La Poste, Colissimo. Προσέξτε για αυτό το νέο πακέτο για πακέτα | Ειδήσεις, παράδοση αγροτεμαχίων (ενημέρωση) – Βοήθεια για τα θύματα cybermalveillance

Οι κοινωνίες στην παράδοση δεμάτων (ενημέρωση)

Όταν οι πελάτες μας κάνουν αυτά τα είδη ανατροφοδότησης, οι ομάδες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανεβαίνουν το νήμα και θέτουν τέλος στον αποστολέα, αλλά είναι συχνά ατελείωτες. Το ταχυδρομείο

La Poste, Colissimo. Προσέξτε για αυτό το νέο πακέτο

Μια νέα τεχνική ηλεκτρονικού “ψαρέματος” προσγειώθηκε στα τέλη Αυγούστου. Οι Crooks ζητούν από τα θύματα να πληρώσουν “έξοδα επαναπρογραμματισμού” για να λάβουν το πακέτο.

Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού

ΕΝΑ Νέα απάτη έφτασε στην αγορά. Αυτή τη φορά κρύβεται πίσω από το lΠακέτο για το οποίο καλείται να πληρώσει ” Εξόδους επαναπρογραμματισμού “Έως ένα ευρώ για να λάβει την ιδιοκτησία του.

Αλλά προσέξτε: αυτό είναι πράγματι περίπουμια απάτη, εκείνη του ηλεκτρονικού ψαρέματος στο πακέτο.

“Συμβαίνει τακτικά δυστυχώς, ειδικά στο τέλος του έτους, υπάρχουν περισσότερα πακέτα για την παράδοση”, θρηνεί το La Poste.

Όταν οι πελάτες μας κάνουν αυτά τα είδη ανατροφοδότησης, οι ομάδες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανεβαίνουν το νήμα και θέτουν τέλος στον αποστολέα, αλλά είναι συχνά ατελείωτες.

Το ταχυδρομείο

Πώς πάει ?

Το σενάριο αυτής της απάτης είναι απλό. Εγκληματίες επικοινωνήστε με τα θύματά τους μέσω email υπό την ετικέτα μιας εταιρείας παράδοσης ως La poste ή colissimo Για παράδειγμα. Τους λένε ότι ένα πακέτο που προορίζεται για αυτούς είναι μπλοκαρισμένο στην αποθήκη. Για να το ξεκλειδώσετε, πρέπει επομένως να πληρώσετε “κόστος επαναπρογραμματισμού”.

Ένα ποσό που πρέπει να καταβληθεί εντός 24 ωρών, όπως επισημάνθηκε σε θύμα Νουμεράμα.

Χωρίς αυτό, το πακέτο δεν μπορεί ποτέ να συμβεί με ασφάλεια.

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο για να δώσετε αυτές τις πληροφορίες, το θύμα ανακατευθύνεται σε έναν ιστότοπο τηλεφωνικής μεταπώλησης, καθώς οι συνάδελφοί μας έχουν εντοπίσει, είτε Καμία σχέση με την εταιρεία παράδοσης. Και αν εισάγει αυτές τις πληροφορίες σε μια φόρμα, προσυπογράφει μια τρίτη υπηρεσία.

Βίντεο: Αυτή τη στιγμή στις ειδήσεις

Στα κοινωνικά δίκτυα, δεν είναι ασυνήθιστο να βρούμε τη μαρτυρία μερικών θυμάτων: «Με εξαργύρωσε τα Χριστούγεννα πέρυσι με αυτόν τον επαναπρογραμματισμό σε ένα ευρώ. Περιμένω επειγόντως ένα πακέτο, με την προθυμία με τη δουλειά, επικυρώθηκα. Και όμως είμαι πολύ προσεκτικός. Που οδήγησε σε μια αυτόματη συνδρομή σε έναν ιστότοπο Esalon … αυτόματη άμεση χρέωση κάθε 15 ημέρες 18 ευρώ … “.

Τι είναι το phishing ?

Το phishing, που ονομάζεται επίσης “hames” είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από τους απατεώνες για προσωπικές πληροφορίες (στοιχεία επικοινωνίας, κωδικοί πρόσβασης, οικονομικά δεδομένα κ.λπ. Ουσία. Γενικά, μέσω ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξαπατούνται τα θύματα αυτής της απάτης. Ο εγκληματίας χρησιμοποιεί τότε αυτές τις πληροφορίες για να σφετεριστεί την ταυτότητα του ατόμου ή ακόμα και να αγοράσει προϊόντα online.

