Τι είναι τα μηνύματα RCS για τα τηλέφωνα Android? | Fizz, γιατί η Google αγωνίζεται τόσο πολύ για να αντικαταστήσει το SMS με το RCS? Και γιατί μπορεί η Apple να τον βοηθήσει?

Γιατί η Google αγωνίζεται τόσο πολύ για να αντικαταστήσει το SMS με το RCS ? Και γιατί μπορεί η Apple να τον βοηθήσει 

Η Google έχει υποστηρίξει το RCS για αρκετά χρόνια, αλλά το πρωτόκολλο μηνυμάτων θα αντικαταστήσει τώρα το SMS και το MMS με χαρακτηριστικά άξια εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων όπως το WhatsApp ή το Facebook Messenger. Τώρα, η εφαρμογή Google Mystering Ενεργό το προεπιλεγμένο RCS Για όλους τους χρήστες.

Τι είναι τα μηνύματα RCS για τα τηλέφωνα Android?

Το RCS είναι το ακρωνύμιο για τις πλούσιες υπηρεσίες επικοινωνίας, ένα πρότυπο διεθνές πρωτόκολλο βιομηχανίας επικοινωνιών που στοχεύει στην ανάπτυξη μηνυμάτων SMS/MMS σε τηλέφωνα Android. Εμπνευσμένο από άμεσες δημοφιλείς εφαρμογές μηνυμάτων, το RCS λειτουργεί μέσω της εφαρμογής εγγενών μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας. Σας προσφέρει μια απλότητα χρήσης και πλούτου πολυμέσων, με πολλά χαρακτηριστικά συνομιλίας που δεν προτάθηκαν με παραδοσιακά μηνύματα κειμένου.

Προσφέρονται λειτουργίες
 • Ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες
 • Προειδοποίηση λήψης μηνυμάτων και ανάγνωσης
 • Κοινή χρήση αρχείων, φωτογραφιών και βίντεο σε υψηλή ανάλυση
 • Κοινή χρήση μηνυμάτων ήχου και βίντεο
 • Μερίδιο της τοποθεσίας

Οι δυνατότητες συνομιλίας είναι δυνατές μόνο μέσω του Διαδικτύου (κινητά δεδομένα ή Wi-Fi). Βεβαιωθείτε ότι έχετε πακέτο δεδομένων ή σύνδεση Wi-Fi για να αποφύγετε πρόσθετο κόστος.

Γιατί η Google αγωνίζεται τόσο πολύ για να αντικαταστήσει το SMS με το RCS ? Και γιατί μπορεί η Apple να τον βοηθήσει ?

Διατίθεται σε smartphones Android από τον Ιούνιο του 2019, το πρωτόκολλο RCS σας επιτρέπει να ανταλλάξετε μεγαλύτερα αρχεία και να γνωρίζετε πότε κάποιος γράφει ή έχει διαβάσει ένα μήνυμα, όπως σε μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων. Μόνο πρόβλημα, για να γίνει ο κανόνας, δεν έχει την υποστήριξη της Apple.

Το Android υπέφερε πάντα από ένα πρόβλημα κατακερματισμού. Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές και οι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να τροποποιήσουν το λειτουργικό σύστημα όπως θέλουν, η Google δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τις υπηρεσίες της απαραίτητες για όλους τους χρήστες.
Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι αυτό των μηνυμάτων όπου, που αντιμετωπίζει η Apple και το iMessage της, η Google δίνει την εντύπωση ότι είναι κολλημένη σε μια βάρκα στη μέση του ωκεανού. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει πολλά διαφορετικά λογισμικά, ήλπιζε να κάνει εφαρμογές αναφοράς, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανταγωνιστεί το WhatsApp, το Facebook Messenger, το Telegram, το Signal, το WeChat, το Snapchat, το Instagram ή ακόμα και τα μπροστά από τα παλιά SMS, τα οποία δεν θέλουν να πάω. Δεν υπάρχει εφαρμογή καθολικής ανταλλαγής μηνυμάτων στο Android, στη μεγαλύτερη ατυχία του δημιουργού της.

Ένα πρότυπο για μια παγκόσμια βάση ?

