Πώς να μεταφέρετε εύκολα αρχεία και δεδομένα από έναν υπολογιστή στον άλλο?, Πώς να μεταφέρετε εύκολα αρχεία από υπολογιστή σε υπολογιστή

Πώς να μεταφέρετε τον υπολογιστή σε αρχεία PC: 4 έξυπνες λύσεις

Contents

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το OneDrive στον υπολογιστή σας, απλά πρέπει να το διαμορφώσετε. Τώρα μπορείτε να μεταβείτε στο Windows Explorer και να δείτε ένα αφοσιωμένο φάκελο στο sidebar. Τώρα μπορείτε να σύρετε και να υποβάλετε τα αρχεία εξερευνητή σας στο φάκελο OneDrive για να τα αποθηκεύσετε.

Πώς να μεταφέρετε εύκολα αρχεία και δεδομένα από έναν υπολογιστή στον άλλο ?

Windows 11

Google Chrome

Μετακινήστε τα αρχεία από ένα παλιό υπολογιστή σε ένα νέο μηχάνημα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Εναπόκειται σε εσάς να υιοθετήσετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ενώ έχετε μόλις αποσυσκευάσει τον ολοκαίνουργιο υπολογιστή σας, τώρα έρχεται το κρίσιμο ζήτημα της μεταφοράς αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο παλιό σας μηχάνημα στο νέο. Εάν είστε ένας από αυτούς τους έμπειρους χρήστες, πιθανότατα δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε τη λύση.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι γνώσεις σας (και οι δεξιότητες) στην επιστήμη των υπολογιστών είναι περιορισμένες, η χειραγώγηση μπορεί να είναι πιο περίπλοκη. Ωστόσο, δεν έχει νόημα να πανικοβάλλεται. Υπάρχουν πράγματι αρκετές μέθοδοι, το καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, σε περισσότερο ή λιγότερο εύκολα μεταφορά δεδομένων από έναν υπολογιστή στον άλλο. Σκληρός δίσκος, online αποθήκευση, μεταφορά μέσω του τοπικού δικτύου, άμεση κοινή χρήση χρησιμοποιώντας καλώδιο, έχουμε εξετάσει αρκετές υπάρχουσες δυνατότητες που θα σας επιτρέψουν να μεταφέρετε τα δεδομένα σας χωρίς chircs.

1. Χρησιμοποιήστε έναν καλό παλιό εξωτερικό σκληρό δίσκο

Αυτή είναι αναμφισβήτητα η πρώτη μέθοδος που θα έρθει στο μυαλό. Και είναι μάλλον λογικό. Επειδή εκτός από το να είστε εύκολο να ρυθμίσετε, είναι επίσης αυτό που θα σας κοστίσει το φθηνότερο. Προφανώς προφανώς να είναι ήδη εξοπλισμένο με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ανάλογα με το ποσό των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο παλιό σας μηχάνημα, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο μπορεί να αποθηκεύσει. Επειδή εκτός από το να σας επιτρέψετε να τα μεταφέρετε στο νέο σας μηχάνημα, μπορείτε να διατηρήσετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων ζεστά σε περίπτωση που είστε θύμα ενός προβλήματος με απώλεια δεδομένων στον νέο σας υπολογιστή. Δεν θα έχετε, έτσι να μιλήσετε, να αντιγράψετε τα δεδομένα του παλιού σας μηχανήματος στο μέσο αποθήκευσης, στη συνέχεια να επαναλάβετε την ίδια λειτουργία του εξωτερικού σκληρού δίσκου στον νέο σας υπολογιστή.

2. Περάστε από την αποθήκευση σύννεφων

Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας Windows, ενδέχεται να έχετε συνδρομή Microsoft 365 στην οποία περιλαμβάνεται η αποθήκευση cloud. Εάν συμβαίνει αυτό ότι η προσφορά που έχετε εγγραφεί σε αρκετό χώρο αποθήκευσης και έχετε μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε το OneDrive για να μεταφέρετε τα έγγραφά σας από το ένα μηχάνημα στο άλλο και ίσως την ταχύτερη λύση.

Για να το κάνετε αυτό, στο παλιό σας μηχάνημα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας Microsoft στο OneDrive και πάνω απ ‘όλα, για να έχετε επιλέξει στις ρυθμίσεις εφαρμογής, τους καταλόγους για αποθήκευση στο σύννεφο. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε Onedrive, Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Διαχειριστείτε το αντίγραφο ασφαλείας.

OneDrive Transfer PC Windows αρχεία

Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε τους καταλόγους για αποθήκευση. Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να αποθηκευτούν σωστά όλα τα στοιχεία στο σύννεφο.

OneDrive Transfer PC Windows αρχεία

Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση κάθε αρχείου απευθείας από τον εξερευνητή αρχείων όπου ένα εικονίδιο που αντιπροσωπεύει ένα σύννεφο πρέπει να εμφανίζεται δίπλα σε κάθε στοιχείο που αποθηκεύεται στο OneDrive. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η κατάσταση, η μεταφορά αρχείων από τον παλιό υπολογιστή σας στο νέο σας πρέπει να γίνει με διαφάνεια. Θα πρέπει μόνο να διαμορφώσετε το OneDrive με τον λογαριασμό σας Microsoft στο τελευταίο έτσι ώστε τα συγχρονισμένα αρχεία σας να είναι προσβάσιμα.

OneDrive Transfer PC Windows αρχεία

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να κρατήσετε τοπικά στον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο OneDrive από την περιοχή ειδοποίησης και, στη συνέχεια, εισαγάγετε το Ρυθμίσεις εφαρμογή. Στη συνέχεια, επιλέξτε λογαριασμός Στην αριστερή στήλη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλέξτε αρχεία. Τώρα ελέγξτε όλους τους καταλόγους που θέλετε να επαναπατρίσετε και να κρατήσετε τοπικά το μηχάνημά σας.

