Ο κώδικας RIO για να αλλάξει τον χειριστή διατηρώντας τον αριθμό κινητής τηλεφωνίας – SFR, αριθμός RIO: Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τρόποι για να το αποκτήσετε?

Πώς να αποκτήσετε τον αριθμό RIO της τηλεφωνικής σας γραμμής

Contents

Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακτήσει τον κωδικό του Ρίο πριν από οποιαδήποτε νέα συνδρομή επειδή θα το χρειαστείτε γρήγορα. Μόλις υποδείξετε αυτόν τον κωδικό στον νέο σας χειριστή, αυτό θα είναι υπεύθυνος για τον τερματισμό της τρέχουσας συνδρομής σας και τη μεταφορά του αριθμού τηλεφώνου σας Στη νέα σας γραμμή.

Πώς να αλλάξετε τον χειριστή διατηρώντας τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου
Χάρη στον αριθμό και τη φορητότητα NBSP?

Χρειάζεστε μόνο τη δήλωση ταυτότητας του χειριστή (RIO). Θα βρείτε το βήμα 2 τον τρόπο να το ξέρετε.

Βήματα

Παίρνω το Ρίο μου με τον πρώην χειριστή μου

Η δήλωση ταυτότητας του χειριστή (RIO) είναι ένα αναγνωριστικό 12 -character, το οποίο ορίζει τη γραμμή κινητής τηλεφωνίας σας με μοναδικό τρόπο. Είναι απαραίτητο για τις παρεμβολές ανταλλαγές στο πλαίσιο της φορητότητας.

Για να αποκτήσετε δωρεάν το rio σας κινητό, Μπορείς να ρωτήσεις:

 • Συνδέοντας την περιοχή πελατών SFR (εάν ο τρέχων χειριστής σας είναι SFR)
 • ή επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών του τρέχοντος χειριστή σας,
 • ή καλώντας το 3179 από τη γραμμή κινητής τηλεφωνίαςΘέλετε να διατηρήσετε τον αριθμό. Μετά από αυτήν την κλήση, θα λάβετε αυτόματα ένα SMS που υποδεικνύει το Ρίο σας και το τέλος της ημερομηνίας δέσμευσής σας με τον τρέχοντα χειριστή σας.
Για να ξέρεις
Για να ξέρεις

Το 3179 είναι ένας φωνητικός διακομιστής αφιερωμένος στη φορητότητα των κινητών αριθμών. Είναι συνηθισμένο σε όλους τους χειριστές και ως εκ τούτου σας επιτρέπει να αποκτήσετε εύκολα το Ρίο σας. Αυτός ο αριθμός είναι δωρεάν και προσβάσιμος 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Πώς να αποκτήσετε τον αριθμό RIO της τηλεφωνικής σας γραμμής ?

Μόλις λάβετε μέτρα για να αλλάξετε τον χειριστή ενώ επιθυμείτε να διατηρήσετε τον αριθμό σας τρέχον, το ζήτημα του κώδικα RIO συστηματικά επιστρέφει. Τι αντιστοιχεί ? Ποια είναι η χρήση του ? Η αλλαγή εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον κώδικα του Ρίο και τα σχετικά βήματα.

Ο κωδικός RIO σας λαμβάνεται με μια απλή κλήση στο 3179. Αυτός ο αριθμός πρέπει να παρέχεται στον νέο χειριστή σας σε περίπτωση αλλαγής προσφοράς και σας επιτρέπει να διατηρήσετε τον τρέχοντα αριθμό σας: αυτό είναι αυτό που ονομάζεται φορητότητα. Άλλες μέθοδοι καθιστούν επίσης δυνατή την απόκτηση του κώδικα RIO σας.

Η χρησιμότητα του αριθμού του Ρίο για φορητότητα

Όταν θέλετε να αλλάξετε τον χειριστή διατηρώντας παράλληλα τον αριθμό τηλεφώνου σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον αριθμό του Ρίο σας. Αυτός ο κωδικός θα επιτρέψει στον νέο χειριστή σας να τερματίσει την τρέχουσα γραμμή σας και να κάνει τη μεταφορά του αριθμού σας χάρη στη φορητότητα.

