Η Sony θα ξεκινήσει πραγματικά ένα αυτοκίνητο: το όνομά της είναι Afeela και θα φτάσει το 2026, η Sony αποκαλύπτει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο – Geeko

Η Sony αποκαλύπτει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο

Εάν η Sony είναι ο βασιλιάς των αισθητήρων και η επεξεργασία σήματος, έχει περάσει μια στιγμή από τότε που οι Ιάπωνες έχουν μεταβιβάσει την υπολογιστική δύναμη σε άλλους. Και βρίσκεται στο Qualcomm και στην πλατφόρμα Snapdragon Drive Flex που οι Ιάπωνες θα εμπιστευτούν για να ελέγξουν το πρώτο του όχημα. Η ανακοίνωση, χθες, να στείλει τα πρώτα δείγματα στους εταίρους φέτος με τη διαθεσιμότητα των πρώτων οχημάτων ” Μεταξύ 2025 και 2026 »Υποστήριξη αυτής της διατριβής.

Η Sony θα ξεκινήσει πραγματικά ένα αυτοκίνητο: το όνομά της είναι Afeela και θα φτάσει το 2026

Το έργο Vision που παρουσιάστηκε από τη Sony στο CES 2020 θα μετατρέψει ένα πραγματικό προϊόν: με βάση ένα ηλεκτρικό πλαίσιο από την Honda, η Afeela θα παραδοθεί στις αρχές του 2026 στους πρώτους πελάτες της Βόρειας Αμερικής. Ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, επενδυμένο σε 45 αισθητήρες και κάμερες και του οποίου ολόκληρη η διεπαφή θα βασίζεται στον Unreal Engine.

Αντίο Vision S, Γεια σας Afeela ! Ο Ιδέα αυτοκινήτου φουτουριστική που η Sony είχε παρουσιάσει σε αυτά τα 2020 τότε το 2021 θα γίνει – κάποτε δεν είναι συνηθισμένο ! – Μια πραγματικότητα. Αυτό το ιαπωνικό έργο συγκεντρώνει τον γίγαντα της ηλεκτρονικής Sony και τον συμπατριώτη της Honda, η οποία θα παρέχει στην πλατφόρμα αυτοκινήτων. Μια πλατφόρμα στην οποία η Sony έχει σχεδιάσει ένα sedan που απολαμβάνει μια ηλεκτρονική και ψηφιακή εμπειρία βασισμένη σε τουλάχιστον 45 αισθητήρες και κάμερες. Το Afeela είναι μόνο το πρωτότυπο ενός εξαιρετικού αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι προ-παραγγελία από το πρώτο εξάμηνο του 2025 με τις πρώτες παραδόσεις την άνοιξη του 2026 μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες στην αρχή.

Από το ραντάρ στο Lidar μέσω του βασικού αισθητήρα εικόνας CMOS όπου είναι ο αριθμός 1, η Sony έχει ενσωματώσει όλη την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στον τομέα των αισθητήρων για να σχεδιάσει ένα όχημα που υπόσχεται αυτόνομη κατηγορία οδήγησης 3. Ένα επίπεδο κάτω από την πλήρη αυτονομία, αλλά που επιτρέπει στο όχημα να αφεθεί στους ελέγχους σε καταστάσεις όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση για παράδειγμα.

Η ορδή των αισθητήρων δεν θα είναι μόνο στην υπηρεσία οδήγησης, αλλά και εκείνη της ψυχαγωγίας. Μια ψυχαγωγία στην οποία η Sony είναι λογικά ευαίσθητη, με τη συμμετοχή της στον κινηματογράφο (Sony Pictures) αλλά και στα βιντεοπαιχνίδια (PlayStation Branch). Αλλά που θα επηρεάσει όλη τη βιομηχανία αυτοκινήτων και τεχνολογίας στο σύνολό της. Κάθε ηθοποιός-όπως Intel και Warner κατά τη διάρκεια του CES 2019 για παράδειγμα (βίντεο παρακάτω) -Wanting για να καταλάβετε τον “διαθέσιμο χρόνο εγκεφάλου” μόλις τα αυτοκίνητα είναι 100 % αυτόνομα.