OneDrive Transfer PC Windows αρχεία

3. Χρησιμοποιήστε κοινή χρήση εγγύτητας

Από το 2018 και την ανάπτυξη της ενημέρωσης ενημέρωσης του Απριλίου 2018 από τα Windows 10, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft πραγματοποιεί συνάρτηση Εγγύτητα (Κοντινή κοινή χρήση στα αγγλικά) η οποία βασίζεται σε θύρα Bluetooth, Wi-Fi ή Ethernet του υπολογιστή σας για να σας επιτρέψει να μοιράζεστε εύκολα αρχεία μεταξύ δύο μηχανών. Επομένως, θα είναι απαραίτητο οι συνδέσεις Bluetooth και Wi-Fi να είναι ενεργές εάν θέλετε να κάνετε μια ασύρματη μεταφορά αρχείων. Παρ ‘όλα αυτά, η ανταλλαγή εγγύτητας των Windows έχει δύο μεγάλα μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι αυτή η λύση δεν λειτουργεί εάν επιλέξετε αρχεία που έχουν ήδη αποθηκευτεί στο OneDrive. Το δεύτερο είναι ότι η ανταλλαγή εγγύτητας σάς επιτρέπει να μοιράζεστε μόνο αρχεία μεμονωμένα. Επομένως, δεν θα μπορείτε να εξετάσετε τη μεταφορά με ευκολία ολόκληρων καταλόγων.

Για να το ενεργοποιήσετε, ανοίξτε το Ρυθμίσεις Windows (Windows + I), στη συνέχεια στην ενότητα Σύστημα, Εισαγάγετε το μενού Εγγύτητα.

Κοντινή κοινή χρήση αρχείων παραθύρων μεταφοράς PC Windows

Κάτω από τον τίτλο Εγγύτηταé, στη συνέχεια επιλέξτε Όλοι βρίσκονται κοντά. Επαναλάβετε την ίδια λειτουργία σε κάθε υπολογιστές μεταξύ των οποίων θέλετε να μεταφέρετε αρχεία.

Κοντινή κοινή χρήση αρχείων παραθύρων μεταφοράς PC Windows

Ελάτε τώρα στοΕξερευνητής αρχείου του παλιού σας υπολογιστή. Κάντε δεξί κλικ στον κατάλογο (ή αρχείο) που θέλετε να μεταφέρετε στο νέο σας μηχάνημα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης που αντιπροσωπεύεται από ένα ορθογώνιο από το οποίο κυκλοφορεί ένα βέλος.

Κοντινή κοινή χρήση αρχείων παραθύρων μεταφοράς PC Windows

Στο pop-up που εμφανίζεται, με τον τίτλο Εγγύτητα, Επιλέξτε τον νέο σας υπολογιστή. Μια ειδοποίηση θα πρέπει να εμφανίζεται αυτόματα σε αυτό και η μεταφορά του αρχείου θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα.

Κοντινή κοινή χρήση αρχείων παραθύρων μεταφοράς PC Windows

4. Μεταφέρετε τα αρχεία σας μέσω του δικτύου

Για να μεταφέρετε εύκολα και γρήγορα αρχεία μεταξύ δύο μηχανών, είναι επίσης δυνατό να περάσετε από το τοπικό σας δίκτυο. Ανάλογα με προφανώς ανάλογα με τον εξοπλισμό σας (δρομολογητής, καλώδια Ethernet, πρότυπο Wi-Fi του δρομολογητή, ποιότητα της σύνδεσης Wi-Fi κ.λπ.) Οι ρυθμοί μεταφοράς μπορεί να είναι υψηλότερα ή χαμηλότερα. Εάν ο εξοπλισμός σας είναι πρόσφατος, αυτό δεν πρέπει, κατ ‘αρχήν να δημιουργεί πρόβλημα.

Πριν μπορέσετε να μοιραστείτε οτιδήποτε στο δίκτυό σας, πρέπει να ασφαλίσετε τον εαυτό σας σε κάθε έναν από τους δύο υπολογιστές σας που μπορούν να ανακαλυφθούν στο δίκτυο από άλλα μηχανήματα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Ρυθμίσεις Windows (Windows + I), επιλέξτε Δίκτυο και διαδίκτυο Στην αριστερή στήλη και, στη συνέχεια, αποκτήστε πρόσβαση στο Προηγμένες ρυθμίσεις δικτύου.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Τότε εισαγάγετε το Προηγμένες παραμέτρους κοινής χρήσης.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην ενότητα Ιδιωτικά δίκτυα, Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τις επιλογές Αναζήτηση δικτύου και κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών. Διατηρήστε την επιλογή Διαμορφώστε αυτόματα τις συνδεδεμένες συσκευές δικτύου ενεργοποιημένος.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Λίγο χαμηλότερο στο ίδιο παράθυρο, αναπτύξτε την ενότητα Όλα τα δίκτυα, Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή Κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Για να μοιραστείτε έναν κατάλογο του παλιού υπολογιστή σας στο δίκτυό σας, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εμφάνιση άλλων επιλογών. Στη συνέχεια, επιλέξτε Χορήγηση, Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Στο παράθυρο Πρόσβαση δικτύου Εμφανίζεται, κάντε κλικ στο μενού Drop -down και επιλέξτε Ολοι και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη. Τέλος, κάντε κλικ στο μενού drop -down του επιπέδου εξουσιοδότησης και αλλάξτε τη ρύθμιση ανάγνωσης σε Διαβάστε, γραφή. Κάντε κλικ στο Μερίδιο Για να επιβεβαιώσετε την κοινή χρήση του ρεπερτορίου στο δίκτυο.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Το αρχείο σας μοιράζεται τώρα στο δίκτυο. Σημειώστε το μονοπάτι του ευσυνείδητα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Να τελειωσει.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Από το νέο σας υπολογιστή τώρα, ανοίξτε τοΕξερευνητής αρχείου και επιλέξτε Ο υπολογιστής μου Στην αριστερή στήλη. Στο μπαρ του δρόμου πρόσβασης, εισάγετε το όνομα του υπολογιστή σας που προηγείται από δύο antislashes εισάγετε για επικύρωση. Θα πρέπει να πάρετε κάτι που μοιάζει με \\ nomdupc.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδεθείτε αυτόματα στο μηχάνημα που συνδέεται με το δίκτυο. Εάν όλα πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί, θα πρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση στους κοινούς καταλόγους αυτού του μηχανήματος από τον υπολογιστή σας. Επομένως, μπορείτε να αρχίσετε να μεταφέρετε τα δεδομένα από τον παλιό υπολογιστή σας στον νέο υπολογιστή σας χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, χρησιμοποιώντας μία ή περισσότερες μεταφορές και επικόλληση ή αντιγραφή και επικόλληση.

5. Συνδέοντας τα δύο μηχανήματα χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet

Εάν η κοινή χρήση των αρχείων του παλιού σας μηχανήματος στο τοπικό σας δίκτυο είναι μια καλή λύση και μπορεί να σας επιτρέψει να μεταφέρετε τα δεδομένα γρήγορα (ανάλογα με τον εξοπλισμό σας φυσικά), υπάρχει μια εξίσου αποτελεσματική και πολύ πιο άμεση εναλλακτική λύση. Μπορείτε πράγματι να συνδέσετε τα δύο σας μηχανήματα απευθείας μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet. Προσέξτε, ωστόσο, ο ελιγμός απαιτεί και πάλι ορισμένες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις δικτύου των δύο μηχανών σας.

Για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των δύο υπολογιστών σας, ξεκινήστε συνδέοντάς τα με το άλλο χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet.

Στη συνέχεια, σε κάθε ένα από τα μηχανήματα, εκτελέστε τον ακόλουθο χειρισμό. Ανοίξτε τα Ρυθμίσεις (Παράθυρο + i), επιλέξτε Δίκτυο και διαδίκτυο Στην αριστερή στήλη και στη συνέχεια εισαγάγετε το μενού Ethernet.

LAN Μεταφορά αρχείων Windows μεταφοράς PC

Μπροστά από τον τίτλο Κατανομή διεύθυνσης IP, Κάντε κλικ στο κουμπί Για τροποποίηση.

LAN Μεταφορά αρχείων Windows μεταφοράς PC

Στο παράθυρο που ανοίγει, αλλάξτε την αυτόματη ρύθμιση (DHCP), επιλέξτε Εγχειρίδιο Αντ ‘αυτού και ενεργοποιήστε την επιλογή IPv4.

Στη συνέχεια, γεμίστε τα πεδία ως εξής:

Στο πρώτος υπολογιστής, Σε Κατεύθυνση IP, αρπάζω 192.168.1.1, και υποδεικνύω 255.255.255.0 για τη μάσκα υποδικτύου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθηκεύσετε Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Στο δεύτερος υπολογιστής, Εισάγετε τοΔιεύθυνση IP 192.168.1.2 και υποδεικνύω 255.255.255.0 για τη μάσκα υποδικτύου. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποθηκεύσετε.

LAN Μεταφορά αρχείων Windows μεταφοράς PC

Από τώρα, σε κάθε ένα από τα δύο υπολογιστές, ανοίξτε το Ρυθμίσεις (Windows + I), επιλέξτε Δίκτυο και διαδίκτυο Στην αριστερή στήλη, στη συνέχεια κάτω από τον τίτλο Άλλες παραμέτρους, Εισαγάγετε το μενού του Προηγμένες παραμέτρους κοινής χρήσης.

Windows PC αρχείων μεταφορά δικτύου δικτύου Windows

Στο μενού Ιδιωτικά δίκτυα, Ενεργοποιήστε το Αναζήτηση δικτύου, έλεγχος Διαμορφώστε αυτόματα τις συνδεδεμένες συσκευές δικτύου και ενεργοποιήστε την επιλογή Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών.

Στο μενού Δημόσια δίκτυα, δραστηριοποιώ Οι δύο επιλογές Αναζήτηση δικτύου και κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών.

Τέλος, στην ενότητα Όλα τα δίκτυα, δραστηριοποιώ Ο Κοινή χρήση δημόσιων αρχείων Και απενεργοποιούμαι Ο Κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

LAN Μεταφορά αρχείων Windows μεταφοράς PC

Τώρα επανεκκινήστε τα δύο μηχανήματα έτσι ώστε οι τροποποιήσεις που έγιναν να ληφθούν καλά υπόψη.

Από το νέο σας υπολογιστή τώρα, ανοίξτε τοΕξερευνητής αρχείου, Στη συνέχεια, στην αριστερή στήλη, επιλέξτε Δίκτυο. Θα πρέπει στη συνέχεια να εμφανιστεί το κοινόχρηστο μηχάνημά σας. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Εάν όχι, στη γραμμή διευθύνσεων του εξερευνητή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε \\ nomderepc και επικύρωση πατώντας το πλήκτρο Εισαγω του πληκτρολογίου

LAN Μεταφορά αρχείων Windows μεταφοράς PC

Σημείωση, ωστόσο, ότι κατά την πρώτη πρόσβαση, τα Windows θα σας ζητήσουν να σας αναγνωρίσετε για να επικυρώσετε την πρόσβαση εάν ένας λογαριασμός Microsoft έχει ρυθμιστεί στο κοινόχρηστο μηχάνημα.

Στο παράθυρο με τίτλο Εισαγάγετε πληροφορίες αναγνώρισης δικτύου, στο πεδίο Όνομα χρήστη, Εισάγετε το Όνομα υπολογιστή Σε αυτό που θέλετε να συνδεθείτε, προσθέστε ένα αντισυλληπτικός, και ενημερώστε το Όνομα χρήστη που χρησιμοποιείται για τη συνεδρία των Windows (Δείτε το στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω). Στον κωδικό πρόσβασης, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK. Θα πρέπει τελικά να έχετε πρόσβαση στους καταλόγους που έχετε μοιραστεί στα μηχανήματά σας.

LAN Μεταφορά αρχείων Windows μεταφοράς PC

Τώρα πρέπει να σύρετε και να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα στοιχεία του παλιού σας υπολογιστή στο νέο σας μηχάνημα.

