Nissan X-Trail E-4orce: Αναγεννημένη | Automobile, γιατί είναι το νέο Nissan X-Trail Electric?

Γιατί είναι η νέα ηλεκτρική εκτροπή της Nissan X-Trail

Το συντακτικό προσωπικό σας συμβουλεύει

Nissan X-Trail E-4ORCE: Αναγεννημένη

ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ. Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού SUV προσφέρεται με έναν πρωτότυπο υβριδικό κινητήρα χρησιμοποιώντας έναν 3κύλινδρο σε μεταβλητό ρυθμό συμπίεσης.

Όπως και στο Qashqai, το Nissan X-Trail E-Power System Canton 3 Cylinders Turbo Essence έχει ρόλο φύλου

Από τον Jean-Lou Colin

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να ηλεκτρεί την περιοχή του, δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τη μετάβαση σε Electric. Αλλά, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα χρειαστεί χρόνος για την προσαρμογή της υποδομής και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον πλανήτη, προσφέρει μια μεταβατική λύση με μια υβριδική διαμόρφωση όπως κανένας άλλος. Πρόσφατα εμφανίστηκε στο Qashqai, το σύστημα E-Power του, αν συσχετίζεται καλά ηλεκτρικός και θερμικός κινητήρας, αντιστρέψτε τους ρόλους. Εδώ, είναι το πρώτο που οδηγεί τους τροχούς, ενώ ο δεύτερος, που περιορίζεται σε εκείνη της γεννήτριας, είναι ικανοποιημένος να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην πρώτη μέσω μιας μικρής μπαταρίας ιόντων λιθίου 2,1 kWh που στεγάζεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Στην πράξη, αυτό το X-Trail έχει έτσι όλα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά που θα απελευθερωθεί από τα προβλήματα της επαναφόρτισης και της αυτονομίας που αποτελούν τα κύρια μειονεκτήματά του.

Nissan X-Trail © Nissan

Στην πράξη, στην έκδοση E-Power, το σύστημα συνδυάζει έναν κύλινδρο καυσίμου 1,5 λίτρων υπερσυμπιεστή σε μεταβλητό ρυθμό συμπίεσης με έναν σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος που τοποθετείται στον μπροστινό άξονα. Το νέο X-Trail προσθέτει σε αυτόν μια άνευ προηγουμένου έκδοση E-4orce με έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα που στεγάζεται αυτή τη φορά στον πίσω άξονα. Η ισχύς πηγαίνει από 204 σε μόλις 213 hp, αλλά είναι ιδιαίτερα το ζευγάρι που είναι ικανοποιημένο από 195 nm επιπλέον. Το SUV Nissan γίνεται έπειτα ένα πραγματικό 4 x 4, ικανό, όπως ελέγξαμε κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, θεαματικές διασταυρώσεις. Ανακάμπτει επίσης μια ενδιαφέρουσα χωρητικότητα έλξης 1.800 kg, έναντι μόνο 670 kg για την έκδοση των δύο τροχών. Αυτή η ηλεκτρονική δύναμη προορίζεται επίσης για τη δυνατότητα να φιλοξενήσει δύο επιπλέον επιβάτες χάρη στις διαθέσιμες πτυσσόμενες πτυσσόμενες strapontins (900 ευρώ). Αρκετά στενό και όχι εύκολο στην πρόσβαση, παρά τον συρόμενο πάγκο, αυτά τα μέρη πρέπει ωστόσο να προορίζονται για παιδιά.

Nissan X-Trail © Nissan

Εκλεκτική οδήγηση

Εάν η καμπίνα αναλάβει την παρουσίαση και τον ανταμείβοντας και εργονομικό ταμπλό του νέου Qashqai, εκμεταλλεύεται τις πιο γενναιόδωρες διαστάσεις για να προσφέρει μια κατοίκηση περισσότερο σχετιζόμενη με την οικογενειακή του επαφή. Με 4,68 μ., Είναι 22 cm μεγαλύτερη από το νεότερο, και επίσης 2 cm ευρύτερο και 10 cm υψηλότερα. Η χωρητικότητα του κορμού του (575/1 396 λίτρα σε έκδοση 5 -θέσεων) παραμένει, ωστόσο, σημαντικά χαμηλότερη, για παράδειγμα, εκείνη ενός Peugeot 5008 (780/1 940 λίτρα), αλλά μικρότερη των 4 cm.

Nissan X-Trail © Sebastien Mauroy

Στο τιμόνι, βρίσκουμε λογικά τις αισθήσεις που είναι ειδικές για τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος. Αξιοποιώντας την απουσία μηχανικού θορύβου και δονήσεων, απαλλάσσονται από το συμπλέκτη και το κιβώτιο ταχυτήτων, η οδήγηση είναι ιδιαίτερα ρευστό και χαλαρωτικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην πόλη όπου η κυρίαρχη θέση προσθέτει στην ηρεμία των εξελίξεων. Ένα Fortiori αν επιλέξουμε τη λειτουργία All -electric EV, η οποία σας επιτρέπει να ταξιδεύετε μόνο δύο χιλιόμετρα. Το E-Pedal είναι μια άλλη αξιοσημείωτη λειτουργία από τότε, με πίεση σε ένα κουμπί, σας επιτρέπει να επιβραδύνετε σχεδόν μέχρι να σταματήσετε απλά ανακουφίζοντας τον επιταχυντή, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε το πεντάλ φρένου. Εξίσου ευχάριστες είναι οι επιταχύνσεις που, παρά το βάρος που συνορεύει με τους 2 τόνους για αυτήν την έκδοση 7 -θέσεων, αποδεικνύουν ιδιαίτερα έντονα. Το 0 έως 100 km/h καταπιεί έτσι σε 7,0 δευτερόλεπτα ή 2,2 δευτερόλεπτα καλύτερων από ό, τι είναι ικανό για ένα Peugeot 5008 HDI 180 hp, όσο σημαντικά ελαφρύτερο.

Στο δρόμο, οι παραστάσεις εισέρχονται λίγο στη σειρά για να αφήσουν τον όμορφο ρόλο στην άνεση που παρέχει σημαντικές αναστολές και ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο ήχου. Τέλος, όσο ο επιταχυντής δεν είναι πάρα πολύ. Με ό, τι ο κινητήρας θερμότητας, σαν να συσχετίστηκε με ένα κουτί CVT, αρχίζει να μιλάει τότε με έντονο τρόπο, το οποίο γρήγορα γίνεται κουραστικό σε έναν ορεινό δρόμο. Εάν η συμπεριφορά το καθιστά το όμορφο μέρος της σταθερότητας, το μηχάνημα, παρά το βάρος και το γενναιόδωρο μεταξόνιο του, εμφανίζει ωστόσο ένα ευχάριστο χειρισμό σε έναν δρόμο εκκαθάρισης. Σε μια ποικίλη πορεία, η ανάμειξη του δρόμου, του αυτοκινητόδρομου και του βουνού, η μέση κατανάλωση κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας στη Σλοβενία, βγήκε στα 7,5 l/100 km. Δεν αντιστρέφεται αλλά αρκετά για να εξασφαλίσει μια σειρά από 700 χλμ.

Μια μοναδική πρόταση

Nissan X-Trail © Nissan

Συνδυάζοντας υβριδικά, 4 x 4 και 7 θέσεις, το X-Trail E-4ORCE αποτελεί μια μοναδική πρόταση στο είδος. Υπό την προϋπόθεση, είναι αλήθεια, να τοποθετήσετε την τιμή. Στο πιο πολυτελές τελικό του Tekna+, αυτό του δοκιμαστικού μοντέλου μας, εμφανίζεται πράγματι στα 56.000 ευρώ. Σε αυτή την τιμή, ωφελούμε, ισχύει από ιδιαίτερα πλούσιο και εκλεπτυσμένο εξοπλισμό, με μεγάλη κεντρική οθόνη συνδεδεμένη με 12,3 -ιντσών, προσαρμοστικό κρουαζιερόπλοιο, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 (προπλώ), κάμερα 360 μοιρών, οθόνη υψηλής κεφαλής, ηλεκτρική πόρτα, πανοραμική ηλιοροφή, σύστημα ήχου Bose, δερμάτινη ταπετσαρία, ζάντες 20 ιντσών, κλπ. Τούτου λεχθέντος, που προσφέρονται με τέσσερα επίπεδα φινιρίσματος (ACENTA, N-CONNECTA, TEKNA και TEKNA+), το E-4ORCE είναι προσβάσιμο από 45.000 ευρώ σε έκδοση 5 θέσεων ACENTA ACENTA. Η πρώτη τιμή της έκδοσης E-Power είναι 42.700 ευρώ.

