Ορισμός | OLED – OLED – Διευθύνουσα δίοδος οργανικού φωτός – Οργανική ηλεκτροσυροφωταύγεια δίοδος, τι το OLED? Ορισμός του OLED, των πλεονεκτημάτων και των μύθων | Ελβετική LG

Ορισμός OLED

Η ζωή είναι γεμάτη επιθυμίες. Και η τεχνολογία LG ξέρει πώς να τα επιτύχει. Είτε σε κινητές τηλεφωνίες, οικιακές συσκευές, προϊόντα πληροφορικής είτε σε τηλεοπτικές/ήχους/βίντεο, ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές.

OLED: Τι είναι αυτό ?

Με την τεχνολογία OLED, οι οθόνες μπορεί να είναι ευέλικτες. © Gordon Bussiek, Fotolia

Το OLED είναι το ακρωνύμιο του Οργανικές δίοδοι εκπομπής φωτός (στα γαλλικά, δίοδο οργανικού φωτισμού). Μια οργανική μεμβράνη (ένωση άνθρακα) είναι σάντουιτς μεταξύ δύο άλλων μεμβράνων που παίζουν το ρόλο των ηλεκτροδίων ηλεκτροδίων . Όταν εφαρμόζεται ένα ρεύμα, ανάβει η οργανική ένωση. Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας είναι πολλαπλά: οι οθόνες είναι πιο λαμπερές, πιο αντίθετες, λεπτότερες και ελαφρύτερες από τις οθόνες LCD, ενώ απαιτούν πολύ λιγότερη ενέργεια ενέργειας και ενδεχομένως λιγότερο ακριβό στην παραγωγή.

Εάν οι οθόνες OLED είναι λεπτότερες, είναι επειδή δεν χρειάζονται συσκευή οπίσθιου φωτισμού. Πράγματι, με την τεχνολογία OLED, κάθε εικονοστοιχείο pixel μετατρέπεται σε πηγή φωτός φωτός . Στην πραγματικότητα, οι αντιθέσεις είναι συχνά πιο σημαντικές. Το μαύρο απλά αντανακλάται στην εξαφάνιση των εικονοστοιχείων – αδύνατο με οθόνη LCD με μόνιμο οπίσθιο φωτισμό. Έτσι, όταν εφαρμόζεται σε smartphones, η τεχνολογία συμβάλλει στη βελτιστοποίηση του κύκλου της μπαταρίας, καθώς στις μαύρες περιοχές η φωταύγεια της οθόνης δεν θα είναι ενεργός.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας OLED

Η τεχνολογία OLED διακρίνεται επίσης προσφέροντας καλύτερες γωνίες προβολής και χαμηλότερο ρυθμό σκοτεινούμενης προβολής σε περισσότερους από 45 °. Σημειώστε επίσης έναν χρόνο απόκρισης μικρότερο από 0,1 ms με πολύ λιγότερη επιμονή από ό, τι σε μια οθόνη LCD (2 ms). Στην πράξη, αυτή η ταχύτητα θα οδηγήσει σε μια πολύ καθαρή εικόνα.

Με την τεχνολογία OLED, γεννήθηκαν νέα σχέδια και έννοιες. Η απομάκρυνση υγρών κρυστάλλων από οθόνες LCD καθιστά δυνατή τη σχεδίαση ευέλικτη ή ακόμη και διαφανείς οθόνες . Αρκετοί κατασκευαστές έχουν αναπτύξει έτσι τηλεοράσεις ή καμπύλα smartphones. Είναι θέμα προσφοράς μιας ελαφρώς πιο προηγμένης εμβάπτισης στην ανάγνωση του περιεχομένου βίντεο.

Τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας OLED

“Μια οθόνη TV OLED στο κατάστημα” © “Samsungs Gebogener Fernseher – IFA 2013” από τον Sebastian Wochnik

Παρά τα πλεονεκτήματα αυτά, η τεχνολογία OLED εξακολουθεί να παρουσιάζει μερικά μειονεκτήματα. Από τη μία πλευρά, η διάρκεια ζωής είναι πιο περιορισμένη. Αρχικά, τα κόκκινα, πράσινα και μπλε υποπερίδια έχασαν τις εντάσεις τους μετά από μερικές χιλιάδες ώρες. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ορισμένοι κατασκευαστές έχουν εγκαταλείψει την τεχνολογία. Ωστόσο, ορισμένες βελτιώσεις έχουν αυξήσει τον κύκλο των οθονών OLED. Σήμερα, μιλάμε για περίπου 100.000 ώρες.

Εκτός από τις ερωτήσεις που σχετίζονται με τα τεχνολογικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που υπέβαλαν επιβράδυνση της τεράστιας υιοθέτησης των οθονών OLED, πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η κατασκευή απαιτεί ένα περιβάλλον με υψηλό επίπεδο, αφού οι οργανικοί ημιαγωγοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην υγρασία.

Η τεχνολογία OLED είναι αυτό ?

Πρόσφατη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε όλο και περισσότερες οθόνες, το OLED είναι το ακρωνύμιο της βιολογικής εκπομπής φωτός, που σημαίνει στη γαλλική βιολογική ηλεκτρολυτική δίοδο. Αυτή η τεχνολογία έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της μη χρήσης του οπίσθιου φωτισμού (σε αντίθεση με τις οθόνες LED LED), επιτρέποντας την εξοικονόμηση ενέργειας και τους βαθύτερους μαύρους.

Η OLED ημερομηνίες από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιήθηκε εμπορικά δέκα χρόνια αργότερα, αλλά δεν ήταν μέχρι το 2007 να δει στην αγορά την πρώτη τηλεόραση OLED. Σήμερα, η τεχνολογία OLED είναι μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες για οθόνες, είτε πρόκειται για μεγάλες τηλεοράσεις, smartphones, οθόνες, πίνακες φωτισμού ή οποιοδήποτε άλλο τύπο οθονών. Παραμένει μια τεχνολογία του μέλλοντος, με ιδιαίτερα την έλευση ευέλικτων και διαφανείς οθόνες OLED.

Μια οθόνη OLED, πώς λειτουργεί ?

Μια οθόνη OLED λειτουργεί με την αρχή της ηλεκτρουροφορίας για την επεξεργασία . Αποτελείται από ένα ή περισσότερα (συχνά 2) οργανικά στρώματα που αποτελούνται από ημικυκλωτικά μόρια μόρια και βρίσκονται μεταξύ της ανόδου και της καθόδου Cathode .
Όταν εφαρμόζεται μια ηλεκτρική τάση, τα αρνητικά ηλεκτρόνια της καθόδου και οι θετικές οπές ηλεκτρονίων ανόδου συνδυάζονται στην εκπομπή εκπομπών του οργανικού στρώματος για να σχηματίσουν exciton excitons .

Η αποσύνθεση αυτής της διεγερμένης κατάστασης διεγείρεται είναι μια χαλάρωση των επιπέδων ηλεκτρονικής ενέργειας, συνοδευόμενη από το ζήτημα μιας ακτινοβολίας της οποίας η συχνότητα βρίσκεται στην ορατή περιοχή. Η επιλογή των χρησιμοποιούμενων υλικών είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη λειτουργία.

Πρέπει να επιτρέψουν την προώθηση της μεταφοράς ηλεκτρονίων και οπών. Η άνοδος κατασκευάζεται γενικά σε ινδικό ινδικό και οξείδιο του κασσίτερου . Η κάθοδος μπορεί να κατασκευαστεί από βαρόλιο ή ασβέστιο ασβέστιο που καλύπτεται με αλουμίνιο αλουμινίου .
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε το οργανικό στρώμα. Οι περισσότερες οθόνες OLED γίνονται με εξάτμιση κενού, μια σχετικά απλή, αλλά όχι πολύ αποτελεσματική μέθοδο.