Πώς να μην ξεγελιέστε ?

Εάν όλα υποδηλώνουν ότι αυτό το αίτημα είναι πραγματικό (ιδιαίτερα ο ακόλουθος αριθμός που αναφέρεται στο email), Ορισμένες ενδείξεις αντικατοπτρίζουν την απάτη.

Πρώτον, ο αριθμός παρακολούθησης αλλάζει μόλις κάνουν κλικ στη φόρμα και η σελίδα που εμφανίζεται δεν έχει καμία σχέση με την παράδοση όπως εξηγήσαμε παραπάνω.

Τότε χρειάζεται Ελέγξτε καλά τη διεύθυνση email του αποστολέα “Εκεί, σπάνια εξαπατά”, λέει η La Poste, η οποία θυμάται ότι ποτέ δεν ζητά από τους πελάτες να περιμένουν την παράδοση ενός πακέτου τραπεζικών λεπτομερειών ή μυστικού κώδικα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από την πλευρά της, το DGCCRF (Γενική Διεύθυνση Γενικής Διεύθυνσης για τον Ανταγωνισμό, την Κατανάλωση και την Καταστολή της Απάτης) συμβουλεύει να χρησιμοποιήσετε “διαφορετικούς και σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο και εφαρμογή” και να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ενδιαφερόμενο οργανισμό.

Ακολουθήστε όλες τις ειδήσεις στις αγαπημένες σας πόλεις και μέσα ενημέρωσης εγγραφής για τα νέα μου.

  • Μοιραστείτε στο Facebook
  • Μοιραστείτε στο Twitter
  • Μοιραστείτε με email
  • Αντιγραφή/επικολλήστε τον αντιγραφικό σύνδεσμο ! https: // νέα.Fr/societe/la-poste-colissimo-attential-a-cette-nouvelle-arnaque-au-colis_44563508.HTML

Παράδοση za du chateau

Παραδείγματα μηνυμάτων απάτης στην παράδοση δεμάτων

Cybermalvence.γούβ.αναλύστε αυτήν την απειλή και σας δίνει τη συμβουλή του για να την αντιμετωπίσετε.

1. Περί τίνος πρόκειται ?

Αυτός ο τύπος δόλιας μηνύματος εισέρχεται στην κατηγορία cybermalveh που ονομάζεταιΨαρέισμα (ψαρέισμα στα αγγλικά) που στοχεύει να σφετεριστεί την ταυτότητα ενός εμπορικού σήματος ή ενός οργανισμού που είναι γνωστό ότι ενθαρρύνει το θύμα να παρέχει προσωπικές ή εμπιστευτικές πληροφορίες.

Σε περίπτωση απάτες για την παράδοση πακέτων, λαμβάνουν τα θύματα ένα μήνυμα (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ή SMS) που φαίνεται να προέρχεται από υπάρχουσες εταιρείες μεταφορών όπως το LA Poste, το Colissimo, το DPD, το Chronopost, το UPS ή το πλασματικό (IPS / International Parcel Service).

Το email έχει για παράδειγμα για το θέμα “” Η παραγγελία σας έχει σταλεί »», “” Πακέτο αναμένοντας οδηγίες »» ή “” Το πακέτο σας Nº6Q02864XX33 περιμένει την παράδοση »» Όσον αφορά τα μηνύματα που λαμβάνονται από το SMS, εμφανίζουν γενικά ένα όνομα αποστολέα που μπορεί να υποδείξει ότι προέρχονται πραγματικά από μια υπηρεσία παράδοσης. Όταν εμφανίζεται ένας αριθμός τηλεφώνου αποστολέα, αυτός είναι ένας γαλλικός ή ξένος αριθμός κινητού τηλεφώνου ή, μερικές φορές, ένας σύντομος αριθμός 5 -digit που ξεκινά με 38 που μοιάζει με εκείνους που χρησιμοποιούνται από την πραγματική παράδοση υπηρεσιών.

Αυτό το μήνυμα, το οποίο σφετερίζεται από την ταυτότητα μιας πραγματικής ή πλασματικής εταιρείας παράδοσης, ανακοινώνει αυτόΈνα πακέτο πρέπει να παραδοθεί, αλλά ότι παραμένει να πληρώσει ένα χρηματικό ποσό για να φτάσει στον προορισμό, με πολύ συχνά μια αναφορά που δείχνει ότι δεν πρέπει να είναι πολύ καιρό να κάνει την πληρωμή. Το μικρό ποσό που απαιτείται, μέχρι μερικά ευρώ, προκαλεί για παράδειγμα ένα Έλλειψη χειραφέτησης, αποστολής ή έξοδα αποστολής που απομένουν, πληρωμή φόρων όπως ΦΠΑ, τελωνεία ή τελωνειακά τέλη εκκαθάρισης, και τα λοιπά.

Για να πραγματοποιήσετε αυτήν την πληρωμή, το θύμα καλείται να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο που περιέχεται στο μήνυμα που το ανακατευθύνει σε έναν δόλιο ιστότοπο. Αυτό σφετερίζεται την ταυτότητα της εταιρείας παράδοσης, με την αθλητική ή την εκτροπή του λογότυπου και του ονόματός της, και δίνει πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση του πακέτου. Τόσα πολλά στοιχεία στοχεύουν να εμπιστευτούν το θύμα για να τον εξαπατήσουν καλύτερα.

Σε αυτόν τον ιστότοπο που δημιουργήθηκε από τους Crooks, μπορούν να ζητηθούν προσωπικές πληροφορίες: ταυτότητα, ταχυδρομική ή ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου .. Στη συνέχεια ζητά από το θύμα να εισέλθει στα στοιχεία επικοινωνίας της τραπεζικής κάρτας για να πληρώσει τα εικαζόμενα έξοδα παράδοσης.
Συμπληρώνοντας αυτό το έντυπο, το θύμα μεταδίδει τα προσωπικά και τραπεζικά του στοιχεία στους απατεώνες που μπορούν να το κάνουν δόλια χρήση του. Θα επιδιώξουν για παράδειγμα να χρησιμοποιούν αυτά τα τραπεζικά στοιχεία επικοινωνίας για να κάνουν αγορές ή να μεταπωλούν τις πληροφορίες που συλλέγονται από άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που θα το χρησιμοποιήσουν με τη σειρά τους.

Αυτός ο ιδιαίτερα δεμένος τρόπος λειτουργίας μετατρέπεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ξεγελαστεί τόσο από ένα άτομο που περιμένει την υποδοχή ενός πακέτου ως άλλο άτομο που έστειλε ένα.

Παραδείγματα δόλιων ιστοσελίδων απάτες για την παράδοση πακέτων:

Δόλια σελίδα στα χρώματα της ομάδας LA Poste με αίτημα για

Δόλια σελίδα στα χρώματα της ομάδας LA Poste με αίτημα για

Δόλια σελίδα στα χρώματα της εταιρείας Chronopost με αίτημα για

Άλλοι τύποι απάτης που σχετίζονται με το πακέτο για την παράδοση πακέτων

Cybermalvence.γούβ.Η FR έχει εντοπίσει αρκετές άλλες παραλλαγές απάτης που ξεκινούν με ένα δόλιο μήνυμα που ανακοινώνει την παράδοση ενός πακέτου:

1. Cybermalvence.γούβ.Η FR παρατηρεί τακτικά μηνύματα (ηλεκτρονικά μηνύματα) που ανακοινώνουν μια παράδοση που περιέχει ένα Το αρχείο συνημμένου του οποίου το άνοιγμα εγκαθιστά έναν ιό επιτρέποντας, για παράδειγμα, οι απατεώνες να αναλάβουν τον έλεγχο της συσκευής του θύματος. Ομοίως, έχει εντοπιστεί μηνύματα (ηλεκτρονικά μηνύματα ή SMS) που περιέχουν ένα Σύνδεσμος που οδηγεί στην εγκατάσταση ενός ιού ή στην οθόνη μιας ψευδούς ειδοποίησης που ενθαρρύνει την εισαγωγή αναγνωριστικών σύνδεσης Σε μια σελίδα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing).
Να είστε σε επαγρύπνηση, μην ανοίξετε τα συνημμένα ή τους συνδέσμους ενός μηνύματος που σας φαίνεται αμφίβολο, γιατί απροσδόκητο ή προέρχεται από έναν ασυνήθιστο αποστολέα.

2. Ένας άλλος cybermalveh μετά από δόλια μηνύματα για την παράδοση πακέτων είναι η απάτη με ψευδή επισκευή υπολογιστών, που ονομάζεται επίσης Ψευδές απάτη τεχνικής υποστήριξης. Μόλις κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που περιέχεται στο μήνυμα, α Άγχος -οθόνη προειδοποίησης Αποκλείει τη συσκευή σας υποδεικνύοντας ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα ή έναν ιό και είστε Επικοινωνήστε επειγόντως τηλεφωνικά μια υποτιθέμενη επίσημη τεχνική υποστήριξη (Microsoft, Apple, Google, κ.λπ.) που θα προσπαθήσει να σας πείσει να πληρώσετε για ένα απομακρυσμένο ψευδο-peerage. Μην καλέσετε αυτόν τον αριθμό ! Όλες οι συμβουλές μας για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής.

3. Μια άλλη παραλλαγή ξεκινά με τον ίδιο τρόπο όπως το πακέτο για την παράδοση πακέτων, αλλά αυτή τη φορά οδηγεί σε ένα δόλια ιστοσελίδα που ανακοινώνει ότι έχετε κερδίσει πολλά (Για παράδειγμα ένα κινητό τηλέφωνο ή μια κονσόλα παιχνιδιών βίντεο). Για να λάβετε αυτό το “δώρο”, καλούνται να εισαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα τραπεζικά σας στοιχεία για να πληρώσετε ένα μικρό χρηματικό ποσό, μερικά ευρώ ανάλογα με την αναφερθείσα υπόθεση, που αντιστοιχεί στην πληρωμή των εξόδων. Προσέξτε και διαβάστε τις αναφορές που υπάρχουν σε αυτές τις σελίδες ! Πράγματι, συμπληρώνοντας αυτήν τη φόρμα, Θα δώσετε τη συγκατάθεσή σας για συνδρομή σε συνδρομή στις Υπηρεσίες του οποίου το πραγματικό περιεχόμενο είναι πολύ μικρό ή όχι λεπτομερές. Το κόστος αυτής της συνδρομής μπορεί να ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες ευρώ το μήνα. Ο τερματισμός αυτού του τύπου συνδρομών μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη από το γεγονός ότι οι εταιρείες με τις οποίες έχουν εγγραφεί είναι στο εξοικονομημένο στο εξωτερικό.

Καλοκαίρι 2022: Νέα εκστρατεία δόλιας SMS στην παράδοση δεμάτων

Cybermalvence.γούβ.Ο FR παρατηρήθηκε από το καλοκαίρι του 2022 του Μαζικά κύματα αποστολής SMS που ανακοινώνουν την παράδοση ενός πακέτου ιδιαίτερα επιθετική και κάνοντας πολλά θύματα. Το ληφθέν SMS περιέχει έναν σύνδεσμο ο οποίος, μόλις κάνει κλικ, εμφανίζει ένα μήνυμα ειδοποίησης.

    Σε ένα τηλέφωνο Android, το μήνυμα ειδοποίησης ενθαρρύνει μια υποτιθέμενη ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης Chrome, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια κακόβουλη εφαρμογή (ιός). Μόλις εγκατασταθεί, αυτός ο ιός είναι σε θέση να πραγματοποιήσει διάφορες κακόβουλες ενέργειες: η αποστολή SMS EN Mass μερικές φορές προσβάλλεται, κλοπή κωδικών πρόσβασης ..
    Cybermalvence.γούβ.Η EN συνιστά τα θύματα αυτής της απειλής να εφαρμόσουν τις συμβουλές του άρθρου του αφιερωμένο στους ιούς των υπολογιστών.

Παραδείγματα μηνυμάτων SMS και προειδοποίησης εκστρατείας 2022:

Κακόβουλες SMS που ανακοινώνουν αποστολή ή παράδοση πακέτων

Κακόβουλο μήνυμα

Κακόβουλο μήνυμα

2. Πώς είχαν τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας ?

Για να λάβετε τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας, Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές μεθόδους όπως απαγορεύσεις, που είναι μια δόλια τεχνική που αποσκοπεί να δελεάσει τον χρήστη του Διαδικτύου για να τον ενθαρρύνει να επικοινωνήσει προσωπικά στοιχεία (ταυτότητα, κωδικοί πρόσβασης …) στέλνοντάς του ένα μήνυμα σφετερισμού την ταυτότητα ενός τρίτου μέρους. Αριθμός Αυτές οι πληροφορίες κυκλοφορούν μεταξύ των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο με τη μορφή αρχείων που ανταλλάσσουν ή μεταπωλούν.

Εξάλλου, Η διεύθυνση email και ο αριθμός τηλεφώνου σας κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο. Πράγματι, έχετε ήδη εισαγάγει σε διαφορετικούς ιστότοπους ή τις χρησιμοποιείτε τακτικά για να εντοπίσετε και να επικοινωνήσετε. Αυτοί οι ιστότοποι μερικές φορές έχουν πουλήσει ή ανταλλάσσουν τα αρχεία διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με διαφορετικούς συνεργάτες, μερικοί από τους οποίους είναι αδίστακτοι, σε στόχους μάρκετινγκ. Αυτά τα αρχεία διευθύνσεων μερικές φορές κλέβονται ή ανακτώνται από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο Για να χρησιμοποιηθούν σε δόλια εκστρατείες, για τις επιθέσεις απαγορεύσεων, όπως η απάτη για την παράδοση πακέτων.

3. Τι γίνεται αν λάβετε ένα μήνυμα απάτης στην παράδοση δεμάτων ?

Εκ των προτέρων, ξέρετε ότι Οι εταιρείες παράδοσης δεν θα σας ρωτήσουν ποτέ με SMS ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οποιασδήποτε πληρωμής για να λάβετε ένα πακέτο. Για παράδειγμα, Το ταχυδρομείο ενημερώνει την ιστοσελίδα της ότι ” Ποτέ δεν θα σας ζητήσετε να πληρώσετε για να καταργήσετε ένα πακέτο με SMS ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “. Επίσης, Χρονοδιάγραμμα Καθορίζει ότι αυτός “Μην σε ρωτάς ταυτότητα ούτε κόστος αποστολής Για παραδόσεις στη Γαλλία “.

  1. Σε αμφιβολία, επικοινωνήστε με την ενδιαφερόμενη εταιρεία παράδοσης για να επιβεβαιώσετε το μήνυμα που λάβατε. Εάν η εταιρεία σας λέει ότι δεν είναι πίσω από την αποστολή αυτού του μηνύματος, θεωρήστε ότι πρόκειται για μια απόπειρα απάτης.

4. Και αν είστε θύμα της απάτης για την παράδοση πακέτων ?

  1. Σε αμφιβολία, επικοινωνήστε με την πραγματική εταιρεία παράδοσης. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του στον επίσημο ιστότοπό του.

Ανάλογα με την υπόθεση, μπορούν να διατηρηθούν τα ακόλουθα αδικήματα:

Απάτη (Άρθρο 313-1 του Ποινικού Κώδικα): Η απάτη είναι το γεγονός, είτε με τη χρήση ψευδούς ονόματος είτε με ψευδή ποιότητα ή με κατάχρηση πραγματικής ποιότητας ή χρησιμοποιώντας δόλους ελιγμούς, για να εξαπατήσουν ένα φυσικό ή νόμιμο πρόσωπο και να τα καθορίσει έτσι, στη ζημιά τους ή στη ζημιά ενός τρίτου, να θέσει πίσω τα κεφάλαια, τις αξίες ή οποιαδήποτε ιδιοκτησία, να παρέχει μια υπηρεσία ή να συναινέσει σε μια πράξη λειτουργική υποχρέωση ή εκκένωση. Το έγκλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης πέντε ετών και 375.000 ευρώ πρόστιμο.

Συλλογή προσωπικών δεδομένων με δόλια, άδικα ή παράνομα μέσα (Άρθρο 226-18 του Ποινικού Κώδικα): Μια τέτοια συλλογή αποτελεί έγκλημα που τιμωρείται από ποινή φυλάκισης πέντε ετών και 300.000 ευρώ πρόστιμο.

Παραποίηση και δόλια χρήση των μέσων πληρωμής (Άρθρα L163-3 και L163-4 του νομισματικού και οικονομικού κώδικα): Το έγκλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης επτά ετών και 750.000 ευρώ πρόστιμο.

Αρχική δημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου, 2021

Διαβάστε επίσης:

Πέρα από την απάτη στην παράδοση δεμάτων, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αυξάνουν τις προσπάθειες απάτης σε σχέση με το ηλεκτρονικό εμπόριο, ειδικά κατά τη διάρκεια διαφημιστικών περιόδων. Ψευδείς ανακοινώσεις ή προωθήσεις, ψευδείς παραγγελίες, ψευδείς ιστοσελίδες εμπόρων, phishing (phishing) από SMS, τηλέφωνο ή email (email), ψευδή υπηρεσία μετά την πώληση … βρείτε μας 7 συμβουλές για να αποφύγετε την εξαπάτηση.