Τα πάντα για αυτόνομα αυτοκίνητα – ornikar, αυτόνομο όχημα και αυτόνομη οδήγηση – Renault Group

Αυτόνομο όχημα

Αλλά είναι το Νόμος για τον προσανατολισμό της κινητικότητας (Lom) που θα επιτρέψει την είσοδο αυτόνομων οχημάτων στον κώδικα αυτοκινητοδρόμων, μέσω των άρθρων 31 και 32.

Τα πάντα για αυτόνομα αυτοκίνητα

Εάν τα αυτόνομα αυτοκίνητα συνεχίσουν να μιλάνε τακτικά, όλοι οι οδηγοί δεν γνωρίζουν απαραίτητα ποιες είναι οι λεπτομέρειες αυτών των οχημάτων, ούτε οι αλλαγές που θα περιλαμβάνουν τα επόμενα χρόνια σε νομοθετικό επίπεδο, οδική ασφάλεια ή ασφάλιση αυτοκινήτων.

Τι είναι αυτόνομο αυτοκίνητο ?

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ένα αυτόνομο αυτοκίνητο είναι ένας συγκεκριμένος τύπος μηχανοκίνητου οχήματος, ικανός κυκλοφορούν χωρίς παρέμβαση του ανθρώπου Σε ένα κανονικό περιβάλλον οδήγησης χάρη σε ένα πολύπλοκο σύστημα αυτόματου ελέγχου.

Πώς λειτουργεί ένα αυτόνομο αυτοκίνητο ?

Για να μπορέσετε να οδηγήσετε σε τέλεια αυτονομία, τα αυτόνομα αυτοκίνητα Ένας μεγάλος αριθμός αισθητήρων λέιζερ, ραντάρ καθώς και κάμερες προκειμένου να μπορέσουν να κατανοήσουν το τριών διατάγματος περιβάλλοντος οδήγησης τους. Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν έτσι να συμπεριληφθούν στη μοντελοποίηση που παράγεται από το όχημα στις οποίες συνδέονται οι συσκευές Οριζόντια και κατακόρυφη σηματοδότηση, απαραίτητο για την υιοθέτηση μιας σεβασμού οδήγησης του κώδικα αυτοκινητοδρόμων, αλλά και τα ενδεχομένως αντιμετώπισαν εμπόδια καθώς και τους άλλους χρήστες, έτσι ώστε το αυτόνομο αυτοκίνητο να μπορεί να προσαρμόσει τον εκτοπισμό του σύμφωνα με τους περιορισμούς που εργάζονται γύρω του.

Όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με την επιτάχυνση, το φρενάρισμα ή ακόμα και τη χρήση των δεικτών λαμβάνονται από Μια τεχνητή νοημοσύνη Ανάλογα με τις πληροφορίες που παραιτήθηκαν από τους διάφορους αισθητήρες. Η τεχνητή νοημοσύνη θα ενεργοποιήσει διαφορετικά servocomes ανάλογα με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζονται προκειμένου να εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με την κατάσταση οδήγησης που αντιμετωπίζει το όχημα.

Αυτόνομο αυτοκίνητο και νομική εποπτεία

Μετά την έναρξη των πρώτων δοκιμών οδήγησης σε πραγματικές καταστάσεις στη Γαλλία μετά το Συμβούλιο Υπουργών 3 Αυγούστου 2016, Η ανάγκη γιαεπιβλέψτε αυτές τις δοκιμές Στη συνέχεια, στο μέλλον, η κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων κατά μήκος του γαλλικού οδικού δικτύου έγινε πιο ξεκάθαρη και σαφέστερη. Μετά τη δημοσίευση διατάγματος τον Ιούλιο του 2021, τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούν να κυκλοφορούν στο γαλλικό οδικό δίκτυο από τον μήνα του μήνα Σεπτέμβριος 2022.

Εκεί Το νομικό σχέδιο D’Action για ανάπτυξη και μετασχηματισμό εταιρειών (Σύμφωνο) που υιοθετήθηκε στις 22 Μαΐου 2019 επέτρεψε πρώτα, χάρη στο άρθρο 43, για να καθορίσει ένα σαφές νομοθετικό και νομικό πλαίσιο προκειμένου να επιτραπεί η εκτέλεση δοκιμών οδήγησης αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της Γαλλίας.

Αλλά είναι το Νόμος για τον προσανατολισμό της κινητικότητας (Lom) που θα επιτρέψει την είσοδο αυτόνομων οχημάτων στον κώδικα αυτοκινητοδρόμων, μέσω των άρθρων 31 και 32.

Αυτά τα δύο άρθρα διευκρινίζουν ότι η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον 24 μήνες για να νομοθετήσει μέσω συνταγών προκειμένου να επιτρέψει την κυκλοφορία διαφορετικών τύπων αυτόνομων οχημάτων, αλλά και για τον καθορισμό του καθεστώτος ευθύνης που πρέπει να εφαρμόζεται σε περίπτωση οδικών ατυχημάτων.

Αυτόνομη αυτοκίνητο και οδική ασφάλεια

Η πτυχή της ασφάλειας των αυτόνομων αυτοκινήτων είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόσχεση που συνδέεται με αυτό το είδος οχήματος. Περισσότερο από το 90% των θανατηφόρων ατυχημάτων που καταγράφηκαν στους δρόμους είναι Λόγω ανθρώπινου σφάλματος. Δεδομένου ότι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο δεν καταναλώνει αλκοόλ ή ναρκωτικά προϊόντα, δεν κοιμάται ποτέ στο τιμόνι ή ακόμα και ότι σέβεται σχολαστικά το κανόνες που εκδίδονται από τον κωδικό αυτοκινητόδρομου, Αυτοί είναι όλοι οι παράγοντες που επισημαίνονται τακτικά ως η αιτία των συχνά θανατηφόρων αξιώσεων ως αυτόνομα αυτοκίνητα που αποκλείονται από τους επαναλαμβανόμενους κινδύνους δρόμου.

Εάν τα ατυχήματα που συνδέονται με αισθητήρα ή τεχνητές δυσλειτουργίες νοημοσύνης είναι πιθανό να εμφανιστούν, οι κύριοι κατασκευαστές είναι ωστόσο εξαιρετικά αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι η αυτοματοποίηση της οδήγησης θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή Εξοικονομήστε 1 εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο στον κόσμο.

Αυτόνομη ασφάλιση αυτοκινήτων και αυτοκινήτων

Εάν τα αυτόνομα αυτοκίνητα γίνουν, τελικά, ικανά να κρατούν πραγματικά όλες τις υποσχέσεις τους όσον αφορά την οδική ασφάλεια, τότε είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι αυτό το είδος οχήματος θα αναστατώσει τελικά τον κόσμο της ασφάλισης αυτοκινήτου.

Οι ασφαλιστές γνωρίζουν τις προκλήσεις που έρχονται και ήδη αρχίζουν να αμφισβητούν το μέλλον των προσφορών ασφάλισης αυτοκινήτων.

Το προφίλ του οδηγού θα κρατήσει στο μέλλον την ίδια σημασία που σήμερα γνωρίζει αν αυτόνομα οχήματα Αποτρέψτε όλα τα ανθρώπινα σφάλματα ? Ποιος θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος που ακολουθεί ειδικότερα Μια τεχνική αποτυχία ?

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι εάν τα συστήματα αυτόματης πιλοτικής κατεύθυνσης καθιστούν δυνατή τη μείωση των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται το όχημα και οι επιβάτες του, ένα αυτόνομο αυτοκίνητο δεν διαφέρει από άλλα οχήματα μόλις σταθμεύει και είναι βέβαιο ότι οι ιδιοκτήτες του Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα πρέπει να συνεχίσουν να εγγραφούν σε καλύμματα για να εγγυηθούν το όχημά τους ενάντια στις ζημιές που προκαλούνται από πυρκαγιές, πράξεις βανδαλισμού ή απόπειρα κλοπής.

Αυτόνομο όχημα

Όλο και περισσότερο, οι συνδεδεμένες τεχνολογίες και η αυτόνομη οδήγηση θα επιτρέψουν στους χρήστες να κάνουν επιλογή μεταξύ οδήγησης και οδήγησης. Αυτή η παρατήρηση ανοίγει το δρόμο σε νέα σενάρια κινητικότητας.

Αφήστε τον εαυτό σας να μεταφερθεί

σε πλήρη ασφάλεια στον κόσμο του αύριο

Οι αυτόνομες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στους χρήστες να μεταβιβάσουν την οδήγηση και να επωφεληθούν από το χρόνο που βρέθηκαν.

2017 - Symbioz Demo Autonomous Drive

Ο χρόνος βρέθηκε χάρη στην αυτόνομη οδήγηση

Ο στόχος της ομάδας με το αυτόνομο αυτοκίνητο είναι να προσφέρει μια νέα εμπειρία στο ταξίδι στο αυτοκίνητο, πιο ευχάριστο, λιγότερο αγχωτικό και πιο παραγωγικό.

Με την αυτόνομη λειτουργία “Mind Off”, ο οδηγός θα είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει το χρόνο του, εκμεταλλευόμενοι, για παράδειγμα, της συνδεσιμότητας στο σκάφος για να ανταποκριθεί στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, να παρακολουθήσει ένα βίντεο ή να ανταλλάσσει με ασφάλεια με τους επιβάτες του. Θα είναι σε θέση να προσαρμόσει αυτό το νέο διαθέσιμο χρόνο.

Από ADAs έως αυτόνομη οδήγηση

Η Renault Group προσφέρει ήδη συστήματα υψηλής απόδοσης οδήγησης στα οχήματα της. Αυτές οι “διαφημίσεις” (προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγών ή συστήματα προχωρημένης οδήγησης) βελτιώνουν την ασφάλεια και ενεργούν ως επί το πλείστον χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEBS Piéton).

Χρησιμεύουν επίσης ως βάση για το αυτόνομο όχημα, ακόμη και αν, αρχικά, φέρνουν μόνο βοήθεια στον οδηγό, η οποία παραμένει ο μόνος πιλότος.

2017 - Αυτόνομες δοκιμές οχημάτων - Renault Group

Τεχνολογία “Eyes Off / Hands Off”

Η τεχνολογία “Eyes Off/Hands Off” αντιστοιχεί σε έναν αυτόνομο τρόπο οδήγησης χωρίς επίβλεψη του οδηγού.

Κατά τη διάρκεια των φάσεων οδήγησης, δεν είναι πλέον απαραίτητο να κοιτάξετε το δρόμο, ούτε να έχετε τα χέρια σας στο τιμόνι: η οδήγηση μεταβιβάζεται εξ ολοκλήρου στο όχημα.

Αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των πιο “βαρετών” φάσεων οδήγησης – για παράδειγμα στις κυκλοφοριακές συμφόρηση – και μόνο στις ταχείες διαδρομές που επιτρέπονται.

Λειτουργία “Τα μάτια μακριά / τα χέρια”

Όταν ενεργοποιηθεί η αυτόνομη οδήγηση, το όραμα του δρόμου και η παρακολούθηση 360 ° γύρω από το όχημα πραγματοποιούνται από πολλούς αισθητήρες: Lidars (σαρωτές με LANGE Laser), μακρύ ραντάρ μπροστινού ραντάρ, μέσου όρου. μετωπικές ψηφιακές κάμερες, 4 180 ° ψηφιακές κάμερες, υπερηχητική ζώνη, κλπ.

Όλα τα δεδομένα που συλλέγουν αυτοί οι αισθητήρες αναλύονται από τους πολλαπλούς “εγκεφάλους” στο λογισμικό που υπαγορεύει στο όχημα που πρέπει να κρατήσει η οδήγηση.

Πλεονεκτήματα “Τα μάτια μακριά / τα χέρια”

Με την αυτόνομη λειτουργία “Eyes Off/Hands Off”, ο στόχος της Renault είναι να προσφέρει μια νέα εμπειρία στο ταξίδι αυτοκινήτων, πιο ευχάριστη, πιο ποικίλη και πιο ασφαλή.

Ο κίνδυνος ατυχήματος θα μειωθεί σημαντικά ! Τα ταξίδια θα είναι λιγότερο αγχωτικά και πιο παραγωγικά. Έτσι, ο οδηγός θα είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει το χρόνο του, εκμεταλλευόμενοι, για παράδειγμα, συνδεσιμότητας στο σκάφος για να ανταποκριθεί στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ή να παρακολουθήσει ένα βίντεο.Θα επιτρέψει με ασφάλεια, όταν θα επιτρέψουν οι εξωτερικές συνθήκες και σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς που θα έχουν εξελιχθεί σε αυτόν τον ορίζοντα για να εξουσιοδοτήσουν αυτές τις νέες λειτουργίες.

Οι αισθητήρες του πρωτότυπου αυτόνομου χώρου μας

Όταν ενεργοποιείται η αυτόνομη οδήγηση, η οδική όραση και η παρακολούθηση 360 ° γύρω από το όχημα πραγματοποιούνται από πολλούς αισθητήρες. Όλα τα δεδομένα που συλλέγουν αυτοί οι αισθητήρες αναλύονται από τους πολλαπλούς “εγκεφάλους” στο λογισμικό που υπαγορεύει στο όχημα που πρέπει να κρατήσει η οδήγηση. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να κοιτάξει το δρόμο ή να κρατάει τον τροχό: είναι σε λειτουργία “Off Off/Hands Off”.

Σχετικά με τα τρέχοντα πρωτότυπα (Renault Espace Base), υπάρχουν ως εξής: