Τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι, τελειώνουν από την Παρασκευή, το τέλος των σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι: ανάμεσα σε ανάγλυφα και λύπη για τους κατοίκους | Παρίσι νέα

Τέλος των αυτοεξυπηρέτησης σκούτερ στο Παρίσι: Μεταξύ ανάγλυφων και λύπης για τους κατοίκους

“Βλέπουμε ήδη μια αύξηση στη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων”, αφθονούν τα στοιχεία που υποστηρίζουν. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2023, σημείωσε η εταιρεία αύξηση 166 % Ο αριθμός των διαδρομών που έγιναν και το 66 % του αριθμού των χρηστών. “Οι επόμενοι μήνες θα μας επιτρέψουν να προσδιορίσουμε εάν είναι απαραίτητη η αύξηση του στόλου και θα γίνει με τη συμφωνία της πόλης του Παρισιού και των πόλεων που φιλοξενούν Ολυμπιακούς χώρους”, προβάλλεται ασβέστηΠαρίσι νέα.

Τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι, έχουν τελειώσει από την Παρασκευή

“Κάνουμε μια επιλογή απλούστευσης, κατευνασμού και μειώνοντας τον δημόσιο χώρο”, δήλωσε ο David Belliard, βοηθός στο Δημαρχείο του Παρισιού. Οι χειριστές στοιχηματίζουν σε μια αναβολή των πελατών τους σε ποδήλατα αυτοεξυπηρέτησης.

Ο κόσμος με AFP

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2023 στις 8:07 μ.μ., τροποποιήθηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12:09 μ.μ

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό.

Προσθήκη στις επιλογές σας
Προσθήκη στις επιλογές σας
Για να προσθέσετε το άρθρο στις επιλογές σας
αναγνωρίζω
Έχετε ήδη λογαριασμό ?
Για να συνδεθείς

 • Μοιραστείτε στο Twitter
 • Μοιραστείτε το Messenger
 • Μοιραστείτε στο Facebook
 • Απόστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Μοιραστείτε στο LinkedIn
 • Αντιγράψτε τον σύνδεσμο

Οι φορείς εκμετάλλευσης ηλεκτρικών σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι τελείωσαν την Πέμπτη 31 Αυγούστου για να τα αφαιρέσουν από τους δρόμους. Αυτό ακολουθεί πέντε χρόνια αμφιλεγόμενης παρουσίας, λαϊκή ψηφοφορία και απόφαση του σοσιαλιστικού δημαρχείου. Τα ποδήλατα αυτοεξυπηρέτησης είναι έτοιμα να αναλάβουν.

Από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, το Παρίσι θα γίνει έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για την πλήρη απαγόρευση αυτών των αυτοεξυπηρέτησης δύο τροχών. Πολλοί Παρισιάνες και επισκέπτες έχουν ξεπεραστεί για να τους δουν ζιγκ -ζαγκ μεταξύ πεζών, ακόμη και γεμισμένα στα 10 km/h σε ορισμένες περιοχές, ή παρκάρουν στη μέση των πεζοδρομίων. Έχουν απονεμηθεί πολλαπλά ατυχήματα σε αυτά.

“Κάνουμε μια επιλογή απλούστευσης, κατευνασμού και εκτόξευσης του δημόσιου χώρου”, εξήγησε ο David Belliard, βοηθός στο Δημαρχείο του Παρισιού, προκαλώντας ένα “Αίσθημα ανασφάλειας” Μεταξύ των κατοίκων, ειδικά μεταξύ των παλαιότερων. Οι τρεις φορείς εκμετάλλευσης, Lime, Tier και Dott, έχασαν την εξουσιοδότησή τους για να καταλάβουν δημόσιο χώρο μετά από ένα “Ψήφος” Αδημοσίευτο στις αρχές Απριλίου. Το “NO” είχε κερδίσει σχεδόν το 90 %, αλλά μόνο το 7,46 % των ατόμων που είχαν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους είχαν μετακινηθεί.

Προσθήκη στις επιλογές σας προσθέστε στις επιλογές σας
Για να προσθέσετε το άρθρο στις επιλογές σας
αναγνωρίζω
Έχετε ήδη λογαριασμό ?
Για να συνδεθείς

Ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, είχε αγωνιστεί για την ψηφοφορία ” κατά “ Για να μειώσετε “Όχληση”. “Είναι δυνατόν να ζήσεις σε μια μεγάλη πόλη χωρίς ηλεκτρικό σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης”, διαβεβαίωσε m. Belliard Πέμπτη. Από τον Αύγουστο, οι 15.000 συσκευές αποσύρθηκαν σταδιακά από τους δρόμους – μόνο την Πέμπτη στους δρόμους κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως στο κέντρο του Παρισιού – που θα σταλούν, μετά από πιθανές επισκευές, σε άλλες πόλεις. Αρκετές από τις τοποθεσίες για οχήματα είναι κενά ή φιλοξενούμενα ηλεκτρικά ποδήλατα από τους τρεις χειριστές.

“Μια μεγάλη σελίδα που γυρίζει”

Το ένα τρίτο από τα 5.000 σκούτερ της εταιρείας βαθμίδας θα παραμείνει στο Ile-de-France, σε ενενήντα κοινά γύρω από το Marne-La-Vallée ή το Saint-Germain-en-Laye, και τα υπόλοιπα θα πάνε κυρίως στη Γερμανία. Η Dott θα στείλει το δικό της στο Βέλγιο ή στο Τελ Αβίβ. Lime Green Scooters θα μεταβούν στη Λιλ, στο Λονδίνο, στην Κοπεγχάγη ή σε αρκετές γερμανικές πόλεις. “Γυρίσαμε τα σκούτερ της σελίδας” Για το σύνολο του Ile-de-France, εξηγεί στον Οργανισμό Γαλλία-Πιέστε Xavier Miraillès, Διευθυντής Δημόσιων Υποθέσεων του Lime.

Οι φορείς εκμετάλλευσης στοιχηματίζουν σε μια αναβολή των πελατών τους σε ποδήλατα αυτοεξυπηρέτησης, που ήδη προσφέρονται από όλους, τα οποία θα τους επιτρέψουν να αποφύγουν, τουλάχιστον στις άμεσες, απολύσεις. “Είναι μια μεγάλη σελίδα που μετατρέπεται σε βαθμίδα, αλλά προτιμούμε, αντί να αποδίδουμε στη νοσταλγία, κοιτάζοντας μπροστά”, Υποδεικνύει ότι ο Clément Pette, διευθυντής των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Γαλλία, αναφερόμενος στα 5.000 ποδήλατα που είναι ακόμα διαθέσιμα.

“Η ανάπτυξη της ποδηλασίας αυξάνεται” με “Προοπτικές (…) πολύ ενδιαφέρον “, εκτίμηση m. Miraillès, De Lime, το οποίο προσφέρει 10.000 ποδήλατα. “Είμαστε ανοιχτοί για να ενισχύσουμε αυτήν την προσφορά, ειδικά ως μέρος της άφιξης των Ολυμπιακών Αγώνων”, είπε m. Φλυαρός.

Τέλος των αυτοεξυπηρέτησης σκούτερ στο Παρίσι: Μεταξύ ανάγλυφων και λύπης για τους κατοίκους

Από αυτή την Παρασκευή, 15.000 αυτοεξυπηρέτηση ηλεκτρικών σκούτερ εξαφανίζονται από τους Παρισιανούς δρόμους. Μια απόφαση που μοιράζεται τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Ένας υπάλληλος φορτώνει ένα ηλεκτρικό σκούτερ σε ένα φορτηγό στις 23 Αυγούστου 2023 στο Παρίσι

Έχει τελειώσει… από την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023, το Παρίσι γίνεται το Πρώτο ευρωπαϊκό κεφάλαιο Για την πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης. Τα ποδήλατα είναι τώρα έτοιμα να αναλάβουν.

“Με κάνει λυπημένο, το βρήκα τόσο ευχάριστο”

Οι τρεις χειριστές, Αρχείο, βαθμίδα και dott, έχουν χάσει την εξουσιοδότησή τους να καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο στο Παρίσι. Ο 15.000 συσκευές Επομένως, αποσύρθηκαν σταδιακά από τους δρόμους μέχρι την Παρασκευή.

