Pilot Wire Thermostat: Για να διαχειριστείτε στο εγγύς βαθμό οποιοδήποτε ηλεκτρικό καλοριφέρ* – Dorta Dore, σεμινάρια και εγχειρίδια – Domating τα ηλεκτρικά καλυμτικά του με πιλοτικό καλώδιο

Domoticing τα ηλεκτρικά καλοριφέρ της με πιλοτικά καλώδια

Contents

Στο Jeedom, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίσημο plugin Thermostat (€ 8). Όπως συχνά, η προσέγγιση είναι πιο πλήρης και πιο προσαρμόσιμη, αλλά και λίγο πιο περίπλοκη από ό, τι βρίσκεται στο Eemomus.

Pilot Wire Thermostat: Για να διαχειριστείτε στο σχεδόν βαθμό οποιοδήποτε ηλεκτρικό καλοριφέρ*

απεικόνιση

Ο θερμοστάτης πιλοτικού καλωδίου σας επιτρέπει να συνδέσετε οποιοδήποτε ηλεκτρικό ηλεκτρικό καλοριφέρ και να ελέγχετε απομακρυσμένα όταν συνδέονται με το Delta Dore Connected Home Box. Προσφέρετε μια επαγγελματική, γρήγορη, κλιμακωτή και φτιαγμένη σε λύση ποιότητας της Γαλλίας. Οι πελάτες σας εξοικονομούν ενέργεια προγραμματίζοντας τη θέρμανση τους, διατηρώντας παράλληλα την άνεσή τους ρυθμίζοντας το εγγύς πτυχίο. Όλα αυτά, χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσουν όλα τα ηλεκτρικά τους θερμαντικά.

*Ηλεκτρικό καλοριφέρ εξοπλισμένο με πιλοτικό σύρμα

Επιλέξτε το Pro Made in France Solution: Μια καθολική προσφορά,
οικονομικά υπεύθυνη και συνδεδεμένη !

Πώς λειτουργεί το Delta Dore Pilot Wire Thermostat ?

Μια καθολική λύση

Το Pilot Wire Thermostat λειτουργεί Με οποιοδήποτε ηλεκτρικό ηλεκτρικό καλοριφέρ: οποιουδήποτε εμπορικού σήματος και σε όλα τα δωμάτια της διαμονής.

Προσφέρετε μια πλήρη προσφορά για να καλύψετε τις ανάγκες των πελατών σας, χάρη σε πρόσθετα συμβατά προϊόντα.

απεικόνιση

Το ήξερες ?

 • 70 εκατομμύρια : Αυτός είναι ο αριθμός των ηλεκτρικών θερμαντικών θερμαντικών παρακολούθησης (1)
 • 3,5 εκατομμύρια : Αυτός είναι ο αριθμός των ηλεκτρικών θερμαντικών που πωλούνται κάθε χρόνο (2)
 • 190.000 : Αυτός είναι ο αριθμός των καταλυμάτων που είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρική θέρμανση που ανακαινίζεται κάθε χρόνο (3)

απεικόνιση

Ο δέκτης πιλοτικού καλωδίου είναι επίσης συμβατός με τη μαύρη διάθεση του Tybox !

(1) Gifam Infographic 2021, (2) ademe, βασικά σχήματα 2013, (3) Εκτίμηση από τα δεδομένα από την έρευνα Tremi 2020 από το ADEME και το SDES

Πώς να εγκαταστήσετε το Pilot Wire Thermostat και τον δέκτη του ?

Εγκατάσταση

Οι οδηγίες δέκτη πιλοτικού καλωδίου είναι Που σχετίζεται με τη διάθεση Tybox 5101 που συμμετέχει στο δωμάτιο. Επίσης συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό ψυγείο μέσω του πιλοτικού καλωδίου (μαύρο σύρμα), Ο δέκτης πιλοτικού καλωδίου στέλνει παραγγελίες ενεργοποίησης / απενεργοποίησης για να φτάσει στο σημείο ρύθμισης θερμοκρασίας. Μπορεί να λειτουργήσει με ή χωρίς τη λύση του Delta Dore Connected Home Box.

απεικόνιση

Ποιος είναι ο χρόνος εγκατάστασης ?

Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση, Ο θερμοστάτης πιλοτικού καλωδίου είναι μια λύση με το κλειδί στο χέρι ! Διακριτικό, ο δέκτης του είναι σταθερός πίσω από το ηλεκτρικό καλοριφέρ. Το κουτί της ατμόσφαιρας μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, σε τοίχο ή τραπέζι, στην καρδιά του χώρου διαβίωσης για μια βέλτιστη πρόσληψη θερμοκρασίας.

Με τη ρύθμιση υψηλής ακρίβειας, οι πελάτες σας αναλαμβάνουν τον έλεγχο της θέρμανσης τους ελέγχοντας το στο 0.5 βαθμοί κοντά.