Qualcomm στον υπολογισμό, Unreal Engine σε μοντελοποίηση

Εάν η Sony είναι ο βασιλιάς των αισθητήρων και η επεξεργασία σήματος, έχει περάσει μια στιγμή από τότε που οι Ιάπωνες έχουν μεταβιβάσει την υπολογιστική δύναμη σε άλλους. Και βρίσκεται στο Qualcomm και στην πλατφόρμα Snapdragon Drive Flex που οι Ιάπωνες θα εμπιστευτούν για να ελέγξουν το πρώτο του όχημα. Η ανακοίνωση, χθες, να στείλει τα πρώτα δείγματα στους εταίρους φέτος με τη διαθεσιμότητα των πρώτων οχημάτων ” Μεταξύ 2025 και 2026 »Υποστήριξη αυτής της διατριβής.

Ανακοινώνοντας την επιθυμία ” Εξερευνήστε τις δυνατότητες του τρόπου με τον οποίο τα μέσα μπορούν να δημιουργήσουν μια εμπειρία διασκέδασης και διασκέδασης κινητικότητας », Η Sony θα φροντίσει ιδιαίτερα τις διεπαφές χρήστη (UI και UX). Και θα χρησιμοποιήσει έναν 3D κινητήρα γνωστό στους παίκτες για αυτό: το Unreal Engine. Η προεπιλεγμένη μηχανή απόδοσης της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο μη πραγματικός κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο σύστημα χαρτογράφησης, στη μοντελοποίηση των διεπαφών κ.λπ. Η Sony έχει έναν ειδικό σύνδεσμο με την Epic (η οποία σχεδιάζει αυτόν τον κινητήρα), αφού το PlayStation 5 βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο στην ενσωμάτωση του Unreal Engine. Ήδη το 2020, σε αυτή την κονσόλα έδειξε την 5η έκδοση της, ιδίως με την εισαγωγή νανοτίτη και τεχνολογιών Lumen.

Αυτή η επικοινωνία γύρω από τους ψύλλους και έναν κινητήρα 3D rendering κοντά στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών μας καλεί λογικά να κάνουμε ερωτήσεις γύρω από τη χρήση τυχερών παιχνιδιών – στην οποία η Sony δεν επικοινωνούσε. Αλλά και για την επιλογή της τεχνικής πλατφόρμας.

Οι ψύλλοι του αυτοκινήτου είναι χωριστά

Με την πρώτη ματιά, μπορούμε να εκπλαγούμε ότι η Sony επικοινωνεί γύρω από μια εμπειρία βιντεοπαιχνιδιών που δεν βασίζεται στα στοιχεία της AMD που βρίσκουμε στο PlayStation 5. Εάν η Sony δεν έχει σχολιάσει την επιλογή των τσιπ, οι πραγματικότητες και οι ανακοινώσεις αυτοκινήτων μπορούν να μας διαφωτίσουν. Από την πλευρά των ειδήσεων, είναι η ανακοίνωση της νέας πλατφόρμας Snapdragon Drive Flex που φτάνει (σαν να είναι τυχαία !) ταυτόχρονα με αυτή της Sony. Είναι αναμφισβήτητα αυτή η πλατφόρμα που θα ωθήσει το σύνολο.

Όσον αφορά το λόγο της μη χρήσης των τσιπ της κονσόλας, είναι απλό: τα τσιπ που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα πρέπει να πληρούν ειδικές προδιαγραφές. Από θερμικά πλάτη στον εσωτερικό σχεδιασμό των μπλοκ IP, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών ανοχών και των συμπεριφορών λογισμικού (πλεονασμός κ.λπ.), τα τσιπ αυτοκίνητα είναι λιγότερο κομμένα για ισχύ από ό, τι για αντίσταση. Ωστόσο, ούτε η CPU ούτε η GPU (και οι δύο CO -αναπτυγμένες με AMD) έχουν σχεδιαστεί για αυτές τις χρήσεις. Και το έργο για την προσαρμογή τους θα ήταν τεράστια. Χρησιμοποιώντας το ράφι στο Qualcomm, η Sony δεν έχει αυτή την ανησυχία και τα οφέλη από μια άμεσα ανεπτυγμένη πλατφόρμα – και πιστοποιημένη ! – Για το αυτοκίνητο.

Η Sony και η Honda δεν έχουν μεταδώσει προς το παρόν καμία κλασική τεχνική λεπτομέρεια “αυτοκινητοβιομηχανίας” (δύναμη και απόδοση, αντοχή μπαταριών κ.λπ.) Ούτε λεπτομέρειες σχετικά με την εσωτερική διεπαφή του αυτοκινήτου. Εκτός από το μάρκετινγκ στη Βόρεια Αμερική, οι Ιάπωνες επίσης δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την άφιξή του σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Η Sony αποκαλύπτει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο

Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που η Sony ανακοίνωσε την άφιξή του στην αγορά αυτοκινήτων. Το 2020, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Vision-S, ένα αυτοκίνητο που φαινόταν να είναι πάνω απ ‘όλα μια τεχνολογική επίδειξη επίδειξης. Το 2022, η Sony παρουσίασε το Vision-S 02, ένα ηλεκτρικό SUV με επτά μέρη. Παρά τις ανακοινώσεις αυτές, κανένα από τα έργα δεν οδήγησε.

Κατά τη διάρκεια του CES 2023, η Sony επέστρεψε στην κατηγορία παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αυτή τη φορά θα κυκλοφορήσει καλά στο ευρύ κοινό. Το εν λόγω αυτοκίνητο ονομάζεται Afeela και έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με την Honda.

Η τεχνολογία λέξεων συνοψίζει σχεδόν μόνο την Afeela. Συνολικά, το αυτοκίνητο έχει 45 κάμερες και αισθητήρες για αυτόνομη οδήγηση που θα πρέπει να είναι στην κατηγορία 3. Ένα lidar είναι επίσης τοποθετημένο πάνω από το αυτοκίνητο.

Στο μπροστινό μέρος του οχήματος υπάρχει μια ελαφριά μπάρα που ονομάζεται Μέσων Μέσων. Αυτό θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να “εκφραστεί” και θα είναι δυνατό να το εξατομικεύσει σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Ψυχαγωγία στο κέντρο της Afeela

Η Sony θέλει να διασκεδάσει τους επιβάτες του αυτοκινήτου και του οδηγού όταν σταματάει (ή σε αυτόνομη λειτουργία οδήγησης). Μια επιβλητική οθόνη υπάρχει στον πίνακα ελέγχου δίπλα σε ένα μικρότερο που βρίσκεται απέναντι στον οδηγό. Στο πίσω μέρος, δύο οθόνες συνδέονται με τα καθίσματα για τους επιβάτες. Θα είναι δυνατόν να παρακολουθήσετε ταινίες και σειρές, να παίξετε παιχνίδια PlayStation ή να ακούσετε μουσική σε 360 ήχο πραγματικότητας.

Δεν είναι λιγότερο ότι ο μηχανισμός γραφικών Unreal Engine 5 που διαμορφώνει τις διεπαφές του συστήματος και φροντίζει για τους χάρτες μοντελοποίησης.

Δεν αποκαλύφθηκαν πληροφορίες σχετικά με το τεχνικό φύλλο και την τιμή του οχήματος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Τα αυτοκίνητα Afeela θα συναρμολογηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για την άνοιξη του 2026. Οι προ-παραγγελίες θα είναι ανοιχτές από το πρώτο εξάμηνο του 2025, μόνο για τη βορειοαμερικανική αγορά.

_
Ακολουθήστε το Geeko στο Facebook, το YouTube και το Instagram για να μην χάσετε τίποτα ειδήσεων, δοκιμές και καλές προσφορές.

  • Η Huawei διαθέτει τεχνολογία 6 -time πιο γρήγορα από το Bluetooth
  • Ο Elon Musk ψάχνει για ασθενείς να δοκιμάσουν το Neuralink
  • Willow, το βελγικό ρομπότ κήπου που αποπλανούν ολόκληρη τη γη

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony πρέπει να κοστίζει ακριβά

Sony Vision-S 02 // Πηγή: Sony

Νέες πληροφορίες για το αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε σήμερα από τη Sony και την Honda έχουν μοιραστεί. Δεν θα βρίσκεται στους δρόμους πριν από το 2026 και θα πρέπει να στοχεύει στους πλούσιους.

Όσο εκπληκτικό μπορεί να φανεί, η Sony, γνωστή για τις κονσόλες του PlayStation, τις ακριβές τηλεοράσεις της και τους εγκαταλελειμμένους υπολογιστές Vaio, αναπτύσσεται επί του παρόντος … ένα αυτοκίνητο. Και δεν είναι ψάρι του Απριλίου: Εάν αυτό το έργο μπορεί να χαμογελάσει, έχει γίνει συγκεκριμένο μόλις η Sony έχει πλησιάσει τον κατασκευαστή Honda. Ωστόσο, θα είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί. Όπως υποδεικνύει το Reuters σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου, το αυτοκίνητο δεν θα διατεθεί στο εμπόριο πριν από το 2026 στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία (μελετάται η Ευρώπη).

Πιο ενδιαφέρον, τα μέσα ενημέρωσης μας λένε ότι η Sony και η Honda σχεδιάζουν να επιλέξουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που κληρονόμησε από τον κόσμο της τεχνολογίας – που η Sony γνωρίζει καλά. Εκτός από ένα υψηλό ρυθμό εισόδου, που θεωρείται ” ασφάλιστρο “, Θα επιτρέψει” Για να δημιουργήσω επαναλαμβανόμενο εισόδημα χάρη σε υπηρεσίες που θα χρεώνονταν όλοι εμέναμικρό. Εν ολίγοις, θα ήταν ένας άλλος τρόπος κατανάλωσης του αυτοκινήτου, ακόμη και αν αυτή η ιδέα της συνδρομής υπάρχει ήδη στο Tesla με τη σύνδεση Premium (σε € 9,99).

Το αυτοκίνητο Sony Vision-S // Source: Sony

Το PlayStation Plus στο αυτοκίνητο Sony ?

Η Sony και η Honda προφανώς δεν φοβούνται την ιδέα της σύγκρισης του οχήματος με το ” Smartphone με τροχούς »». Τι σκοπό ? Γίνετε μια πραγματική πλατφόρμα στην οποία ένας αστερισμός των υπηρεσιών στις οποίες μπορούν να εγγραφούν οι οδηγοί για μεταμόσχευση. Η Sony είναι προφανώς υπεύθυνη για ολόκληρο το μέρος του λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με το σύννεφο.

Μπορείτε πολύ εύκολα να φανταστείτε, για παράδειγμα, πρόσβαση στο PlayStation Plus, το οποίο θα επιτρέψει στους επιβάτες να παίζουν φιλόδοξα βιντεοπαιχνίδια στο αυτοκίνητό τους – για μηνιαίο κόστος. Άλλες πηγές ψυχαγωγίας είναι δυνατές, όπως μια πλατφόρμα SVOD με ταινίες και σειρές (αυτή η υπηρεσία, που ονομάζεται Bravia Core, υπάρχει ήδη για τηλεοράσεις). Εν ολίγοις, η Sony έχει ήδη αρκετές χορδές στο τόξο της για να προσφέρει προστιθέμενη αξία στο έργο.

Η ιαπωνική πολυεθνική θα παρέχει επίσης αισθητήρες που θα προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 στο αυτοκίνητο. Τι είναι η Honda σε αυτήν την ένωση ? Ο κατασκευαστής, που ήδη υπάρχει στο ηλεκτρικό τμήμα με το μοντέλο Honda E, φέρνει την τεχνογνωσία του στο αυτοκίνητο, όπως το Platform-Pysical-On που θα σχεδιαστεί το αυτοκίνητο και το εργοστάσιο όπου θα συναρμολογηθεί (στο Οχάιο). Προς το παρόν, παραμένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες, όπως η αυτονομία. Μέχρι το 2026, η Honda και η Sony εξακολουθούν να έχουν χρόνο να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά, ειδικά επειδή οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την οδηγική εμπειρία (στις μπαταρίες, ειδικότερα).