Μια απόφαση που δεν είναι Δεν είναι πλήρως αποδεκτό Από ορισμένους χρήστες, όπως η Valérie, χρήστης εξυπηρέτησης: “Με κάνει να λυπάμαι γιατί το βρίσκω τόσο ευχάριστο να μπορώ να περπατήσω έτσι, Πλοηγηθείτε από δεξιά προς τα αριστερά Χωρίς αυτό το άγχος της ύπαρξης με αυτοκίνητο, να μπλοκαριστεί. »»

Αντίθετα, ο Anass, ένας άλλος πελάτης πιστεύει ότι ” ασφαλέστερα Είτε σταματάτε εκεί και τελικά επιστρέφετε στο ποδήλατο είτε οι άνθρωποι παίρνουν το λεωφορείο ή τη μεταφορά στο κοινός. »» Πολλοί Παρισιάνες και επισκέπτες εξοργίστηκαν για να τους δουν ζιγκ -ζαγκ μεταξύ πεζών, ακόμη και γεφυρώνονται στα 10 χλμ./Ώρα σε ορισμένες περιοχές, ή σταθμεύουν στη μέση των πεζοδρομίων. Τα πολλαπλά ατυχήματα τους διατέθηκαν.

Το ένα τρίτο του 5.000 σκούτερ της εταιρείας της κατηγορίας θα παραμείνει στο île-de-france, σε 80 δήμους γύρω από το Marne-La-Vallée ή το Saint-Germain-en-Laye. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν ουσιαστικά στη Γερμανία. Η Dott θα στείλει το δικό της στο Βέλγιο ή στο Τελ Αβίβ. Lime Green Scooters θα μεταβούν στη Λιλ, στο Λονδίνο, στην Κοπεγχάγη ή σε αρκετές γερμανικές πόλεις.

Έτοιμος να πάει στο ποδηλασία ?

Οι φορείς εκμετάλλευσης στοιχηματίζουν σε μια αναβολή των πελατών τους σε ποδήλατα αυτοεξυπηρέτησης, που ήδη προσφέρονται από όλους, τα οποία θα τους επιτρέψουν Αποφύγετε απολύσεις. “Η ανάπτυξη της ποδηλασίας αυξάνεται, με πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές“, Εκτιμά ο Xavier Miraillès, επικεφαλής των δημόσιων υποθέσεων στο Lime, ο οποίος προτείνει 10.000 ποδήλατα.

Αλλά δεν φαίνεται όλοι έτοιμοι να πάνε στην ποδηλασία. “Δεν είναι το ίδιο πράγμα, Είναι μεγαλύτερο και βαρύ… Δεν είναι τόσο ευκίνητο “, εξαφανίζει η Amanda Rollins, ένας Αμερικανός επιρροής με 740.000 συνδρομητές στο Tiktok και ένας μεγάλος ερασιτέχνης σκούτερ.

Βίντεο: Αυτή τη στιγμή στις ειδήσεις

Μερικοί τακτικοί χρήστες θα μπορούσαν να επιλέξουν την προσφορά αγοράς ή εναλλακτικής ημέρας, μισή ημέρα ή εβδομάδα, όπως αυτή που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον διανομέα μοτοσικλετών, τα σκούτερ και τα ηλεκτρικά σκούτερ Volt.

Ακολουθήστε όλες τις ειδήσεις στις αγαπημένες σας πόλεις και μέσα ενημέρωσης εγγραφής για τα νέα μου.

 • Μοιραστείτε στο Facebook
 • Μοιραστείτε στο Twitter
 • Μοιραστείτε με email
 • Αντιγραφή/επικολλήστε τον αντιγραφικό σύνδεσμο ! https: // νέα.fr/ile-de-france/paris_75056/fin-des-trottinetes-en-libre-service-a-paris-entre-soulagements-et-régrets-pour-les-riverains_60029062.HTML

Που κυνηγούνται από τους δρόμους του Παρισιού, όπου θα προσγειώνονται τα ηλεκτρικά ηλεκτρικά σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης ?

Τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης θα απαγορευτούν από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 στο Παρίσι, αλλά έχουν ήδη αρχίσει να εξαφανίζονται.

Μετά το Παρίσι, τα ηλεκτρικά σκούτερ θα σταλούν σε μεγάλες πόλεις του

Διαγράφονται σταδιακά από το παριζιάνικο τοπίο. Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, η απαγόρευση σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης Στο Παρίσι θα τεθεί σε ισχύ. Ένα μέτρο που ακολουθεί το δημοψήφισμα του Απριλίου του 2023, όπου το 89,03 % των Παρισιών ψήφισε εναντίον αυτών των δίχρωμων που έχουν περιστραφεί από το 2018 στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι εταιρείες Lime, Dott και Tier ήταν τότε τέσσερις μηνών για να απαλλαγούν τα 15.000 εργαλεία τους από τα πεζοδρόμια.

Μια σταδιακή απόσυρση

Η απόσυρση των σκούτερ δεν πραγματοποιήθηκε εν μία νυκτί. “Ξεκινήσαμε το απόσυρση στα τέλη Ιουλίου Και δεν υπήρξε από την περασμένη εβδομάδα, “είπε ο Dott Παρίσι νέα. Στα μέσα Αυγούστου, ο Lime με τη σειρά του ανακοίνωσε “την προοδευτική απομάκρυνση” των σκούτερ του σε δελτίο τύπου.

Αυτό δεν έχει ακόμη τελειώσει. Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, τρεις ημέρες πριν από τη συνολική απαγόρευση, τα σκούτερ ήταν πάντα διαθέσιμος για ενοικίαση στην αίτηση. “Υπάρχουν ακόμα μερικές εκατοντάδες σκούτερ σε υπηρεσία στην πρωτεύουσα και όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης οργανώνονται έτσι ώστε όλοι οι στόλοι να απομακρυνθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Σε όλες τις περιπτώσεις, η υπηρεσία σκούτερ θα απενεργοποιηθεί στην εφαρμογή Lime “, λέει ο Lime. Η Tier δεν απάντησε στα αιτήματά μας κατά τη στιγμή της γραφής.

Κατεύθυνση των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης

Αλλά δεν υπάρχει ζήτημα να τοποθετήσετε τα σκούτερ στα σκουπίδια, να εξασφαλίσετε τις εταιρείες. Για τον Lime όπως για το Dott, οι συσκευές θα διασκορπιστούν μέσω της Γαλλίας και της Ευρώπης. “Το Lime Scooters, που εξακολουθεί να είναι σε τέλεια λειτουργική κατάσταση, θα μεταδοθεί σε νέους ευρωπαίους προορισμούς μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς”, ανακοινώνει ο Lime. Κατά προσέγγιση 1.500 θα μεταβούν στη μητρόπολη της Λιλ, Άλλοι θα πάνε Κοπεγχάγη, Λονδίνο ή σε Γερμανία όπου “ο Lime συνεχίζει τη μετάβαση του στόλου του στη χώρα για να αντικαταστήσει την παλιά γενιά του σκούτερ στην κυκλοφορία”.

Από την πλευρά του Dott, η ίδια ομιλία. Μετά την απόσυρσή τους, τα σκούτερ “καθαρίστηκαν και επισκευάστηκαν” στο επιχειρησιακό τους κέντρο πριν “αναπτυχθούν σε διάφορες πόλεις” ως Όριο του Μπορντό και ιδιαιτερα Βρυξέλλες “ στο Βέλγιο.

Το ποδήλατο παραμένει

Από τώρα και στο εξής, οι φορείς εκμετάλλευσης στοιχηματίζουν τα πάντα σε ποδηλασία αυτοεξυπηρέτησης, που εξακολουθεί να είναι εξουσιοδοτημένη στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ο ασβέστη ισχυρίζεται ένα στόλο 10.000 ποδήλατα. “Ο αριθμός των αρχείων σε ασβέστη συνεχίζει να αυξάνεται, αποδεικνύοντας την αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών μας”, δήλωσε η εταιρεία.

“Βλέπουμε ήδη μια αύξηση στη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων”, αφθονούν τα στοιχεία που υποστηρίζουν. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2023, σημείωσε η εταιρεία αύξηση 166 % Ο αριθμός των διαδρομών που έγιναν και το 66 % του αριθμού των χρηστών. “Οι επόμενοι μήνες θα μας επιτρέψουν να προσδιορίσουμε εάν είναι απαραίτητη η αύξηση του στόλου και θα γίνει με τη συμφωνία της πόλης του Παρισιού και των πόλεων που φιλοξενούν Ολυμπιακούς χώρους”, προβάλλεται ασβέστηΠαρίσι νέα.

Βίντεο: Αυτή τη στιγμή στις ειδήσεις

Ακολουθήστε όλες τις ειδήσεις στις αγαπημένες σας πόλεις και μέσα ενημέρωσης εγγραφής για τα νέα μου.

 • Μοιραστείτε στο Facebook
 • Μοιραστείτε στο Twitter
 • Μοιραστείτε με email
 • Αντιγραφή/επικολλήστε τον αντιγραφικό σύνδεσμο ! https: // νέα.fr/ile-de-france/paris_75056/chassees-des-rues-de-paris-ou-cont-atterrir-le-trottinetes-ectriques-en-libre-service_60018206.HTML