Το Rimac Nevara: Το πιο ισχυρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο | Το Autodiscount, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ισχυρά από τα θερμικά αυτοκίνητα, εδώ είναι η απόδειξη

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ισχυρά από τα θερμικά αυτοκίνητα, εδώ είναι η απόδειξη

Tesla Model S Plaid, Lucid Air Sapphire, Lotus Evija, Pinifarina Battista, Rimac Nevera… όλα αυτά τα μοντέλα υπερβαίνουν τα 1.000 hp, Μερικοί ακόμη φλερτάρουν με τα 2.000 hp, Είναι όλα ηλεκτρικά και όλα προσφέρουν απόδοση πολύ υψηλότερη από ορισμένα θερμικά supercars.

Το Rimac Nevara: Το πιο ισχυρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο

Μετά το Concept One, ένα ηλεκτρικό hypercar 1224 ίππων, ο κατασκευαστής της Κροατίας επιστρέφει με το Rimac Nevara να αναπτύσσει δύναμη 1915 ίππων και να είναι σε θέση να φτάσει στην απίστευτη ταχύτητα 415 χλμ.

Ο Rimac είναι ο κατασκευαστής αυτοκινήτων όλων των υπερβολών. Ειδικεύοντας σε ηλεκτρικά hypercars, είχε αποκαλύψει το 2018 στο The Motor Show της Γενεύης ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Concept Two, Heiress of the “One”. Πριν από λίγες μέρες, η μάρκα της Κροατίας αποκάλυψε λίγο περισσότερο για το νέο του αγωνιστικό αυτοκίνητο ειδικότερα το όνομά του: The Rimac Nevara.

Αυτό το hypercar που θα παραχθεί μόνο σε 150 αντίτυπα για το μέτριο άθροισμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν ένα bugatti chiron pale. Με την παρουσία τεσσάρων ηλεκτρικών κινητήρων που μπορούν να αναπτύξουν 1,4 MW, το ισοδύναμο του 1915 hp, το Nevara μπορεί να φτάσει στην εκπληκτική ταχύτητα των 415 km/h. Ακόμη πιο εντυπωσιακό μπορεί να φτάσει τα 0 έως 100 km/h σε μόλις 1,97 δευτερόλεπτα, γεγονός που το καθιστά το 3ο ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, πίσω από το Koenigsegg Gemera και το Pininfarina Battista που φτάνουν σε 1,9 δευτερόλεπτα. Η Nevara δεν σταματά εκεί, δεδομένου ότι είναι σε θέση να φτάσει τα 300 χλμ./Ώρα κατά την αναχώρηση σταμάτησε σε 9,3 δευτερόλεπτα, όπου ένα Bugatti Chiron βάζει 13,1 δευτερόλεπτα.

Ο κροατικός κατασκευαστής δεν σταματά εκεί. Πράγματι, υπόσχεται ότι τα 150 αντίγραφα του Nevara θα είναι όλα διαφορετικά, καθώς προσφέρει έναν μεγάλο κατάλογο εξατομίκευσης. Ο Rimac πηγαίνει ακόμη περισσότερο από τότε που σχεδιάζει να προσκαλέσει κάθε αγοραστή στην Κροατία για να εξατομικεύσει το μελλοντικό του αυτοκίνητο.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ισχυρά από τα θερμικά αυτοκίνητα, εδώ είναι η απόδειξη

Το Lucid Air Sapphire των 1.200 hp χάρη στους τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες του εντυπωσιάζει και τρίβει για ήδη έμπειρους αθλητές όπως το νέο μοντέλο Tesla Plaid των 1.020 hp και το τρομερό 1.500 hp Thermal Bugatti.

Με την έλευση της ηλεκτρικής ενέργειας, τα αυτοκίνητα άνω των 1.000 hp δεν έχουν γίνει νόμισμα, αλλά σχεδόν !

Tesla Model S Plaid, Lucid Air Sapphire, Lotus Evija, Pinifarina Battista, Rimac Nevera… όλα αυτά τα μοντέλα υπερβαίνουν τα 1.000 hp, Μερικοί ακόμη φλερτάρουν με τα 2.000 hp, Είναι όλα ηλεκτρικά και όλα προσφέρουν απόδοση πολύ υψηλότερη από ορισμένα θερμικά supercars.

