Το νέο Peugeot 3008, το λιοντάρι επανεμφανίζει το αστέρι του SUV | TF1 Info, New Peugeot 3008: Πώς θα αντικαταστήσει τον προκάτοχό του?

Νέο Peugeot 3008: Πώς θα αντικαταστήσει τον προκάτοχό του

Ο Matthias Hossan, διευθυντής σχεδιασμού στο Peugeot, είναι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα: “Είμαστε σε ένα όχημα που είναι πιο κοντά στο Concept Car από ένα τυποποιημένο όχημα που μπορούμε να δούμε στους δρόμους μας.» Τα νύχια που ξεκινούν από τους προβολείς και κατεβαίνουν στην ασπίδα και η απουσία καουτσούκ γύρω από τα παράθυρα του δίνουν μια υψηλή εμφάνιση με καλύτερα τελειώματα.

Το νέο Peugeot 3008, το λιοντάρι επανεμφανίζει το αστέρι SUV του

Ο Jérôme Chont σας μεταφέρει για να συναντήσετε το νέο Peugeot 3008, την τρίτη γενιά του αστέρι της μάρκας από το λιοντάρι στο λιοντάρι. Ποιες αλλαγές έγιναν έξω όπως στο χώρο των επιβατών ? Ο δημοσιογράφος μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες σας σε εσάς.

Νέο Peugeot 3008, μια ισχυρή και διαφοροποιητική οπτική επίδραση

Ότι οι λάτρεις των 3008 είναι καθησυχασμένοι: το νέο μοντέλο παραμένει SUV. Οι γραμμές του είναι πιο έντονες, όπως μια αθλητική. Το μέγεθός του διαρκεί επιπλέον 9 cm, αλλά το όχημα εξακολουθεί να έχει συμπαγή εμφάνιση παρά το μήκος των 4,54 μέτρων. Αναμφισβήτητα, αυτό το νέο 3008 προκαλεί ισχυρή και διαφοροποιητική οπτική επίδραση.

Ο Matthias Hossan, διευθυντής σχεδιασμού στο Peugeot, είναι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα: “Είμαστε σε ένα όχημα που είναι πιο κοντά στο Concept Car από ένα τυποποιημένο όχημα που μπορούμε να δούμε στους δρόμους μας.» Τα νύχια που ξεκινούν από τους προβολείς και κατεβαίνουν στην ασπίδα και η απουσία καουτσούκ γύρω από τα παράθυρα του δίνουν μια υψηλή εμφάνιση με καλύτερα τελειώματα.

Είναι ιδιαίτερα μέσα στο ότι ο παθιασμένος των 3008 περίμενε την τρίτη γενιά στη σειρά. Ο Gaëtan Demoulin, διευθυντής έργου του Peugeot 3008, ήταν πρόθυμος να δημιουργήσει “Wow Effect”: “Υπήρξε πολλή ενέργεια που έχει αφιερωθεί σε αυτή την πτυχή.»

Και μέσα, η Magic λειτουργεί. Το εσωτερικό της πρώτης και της δεύτερης γενιάς ήταν ήδη ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και σχεδιασμό, αλλά σε αυτό το νέο μοντέλο, πηγαίνουμε στο ανώτερο επίπεδο. Δίνει στον ιδιοκτήτη του το αίσθημα ότι βρίσκεται στο σαλόνι του με το ποιοτικό γκρίζο ύφασμα στον πίνακα ελέγχου και τα υπέροχα καθίσματα στα οποία λαμβάνουν χώρα αυτός και οι επιβάτες του. Η κυμαινόμενη οθόνη επιβεβαιώνει την τελευταία τεχνολογική πλευρά του. Το μικρό τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο, αλλά τώρα σας επιτρέπει να δείτε την οθόνη σχεδόν εξ ολοκλήρου, τοποθετημένη πολύ υψηλότερη από πριν.

Ο Jérôme Chont είναι ιδιαίτερα πεπεισμένος από τη συμμαχία μεταξύ άνεσης και πρακτικότητας. Για αυτόν, σίγουρα: αυτό το νέο 3008 θα προσελκύσει πελάτες !

Νέο Peugeot 3008: τρεις ηλεκτρικές εκδόσεις και μία θερμική

Το νέο Peugeot 3008 Electric θα προσφέρει τρεις εξουσίες: 210 ή 230 hp σε 2 -wheel drive και 230 hp σε 4 -wheel drive. Η αυτονομία υπόσχεται να φτάσει μέχρι και 700 χλμ., Αρκετά για να φοβάται μια τιμή που υπερβαίνει τα € 50.000 … θα προσφερθεί επίσης μια θερμική έκδοση για τουλάχιστον 35.000 €. Τώρα παραμένει να δοκιμάσετε το αυτοκίνητο για να βεβαιωθείτε ότι το SUV Peugeot Star αξίζει αυτήν την τιμή ! Αναμενόμενη απελευθέρωση την άνοιξη του 2024.