Γνωρίζοντας ότι είναι πολύ αργά για να αντισταθμίσετε το WhatsApp ή το Messenger, η Google άλλαξε στρατηγική πριν από λίγα χρόνια. Ο γίγαντας του ιστού τώρα επιθυμεί να σκοτώσει τα παλιά παλιά SMS, παρωχημένο και όχι πολύ ασφαλές, αντικαθιστώντας το με ένα πρότυπο που ονομάζεται RCS, για πλούσιες υπηρεσίες επικοινωνίας, ενσωματωμένο με το όνομα CAT χαρακτηριστικά στο σύμπαν του.
Ένα πρότυπο από το οποίο δεν είναι ο πατέρας αλλά μάλλον ένας πιστός αμυντικός. Το RCS ήταν πράγματι σε εξέλιξη από το 2007, για να οριστικοποιηθεί μέχρι το 2016 από το GSMA, του οποίου η έλλειψη κινήτρων είναι αμηχανία. Δεν ήταν μέχρι το 2018 ότι η Google το κατέλαβε με πεποίθηση και αρχίζει να κάνει τη φωνή του.

Διανέμεται σε IP και επομένως ανεξάρτητα από τα δίκτυα μεταγωγής 2G/3G, ακόμη και το πρωτόκολλο SMSOIP των 4G και 5G, το οποίο είναι ιδανικό για το βάρος ενός καθαρού γιγάντου, τα μηνύματα RCS ενδέχεται να περιέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες που SMS/MMS. Σας επιτρέπουν να ανταλλάξετε εικόνες σε υψηλή ανάλυση, βίντεο και δείκτες όπως ο χρόνος ανάγνωσης ενός μηνύματος ή, όπως στο iMessage, το γεγονός ότι ο ανταποκριτής σας γράφει.
Το RCS έχει επίσης σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε μια ομάδα, όπως κάθε άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Το κύριο πλεονέκτημά του, κάτω από το Android, είναι ότι δεν χρειάζεστε τίποτα για εγκατάσταση, αφού τα μηνύματα Android είναι εκεί και συμβατά.
Για να διασφαλίσετε ότι τα μηνύματά σας διανέμονται σωστά τα μηνύματά σας είναι σωστά κατανεμημένα, “Η Google χρησιμοποιεί πληροφορίες όπως ο αριθμός τηλεφώνου σας, τα αναγνωριστικά συσκευών και ο αριθμός της κάρτας SIM”. Αλλά όλα είναι διαφανή για εσάς και αυτά τα δεδομένα διατηρούνται προσωρινά.
Ένα άλλο θεμελιώδες σημείο, όλες οι συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες από την αρχή μέχρι το τέλος, μέσω της τεχνολογίας TLS, για την ασφάλεια των επιπέδων μεταφοράς.

Ωστόσο, παρά την αναμφισβήτητη συμβολή αυτού του πρωτοκόλλου, παρά το βάρος της Google, δύο χρόνια μετά την ανάπτυξή της στην εφαρμογή Μηνύματα Android, Το RCS δεν είναι ακόμα ο κανόνας. Πώς να εξηγήσετε αυτήν την βραδύτητα ?

Πάρα πολλοί εταίροι για να πείσουν

Όπως είπαμε στην εισαγωγή, οι δυσκολίες της Google οφείλονται στον κατακερματισμό του Android. Αρχικά, η Google είχε ζητήσει από τους χειριστές να δημιουργήσουν τους δικούς τους διακομιστές RCS. Η εταιρεία συνειδητοποίησε γρήγορα ότι οι συνεργάτες της δεν σκόπευαν να παίξουν το παιχνίδι και αποφάσισαν να γίνουν ο διαμεσολαβητής με τον οποίο περνούν τα μηνύματά σας.
Μόνο πρόβλημα, οι διακομιστές του μπορούν να λειτουργήσουν μόνο Μηνύματα Android, Η δική της εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων εγκαθίσταται κανονικά σε όλα τα smartphones Android.