Εντυπωσιακά στοιχεία

Σήμερα, το American Media Hagerty μας προσφέρει ένα εντυπωσιακό και πολύ ενδιαφέρον βίντεο. Το νέο Lucid Air Sapphire, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες, έχει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες για Σωρευτική ισχύς 1.200 hp.

Εντυπωσιακό για ένα sedan που θέλει να είναι πάνω από όλα οικογένεια και πρακτική. Αντίθετα με το Plaid Model S Tesla, ένα sedan του ίδιου τμήματος των 1.020 hp, επίσης με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες. Το αμερικανικό sedan έσπασε επίσης το ρεκόρ Nürburgring για ένα τυπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, λίγο πριν ξεπεραστεί ξανά από την Porsche Taycan.

Από τη θερμική πλευρά, είναι απλό, είναι απλά το πιο ισχυρό σειριακό μοντέλο υπάρχει: ένα 1,500 hp Pure Sport Bugatti χάρη σε ένα 8,0 λίτρων W16 Quadri-Turbo. Μια μοτοσικλέτα, ένα Ducati Panigale V4 SP2 215 hp έρχεται να τρίβει ενάντια σε αυτά τα όμορφα μωρά, “για τη μορφή” θα λέμε.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Lucid Air Sapphire σε επίδειξη

Τα τρία αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν πάνω από ένα τέταρτο μίλια, δηλαδή αναχώρησαν από 0 έως 400 μέτρα. Αυτά είναι τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αφήνουν τα γρηγορότερα. Το Lucid Air Sapphire παίρνει γρήγορα το προβάδισμα, ακολουθούμενη από το Plaid του μοντέλου Tesla Model S.

Το Lucid Air Sapphire και το μοντέλο Tesla PLAID 2,1 δευτερόλεπτα για την άσκηση από 0 έως 100 km/h (με ελαφρύ πλεονέκτημα 0,03 δευτερολέπτων για το Lucid) έναντι 2,3 δευτερολέπτων για το Bugatti Chiron.

Lucid Air - Frandroid - IMG_0711

Lucid Performance Grand Touring // Πηγή: Lucid

Lucid Performance Grand Touring // Πηγή: Lucid

Lucid Air - Frandroid - IMG_0713

Lucid Performance Grand Touring // Πηγή: Lucid

Lucid Performance Grand Touring // Πηγή: Lucid

Στο τέλος του αγώνα, το Lucid φτάνει μέγιστη ταχύτητα 251 km/h, Ενώ το Tesla τελειώνει τον αγώνα 244,6 km/h. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το Tesla παγιδεύεται στο τέλος από το Bugatti Chiron χάρη στην επέκταση του κινητήρα της θερμότητας.

Στο τέλος, ο διαυγής καταφέρνει να διασχίσει τη γραμμή τερματισμού 9.1 δευτερόλεπτα, Δύο δέκατα λιγότερο από το Tesla και το Bugatti, το οποίο κατέληξαν και οι δύο 9,3 δευτερόλεπτα. Και αντιμετωπίζοντας τη μοτοσικλέτα ? Είναι ακόμα το διαυγές ζαφείρι αέρα που επικρατεί, αλλά από ένα μικρότερο κεφάλι.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι η σύγκριση μεταξύ ηλεκτρικών και θερμικών αυτοκινήτων. Το τελευταίο δεν μπορεί να φύγει τόσο γρήγορα όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω της μηχανής καύσης που δεν αντιδρά τόσο γρήγορα όσο οι ηλεκτρικοί κινητήρες. Το τελευταίο μπορεί να ποικίλει τη δύναμή τους σε 1000 Hz (ή 1.000 φορές ανά δευτερόλεπτο), που επιτρέπει να είναι στα όρια της απώλειας της λαβής και έτσι να αρπάξει μερικά μέτρα.

Το Lucid Air Sapphire θα έρθει σε περιορισμένη παραγωγή το επόμενο έτος και η τιμή εκκίνησης θα είναι 249.000 $, Είτε σχεδόν διπλάσια από το μοντέλο S Plaid στις ΗΠΑ (127.590 δολάρια), αλλά αυτό είναι περίπου δέκα φορές φθηνότερο από ένα Bugatti Chiron που ανταλλάσσεται για 2,4 εκατομμύρια ευρώ σε βασική τιμή.

Χρησιμοποιείτε το Google News (Νέα στη Γαλλία) ? Μπορείτε να ακολουθήσετε τα αγαπημένα σας μέσα. Ακολουθηστε Frandroid στο Google News (και Numerama).