Πώς να μεταφέρετε τον υπολογιστή σε αρχεία PC: 4 έξυπνες λύσεις

Επικεφαλίδα

Γνωρίζετε ότι μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε αρχεία υπολογιστή σε ασύρματο υπολογιστή ή με καλώδιο ? Ακολουθούν 4 δημοφιλείς λύσεις μεταφοράς δεδομένων PC στο PC που μπορείτε να βάλετε στο OUV

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη
ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

κινητό

κινητό

κινητό κινητό κινητό

“Ποιος είναι ο ταχύτερος τρόπος μεταφοράς PC σε αρχεία PC ? Έχω ένα νέο υπολογιστή Windows και θα ήθελα να μεταφέρω τα δεδομένα μου από τον παλιό μου υπολογιστή “.

Εάν έχετε επίσης ένα νέο υπολογιστή Windows, μπορείτε να έχετε ένα αίτημα παρόμοιο με το μυαλό. Όταν πηγαίνουμε από έναν υπολογιστή στον άλλο, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι η μεταφορά των σημαντικών μας δεδομένων. Μετά από όλα, δεν θέλετε να χάσετε τα σημαντικά σας αρχεία κατά τη μεταφορά του υπολογιστή στον υπολογιστή. Για να διευκολύνετε την εργασία σας, φαντάστηκα διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς αρχείων από έναν υπολογιστή στον άλλο. Χωρίς πάρα πολύ blah, ας ανακαλύψουμε την ταχύτερη μέθοδο εδώ για να μεταφέρετε τον υπολογιστή σε αρχεία PC.

Μεταφορά αρχείων PC 1 PC 1

Μέθοδος 1: Μεταφορά PC σε αρχεία PC με εξωτερικό σκληρό δίσκο

Ο ευκολότερος τρόπος μεταφοράς δεδομένων υπολογιστή PC είναι να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Με άλλα λόγια, μπορείτε πρώτα να συνδέσετε τον εξωτερικό σας σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας και να αντιγράψετε τα δεδομένα σας. Τότε μπορείτε να συνδέσετε το σκληρό δίσκο με τον νέο σας υπολογιστή και να εισαγάγετε δεδομένα από αυτό στον υπολογιστή σας Windows.

Πριν από τη σύνδεση του σκληρού σας δίσκου με τον παλιό σας υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει όλα τα αρχεία. Μπορείτε να δείτε το εικονίδιο του συνδεδεμένου δίσκου από αυτόν τον υπολογιστή/τον υπολογιστή μου στο Windows Explorer.

Μεταφορά αρχείων PC 2 PC 2

Απλά πρέπει να μεταβείτε σε οποιοδήποτε μέρος στον υπολογιστή σας, να αντιγράψετε τα αρχεία σας από εκεί και να τα κολλήσετε στον εξωτερικό σας σκληρό δίσκο. Μπορείτε επίσης να τα στείλετε απευθείας στο δίσκο σας από εδώ. Αργότερα, μπορείτε να το συνδέσετε με το νέο σας υπολογιστή και να αντιγράψετε με μη αυτόματο τρόπο τα δεδομένα δίσκου σας στον υπολογιστή σας Windows.

Μεταφορά αρχείων PC 3 PC

Μέθοδος 2: Πώς να μεταφέρετε το PC σε αρχεία PC με OneDrive

Εάν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει προϊόντα της Microsoft, ίσως γνωρίζετε το OneDrive. Πρόκειται για μια υπηρεσία που προσφέρεται από τη Microsoft, η οποία μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα μας και να το κάνουμε διαθέσιμο σε διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα. Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι μόνο 5 GB του χώρου κατανέμονται δωρεάν σε κάθε λογαριασμό OneDrive. Επομένως, εάν έχετε πολλά αρχεία για μεταφορά, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε περισσότερο χώρο. Για να μάθετε πώς να μεταφέρετε το PC σε αρχεία PC με OneDrive, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Μεταφορά δεδομένων από τον παλιό υπολογιστή στο OneDrive

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το OneDrive στον υπολογιστή σας, απλά πρέπει να το διαμορφώσετε. Τώρα μπορείτε να μεταβείτε στο Windows Explorer και να δείτε ένα αφοσιωμένο φάκελο στο sidebar. Τώρα μπορείτε να σύρετε και να υποβάλετε τα αρχεία εξερευνητή σας στο φάκελο OneDrive για να τα αποθηκεύσετε.

Μεταφορά αρχείων PC 4 PC 4

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον ιστότοπο OneDrive και να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Από τον ιστότοπό του, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή “Λήψη” και να επιλέξετε να εισαγάγετε πολλά αρχεία από τον υπολογιστή σας στον λογαριασμό σας OneDrive.

Μεταφορά αρχείων υπολογιστή στον υπολογιστή 5

Βήμα 2: Κατεβάστε τα αρχεία OneDrive στον υπολογιστή σας

Αφού αποθηκεύσετε όλα τα δεδομένα σας στον λογαριασμό σας OneDrive, μπορείτε να τα πάρετε και στον νέο υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, απλά ξεκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης OneDrive και βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με τον ίδιο λογαριασμό της Microsoft καθώς τα δεδομένα σας αποθηκεύονται.

Μεταφορά αρχείων PC 6 PC

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση OneDrive, μπορείτε να το εξερευνήσετε> ένα φάκελο αναγνώστη και μπορείτε να δείτε τα δεδομένα σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο και περιμένετε για μια στιγμή επειδή τα αρχεία σας θα εμφανιστούν αυτόματα.

Μεταφορά αρχείων PC 7 PC 7

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο OneDrive, να επιλέξετε τα αρχεία σας και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Λήψη” για να τα αποθηκεύσετε στην τοπική αποθήκευση του συστήματός σας.

Μεταφορά αρχείων PC 8 PC

Μέθοδος 3: Πώς να μεταφέρετε τον υπολογιστή σε αρχεία PC με καλώδιο USB

Αν ψάχνετε για τον ταχύτερο τρόπο μεταφοράς αρχείων από το ένα υπολογιστή σε άλλο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καλώδια USB. Δεδομένου ότι τα τυπικά καλώδια δεν θα λειτουργήσουν σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να πάρετε έναν προσαρμογέα USB USB για να εργαστείτε. Μόλις συνδεθείτε τα συστήματά σας για να πραγματοποιήσετε τον υπολογιστή σε μεταφορά δεδομένων PC, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό προσαρμογέα USB.

Μεταφορά αρχείων PC 9 PC

Αυτό είναι όλο ! Τώρα μπορείτε να δείτε τα συνδεδεμένα συστήματά σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο του και μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα αρχεία σας. Παρόλο που η παγκόσμια διεπαφή του λογισμικού προσαρμογέα USB μπορεί να είναι διαφορετική, η βασική αρχή του PC στη μεταφορά PC θα είναι η ίδια. Θα ήταν μια ιδανική μέθοδος για τη διεξαγωγή υπολογιστή σε υπολογιστή χωρίς λογισμικό μεταφοράς αρχείων στο Διαδίκτυο επίσης.

Μέθοδος 4: Μεταφορά PC σε αρχεία PC μέσω καλωδίου LAN

Τέλος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Ethernet (LAN) για να κάνετε μεταφορές δεδομένων υπολογιστή σε υπολογιστή σε λιγότερο χρόνο. Όπως επιτρέπει να μεταφέρονται απευθείας τα αρχεία PC σε PC, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια τρίτη υπηρεσία (όπως σκληρό δίσκο ή openrive) για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας. Αν και η διαδικασία είναι λίγο κουραστική, είναι επίσης ένας από τους ταχύτερους τρόπους μεταφοράς PC σε αρχεία PC που μπορείτε να αναλάβετε τον ακόλουθο τρόπο.

Βήμα 1: Συνδέστε τους δύο υπολογιστές

Στην αρχή, μπορείτε να πάρετε ένα συμβατό καλώδιο LAN και να συνδέσετε το παλιό και νέο σας υπολογιστή. Βεβαιωθείτε ότι η θύρα καλωδίων LAN υποστηρίζεται από τα δύο συστήματα.

Τώρα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στα δύο συστήματα. Μεταβείτε στο μενού εκκίνησης> Πίνακας ελέγχου> Δίκτυο και Διαδίκτυο> Κέντρο Δικτύου και Κοινότητας και Επισκεφθείτε τις Ρυθμίσεις Προηγμένης Κοινοτή.

Μεταφορά αρχείων PC 10 PC

Στις προηγμένες παράμετροι των δύο συστημάτων, ενεργοποιήστε τη λειτουργία ανακάλυψης δικτύου. Ενεργοποιήστε επίσης τη λειτουργία κοινής χρήσης δικτύου για να διαβάσετε/γράψετε αρχεία και στα δύο συστήματα. Πρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία κοινής χρήσης που προστατεύει τον κωδικό πρόσβασης στους υπολογιστές σας έτσι ώστε να λειτουργεί.

Μεταφορά αρχείων υπολογιστή στον υπολογιστή 11

Βήμα 2: Ρυθμίστε ένα τοπικό δίκτυο στα συστήματά σας

Μόλις συναντήσετε αυτές τις συνθήκες, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα τοπικό δίκτυο για να συνδέσετε τα δύο συστήματα. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε ξανά σε ρυθμίσεις δικτύου και κοινής χρήσης, επιλέξτε τη σύνδεση Ethernet και μεταβείτε στις ιδιότητές του.

Μεταφορά αρχείων υπολογιστή στον υπολογιστή 12

Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα “Δίκτυο”, επιλέξτε το μοντέλο TCP/IPv4 και επισκεφθείτε ξανά τις ιδιότητές του. Στον υπολογιστή πηγής σας, μπορείτε να διαμορφώσετε το δίκτυο εισάγοντας τις ακόλουθες τιμές:

 • ADRESS IP: 192.168.1.1
 • Μάσκα υποδικτύου: 225.225.225.0
 • Προεπιλεγμένη πύλη : 192.168.1.2

Μεταφορά αρχείων υπολογιστή στον υπολογιστή 13

Κάντε το ίδιο στο νέο σας υπολογιστή, αλλά οι τιμές διαμόρφωσης για τις διάφορες παραμέτρους δικτύου θα προτιμούσαν να είναι:

 • ADRESS IP: 192.168.1.2
 • Μάσκα υποδικτύου: 225.225.225.0
 • Προεπιλεγμένη πύλη : 192.168.1.1

Μεταφορά αρχείων υπολογιστή στον υπολογιστή 14

Βήμα 3: Μεταφορά PC σε αρχεία PC μέσω Ethernet

Εξαιρετική ! Είσαι σχεδόν εκεί. Μόλις συνδεθείτε τα δύο συστήματα, μπορείτε να μεταβείτε στο φάκελο δικτύου και να δείτε τους υπολογιστές που συνδέονται εδώ.

Μεταφορά αρχείων υπολογιστή στον υπολογιστή 15

Τώρα μπορείτε απλά να επιλέξετε το φάκελο που θέλετε να μεταφέρετε, δεξί κλικ και επιλέξτε να το μοιραστείτε με συγκεκριμένους ανθρώπους (δώστε πρόσβαση σε συγκεκριμένους χρήστες).

Μεταφορά αρχείων PC 16 PC 16

Μόλις ανοίξει το παράθυρο κοινής χρήσης αρχείων, μπορείτε να επιλέξετε τον άλλο υπολογιστή ή όλους και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη”.

Μεταφορά αρχείων υπολογιστή στον υπολογιστή 17

Όταν έχετε δώσει πρόσβαση στο νέο σας υπολογιστή, απλά πρέπει να μεταβείτε στο φάκελο δικτύου που υπάρχει και να μεταβείτε στη θέση του κοινόχρηστου φακέλου. Στη συνέχεια, απλώς αντιγράψτε αυτό το περιεχόμενο και επικολλήστε το σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλή τοποθεσία του νέου σας υπολογιστή.

