Ποια κερδοφορία για ηλιακούς συλλέκτες? Υπολογισμός, συμβουλές, ποια είναι η κερδοφορία ενός ηλιακού πίνακα? | HELLIO

Κερδοτικότητα ενός ηλιακού πίνακα: Υπολογίστε την απόσβεση σας

Contents

Η αυτο -κατανάλωση είναι ένας τρόπος λειτουργίας της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης που συνίσταται στην άμεση κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τους ηλιακούς σας συλλέκτες. Με άλλα λόγια, όταν εγκαθιστάτε ηλιακά πάνελ στην οροφή του σπιτιού σας, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο μειώνεται απότομα. Στη συνέχεια γίνετε πιο ανεξάρτητοι. Ο μειωμένος λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας, στη συνέχεια, εξοικονομείτε σημαντικές αποταμιεύσεις στον ετήσιο λογαριασμό ενέργειας σας.

Ποια κερδοφορία για ηλιακούς συλλέκτες ? Υπολογισμός, συμβουλές

Μεταξύ όλων των καλών λόγων για να μεταβείτε στα φωτοβολταϊκά, το ζήτημα της κερδοφορίας των ηλιακών συλλεκτών είναι συχνά το πιο σημαντικό. Ναι, το 2022, είναι κερδοφόρο να επενδύσουμε σε ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, υπό την προϋπόθεση να επιλέξουν τη σωστή εγκατάσταση και να πληρούν ορισμένα κριτήρια (κλίση της οροφής, μορφές κεραμιδιών, ρυθμός ηλιοφάνειας, πάρα πολλές σκιασμένες περιοχές κ.λπ.Ουσία

Περίληψη

 1. Η κερδοφορία των φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών
 2. Μια κερδοφορία που εξαρτάται από τους διάφορους παράγοντες
 3. Οικονομική βοήθεια για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών
 4. Κερδοτικότητα ηλιακών συλλεκτών: αυτο -κατανάλωση ή μεταπώληση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ?
 5. Υπολογίστε την κερδοφορία των ηλιακών συλλεκτών

Εγκαταστήστε ηλιακούς συλλέκτες με τη δύναμή μου
Εξοικονομήστε χρήματα στον λογαριασμό σας ηλεκτρικού ρεύματος

Η κερδοφορία των φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών

Παρά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια σχετικά με την κερδοφορία των ηλιακών συλλεκτών, το ζήτημα της κερδοφορίας μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης εξακολουθεί να είναι, το 2022, νόμιμο. Πρώτα απ ‘όλα επειδή πολλοί που αναρωτιούνται για την κερδοφορία μιας επένδυσης σε ηλιακούς συλλέκτες στο σπίτι τους πριν ξεκινήσουν αυτό το έργο. Τότε επειδή το Πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών Όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας είναι μερικές φορές άγνωστη. Τέλος, επειδή η οικονομική βοήθεια που διατίθεται σε νοικοκυριά που αποφασίζουν να εγκαταστήσουν ηλιακούς συλλέκτες στο σπίτι έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια. Για να καθησυχάσετε εκείνους από εσάς που θα διστάζουν να συμμετάσχουν σε εργασία ηλιακού πίνακα, είναι τότε καλό να θυμάστε ότι οι ηλιακοί συλλέκτες είναι σήμερα κερδοφόρα λύση Όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένας ισχυρισμός που αξίζει να προετοιμαστείτε μόνο για το έργο σας.

Μια κερδοφορία που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες

 • Ο απόδοση παραγωγής ηλιακοί συλλέκτες (ισχύς, συνθήκες εγκατάστασης, ρυθμός ηλιοφάνειας της περιοχής σας, κλπ.)
 • Ο Ποσό της αρχικής επένδυσης (κόστος της εγκατάστασης) ·
 • Ο έξοδα λειτουργίας.

Ο τύπος της εγκατάστασης (αυτο -καταναλωτική κατανάλωση έναντι της πώλησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) θα έχει επίσης αντίκτυπο στην περισσότερο ή λιγότερο πρώιμη κερδοφορία των ηλιακών σας πάνελ.

