Hyundai Ioniq 5: Τιμή, μάρκετινγκ, χαρακτηριστικά, Hyundai Ioniq 5: Πρώτες εντυπώσεις στο ηλεκτρικό SUV

Hyundai Ioniq 5: Πρώτες εντυπώσεις στο ηλεκτρικό SUV

Εάν βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το KIA EV6, το Ioniq 5 έχει ένα πολύ διαφορετικό στυλ. Όπου το μοντέλο της Kia υιοθετεί φουτουριστικές γραμμές, το αυτοκίνητο της Hyundai ξεχωρίζει για μια εμφάνιση νεο-ρετρό. Πολύ κοντά στην έννοια 45 που παρουσιάστηκε το 2019, οι συρόμενες πόρτες λιγότερο, αυτό το Ioniq 5 εμπνέεται άμεσα από τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70. Η σιλουέτα του θυμίζει την παλιά γενιά του γηπέδου γκολφ. Ωστόσο, είναι ένα SUV ότι είναι μια ερώτηση. Τουλάχιστον σε χαρτί, επειδή η πραγματική απόδοση υποδηλώνει ένα μεγάλο συμπαγές.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5

Διαμορφώστε το όχημά σας Hyundai Ioniq 5 ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Το τρίτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας μετά το Ioniq και το Kona, το Ioniq 5 είναι ένα συμπαγές crossover χτισμένο σε μια μοναδική πλατφόρμα. Προερχόμενος από την ιδέα Hyundai 45 που αποκαλύφθηκε το 2019, υπόσχεται 450 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Σχεδιασμός και διαστάσεις του Hyundai Ioniq 5

Ανακοινώθηκε από το Concept 45 που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2019, το νέο Hyundai Ioniq 5 εμπνέεται από το Pony, ένα αυτοκίνητο που ξεκίνησε η μάρκα στη δεκαετία του 1970.

Με τη νεο-ρετρό εμφάνισή του, το κορεατικό μοντέλο έχει συμπαγείς διαστάσεις SUV. Μεγαλύτερο από το ηλεκτρικό kona, εμφανίζει μήκος 4,65 m, πλάτος 1,89 m και ύψος 1,60 m. Εντυπωσιακό, το μεταξόνιο του είναι 3 μέτρα.

Στο επίπεδο του κορμού, έχει χώρο φόρτωσης 531 λίτρων που μπορεί να αυξηθεί σε 1.591 λίτρα μόλις το πίσω κάθισμα έχει διπλωθεί. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, ένας άλλος χώρος φόρτωσης στεγάζεται κάτω από την κουκούλα στο μπροστινό.

Ιονικ 5
Μήκος 4.635 mm
Πλάτος 1.890 mm
Υψος 1.605 mm
Μεταξόνιο 3.000 mm
Στήθος 531 L
Δεξιός κορμός 1591
Μπροστινό στήθος 24 L (AWD) – 57 L (RWD)
Ικανότητα έλξης 1600 κιλά

Εσωτερικό του Hyundai Ioniq 5

Πολύ εκλεπτυσμένο, η κορεατική καμπίνα SUV είναι διαθέσιμη σε δύο ατμόσφαιρες, μια πολύ φωτεινή εμφάνιση της οποίας.

Το IonIQ 5 είναι εξοπλισμένο με δύο ψηφιακές οθόνες 12 ιντσών. Εγκατεστημένο δίπλα -δίπλα, σχηματίζουν αυτό που ο κατασκευαστής ονομάζει “διπλό πιλοτήριο”. Βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, η πρώτη οθόνη λειτουργεί ως όργανα, ενώ το δεύτερο, με φωνητικό και αφαιρετικό έλεγχο, λαμβάνει χώρα στο κέντρο του ταμπλό. Συμπληρώνεται από μια μακρά συσκευή προβολής στην επαυξημένη πραγματικότητα.

Εκδόσεις, μπαταρίες και αυτονομία του Hyundai Ioniq 5

Διατίθεται σε πρόωση και σε όλους τους τροχούς και σχεδιάστηκε με βάση τη νέα πλατφόρμα E-GMP, το IonIQ 5 προσφέρει δύο διαμορφώσεις μπαταριών: 58 ή 72,6 kWh. Με τη μεγάλη μπαταρία, η αυτονομία που κοινοποιείται από την Hyundai των 500 χλμ.