Το πρόβλημα είναι στο “κανονικά”. Συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φορείς εκμετάλλευσης προεγκαθίζουν τις δικές τους εφαρμογές SMS σε smartphones που πωλούν. Ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει Μηνύματα Android Και για να το διαμορφώσετε από προεπιλογή, αλλά σε όλη την αντικειμενικότητα, φανταστείτε ότι πραγματικά μια γιαγιά 80 ετών αλλάζει τον πελάτη SMS από προεπιλογή για να επωφεληθεί από το RCS ?
Ένα άλλο πρόβλημα, αυτός ο κόσμος, οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν χρησιμοποιήσει από καιρό τις δικές τους εφαρμογές μηνυμάτων, μόνο για να πουλήσουν υπηρεσίες δίπλα του. Samsung, Oppo, OnePlus, Xiaomi, Huawei … όλα το κάνουν. Μηνύματα Android Δεν ήταν ποτέ η προεπιλεγμένη εφαρμογή σε smartphones για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, μειώνοντας τις προσπάθειες της Google σε τίποτα. Με άλλα λόγια, ακόμη και με την ανάπτυξη του ίδιου του RCS, η Google άγγιξε μόνο μια μειοψηφία των ιδιοκτητών ενός κινητού Android.

Η μέθοδος “αναγκαστικής”

Αλλά οι χρόνοι αλλάζουν. Από το 2020, η Google προσπαθεί να επιβάλει την εφαρμογή της Μηνύματα Android… Με περίεργη επιτυχία. Όλοι οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν εγκαταλείψει την εφαρμογή τους για τα μηνύματα και τώρα χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη εφαρμογή Google. Για να πετύχει σε αυτό το κατόρθωμα, ο μπαμπάς του Android αναθεώρησε απλώς τους όρους της σύμβασής του όταν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του.
Οι Oppo, Xiaomi και OnePlus ήταν κάπως αναγκασμένοι, κάτι που είναι τελικά καλά νέα για τους ιδιοκτήτες αυτών των smartphones. Smart, η Google εκμεταλλεύτηκε επίσης την ευκαιρία να τους ζητήσει να επισημάνουν το άλλο λογισμικό της όπως Δίδυμος Ή Βοηθός, τώρα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα.

Ένα άλλο αγκάθι στο πόδι της Google, χειριστές. Στη Γαλλία, όπου τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα αγοράζονται χωρίς δέσμευση, είμαστε εξοικονομημένοι από αυτό το πρόβλημα (το RCS έχει αναπτυχθεί με όλους τους φορείς εκμετάλλευσης από τον Ιούνιο του 2019). Αλλού, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Τα καλά νέα είναι ότι η Google μόλις κατάφερε να πείσει την Verizon, τον τελευταίο από τους τρεις μεγάλους αμερικανούς φορείς, να την ακολουθήσει.
Ήδη από το 2022, ο χειριστής θα παραιτηθεί από την εφαρμογή SMS, όπως η AT & T και η T-Mobile μπροστά του, η οποία θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες smartphones Android στις Ηνωμένες Πολιτείες να ανταλλάσσουν μεταξύ τους χωρίς SMS. Φαντάζουμε ότι η Google έβγαλε το βιβλίο επιταγών.

Το τελευταίο πρόβλημα της Google είναι η Samsung, αλλά οι δύο εταιρείες έχουν σχεδόν βρει κοινό έδαφος. Τα τελευταία smartphones της κορεατικής μάρκας έχουν επίσηςΜηνύματα Android Όμως, περίεργα, Μηνύματα Samsung είναι πάντα το λογισμικό που επιλέγεται από προεπιλογή. Δεδομένης της προσέγγισης μεταξύ των δύο εταιρειών, είναι πιθανό ότι η Google θα καταλήξει να πείσει τη Samsung. Χωρίς τον μεγαλύτερο πωλητή smartphone στον κόσμο, το RCS δεν μπορεί να γίνει ο κανόνας.

Η Apple έχει το μέλλον των RCs στα χέρια της

Ας έρθουμε στην Apple. Με το iMessage, η εταιρεία του Tim Cook δεν υποφέρει από τα ίδια προβλήματα με τον γείτονά της. Για να πει την αλήθεια, πέτυχε όπου και αν το Google απέτυχε. Όλοι οι χρήστες ενός iPhone χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή, περνούν από την ασφαλή πλατφόρμα του και, πάνω απ ‘όλα, είναι τόσο ικανοποιημένοι που δεν θέλουν να φύγουν. Το Imessage είναι μια θεαματική επιτυχία λόγω της διαφανούς ενσωμάτωσής της στο οικοσύστημα της Apple.