Ποιες είναι οι πιθανές διαμορφώσεις ?

Σε κεντρική ή πολυζωντική διαχείριση, οι πολλαπλές διαμορφώσεις είναι δυνατές να ανταποκριθούν σε όλα τα αιτήματα των πελατών σας:

Με ένα μόνο θερμοστάτη, μπορείτε να διαχειριστείτε έως και 16 δέκτες (όπως πολλά θερμαντικά σώματα) ! Αρκετοί δέκτες μπορούν να συσχετιστούν στο ίδιο Tybox 5101 για κεντρική διαχείριση.

Με θερμοστάτη (Tybox 5101) σε κάθε δωμάτιο, ο οποίος παίρνει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, προσφέρει εξατομικευμένη ρύθμιση της θέρμανσης.
Ο δέκτης πιλοτικού καλωδίου, που σχετίζεται με τον θερμοστάτη του ίδιου δωματίου, λαμβάνει ακόμη πιο ακριβείς πληροφορίες για να πάρει τον έλεγχο του καλοριφέρ και να το ρυθμίσει με αποτελεσματικότητα !

Με 2 θερμοστάτες σε καταλύματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νύχτα, μια μέρα ή περισσότερα !

Delta Dore YouTube Video Παίζω

Ποιες είναι οι συμπληρωματικές λύσεις στον θερμοστάτη πιλοτικού σύρματος για να ενισχύσετε πάντα τις προσφορές σας ?

Πρόσθετες λύσεις

Προσφέρετε στους πελάτες σας περισσότερο, υπερβείτε τις αρχικές τους ανάγκες:

 • GP 41 ή GP 50 φορτία, καθιστά δυνατή την πρόληψη περικοπών ηλεκτροπαραγωγής και για να αποφευχθεί η λήψη μιας ακριβότερης συνδρομής από ό, τι θα έπρεπε να είναι.
 • Ανιχνευτές ανοίγματος Delta Dore, Επιτρέψτε σας να μειώσετε το ψυγείο σε περίπτωση ανίχνευσης ανοίγματος παραθύρου και για να αποφύγετε περιττές δαπάνες.

απεικόνιση

Μια λύση με το κλειδί στο χέρι για τους πελάτες σας: Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της ενεργειακής νηφαλιότητας και τη σημασία των οικολογικών, προσφέρετε στους πελάτες σας να εξοικονομήσουν ενέργεια εύκολα, με ένα κλικ !

Μια συνδεδεμένη λύση

Με την εφαρμογή Tydom, οι πελάτες σας μπορούν να ελέγξουν τη θέρμανση τους και να το πιλούν στο εγγύς βαθμό, όταν θέλουν, από όπου θέλουν, είτε είναι φωνή είτε μέσω ρουτίνων ! Τόσες πολλές δυνατότητες απλοποίησης της καθημερινής τους ζωής.

Το + για τους πελάτες σας:

 • Πιλότο το ηλεκτρικό καλοριφέρ τους σε οδηγίες και με ακρίβεια στο εγγύς πτυχίο
 • Διαχείριση, συγκέντρωση και πρόγραμμα μέσω ρουτίνων κάθε ηλεκτρικό ψυγείο εξοπλισμένο με δέκτη
 • Κάντε πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα την άνεσή τους στο σπίτι.

απεικόνιση

Τι λύσεις για άλλους τύπους θέρμανσης ?

Υδραυλική θέρμανση, ηλεκτρική ή επένδυση, έχουμε λύσεις* για να συγκεντρωθούν, μέσω του Tydom Home ή Pro Box, η διαχείριση της θέρμανσης του ίδιου καταλύματος

*που καλύπτουν την πλειοψηφία του εξοπλισμού θέρμανσης της αγοράς.

Παραγγείλετε ηλεκτρικό καλοριφέρ με απομακρυσμένο πιλοτικό καλώδιο με smartphone ή με συνδεδεμένο ηχείοDomoticing τα ηλεκτρικά καλοριφέρ της με πιλοτικά καλώδια

Σε αυτό το σεμινάριο, θα παρουσιάσουμε διαφορετικές λύσεις Domotising τα ηλεκτρικά καλοριφέρ της εξοπλισμένα με πιλοτικά καλώδια και ως εκ τούτου να μπορέσετε να τα παραγγείλετε smartphone, από το σπίτι ή από απόσταση καθώς και φωνή με ένα φωνητικός βοηθός όπως και Amazon Alexa, Google Home Ή Σίρι Δ ‘μήλο (μέσω ΑρχικόΟυσία

 • Εάν το ψυγείο σας έχει μόνο κόκκινο (ή καφέ) και μπλε (επομένως, μαύρο ασύρματο) ή μαύρα και μπλε νήματα (αλλά χωρίς κόκκινο ή καφέ), πιθανότατα δεν έχει πιλοτικό καλώδιο. Εάν είστε σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε το σεμινάριο μας “Domoitize A Pilot Wireless Electric Heating”
 • Εάν το ψυγείο σας έχει ένα μαύρο νήμα (το οποίο μπορεί να συνδεθεί ή να μην είναι), εκτός από ένα κόκκινο ή καφέ σύρμα (φάση), ένα μπλε σύρμα (ουδέτερο) και ενδεχομένως ένα σύρμα (κίτρινο και πράσινο), το ψυγείο σας είναι το μεγαλύτερο Πιθανότατα εξοπλισμένο με ένα πιλοτικό σύρμα. Αυτή είναι αυτή η περίπτωση που θα αντιμετωπίσουμε παρακάτω.
 • Παραγγείλετε τις λειτουργίες ενός καλοριφέρ με πιλοτικό σύρμα
 • Παραγγείλετε τη θερμοκρασία στον πλησιέστερο βαθμό
  • με συνδεδεμένο θερμοστάτη
  • Με τη λειτουργία “εικονικού θερμοστάτη” του λογισμικού αυτοματισμού του κιβωτίου ή του σπιτιού σας

  Λειτουργίες παραγγελίας (Eco, Comfort, κ.λπ.) Θερμοστάτες που ενσωματώνονται στα θερμαντικά σώματα

  Η απλούστερη και ευκολότερη λύση για την εφαρμογή, η διαχείριση από το Pilot Wire σας επιτρέπει να παραγγείλετε θερμοστάτες ενσωματωμένος ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ Εξοπλισμένο ενεργοποιώντας έναν από τους ακόλουθους τρόπους μέσω ηλεκτρικού σήματος:

  Μόδα Επίδραση στη καθορισμένη θερμοκρασία Συμβατά καλοριφέρ
  4 παραγγελίες 6 παραγγελίες
  Ανεση Ρύθμιση θερμοκρασίας στον θερμοστάτη του καλοριφέρ
  Άνεση -1 Η θερμοκρασία ρυθμίζεται στον θερμοστάτη του ψυγείου -1 ° C
  Άνεση -2 Η θερμοκρασία ρυθμίζεται στον θερμοστάτη του ψυγείου -2 ° C
  Οικολογικός Η θερμοκρασία ρυθμίζεται στον θερμοστάτη του ψυγείου -3,5 ° C 1
  Πάγωμα 7 ° C
  Σταμάτημα / έμποροι Συνολική στάση (ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία στο δωμάτιο)

  1 Σε ορισμένα ηλεκτρικά καλοριφέρ, η θερμοκρασία της λειτουργίας ECO μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερη ή ελαφρώς υψηλότερη, βλέπε διαμορφώσιμη.

  Παραγγείλω Πιλότο καλοριφέρ σύρματος Με πλαίσιο ή λογισμικό αυτοματισμού στο σπίτι

  Εάν έχετε ήδη ένα προηγμένο σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι (Eedomus+, Jeedom, Homey, Home Assistant, Domotics κ.λπ.) ή αν πρέπει να παραγγείλετε με το ίδιο σύστημα τη θέρμανση σας, τα ρολά σας, τον φωτισμό σας, την ασφάλειά σας, κ.λπ., Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε ένα σύστημα ενσωματωμένο στο δημοτικό σύστημα που διαθέτει/επιθυμητή.

  Εάν το σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι σας διαχειρίζεται το πρωτόκολλο Z-Wave, σας συνιστούμε να επιλέξετε τις ενότητες “Pilot Wire”, περισσότερο από Qubino. Σημειώστε ότι εάν το σύστημά σας δεν διαχειρίζεται το κύμα z, είναι αναμφισβήτητα δυνατόν να προσθέσετε αυτό το πρωτόκολλο σε αυτό μέσω ενός απλού usb dongle (από 25 €.Ουσία.

  Υπάρχουν 2 μοντέλα μονάδων πιλοτικών καλωδίων Qubino:

  • Σε μορφή σιδηροτροχιάς “DIN”, που θα εγκατασταθεί στον ηλεκτρικό πίνακα: Qubino Zmnhud1
  • Σε μορφή μικρομοδίων, που πρέπει να εγκατασταθεί πίσω ή δίπλα στο ηλεκτρικό σας καλοριφέρ: Qubino Zmnhjd1

  Είναι δυνατές αρκετές περιπτώσεις:

  • Εάν τα πιλοτικά καλώδια των καλοριφέρ σας συνδέονται με τον ηλεκτρικό πίνακα σας, η χρήση του μοντέλου σε μορφή DIN (ZMNHUD1) θα είναι αναμφισβήτητα πιο κατάλληλη.

  Z-WACE PLUS PILOT WIRE MODUL

   • Εάν έχετε Ένα πιλοτικό σύρμα με καλοριφέρ , Μπορείς είτε
    • Σύνδεση ενός διαφορετικού DIN QUBINO ZMNHUD1 DIN MODULE για τη διαχείριση κάθε καλοριφέρ ξεχωριστά.
    • Ομαδοποιήστε ορισμένα καλώδια μαζί και συνδέστε τα με το ίδιο qubino zmnhud1 για να στείλετε ίδιες παραγγελίες σε όλα τα καλοριφέρ της ίδιας ομάδας.

    Εταιρεία Firth FIRTS Z-WACE PLUS QUBINO ZMNHJD1

    Εάν το σύστημα αυτοματισμού του σπιτιού σας δεν είναι συμβατό με τις μονάδες πιλοτικού καλωδίου Qubino

    • Εάν θέλετε να διαχειριστείτε 4 ή 6 παραγγελίες Και ότι το σύστημά σας υποστηρίζει το πρωτόκολλο Επιζήμιος , Μπορείτε να εξετάσετε το πιλότο Micromodule Pilot Wire Enocean Nodon SIN-2-FP-01 που μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε σε ένα ηλεκτρικό πίνακα χάρη σε ένα Din Din Din V2 για Micromodules Nodon.
    • Εάν θέλετε να διαχειριστείτε 4 παραγγελίες : Μπορείτε να περάσετε από μια ενότητα ενεργοποιητή ( Z-wave, zigbee ή enocean ) Σε δύο εκδρομές όπως το Fibaro FGS224 στο Z-Wave Plus, το NoDon SIN-4-2-20 στο Zigbee ή το NoDon Sin-2-2-01 στο Enoceanen που συνδέει τις δύο εξόδους του με το διπλό διόδημα για το Pilot Wire GCE ” Mini FP “.
     Με την ενεργοποίηση των εξόδων της ενότητας σύμφωνα με τους τέσσερις πιθανούς συνδυασμούς, μπορείτε να δημιουργήσετε τις τέσσερις κύριες παραγγελίες.

    Διάγραμμα καλωδίωσης διπλής διόδου για το πιλοτικό σύρμα GCE MINIFP

    • Εάν θέλετε να διαχειριστείτε 3 παραγγελίες (Άνεση / eco / hg) ή 2 παραγγελίες (Comfort / Stop ή Comfort / Hg): Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτές τις λειτουργίες πιλοτικού νήματος με μια δίοδο 1N4007 συνδεδεμένη σε μια μονάδα 1 ή 2 εξόδους ανάλογα με την υπόθεση (ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να έχετε περισσότερες εξηγήσεις).
    • Εάν θέλετε να διαχειριστείτε μόνο 2 “Comfort” και “Eco” παραγγελίες : Απλά συνδέστε την έξοδο φάσης 230 V μιας μονάδας ενεργοποιητή ρελέ απευθείας στο πιλοτικό καλώδιο (ενεργή έξοδος = Eco / ανενεργή έξοδο = άνεση).

    Παραγγείλετε τη θερμοκρασία στον πλησιέστερο βαθμό (με θερμοστάτη)

    Εάν ο θερμοστάτης που ενσωματώνεται στο ψυγείο σας δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός ή αν θέλετε να είστε σε θέση να παραγγείλετε την επιθυμητή θερμοκρασία στον κοντινό βαθμό αντί να επιλέξετε τρόπους (ECO, άνεση, . ), μπορεί να είναι περισσότερο ενδιαφέρον να ρυθμιστεί η θερμοστατική ρύθμιση, δηλαδή χρησιμοποιώντας ένα Συνδεδεμένος θερμοστάτης αφιερωμένο (υλικό) ή είτε μέσω μιας λειτουργίας λογισμικού (εικονικός θερμοστάτης) ενσωματωμένο στα περισσότερα κουτιά και λογισμικό Αυτοματοποίηση.

    Θα το δούμε μετά τις δύο περιπτώσεις με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

    Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, θα εκτρέψουμε το πιλοτικό νήμα από αυτό που σχεδιάστηκε: ο θερμοστάτης (αφοσιωμένος ή εικονικός) θα μεταδώσει τη θέρμανση ή θα σταματήσει τις παραγγελίες στη μονάδα Pilot Wire, η οποία με τη σειρά του θα μεταδοθεί σε ψυγείο “άνεσης” ή ” Σταματήστε “Πιλοτικές παραγγελίες. Προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο θερμαίνεται όταν η μονάδα πιλοτικού καλωδίου το στέλνει μια σειρά “άνεσης”, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τον εσωτερικό θερμοστάτη λίγο υψηλότερο από τη μέγιστη θερμοκρασία που θέλετε να φτάσετε με το σπίτι θερμοστάτης. Παράδειγμα: Εάν θέλετε να θερμαίνετε τουλάχιστον 22 ° C με τον θερμοστάτη αυτοματισμού στο σπίτι, σας συνιστούμε να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη του καλοριφέρ σας στους 24 ° C. Με αυτόν τον τρόπο, το ψυγείο θα ζεσταθεί καλά μέχρι ο θερμοστάτης αυτοματισμού στο σπίτι. Εάν τοποθετήσετε χαμηλότερη θερμοκρασία, το ψυγείο μπορεί να σταματήσει πριν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.

    Ρυθμίστε τη θερμοστατική ρύθμιση χρησιμοποιώντας έναν συνδεδεμένο θερμοστάτη

    Η ιδέα εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε ένα Συνδεδεμένος ασύρματος θερμοστάτης του οποίου ο ρόλος θα είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του τμήματος ανάλογα με την εντολή που θα έχετε ορίσει (μέσω των κουμπιών του ή μέσω του συστήματος ΑυτοματοποίησηΟυσία. Ο θερμοστάτης θα ελέγξει τους κύκλους θέρμανσης του καλοριφέρ του δωματίου, ασύρματο, μέσω ενός πιλοτικού συρματοπλέγματος z-qubino zmnhjd1.

    Διαχείριση ενός πιλοτικού καλοριφέρ με ειδικό συνδεδεμένο ασύρματο θερμοστάτη

    Σε αυτή τη διαμόρφωση, δύο μοντέλα θερμοστάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση του κανονισμού. Θα βρείτε στον παρακάτω πίνακα, τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων:

    Από την άποψη της διαμόρφωσης, μόλις οι μονάδες πιλοτικών καλωδίων και οι θερμοστάτες που περιλαμβάνονται στο σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι σας, θα αρκούν για να δημιουργήσετε άμεσες ενώσεις Z-Wave προσθέτοντας τις μονάδες πιλοτικών καλωδίων που θα ελέγχονται στην ομάδα 3 των θερμοστάτη (ες) ( s).

    Ρύθμιση υστέρησης

    Η ρύθμιση της υστέρησης είναι το απλούστερο ρυθμιστικό σύστημα.
    Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από ένα ελάχιστο όριο (ρυθμισμένη θερμοκρασία – δέλτα), η θέρμανση ξεκινά και στη συνέχεια πεθαίνει μόλις η θερμοκρασία υπερβεί το μέγιστο όριο (ρυθμίστε τη θερμοκρασία + δέλτα). Παράδειγμα: Για μια καθορισμένη θερμοκρασία 20 ° C και δέλτα 0,5 ° C. Η θέρμανση θα ξεκινήσει στους 19,5 ° C και στη συνέχεια θα βγει στους 20,5 ° C.

    Αυτός ο τύπος ρύθμισης είναι απολύτως κατάλληλος για γρήγορους και χαμηλούς θερμοσίφωνες (π.χ. μικρό δωμάτιο και ηλεκτρικό καλοριφέρ με χαμηλή αδράνεια ως μεταφορέας ή ακτινοβολία).

    Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση υψηλής αδράνειας (κεντρική θέρμανση, ψυγείο ηλεκτρικής συσσώρευσης, δάπεδο θέρμανσης κ.λπ.), θα τείνει να δημιουργεί σημαντικές ταλαντώσεις πάνω και κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία. Πράγματι, λόγω της σημαντικής αδράνειας ενός συστήματος θέρμανσης (π.χ. ψυγείο ηλεκτρικής συσσώρευσης), όταν ο θερμοστάτης αποφασίσει να σταματήσει τη θέρμανση επειδή η καθορισμένη θερμοκρασία + δέλτα (π.χ. Έχουν επιτευχθεί, το ψυγείο θα παραμείνει ζεστό για λίγο και συνεπώς θα συνεχίσει να αυξάνει τη θερμοκρασία δωματίου πάνω από την επιθυμητή θερμοκρασία. Ομοίως, όταν έχει επιτευχθεί η ελάχιστη θερμοκρασία (π.χ. 19,5 ° C για τους 20 ° C που ζητήθηκε και δέλτα 0,5 ° C), ο θερμοστάτης θα ενισχύσει τη θέρμανση, αλλά εάν χρειαστεί χρόνος για τη θερμότητα και ότι το μέρος είναι κακώς μονωμένο, Η θερμοκρασία του δωματίου θα συνεχίσει να μειώνει το χρόνο που το ψυγείο αυξάνεται σε θερμοκρασία.

    Ρύθμιση PID

    Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν θερμοστάτες που χρησιμοποιούν μια πιο σύνθετη λογική ρύθμισης που ονομάζεται PID (αναλογικά, ολοκληρωμένα, παράγωγα).

    Ο θερμοστάτης, με σύνθετους υπολογισμούς μαθηματικών μαθηματικών, θα προσπαθήσει να πλησιάσει σταδιακά στην επιθυμητή θερμοκρασία χωρίς να υπερβαίνει (ή όσο το δυνατόν λιγότερο) και έτσι να σταθεροποιήσει τη θερμοκρασία όσο το δυνατόν πιο κοντά στις οδηγίες. Επιπλέον, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία, ο θερμοστάτης θα κάνει τους κύκλους με τους χρόνους θέρμανσης όλο και πιο μικρούς, καθώς θα πλησιάσει στη θερμοκρασία καθορισμένου. Σημειώστε ότι σε θερμαντήρες των οποίων η ισχύς μπορεί να ποικίλει, το σύστημα PID μπορεί να διαμορφώσει την ισχύ αντί να διαμορφώσει τον χρόνο θέρμανσης με κύκλους (π.χ. με θερμοστατικές κεφαλές, η διαμόρφωση ισχύος θα γίνει με μια περισσότερο ή λιγότερη βαλβίδα ανοίγματος).

    Π.χ.: 2 ° C της εντολής, ο θερμοστάτης θα θερμαίνει το 100 % του χρόνου (5 λεπτά κάθε 5 λεπτά), στη συνέχεια στους 1 ° C της εντολής, θα θερμαίνει το 60 % του χρόνου (3 λεπτά κάθε 5 λεπτά) τότε περισσότερο από το 20% του χρόνου στους 0,5 ° C (Ex: 1 Min κάθε 5 λεπτά).

    Το σύστημα PID θα αυτο-συρρικνωθεί επίσης. Πράγματι, σε περίπτωση υπερβολικής υπέρβασης της διδασκαλίας ή δυσκολίας στην επίτευξή της, θα τροποποιήσει ορισμένες παραμέτρους της μαθηματικής εξίσωσης προκειμένου να βελτιωθεί το αποτέλεσμα στον ακόλουθο κύκλο. Και ούτω καθεξής.

    Αυτό το σύστημα είναι επομένως πολύ πιο αποτελεσματικό από τη ρύθμιση με υστέρηση . υπό την προϋπόθεση ότι είναι καλά διαμορφωμένο.
    Πράγματι, στους περισσότερους θερμοστάτες PID, είναι τουλάχιστον δυνατό να ρυθμιστεί η διάρκεια των κύκλων (μικρότερο για θέρμανση χαμηλής αδράνειας, μεγαλύτερη για θέρμανση υψηλής αδράνειας), αλλά μερικές φορές υπάρχουν ακόμη πιο πολύπλοκες ρυθμίσεις.
    Σε περίπτωση κακής διαμόρφωσης, τα αποτελέσματα μπορεί να απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και χειρότερα από ό, τι με έναν απλό θερμοστάτη στην υστέρηση. Το καλύτερο μπορεί να είναι το Ennemi του ακινήτου .

    Συμπερασματικά

    • Σε μικρά φρεάτιο και με χαμηλή θέρμανση αδράνειας, ένας θερμοστάτης με ρύθμιση από την υστέρηση είναι περισσότερο από αρκετή.
    • Σε μεγάλα μέρη (και/ή κακώς μονωμένα) με ένα υψηλό σύστημα θέρμανσης αδράνεια.

    Για να μάθετε περισσότερα

    Ρυθμίστε έναν εικονικό θερμοστάτη στο λογισμικό αυτοματισμού ή οικιακού αυτοματισμού

    Τα πατρίδα και το λογισμικό προσφέρουν συχνά μια λειτουργία εικονικού θερμοστάτη.

    Η αρχή ενός εικονικού θερμοστάτη είναι να χρησιμοποιήσετε έναν απλό καθετήρα θερμοκρασίας για τη μέτρηση της θερμοκρασίας δωματίου και να αφήσετε τις εργασίες ρύθμισης στο κουτί ή στο Domotic Software.

    Στη συνέχεια, ο εικονικός θερμοστάτης διατάζει τις μονάδες ενεργοποιητή της επιλογής σας και ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο (δείτε την πρώτη παράγραφο που ασχολείται με διαφορετικούς τρόπους για να παραγγείλετε τα καλοριφέρ από το πιλοτικό σύρμα τους). Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ανιχνευτές θερμοκρασίας ενός πρωτοκόλλου και ενεργοποιητών από έναν άλλο, εφόσον το λογισμικό ή το κουτί αυτοματισμού στο σπίτι σας επικοινωνεί και με τα δύο. Σημειώστε κάθε φορά στην περίπτωση των ανιχνευτών z-wave ή zigbee, μπορεί μερικές φορές να είναι πιο κατάλληλο να χρησιμοποιήσετε ενεργοποιητές του ίδιου πρωτοκόλλου προκειμένου, εάν είναι απαραίτητο, δημιουργία ή βελτίωση του δικτύου ματιών αυτού του πρωτοκόλλου χάρη στις επαναλαμβανόμενες λειτουργίες που ενσωματώνονται σε Οι ολοκληρωμένες λειτουργίες που ενσωματώνονται σε ενότητες στο δίκτυο.

    Διαχείριση ενός πιλοτικού καλοριφέρ με εικονικό θερμοστάτη

    Ένας εικονικός θερμοστάτης είναι δυνητικά πιο αποτελεσματικός από έναν συνδεδεμένο θερμοστάτη. Από την άλλη πλευρά, η ρύθμιση της θέρμανσης εξαρτάται από την κατάλληλη λειτουργία του κουτιού ή του λογισμικού αυτοματισμού στο σπίτι.

    Σημειώστε ότι το ίδιο λογισμικό αυτοματισμού ή οικιακού αυτοματισμού μπορεί γενικά να δημιουργήσει όσους επιθυμητούς εικονικούς θερμοστάτες.

    Όσον αφορά τους συνδεδεμένους θερμοστάτες, οι εικονικοί θερμοστάτες μπορούν να λειτουργούν με υστέρηση ή με PID ή ισοδύναμη λογική. Ακόμα καλύτερα, ορισμένοι εικονικοί θερμοστάτες (Eedomus+ ή Jeedom για παράδειγμα) είναι επίσης σε θέση να λάβουν υπόψη τις παραλλαγές στην εξωτερική θερμοκρασία στη λογική ρύθμισης και επομένως, για παράδειγμα, η πρόβλεψη των μειώσεων της θερμοκρασίας στο σπίτι όταν η θερμοκρασία πέφτει γρήγορα σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό το σύστημα είναι ακόμα πιο χρήσιμο με μια υψηλή εγκατάσταση θέρμανσης αδράνειας και περισσότερο αν η μόνωση του σπιτιού δεν είναι πολύ καλή.

    Καλά νέα: Δεν είναι απαραιτήτως απαραίτητο να έχουμε έναν εξωτερικό ανιχνευτή θερμοκρασίας να ενσωματώσουμε αυτές τις μετρήσεις στη λογική του κανονισμού. Τα περισσότερα κιβώτια και λογισμικό αυτοματισμού στο σπίτι διαθέτουν λειτουργίες καιρού με βάση το Διαδίκτυο και ανακάμπτουν μετρήσεις πραγματικού χρόνου από τον πλησιέστερο μετεωρολογικό σταθμό. Σε γενικές γραμμές, τα μέτρα είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα μετρήσατε μόνοι σας και είναι ακόμη πιο αξιόπιστα επειδή μετράται με αισθητήρες τέλεια προστατευμένο από τον ήλιο και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να διαταράξουν τα μέτρα.

    Παράδειγμα με ένα eemomus+

    Εικονικός θερμοστάτης Eedomus+

    Κατά τη δημιουργία του εικονικού θερμοστάτη, ο Eedomus θα σας ζητήσει να επιλέξετε τους ενεργοποιητές που θα παραγγείλουν τη θέρμανση για αυτήν την περιοχή/μέρος (πιλοτικές μονάδες, κλπ.Ουσία.

    Μπορείτε επίσης να καθορίσετε:

    • Ο ανιχνευτής θερμοκρασίας δωματίου
    • Εξωτερική θερμοκρασία (προαιρετικά): δεδομένα καιρού ή εξωτερικός ανιχνευτής θερμοκρασίας
    • Το άνοιγμα του παραθύρου (ες) (προαιρετικά), προκειμένου να μειωθεί αυτόματα η θέρμανση του ενδιαφερόμενου τμήματος κατά τη διάρκεια των περιόδων εξαερισμού.
    • Οι συντελεστές “C” και “T” χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση του κανονισμού τύπου PID “, αλλά μπορούν γενικά να παραμείνουν από προεπιλογή (περισσότερες εξηγήσεις στον αλγόριθμο θέρμανσης του Eemomus ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο).
    • Στη συνέχεια, θα είναι δυνατή η δοκιμή αυτής της περιοχής θέρμανσης μέσω του ειδικού γραφικού στοιχείου στη διεπαφή ιστού ή στην εφαρμογή smartphone, αλλά και να προγραμματίσει τις επιθυμητές θερμοκρασίες μέσω της λειτουργίας “ημερήσιας διάταξης” του Eedomus+ ή/και μέσω κανόνων.

    Η λειτουργία “ημερήσιας διάταξης” του Eedomus σάς επιτρέπει να ορίσετε τις τυποποιημένες ημέρες (EX: Εμείς, εβδομάδα στην εργασία, Τετάρτη με παιδιά στο σπίτι, απουσία διακοπών κ.λπ.) με περιόδους (π.χ. ανύψωση, απουσία, βράδυ, ύπνο κ.λπ.) προγραμματίζεται διαφορετικά ανάλογα με τις τυπικές ημέρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να ορίσετε τυπικές εβδομάδες και στη συνέχεια εξαιρετικές ημερομηνίες (διακοπές στο σπίτι, απουσίες κ.λπ.Ουσία. Αυτό το σύστημα, μόλις ρυθμιστεί σωστά, είναι πολύ πιο ισχυρό από έναν κατεψυγμένο εβδομαδιαίο προγραμματισμό.

