Ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο – IZI από EDF, Electric Cars: The Dream of Solar Recharge – Auto Guide

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το όνειρο της ηλιακής επαναφόρτισης

“Ακόμη και αν μια οροφή αυτοκινήτου δεν μπορεί να φορτώσει πλήρως την μπαταρία σε μια μέρα, μπορεί να συγκεντρώσει αρκετή ενέργεια για να σας φέρει από την εργασία σας στο σπίτι σας”, δήλωσε αυτός ο ειδικός ενέργειας στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν.

Ολοκληρωμένα ηλιακά πάνελ σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Είμαστε όπου ?

Σήμερα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσιάζεται ως σημαντική λύση για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Πράγματι, ενώ οδηγεί, δεν παράγει CO2. Τις περισσότερες φορές, η επαναφόρτιση του γίνεται σε ένα τερματικό που συνδέεται με το δημόσιο δίκτυο. Ωστόσο, η παραγωγή αυτής της ενέργειας έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον. Για να μην αναφέρουμε την πρόσφατη αύξηση του kWh. Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, οι κατασκευαστές ενσωματώνουν ηλιακούς συλλέκτες σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για επαναφόρτιση ηλιακής ενέργειας. Το IZI από την EDF διαθέτει απολογισμό ηλιακών αυτοκινήτων.

Το ηλιακό αυτοκίνητο: φωτοβολταϊκά πάνελ σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Φέτος, 100% πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν περαιτέρω με στόχο: να φτάσει στο τέλος των θερμικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη μέσα σε 15 χρόνια. Λίγο λίγο, τα φρένα στη γενίκευση της οικοδομίας ανυψώνονται χάρη στην τεχνική πρόοδο. Έτσι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επαναφορτίζεται χάρη στους ολοκληρωμένους ηλιακούς συλλέκτες προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον:

  • Για τους οδηγούς, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φαίνεται να είναι όλο και πιο ελκυστικό: μηδενικές εκδρομές εκπομπών, άνεση οδήγησης, κερδοφορία στη χρήση, αυτονομία και βελτιωμένη χωρητικότητα φορτίου … είναι σε θέση να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ανεξάρτητα με ελεύθερη, πράσινη και πράσινη ενέργεια ανανεώσιμη να είναι το τελικό επιχείρημα.
  • Από την πλευρά της, η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τα κίνητρα για τον ταχέως εκδημοκρατισμό του ηλεκτρικού αυτοκινήτου: οικολογικό μπόνους, μπόνους μετατροπής, αναβάθμιση, απαγορευμένες περιοχές σε ρυπογόνα οχήματα … εάν ο αριθμός των τερματικών που είναι προσβάσιμοι για όλη την πρόοδο, εξακολουθεί να υπάρχει πορεία περιήγησης. Η ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών πάνελ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επιταχύνει στη συνέχεια την οικολογική μετάβαση.
  • Οι κατασκευαστές ξεκινούν έναν πραγματικό αγώνα για καινοτομία. Για πολύ καιρό, η αυτονομία ήταν το κρίσιμο σημείο. Από τότε, τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα μπορούν να ταξιδεύουν περισσότερο από 800 χλμ. Μεταξύ δύο συνεδριών φόρτισης. Τότε όλα γίνονται για να βελτιστοποιηθεί η επαναφόρτιση με εξαιρετικά γρήγορες λύσεις κάτω από μία ώρα για να βρείτε πλήρεις μπαταρίες.

Το 2022, η αύξηση της τιμής της ενέργειας μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επιπλέον, η παραγωγή ενέργειας που απαιτείται για την παροχή των τερματικών επαναφόρτισης συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Έτσι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ενσωματώνει ηλιακούς συλλέκτες θέλει να κερδίσει στο μέλλον.

Προσφορά CTA

Το Carburing Electric δεν ήταν ποτέ έτσι Izi !

Είναι δυνατόν να επαναφορτίσετε ένα αυτοκίνητο με ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ ?

Γιατί δεν υπάρχουν ακόμη ηλιακά πάνελ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ?

Σε χαρτί, το αυτοκίνητο που ενσωματώνει ηλιακούς συλλέκτες φαίνεται η ιδανική λύση. Αυτή είναι η υπόσχεση πραγματικά καθαρών και ανεξάρτητων κινήσεων. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτή η τεχνολογία είναι μόνο στα σπάργανα της και πρέπει να προχωρήσει πριν γενικευτεί.

Οι πρώτες οριστικές δοκιμές για τα φωτοβολταϊκά πάνελ που ενσωματώνονται σε ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στο εμπόριο από το 2018. Ωστόσο, κατά τη στιγμή που η ισχύς που παράγεται από την ηλιακή ενέργεια δεν αρκεί για να ενεργοποιήσει την κινητοποίηση του αυτοκινήτου. Έτσι, τα ηλιακά πάνελ που ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο χρησιμοποιούνται μόνο για τη λειτουργία ορισμένων άκρων με οδήγηση.

Υπάρχουν ακόμα τεχνολογικές προκλήσεις για να αναλάβουν ένα αυτόνομο ηλιακό αυτοκίνητο 100 %. Για να ξεκινήσετε, καλύψτε το σώμα (οροφή και κουκούλα) με αποτελεσματικούς και ανθεκτικούς ηλιακούς συλλέκτες. Είναι επίσης απαραίτητο να περιορίσετε το βάρος του αυτοκινήτου και να βελτιώσετε την αεροδυναμική του. Έτσι, τα πρωτότυπα εμφανίζουν συχνά μια φουτουριστική εμφάνιση.

Η άλλη κατάσταση της επερχόμενης επιτυχίας του ηλιακού αυτοκινήτου παραμένει οι συνθήκες της ηλιοφάνειας. Λογικά, οι τελευταίες δοκιμασίες στην Καλιφόρνια ή στην Ισπανία δεν λαμβάνουν τα ίδια αποτελέσματα στη Βόρεια Ευρώπη.

Ποια επιφάνεια ηλιακού πίνακα για να επαναφορτίσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Λίγο λίγο, η πρόοδος της ηλεκτρικής μηχανής και των φωτοβολταϊκών πάνελ υλοποιείται. Αλλά τα ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ για την επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξακολουθούν να είναι μια καινοτόμος εναλλακτική λύση. Με έκταση 5m2 ηλιακών συλλεκτών που απλώνονται πάνω από το αυτοκίνητο, μπορεί τώρα να επαναφορτίσει περισσότερα από 10 χλμ. Επαρκές για μικρά ταξίδια στις ημέρες που ο καιρός είναι καλός. Αλλά δεν είναι ακόμα αρκετό για να εξασφαλίσουμε όλα τα ταξίδια μας σε οποιαδήποτε εποχή.

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που ενσωματώνουν ηλιακούς συλλέκτες ?

Μεταξύ των ηθοποιών που κάνουν το στοίχημα του ηλιακού αυτοκινήτου, υπάρχουν πολλοί νεοφερμένοι, φιλόδοξοι νεοσύστατες επιχειρήσεις, ακολουθούμενες πολύ στενά από τους ιστορικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η Toyota και το υβριδικό του αυτοκίνητο εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ

Μπορείτε να αναφέρετε την Toyota που άνοιξε την μπάλα το 2010 με ένα υβριδικό prius εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες για την παροχή ορισμένων αξεσουάρ στην καμπίνα. Αλλά χρειάστηκαν 12 χρόνια για να δούμε την άφιξη στην αγορά των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ενσωματώνουν ηλιακούς συλλέκτες αφιερωμένα στην επαναφόρτιση.

Φως Έτος 0: ηλιακοί συλλέκτες στην ταράτσα

Μπορούμε να αναφέρουμε τον Ολλανδό κατασκευαστή Lightyear και το μοντέλο Lightyear 0 που μπορεί να επαναφορτίσει 70 χλμ. Η ημέρα χάρη στην ηλιακή ενέργεια. Με τον ίδιο αριθμό περισσότερων από 200.000 ευρώ για να το αποκτήσετε.

Sono Sion: Ένα ηλιακό όχημα σε χαμηλές τιμές

Οι ειδικοί προσβλέπουν επίσης στην άφιξη του Sono Motors Sion που έχει προγραμματιστεί για το 2023. Αυτό το ηλιακό αυτοκίνητο σάς επιτρέπει να επαναφορτίσετε έως και 110 χλμ. Την εβδομάδα για μια τιμή που ανακοινώθηκε περίπου 25.000 ευρώ !

Συμπερασματικά, το μέλλον του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πρέπει να περάσει από την ενσωμάτωση των ηλιακών συλλεκτών. Τα πρώτα μοντέλα φτάνουν στους δρόμους μας. Προς το παρόν, δεν υπάρχει 100 % ηλιακό αυτοκίνητο. Η επαναφόρτιση μέσω ηλιακών συλλεκτών που ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο καθιστά δυνατή την απόκτηση περισσότερης αυτονομίας εκτός από τη χρήση τερματικών επαναφόρτισης. Καλέστε έναν επαγγελματία εμπειρογνώμονα για να εγκαταστήσετε την πιο αποτελεσματική λύση για να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το όνειρο της ηλιακής επαναφόρτισης

Ορισμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις, αλλά και γίγαντες αυτοκινήτων, αρχίζουν να εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες στα νέα τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υποσχόμενος μια μικρή πρόσθετη αυτονομία, αλλά δεν έχουν ακόμη οδηγήσει.

Κάτω από τον καίγοντα ήλιο στη βόρεια Ισπανία, το “0”, το πρώτο μοντέλο σειράς της εκκίνησης Lightyear, γαρνιτούσε αρκετή ηλιακή ενέργεια για να περιηγηθεί πάνω από 70 χιλιόμετρα δωρεάν. Το μπροστινό κάλυμμα και η μεγάλη οροφή καλύπτονται με πέντε τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών.

  • Διαβάστε επίσης: Το Hyundai Sonata Hybrid 2020 θα έχει ηλιακή οροφή
  • Διαβάστε επίσης: Εδώ είναι το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο υψηλής αυτονομίας στον κόσμο

Οι ιδρυτές των νέων Ολλανδών μηχανικών έχουν κερδίσει αρκετούς αγώνες ηλιακής ενέργειας στην αυστραλιανή έρημο. Αξιοποιώντας την πτώση των τιμών για τα φωτοβολταϊκά πάνελ και τις μπαταρίες, προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτήν την τεχνολογία σε καθημερινά αυτοκίνητα.

Το πολύ αεροδυναμικό σώμα του “0” και οι κινητήρες του που ενσωματώνονται στους τροχούς του επιτρέπουν να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τα ηλεκτρικά SUV που κυριαρχούν στην αγορά και να εμφανίζουν μια σειρά 625 χιλιομέτρων για φορτίο. Με το Little, θα μπορούσαμε να το συνδέσουμε μόνο το χειμώνα, υπόσχεται το εμπορικό σήμα.

“Η ώρα τρέχει: Πρέπει να οδηγήσουμε ανθεκτικό το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ένας από τους ιδρυτές της, Lex Hoefsloot, στο AFP. “Οι σταθμοί φόρτισης παραμένουν ένα σημαντικό εμπόδιο. Εάν δεν το χρειαζόμαστε, μπορούμε να αλλάξουμε την κλίμακα πολύ πιο γρήγορα. »»

Η Lightyear έβαλε το μπαρ πολύ ψηλά με αυτό το πρώτο μοντέλο που χτίστηκε σε λιγότερο από 1.000 αντίτυπα και εμφανίζοντας μια τιμή του Bentley, στα 250.000 ευρώ. Μια προσιτή έκδοση, περίπου 30.000 ευρώ, ανακοινώνεται για το 2024-2025.

Καθημερινά ταξίδια

Ενώ η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκρήγνυται, αναμένονται διάφορα μοντέλα με ηλιακούς συλλέκτες τους επόμενους μήνες. Η Toyota προσέφερε ήδη πάνελ στο Prius Hybrid (προαιρετικό) και στο πρώτο της 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το BZ4X. Ditto για το πρωτότυπο pickup Tesla, που έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Η Mercedes έχει εξοπλιστεί με φωτοβολταϊκά κύτταρα την οροφή το πολυτελές πρωτότυπο EQXX, το οποίο, με το ίδιο κωνικό προφίλ με το Lightyear, υπόσχεται 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ερευνητή Gregory Nemet, “τα φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν γίνει τόσο φθηνά που, ακόμη και σε χαμηλές περιοχές, αξίζει να τους τοποθετήσετε”.

“Ακόμη και αν μια οροφή αυτοκινήτου δεν μπορεί να φορτώσει πλήρως την μπαταρία σε μια μέρα, μπορεί να συγκεντρώσει αρκετή ενέργεια για να σας φέρει από την εργασία σας στο σπίτι σας”, δήλωσε αυτός ο ειδικός ενέργειας στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν.

Με μερικές εκατοντάδες επιπλέον ευρώ ανά αυτοκίνητο, η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε τουλάχιστον να αντισταθμίσει τη χρήση του κλιματισμού, αναλύει το Gautham Ram Chandra Mouli, ειδικός στην ηλεκτρική κινητικότητα στο Πανεπιστήμιο Delft (Ολλανδία).

Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, όπου μπορείτε να σταθμεύσετε, προειδοποιεί τον εμπειρογνώμονα: το αυτοκίνητο είναι προφανώς μόνο επαναφορτίστηκε εάν είναι έξω και πολύ λιγότερο το χειμώνα. Επιπλέον, επαναφορτίζεται πολύ καλύτερα κοντά στον ισημερινό από ό, τι στη βόρεια Ευρώπη.

Κάτω από τον ήλιο της Καλιφόρνια, η εκκίνηση APT θα δημοσιεύσει 25.000 προ-παραγγελίες για το πρώτο μοντέλο που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους, ένα μικρό αυτοκίνητο τριών τροχών και δύο θέσεις. Ανάλογα με τις εκδόσεις, που χρεώνονται μεταξύ $ 26.000 και $ 46.000, εμφανίζει μεταξύ 400 και 1.600 χιλιομέτρων αυτονομίας.

Ένα άλλο πολύ πιο κλασικό ηλιακό μοντέλο, αλλά και προσιτό και φιλόδοξο, αναμένεται στη Γερμανία στα τέλη του 2022: The Sion. Αυτό το συμπαγές με πέντε θέσεις είναι κυβική και όλα μαύρα, επειδή καλύπτεται εξ ολοκλήρου με ηλιακούς συλλέκτες.

“Έχουμε αναπτύξει μια τεχνολογία που μπορεί να καλύψει ολόκληρο το αυτοκίνητο”, δήλωσε ο Jona Christians, συν-διευθυντής της μεγάλης γερμανικής εκκίνησης που το φανταζόταν, Sono Motors. Με 18.000 προ -παραγγελίες που καταγράφονται, σχεδιάζουν να παράγουν 260.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

Η Σιών ενσωματώνει το σύστημα “οχήματος προς πλέγμα”, το οποίο επιτρέπει την μπαταρία του υπεύθυνη για την επιστροφή ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο όταν ο ήλιος δεν λάμπει πλέον.

Ο μικρός κατασκευαστής σχεδιάζει επίσης να πουλήσει την ηλιακή του τεχνολογία σε άλλους, όπως η γαλλική ομάδα των ρυμουλκούμενων ψύξης Chéreau.

Μια άλλη ολλανδική μάρκα, Mobility Squad, σχεδιάζει να ξεκινήσει ηλιακά αυτοκίνητα χωρίς άδεια το 2023.

Το αφεντικό του Robert Hoevers, ένας πρώην Lightyear, βλέπει στον ήλιο το μέλλον των αυτοκινήτων: “Τα πάνελ θα γίνουν ακόμη φθηνότερα, πιο αποτελεσματικοί ηλεκτρικοί κινητήρες: αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσουμε καθημερινά στην ηλιακή ενέργεια. »»