Η Γαλλία θα δοκιμάσει την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επαναφορτίζεται μόνο – εύκολο ηλεκτρική ζωή – Renault Group

Σύντομα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επαναφορτίζεται κατά την οδήγηση

13/10/22 | Ψεύτικο

Η Γαλλία θα δοκιμάσει την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων οδηγώντας στον αυτοκινητόδρομο

Αυτοκίνητα στο A10 (εικόνα απεικόνισης)

Ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος ? Η Γαλλία θα δοκιμάσει την επαναφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φορτηγών στον αυτοκινητόδρομο A10 κοντά στο Παρίσι, δοκιμάζοντας δύο τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στα οχήματα να οδηγούν περισσότερο με μειωμένες μπαταρίες μεγέθους, επομένως λιγότερο νόστιμα σε σπάνια μέταλλα. Από τη μία πλευρά, τα μαγνητικά πηνία που γλίστρησαν κάτω από την άσφαλτο θα επαναφορτίσουν τις μπαταρίες με επαγωγή, όπως τα κινητά τηλέφωνα. Από την άλλη, μια σιδηροτροχιά που έχει εισαχθεί κοντά στην ασφάλτου θα επιτρέψει στα οχήματα εξοπλισμένα για σύνδεση στο έδαφος.

Αυτά τα συστήματα “ηλεκτρικών δρόμων” θα μπορούσαν να επιταχύνουν την τρέχουσα επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία: επιτρέπουν στα ηλεκτρικά οχήματα να οδηγούν περισσότερο, χωρίς να σταματήσουν να επαναφορτίζουν και χωρίς να μεταφέρουν πολύ βαρύ και γκουρμέ μπαταρίες σε σπάνια υλικά. Οι “ηλεκτρικοί δρόμοι” που θα μειώσουν την αυτονομία που απαιτείται για την κανονική χρήση των αυτοκινήτων από 62 σε 71 % και ως εκ τούτου το μέγεθος των μπαταριών τους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Göteborg (Σουηδία). Επιπλέον, οι αποταμιεύσεις που έγιναν στις μπαταρίες θα τους χρηματοδοτούσαν σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη.

Πρώτες δοκιμές τον Σεπτέμβριο

Στο A10, η ιδέα είναι να δοκιμαστούν αυτές οι λύσεις υψηλής ταχύτητας. Πρόκειται για “Ανύψωση των τελευταίων ερωτήσεων που παραμένουν, πριν από την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών σε μεγάλη κλίμακα, σε εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα”, εξηγεί ο Louis du Pasquier, υπεύθυνος για το έργο στο Vinci. Οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Rouen σε κλειστή διαδρομή στο Cerema, δημόσιο ίδρυμα υπό την επίβλεψη του υπουργείου της οικολογικής μετάβασης.

Αυτά τα δυναμικά συστήματα φόρτισης θα εγκατασταθούν στη συνέχεια τέσσερα χιλιόμετρα από τη δεξιά τροχιά στην Παρίσι-Ολεάνη, ανάντη του φράγματος του Saint-Arnoult-en-yvelines. Οι φορτιστές θα ενεργοποιηθούν μόνο με συμβατά οχήματα.

13/10/22 | Ψεύτικο

Όχι, οι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα είναι ..

Σύντομα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επαναφορτίζεται κατά την οδήγηση ?

Η δυναμική επαναφόρτιση επαγωγής υποδηλώνει ένα μέλλον όπου ο δρόμος θα μπορούσε να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια τα οχήματα που διέρχονται από αυτό. Ο οδηγός θα είχε τότε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ικανό να επαναφορτίσει με την οδήγηση, μειώνοντας την ανάγκη για μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας και σταθμούς φόρτισης ..

