Υβριδικά αυτοκίνητα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του υβριδικού αυτοκινήτου – διαβεβαίωσης Thélem

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του υβριδικού αυτοκινήτου

Contents

Το μεγάλο πλεονέκτημα των υβριδικών αυτοκινήτων έγκειται στην κατανάλωσή τους, πολύ πιο οικονομικό από ό, τι τα οχήματα εξοπλισμένα με βενζίνη ή πετρελαιοκινητήρα. Με χαμηλή ταχύτητα, ένα υβριδικό αυτοκίνητο καταναλώνει μόνο ηλεκτρικό ρεύμα. Με υψηλότερη ταχύτητα, καταναλώνει επίσης βενζίνη. Ενώ οδηγείτε, ο ηλεκτρικός κινητήρας επαναφορτίζεται, παρέχοντας σας χαμηλές εκπομπές CO2 και περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μόνα πλεονεκτήματα των υβριδικών αυτοκινήτων:

Υβριδικά αυτοκίνητα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Alt =

Όλο και περισσότερα υβριδικά αυτοκίνητα εισβάλλουν στους δρόμους μας. Θεωρείται σεβασμό στο περιβάλλον, έχουν άλλα ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα, αλλά και μερικά μειονεκτήματα. Ανακάλυψη.

Πώς λειτουργούν τα υβριδικά αυτοκίνητα ?

Η πρώτη Υβριδικό αυτοκίνητο δημιουργήθηκε το 1970 από τη μάρκα Toyota. Το υβριδικό όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί με δύο διαφορετικές πηγές ενέργειας, και ακόμη περισσότερο σε ορισμένα μοντέλα. Τα κλασικά υβριδικά αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με δύο κινητήρες που λειτουργούν ταυτόχρονα:

 • Μια κύρια μηχανή θερμότητας, συχνά με βενζίνη
 • Ένας δευτερεύων ηλεκτρικός κινητήρας που λειτουργεί χρησιμοποιώντας μπαταρία μικρής χωρητικότητας

Ο ηλεκτρικός κινητήρας φροντίζει να ξεκινήσει το αυτοκίνητο και να τον ωθεί στα 50 km/h, ενώ ο κινητήρας θερμότητας λειτουργεί όταν η ταχύτητα επιτάχυνσης είναι υψηλότερη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των υβριδικών αυτοκινήτων ?

Εάν τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι δημοφιλή στους Γάλλους καταναλωτές, ο κύριος λόγος είναι ότι σας επιτρέπει εξοικονόμηση καυσίμων. Ειδικότερα χάρη στη βοήθεια του ηλεκτρικού κινητήρα. Πράγματι, σε κυκλοφοριακές συμφόρηση ή σε περιοχές χαμηλής ταχύτητας (ζώνη 30, πεζοδρομίες κλπ.), Το αυτοκίνητο λειτουργεί εξ ολοκλήρου χάρη στην ηλεκτρική κινητοποίηση του. Έτσι, ζητά μόνο τη μηχανή θερμότητας σε υψηλή ταχύτητα.

Επιπλέον, εξακολουθεί να παρουσιάζει περισσότερα πλεονεκτήματα:

 • Σε σύγκριση με τα βενζίνη ή τα ντίζελ, τα αυτοκίνητα εκπέμπουν λιγότερα αέριο θερμοκηπίου. Ένα καλό σημείο για να διατηρήσετε το περιβάλλον
 • Στις ηλεκτρικές φάσεις του, το υβριδικό όχημα κινείται όλα σε σιωπή
 • Στο τιμόνι ενός υβριδικού αυτοκινήτου, μπορείτε να κυκλοφορήσετε ελεύθερα σε όλη τη Γαλλία, με σεβασμό για το ZFES και τα Vignettes Crit’air
 • Η μπαταρία δεν χρειάζεται να επαναφορτιστεί. Πλήρως αυτόνομο, έχει την ικανότητα να αναγεννήσει αυτόματα το φρενάρισμα και την επιβράδυνση του οχήματος.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των υβριδικών αυτοκινήτων ?

Παρά τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της οδήγησης ενός υβριδικού μοντέλου, έχει όμως κάποια μειονεκτήματα. Ξεκινώντας με την υψηλή τιμή του. Το πρόσθετο κόστος είναι κατά μέσο όρο 5.000 ευρώ σε σύγκριση με ένα θερμικό μοντέλο και είναι απαραίτητο να οδηγείτε περίπου 35.000 χιλιόμετρα ετησίως για να το κάνετε κερδοφόρο.