    Λειτουργία ημερήσιας διάταξης Eedomus

    Παράδειγμα με τον Jeedom

    Στο Jeedom, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίσημο plugin Thermostat (€ 8). Όπως συχνά, η προσέγγιση είναι πιο πλήρης και πιο προσαρμόσιμη, αλλά και λίγο πιο περίπλοκη από ό, τι βρίσκεται στο Eemomus.

    Εικονικός θερμοστάτης Jeedom

    Μπορείτε να ορίσετε για κάθε εικονικό θερμοστάτη που δημιουργήθηκε:

    • Η λειτουργία λειτουργίας: “χρονικό” (συγκρίσιμο με PID) ή υστέρηση.
    • Ο ανιχνευτής θερμοκρασίας δωματίου που σχετίζεται (είναι επίσης δυνατό, μέσω ενός “εικονικού”, να δημιουργηθεί ένας μέσος όρος πολλών αισθητήρων).
    • Η εξωτερική θερμοκρασία (μέτρο καιρού ή αφοσιωμένος αισθητήρας).
    • Οι ενέργειες που πρέπει να εκτελεστούν για τη θερμότητα (π.χ. λειτουργία πιλοτικού καλωδίου άνεσης) ή διακοπή θέρμανσης (π.χ
    • Δημιουργήστε τρόπους που φέρουν τα ονόματα που θέλετε (Ex: Night Mode) και εκτελώντας τις ενέργειες που θέλετε (θερμοκρασία, στάση θέρμανσης κ.λπ.Ουσία
    • Οι αισθητήρες ανοίγματος (προαιρετικά) για να μειώσουν αυτόματα τη θέρμανση κατά τη διάρκεια των περιόδων εξαερισμού.
    • Οι ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε περίπτωση αποτυχίας ή θέρμανσης του καθετήρα (π.χ., τοποθετώντας τα καλοριφέρ σε λειτουργία “Out of Frost” και σας στέλνουν μια ειδοποίηση για να σας προειδοποιήσετε).
    • Ρυθμίστε τη διάρκεια των κύκλων και άλλων παραμέτρων σύμφωνα με το σύστημα θέρμανσης.

    Ποιος ανιχνευτής θερμοκρασίας θα επιλέξει ?

    Πολλές επιλογές είναι δυνατές, αλλά έχουμε διατηρήσει τους ακόλουθους ανιχνευτές (κυρίως για την ανταπόκρισή τους / την κανονικότητα στη μετάδοση των μετρήσεων):

    1 Τα πρωτόκολλα Z-Wave και ZigBee λειτουργούν σε δίκτυο ματιών, δηλαδή ότι οι ενότητες που παρέχονται στο δίκτυο περιλαμβάνουν μια επαναλαμβανόμενη λειτουργία και ότι το πρωτόκολλο υπολογίζει αυτόματα τον βέλτιστο δρόμο μεταξύ του εξοπλισμού. Ελλείψει δικτύου πλέγματος, η απόσταση επικοινωνίας μπορεί να είναι περιορισμένη .

    Ενημερώθηκε στις: 19/10/2021 στις 4:42 PM Συγγραφέας: Jérôme Massiaux, Home Technician Store.Fr

    Προτείνετε αυτό το άρθρο

    Αυτά τα άρθρα θα μπορούσαν επίσης να σας ενδιαφέρουν

    • Domoticing της κεντρικής θέρμανσης από τα καλοριφέρ νερού (συλλογικά, αέριο, καύσιμο, PAC)
    • Domoticing της κεντρικής θέρμανσης με υδραυλικό πάτωμα θέρμανσης
    • Domotizing Pilot ασύρματη ηλεκτρική θέρμανση
    • Domotizing Your Lighting: περίπτωση του απλού κουμπιού με ουδέτερο.
    • Domotizing Your Lighting: Case of the Double Button με ουδέτερο.

    Συζητήσεις για το άρθρο

    Οι νέες ερωτήσεις εμφανίζονται ταυτόχρονα με την απάντηση του τεχνικού. Γενικά απαντούμε σε λιγότερο από μια εργάσιμη ημέρα, ωστόσο, ορισμένες ερωτήσεις ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετες δοκιμές ή έρευνα και να αυξήσουμε αυτήν την περίοδο. Διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύσουμε ή να απαντήσουμε σε ερωτήσεις υπηρεσίας μετά την πώληση σχετικά με ένα προϊόν που δεν έχει αγοραστεί στο κατάστημά μας.