Η Toyota αναφέρεται στον προγραμματισμό της μεγάλης μετατόπισης της στρατηγικής EV – Ο οδηγός αυτοκινήτων, η Toyota δείχνει BZ Compact SUV Concept στο Λος Άντζελες – Ο οδηγός αυτοκινήτου

Η Toyota δείχνει BZ Compact SUV Concept στο Λος Άντζελες

Reuters Επισημαίνει ότι αυτή η νέα στρατηγική θα μπορούσε να καθυστερήσει την έναρξη των επόμενων μοντέλων EV της Toyota, αλλά τελικά έθεσε την εταιρεία σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις των ΗΕ έχουν πολύ προηγούμενες προβολές.

Η Toyota σχεδιάζει τη σημαντική μετατόπιση της στρατηγικής EV

Η Toyota έχει αποκαλύψει επίσημα το νέο ηλεκτρικό sedan BZ3 Compact, ένα μοντέλο που απευθύνεται στην κινεζική αγορά, αλλά πιθανώς Notth America – παρόλο που μοιράζεται την πλατφόρμα της και πολλά συστατικά με το BZ4X Crossover.

Την ίδια στιγμή, Reuters Αναφέρει ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ήταν αργή για να αγκαλιάσει τα ηλεκτρικά οχήματα και προτιμά να επικεντρωθεί στα υβρίδια, θα μπορούσε να είναι στα πρόθυρα μιας σημαντικής μετατόπισης της στρατηγικής της EV.

  • Επίσης: Η Toyota BZ4X, η παραγωγή Subaru Solterra επαναλαμβάνεται μετά από παύση 3 μηνών
  • Επίσης: η κινεζική Toyota BZ3 ηλεκτρικό sedan διαρρέει, Will Canada να το πάρει?

Τέσσερα άτομα με γνώση του θέματος έχουν πει στον Οργανισμό Τύπου ότι το σχέδιο αναστολής των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο -το οποίο περιλαμβάνει μια ματιά σε 16 μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα Toyota και Lexus -θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν σημαντικά και να ξεκινήσουν με το Tesla.

Η Toyota έχει αναλάβει μια ειδική ομάδα εργασίας με σχέδια Outling από τις αρχές του επόμενου έτους για βελτιώσεις στην πλατφόρμα EV ή για μια νέα αρχιτεκτονική, ανέφεραν οι πηγές. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί μια πιο αποτελεσματική διαδικασία κατασκευής και να μειωθεί το κόστος.

Εν τω μεταξύ, η Toyota ανέφερε σταμάτησε την εργασία σε διάφορα έργα EV, όπως το Lovable Compact Cruiser EV (απεικονισμένο Bleow) και την παραλλαγή μηδενικής εκπομπής του Crown.

Reuters Επισημαίνει ότι αυτή η νέα στρατηγική θα μπορούσε να καθυστερήσει την έναρξη των επόμενων μοντέλων EV της Toyota, αλλά τελικά έθεσε την εταιρεία σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις των ΗΕ έχουν πολύ προηγούμενες προβολές.

Το Asdéd Up Top, η Toyota διαθέτει εμπειρογνωμοσύνη παγκόσμιας κλάσης στην υβριδική τεχνολογία——-πολύ, με το “Cablegate”, του αγώνα-όχι τόσο πολύ όταν πρόκειται για πλήρη EVs. Φαίνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έκοψε μερικές γωνίες ενώ η μηχανική και η παραγωγή του BZ4X, των οποίων οι προδιαγραφές και οι καναλιτιίτες αποτυγχάνουν να ταιριάζουν με εκείνες πολλών ανταγωνιστών. Η Toyota έπρεπε επίσης να ανακαλέσει μονάδες με αυτό που θα μπορούσε να πέσει λίγο μετά την εκτόξευση (η παραγωγή αναστέλλεται για τρεις μήνες και μόνο με αμφισβήτηση).