Οι τέσσερις εκδόσεις που προτείνονται από την Hyundai είναι οι εξής:

  • Ioniq 5 RWD – 58 kWh : Σε πρόωση, αυτή η έκδοση αποτελεί το επίπεδο εισόδου του μοντέλου και λαμβάνει κινητήρα 125 kW
  • Ioniq 5 RWD – 72,6 kWh : Η μπαταρία “Μεγάλη αυτονομία” συνδέεται εδώ με ένα ενιαίο μπλοκ 160 kW ενσωματωμένο στον πίσω άξονα
  • Ioniq 5 AWD – 72,6 kWh : Το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά με έναν κινητήρα 70 kW ενσωματωμένο στον μπροστινό άξονα.

Όποια και αν είναι η επιλεγμένη έκδοση, η ταχύτητα συγκρατείται στα 185 χλμ./.

Πώς να επαναφορτίσετε το Ioniq 5 ?

Εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα 800 volts και ένα combo connector, το Hyundai Ioniq 5 μπορεί να φορτωθεί σε ισχύ μέχρι 232 kW στους ακροδέκτες γρήγορου ρεύματος (DC). Τι επιτρέπει μια επαναφόρτιση από 0 έως 80 % σε μόλις 18 λεπτά.

Με εναλλασσόμενο ρεύμα, το IonIQ 5 προσφέρει μια δύναμη φόρτισης μέχρι 11 kW.

Να σημειωθεί :

  • Το High -End Executive Finish επωφελείται επίσης από μια επιλογή που ονομάζεται V2L. Αυτό σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από μια επιπλέον υποδοχή 220V για επαναφόρτιση ή προμήθεια μικρού εξοπλισμού χάρη στην μπαταρία του αυτοκινήτου.
  • Χρεωθεί ως επιλογή, μια φωτοβολταϊκή οροφή σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε από την ηλιακή ενέργεια για να επαναφορτίσετε το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Hyundai, το σύστημα θα μπορούσε να επιτρέψει να ταξιδεύει 2.000 χιλιόμετρα ετησίως.

Μάρκετινγκ, τιμές και εξοπλισμός του Hyundai Ioniq 5

Αναμένεται στις παραχωρήσεις τον Ιούνιο του 2021, το Hyundai Ioniq 5 αρχίζει από € 43.600 εξαιρουμένου του οικολογικού μπόνους στη βασική του έκδοση με την μπαταρία των 58 kWh.

Η μεγάλη διαμόρφωση αυτονομίας ξεκινά από € 46.800, ενώ το All -Wheel Drive, που προορίζεται για το υψηλό εκτελεστικό φινίρισμα, αρχίζει από € 59.900.

Φωτογραφία Hyundai Ioniq 5

Δοκιμάστε το Hyundai Ioniq 5 ?

Διαμορφώστε το όχημά σας Hyundai Ioniq 5 ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Hyundai Ioniq 5: Πρώτες εντυπώσεις στο ηλεκτρικό SUV

Εάν το Hyundai Kona EV είναι σήμερα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά, το νέο Ioniq 5 θα μπορούσε να κλέψει την παράσταση από αυτό. Αναμένεται στις παραχωρήσεις τον Ιούνιο, το πρώτο μέλος της νέας οικογένειας Ioniq παρουσιάστηκε στην προεπισκόπηση κατά τη διάρκεια της 16ης έκδοσης του Ever Monaco Show.

Εάν βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το KIA EV6, το Ioniq 5 έχει ένα πολύ διαφορετικό στυλ. Όπου το μοντέλο της Kia υιοθετεί φουτουριστικές γραμμές, το αυτοκίνητο της Hyundai ξεχωρίζει για μια εμφάνιση νεο-ρετρό. Πολύ κοντά στην έννοια 45 που παρουσιάστηκε το 2019, οι συρόμενες πόρτες λιγότερο, αυτό το Ioniq 5 εμπνέεται άμεσα από τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70. Η σιλουέτα του θυμίζει την παλιά γενιά του γηπέδου γκολφ. Ωστόσο, είναι ένα SUV ότι είναι μια ερώτηση. Τουλάχιστον σε χαρτί, επειδή η πραγματική απόδοση υποδηλώνει ένα μεγάλο συμπαγές.

Με μήκος 4,64 m, πλάτος 1,89 m και ύψος 1,65 μέτρων, το IonIQ 5 δεν παίζει σαφώς στην ίδια αυλή με το σημερινό ηλεκτρικό Kona, πολύ πιο συμπαγές (4,21 m). Μέσα στο εύρος του κορεατικού κατασκευαστή, αυτό το νέο ηλεκτρικό τοποθετείται τελικά μεταξύ του Tucson και του Santa Fe (αντίστοιχα 4,50 και 4,79 μ.). Από την άλλη πλευρά, είναι ελαφρώς μικρότερο από το νέο Kia EV6 που ανεβαίνει στα 4,68 m.

Μια ωραία κατοικία, αλλά ένας περιορισμένος κορμός

Πρώτο μοντέλο Hyundai που βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP της κορεατικής ομάδας, το Ioniq 5 επωφελείται από ένα γενναιόδωρο μεταξόνιο 3 μέτρων Όλη η μπαταρία. Είναι κάτι περισσότερο από ένα Hyundai Santa Fe, το οποίο, όσο περισσότερο, περιορίζεται σε 2,77 μ. Μεταξύ των δύο άξονων. Τι να προσφέρετε στο νέο μοντέλο της Hyundai A Bestability άξια των υψηλότερων τμημάτων.

Στο πίσω μέρος, τα μέρη είναι γενναιόδωρα με ένα όμορφο χώρο στα πόδια και μια καλή φρουρά οροφής παρά ένα ελαφρώς χαμηλό κάθισμα. Στο τελικό τελικό που παρουσιάστηκε από την Hyundai, οι επιβάτες θα μπορούν να επωφεληθούν από δύο θύρες USB-C, θερμαινόμενα καθίσματα και ενσωματωμένο Sun Visor. Εάν δεν εκμεταλλεύεται, η κεντρική πλατεία μπορεί να δώσει τη θέση του σε ένα υποβραχιόνιο που ενσωματώνει τους κατόχους του κυπέλλου.

Μπροστά, είμαστε εξίσου εγκατεστημένοι. Ρυθμιζόμενο προς όλες τις κατευθύνσεις, τα καθίσματα μπορούν να κεκλιμέγονται και να επιτρέψουν στους δύο επιβάτες πριν επιμείνουν σχεδόν οριζόντια. Ιδανικό για ένα άθροισμα επαναφόρτισης (ακόμη και αν θα είναι ένα microSiete σε ένα εξαιρετικά γρήγορο τερματικό). Για να βελτιωθεί η άνεση, η κεντρική κονσόλα μπορεί επίσης να γλιστρήσει προς τα πίσω. Πρωτότυπο, το σύστημα είχε μερικές αποτυχίες στην έκδοση Preseie που εκτέθηκε από τον κατασκευαστή.

Στο επίπεδο του κορμού, ο ισολογισμός είναι πολύ πιο μικτός. Εάν η Hyundai ανακοινώνει 547 λίτρα στο τεχνικό της φύλλο, το όριο φόρτωσης είναι αρκετά υψηλό δεδομένης της παρουσίας του ηλεκτρικού κινητήρα στο επίπεδο του πίσω άξονα. Μια καταπακτή δίνει πρόσβαση σε ένα επιπλέον χώρο κάτω από το πάτωμα. Μειωμένη, δεν θα επιτρέψει πολύ καλύτερα από την αποθήκευση καλωδίου φόρτισης. Βρίσκεται κάτω από την μπροστινή κουκούλα, ο δεύτερος αποθηκευτικός χώρος δεν φέρνει πολύ περισσότερα. Περιορισμένη σε 24 λίτρα στην έκδοση όλων των τροχών που παρουσιάζεται, είναι περισσότερο σαν μια μεγάλη σόμπα. Η χρήση του θα είναι αναμφισβήτητα πιο ενδιαφέρουσα για τις παραλλαγές προώθησης, όπου η απουσία κινητήρα στο μέτωπο σας επιτρέπει να φέρετε την ικανότητά του σε 54 λίτρα.

Μια ατμόσφαιρα υψηλής τεχνολογίας

Παρά την ρετρό εμφάνισή του, το IonIQ 5 δεν αγνοεί τις καινοτομίες. Οι πιο εκπληκτικές αφορά την ηλιακή οροφή. Προσφέρεται ως επιλογή (€ 600), θα εξοικονομούσε μέχρι 2.000 χλμ. Αυτονομία ετησίως (με ρυθμό 5 έως 6 χλμ. Ανακτηθεί ανά ημέρα). Ενδιαφέρον αλλά όχι αρκετό για να απαλλαγείτε από τη λήψη επαναφόρτισης.

Η Hyundai έχει επίσης φροντίσει ιδιαίτερα για το εσωτερικό στυλ του νέου μοντέλου του. Σημειωμένο από την καθαρή ταπετσαρία και την πανοραμική του γυάλινη οροφή, το υψηλό φινίρισμα που παρουσιάζεται από τον κατασκευαστή στο Μονακό διακρίνεται από την ψηφιακή του ατμόσφαιρα. Αυτό συγκεντρώνεται γύρω από δύο μεγάλες οθόνες 12,3 ιντσών. Τοποθετημένο πίσω από το τιμόνι, ο πρώτος ενεργεί ως όργανα, ενώ το δεύτερο, στο κέντρο του ταμπλό, χρησιμοποιείται για το σύστημα πολυμέσων που μπορεί να μειωθεί σε καθαρές ή σκοτεινές εκδόσεις. Οι κανονικοί Kona δεν θα χαθούν. Εάν η γραφική παρουσίαση έχει αναθεωρηθεί, τα μενού που προσφέρονται είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Ρευστό και απλό στη χρήση, η διεπαφή είναι προφανώς συμβατή με το Android Auto και το Apple CarPlay.

Όπως στο Kona, η Hyundai διατηρεί μια σειρά από φυσικά κουμπιά, ιδίως για τη διαχείριση του κλιματισμού και την ευκολότερη πρόσβαση στα διάφορα μενού στην οθόνη πλοήγησης. Σχετικά με το υψηλόβαθμο εκτελεστικό φινίρισμα, προσφέρεται επίσης μια συσκευή προβολής Head-up που προβάλλει τις πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ.

Το τιμόνι είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένο από τα άλλα μοντέλα του κατασκευαστή. Περιορίζεται μόνο σε μερικά κουμπιά, αναλαμβάνει το σύστημα παλετών για τον καθορισμό των διαφορετικών επιπέδων αναγέννησης. Η εργονομία εξετάστηκε επίσης. Απενεργοποιημένο στο Kona όπου τοποθετείται κάτω από το υποβραχιόνιο, ο επιλογέας οδήγησης είναι τώρα ενσωματωμένος απευθείας στο τιμόνι. Το ίδιο πράγμα για τον τομέα ταχύτητας, που ενεργοποιείται μέσω ενός commodo αφιερωμένο πίσω από το τιμόνι.

Από την άποψη του εξοπλισμού, βρίσκουμε στις θύρες USB υψηλής έκδοσης, μια υποδοχή 12 -volt και μια συσκευή φόρτωσης επαγωγής για τηλέφωνα. Δεν υπάρχουν πολλοί χώροι αποθήκευσης. Η Κεντρική Κονσόλα προσφέρει ένα μεγάλο απολυτήριο, αλλά παραμένει ανοιχτό και επομένως στη θέα όλων. Ωστόσο, μπορούμε να υπολογίσουμε σε ένα τεράστιο γάντι. Πρωτότυπο με το σύστημα ανοίγματος τύπου “συρτάρι”, είναι λίγο “φθηνό” στην έκδοση προ-σειράς που παρουσιάστηκε από τον κατασκευαστή. Το άνοιγμα στερείται ρευστότητας, ενώ η απουσία εσωτερικής επίστρωσης δεν θα εμποδίσει τα αντικείμενα να περπατούν κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Έως 306 άλογα κάτω από την κουκούλα

Όταν πρόκειται για την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, οι κατασκευαστές συχνά τείνουν να απελευθερώνουν βαρύ πυροβολικό. Η Hyundai δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Στο Ever Monaco, ο κατασκευαστής παρουσίασε το νέο του Ioniq 5 στην ψηλή έκδοση του με All -Wheel Drive. Διαχωρισμένο μεταξύ των εμπρόσθιων και των πίσω τρένων, οι δύο κινητήρες συνολικά 306 ίππους. Τι εξουσιοδοτεί 185 km/h τελικής ταχύτητας και από 0 έως 100 km/h σταυρό σε 5,2 δευτερόλεπτα. Εγκαταστάθηκε επίπεδη κάτω από το πάτωμα, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 72,6 kWh. Στον μικτό κύκλο WLTP, η μάρκα ανακοινώνει 430 χλμ. Αυτονομίας στην έκδοση που παρουσιάζεται, εξοπλισμένη με ζάντες 20 ιντσών.

Για τους απλούς ανθρώπους, προσφέρονται δύο άλλες εκδόσεις πρόωσης. Συνδυάζοντας έναν κινητήρα 170 ίππων με μπαταρία 58 kWh, ο πρώτος εξουσιοδοτεί έως και 384 χλμ. Αυτονομία μικτού κύκλου. Με τη μεγάλη μπαταρία των 72,6 kWh, η δεύτερη είναι αυτή που προσφέρει την πιο αυτονομία σε χαρτί. Οδηγούμενη από έναν κινητήρα 218 ίππων, ανακοινώνει έως και 481 χλμ. Στον μικτό κύκλο WLTP, αλλά υπό την προϋπόθεση της επιλογής των ζάντων των 19 ιντσών (451 χλμ. Με τις ζάντες των 20 ιντσών).

Στο μέρος της επαναφόρτισης, δεν ζηλεύει. Ο φορτιστής ON -board είναι πανομοιότυπος στις τρεις εκδόσεις (11 kW), ενώ το γρήγορο φορτίο αυξάνεται έως και 350 kW μέσω του Combo Connector. Το υψηλό εκτελεστικό φινίρισμα θα επωφεληθεί επίσης από τη λειτουργία V2L που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια ON -board της μπαταρίας για την παροχή ηλεκτρικού εξοπλισμού χάρη σε μια υποδοχή 220 V.

58 kWh RWD 73 kWh RWD 73 kWh AWD
Αυτοκίνηση Προώθηση Προώθηση Οδήγηση όλων των τροχών
Εξουσία 170 hp – 125 kW 218 hp – 160 kW 306 hp – 225 kW
Ζευγάρι 350 nm 350 nm 605 nm
0 – 100 km/h 8.5 s 7.4 s 5.2 s
μέγιστη ταχύτητα 185 km/h 185 km/h 185 km/h
Μπαταρία 58 kWh 72,6 kWh 72,6 kWh
Μικτή αυτονομία WLTP 384 χλμ 451 – 481 χλμ 430 – 460 χλμ
Αστική αυτονομία WLTP 587 χλμ 646 – 686 χλμ 594 – 640 χλμ
Κατανάλωση αστικού κύκλου 10.9 kWh/100 km 11.8 – 12.5 kWh/100 km 12.8 – 13.8 kWh/100 km

Λιγότερη από 4.000 € διαφορά με το ηλεκτρικό kona

Εάν ορισμένοι πελάτες θα συνεχίσουν να το ευνοούν για το πιο συμπαγές μέγεθος και τα πιο συναινετικά χαρακτηριστικά, το Kona Electric είναι πιθανό να κανιβαλωθεί από αυτόν τον νεοφερμένο. Ειδικά επειδή οι τιμές μεταξύ των δύο μοντέλων δεν είναι τόσο απομακρυσμένες. Χρεώνεται από € 43.600 εξαιρουμένων των μπόνους στην διαισθητική έκδοση εισόδου της σε διαμόρφωση 58 kWh, το νέο IonIQ 5 απέχει λιγότερο από € 4.000 με τη νέα γενιά Kona 64 kWh, που τιμολογείται από € 39.900.

Φορτώστε καθίσματα, πανοραμική γυάλινη οροφή, οθόνη κεφαλής, κ.λπ., Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από το μέγιστο εξοπλισμό, θα πρέπει προφανώς να πάρετε τα χέρια σας στην τσέπη. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να πάρετε το εκτελεστικό φινίρισμα. Δεν είναι διαθέσιμη στη διαμόρφωση σε επίπεδο εισόδου, ξεκινά από € 56.000 σε 73 kWh Propulsion και φτάνει τα € 59.900 στο All Wheel Drive.

Εκδοχές Τιμή εξαιρουμένων των μπόνους και των επιλογών εκτός
Ioniq 5 58 kWh RWD € 43.600 – € 46.800
Ioniq 5 73 kWh RWD 46.800 € – 56.000 €
Ioniq 5 73 kWh AWD 59.900 €

Στη Γαλλία, το Ioniq 5 αναμένεται σε παραχωρήσεις γύρω στα μέσα Ιουνίου. Οι πρώτες παραδόσεις πελατών θα παρεμβαίνουν μόνο από τον Σεπτέμβριο.

Και εσύ ? Είσαι παραπλανημένος από αυτό το νέο Hyundai Ioniq 5 ? Μην διστάσετε να δώσετε τη γνώμη σας στα σχόλια !