Το Automoto είναι κάθε Κυριακή στις 10:05 π.μ. στο TF1.

Νέο Peugeot 3008: Πώς θα αντικαταστήσει τον προκάτοχό του ?

Οι ημέρες υπολογίζονται πριν από την αποκάλυψη της τρίτης γενιάς 3008, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου. Έχουμε ήδη κάνει το σημείο των προόδων που υποσχέθηκε ο νεοφερμένος, σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2016.

Zapping Auto Moto Peugeot 2008 Restyled vs Renault Captur: Πρώτη στατική αντιπαράθεση !

Νέο Peugeot 3008 Vs Old 3008

Εικονογράφηση © Julien Jodry

Το νέο Peugeot 3008 μπροστά στο ρεύμα

Νέο Peugeot 3008 Vs Old 3008

Εικονογράφηση © Julien Jodry

Νέο Peugeot 3008

Που αποκαλύφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, το προφίλ του θα εμπνευστεί από εκείνα των SUV Coupé, ενώ οι κινητήρες του θα χρησιμοποιήσουν τόσο τον υβριδισμό όσο και την ολική ηλεκτροδότηση.

Νέο Peugeot 3008 Vs Old 3008

Peugeot 3008 Τρέχουσα

Ξεκίνησε το 2016, προτού αποκατασταθεί το 2021, οι γραμμές του αξιολόγησαν τις επιθέσεις του χρόνου, ενώ εξακολουθεί να απολαμβάνει μια ωραία ομάδα κινητήρων, που κυμαίνονται από έναν υβριδισμό 48V έως τη συσσώρευση επαναφορτιζόμενων παραλλαγών από 180 στα 300 hp.

Νέο Peugeot 3008 Vs Old 3008

Νέο Peugeot 3008

Προτίθεται να δημιουργηθεί από το βλέμμα μέσω του νέου περιβάλλοντος I-cockpit, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας 21 “, το πιο ευρύτερο διαθέσιμο σήμερα στην αγορά.

Νέο Peugeot 3008 Vs Old 3008

Peugeot 3008 Τρέχουσα

Ακόμα σε στυλιστική άποψη, ο πίνακας ελέγχου του, ωστόσο, κατηγορεί το χτύπημα στο κεφάλαιο πολυμέσων.

Η αντικατάσταση ενός μπεστ σέλερ αποδεικνύεται ότι είναι διπλός για οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων. Μεταξύ της ανάγκης καινοτομίας και της ανησυχίας για να μην ανακινήσει τους πελάτες που αποκτήθηκαν από την αιτία τους, είναι ζήτημα τοποθέτησης του δρομέα στο σωστό μέρος. Και ο κύλινδρος του συμπιεστή Peugeot 3008, ένας πολύς χρόνος παρέμεινε ο νούμερο ένα στην κατηγορία του, δεν διαφεύγει από αυτή την αμφισβήτηση, καθώς οι σχεδιαστές του ελπίζουν να επεκτείνουν το κόμμα.

Ένα πραγματικό suv coupé ?

Από την αρχή, όταν ανακαλύπτουμε τη σιλουέτα του νέου SUV λιονταριού, θα πάρουμε το μέτρο του αρχιτεκτονικού κινδύνου που ενορχηστρώνεται από τους σχεδιαστές του. Εγκαταλείποντας το κλασικό, τυπικό προφίλ διάλειμμα των ανταγωνιστών του (Renault Austral, Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai κ.λπ.), δεν θα αποτύχει να επαινέσει την οικογενειακή πελατεία του από το προφίλ του coupe εμπνευσμένο από το Renault Arkana. Σε αυτό το έτοιμο ότι το νέο 3008 το παίζει πιο λεπτό από τον ανταγωνιστή του διαμαντιού ξεκινώντας την πτώση του στο περίπτερο κατάντη από τους πίσω επιβάτες, από τη σύνοδο κορυφής της πίσω πόρτας. Είναι επομένως ένα ψεύτικο coupe που θα πρέπει να αποκαταστήσει επιδέξια στυλ και κατοίκηση. Ωστόσο, ο λογαριασμός δεν θα είναι πλέον εκεί για τις εχθρότητες κορεσμού του κορμού στο ανώτατο όριο, όσον αφορά την έντονη κλίση του πίσω τηλεσκοπίου.

Δεν υπάρχει πλέον κορμός, αλλά τι γίνεται με τη modularity ?

Το άγνωστο παραμένει ως προς τις διαστάσεις αυτού του νέου μοντέλου, το οποίο, ωστόσο, θα πρέπει τουλάχιστον να κερδίσει 5 έως 6 cm σε μήκος για να φτάσει στο πρότυπο του Renault Austral (4,51 m). Κατά συνέπεια, κάτω από το δισκίο, στοιχηματίζουμε ότι ο όγκος του θώρακα του 3008 Cuvée 2024 θα υπερβαίνει ευτυχώς τους 520 L από τον προκάτοχό του. Επιπλέον, θα προτιμούσε να εμπνέεται από την ιδέα να σταματήσει τα πρότυπα modularity – σπάνια σε αυτό το τμήμα – που καθορίζεται από τον ανταγωνιστή του διαμάντι που επωφελείται από έναν συρόμενο πίσω πάγκο σε δύο μέρη (⅔ -⅓). Μια συμβουλή που θα του επέτρεπε να αυξήσει ουσιαστικά τη χωρητικότητα μεταφοράς των αποσκευών, αλλά η Peugeot αφήνει γενικά τη Citroën να προσφέρει αυτό το είδος εξοπλισμού. Από τότε, ας περιμένουμε την ανανέωση μιας σταθερής θέσης σε αυτό το νέο 3008.

Ένα νέο i-cockpit που θα πρέπει να αποδειχθεί

Με τη μετεγκατάσταση των πίσω καθισμάτων σε αυτά του οδηγού, θα παρατηρήσουμε την ευαίσθητη moult της μονάδας I-Cockpit του. Καλύτερα ? Ναι και όχι, πιθανώς. Το θετικό σημείο πρέπει να προέρχεται από την ανύψωση των πληροφοριών που αντιμετωπίζει ο οδηγός και προηγουμένως καλύπτεται εν μέρει από την κορυφή του τιμονιού. Ένα επαναλαμβανόμενο σύμπτωμα στα μοντέλα των ηξορίων, εκτός αν μειώσετε τη στήλη διεύθυνσης στο χαμηλότερο επίπεδο, με κίνδυνο ανταλλαγής της θέσης οδήγησης. Αυτή η νέα καμπύλη οθόνη θα έχει την ιδιαιτερότητα της εμφάνισης της μεγάλης μορφής της παραγωγής αυτοκινήτων (21 “), συγκεντρώνοντας τις δύο οθόνες που σχημάτισαν προηγουμένως το περιβάλλον i-cockpit. Αλλά το πίσω μέρος του μετάλλου θα μπορούσε να προέλθει από την απόσταση του από τους επιβάτες που πιθανόν να προσφέρουν υπερβολικά το χέρι για να ενεργοποιήσουν μια λειτουργία. Ένα σημείο που δεν θα αποτύχουμε να ελέγξουμε πότε ανυψώνουμε το πανί.

Πολλαπλασιασμένο ηλεκτροκίνητο

Τέλος, είναι κάτω από την κουκούλα ότι το 3008 θα κάνει την επανάσταση του, υπό την κάλυψη της συνολικής ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από το Automobile Magazine, ο νεοφερμένος θα επεκτείνει το ηλεκτρομαγνητικό του πάνελ από 115 έως 285 kW (155 έως 380 hp), από δύο έως τέσσερις τροχούς, ενώ οι χωρητικότητες της μπαταρίας θα προσφέρουν 60 έως 85 kWh σε 85 kWh μέσα Άποψη της προσέγγισης των 600 χλμ. Αυτονομίας. Ένα τεχνικό κατόρθωμα που κατέστη δυνατή από τις εξελίξεις που παραδέχτηκαν στην πλατφόρμα EMP2, που σύντομα ονομάζεται Stla Medium, επίσης προικισμένος με υβριδισμό με διάφορα επίπεδα. Εκτός από την ανανέωση του μπλοκ των 136 hp 48v, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από το τρέχον 3008, αυτή η βάση θα πρέπει να έχει μια επαναφορτιζόμενη παραλλαγή σε συνδυασμό αποκλειστικά 200 hp έναντι 180, 225 και ακόμη και 300 hp μέχρι σήμερα. Σαφώς, οι εκδόσεις PHEV δεν θα αποτελούν πλέον μέρος των προτεραιοτήτων του συμπαγούς SUV Lion.

Νέα τιμή Peugeot 3008

Το σημερινό 3008 εξακολουθεί να έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, η αντικατάστασή του δεν αναμένεται σε παραχωρήσεις πριν από την άνοιξη του 2024. Θα είναι μια ευκαιρία να κάνουμε επιχειρήσεις στην παραχώρηση με το στοίχημα στο τέλος της ζωής του οχήματος για να διαπραγματευτούν καλύτερα την τιμή του. Αυτή τη στιγμή διατίθεται από € 35.320, ας στοιχηματίζουμε ότι αυτός που θα τον διαδεχθεί θα φουσκώσει για άλλη μια φορά την προσθήκη με μια βασική τιμή που ενδεχομένως βρίσκεται περίπου 37.000 €.