Μεταφορά αρχείων υπολογιστή στον υπολογιστή 18

Αυτό μας φέρνει στο τέλος αυτού του μακρού άρθρου σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς υπολογιστή στον υπολογιστή ως επαγγελματία. Όπως μπορείτε να δείτε, απαρίθμησα 4 διαφορετικούς τρόπους για να μεταφέρω αρχεία PC -χωρίς έξοχα αρχεία PC ή χρησιμοποιώντας μια ενσύρματη σύνδεση. Μπορείτε να τα εξερευνήσετε με περισσότερες λεπτομέρειες και να επιλέξετε τον ταχύτερο τρόπο μεταφοράς PC σε αρχεία PC χωρίς κανένα πρόβλημα.

Άλλα συνιστώμενα αντικείμενα

3 μέθοδοι κοινής χρήσης/μεταφοράς αρχείων μεταξύ 2 τεμαχίων στα Windows 10

Εικόνα πανό

Πώς να μοιραστείτε/μεταφέρετε αρχεία μεταξύ δύο υπολογιστών κάτω από τα Windows 10 ?

Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τα Windows 10 και πολλοί χρήστες αλλάζουν τους επιτραπέζιους υπολογιστές τους σε φορητούς υπολογιστές, το πρόβλημα μεταφοράς δεδομένων είναι πολύ συχνά τοποθετημένο.

Πώς να μοιραστείτε ή να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ 2 τεμ.μ. στα Windows 10? Εάν προσπαθήσετε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ δύο υπολογιστών ή αν χρειαστεί να μεταφέρετε μια παλιά εφαρμογές PC σε ένα νέο, ακολουθήστε τις μεθόδους που προσφέρονται παρακάτω για να μεταφέρετε/μοιράζεστε αρχεία μεταξύ υπολογιστών πολύ απλό.

Στο Μέρος 1, προσφέρουμε τρεις μεθόδους μεταφοράς αρχείων μεταξύ υπολογιστών, τα οποία υπερβαίνουν ακόμη και τα προβλήματα σύνδεσης αρχείου και δικτύου.

 • Μεγάλη μεταφορά αρχείων (θέση διάσπαρτων αρχείων) – Μέθοδος 1
 • Μεταφορά μικρών αρχείων στο ίδιο δίκτυο – Μέθοδος 2
 • Μεταφορά αρχείων χωρίς σύνδεση δικτύου (offline) – Μέθοδος 3

Στο Μέρος 2, παρουσιάζουμε την κοινή χρήση για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών. Εάν θέλετε να μοιραστείτε δεδομένα με φίλους ή μέλη της οικογένειας, διαβάστε το τελευταίο παιχνίδι για να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέρος 1: Μεταφορά αρχείων μεταξύ 2 υπολογιστών

Μέθοδος 1. Χρησιμοποιήστε λογισμικό για τη μεταφορά αρχείων, εφαρμογών ή προγραμμάτων μεταξύ δύο υπολογιστών

Ποιος είναι ο ταχύτερος τρόπος μεταφοράς αρχείων μεταξύ 2 υπολογιστών ? Εάν χρειάζεστε μια αποτελεσματική μέθοδο για να αποθηκεύσετε το χρόνο και την ενέργεια σας κατά τη μεταφορά αρχείων, εφαρμογών ή άλλου λογισμικού με τους φίλους, τους συναδέλφους ή τους συμμαθητές σας, η καλύτερη επιλογή σας είναι να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για μεταφορά αρχείων επαγγελματικού λογισμικού.

Υποστήριξη των Windows 11/10/8/7

Για τι? Ακολουθούν μερικά πλεονεκτήματα που μπορεί να σας προσφέρει το λογισμικό μεταφοράς αρχείων:

 • Εξοικονομήστε χρόνο και ενέργεια για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αρχεία στον νέο υπολογιστή.
 • Μεταφέρετε περισσότερα αρχεία που επιθυμούν το νέο υπολογιστή: προγράμματα, λογισμικό, εφαρμογές ή ακόμα και παιχνίδια.
 • Δεν υπάρχει πρόβλημα απώλειας δεδομένων και δεν θα προκύψει ψευδή λειτουργία.
 • Δυνατότητα μεταφοράς αρχείων χωρίς να περάσουν από το δίκτυο. (Χρήσιμο εάν πρέπει να μετακινήσετε ορισμένα εμπιστευτικά αρχεία)

Πώς να βρείτε αυτό το λογισμικό μεταφοράς αρχείων? Εδώ συνιστούμε έντονα να δοκιμάσετε το Easeus pctrans. Θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε ό, τι θέλετε σε μερικά κλικ: Μεταφορά προσωπικών αρχείων, λογισμικού, προγραμμάτων, παιχνιδιών ή εφαρμογών σε άλλο PC player ή σε άλλους υπολογιστές.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω σεμινάριο για να μεταφέρετε αρχεία απευθείας μεταξύ δύο υπολογιστών:

Παρατηρήσαμε: Εάν προτιμάτε ένα δωρεάν εργαλείο 100% για να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ PC, το Easeus PCTrans Free θα σας βοηθήσει. (Υποστηρίζονται μόνο δύο εφαρμογές/αρχεία). Εάν θέλετε να μεταφέρετε μεγάλο αριθμό δεδομένων χωρίς περιορισμό, ενεργοποιήστε το και ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να ξεκινήσετε τη μεταφορά με ευκολία.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε και ξεκινήστε το Easeus Todo PCTrans στους δύο φορητούς υπολογιστές.

Στο φορητό υπολογιστή πηγής, επιλέξτε “Υπολογιστής” να συνεχίσει.

Επιλέξτε τη λειτουργία μεταφοράς αρχείων

Βήμα 2: Συνδέστε το παλιό και το νέο φορητό υπολογιστή

①. Συνδέστε τους δύο φορητούς υπολογιστές στο ίδιο τοπικό δίκτυο και κάντε κλικ στο κουμπί “Να συνεχίσει” να συνεχίσει.

