Το smartphone του μέλλοντος: πώς θα μοιάζει?, Οι πρεσβύτεροι από την Apple αποκαλύπτουν το μελλοντικό smartphone (ή όχι)

Οι πρεσβύτεροι από την Apple αποκαλύπτουν το μελλοντικό smartphone (ή όχι)

Η Samsung, μεταξύ άλλων, λειτουργεί σε αυτό ευέλικτη οθόνη και έπρεπε να προσφέρει ένα μοντέλο που θα ξεδιπλώθηκε σαν αιγυπτιακή περγαμηνή. Θεωρείται μη πρακτικό από τους χρήστες, το μοντέλο μπορεί να μην κυκλοφορήσει σύντομα όπως είχε προγραμματιστεί.

Το smartphone του μέλλοντος: πώς θα μοιάζει ?

Τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξαν τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν φέρει επανάσταση στην αγορά. Οι πωλήσεις smartphone αυξάνονται όλο και περισσότερο και οι Γάλλοι διατηρούν το αεροσκάφος τους περισσότερο. Αλλά εκείνοι που γνωρίζουμε σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τα smartphones του μέλλοντος. Οι νέες έννοιες θα εμφανιστούν μέσα σε λίγα χρόνια και θα φέρει επανάσταση στον τρόπο χρήσης αυτών των συσκευών.

Το smartphone του μέλλοντος χωρίς μπαταρία ?

Τα σημερινά smartphones είναι αποτελεσματικός με πολύ πιο επεξεργασμένο σχεδιασμό καθώς και πολλά χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, οι μπαταρίες των τηλεφώνων μας Μην διαρκούν τόσο πολύ Με τις εφαρμογές μας που τους έθεσαν σε δοκιμασία. Πράγματι, το Η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει αυξηθεί τεράστια Για μερικά χρόνια, αλλά ταυτόχρονα η κατανάλωσή μας (Διαδίκτυο, βίντεο, φωτογραφίες, παιχνίδια. ) έχει επίσης αυξηθεί δέκα φορές.

Υπεύθυνο smartphone

Οι κατασκευαστές smartphone υπάρχουν στο Υπερειρητική επαναφόρτιση με λίθιο. ΕπιτρέπειΒελτιώστε την ταχύτητα φόρτωσης καθώς και η Αποθήκευση αυτής της ενέργειας. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ιδίως από τη Samsung για αυτήν Γαλαξία σημείωση 7 (Ξέρετε, οι μπαταρίες αυτών των μοντέλων που πυροδοτούσαν φωτιά και τα οποία τώρα απαγορεύονται από το αεροπλάνο). Από τότε, έχει χρησιμοποιηθεί από άλλους κατασκευαστές οι οποίοι, προς το παρόν, δεν έχουν προβλήματα έκρηξης. Όσον αφορά την αυτονομία, ο σύντροφος 9 του Huawei είναι στο 58% σε μόλις μισή ώρα Φορτώστε, το Google Pixel λειτουργεί κατά τη διάρκεια 7 ώρες με μόλις 15 λεπτά εγκαταλείπω.

Εκεί Άμεση συνολική επαναφόρτιση αναζητείται από τα εμπορικά σήματα, αλλά εμφανίζεται ένα πρόβλημα: α Η μπαταρία χρησιμοποιείται επίσης οδηγεί αυτόματα σε πρόωρη μείωση στη διάρκεια ζωής από αυτό. Η λύση μπορεί να είναι α Smartphone χωρίς μπαταρία. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έχουν συγκεντρώσει ένα τηλέφωνο εντελώς αυτόνομο στην ενέργεια. Λειτουργεί χάρη ραδιοφωνικά σήματα Παρουσιάστε σε μεγάλες ποσότητες γύρω μας. Αυτή η τεχνολογία δεν είναι καινούργια από τον Ψυχρό Πόλεμο, οι Σοβιετικοί χρησιμοποιούσαν μικρόφωνα με παρόμοια τεχνολογία. Εάν οι κατασκευαστές καταφέρνουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία για όλες τις ηλεκτρονικές και συνδεδεμένες συσκευές, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να αποδειχθεί μια μικρή επανάσταση !

Μια πολύ ευέλικτη και πτυσσόμενη οθόνη

Smartphone μαλακής οθόνης

Αυτή η ιδέα μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς από τότε που αναρωτιόμαστε Πώς θα διπλωθούν τα ηλεκτρονικά smartphone. Πράγματι, η πτυσσόμενη μπαταρία δεν έχει ακόμη εφευρεθεί. Ωστόσο, μια ευέλικτη οθόνη είναι ιδανική για ένα smartphone χωρίς μπαταρία, όχι ? Το smartphone του μέλλοντος θα μπορούσε έτσι Μείνετε εύκολα σε μια τσέπη ή γύρω από τον καρπό ως ρολόι. Η ιδέα μοιάζει με τον ευέλικτο κανόνα που χρησιμοποιούνται από τα παιδιά στο σχολείο, ο οποίος έχει αντικαταστήσει σταδιακά τον πλαστικό κανόνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα.