Η Toyota συνεργάζεται με τους προμηθευτές και τη διατήρηση των εργοστασιακών καινοτομιών για να μειώσει το κόστος όπως το Giga Press της Tesla, μια μαζική μηχανή χύτευσης που έχει εξορθολογίσει την εργασία σε φυτά Tesla, σύμφωνα με την έκθεση του Reuters. Όσο για αυτό το προηγμένο πρωτότυπο EV με μια μπαταρία στερεάς κατάστασης που έπρεπε να δούμε πέρυσι, δεν υπάρχει ακόμα κανένα σημάδι για αυτό.

Η Toyota δείχνει BZ Compact SUV Concept στο Λος Άντζελες

Το ολοκαίνουργιο 2023 Prius δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο η Toyota ήρθε στο Los Angeles Auto Show φέτος. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει μια δροσερή ιδέα EV για εμφάνιση.

Το BZ Compact SUV υπονοεί μια νέα προσθήκη στην ηλεκτρική επίθεση της Toyota, η οποία ξεκίνησε με την έναρξη του BZ4X crossover νωρίτερα αυτό το έτος (οι πρώτες καναδικές μονάδες απέχουν ημέρες μακριά από την προσγείωση στους δρόμους).

  • Επίσης: η κινεζική Toyota BZ3 ηλεκτρικό sedan διαρρέει, Will Canada να το πάρει?
  • Επίσης: Τι γίνεται αν η Toyota δημιούργησε αυτή την ηλεκτρική ιδέα εκτός δρόμου?

Σύμφωνα με τον David Christ, VP και γενικό διευθυντή της Toyota Motor North America, η εταιρεία αρχίζει μόνο να γρατσουνίσει την επιφάνεια του υπο-σήματος “Beyond Zero”. Αυτή η συγκεκριμένη ιδέα στοχεύει να παρουσιάσει πώς το στυλ θα είναι ένα μεγάλο μέρος των μελλοντικών μοντέλων BZ.

Το όνομα μπορεί να είναι έτοιμο βαρετό, αλλά το ίδιο το όχημα έχει μια πολύ ελκυστική εμφάνιση και αθλητική στάση. Οι προβολείς στο BZ Compact SUV είναι παρόμοιοι με αυτούς του Prius επόμενης γενιάς, προωθώντας μια νέα τάση σχεδιασμού στην Toyota.

Το προφίλ που μοιάζει με το κύπελλο τονίζεται από τις πίσω λαβές της πόρτας που χτίζονται στις κολόνες C. Η αεροδυναμική ήταν ένα βασικό μέρος της αναπτυξιακής διαδικασίας σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Εκπληκτικό εσωτερικό

Περισσότερο από το εξωτερικό, είναι αυτό που βρίσκεται μέσα στην τελευταία ιδέα της Toyota που καταγράφει την προσοχή. Η ριζοσπαστική διάταξη δεν μοιάζει με ένα μοντέλο παραγωγής, με ένα ταμπλό που εκτείνεται περιβάλλει ολόκληρο το πιλοτήριο και διαθέτει έναν ομότιμο από καμπύλες οθόνες – δηλαδή μπροστά από τον οδηγό και ένα άλλο παραπάνω. Οι μόνοι φυσικοί έλεγχοι που παραμένουν είναι για τη μετάδοση.

Οι κάτοικοι μπορούν να αλληλεπιδρούν με έναν προσωπικό βοηθό που ονομάζεται Yui με τον ίδιο τρόπο που θα έκαναν με το Siri ή την Alexa της Apple ή την Alexa. Επιπλέον, η Toyota έχει ενσωματώσει έναν αριθμό ανακυκλωμένων και vegan υλικών για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος περιβάλλοντος του οχήματος.

Λείπουν προδιαγραφές

Επειδή το Compact SUV της Toyota BZ δεν είναι παρά μια μελέτη σχεδιασμού σε αυτό το σημείο, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μοιράζεται καμία προδιαγραφή όπου είναι η δύναμη, η οργή ή η δυνατότητα φόρτισης.

Τούτου λεχθέντος, θα δούμε πιθανώς το μοντέλο παραγωγής εμπνευσμένο από αυτό το όχημα κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια. ΜΕΧΡΙ?.