Εκτελέστε το Tedo PCTrans σε δύο φορητούς υπολογιστές

②. Προσδιορίστε τους στόχους φορητού υπολογιστή μέσω της διεύθυνσης IP και συνδέστε το κάνοντας κλικ στο “Συνδέω-συωδεομαι“”. Εάν ο φορητός υπολογιστής στόχου δεν εμφανίζεται, κάντε κλικ στο “Προσθέστε έναν υπολογιστή“Και εισαγάγετε τη διεύθυνση IP για να την συνδέσετε.

Συνδέστε δύο φορητούς υπολογιστές

③. Εισαγάγετε τη σύνδεση και τον κωδικό πρόσβασης του επιλεγμένου φορητού υπολογιστή, κάντε κλικ στο “ΕΝΤΑΞΕΙ” να συνεχίσει.

Εισαγάγετε τον λογαριασμό σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης για να συνδέσετε δύο φορητούς υπολογιστές

④. Επιλέξτε την κατεύθυνση μεταφοράς αρχείων – “Μεταφορά από αυτόν τον υπολογιστή σε άλλο υπολογιστή” και κάντε κλικ στο “Εντάξει” να συνεχίσει.

Επιβεβαιώστε την κατεύθυνση της μεταφοράς

Βήμα 3: Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε

①. Κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή” στη στήλη αρχείων για να επιλέξετε τα αρχεία που πρόκειται να μεταφερθούν. Ελέγξτε την επιλογή “Δημιουργήστε ένα σημείο αποκατάστασης. “Σε περίπτωση σφάλματος απροσδόκητου συστήματος.

Επιλέξτε τα αρχεία που πρόκειται να μεταφερθούν

②. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Επεξεργασία για να υποβάλετε μια νέα διαδρομή για να ανακατευθύνετε τα επιλεγμένα αρχεία. Κάντε κλικ στο “Να τελειωσει” να συνεχίσει.

Ξεκινήστε τη μεταφορά αρχείων

Βήμα 4: Μεταφορά αρχείων από φορητό υπολογιστή σε νέο φορητό υπολογιστή

①. Κάντε κλικ στο “Να μεταφέρω“Για να ξεκινήσετε τη μεταφορά αρχείων σε νέο φορητό υπολογιστή.

Μεταφέρετε τα επιλεγμένα αρχεία

②. Το Easeus Todo PCTrans θα αρχικοποιήσει και θα μεταφέρει όλα τα αρχεία που έχουν επιλεγεί στο νέο φορητό υπολογιστή. Όλα όσα χρειάζεστε είναι να περιμένετε το τέλος της διαδικασίας και να κάνετε κλικ στο “OK” για να φύγετε.

Ολοκληρώστε τη μεταφορά

Υποστήριξη των Windows 11/10/8/7

Μέθοδος 2. Χρησιμοποιήστε το Διαδίκτυο για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ υπολογιστών

Μια άλλη χρήσιμη μέθοδος για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ δύο υπολογιστών είναι η χρήση του Διαδικτύου. Μπορείτε να συνδέσετε απευθείας τους υπολογιστές σας σε ένα δίκτυο LAN/WIFI και στη συνέχεια να μεταφέρετε τα επιθυμητά αρχεία στον υπολογιστή προορισμού.
Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς διάφορες μεθόδους μεταφοράς αρχείων μεταξύ υπολογιστών:

 • Μεταφορά αρχείων μέσω ενός τοπικού δικτύου/player NAS
 • Μεταφορά αρχείων μέσω υπηρεσιών cloud
 • Μεταφορά αρχείων μέσω email
 • Μεταφορά αρχείων μέσω εφαρμογών όπως Skype/WeChat/Instagram, κ.λπ.

Τώρα μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ 2 υπολογιστών μέσω Διαδικτύου:

1. Συνδέστε τους δύο υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο.

2. Συνδεθείτε στο σύννεφο/email/εφαρμογή που έχετε επιλέξει για τη μεταφορά ή ανοίξτε το τοπικό πρόγραμμα αναπαραγωγής δικτύου

Η μεταφορά μέσω cloud/e -mail/apps είναι μια χρήσιμη προσέγγιση που μπορείτε να υιοθετήσετε για να μεταφέρετε αρχεία PC στον υπολογιστή. Υποστηρίζει τις συσκευές Google Drive ή Cloud για τη μεταφορά αρχείων στο δίκτυο.

Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αρχεία σε άλλο υπολογιστή, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Windows όπως το Facebook ή άλλες τυποποιημένες εφαρμογές.

Μεταφορά μέσω του σύννεφου

 • Τοπικός αναγνώστης δικτύου (μόνο για μεταφορά αρχείων)

Η τοπική μεταφορά αρχείων είναι η πιο κοινή μέθοδος στο διαδίκτυο.

Τοπικός υπολογιστής: Κάντε δεξί -Κάντε κλικ στο αρχείο> Επιλέξτε Ιδιότητες> Καρτέλα Κοινή χρήση> Κοινή χρήση> Κοινή χρήση αρχείων.

Ένας άλλος υπολογιστής: Εξερεύνηση αρχείων> Δίκτυο> Δικτύου Ανακάλυψη> Ενεργοποίηση ανακάλυψης δικτύου και κοινή χρήση αρχείων.

Κοινή χρήση αρχείων τοπικά

3. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε και στείλτε τα σε νέο υπολογιστή ή αντιγράψτε τα στο τοπικό πρόγραμμα αναπαραγωγής δικτύου. Λήψη και αποθήκευση αρχείων που μεταφέρονται στον νέο υπολογιστή.

Παρατηρημένος Το μόνο πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα και τη διαδικασία μεταφοράς είναι η ταχύτητα του δικτύου.

