kW που επιτρέπει την πρόσβαση σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης

Τεχνικός τίτλος

Μοντέλο δοκιμής: Toyota Prius – Lounge Finish

Διαστάσεις l x w x h 4.599 x 1.782 x 1.430
Μίνι / μέγιστο όγκο του κορμού 284 λίτρα
Μεταξόνιο 2,75 μ
Εκφορτωμένο βάρος 1.545 kg
Μετατόπιση κινητήρα θερμότητας 4 κύλινδροι – 1.987 CC (152 hp)
Ηλεκτρικός κινητήρας Μόνιμος μαγνήτης σύγχρονος (163 hp)
Συνολική συνδυασμένη ισχύ 223 CH
0 έως 100 km/h 6.8 s
Χωρητικότητα μπαταρίας 13.6 kWh
100% ηλεκτρική αυτονομία Έως 86 χλμ. (72 χλμ. Σε 19 ίντσες)
 • – Κοίτα
 • – 100% ηλεκτρική αυτονομία
 • – Εκτέλεση
 • – Τιμές
 • – Όγκος κορμού / κατοίκησης
 • – Χωρητικότητα φόρτισης

Το Prius έχει αλλάξει σαφώς το πρόσωπό του ! Ως ευχάριστο να κοιτάξουμε από ό, τι η οδήγηση τώρα, είναι πιο αποκλειστική και χάνει λίγο από ό, τι έκανε το αλάτι: ορθολογικότητα. Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα του έχει τις υποσχέσεις του, αλλά σε ποια τιμή … δεν θα γίνει ο πληθωρισμός σίγουρα απαράδεκτος για τους πελάτες του Prius Full Hybrid, του οποίου η τιμή ξεκίνησε από τα 30.950 ευρώ. Το τελευταίο δεν θα έχει καμία επιλογή παρά να προσανατολιστεί προς τα μοντέλα του κατώτερου τμήματος (Yaris, C-HR, Corolla) αν θέλουν να μείνουν στην Toyota ..

Το νέο υβριδικό Toyota Prius με μεγάλη αυτονομία έχει τελικά τιμή

 • 1/5Το Toyota Prius είναι διαθέσιμο από € 43.600
 • 2/5Σε αντίθεση με το τρέχον (σε μπλε) που προσφέρεται σε κλασική υβριδική έκδοση και επαναφορτιζόμενο υβριδικό με δύο διαφοροποιημένα στυλ στο τελικό επίπεδο, το νέο Toyota Prius θα παραδοθεί μόνο
 • 3/5Το νέο Prius αναλαμβάνει τους ηλιακούς συλλέκτες
 • 4/5Το νέο Prius αναπτύσσει 223 CH σε συνδυασμό
 • 5/5Το νέο Toyota Prius είναι αποκλειστικά επαναφορτιζόμενο υβριδικό
 • 5/5Το Toyota Prius είναι διαθέσιμο από € 43.600

Αυτό το μοντέλο σας ενδιαφέρει ?
Το νέο υβριδικό Toyota Prius με μεγάλη αυτονομία έχει τελικά τιμή

Η Toyota ανοίγει τις παραγγελίες για το Prius του σε τρία επίπεδα φινιρίσματος. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο επιβαλλόμενος επαναφορτιζόμενος υβριδισμός αυξάνει τις τιμές.

Εκείνοι που διέταξαν μια υβριδική επαναφορτιζόμενη Toyota Prius το 2022 πρέπει να πουν στον εαυτό τους ότι έκαναν καλό χτύπημα εξετάζοντας τις τιμές της νέας γενιάς, οι οποίες τελικά φτάνουν στο ιαπωνικό διαρθρωτικό εμπορικό σήμα. Πράγματι, το 2022, το high -end του Prius IV Phev έφτασε σε λίγο πάνω από 43.100 €. Είναι ακόμα ανεπαρκές να προσφέρει το πρώτο βραβείο του νέου Prius που φτάνει σήμερα στον κατάλογο. Η Toyota επέλεξε να ανανεώσει τρία επίπεδα τερματισμού με πρώτη τιμή στα € 43.600. Είναι ένας μεγάλος πληθωρισμός σε σύγκριση με τις τιμές του περασμένου έτους, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τα πάντα: Το νέο Prius έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία (12,6 kWh, έναντι 8,8 kWh πριν), ένα πιο ισχυρό σετ κινητήρα και εξοπλισμό που προχωράει. Και έπειτα, ορισμένοι εξοπλισμοί όπως η οροφή του ηλιακού πίνακα είναι πλέον στάνταρ στο υψηλότερο επίπεδο φινιρίσματος.

Το Prius υπερβαίνει τα 50.000 €

Από το πρώτο επίπεδο φινιρίσματος, το Prius 5 είναι γενναιόδωρα προικισμένο!

Το εισιτήριο εισόδου είναι επομένως τώρα στα € 43.600, αλλά το δεύτερο επίπεδο απαιτεί “μόνο” € 2000 περισσότερα με ένα ελαφρώς πιο επιθετικό στυλ. Ωστόσο, θα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι ζάντες των 19 ιντσών πιθανότατα λιγότερο άνετα και η υποβάθμιση της συνολικής απόδοσης, ένα σημαντικό κριτήριο σε ένα Prius. Για εκείνους που θα ήθελαν ένα γενναιόδωρο προικισμένο, Θα χρειαστεί να προγραμματιστεί μια ιερή επέκταση, καθώς το υψηλό τέλος υπερβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Prius the € 50.000. Αλλά σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, η οροφή του ηλιακού πίνακα είναι στάνταρ, ενώ ήταν μια επιλογή στα 3000 € πριν.

Prius Dynamic (από € 43.500)

 • 17 -ιντσών αλουμινίου
 • Μαύρη ταπετσαρία
 • 8 -Θέση Ηλεκτρική ρύθμιση ρύθμισης
 • 3.3 kW σε φορτιστή
 • Καθαρισμός κάμερας πίσω προβολής
 • Ραντάρ μπροστά και πίσω στάθμευσης
 • Υψηλής ευκρίνειας 12.3 ” Η αφής έγχρωμη οθόνη
 • Θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα

Prius Design (από € 46.500)

 • 19 -ιντσών αλουμινίου
 • Πίσω αεροτομή
 • Μαύρη ταπετσαρία
 • Τιμόνι
 • Ηλεκτρικό άνοιγμα πίσω πόρτα
 • 3.3 kW σε φορτιστή
 • Σταθερή πανοραμική οροφή
 • Θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα
 • Υψηλής ευκρίνειας 12.3 ” Η αφής έγχρωμη οθόνη
 • Συνδυασμός οργάνων με όραμα 7 -ιντσών “Head High”

Prius Lounge (από € 51.500)

 • Ζάντες κράματος 19
 • Μαύρη συνθετική δερμάτινη ταπετσαρία
 • 8 -Θέση Ηλεκτρική ρύθμιση ρύθμισης
 • Θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα
 • Θερμαινόμενα πίσω καθίσματα
 • Φωτοβολταϊκή ηλιακή οροφή
 • Σύστημα όρασης 360 °
 • 3.3 kW σε φορτιστή
 • Υψηλής ευκρίνειας 12.3 ” Η αφής έγχρωμη οθόνη

Η ταξινόμησή μας και οι μετρήσεις των επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων που ταξιδεύουν στη μεγαλύτερη απόσταση σε όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες