Τι να κάνετε σε περίπτωση προβλήματος σύνδεσης στο Orange?, 1.500 πορτοκαλί πορτοκαλί Διαδίκτυο στο κέντρο του Clermont-Ferrand, οι έμποροι Ifcted-Clermont-Ferrand (63000)

1.500 πελάτες ιδιωτικού διαδικτύου Orange στο κέντρο της πόλης Clermont-Ferrand, οι έμποροι επηρέασαν

Contents

Σε περίπτωση αντικατάστασης του εξοπλισμού σας, επομένως θα χρειαστεί να επιστρέψετε το τρέχον πλαίσιο σας στον χειριστή σας. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα χρεωθούν τέλη για να επιστρέψετε τον εξοπλισμό.

Τι να κάνετε σε περίπτωση προβλήματος σύνδεσης στο Orange ?

Αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης με τον πάροχο πρόσβασης στο Internet Orange ? Μπορούν να συμβούν διάφορα περιστατικά και η προέλευσή τους μπορεί να βρίσκεται στο επίπεδο του εξοπλισμού σας, αλλά μπορεί επίσης να βρίσκεται σε εθνικό επίπεδο. Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές για να βρεθεί η αιτία της δυσλειτουργίας. Σας λέμε τα πάντα σε αυτό το άρθρο.

Εξυπηρέτηση πελατών πορτοκαλιού: 3900

Ποια προβλήματα σύνδεσης μπορούν να συναντήσουν οι συνδρομητές πορτοκαλιού ?

Όπως και με οποιονδήποτε χειριστή, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης στη διαμονή σας. Μπορούν να έχουν διαφορετικές φύσεις, για παράδειγμα ένα πρόβλημα με το κουτί σας, για την πρόσβασή σας σε τηλεόραση ή κακή ποιότητα σύνδεσης.

Ποια είναι τα πιο επαναλαμβανόμενα προβλήματα ?

Όταν μια προσφορά Διαδικτύου έχει εγγραφεί σε έναν χειριστή, για παράδειγμα μια συνδρομή στον χειριστή Orange, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε προβλήματα σύνδεσης. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι πολλών τύπων:

 • μια αργή ή ασταθής ροή
 • Ένα πρόβλημα με τη σύνδεση με το πορτοκαλί Wi-Fi
 • την αδυναμία να ανοίξει ορισμένες σελίδες ή να συνδεθεί με ορισμένους ιστότοπους
 • Μια σύνδεση που κόβεται τακτικά.

Αυτά τα προβλήματα δεν είναι σοβαρά, αλλά μπορούν γρήγορα να γίνουν πρόβλημα εάν είναι επαναλαμβανόμενα. Όταν φτάσουν, δεν είναι απαραιτήτως εύκολο να γνωρίζουμε αμέσως την προέλευση του προβλήματος. Ένα πρόβλημα πορτοκαλί σύνδεσης μπορεί να επιβραδύνει τη σύνδεσή σας με την τηλεόραση, το κινητό σας ή ακόμα και την ίνα.

Γιατί δεν έχω πλέον πορτοκαλί σύνδεση ?

Όπως μόλις εξηγήσαμε, η προέλευση των προβλημάτων σύνδεσής σας μπορεί να είναι διαφορετική από μία φορά στην άλλη. Το περιστατικό μπορεί για παράδειγμα να έρθει:

 • Σύνδεση Wi-Fi
 • του δικτύου του χειριστή
 • του εξοπλισμού σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι αν είναι ο εξοπλισμός σας που είναι υπό αμφισβήτηση ή όχι. Εάν το τελευταίο φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, τότε μπορείτε να επιτύχετε αρκετούς χειρισμούς σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, ειδικότερα:

 • Επανεκκινήστε το κουτί σας (μερικές φορές όλα αρκεί να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα)
 • Ελέγξτε ότι όλα τα καλώδια και οι συνδέσεις είναι καλά κατασκευασμένα
 • Σταματήστε στη συνέχεια επανεκκίνηση Wi-Fi
 • Προσπαθήστε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο μέσω διαφορετικού προγράμματος περιήγησης από αυτό που μόλις χρησιμοποιήσατε
 • Ενημερώνει το πρόγραμμα περιήγησής σας εάν δεν συμβαίνει ήδη
 • Δείτε αν το πρόβλημα προέρχεται από το δίκτυο Διαδικτύου ή τον εξοπλισμό σας συνδέοντας με άλλο μόντεμ.

Το πρόβλημα μπορεί επίσης να προέρχεται από την ταχύτητα της ροής σας. Συνιστάται να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή ροής για να δείτε ποια είναι η πραγματική ταχύτητα σύνδεσης του κουτιού σας. Είναι πιθανό ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της θεωρητικής ροής που δίνεται από τον χειριστή και της πραγματικής ταχύτητας που υπάρχει στη διαμονή σας.

Έχετε σκεφτεί να επαληθεύσετε ότι ήσασταν ενημερωμένοι για τη ρύθμιση των τιμολογίων σας στο Διαδίκτυο ? Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το πρόβλημα σύνδεσής σας προέρχεται σίγουρα από αυτήν την μη πληρωμή.

Αντίθετα, εάν ο εξοπλισμός σας δεν φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, τότε το καλύτερο είναι να επικοινωνήσετε με το Orange, η τεχνική υπηρεσία μπορεί να προσεγγιστεί με τη σύνθεση των 3900. Θα μπορείτε να τους εξηγήσετε τα προβλήματα σύνδεσης που έχετε με το LiveBox 5 για παράδειγμα. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, είναι σκόπιμο να φέρετε τις αναφορές του κουτιού σας (το οποίο μπορείτε να βρείτε κάτω ή από την πλευρά της υπόθεσης) καθώς και τις αναφορές των πελατών σας. Δύο λύσεις θα σας παρουσιάσουν:

 • Αντικατάσταση του εξοπλισμού σας με ένα νέο
 • Επιδιόρθωση του εξοπλισμού σας.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του εξοπλισμού σας, επομένως θα χρειαστεί να επιστρέψετε το τρέχον πλαίσιο σας στον χειριστή σας. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα χρεωθούν τέλη για να επιστρέψετε τον εξοπλισμό.

Εγγραφείτε σε ένα πλαίσιο Διαδικτύου με boutique-box-internet !

Ανακοίνωση – Υπηρεσία Papernest Papernest Orange (Αριθμός: 3900)

Εγγραφείτε σε ένα πλαίσιο Διαδικτύου με boutique-box-internet !

Ανακοίνωση – Υπηρεσία Papernest Papernest Orange (Αριθμός: 3900)

Πώς να λύσω το πρόβλημα της σύνδεσής μου ?

Πώς να μάθω αν το κουτί πορτοκαλιού μου λειτουργεί ?

Πώς να εντοπίσετε μια δυσλειτουργία ?

Μια πολύ απλή λύση για να δείτε αν το πορτοκαλί κουτί σας λειτουργεί κανονικά είναι να δώσετε προσοχή στα φώτα που υπάρχουν σε αυτό. Το χρώμα αυτών των φώτων μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία ή όχι ένα πρόβλημα:

 • Εάν το φως είναι πράσινο (σταθερό), τότε το κουτί σας λειτουργεί κανονικά: μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο χωρίς να έχετε πρόβλημα
 • Εάν ο δείκτης αναβοσβήνει και είναι πορτοκαλί, τότε το κουτί σας συναντά μια δυσλειτουργία
 • Εάν το φως είναι κόκκινο, τότε η σύνδεσή σας διακόπτεται. Θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, εάν κατά τη στιγμή ενός προβλήματος σύνδεσης του πορτοκαλιού σας, το τελευταίο εμφανίζει τον κωδικό S01-01, τότε σημαίνει ότι υπάρχει απώλεια σύνδεσης μεταξύ του αποκωδικοποιητή σας και του livebox σας.

Πώς να έχετε το Διαδίκτυο χωρίς πλαίσιο Διαδικτύου ?

Εάν φτάσει η δυσλειτουργία στο κουτί σας, αλλά χρειάζεστε το Διαδίκτυο, υπάρχουν λύσεις για να έχετε ακόμα πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η απλούστερη είναι η κοινή χρήση σύνδεσης. Από το κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να μοιραστείτε το δίκτυο 4G με τις άλλες συσκευές σας, όπως ο υπολογιστής σας ή ακόμα και το tablet σας. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση σύνδεσης.

Μόλις ενεργοποιηθεί η κοινή χρήση, μπορείτε να μεταβείτε στην άλλη συσκευή σας και, στις ρυθμίσεις Wi-Fi, να την συνδέσετε στο τηλέφωνό σας. Αυτή η λύση θα σας επιτρέψει να έχετε προσωρινά πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ το πρόβλημα με το κουτί σας έχει λυθεί.

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι το δίκτυο Διαδικτύου που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στην άλλη συσκευή σας θα είναι μέρος του πακέτου τηλεφώνου σας. Έτσι είναι σαν να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας. Έτσι, εάν το πακέτο σας δεν περιέχει πολλή ποσότητα GO, θα πρέπει να προσέξετε να μην το χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα, αλλιώς θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας χωρίς Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας.

Πώς να ξέρετε αν πρόκειται για εθνική κατανομή ?

Εάν, αφού έχετε κάνει όλους τους προαναφερθέντες χειρισμούς, η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δεν έχει αποκατασταθεί, τότε το πρόβλημα μπορεί να μην προέρχεται από το κουτί σας.

Όταν μια αποτυχία δικτύου είναι εθνική, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε ο μόνος που έχετε προβλήματα σύνδεσης και ότι όλοι οι συνδρομητές του χειριστή επηρεάζονται από την κατανομή.

Μια εθνική κατανομή ενός από τους φορείς εκμετάλλευσης μπορεί να έχει αρκετές αιτίες:

 • Ισχυρή καιρός (βροχή, χιονοθύελλες, ζεστό καιρό κ.λπ.) που μπορούν να βλάψουν τις κεραίες δικτύου
 • εθελοντική επιδείνωση του εξοπλισμού με πράξεις βανδαλισμού (περικοπές καλωδίων, κλοπή εξοπλισμού κλπ.)
 • Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη.

Εάν τα προβλήματα σύνδεσής σας οφείλονται σε εθνική κατανομή, τότε θα το γνωρίζετε γρήγορα, αφού οι πάροχοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο έχουν τη νομική υποχρέωση να ενημερώνουν τους συνδρομητές τους σε περίπτωση κατανομής. Το καλύτερο είναι να μεταβείτε στον ιστότοπο του χειριστή σας. Θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την αποτυχία χάρη στην παρακολούθηση συμβάντων πορτοκαλιού και πληροφοριών σχετικά με την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο φορέας εκμετάλλευσης θα σας επικοινωνήσει μια ημερομηνία για την αποκατάσταση της σύνδεσης στην εθνική επικράτεια. Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα, εκτός από το να περιμένετε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα από τον χειριστή σας.

Θα πρέπει να αλλάξουμε τον χειριστή σε περίπτωση επαναλαμβανόμενου προβλήματος ?

Έχοντας προβλήματα σύνδεσης στις συσκευές σας, όπως ο φορητός υπολογιστής σας, ο υπολογιστής σας ή το tablet σας μπορεί γρήγορα να ενοχλεί. Εάν αναρωτιέστε αν δεν πρέπει να αλλάξετε τον χειριστή, τότε η απάντηση είναι ναι. Τα προβλήματα σύνδεσης σας μπορούν να συνδεθούν με την κάλυψη του δικτύου του χειριστή. Είναι επομένως η καλύτερη λύση για να το αλλάξετε, προκειμένου να λάβετε μια προσφορά από έναν χειριστή που προσφέρει ένα καλύτερο δίκτυο στη διεύθυνσή σας.

Τι να κάνετε σε περίπτωση τακτικών προβλημάτων ?

Εάν το πρόβλημα σύνδεσης που αντιμετωπίζετε είναι επαναλαμβανόμενο, τότε ίσως ο χειριστής που έχετε επιλέξει δεν είναι κατάλληλος για τη διαμονή σας. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε πιθανότατα θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε τον χειριστή.

Κάθε χειριστής έχει διαφορετική κάλυψη δικτύου. Το κατάλυμα σας δεν μπορεί να καταγράφει το δίκτυο που αναπτύσσεται από το πορτοκαλί πηγάδι. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα επιλέγοντας έναν διαφορετικό χειριστή, ο οποίος μπορεί να έχει καλύτερη κάλυψη δικτύου ή τουλάχιστον μια κάλυψη δικτύου που θα καλύψει την πόλη όπου βρίσκεται η διαμονή σας.

Για να μάθετε εάν το κατάλυμα σας καλύπτεται από το Orange Network, μπορείτε να συμβουλευτείτε την κάρτα που έχει ρυθμιστεί από την Arcep στον ιστότοπό της. Εισάγοντας την ταχυδρομική σας διεύθυνση, μπορείτε γρήγορα να γνωρίζετε εάν ο χειριστής που έχετε επιλέξει είναι κατάλληλος ή όχι.

Τι είναι το Arcep ?

Η ρυθμιστική αρχή για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τις θέσεις και τη διανομή του Τύπου (ARCEP) δημιουργήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1997. Ο πρωταρχικός στόχος του ήταν να υποστηρίξει το άνοιγμα στον ανταγωνισμό από τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Από τότε, οι αποστολές του έχουν επεκταθεί στη ρύθμιση του ταχυδρομικού τομέα, στην προστασία της ουδετερότητας ή ακόμα και στον ψηφιακό σχεδιασμό των εδαφών.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε η καλύτερη λύση είναι να αλλάξετε τον πάροχο πρόσβασης στο Διαδίκτυο, προκειμένου να επιλέξετε κάποιον του οποίου το δίκτυο καλύπτει τον τόπο όπου ζείτε.

Πώς να αλλάξετε τον χειριστή ?

Η αλλαγή του χειριστή είναι πολύ πιθανό. Εάν έχετε κουραστεί από τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα σύνδεσης του τρέχοντος χειριστή σας, τότε αρκετές λύσεις είναι διαθέσιμες σε εσάς.

Το πρώτο είναι η δυνατότητα τερματισμού της προσφοράς σας πορτοκαλιού για να βγάλετε ένα από έναν άλλο πάροχο πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, τα τέλη τερματισμού μπορούν να εφαρμοστούν σε εσάς, ανάλογα με τους όρους που δίνονται από τη σύμβασή σας. Αυτά τα έξοδα θα καθυστερήσουν σύμφωνα με τους φορείς εκμετάλλευσης και ειδικά σύμφωνα με τη διάρκεια που έχετε αφήσει μέχρι να τελειώσει η δέσμευσή σας. Για παράδειγμα, εάν τερματίσετε τη σύμβασή σας 5 μήνες πριν από το τέλος της περιόδου δέσμευσης, τότε το κόστος θα είναι υψηλότερο από ό, τι εάν έχετε δοκιμάσει 2 μήνες πριν από το τέλος.

Για να εκτελέσετε τον τερματισμό, θα είναι απαραίτητο, στις περισσότερες περιπτώσεις, να στείλετε στον χειριστή σας μια επιστολή τερματισμού με την αναγνώριση της παραλαβής. Εάν δεν ξέρετε πώς να γράψετε την επιστολή σας, μπορείτε να ανατρέξετε στο παρακάτω μοντέλο.

Μοντέλο επιστολής τερματισμού:

(Η ταχυδρομική σας διεύθυνση)

(Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου)

(Τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

(Όνομα του χειριστή σας)

Κατασκευάστηκε στο (City), η (ημερομηνία)

Εγγεγραμμένη επιστολή με αναγνώριση παραλαβής

Σκοπός: Αίτημα για σύμβαση τερματισμού N ° (αριθμός της σύμβασής σας)

Με αυτό, σας ενημερώνω για την επιθυμία μου να τερματίσω τη σύμβασή μου (Αριθμός της σύμβασής σας), εγγραφεί η (ημερομηνία εγγραφής της σύμβασής σας).

Η διάρκεια της δέσμευσής μου τελειώνει (ημερομηνία λήξης της σύμβασής σας), θα σας ζητήσω να σταματήσετε τις αυτόματες άμεσες χρεώσεις την ημερομηνία αυτή την ημερομηνία.

Παρακαλώ αποδεχτείτε, κυρία, κύριε, την έκφραση των διακεκριμένων χαιρετισμών μου.

Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να διατηρήσετε τον αριθμό σας, τότε θα πρέπει να το ζητήσετε. Απλά πρέπει να ενημερώσετε τον χειριστή σας ότι θέλετε να διατηρήσετε την τηλεφωνική σας γραμμή όταν εγγραφείτε στο νέο σας συμβόλαιο. Το μόνο που θα πρέπει να παράσχετε θα είναι ο αριθμός του Ρίο που συνδέεται με το κινητό σας, το οποίο μπορείτε να πάρετε καλώντας το 3179. Στη συνέχεια, θα λάβετε τον αριθμό από το SMS, συνοδευόμενο από την ημερομηνία λήξης της δέσμευσης με τον τρέχοντα χειριστή σας.

Ποιος είναι ο αριθμός του Ρίο ?

Ο αριθμός του Ρίο (απελευθέρωση ταυτότητας χειριστή) είναι ένας κώδικας που αποτελείται από 12 χαρακτήρες (στοιχεία και γράμματα), που θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τον σταθερό ή τον αριθμό κινητού σας σε περίπτωση αλλαγής του χειριστή.

Τα πλεονεκτήματα της φορητότητας είναι διπλά: Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και ο νέος σας φορέας θα φροντίσει τη σύμβασή σας με τον πρώην χειριστή σας για εσάς !

Συγκρίνετε και βρείτε την προσφορά σας στο Διαδίκτυο σε μερικά κλικ με boutique-box-internet !

1.500 πελάτες ιδιωτικού διαδικτύου Orange στο κέντρο της πόλης Clermont-Ferrand, επηρεάζονται οι έμποροι

1.500 ιδιωτικοί πελάτες πορτοκαλιού Δ

Οι σωλήνες τηλεπικοινωνιών υπέστησαν ζημιά την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην περιοχή Salins, στο Clermont-Ferrand. Συνέπειες: 1.500 πελάτες πορτοκαλί έχουν στερηθεί από το Διαδίκτυο και ένα σταθερό τηλέφωνο. Από την άλλη πλευρά, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας εξακολουθεί να λειτουργεί.

“Πέφτει άσχημα, όταν είναι η αρχή των πωλήσεων !, μαρτυρεί αυτόν τον έμπορο στο κέντρο του Clermont-Ferrand. Δεν μπορούμε πλέον να χρησιμοποιούμε το TPE μας (Electronic Terminal Payment). Πρέπει να ζητήσουμε από τους πελάτες μας να πληρώσουν σε μετρητά ή υπό έλεγχο. “Πράγματι, από την Τετάρτη 28 Ιουνίου, 1.500 πελάτες της Orange, που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή Center-Ville/Salins/Jaude, δεν έχουν πλέον το Διαδίκτυο ή ένα σταθερό τηλέφωνο.

Τι συνέβη ?

“Μια εξωτερική εταιρεία, η οποία πραγματοποίησε εργασίες στην περιοχή Salins, έσπασε τρεις σωλήνες τηλεπικοινωνιών”, εξηγεί το τμήμα Orange Communication. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, νωρίς το απόγευμα. “Σε αυτούς τους σωλήνες, έξι καλώδια οπτικών ινών, πέντε από τα οποία ανήκουν στο Orange (η έκτη εξυπηρέτηση πελατών Bouygues Telecom) έχουν υποστεί ζημιά”. Εάν ορισμένοι έχουν καταστραφεί και μπορούν να επισκευαστούν πιο εύκολα, δύο έχουν κοπεί εντελώς.

Πότε θα επισκευαστούν ?

Είναι, αρχικά, να επισκευαστεί οι σωλήνες. Στη συνέχεια, θα έρθει να επισκευαστεί, ακόμη και η συνολική αντικατάσταση των καλωδίων. Ξεκινά με μια λειτουργία “παραπομπής” SO, για να διαπιστωθεί αν δεν υπάρχει εμπόδιο για το πέρασμα των καλωδίων “. Υπάρχει για παράδειγμα ένα από τα 450 μέτρα για αλλαγή. “Για το δεύτερο, πρέπει να καταστείλει τις ίνες από ινώδεις 576 ζευγάρια”. Μερικοί πελάτες πρέπει να βρουν δίκτυο από το αύριο. Για τους άλλους, “Θα είναι στην καλύτερη περίπτωση την επόμενη εβδομάδα την επόμενη εβδομάδα”.

Σημειώστε ότι, από την πλευρά του, το Orange Mobile Network δεν έχει επηρεαστεί και λειτουργεί.

Marion Chavot

 • Clermont-Ferrand
 • Έργα – Πολεοδομικός προγραμματισμός
 • Puy de Dome
 • Facebook
 • Κελάδημα
 • Μειώστε το μέγεθος της γραμματοσειράς
 • Αύξηση του μεγέθους κειμένου