Μέθοδος 3. Χρησιμοποιήστε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ 2 τεμ

Εάν δεν έχετε σύνδεση δικτύου στους υπολογιστές σας, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο που συνίσταται στην αντιγραφή και επικάλυψη αρχείων σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, όπως ένας αναγνώστης USB, μια κάρτα SD/μνήμης/ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος κ.λπ. και μετά μετακινήστε αυτά τα αρχεία στον νέο υπολογιστή.

1. Μεταφορά αρχείων μέσω αντιγράφων ασφαλείας και τροφοδοσίας

Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες αρχείων και να τις εξαγάγετε αυτόματα από τον υπολογιστή πηγής στον υπολογιστή προορισμού. Κατεβάστε το Easeus Todo PCTrans και στους δύο υπολογιστές και μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφορά δεδομένων.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και τροφοδοσίας

2. Χρησιμοποιήστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

Η χρήση μιας εξωτερικής συσκευής αποθήκευσης καθιστά δυνατή τη μεταφορά αρχείων μεταξύ 2 υπολογιστών χωρίς να περιορίζεται από τη θέση των υπολογιστών.

1. Συνδέστε την εξωτερική συσκευή αποθήκευσης στον υπολογιστή προέλευσης από τον οποίο θέλετε να μεταφέρετε αρχεία.

2. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε για να τα αντιγράψετε στη συσκευή.

3. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιγραφής, αποσυνδέστε τη συσκευή αποθήκευσης και συνδέστε την στον υπολογιστή προορισμού.

4. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα αντιγραφικά αρχεία στον νέο υπολογιστή.

εξωτερικός σκληρός δίσκος

3. Μεταφορά αρχείων μεταξύ 2 τεμ. Μέσω καλωδίου μεταφοράς

Εάν οι δύο υπολογιστές σας βρίσκονται στον ίδιο τόπο, σας συνιστούμε να επιλέξετε το καλώδιο μεταφοράς. Όταν χρησιμοποιείτε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, πρέπει να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ τριών συσκευών. Ωστόσο, το καλώδιο όπως το Belkin Easy Transfer (F5U279) μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία μεταφοράς.

καλώδιο USB

Παρατηρήσαμε: 1. Λάβετε υπόψη ότι εάν πρέπει να μεταφέρετε εγκατεστημένο λογισμικό, εφαρμογές, προγράμματα κ.λπ. Προς άλλους υπολογιστές, θα χρειαστείτε τη βοήθεια του Easeus pctrans ή παρόμοιου λογισμικού.
2. Προχωρήστε προσεκτικά όταν δοκιμάζετε τη μέθοδο 2 ή τη μέθοδο 3 για να μοιραστείτε/μεταφέρετε αρχεία μεταξύ δύο υπολογιστών.

Μέρος 2: Κοινή χρήση αρχείων μεταξύ υπολογιστών μέσω κοινών εμπειριών των Windows

Η παραπάνω μέθοδος είναι να σας βοηθήσουμε να μεταφέρετε γρήγορα αρχεία. Εάν θέλετε να μοιράζεστε αρχεία στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση διαφορετικοί υπολογιστές για να τα διαβάσετε και να τα τροποποιήσετε, η Microsoft προσφέρει επίσης μια απλή μέθοδο κοινής χρήσης δικτύου: κοινή χρήση κοντά.

Κοινή χρήση κοντά

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την κοινή χρήση αρχείων στο τοπικό δίκτυο:

1. Ρυθμίσεις> Σύστημα> Κοινόχρηστες εμπειρίες> Κοινή χρήση εγγύτητας> Ενεργοποίηση> Επιλέξτε “Όλοι κοντά” στο μενού Dept -down.
2. Εξερεύνηση αρχείων> Επιλογή αρχείων> Κοινή χρήση> Αναζήτηση για κοντινές συσκευές> Στη συνέχεια, επιλέξτε τον υπολογιστή Target.

Υποστήριξη των Windows 11/10/8/7

Ειδοποίηση προϊόντος

 • Το Easeus TODO PCTrans είναι μια χρήσιμη και αξιόπιστη λύση λογισμικού που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις λειτουργίες μετανάστευσης υπολογιστών, είτε από το ένα μηχάνημα στο άλλο είτε από μια προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος σε πιο πρόσφατο. Μάθε περισσότερα
 • Το Easeus Todo PCTrans δημιουργείται από τους ανθρώπους της Easeus, οι οποίοι κάνουν απίστευτα εργαλεία που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε τα αντίγραφα ασφαλείας σας και να ανακτήσετε τους νεκρούς σας σκληρούς δίσκους. Αν και αυτό δεν είναι επίσημο εργαλείο, η Easeus έχει τη φήμη ότι είναι πολύ καλή με το λογισμικό και τον κωδικό του. Μάθε περισσότερα
 • Προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης ολόκληρου του λογαριασμού χρήστη από τον παλιό σας υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι όλα έχουν μεταναστεύσει γρήγορα. Διατηρείτε την εγκατάσταση των Windows (και τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης για το νέο σας υπολογιστή), αλλά ανακτάτε επίσης όλες τις εφαρμογές, τις παραμέτρους, τις προτιμήσεις, τις εικόνες, τα έγγραφα και άλλα σημαντικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα

Συσχετισμένα άρθρα:

 • Πώς να μεταφέρετε το League of Legends από το ένα υπολογιστή σε άλλο (συμβατό με τα Windows 11) 07/25/2023
 • Πώς να αποθηκεύσετε/εκτελέστε το Microsoft Office στο/από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 07/25/2023
 • Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Zinstall και τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του το 2023 07/25/2023
 • Λογισμικό μετανάστευσης δεδομένων Sandisk/Kingston/PNY [Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα] 07/25/2023

Easeus Todo pctrans

Το Easeus Todo PCTrans καθιστά δυνατή τη μεταφορά των παραμέτρων, των εφαρμογών και των δεδομένων μεταξύ υπολογιστών και σκληρών δίσκων. Το ευπροσάρμοστο λογισμικό μεταφοράς και μετανάστευσης υπολογιστή σας για αναβάθμιση συσκευών χωρίς επανεγκατάσταση.