Η Samsung, μεταξύ άλλων, λειτουργεί σε αυτό ευέλικτη οθόνη και έπρεπε να προσφέρει ένα μοντέλο που θα ξεδιπλώθηκε σαν αιγυπτιακή περγαμηνή. Θεωρείται μη πρακτικό από τους χρήστες, το μοντέλο μπορεί να μην κυκλοφορήσει σύντομα όπως είχε προγραμματιστεί.

Αυτός ο τύπος οθόνης υπάρχει ήδη με καμπύλες τηλεοράσεις, Αλλά σύντομα θα μπορούν να διπλώνουν εντελώς με παραγγελία πατώντας ένα κουμπί Όπως ο όγκος του ήχου. Τα μαξιλαράκια αφής σταδιακά επωφελούνται από αυτήν την τεχνολογία.

Ένας έξυπνος εικονικός βοηθός ικανός να διασχίσει όλα τα δεδομένα μας

Εικονικός βοηθός Inteligent

Οι μεγάλοι στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας επιθυμούν Ρυθμίστε έναν εικονικό βοηθό αυτό είναι ικανό να συνδέει όλα τα δεδομένα πολύ προσωπικός χρήστης, όπως το Siri στο Apple ή το Google Assistant, αλλά με ένα επίπεδο παραπάνω. Για παράδειγμα, μπορεί online αγορές χρήστης, Παρακολουθήστε την υγεία σας υπενθυμίζοντας του να πάρει τα φάρμακά της, Διαχειριστείτε την ατζέντα σας, Θυμηθείτε ένα άτομο που δεν έχει αναφέρει για λίγο και πολλά άλλα ! Ο εικονικός βοηθός θα ξέρει ποιες είναι οι ανάγκες σας προτού το γνωρίζετε, πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι λίγο τρομακτικό ! Ο χρήστης του Διαδικτύου μπορεί επίσης να Ρωτήστε τα συγκεκριμένα πράγματα του βοηθού, Για παράδειγμα, λέγοντάς του “Αποστολή κολιέ στη γυναίκα μου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου”, σε λίγα δευτερόλεπτα, το λογισμικό θα έχει βρει και θα συνδεθεί το παραλήπτης, εκεί Online Store of a Jeweler και το τραπεζικός λογαριασμός. Ο χρήστης δεν έχει πλέον να αντιμετωπίσει τίποτα.

Αυτή η τεχνολογία θα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να εποπτεύεται για το CNIL (Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων), καθώς υπάρχει Κίνδυνος μεταπώλησης προσωπικών δεδομένων. Σε περίπτωση που πειρατεία, Αυτά τα δεδομένα θα βρεθούν επίσης στη φύση.

Οι πρεσβύτεροι από την Apple αποκαλύπτουν το μελλοντικό smartphone (ή όχι)

Μελλοντικό Humane Smartphone

Σε ένα συνέδριο TED, η Humane Startup, που ιδρύθηκε από δύο πρώην υπαλλήλους της Apple, παρουσίασε μια πρώτη επίδειξη μιας νέας φορητής συσκευής που σκέφτηκε εντελώς γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Μετρούνται οι ημέρες των smartphones μας ?

Αφού ίδρυσε την Humane Startup, ο Imran Chaudhri και η Bethany Bongiorno, έχοντας και οι δύο εργάστηκαν για την Apple στο παρελθόν, αποκαλύπτουν το νέο τους έργο. Με λίγα λόγια εκχυλίσματα από ένα συνέδριο TED, ένας από αυτούς παρουσιάζει αυτό που θεωρεί τη συσκευή του μέλλοντος, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα κινητά μας τηλέφωνα και άλλα συνδεδεμένα ρολόγια.

Μια συσκευή που σχεδιάστηκε εντελώς γύρω από το AI

Η επανάσταση του ChatGpt έχει ξεφύγει από οποιονδήποτε, αλλά είμαστε μόνο στις εγκαταστάσεις των πιθανών χρήσεων της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Imran Chaudhri πιστεύει ότι η επιχείρησή του έχει βρει έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει το AI για να προσφέρει ένα νέο είδος συσκευής:

“Σήμερα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας […] έναν νέο τύπο φορητής συσκευής, που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Είναι εντελώς ανεξάρτητο. Δεν χρειάζεστε ένα smartphone ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή για να το συνδέσετε. »»

Όπως μπορείτε να δείτε στο εκχύλισμα βίντεο παρακάτω, ο Chaudhri μεταφέρει το προϊόν από την άποψη του πουκάμισου του. Αυτό είναι ένα μικρό κουτί με διαφορετικούς αισθητήρες. Σε αντίθεση με έναν κλασικό φωνητικό βοηθό όπως το Siri ή το Google Assistant, ο τελευταίος δεν ενεργοποιείται από τη φωνή, αλλά πατώντας την υπόθεση. Είναι τότε δυνατό να αλληλεπιδράσουμε με διαφορετικούς τρόπους.

Το πρώτο είναι προφανώς μιλώντας μαζί του. Εννοούμε, για παράδειγμα, η συσκευή μεταφράζει μια πρόταση που προφέρεται από τον Chaudhri από τα αγγλικά στα γαλλικά, χρησιμοποιώντας το δικό της γενικό φωνητικό μοντέλο με τεχνητή νοημοσύνη. Μια διαδικασία που θυμίζει το εργαλείο που χρησιμοποιεί ο David Guetta για να μιμηθεί τη φωνή του Eminem.

Το @humane φορετό κάνει αγγλικά-> γαλλική μετάφραση AI στη δική σας φωνή… wow. (Ήχος)

Βίντεο Credit @Zarifali9

Διαβάστε το αποκλειστικό για τα χαρακτηριστικά του Humane Wearable: https: // t.Co/tyrmtypsyi pic.κελάδημα.Com/cmaweu8dfs

– Ray Wong (@raywongy) 21 Απριλίου 2023

Η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με κάμερα ικανή να προβάλλει πληροφορίες, όπως μπορούμε να δούμε εδώ στο χέρι του Chaudhri, αν και η αλληλεπίδραση με αυτή τη διεπαφή εξακολουθεί να φαίνεται λίγο θολή.

Έλαβα ένα βίντεο του προβολέα Weauble του @Humane, που μου έστειλε το #TED2023 από το @imranchaudhri)

Αυτό φαίνεται Insaneee! κορυφή.κελάδημα.Com/ddoftmcxh5

– Ray Wong (@raywongy) 21 Απριλίου 2023

Μια άλλη περίπτωση χρήσης παρουσιάζεται όταν η συσκευή σαρώνει μια μπάρα σοκολάτας για να διαβάσει τη σύνθεσή της και να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις δυσανεξίες ή τις τροφικές αλλεργίες από τον ιδιοκτήτη της.

Η συσκευή του @Humane σας βοηθά να αποφασίσετε τι μπορείτε και δεν μπορείτε να φάτε με βάση τις γνωστές προτιμήσεις και τους διαιτητικούς περιορισμούς. κορυφή.κελάδημα.com/pfweasnxdi

– Michael Mofina (@michaelmofina) 21 Απριλίου 2023

Πολλές αναπάντητες ερωτήσεις

Όπως και σε όλες τις παρουσιάσεις προϊόντων, οι σχεδιαστές τους έχουν πλήρη έλεγχο στα στοιχεία που επιθυμούν να δείξουν. Υπό αυτή την έννοια, η επίδειξη του Chaudhri είναι τέλεια κυριαρχημένη και σχετικά εντυπωσιακή. Αλλά αυτός ο “προβολέας” σε συνδυασμό με έναν φωνητικό βοηθό που έχει υποβληθεί στο AI έχει πραγματικά τη δυνατότητα να αντικαταστήσει το smartphone μας στο μέτρο ? Για τον συνιδρυτή του Humane, δεν υπάρχει αμφιβολία: “Το AI θα είναι ο κινητήρας του επόμενου άλματος προς τα εμπρός στο σχεδιασμό συσκευών”.

Ο Chaudhri υποστηρίζει επίσης την απουσία οθονών, τους ίδιους τους ανθρώπους που βοήθησε να διαδώσει για 20 χρόνια στην Apple, δουλεύοντας σε προϊόντα όπως το iPhone, το iPad ή το Apple Watch:

“Για την ανθρώπινη τεχνική σχέση που εξελίσσεται πραγματικά πέρα ​​από τις οθόνες, χρειαζόμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό […] το μέλλον δεν θα κρατηθεί στα χέρια σας ή στο πρόσωπό σας. Το μέλλον της τεχνολογίας θα μπορούσε να είναι σχεδόν αόρατο. »»

Τώρα παραμένει να γνωρίζουμε το βάρος της συσκευής, του συστήματος προσκόλλησης ή της (ή όχι) επικινδυνότητας του προβολέα, εάν ο τελευταίος έρχεται σε επαφή με τα μάτια. Το ζήτημα της εμφάνισης πιο σύνθετων πληροφοριών, όπως μια κάρτα ή μια διαδρομή.

Σημειώστε επίσης ότι μερικοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν φωνητικούς βοηθούς των smartphones τους, επειδή απλά δεν θέλουν οι άλλοι να ακούσουν τα αιτήματά τους ή τις συνομιλίες τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, η νέα ανθρώπινη συσκευή μοιάζει περισσότερο.