Θέλετε να αλλάξετε τον χειριστή ? Επικοινωνήστε με το Jechange μέσω τηλεφώνου !

Ποιος είναι ο κωδικός RIO ?

Ο κωδικός του Ρίο σημαίνει Δήλωση ταυτότητας χειριστή. Κάθε τηλεφωνική γραμμή έχει αριθμό Ρίο μοναδικός, ενεργώντας έτσι ως αναγνωριστικό. Αυτή είναι μια σειρά από 12 στοιχεία και γράμματα (κεφαλαία γράμματα και μικροσκοπικά), που αποτελείται από τέσσερα μέρη ::

 1. Τα πρώτα 2 ψηφία αντιστοιχούν στο δικό σας χειριστής : 01 για τον κωδικό πορτοκαλιού Rio, 02 για τον κωδικό RIO SFR, 03 Ο κώδικας Rio Bouygues ή 04 για τον κωδικό Rio Free.
 2. Το γράμμα Ε ή Σ αντιστοιχεί στην κατηγορία των πελατών σας: Εταιρεία ή άτομο.
 3. Οι 5 χαρακτήρες που ακολουθούν αντιστοιχούν στο δικό σας Τρέχουσα σύμβαση.
 4. Οι τελευταίοι 3 χαρακτήρες αντιστοιχούν κώδικας ελέγχου, Αυτό καθιστά δυνατή τη δημιουργία του συνδέσμου μεταξύ του αριθμού του Ρίο και του αριθμού τηλεφωνικής γραμμής σας.

Χαίρομαι που γνωρίζετε να είστε προσεκτικοί για να μην συγχέετε με τον κωδικό IMEI: Ο κωδικός RIO είναι Συνδεδεμένο με την τηλεφωνική σας γραμμή Και όχι στη συσκευή σας. Επομένως, είναι διαφορετικό από τον κωδικό IMEI που είναι συγκεκριμένο για το τηλέφωνό σας. Έτσι, εάν αλλάξετε τον αριθμό ή / και τον χειριστή, θα σας απονεμηθεί ένας νέος κωδικός RIO.

Ποιος είναι ο αριθμός του Ρίο της τηλεφωνικής μου γραμμής ?

Όταν εγγραφείτε σε μια προσφορά από έναν νέο χειριστή, αλλά θέλετε να διατηρήσετε τον τρέχοντα αριθμό σας, ο αριθμός του Ρίο σας θα ζητηθεί αναγκαστικά, ανεξάρτητα από τον τρόπο που εγγραφείτε σε αυτή τη νέα συνδρομή (ηλεκτρονική φόρμα, τηλεφωνικά, στο κατάστημα …).

Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακτήσει τον κωδικό του Ρίο πριν από οποιαδήποτε νέα συνδρομή επειδή θα το χρειαστείτε γρήγορα. Μόλις υποδείξετε αυτόν τον κωδικό στον νέο σας χειριστή, αυτό θα είναι υπεύθυνος για τον τερματισμό της τρέχουσας συνδρομής σας και τη μεταφορά του αριθμού τηλεφώνου σας Στη νέα σας γραμμή.

Η έκδοση του αριθμού του Ρίο είναι υποχρέωση Για όλους τους χειριστές.

Πώς να πάρετε τον κωδικό RIO μέσω τηλεφώνου ?

Ο απλούστερος τρόπος είναι ο πιο συνηθισμένος για να αποκτήσετε τον αριθμό του Ρίο σας είναι τηλέφωνο συνθέτοντας το 3179. Από την άλλη πλευρά, ανάλογα με την περίπτωσή σας, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άλλους αριθμούς, ειδικά αν βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Χρειάζεστε βοήθεια στις προσπάθειές σας ? Επικοινωνία αλλάζω μέσω τηλεφώνου !

Αποκτήστε τον κωδικό RIO καλώντας το 3179 (γενικός αριθμός)

Για να αποκτήσετε τον κωδικό RIO, υπάρχει σήμερα ένας αριθμός τηλεφώνου Γενικός και δωρεάν, διαθέσιμος 7 ημέρες στις 7, Εικοσιτετράωρο, Όποια και αν είναι ο χειριστής σας. Είναι περίπου 3179 : Απλά συνθέστε αυτόν τον αριθμό Από τη γραμμή που σχετίζεται, Και ο αριθμός του Ρίο σας θα σας γνωστοποιηθεί φωνητικά. Θα λάβετε επίσης ένα SMS που θα σας υποδεικνύει ξανά τον κωδικό RIO, τους όρους της τρέχουσας σύμβασής σας, την υπόλοιπη διάρκεια της δέσμευσης και την ημερομηνία λήξης της σύμβασής σας.

Η απόκτηση του κώδικα του Ρίο έχει απλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και τερματίστηκε από όλους μετά τη μεταρρύθμιση της 21ης ​​Μαΐου 2007 που δημιουργήθηκε από τον Υπουργό Βιομηχανίας και ARCEP, με στόχο την απλούστευση της διαδικασίας φορητότητας.

Χαίρομαι που γνωρίζετε ότι δεν θα είστε σε θέση να πάρετε τον αριθμό του Ρίο σας ότι εάν η γραμμή σας είναι ακόμα ενεργή. Εάν η γραμμή σας έχει ήδη τερματιστεί, έχετε μια περίοδο 40 ημέρες Από την ημερομηνία τερματισμού για να ζητήσετε τον κωδικό RIO από τον χειριστή σας. Πέρα από αυτήν την περίοδο, θα είστε εντελώς ανίκανοι να ανακτήσετε τον κωδικό του Ρίο και επομένως να διατηρήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

RIO SFR, Bouygues, Free, Orange … υπάρχουν ειδικοί αριθμοί χειριστών ?

Για κάποιο χρονικό διάστημα, ορισμένοι χειριστές είχαν δημιουργήσει τον δικό τους αφοσιωμένο και δωρεάν αριθμό για να επιτρέψουν στους πελάτες να βρουν τον κωδικό RIO τους (527 για πορτοκαλί, 933 για SFR και 658 για Bouygues).

Χρυσός, Αυτοί οι αριθμοί δεν υπάρχουν πλέον σήμερα. Επομένως, πρέπει να περάσετε αναγκαστικά το 3179, να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του χειριστή σας ή να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές λύσεις που θα περιγράψουμε στο υπόλοιπο άρθρο.

Πώς να βρείτε τον αριθμό του Ρίο σας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό ?

Σε περίπτωση που βρίσκεστε στο εξωτερικό, μπορείτε πάντα να πάρετε τον κωδικό RIO σας συμμετέχοντας στο εξυπηρέτηση πελατών διαφορετικοί χειριστές. Σε αυτή την περίπτωση, η κλήση δεν θα είναι απαραιτήτως δωρεάν, θα εξαρτηθεί από τον χειριστή ή την τρέχουσα προσφορά σας.

Αριθμοί που πρέπει να συνθέσουν για να αποκτήσουν το Ρίο στο εξωτερικό σύμφωνα με τον χειριστή

Χειριστής Αριθμός
SFR / RED +33 6 10 00 10 23
Βόμβες +33 6 60 61 46 14
Πορτοκαλί / σος +33 9 69 39 39 00
Ελεύθερος +33 1 78 56 95 60

Μπορώ να λάβω τον αριθμό του Ρίο από άλλη γραμμή ?

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τρέχουσα γραμμή σας για να λάβετε τον κωδικό RIO σας ? Στην περίπτωση ενός Σταθερή τηλεφωνική γραμμή, Είναι πράγματι δυνατό να ανακτήσετε τον αριθμό του Ρίο από άλλη γραμμή. Για να γίνει αυτό, κάθε χειριστής έχει δημιουργήσει έναν αριθμό που μπορείτε να αντιμετωπίσετε από μια άλλη γραμμή για να λάβετε τον κωδικό RIO:

Αριθμοί για να συνθέσετε για να πάρετε το Ρίο σας από άλλη γραμμή σύμφωνα με τον χειριστή

Χειριστής Αριθμός
SFR / RED 0800 97 3179
Βόμβες 0800 943 943
Πορτοκαλί / σος 0800 00 3179
Ελεύθερος 0825 92 3179

Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν είναι Δεν ισχύει για κινητές γραμμές, Για το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ενδιαφερόμενη γραμμή ή να επικοινωνήσετε απευθείας με την εξυπηρέτηση πελατών εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τρέχουσα γραμμή.

Πώς να λάβετε τον κωδικό RIO σας χωρίς να καλέσετε το 3179 ?

Μερικές φορές ο φωνητικός διακομιστής του 3179 δεν λειτουργεί ή σας δίνει λανθασμένες πληροφορίες. Εάν συμβαίνει αυτό, άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες σε εσάς, ώστε να μπορείτε να πάρετε τον αριθμό του Ρίο αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Αυτές οι λύσεις μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες σε περίπτωση κλοπής του τηλεφώνου σας.

Ανακτήστε τον αριθμό του Ρίο από την περιοχή του πελάτη σας

Η πλειοψηφία των χειριστών επιτρέπει σήμερα να έχει πρόσβαση στον κώδικα του Ρίο, πηγαίνοντας απευθείας στο του Χώρος πελάτη (SFR, Red, Orange, Sosh, Free, Bouygues, NRJ Mobile). Εξηγούμε το βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε παρακάτω για κάθε χειριστή:

 • Συνδέω-συωδεομαι στην περιοχή πελάτη σας (εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας).
 • Πηγαίνετε στην καρτέλα “Πληροφορίες“: Μπορείτε να βρείτε τον αριθμό κινητού σας RIO NRJ εκεί εκεί.
 • Συνδέω-συωδεομαι στην περιοχή του πελάτη σας.
 • Πηγαίνετε στη σελίδα “Η προσφορά μου».
 • Κάντε κλικ στο “Δεν υπάρχει πλέον γραμμή ?».>
 • Κάντε κλικ στο “Πάρτε το Ρίο μου».
 • Συνδέω-συωδεομαι στην περιοχή του πελάτη σας.
 • Κάντε κλικ στο “Θέλετε να διατηρήσετε τον αριθμό σας με έναν άλλο χειριστή».
 • Κάντε κλικ στο “Αποκτήστε το Ρίο σας».
 • Υποδηλώνουν Κωδικός ασφαλείας που ελήφθη από το SMS και κάντε κλικ στο “Επιβεβαιώστε το αίτημά σας».
 • Τέλος, κάντε κλικ στο “Λήψη SMS“Για να λάβετε τον κωδικό RIO στο τηλέφωνό σας.
 • Συνδέω-συωδεομαι στην περιοχή του πελάτη σας.
 • Στη σελίδα λήξη, Επιλέξτε την ενδιαφερόμενη γραμμή.
 • Κάντε κλικ στο “Κρατήστε τον αριθμό σας με έναν άλλο χειριστή “>”Αποκτήστε το Ρίο σας“>”Απεικόνιση».
 • Υποδηλώνουν Κωδικός ασφαλείας που ελήφθη από το SMS και κάντε κλικ στο “Επιβεβαιώστε το αίτημά σας».
 • Συνδέω-συωδεομαι στην περιοχή του πελάτη σας.
 • Πηγαίνετε στη σελίδα “Τα προσωπικά μου στοιχεία».
 • Κάντε κλικ στο “Το Ρίο μου».

Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών του χειριστή για να αποκτήσετε τον κωδικό RIO

Εάν δεν μπορείτε να καλέσετε το 3179 από την ενδιαφερόμενη γραμμή, μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών του χειριστή σας Από οποιαδήποτε άλλη τηλεφωνική γραμμή ::

Αριθμοί εξυπηρέτησης πελατών του χειριστή

Χειριστής Αριθμός
SFR / RED 1023
Βόμβες 1064
Πορτοκαλί / σος 3970
Ελεύθερος 3244

Βρείτε το καλύτερο πακέτο επικοινωνώντας με την αλλαγή στο 01 86 26 53 94
Δωρεάν υπηρεσία SELECTRA

Άλλοι τρόποι για να πάρετε τον αριθμό του Ρίο σας

Εάν καμία από τις λύσεις που παρουσιάστηκαν παραπάνω λειτουργεί για εσάς, έχετε ακόμα δύο δυνατότητες:

 1. Πήγαινε στο κατάστημα: Οι σύμβουλοι θα είναι σε θέση να υποδείξουν τον αριθμό του Ρίο και να σας βοηθήσουν στην προσέγγισή σας
 2. Επικοινωνήστε με τον χειριστή του χάρη στη σελίδα επικοινωνίας του ιστότοπού του: θα σας προσφερθούν διάφορα μέσα επαφής, όπως το online γάτα ή επικοινωνήστε με το email. Μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή μαζί του μέσω κοινωνικά δίκτυα ; Οι χειριστές είναι γενικά αρκετά αντιδραστικοί και μπορείτε να λάβετε βοήθεια γρήγορα.

Φορητότητα: Πώς να διατηρήσετε τον αριθμό τηλεφώνου μου χάρη στον κωδικό RIO ?

Σε περίπτωση αλλαγής του χειριστή, αυτός ο κωδικός σας επιτρέπει Διατηρήστε τον ίδιο σταθερό ή αριθμό κινητού τηλεφώνου (εφ ‘όσον μένετε στη Γαλλία): Αυτό ονομάζεται φορητότητα.

Δίνοντας αυτόν τον κωδικό, μπορείτε να διατηρήσετε τον αριθμό σας: τον νέο σας χειριστή είναι υπεύθυνος για τον τερματισμό της παλιάς σας γραμμής και μεταφέρει τον αριθμό τηλεφώνου σας στο νέο. Η φορητότητα είναι πάντα μια υπηρεσία Ελεύθερος, Όποια και αν είναι ο χειριστής.

Χαίρομαι που το γνωρίζετε ότι αν κρατήσετε το ίδιο τηλέφωνο ενώ αλλάζετε τον χειριστή, πρέπει επίσης να βρείτε το δικό σας Κώδικας IMEI και ρωτήστε ξεκλειδώματος της συσκευής σας. Προσδιορίστε ή ξεκλειδώστε ένα τηλέφωνο σας επιτρέπει Αυξήστε το μπλοκάρισμα των χειριστών Για να του επιτρέψει να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κάρτα SIM.

Προσοχή, Ο χρόνος για τον τερματισμό της σύμβασης και της φορητότητας μπορεί να διαφέρει, Ο χρόνος που ο νέος χειριστής σας υποστηρίζει τον αριθμό σας και εκτελεί τη μεταφορά, αλλά αυτό δεν πρέπει γενικά να πάρει περισσότερα 2 ημέρες. Σε περίπτωση ασυνήθιστα μεγάλης περιόδου, μπορείτε να ζητήσετε ένα αποζημίωση στον νέο χειριστή σας. Αυτή η αποζημίωση πρέπει να παρέχεται στη νέα σας σύμβαση. Θα λάβετε ένα SMS μόλις γίνει η φορητότητα και η γραμμή σας είναι διαθέσιμη.

Χάρη στη φορητότητα, δεν θα χρειαστεί πλέον να ειδοποιήσετε όλες τις επαφές σας όταν υπογράψετε ένα νέο πακέτο για κινητά. Είναι δικαίωμα κάθε συνδρομητή σε μια προσφορά για κινητά. Και αυτό, ανεξάρτητα από τον χειριστή σας ή τον τύπο προσφοράς που επιλέχθηκε.

Θέλετε να συγκρίνετε τις προσφορές για κινητά αυτή τη στιγμή ? Επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο που αλλάζω μέσω τηλεφώνου !

Ρωτήστε μας, το κάνουμε για εσάς !