Ορισμένα υλικά OLED είναι διαλυτά και μπορούν να κατατεθούν χρησιμοποιώντας μεθόδους εκτύπωσης, όπως η εκτύπωση Inkjet, μια αποτελεσματική και φθηνή μέθοδος που θα μπορούσε να είναι το καλύτερο μέσο κατασκευής οθονών OLED.
Υπάρχουν 2 τύποι τεχνολογίας OLED: AMOLED (AM για Active Matrix), πιο αποτελεσματική και PMOLED (Passive Matrix), ευκολότερη και φθηνότερη παραγωγή. Οι αρχές λειτουργίας τους παραμένουν ταυτόσημες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του OLED ?

Σήμερα, η τεχνολογία OLED προσφέρει την ποιότητα της εικόνας που δεν έφτασε ποτέ στο παρελθόν. Τα πλεονεκτήματα μιας οθόνης OLED είναι πολλά:

 • ΤΕΛΟΣ;
 • φως;
 • εύκαμπτος;
 • βαθιές μαύροι
 • μια μη εξουσιοδοτημένη αντίθεση
 • Εξαιρετικές γωνίες προβολής
 • έναν εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης
 • χαμηλότερο κόστος παραγωγής από τις οθόνες LCD ή πλάσματος
 • Κατανάλωση ενέργειας σχετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Το μόνο πραγματικό αδύναμο σημείο του OLED είναι το σωστό επίπεδο φωτεινότητας του, αλλά χαμηλότερο από μια οθόνη QLED (το OLED είναι τέλειο σε ένα σκοτεινό περιβάλλον). Η κατασκευή των οθονών OLED είναι επίσης λεπτή, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο οξυγόνο και το μούχλα. Σήμερα μόνο οι τεχνολογίες QLED και MICRO-LED μπορούν ενδεχομένως να ανταγωνιστούν από την άποψη της ποιότητας με το OLED.

Ορισμός OLED

Κλειστό

Για να επωφεληθείτε πλήρως από τον ιστότοπό μας LG.com, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης ή να μεταβείτε σε μια πιο πρόσφατη έκδοση του Internet Explorer (IE10 ή Superior).

Ο ιστότοπος LG.Το COM χρησιμοποιεί ένα κατάλληλο σχέδιο για να παρέχει μια πρακτική εμπειρία που συμμορφώνεται με το μέγεθος της συσκευής σας. Για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας LG.Com, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Εάν χρησιμοποιείτε το Internet Explorer 9 ή μια προηγούμενη έκδοση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης όπως το Firefox ή το Chrome ή πηγαίνετε σε μια πιο πρόσφατη έκδοση του Explorer (IE10 ή υψηλότερο).

Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις cookie σας

Αυτή η λειτουργία απενεργοποιείται στη διαχείριση μπισκότων σας.

Για να λακτιστεί, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Αλλαγή ρυθμίσεων cookie” στην κορυφή

Στη δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Τι είναι το OLED? – Ορισμός του OLED, των πλεονεκτημάτων και των μύθων

Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο.

 • Τα τελευταία χρόνια, οι τηλεοράσεις εξελίχθηκαν γρήγορα. Η τεχνολογία OLED δεν είναι πλέον ένα μελλοντικό όνειρο. Πράγματι, μπορείτε σήμερα να αγοράσετε τη δική σας τηλεόραση OLED. Για να σας βοηθήσουμε να λάβετε αυτήν την απόφαση, έχουμε ετοιμάσει έναν γρήγορο οδηγό που εξηγεί τι ακριβώς αποτελείται από την τεχνολογία OLED, γιατί είναι η χρήση της στις τηλεοράσεις μας τόσο επαναστατικές και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της OLED TV.

Τι είναι μια τηλεόραση OLED?

 • Υπάρχουν δύο τύποι τεχνολογίας OLED: Passive-Matrix (PMOLED) και Active-Matrix (AMOLED). Η τεχνολογία Active-Matrix απαιτεί ηλεκτρονικά εξαρτήματα για ενεργοποίηση και σβήνοντας κάθε εικονοστοιχείο μεμονωμένα. Αυτή η τεχνολογία είναι πολύ καλύτερη για την εμφάνιση βαθιών μαύρων και γι ‘αυτό χρησιμοποιείται στις τηλεοράσεις OLED που μπορούμε να αγοράσουμε σήμερα.
 • Ένας πίνακας OLED αποτελείται γενικά από τέσσερα κύρια στρώματα:
  • το υπόστρωμα, το οποίο χρησιμεύει ως δομικό πλαίσιο
  • Η άνοδος, η οποία προσελκύει ηλεκτρόνια
  • Cathode, η οποία παρέχει ηλεκτρόνια
  • και το οργανικό στρώμα μεταξύ αυτών των στρώσεων
  • Αυτό το οργανικό στρώμα στη συνέχεια χωρίζεται σε:
   • Ένα αγώγιμο στρώμα, το οποίο παρέχει τις “τρύπες ηλεκτρονίων” στις οποίες τα ηλεκτρόνια που διασχίζουν το στρώμα μπορούν να εμπλακούν, εκκαθάρισμα ενέργειας
   • και ένα εκπεμπόμενο στρώμα στο οποίο παράγεται πραγματικά το φως.
   • Έτσι, αν θέλετε να αρχίσετε να παίζετε με την παραγωγή πραγματικών χρωμάτων, απλώς προσθέστε στρώματα κόκκινου, πράσινου και μπλε πλαστικού στο υπόστρωμα.

   Πλεονεκτήματα του OLED

   Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

   Καλύτερη ποιότητα εικόνας

   Χρόνος απόκρισης και μετατόπιση

   Τέλεια γωνία όρασης

   Ελαφρύ και καινοτόμο σχέδιο

   Οι μύθοι συνδέονται με την τεχνολογία OLED

   Τι πιστεύετε για αυτό το περιεχόμενο;

   Τι πιστεύετε για αυτό το περιεχόμενο?
   Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

   *Η τιμή, οι προσφορές και η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το κατάστημα και τον ιστότοπο του καταστήματος και του διαδικτύου. Οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι ποσότητες είναι περιορισμένες. Ελέγξτε με τους τοπικούς μεταπωλητές σας για την τελική τιμή και τη διαθεσιμότητα.

   Η ζωή είναι γεμάτη επιθυμίες. Και η τεχνολογία LG ξέρει πώς να τα επιτύχει. Είτε σε κινητές τηλεφωνίες, οικιακές συσκευές, προϊόντα πληροφορικής είτε σε τηλεοπτικές/ήχους/βίντεο, ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές.

   Η LG Switzerland δεν είναι μόνο ο πρωτοπόρος των οικιακών συσκευών, είναι επίσης μια εταιρεία που εργάζεται υπέρ του περιβάλλοντος και που γνωρίζει πώς να καινοτομεί τεχνολογικά και ψηφιακά. Επειδή η επιλογή προϊόντων που διευκολύνουν και βελτιώνουν τη ζωή, ενώ είναι προσεκτικοί στον πλανήτη μας, είναι η υπόσχεση που κρατείται για προϊόντα LG.

   Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας που εκτείνονται από την τηλεόραση/ήχο/βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να ξεχνάτε τα προϊόντα πληροφορικής, τις επιχειρηματικές λύσεις και τα συστήματα κλιματισμού.

   Από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. καλέστε την τηλεφωνική γραμμή: 0848 – 543 543 Η τηλεφωνική του γραμμή δεν είναι προσβάσιμη στις εθνικές διακοπές