Το ίδιο ισχύει και για το κόστος των επισκευών, επειδή τα μέρη είναι συγκεκριμένα. Από την άλλη πλευρά, γίνονται για να διαρκέσουν, οπότε δεν θα υπάρξουν συχνές επισκευές (ή λιγότερο). Άλλα μειονεκτήματα πρέπει επίσης να αυξηθούν:

 • Το υβριδικό αυτοκίνητο έχει λιγότερο χώρο στο χώρο των επιβατών όταν η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τον κορμό
 • Με μόνο πέντε μέρη, δεν είναι κατάλληλο για μεγάλες οικογένειες
 • Έχει σχεδιαστεί για μικρές αποστάσεις, με συχνές στάσεις και ξεκινά. Ουσιαστικά για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Επομένως, δεν είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για διακοπές, ειδικά επειδή δεν σας επιτρέπει να οδηγείτε σε περισσότερα από 50 χλμ./H Electric
 • Η ολοκληρωμένη μπαταρία αυξάνει το βάρος του αυτοκινήτου και επιπλέον την κατανάλωση καυσίμου με υψηλή ταχύτητα
 • Το οικολογικό πλεονέκτημα των 1.000 ευρώ για ένα υβριδικό αυτοκίνητο, δεν ήταν έγκυρο από το 2018.

Τέλος, δεδομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτήματα του υβριδικού αυτοκινήτου, πρέπει να ειπωθεί ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο της πόλης που έχει σχεδιαστεί πλήρως για αστική κυκλοφορία.

Διαβάστε επίσης:

 • Mercedes-AMG GT Coupe 4 Doors (2021): Ελαφριά αποκατάσταση
 • Jaguar Land Rover: Ο αμυντικός θα καρβίσει με υδρογόνο
 • Νέο Nissan Qashqai (2021): Η παραγωγή ξεκινά !

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του υβριδικού αυτοκινήτου

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του υβριδικού αυτοκινήτου

Κερδοφορία, μηχανική ή ακόμη και Ασφάλεια αυτοκινήτου, Τα υβριδικά οχήματα έχουν διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα… Οι διαβεβαιώσεις Thélem διατίθενται.

Υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα, ποια είναι η διαφορά ?

Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να μην συγχέουμε το υβριδικό και ηλεκτρικό αυτοκίνητο, επειδή αυτά είναι διαφορετικά και αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Συχνά συμβαίνει ότι μιλάμε για ένα υβριδικό όχημα αντί για ηλεκτρικό όχημα και αντίστροφα. Ένα ηλεκτρικό όχημα είναι εξ ορισμού, ένα όχημα που λειτουργεί 100% με ηλεκτρική ενέργεια. Ένα υβριδικό όχημα περιέχει δύο κινητήρες, μια λειτουργία χάρη στη βενζίνη, και το δεύτερο είναι ηλεκτρικό.

Πώς λειτουργεί ένα υβριδικό όχημα ?

Πριν δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υβριδικών οχημάτων, είναι απαραίτητο να δούμε τη λειτουργία του τελευταίου για καλύτερη κατανόηση. Πρώτον, ένα υβριδικό όχημα είναι εξοπλισμένο με κύριο κινητήρα θερμότητας και ηλεκτρικό δευτερεύον κινητήρα. Για την πλειονότητα των μοντέλων, η λειτουργία έχει ως εξής: ο βενζινοκινητήρας προκαλεί τους τροχούς και τους ώμους του ηλεκτρικού κινητήρα. Για ταξίδια χαμηλής ταχύτητας, το αυτοκίνητο λειτουργεί σε ηλεκτρική λειτουργία 100%. Έτσι, το όχημα δεν καταναλώνει καύσιμα σε χώρο στάθμευσης, σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, σε μια περιοχή 30 ή στην πόλη μέσα σε 50 χλμ./.

Για να λειτουργήσει, ο ηλεκτρικός κινητήρας απαιτεί μπαταρία, που συχνά τοποθετείται σε ένα μέρος του κορμού, κάτω από το πίσω κάθισμα ή κάτω από το πάτωμα. Το τελευταίο είναι ανεξάρτητο επειδή επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια των φάσεων πέδησης και επιβράδυνσης χάρη στην κινητική ενέργεια του οχήματος. Επομένως, ο ηλεκτρικός κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια: Όταν δεν χρειάζεστε τους πόρους του, παράγει ηλεκτρική ενέργεια που θα αποθηκευτεί για το μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να επαναφορτίσετε την μπαταρία σε μια έξοδο τομέα. Για τον οδηγό, όλα είναι επομένως πανομοιότυπα με ένα συμβατικό αυτοκίνητο, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα διαχειρίζεται αυτόματα τις φάσεις βοήθειας του ηλεκτρικού κινητήρα και της αναγέννησης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός υβριδικού οχήματος ?

Το μεγάλο πλεονέκτημα των υβριδικών αυτοκινήτων έγκειται στην κατανάλωσή τους, πολύ πιο οικονομικό από ό, τι τα οχήματα εξοπλισμένα με βενζίνη ή πετρελαιοκινητήρα. Με χαμηλή ταχύτητα, ένα υβριδικό αυτοκίνητο καταναλώνει μόνο ηλεκτρικό ρεύμα. Με υψηλότερη ταχύτητα, καταναλώνει επίσης βενζίνη. Ενώ οδηγείτε, ο ηλεκτρικός κινητήρας επαναφορτίζεται, παρέχοντας σας χαμηλές εκπομπές CO2 και περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μόνα πλεονεκτήματα των υβριδικών αυτοκινήτων:

Δεν χρειάζεται να επαναφορτίσετε την μπαταρία

Σε αντίθεση με κάποιες δημοφιλείς ιδέες, ένα υβριδικό όχημα δεν χρειάζεται να συνδεθεί με μια έξοδο τομέα για να επαναφορτίσει την μπαταρία του. Έτσι, αυτό δεν αναστατώνει τις συνήθειες του οδηγού, αφού όλα είναι πανομοιότυπα με ένα κλασικό βενζίνη ή ντίζελ αυτοκίνητο. Η μπαταρία είναι αυτόνομη, διαχειρίζεται αυτόματα τις φάσεις βοήθειας του κινητήρα και την αναγέννηση ενέργειας.

Σεβασμός για τις βινιέτες Crit’air

Με ένα υβριδικό όχημα, δεν έχετε καμία ανησυχία για το Crit’Air Vignettes. Το τελευταίο επωφελείται από την καλύτερη κατηγορία, με άλλα λόγια, μπορείτε να κυκλοφορήσετε παντού στη Γαλλία, ακόμη και κατά τη διάρκεια των κορυφών της ρύπανσης.

Υβριδικό όχημα: χαμηλή κατανάλωση καυσίμου

Χάρη στους δύο κινητήρες του, το υβριδικό όχημα καταναλώνει λιγότερο από ένα συμβατικό όχημα θερμικής μηχανής. Αυτή η διαφορά είναι πασίγνωστη κατά τη διάρκεια των επιταχύνσεων όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι ο βενζινοκινητήρας. Θα είστε επίσης πιο οικονομικοί στην πόλη, όπου οι στάσεις, οι αρχίζει και η χαμηλή κυκλοφορία της ταχύτητας είναι πανταχού παρόν, επειδή όλες οι φάσεις της χρησιμοποιούν μόνο τον ηλεκτρικό κινητήρα. Εάν η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιών σας είναι στην πόλη, τότε το υβριδικό θα σας επιτρέψει να καταναλώσετε σημαντικά λιγότερα.

Το υβριδικό είναι πιο οικολογικό

Χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα που επιτρέπει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, η οδήγηση ενός υβριδικού οχήματος εκπέμπει επίσης λιγότερο CO2.

10% μείωση της αυτόματης ασφάλισης σας σε διαβεβαιώσεις Thélem

Στις διαβεβαιώσεις Thélem, είμαστε ευαίσθητοι στο περιβαλλοντικό ζήτημα. Έτσι, για την αγορά ενός υβριδικού ή ηλεκτρικού οχήματος, σας προσφέρουμε πλεονεκτήματα τιμολόγησης για ηλεκτρική ή υβριδική ασφάλιση οχημάτων.

Υβριδικό όχημα: υψηλότερη άνεση χρήστη

Ένα από τα πλεονεκτήματα του υβριδικού οχήματος είναι η άνεση της χρήσης του. Με χαμηλή ταχύτητα στην πόλη ή σε επιβράδυνση, θα επωφεληθείτε από τη συνολική σιωπή στο όχημα, αφού ο κινητήρας θερμότητας δεν τρέχει. Έτσι παράγετε λιγότερη ηχορύπανση στη γειτονιά σας και μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη ηρεμία στο σκάφος. Σημειώστε επίσης ότι όλα τα υβρίδια στην αγορά δεν έχουν πεντάλ συμπλέκτη και απαλλάσσονται από τον οδηγό της βροχής για μια πιο ρευστό οδήγηση.

Υβρίδια, αρκετά αξιόπιστα αυτοκίνητα ?

Το ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί σε σχέση με αυτό το αναδυόμενο σύστημα είναι σε αξιοπιστία. Ωστόσο, ορισμένα αυτοκίνητα εμφανίζουν ήδη περισσότερα από 300.000 χιλιόμετρα στο ρολόι, χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει μια αλλαγή μπαταρίας. Όταν το αυτοκίνητο παίρνει την ηλικία, είναι λογικά ότι υπάρχει μια πτώση στην απόδοση. Παρ ‘όλα αυτά, το τελευταίο δεν είναι τόσο σημαντικό. Η χωρητικότητα αποθήκευσης της μπαταρίας πέφτει, αλλά εξακολουθούμε να παρατηρούμε εξοικονόμηση κατανάλωσης. Τα υβριδικά οχήματα είναι αυτοκίνητα που δεν έχουν ούτε εκκινητή, χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων ούτε ζώνη διανομής, τα οποία είναι στοιχεία που είναι δαπανηρά για επισκευή. Έτσι μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά τα μέρη για να διατηρήσετε.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα ενός υβριδικού οχήματος ?

Τώρα τα πλεονεκτήματα που λαμβάνονται υπόψη, πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ορισμένα μειονεκτήματα που παρουσιάζει το υβριδικό όχημα. Ακολουθεί μια λίστα με αυτά:

Υψηλότερο κόστος αγοράς

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα παραμένει η υψηλότερη μέση τιμή του. Για να κάνετε αυτό το επιπλέον κόστος κερδοφόρο, θα πρέπει να ταξιδεύετε κατά μέσο όρο 35.000 χλμ. Ετησίως, δεν είναι επομένως ενδιαφέρον να επιλέξετε ένα υβριδικό όχημα εάν παίρνετε περιστασιακά το τιμόνι.

Απώλεια χώρου στο σκάφος

Ακόμη και αν αυτό το φαινόμενο τείνει να εξαφανιστεί στα τελευταία υβριδικά μοντέλα, η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων στην αγορά θυσιάζει μέρος του κορμού για να αποθηκεύσει την μπαταρία. Σε ορισμένα μοντέλα, βρίσκουμε αυτές τις μπαταρίες κάτω από το πίσω ή πολύ χαμηλό πάγκο στο πάτωμα.

Υψηλότερο βάρος

Με το βάρος της μπαταρίας, τα υβριδικά οχήματα είναι κατά μέσο όρο βαρύτερο από τους ομολόγους της βενζίνης, αυτό έχει ελάχιστη επίδραση στην καθημερινή χρήση, αλλά είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν προτιμάτε να χειριστείτε το φως των αυτοκινήτων.

Περισσότερος κίνδυνος ατυχημάτων με πεζούς

Η σιωπή του κινητήρα είναι ένα πλεονέκτημα διπλής σύνδεσης. Στην πόλη, θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί από ό, τι είστε ήδη. Οι πεζοί είναι πιθανό να μην σας ακούσουν και να πάνε ανύπαρκτα.

Μικρό ενδιαφέρον για την εκστρατεία

Ο υβριδικός κινητήρας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σε χαμηλή ταχύτητα, έτσι στις αστικές περιοχές. Εάν ζείτε στην ύπαιθρο, ότι οδηγείτε πολύ σε μεγάλους άξονες, όπως οι αυτοκινητόδρομοι και οι υπήκοοι. Το κόστος ενός υβριδικού οχήματος δεν θα είναι κερδοφόρο.

Γνωρίζετε τώρα τα κύρια πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά ενός υβριδικού οχήματος. Μόλις αγόρασε ο τελευταίος, σκεφτείτε τις διαβεβαιώσεις Thélem για την ασφάλιση αυτοκινήτου σας και επωφεληθείτε από 15% μείωση Για υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα.