Peugeot E -208 – Ειδοποίηση, δοκιμή, τιμή, αυτονομία, ημερομηνία κυκλοφορίας και τεχνικό φύλλο – Autoisews Green, Peugeot E -20 Ηλεκτρική δοκιμή 50 kWh 136ch GT – Δοκιμή αυτοκινήτων Citadine – UFC -Que Choisir

Ηλεκτρική δοκιμή Peugeot E-20 50 kWh 136ch GT

Δοκιμάσαμε το αυτοκίνητο ηλεκτρικής πόλης τον Ιανουάριο του 2021 κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας αφιερωμένες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πόλης. Τη στιγμή της δοκιμής μας, η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 6 °. Εδώ είναι τα μέτρα αυτονομίας και κατανάλωσης που σημειώνονται από τον δημοσιογράφο μας-Essayeur σε ένα μικτό μάθημα 131 χιλιομέτρων (αυτοκινητόδρομος, πόλη, περιφερειακό παριζιάνικο). Η υπόλοιπη αυτονομία που εμφανίστηκε ήταν 64 χλμ. Για ποσοστό που παραμένει περίπου 30%. Η μέση κατανάλωση που σημειώθηκε ήταν 19,5 kWh ανά 100 χλμ. Με μέση ταχύτητα 31,9 χλμ.

Peugeot E -208 – Ειδοποίηση, δοκιμή, τιμή, αυτονομία, ημερομηνία κυκλοφορίας και τεχνικό φύλλο

Peugeot E -208 - Ειδοποίηση, δοκιμή, τιμή, αυτονομία, ημερομηνία κυκλοφορίας και τεχνικό φύλλο

Εκτός από τη θερμική έκδοση, η Peugeot έχει αποκαλύψει το E-208. Ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το οποίο η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να επισημάνει την παρουσία της λίγο περισσότερο στη βιομηχανία ηλεκτροδότησης. Τιμή, αυτονομία, ημερομηνία κυκλοφορίας, τεχνικό φύλλο, βρείτε όλες τις πληροφορίες από την πόλη μηδενικών εκπομπών.

Παρουσίαση

Για αυτή τη νέα γενιά του αυτοκινήτου της πόλης 208, η Peugeot αποφάσισε να προσφέρει παράλληλα με την παραδοσιακή έκδοση Thermal Engine, μια ηλεκτρική έκδοση 100% “E-208”.

Στη φόρμα, τίποτα δεν αλλάζει μεταξύ των θερμικών εκδόσεων και του ηλεκτρικού, εκτός από μερικές λεπτομέρειες έξω. Σε αντίθεση με το δίδυμο του, το αυτοκίνητο της μπαταρίας είναι εξοπλισμένο με μια μάσκα με μερικά μπλε σχέδια που θυμίζουν αυτό το νέο πρόσωπο του οχήματος. Η Peugeot έβαλε επίσης μερικά μονογράμματα που αντιπροσωπεύουν ένα “E” γύρω από το αυτοκίνητο. Για τα υπόλοιπα, καμία σημαντική αλλαγή που πρέπει να σημειωθεί σε σύγκριση με άλλες εκδόσεις της νέας γενιάς.

Μέσα

Το cockpit E-208 αποτελείται από ένα ψηφιακό ταμπλό του οποίου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τη σύνθεση. Προσανατολισμένο προς τον οδηγό, ο πίνακας ελέγχου, με οθόνη αφής και πρωτότυπα σχήματα, του προσφέρει ένα περιβάλλον χώρο.

Κινητοποίηση και μπαταρία

Με την μπαταρία ακατέργαστης χωρητικότητας 50 kWh, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φτάνει σε μια σειρά από 340 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Από την πλευρά οδήγησης, αυτό το Peugeot E-208 έχει τρεις τρόπους: Eco, Normal και Sport, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το επίπεδο ισχύος που διατίθεται πάνω από το μέγιστο 136 hp που μπορεί να παραδώσει το μπλοκ. Ένα βασικό έμφαση στην επιβράδυνση και την ανάκτηση της ενέργειας στην ανατολή του ποδιού είναι παρούσα στον κεντρικό έλεγχο του κουτιού, στη λειτουργία “Β”.

Τι αυτονομία για το ηλεκτρικό 208 ?

Δοκιμάσαμε το αυτοκίνητο ηλεκτρικής πόλης τον Ιανουάριο του 2021 κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας αφιερωμένες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πόλης. Τη στιγμή της δοκιμής μας, η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 6 °. Εδώ είναι τα μέτρα αυτονομίας και κατανάλωσης που σημειώνονται από τον δημοσιογράφο μας-Essayeur σε ένα μικτό μάθημα 131 χιλιομέτρων (αυτοκινητόδρομος, πόλη, περιφερειακό παριζιάνικο). Η υπόλοιπη αυτονομία που εμφανίστηκε ήταν 64 χλμ. Για ποσοστό που παραμένει περίπου 30%. Η μέση κατανάλωση που σημειώθηκε ήταν 19,5 kWh ανά 100 χλμ. Με μέση ταχύτητα 31,9 χλμ.

Τις διαστάσεις

Το Peugeot E-208 έχει μήκος 4,06 m, πλάτος 1,75 m και ύψος 1,43 m. Ο κορμός του έχει όγκο φόρτωσης 265.