Και αν ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι να ανταποκριθούμε στο πρόβλημα της επαναφόρτισης χάρη στην οδική υποδομή ? Επαγωγικές τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης σας επιτρέπουν να εξετάσετε πολύ σοβαρά τη δημιουργία δρόμων ικανών να φορτώσουν ένα ηλεκτρικό όχημα ενώ οδηγεί.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα που επαναφορτίζονται κατά την οδήγηση: Πώς λειτουργεί ?

Η επαναφόρτιση επαγωγής είναι η μεταφορά ενέργειας από ένα ηλεκτρικό πηνίο (καλωδιακή περιέλιξη) σε άλλη μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Εφαρμόζεται στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, σας επιτρέπει να επαναφορτίσετε την μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σταθμεύστε το τελευταίο πάνω από μια ειδική πλάκα φόρτισης. Μόνο προϋποθέσεις: Το αυτοκίνητο πρέπει να αναλάβει ένα “πηνίο δέκτη”, εγκατεστημένο στην οριζόντια θέση στο πλαίσιο, για να λάβει την ενέργεια που έστειλε το “πηνίο μετάδοσης” που τοποθετείται στο έδαφος.

Η επαναφόρτιση με δυναμική επαγωγή εκμεταλλεύεται την ίδια αρχή αλλά με κινούμενο αυτοκίνητο. Σε αυτό το μοντέλο, το αυτοκίνητο κυκλοφορεί πάνω από μια διαδοχή των πηνίων εκπομπής που είναι εγκατεστημένα στο δρόμο. Κάθε κύλινδρος διασταυρώθηκε, λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια ενός κλάσματος του δευτερολέπτου.

Οι επαγωγικές διαδρομές ήδη σε δοκιμές

Τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου παραγωγής οδήγησαν στη δημιουργία ενός επαγωγή Στο Sory, στην περιοχή του Παρισιού (Γαλλία), στην οποία η Renault κυκλοφόρησε δύο Kangoo Z.μι. Συμβατό με δυναμική ασύρματη επαναφόρτιση. Αυτό το πείραμα έχει δείξει ότι ήταν δυνατό να παραδώσει μια ισχύ φορτίου της τάξης των 20 kW σε ένα όχημα που κυλά στα 100 km/h.

Το νησί Gotland, στη Σουηδία, θα καλωσορίσει μέχρι το 2022, χάρη στο ισραηλινό ηλεκτρόνιο εκκίνησης, έναν επαγωγικό δρόμο περίπου 1,6 χλμ., Η οποία θα παρέχει ηλεκτρικά λεωφορεία και ηλεκτρικά φορτηγά που εξασφαλίζουν το λεωφορείο μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου Visby, το νησιωτική πόλη. Η τοπική Αρχή Μεταφορών ελπίζει να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με αυτούς τους τακτικούς συνδέσμους.

Οι προκλήσεις της επαναφόρτισης με την οδήγηση

Εάν επιβεβαιωθεί η σκοπιμότητα, η δυναμική επαναφόρτιση επαγωγής εξακολουθεί να αυξάνει πολλές προκλήσεις, ιδίως επειδή η εφαρμογή της απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων, όσον αφορά την οδική υποδομή, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε τεχνικό επίπεδο, συνεπάγεται επίσης έναν προβληματισμό σχετικά με τη διάσταση των συσκευών επαναφόρτισης, τη χρηματοδότησή τους και την ένταξή τους στο δρόμο, καθώς και την ακριβή λειτουργία της μεταφοράς ισχύος.

Για να τροποποιήσετε βιώσιμα το ενεργειακό σχήμα του ηλεκτρικού οχήματος και να μειωθεί η εξάρτηση από τις μπαταρίες, η δυναμική επαγωγή επαναφόρτισης πρέπει πράγματι να είναι σε θέση να μοιραστεί με τον μεγαλύτερο αριθμό, δηλαδή με επιτυχία καυσίμων οχήματα με πολύ διαφορετικές ανάγκες. Μια τροχιά που παραμένει να εντοπιστεί !

Πνευματικά δικαιώματα: Jean-Brice Lemal