Toyota BZ3: Το ηλεκτρικό sedan αποκαλύπτεται σε εικόνες

Toyota BZ3

Η Toyota ανυψώνει το πέπλο στο πρώτο 100% ηλεκτρικό sedan, που ονομάζεται Toyota BZ3: Αυτό είναι το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας BZ, μετά το BZ4X SUV.

Η Toyota έχει αποκαλύψει επίσημα το Toyota BZ3, Το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας BZ (“Beyond Zero”) των ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας, μετά το BZ4X SUV. Αυτό 100% ηλεκτρικό sedan Με βάση την πλατφόρμα E-TNGA αναπτύχθηκε για την κινεζική αγορά από την κοινοπραξία BYD Toyota EV Technology, από την εταιρική σχέση μεταξύ Toyota και BYD, και θα παραχθεί και θα διατεθεί στο εμπόριο στην Κίνα από την FAW Toyota.

Αυτό το μοντέλο εμπνέεται από την ιδέα του Toyota BZ SDN που παρουσιάστηκε πέρυσι και επεκτείνει μήκους 4,73 μέτρων, πλάτους 1,84 μέτρων και ύψους 1,48 μέτρων, όλα με μεταξόνιο 2, 88 μέτρων. Το μέγεθος του προσεγγίζει αυτό του Tesla Model 3, ένας από τους κύριους ανταγωνιστές του.

Toyota BZ3: Ένα φουτουριστικό sedan

Το Sedan Toyota BZ3 υιοθετεί φουτουριστικές και εκλεπτυσμένες γραμμές, με οδηγούς αέρα, λαβές πόρτας, βελτιστοποιημένες ζάντες σχεδιασμού καθώς και πίσω ασπίδα σχεδιασμένη για να μειώνει την αντίσταση στον αέρα: το μοντέλο εμφανίζει ένα CX 0,218. Υπάρχει ένα μεγάλο παρμπρίζ, γενναιόδωρα γυάλινα μέρη καθώς και μακρά μεταξόνια, τα οποία επωφελούνται από τη ζωή στο σκάφος: η Toyota επιθυμεί με αυτό το μοντέλο να προσφέρει ένα χώρο για να περάσει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του, παρά με ένα απλό μέσο μεταφοράς.

Το ευρύχωρο εσωτερικό διακρίνεται από το δικό του “Digital Island” : Ένας σταθμός οδήγησης με ψηφιακή οθόνη οργάνων τοποθετημένη πάνω από το τιμόνι, α Μεγάλη κάθετη οθόνη αφής Τοποθετημένο στο κέντρο του πίνακα ελέγχου που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος, καθώς και σε μια οριζόντια κονσόλα που φέρει τον επιλογέα του κουτιού καθώς και έναν φορτιστή επαγωγής για κινητές συσκευές.

Toyota BZ3: Πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας

Η Toyota δεν αποκάλυψε επίσημα λεπτομέρειες σχετικά με τους κινητήρες του BZ3, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαδίδονται από το Υπουργός Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας, πρέπει να βρούμε κάτω από την κουκούλα του Δύο ηλεκτρικές μηχανές, 185 ίππους και 248 ίππους Για την πιο ισχυρή έκδοση.

Το μοντέλο έχει ένα Μπαταρία ιόντων λιθίου LFP (Φωσφορικό λίθιο) που παρέχεται από το BYD, το οποίο επιτρέπει ένα Μέγιστη αυτονομία άνω των 600 χλμ, Σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο έγκρισης CLTC. Η Toyota εκμεταλλεύτηκε την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση για να μειώσει την υποβάθμιση της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου και υπόσχεται χωρητικότητα 90 % ακόμη και μετά από δέκα χρόνια χρήσης, για να εγγυηθεί την ειρήνη του μυαλού του πελάτη.

Toyota BZ3: Παρουσίαση στο Guangzhou Salon

Το Toyota BZ3 θα παρουσιαστεί επισήμως Show Guangzhou Car Show, που θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 18 έως τις 27 Νοεμβρίου. Το μάρκετινγκ έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους στην Κίνα.

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουν επιβεβαιωθεί καμία πληροφορία ως προς την πιθανή κυκλοφορία του πρώτου 100% ηλεκτρικού sedan της Toyota στην Ευρώπη.