Προσωρινή άδεια, πώς να αποκτήσετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης?

Τι να κάνετε για να λάβετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης

Προσωρινό κόστος άδειας οδήγησης 20 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί με δημοτικό φόρο και πρέπει να καταβληθεί όταν αποσύρεται στον δήμο σας.

Αίτημα άδειας οδήγησης (προσωρινό) online

Από τις 19 Σεπτεμβρίου 2023, τα διάφορα μοντέλα προσωρινής άδειας οδήγησης της κατηγορίας Β μπορούν να ζητηθούν στο διαδίκτυο. Απλά πρέπει να αποσύρετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης από τον δήμο σας. Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα μέσω του smartphone σας, του υπολογιστή σας, του φορητού υπολογιστή σας ή του tablet σας.

Εισαγάγετε το αίτημά σας μέσω του EID ή του ITSME κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https: // beldrive.εφαρμογές.κινητό.φακό.είναι/

Σημείωση: προς το παρόν, μόνο προσωρινές άδειες οδήγησης 18 μηνών, 36 μηνών και 12 μηνών μπορούν να ζητηθούν στο διαδίκτυο. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να εγγραφούν στο διαδίκτυο για τον υποψήφιο τους.

Θα ακολουθήσουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις από άλλες άδειες οδήγησης. Ακολουθήστε τα νέα μας για να μάθετε τις δυνατότητες και τις ημερομηνίες.

Τι χρειάζεστε για να υποβάλετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης online 18 μήνες?

 • Το πιστοποιητικό επιτυχίας της θεωρητικής εξέτασης Β κατηγορία Β (που παρέχεται από το Κέντρο Εξέτασης Άδειας Οδηγίας) όπου θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή ανάγνωσης
 • Το πιστοποιητικό επάρκειας που εκδίδεται από σχολή οδήγησης (8 μ.μ.) στη Φλάνδρα ή τις Βρυξέλλες ή στη Wallonia από την άδεια οδήγησης. Είναι καλύτερο να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να σαρώσετε αυτό το πιστοποιητικό ικανότητας πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή.,

Συνδεθείτε στον ιστότοπο https: // beldrive.εφαρμογές.κινητό.φακό.BE/ και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ζητήσετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης M18 online.

Τι χρειάζεστε για να υποβάλετε την 36μηνη προσωρινή σας άδεια οδήγησης στο διαδίκτυο?

 • Για να ζητήσετε προσωρινή άδεια οδήγησης M36, ο οδηγός πρέπει πρώτα να εγγραφεί στον ιστότοπο https: // beldrive.εφαρμογές.κινητό.φακό.είναι/

Αυτό γίνεται μέσω του Eid ή του Itsme τους. Στο αίτημα, θα πρέπει να υποδείξουν για τους οποίους θέλουν να είναι οδηγός και επομένως θα χρειαστούν το όνομά σας, το όνομα και τον αριθμό του Εθνικού Μητρώου (όπως εμφανίζεται στο πίσω μέρος της ταυτότητάς σας).

 • -Το πιστοποιητικό επιτυχίας στη θεωρητική εξέταση της κατηγορίας Β (που εκδίδεται από το Κέντρο Εξέτασης Άδειας Οδηγίας) που υποδεικνύει το αποτέλεσμα της δοκιμής ανάγνωσης

Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή των οδηγών, μπορείτε να εγγραφείτε στον ιστότοπο https: // beldrive.εφαρμογές.κινητό.φακό.είναι/

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ζητήσετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης M36 online.

Τι πρέπει να υποβάλετε το αίτημά σας για προσωρινή άδεια οδήγησης online 12 μήνες?

 • Για να ζητήσετε μια προσωρινή άδεια οδήγησης M12, οι οδηγοί πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο https: // beldrive site.εφαρμογές.κινητό.φακό.είναι/

Αυτό γίνεται μέσω του Eid ή του Itsme τους. Στο αίτημα, θα πρέπει να υποδείξουν για όποιον θέλουν να είναι οδηγός και επομένως θα χρειαστούν το όνομα, το όνομα και τον εθνικό αριθμό εγγραφής (όπως φαίνεται η ταυτότητα σας).

 • Η θεωρητική σας εξέταση εξακολουθεί να είναι έγκυρη (3 έτη)
 • Το πιστοποιητικό που εκδίδεται από μια σχολή οδήγησης που αναγνωρίζεται για 6 ώρες οδήγησης. Η ημερομηνία του πρώτου μαθήματος πρέπει να είναι μετά τη λήξη της εγκυρότητας της προηγούμενης προσωρινής άδειας οδήγησης M36 ή M18.

Είναι καλύτερο να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να σαρώσετε αυτό το πιστοποιητικό σχολείου οδήγησης πριν ξεκινήσετε το αίτημα.

Μόλις καταγραφεί οι οδηγοί (ες), μπορείτε να εγγραφείτε στον ιστότοπο https: // beldrive.εφαρμογές.κινητό.φακό.BE/ στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες για να ζητήσετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης M12 online.

Προσωρινό κόστος άδειας οδήγησης

Προσωρινό κόστος άδειας οδήγησης 20 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί με δημοτικό φόρο και πρέπει να καταβληθεί όταν αποσύρεται στον δήμο σας.

Τι να κάνετε για να λάβετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης ?

Η προσωρινή σας άδεια οδήγησης είναι το πρώτο βήμα προς την τελική άδεια. Τι να κάνετε για να αποκτήσετε μια προσωρινή άδεια οδήγησης ? Είναι δυνατόν να βγάλετε την αυτόματη ασφάλιση με προσωρινή άδεια ?

Πώς να λάβετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης ?

Μπορείτε να πάρετε την προσωρινή σας άδεια οδήγησης επιτυγχάνονταςΘεωρητική οδήγηση εξέταση, ότι μπορείτε να περάσετε από την ηλικία 17 χρόνια.

Η θεωρητική εξέταση έχει ακριβώς 50 ερωτήσεις για τις οποίες πρέπει να φτάσετε Τουλάχιστον 41 στα 50 να επιτύχεις. Από την 1η Ιουνίου 2017, έχει καθιερωθεί διάκριση μεταξύ Σοβαρές αδικήματα και το φως η θεωρητική εξέταση. Σε περίπτωση σοβαρού σφάλματος (Ex. : αδίκημα του τρίτου ή τέταρτου βαθμού), θα αποσύρουμε πέντε βαθμούς. Ένα ελαφρύ σφάλμα θα σας κοστίσει ένα σημείο. Επομένως, μπορείτε να κάνετε μέγιστο εννέα λάθη φωτός ή σοβαρό αδίκημα και τέσσερα λάθη φωτός.

Έχετε περάσει τη θεωρητική σας εξέταση ? Θα λάβετε ένα πιστοποιητικό για να παρουσιάσετε στον δήμο του σπιτιού σας για να ζητήσετε το δικό σας προσωρινή άδεια. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή μεταξύ των ακόλουθων δύο επιλογών:

1. Προσωρινή άδεια με οδηγό (έγκυρη 36 μήνες)

 • Μπορείτε να ορίσετε μέγιστο δύο οδηγούς (καθένας από τους οδηγούς πρέπει να κατέχει μια Βελγική ή Ευρωπαϊκή άδεια Β για τουλάχιστον οκτώ χρόνια και ίσως να μην έχει καταδικαστεί σε μείωση του δικαιώματος οδήγησης τα τελευταία τρία χρόνια)
 • Δεν μπορείτε να μεταφέρετε τους επιβάτες (μόνο οι δύο οδηγοί σας)
 • Πρέπει να οδηγήσετε με ένα l
 • Δεν μπορείτε να οδηγήσετε μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ. τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Νομικές Διακοπές (Παρακολουθήστε)

2. Προσωρινή άδεια χωρίς οδηγό (έγκυρη 18 μήνες)

 • Πρέπει να ακολουθήσετε 20 ώρες πρακτικών μαθημάτων
 • Μπορείτε να οδηγήσετε μόνοι σας μόλις το σχολείο οδήγησης σας έχει εκδώσει ένα πιστοποιητικό ικανότητας με την οποία θα ζητήσετε την προσωρινή σας άδεια
 • Πρέπει να οδηγήσετε με ένα l
 • Δεν μπορείτε να οδηγήσετε μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ. τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Νομικές Διακοπές (Παρακολουθήστε)

Τι πρέπει να κάνετε μετά την απόκτηση της προσωρινής σας άδειας ?

Έχετε λάβει την προσωρινή σας άδεια στον δήμο ? Ήρθε η ώρα να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να οδηγείτε σε δημόσιους δρόμους.

Η οδήγηση δεν είναι στο προσκήνιο του FirstComer, είναι σημαντικό να ασκήσετε αρκετά. Μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε ένα επιπλέον πρόγραμμα σπουδών, όπως η αμυντική εκπαίδευση οδήγησης, προκειμένου να μάθετε να ελέγχετε καλύτερα το όχημά σας.

Μόλις φτάσετε στην ηλικία των 18 ετών και ακολουθήσατε τουλάχιστον εννέα μήνες κατάρτισης οδήγησης, μπορείτε να λάβετε την πρακτική σας εξέταση. Εάν πετύχετε, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό που σας επιτρέπει να ζητήσετε την άδεια οδήγησης σας.

Εγγραφείτε στην αυτόματη ασφάλιση με προσωρινή άδεια

Η εγγραφή αυτόματης ασφάλισης με προσωρινή άδεια δεν είναι εύκολη. Λίγοι ασφαλιστές συμφωνούν να καλύψουν τους νέους οδηγούς, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος λόγω της περιορισμένης οδηγικής τους εμπειρίας. Επομένως, οι περισσότεροι νέοι επιλέγουν να μάθουν να οδηγούν με το αυτοκίνητο των γονιών τους. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, πρέπει να ειδοποιήσετε την ασφαλιστική εταιρεία των γονέων σας.

Η προσωρινή σας άδεια οδήγησης είναι το πρώτο βήμα προς την τελική άδεια. Τι να κάνετε για να αποκτήσετε μια προσωρινή άδεια οδήγησης ? Είναι δυνατόν να βγάλετε την αυτόματη ασφάλιση με προσωρινή άδεια ?