Τιμές και κεφάλαια Peugeot E-208

Όσον αφορά τις τιμές, αυτό το E-208 ξεκινά στη Γαλλία στα € 34.550 για την έκδοση “Active”, εξαιρουμένων των οικολογικών μπόνους ύψους € 6.000 και μπορεί να φτάσει τα € 39.350 εξαιρουμένων των επιλογών για την έκδοση “GT Pack”. Ανακαλύψτε κάτω από τα τιμολόγια και τα τελειώματα του αυτοκινήτου της πόλης.

Τερματισμός Τιμή από)
Ενεργός 34.550 €
Ενεργό πακέτο 35.050 €
Στυλ € 35.200 €
Βήμα 35,650 €
Οίκος 36.650 €
Οδικό ταξίδι 37,350 €
GT 38.350 €
Πακέτο GT 39,350 €

Η γνώμη μας

Το City Car E-208 δεν επιδιώκει, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, να μοιάζει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με κάθε κόστος. Εκτός από μερικά λογότυπα και την απομάκρυνση της εξάτμισης, είναι το ίδιο, με μια δυναμική σιλουέτα, όπως και το σασί της, ευχάριστο σε όλους τους τύπους δρόμων. Ειδικά επειδή το εσωτερικό φινίρισμα αποδεικνύεται καλά, ενισχυμένο από μια επιβραβευτική ταπετσαρία, αναμειγνύοντας το δέρμα απομίμησης, το ύφασμα και το alcantara, σε γκρι και μαύρο, στοίβαγμα με πράσινο και μπλε. Η αυτονομία της αντιπροσωπεύει τελικά το πιο περιοριστικό κριτήριο. Εάν τα 340 χλμ που ανακοινώθηκαν είναι επαρκή σε αστική χρήση και θα μπορούσαν επίσης να καταστήσουν δυνατή την προβολή μιας μικρής ευελιξίας, η εκτίμησή μας για τη μέτρηση της αυτονομίας μάλλον περίπου 240 χλμ. Ο χώρος στο πλοίο περιορίζεται στα πόδια στα πίσω καθίσματα καθώς και στον κορμό, με 311 λίτρα όγκου. Μόλις περίμενε περισσότερη από μία μπαταρία 383 kg στην χωρητικότητα των 50 kWh.

Peugeot E-208 (έκδοση 2023)

Για την αναστολή του που σχεδιάστηκε για τα μέσα του 2023, και ακόμη και λίγο πριν στο επίπεδο “σαν” τελείωμα του τρέχοντος E-208, στο πρώτο τρίμηνο, το αυτοκίνητο της πόλης θα είναι εξοπλισμένο με το νέο ηλεκτρικό μπλοκ υπογεγραμμένο emotors, The Κοινή επιχείρηση μεταξύ της πρώην ομάδας PSA και της NIDEC, του ιαπωνικού κατασκευαστή εξοπλισμού. Τι του δίνει αύξηση ισχύος 20 ίππων, ή 156 ίππους και αμετάβλητη ροπή 260 nm. Η μπαταρία εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να μεταβεί από 50 kWh έως 51 kWh ακατέργαστης χωρητικότητας, αλλά ελαφρώς μεγαλύτερο κέρδος σε χρήσιμη χωρητικότητα, από 46,4 kWh σε 48,1 kWh. Η μάρκα προωθεί μια πτώση στην κατανάλωση που θα τοποθετούσε την αυτονομία της στα 400 χλμ. Σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Ηλεκτρική δοκιμή Peugeot E-20 50 kWh 136ch GT

Εκεί Peugeot E-208, Πλήρως ηλεκτρική έκδοση της 2ης γενιάς 208, ξεκίνησε στις αρχές του 2020. Ολοκληρώνει το εύρος που αποτελείται από προηγούμενα μοντέλα με συμβατική θερμική κινητοποίηση. Το νέο 208 μετοχές μια πλατφόρμα PSA που σχεδιάστηκε με σκοπό την ηλεκτροδότηση με το Opel Corsa και το DS3 Crossback. Το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε είναι το E-208 στο τελικό GT υψηλής ποιότητας, του οποίου η αθλητική εμφάνιση ενισχύεται από το εντυπωσιακό πλέγμα ψυγείου, πολλά χρωμίου, τα μπροστινά οπτικά με 3 νύχια και το λαμπερό μαύρο γαρνιτούρα που φιλοξενούν τα πίσω φώτα LED LED. Στο εσωτερικό, η εμφάνιση των χρησιμοποιούμενων υλικών και η αίσθηση που παράγει είναι εξαιρετική. Τα λαμπρά στοιχεία, η επίστρωση τύπου “άνθρακα” και η διακοσμητική ραφή προσθέτουν μια τάξη κλάσης.

Η γνώμη του πλήρους δοκιμαστή προορίζεται για συνδρομητές

Αυτή η ενότητα προορίζεται για συνδρομητές του ιστότοπου Quechoisir.org

Εγγραφείτε !
Και άμεσα πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του τόπου Quechoisir.org

Ήδη εγγραφεί στον ιστότοπο ?
Προσδιορίστε τον εαυτό σας για να εμφανίσετε όλο το περιεχόμενο του ιστότοπου