Δυστυχώς για το Google, το RCS δεν έχει καμία πιθανότητα να εξαλείψει πλήρως το SMS χωρίς τη βοήθεια της Apple. Με μερίδιο αγοράς 26% τον Ιούνιο του 2021 (σύμφωνα με το StatCounter), το iOS καταλαμβάνει πολύ μεγάλη θέση στην αγορά smartphone για να μείνει έξω.
Ωστόσο, η Google δεν θέλει το RCS να είναι το πρότυπο μηνυμάτων μεταξύ των smartphones Android, αλλά το πρότυπο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρέπει λοιπόν να πείσει την Apple, η οποία δεν είναι απαραίτητα γνωστή για τη μεγάλη της ικανότητα ακρόασης.

“Στο μέλλον, η προεπιλεγμένη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων στο Android θα είναι η πιο ασφαλής. Η εμπειρία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην άλλη πλατφόρμα δεν θα κρυπτογραφηθεί, αφού είναι πάντα SMS. Νομίζω ότι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα δυναμική και ελπίζω ότι, καθώς όλοι επικεντρώνονται στην ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα, αυτό θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στη συζήτηση. »» Δηλώνει Hiroshi Lockheimer, το αφεντικό του Android, Το χείλος.

Με αυτό το είδος δήλωσης, η Google παίζει την κάρτα της πρόκλησης με την Apple. Το iOS θεωρείται ότι είναι μια πλατφόρμα που σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών του, η αδυναμία αλληλεπίδρασης με τον ιδιοκτήτη ενός smartphone Android εκτός από το SMS είναι αναγκαστικά ένα αγκάθι στο πόδι του.
Η Google, η οποία δήλωσε ότι δεν ήθελε να ξεκινήσει τον δικό της πελάτη RCS στο iOS, θέλει να ωθήσει την Apple να υιοθετήσει το πρότυπο στο μέλλον. Σήμερα, τίποτα δεν δείχνει ότι η Apple θα ακολουθήσει. Το μενού της ιδιωτικής ζωής μπορεί να είναι στις αρχές του, οι RCs θα μπορούσαν να βλάψουν το iMessage. Ακόμη και αν είναι τεχνικά πιθανό ότι το RCS και το IMessage συνυπάρχουν, θα χρησιμοποιηθούν όταν το iPhone επικοινωνεί με ένα smartphone Android, το άλλο όταν ανταλλάσσουν η Apple Smartphones μεταξύ τους. Η Apple μπορεί να θεωρήσει ότι μόνο οι συνομιλίες μεταξύ των ιδιοκτητών iPhone αξίζουν να προστατευθούν ?

Για να ανακαλύψετε επίσης σε βίντεο:

Είναι δύσκολο να το εξετάσουμε. Επειδή θα ισοδυναμούσε με το να λέμε ότι η Apple ανεχτεί ότι ένα σημαντικό μέρος των συνομιλιών των χρηστών της, εκείνων που διατηρούνται με χρήστες Android, δεν είναι. Ωστόσο, η Apple αρέσει να δείχνει το δάχτυλο σε αδυναμίες στους γείτονές της, αλλά στην περίπτωση αυτή, θα ήταν η αιτία αυτής της αδυναμίας ..
Και στη συνέχεια, πρόσφατα, το άνοιγμα του πρώτου χρόνου για τους χρήστες Android (και τα Windows) δείχνει ότι η Apple δεν είναι απομονωμένη, σε καμία περίπτωση, όταν δεν πρόκειται να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους χρήστες της.

Τέλος πάντων, ακόμη και σε περίπτωση που η Apple και η Samsung υιοθετήσουν πλήρως το RCS, το SMS θα πρέπει να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη και αν οι περισσότεροι χρήστες θα αλλάξουν παρά τον εαυτό τους στο νέο πρότυπο, ορισμένοι ιδιοκτήτες παλαιών κινητών τηλεφώνων θα συνεχίσουν να περνούν από το SMS (ειδικά αφού οι εναλλακτικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων θα συνεχίσουν να προσφέρονται στο Play Store, χωρίς RCS).
Σε άλλες αγορές, όπως η Κίνα, Μηνύματα Android δεν είναι για παράδειγμα το παρόν. Εκεί, ακόμη και αν οι τοπικές εφαρμογές αρέσουν Βυθός κυριαρχούν, το SMS θα πρέπει να παραμείνει ισχυρό.
Εν ολίγοις, ακόμη και ως νόμιμος κληρονόμος SMS, το RCS απέχει πολύ από το να μπορεί να σκοτώσει τον πρόγονο του. Θα πρέπει ωστόσο να επιτύχει στο στοίχημά του και να γίνει η πλειοψηφία, αλλά σε πόσο καιρό ?

Η Google ενεργοποιεί το RCS στα μηνύματά της: ποια πλεονεκτήματα για τους χρήστες Android ?

Auriane Polge

Εφαρμογή εφαρμογής Google τώρα ενεργά μηνύματα RCS από προεπιλογή. Το πρωτόκολλο πάντα αποφεύγεται από την Apple με iOS, επομένως αντικαθιστά το SMS για όλους τους χρήστες της εφαρμογής μηνυμάτων Google.

Μηνύματα εφαρμογής Google RCS

RCS (Πλούσιες υπηρεσίες επικοινωνίας) Ανατολικά Ένα πρωτόκολλο μηνυμάτων που στοχεύει να αντικαταστήσει το SMS από πλουσιότερα και διαδραστικά μηνύματα. Σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από χαρακτηριστικά όπως η επιβεβαίωση ανάγνωσης, η κοινή χρήση αρχείων, οι κλήσεις βίντεο ή η γεωγραφική θέση.

Η Google έχει υποστηρίξει το RCS για αρκετά χρόνια, αλλά το πρωτόκολλο μηνυμάτων θα αντικαταστήσει τώρα το SMS και το MMS με χαρακτηριστικά άξια εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων όπως το WhatsApp ή το Facebook Messenger. Τώρα, η εφαρμογή Google Mystering Ενεργό το προεπιλεγμένο RCS Για όλους τους χρήστες.

Από πέρυσι, η Google έχει ασκήσει πίεση στην Apple για να την ενθαρρύνει να υιοθετήσει το RCS. Η εταιρεία Cupertino ρίχνει πραγματικά τα RCs στο iOS. Δηλαδή ότι τα μηνύματα RCS που αποστέλλονται από μια συσκευή Android μετατρέπονται πάντα σε SMS/MMS στο iPhone. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση του προτύπου RCS είναι εκδημοκρατισμένη στο Android.

Η εφαρμογή μηνυμάτων της Google πηγαίνει στο RCS: Εδώ είναι τα νέα χαρακτηριστικά που θα αντικαταστήσουν το SMS

Ένας διευθυντής της κοινότητας Google ανακοίνωσε τα καλά νέα στα φόρουμ της ομάδας. Επιβεβαίωσε ότι το RCS είναι τώρα Ενεργοποιείται από προεπιλογή στην εφαρμογή μηνυμάτων Για όλους τους χρήστες, καινούργια και παλιά.

Εξάλλου, ” Όλες οι συνομιλίες σας RCS από τα μηνύματα Google είναι κρυπτογραφημένες από την αρχή μέχρι το τέλος »». Αυτό είναι επομένως εγγυάται Ασφάλεια και εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας δεδομένων. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω RCs είναι ορατά μόνο από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Ούτε η Google ούτε ο φορέας εκμετάλλευσης για κινητά έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Τι διαφορές μεταξύ RCS και SMS ?

Σε σύγκριση με το SMS, το πρωτόκολλο RCS ξεκλειδώνει νέα χαρακτηριστικά όπως:

 • Δείτε πότε ο συνομιλητής γράφει ένα μήνυμα
 • Μοιραστείτε φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία υψηλής ανάλυσης
 • Γνωρίστε πότε ο παραλήπτης έχει διαβάσει ή λάβει το μήνυμα
 • Συμμετέχετε σε ομαδικές συνομιλίες
 • Μοιραστείτε τη γεωγραφική θέση
 • Εκκίνηση βίντεο κλήσεων και κλήσεις στο VoIP

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Google στέλνει μηνύματα χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο RCS μέσω Wi-Fi και κινητά δεδομένα. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο εάν όλοι οι συμμετέχοντες σε μια συνομιλία έχουν το πρότυπο RCS.

Μπορείτε προφανώς να απενεργοποιήσετε τα RCs εάν δεν ενδιαφέρεστε για τις λειτουργίες. Σε αυτήν την περίπτωση, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην εφαρμογή μηνυμάτων και, στη συνέχεια, ανοίξτε τις ρυθμίσεις μηνυμάτων. Πατήστε “RCS CATS” και θα έχετε την επιλογή ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα μηνύματα RCS.