Μπορούμε να αγοράσουμε χειροκίνητα ηλεκτρικά αυτοκίνητα? Ornikar, Toyota: Χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων για ηλεκτρικό όχημα | Εκπαιδευτής αυτοκινήτου

Καινοτομία / Toyota: Μη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για ηλεκτρικό όχημα

Σαν να ξεκαθαρίσουμε αυτό το αναγκαστικό πέρασμα στο ηλεκτρικό, η Toyota θα φτάσει μέχρι και να υπερβεί το λογικό όριο για να πέσει στο παράλογο προσομοιώνοντας ένα χρονοδιάγραμμα. Η καταγεγραμμένη τεκμηρίωση περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η διαχείριση του ηλεκτρικού κινητήρα θα μπορούσε να έχει τον κινητήρα “σφηνωμένο” εάν ο οδηγός ξεχάσει να ωθήσει το πεντάλ του συμπλέκτη όταν το όχημα σταματά ή εάν η “δίαιτα” του κινητήρα “πέφτει πολύ χαμηλή σε σύγκριση με την επιλεγμένη αναλογία και με ταχύτητα του οχήματος, όπως αυτό που θα συνέβαινε με έναν συμβατικό κινητήρα θερμότητας. Φυσικά, όταν θα έχετε κουραστεί να παίζετε “οδηγώντας παλιά”, απλά πρέπει να επιστρέψετε στην κλασική λειτουργία EV και να ανησυχείτε μόνο για τον επιταχυντή και το πεντάλ φρένου όταν είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν χειροκίνητα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα ?

Χειροκίνητος μοχλός ταχύτητας αυτοκινήτου

Οδήγηση ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου Η πρώτη φορά μπορεί να αναλάβει ελαφρώς τους αυτοκινητιστές που δεν είναι συνηθισμένοι στην οδήγηση αυτοκινήτων με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Πράγματι, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων που λειτουργούν χάρη σε αυτούς τους κινητήρες έχουν αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, μέχρι το σημείο που είναι δυνατόν να αναρωτηθούμε αν υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα εξοπλισμένα με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. Εάν η απάντηση είναι ναι, υπάρχει, στην πραγματικότητα, μόνο ένας εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός.

Γιατί τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτρικά κιβώτια ταχυτήτων ?

Η λειτουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υβριδικών αυτοκινήτων συνεπάγεται σημαντικό μέροςΑυτοματοποίηση όσον αφορά τη διαχείριση ταχύτητας, Δεδομένου ότι η ηλεκτρική έλξη είναι διαφορετική από τη θερμική πρόσφυση. Στην περίπτωση των περασμάτων της ηλεκτρικής κινητήριας στον κινητήρα θερμότητας των υβριδικών αυτοκινήτων, οι υπολογιστές που είναι σε θέση να είναι σε θέση να Διαχειριστείτε καλύτερα την εναλλαγή των κινητήρων Ανάλογα με τις καταστάσεις οδήγησης και τις ανάγκες που υποδηλώνουν αυτές. Τέλος, από την άποψη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το ηλεκτρική πρόσφυση είναι επίσης πλήρως αυτόματα διαχειρίζεται, παρέχοντας κάποια άνεση οδήγησης στους οδηγούς.

Μπορεί τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα να έχουν χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων ?

Εάν τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων φαίνεται να είναι από τη φύση που έγινε για εγκατεστημένη σε υβριδικά αυτοκίνητα, ορισμένοι κατασκευαστές είχαν προηγουμένως Επιλέξτε για εγκατάσταση στα υβριδικά και υβριδικά αυτοκίνητα τους επαναφορτιζόμενα σε χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. Αυτό είναι για παράδειγμα η περίπτωση του Honda CR-Z, που διατίθεται στην Ευρώπη μεταξύ 2010 και 2015, και η οποία μόνο η έκδοση συμπεριλαμβανομένου του α Έξι ταχύτητες κουτί ήταν διαθέσιμο στη Γαλλία. Αλλά από τώρα και στο εξής, όλα τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά και υβριδικά αυτοκίνητα πωλούνται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σχετικά με το 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Τα μηχανικά στοιχεία που συνθέτουν αυτά τα οχήματα καθώς και τη λειτουργία λειτουργίας τους κάνουν Άχρηστη η ενσωμάτωση ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Και αν ορισμένα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαθέτουν αρκετές αναφορές εργαλείων στον κινητήρα τους, η διαχείριση της διέλευσης αυτών των αναφορών είναι για άλλη μια φορά που λειτουργούν από τις ηλεκτρονικές συσκευές που υπάρχουν στο αυτοκίνητο, όχι από τον αυτοκινητιστή.

Μόνο ορισμένοι τύποι πολύ ειδικών οχημάτων, όπως όλα τα -τροχόσπιτα ή αυτοκίνητα που προορίζονται για αθλητικός ανταγωνισμός θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ενσωμάτωση ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων σε ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία δεν ανταποκρίνεται στην πλειοψηφία των αναγκών αυτοκινητιστές.

Καινοτομία / Toyota: Ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων για ηλεκτρικό όχημα

Για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστή για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η Toyota είναι τώρα εντελώς βυθισμένη σε αυτό και προσπαθεί να προσφέρει μια πρόσθετη ψυχή, τοποθετώντας ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χειροκίνητη μετάδοση για ηλεκτρικά οχήματα.

Χειροκίνητη μετάδοση Toyota για ηλεκτρικά οχήματα

Παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά αυτοκινήτων, αδιαμφισβήτητος κύριος του υβριδικού αυτοκινήτου, η Toyota είναι από καιρό ανθεκτική στα ενσύρματα οχήματα, είτε επαναφορτιζόμενη είτε αποκλειστικά ηλεκτρική υβριδική. Αλλά οι χρόνοι αλλάζουν και η πίεση των επερχόμενων προτύπων όλο και πιο περιοριστική απαιτεί από τον ιαπωνικό γίγαντα να αναθεωρήσει το αντίγραφό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σχέδιο που προβλέπει την εμπορία 30 ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030 και μερικά nuggets όπως αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν για χειροκίνητη μετάδοση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλά αυτό που κρύβει αυτή την εκπληκτική ιδέα ?

Χειροκίνητη μετάδοση Toyota για ηλεκτρικά οχήματα

Προσομοιωμένες αισθήσεις

Το αρχικό ερώτημα έχει ως εξής: Τι θα ήταν ένα κιβώτιο ταχυτήτων για ένα ηλεκτρικό όχημα ? Η απάντηση είναι απλή: εγγενώς, τίποτα ή όχι πολύ. Αλλά στην πραγματικότητα, αν φυσικά δεν είναι ζήτημα να συσχετίσουμε μια αποκλειστικά ηλεκτρική κινητήρια Μη αυτόματη μετάδοση στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο σχεδιάζει μια προσέγγιση καθαρά λογισμικού σε συνδυασμό με μια φυσική παραγγελία. Κατανοήστε ότι οι μηχανικοί του Ιαπωνικού κατασκευαστή έχουν φανταστεί μια συσκευή με μοχλό κιβωτίου ταχυτήτων και πεντάλ συμπλέκτη που δεν σχετίζεται με τον ηλεκτρικό κινητήρα. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας αισθητήρες, αυτές οι εντολές θα είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη λειτουργία του ηλεκτρικού κινητήρα μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής διαχείρισης, η οποία θα προσομοιώνει τις αλλαγές αναφοράς ή τον εκκινητή συμπλέκτη, με στόχο την παροχή του οδηγού με αισθήσεις που λαμβάνονται με ένα πραγματικό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων σε συνδυασμό με ένα θερμικός κινητήρας.

Χειροκίνητη μετάδοση Toyota για ηλεκτρικά οχήματα

Εικονικός χρόνος

Με την αρχή, το λογισμικό θα ανιχνεύσει τις κινήσεις του πεντάλ του συμπλέκτη και του μοχλού ταχύτητας για να ρυθμίσει την ώθηση του κινητήρα και να προσομοιώσει τα περάσματα των γραναζιών, όπως και με ένα παραδοσιακό εγχειρίδιο μετάδοσης χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή μετάδοση. Αλλά η Toyota πηγαίνει ακόμη περισσότερο περιγράφοντας στα έγγραφα του πατενταρισμένου συστήματος τις διαφορετικές μεθόδους που εφαρμόζονται για την προσομοίωση της πίεσης στο πεντάλ του συμπλέκτη και της αντίστασης του μοχλού, μόνο για να συνεχιστεί η μυστικότητα μέχρι το τέλος εμφανίζοντας ένα ταχυτομέτρο που εμφανίζει έναν “εικονικό κινητήρα Ταχύτητα “που ποικίλλει ανάλογα με το αίτημα του κινητήρα και της” αναφοράς αλλάζει “ή όταν ενεργοποιείτε τον συμπλέκτη.

Σαν να ξεκαθαρίσουμε αυτό το αναγκαστικό πέρασμα στο ηλεκτρικό, η Toyota θα φτάσει μέχρι και να υπερβεί το λογικό όριο για να πέσει στο παράλογο προσομοιώνοντας ένα χρονοδιάγραμμα. Η καταγεγραμμένη τεκμηρίωση περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η διαχείριση του ηλεκτρικού κινητήρα θα μπορούσε να έχει τον κινητήρα “σφηνωμένο” εάν ο οδηγός ξεχάσει να ωθήσει το πεντάλ του συμπλέκτη όταν το όχημα σταματά ή εάν η “δίαιτα” του κινητήρα “πέφτει πολύ χαμηλή σε σύγκριση με την επιλεγμένη αναλογία και με ταχύτητα του οχήματος, όπως αυτό που θα συνέβαινε με έναν συμβατικό κινητήρα θερμότητας. Φυσικά, όταν θα έχετε κουραστεί να παίζετε “οδηγώντας παλιά”, απλά πρέπει να επιστρέψετε στην κλασική λειτουργία EV και να ανησυχείτε μόνο για τον επιταχυντή και το πεντάλ φρένου όταν είναι απαραίτητο.

Ενημέρωση: Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων για μοντέλα υβριδικής Toyota

Εν τω μεταξύ, η Toyota θα είχε υποβάλει νέα αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χειροκίνητη μετάδοση που προορίζεται για υβριδικά μοντέλα. Η ιδέα είναι παρόμοια, αλλά η ανάπτυξη είναι εντελώς διαφορετική. Πρόκειται για μια τεχνολογία αλλαγής ταχύτητας στην οποία ο συμπλέκτης μπορεί να ελεγχθεί είτε από τον οδηγό είτε με ηλεκτρονικά: δεν είναι επομένως συμπλέκτης με ελεγχόμενο καλώδιο μέσω ηλεκτρονικών ειδών με ηλεκτρονικά με ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά με ηλεκτρονικά με ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά από ηλεκτρονικά ενεργοποιητή, αλλά ένα σύστημα που χρησιμοποιεί κύριο κύλινδρο συμπλέκτη με δύο υποδουλωμένους κυλίνδρους – το ένα από τον οδηγό και το άλλο από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU).

Αυτό το σύστημα αλλαγής ταχύτητας επιτρέπει στον οδηγό να παρακάμψει αυτό που θέλει να κάνει το ECU πιέζοντας το πεντάλ του συμπλέκτη. Ο υπολογιστής εξασφαλίζει ότι οι ελιγμοί αλλαγής ταχυτήτων λαμβάνουν χώρα χωρίς να κρέμονται και προστατεύει τον κινητήρα σε περίπτωση που ο οδηγός θα ξεχάσει να πιέσει το πεντάλ του συμπλέκτη, αλλά είναι ο οδηγός που επιλέγει τη στιγμή να μεταβεί σε υψηλή ταχύτητα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει ήδη κατατεθεί στο USPTO (μονάδες State Patent και Office Remark) το 2021, αλλά το οποίο δημοσιεύθηκε μόνο πρόσφατα, περιγράφει αυτό το ρύθμιση ως αθλητική λειτουργία. Από την άλλη πλευρά, το ECU μπορεί να αποσυνδέσει τη μηχανή του τροχού εάν είναι απαραίτητο.