Γενικά, η τιμή αυτού του νέου X-Trail εμφανίζεται ως τουλάχιστον 5.000 ευρώ υψηλότερη από αυτή του Peugeot 5008. Που φυσικά ωθεί να θέσει το ζήτημα της συνάφειας της έννοιας του. Επειδή, αν το μοντέλο είναι αναμφισβήτητα Petri των ιδιοτήτων, άνετα και ευχάριστα για οδήγηση, δεν κάνει μεγάλη διαφορά όσον αφορά τις εκπομπές CO2 Σε σύγκριση με ένα ισοδύναμο 5008: 152 g για την έκδοση υψηλής έκδοσης, έναντι 154 g σε ένα Peugeot 2.0 Blue HDI 180 Eat8. Τότε θέλουμε να πούμε στον εαυτό μας: “Όλα αυτά για αυτό ! »»

Nissan X-Trail © Nissan

ΠΛΕΟΝ

– Γλυκύτητα και σθένος του ηλεκτρικού

– Χωρίς πρόβλημα επαναφόρτισης

– Μοναδική πρόταση στο είδος

Οι μικρότεροι

– Κατανάλωση και τυχόν εκπομπές

– Περιορισμένη ηλεκτρική λειτουργία

– Υψηλός φορτίο θορυβώδης κινητήρας

Κάτω από την κουκούλα του X-Trail E-4orce

Θερμική γεννήτρια: 3 κυλίνδρους turbo

Μετατόπιση: 1.497 cm 3

Ισχύς: 158 hp στις 4.600 σ.α.λ

Ζευγάρι: 250 nm από 2.400 έως 4.400 σ.α.λ

Electric Motors: 2 Synchron εναλλασσόμενου ρεύματος

Μέγιστη ισχύς: 213 hp

Ροπή MAXI: 330 nm (AV) + 195 nm (AR)

Μπαταρία: Λίθιο-ιόν 2.1 kWh

Μετάδοση: σε τέσσερις τροχούς

Πλαίσιο: αυτόματη 1 αναλογία

Διαστάσεις (L/L/H): 4,680 × 1 840 × 1,720 mm

Στήθος (5/7 pl.): 575/485 λίτρα

Βάρος: 1.883 kg (8.84 kg/hp)

Ταχύτητα: 180 km/h

Κατανάλωση: 6.3 L

Εμφανίζεται CO2 : Από 143 g (ποινή 400 €)

Τιμή: από € 45.000 (7 θέσεις + € 900)

Κάθε Παρασκευή, λάβετε τα καλύτερα νέα της αυτοκινητοβιομηχανίας (δοκιμές, στρατηγική κατασκευαστών, εκδηλώσεις. ) και να λάβετε στην προεπισκόπηση τα αποκλειστικά του σημείου.

Το συντακτικό προσωπικό σας συμβουλεύει

  • Nissan Qashqai E-Power: Το υβριδικό που snubs τα τερματικά
  • Nissan Ariya: Ένα ηλεκτρικό κάθε δέκα χρόνια ?
  • E-4ORCE: The Martingale Adherent της Nissan
  • Σύντομα το τέλος του τιμονιού ?

Γιατί είναι η νέα ηλεκτρική εκτροπή της Nissan X-Trail ?

Nissan X-Trail

Σκεφτήκαμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μια γεννήτρια BMW I3 Rex ή το ολοκαίνουργιο Audi RS Q E-Tron E2 θα πήγαιναν στην καταπακτή. Αλλά αυτό ήταν χωρίς να υπολογίζει το Nissan και το σύστημα E-Power που έφτασε στην Ευρώπη φέτος με το Qashqai. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής μόλις σήκωσε το πέπλο στο νέο SUV του X-Trail, την τέταρτη γενιά. Και δυστυχώς, λειτουργεί πάντα στη βενζίνη, ενώ είναι ηλεκτρική.

Αδύνατο να επαναφορτίσετε την μπαταρία χωρίς βενζίνη

Πράγματι, το νέο Nissan X-Trail είναι στην πραγματικότητα περισσότερο ένα υβριδικό αυτοκίνητο από το ηλεκτρικό. Καθώς ο ιστότοπος συνοψίστηκε πολύ καλά Καθαρίστε την αυτοκινητοβιομηχανία, Το σύστημα E-Power είναι μια εξωτική υβριδική αρχιτεκτονική. Το αυτοκίνητο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ηλεκτρικό από τότε Οι κινητήρες είναι ηλεκτρικοί και τροφοδοτούνται σε ενέργεια από μια πολύ μικρή μπαταρία (1,8 kWh στο X-Trail). Αλλά αυτό είναι επαναφορτίστηκε με … βενζινοκινητήρα ! Αδύνατο να το επαναφορτίσετε μέσω μιας υποδοχής.

Nissan X-Trail

Ποιο είναι το νόημα ? Nissan Highlights ” Οι αισθήσεις της ηλεκτρικής οδήγησης 100 % χωρίς επαναφόρτιση περιορισμού »». Ένας τρόπος να παραδεχτούμε με μια λέξη ότι ο κατασκευαστής έχει καθυστερήσει πίσω από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 100 % ? Είναι δυνατόν, ενώ η Nissan Ariyra, το πρώτο “πραγματικό” ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην περιοχή, μόλις έφτασε και δεν μας άφησε αδιάφορη κατά τη διάρκεια της οδικής δοκιμής μας.

Η Nissan αποκινεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Συνεπώς, πολύ άσχημα για να επισκιάσετε την 100 % ηλεκτρική προσφορά με αυτό το είδος υβριδικού συστήματος, καθόλου κατάλληλο για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, υπό το εξώφυλλο της ευκολίας χρήσης. Ειδικά επειδή ο μέσος πηγαίνει πολύ γρήγορα, με για παράδειγμα την ανακοίνωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας για το 2023 ή την ταχεία επαναφόρτιση που θα αυξηθεί στα 10 λεπτά το επόμενο έτος και 5 λεπτά τα επόμενα χρόνια.

Η Nissan δείχνει επίσης μια μικρή κακή πίστη, δεδομένου ότι ένα από τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ακριβώς, σε καθημερινή χρήση, να μην χρειαστεί να ανεφοδιάσετε στο σταθμό του σταθμού. Απλά παρκάρετε στο σπίτι (υπό την προϋπόθεση ότι έχετε μια λαβή στο σπίτι), συνδέστε το αυτοκίνητό σας και πηγαίνετε για την επιχείρησή σας.

Nissan X-Trail: Ένα ενδιαφέρον crossover που διψά

Είναι ακόμα πιο ατυχές το γεγονός ότι το νέο Nissan X-Trail είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον όχημα. Είναι πράγματι ένα crossover ικανό να φιλοξενήσει επτά επιβάτες στην καμπίνα του. Η προσφορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επτά θέσεων είναι σπάνια, ειδικά λόγω του μοντέλου Tesla y στην έκδοση 7 -θέσεων που είναι πολύ καθυστερημένη.

Όμως, όπως φαίνεται στα στοιχεία που υποβάλλονται από τη Nissan στο δελτίο Τύπου, το X-Trail απαιτεί μεταξύ 5,8 και 6,7 λίτρα βενζίνης για να καλύψει 100 χλμ., Ανάλογα με τον μικτό κύκλο WLTP. Επομένως, σίγουρα δεν είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό X-Trail θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον πλανήτη, με την πραγματική κατανάλωση που θα μπορούσε να περιστρέφεται γύρω στα 4,5 λίτρα ανά 100 χλμ., Φυσικά για να το επαναφορτίσει τακτικά. Αλλά η Nissan δεν φαίνεται να εκτιμά την επαναφόρτιση, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει ακριβώς ότι οι χρήστες των επαναφορτιζόμενων υβριδίων περνούν συχνότερα στον τερματικό σταθμό. Πριν τα υβρίδια πάνε στην καταπακτή μακροπρόθεσμα.

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, οι συνάδελφοί μας χρειάζονται. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά τους

Νέο Nissan X Trail E Power – Η ευχαρίστηση του ηλεκτρικού χωρίς επαναφόρτιση

Μετά το Qashqai, είναι η στροφή της νέας γενιάς του X-Trail να είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία E-Power: το όχημα οδηγείται μόνο από τον ηλεκτρικό κινητήρα και ο κινητήρας θερμότητας έχει μόνο το ρόλο της «τροφοδοσίας. Τι να προσφέρετε την ευχαρίστηση μιας ηλεκτρικής οδήγησης χωρίς να έχετε το μειονέκτημα της επαναφόρτισης και πηγαίνοντας σε μια οικογενειακή περιπέτεια πάντα περαιτέρω. Η ταινία σε σκηνοθεσία Jan Wentz (Quad) σύμφωνα με τις ταινίες Juke Hybrid και Qashqai αναλαμβάνει τη διαφημιστική ρητορική “που είπε ότι” για να αποκαλύψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του νέου X-Trail σε όλα τα Terrains.

Παραγωγή
διευθυντής Jan Wentz
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ekkehart Pollack
παραγωγή Quad Productions / Quad Group
παραγωγός Martin Coulais
Πρακτορείο
πρακτορείο Νισανυτηθείς
διευθυντής δημιουργικού τμήματος Philippe Rachel – Carl Harborg
Δημιουργικός παραγωγός Benoît Duchemin
Πελάτης
πελάτης Μαϊσάν
Τεχνικός
διευθυντής παραγωγής Béatrice Chevrin
διευθυντής παραγωγής Αιμέρι Mosser
Συντονισμός παραγωγής ταινιών Πλυντήριο
Βοηθός παραγωγής Maud Follea
χύσιμο Τζούλια Τοντόουου
στυλίστας Νούια Νούρα
διακοσμητής Pablo Tregebov-Poza
Διευθυντής φωτογραφιών Κινού | Οργανισμός κινηματογράφου
ιστορικός Konrad eyferth
Μετά την παραγωγή
συντάκτης Walter Mauriot
μετά την παραγωγή Ο μύλος
ΜΟΥΣΙΚΗ Onuka – Zenit