Η απόδοση των ηλιακών συλλεκτών

Δεν είναι δυνατή η εκτίμηση της κερδοφορίας μιας επένδυσης σε ηλιακούς συλλέκτες χωρίς να αξιολογεί με ακρίβεια την απόδοση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σας. Στη μελέτη της απόδοσης των ηλιακών συλλεκτών, δύο στοιχεία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο:

 • Εκεί ισχύς ηλιακού πίνακα : εκφράζεται στο Kilowatt-Crew (KWC), ορίζει τη μέγιστη ποσότητα παραγωγής υπό λεγόμενες “εργαστηριακές” συνθήκες (οι καλύτερες δυνατές συνθήκες). Στην πράξη, η μέγιστη ισχύς των ηλιακών συλλεκτών είναι πολύ σπάνια, αλλά προσφέρει μια καλή ένδειξη της απόδοσης του πίνακα.
 • Ο όροι Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών: Η σκιά, ο προσανατολισμός και η κλίση των ηλιακών συλλεκτών είναι οι κύριοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την αξιολόγηση του επιπέδου της ηλιοφάνειας και επομένως ο αντίκτυπος αυτών των συνθηκών στη φωτοβολταϊκή παραγωγή. Φυσικά, τα ηλιακά πάνελ εγκατεστημένα σε μια οροφή που είναι εκτεθειμένη προς τα νότια και χωρίς κανένα στοιχείο ικανό να δημιουργήσει μια περιοχή σκιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εμφανίσει καλύτερη απόδοση από τους ηλιακούς συλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι σε μια οροφή που εκτεθειμένη δυτική και σκιασμένη από μεγάλα δέντρα για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αρχική επένδυση

Για πολλούς γαλλικούς και γαλλικούς, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ για να μεταβεί σε ένα σύστημα αυτο -κατανάλωσης απαιτεί μια αρκετά δαπανηρή επένδυση εκκίνησης. Ήταν αλήθεια πριν από περίπου δέκα χρόνια όταν γεννήθηκαν οι πρώτες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον με μια δραστική πτώση των τιμών. Κατά μέσο όρο, το κόστος μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης είναι περίπου 2022*:

 • Του € 9.000 έως € 13.000 για μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση με ισχύ 3 kWC
 • Του 15.000 έως 19.000 € για μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση με ισχύ 6 kWC
 • Του € 20.000 έως 25.000 € για μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση με ισχύ 9 kWC
 • Περισσότερο από 26.500 € Για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 36 kWC.

Όλες αυτές οι τιμές αφορούν μια εγκατάσταση με το κλειδί στο χέρι με τον επαγγελματία των διοικητικών διαδικασιών, της εγκατάστασης, της σύνδεσης και της λειτουργίας.

Εάν είστε εγχειρίδιο και γνωρίζετε καλά τα ηλεκτρικά κυκλώματα, μπορείτε να μπείτε στην εγκατάσταση ενός ηλιακό κιτ, πολύ φθηνότερο στην αγορά. Προσέξτε όμως: αυτό δεν σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από την κρατική βοήθεια.

Λειτουργικές δαπάνες

Όταν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του σπιτιού σας (ή στον κήπο σας), πρέπει να προσθέσετε στην αρχική επένδυση το λειτουργικό κόστος της φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασης. Αυτά συνοψίζονται συχνότερα:

 • συντήρηση των ηλιακών σας συλλεκτών
 • Κατά την αντικατάσταση του μετατροπέα, ένα μέρος που πιθανόν να εμφανίσει μια δυσλειτουργία μετά από δέκα χρόνια και το οποίο επομένως θα είναι απαραίτητο για να αντικατασταθεί.
 • Πληρωμή του Τούρπι. Είναι περίπου Δημόσια δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Όλα τα συγκεκριμένα που πωλούν την παραγωγή του πλεονάσματος ή που βρίσκεται σε συνολική μεταπώληση με την EDF πρέπει να το πληρώσει. Μετρήστε περίπου 25 έως 40 € ετησίως.

Οικονομική βοήθεια για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών

Σε ένα μεγάλο πλαίσιο κινήτρων για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το γαλλικό κράτος συνοδεύει τα νοικοκυριά που επιθυμούν να ξεκινήσουν έργα φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Σήμερα υπάρχουν διάφορες συσκευές που μπορούν να σας επιτρέψουν να μειώσετε το κόστος των ηλιακών σας συλλεκτών.

Την υποχρέωση αγοράς

Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης μπορεί να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες του στο δίκτυο. Για το Πώληση αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας, Οι τιμές καθορίζονται από το κράτος και σας επιτρέπουν να αντιληφθείτε, για παράδειγμα, περίπου 10 σεντς ευρώ/kWh για την πώληση πλεονασματικής παραγωγής για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 3 kWC*.

Το ασφάλιστρο για την αυτο -κατανάλωση

Οποιαδήποτε εγκατάσταση που προορίζεται για αυτο -κατανόηση της ηλεκτρικής ενέργειας είναι επιλέξιμη, υπό συνθήκες, σε α κρατικό μπόνους. Ενημερώστε κάθε τρίμηνο, αυτό το μπόνους εξαρτάται κυρίως από τη δύναμη της εγκατάστασης και την επιλογή μεταπώλησης του πλεονάσματος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Εξομολογείται τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας, εμφανίζει ένα ποσό* του:

 • € 380/kWC για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος μικρότερη ή ίση με 3 kWC
 • € 280/kW για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος μεταξύ 3 kWC και 9 kWC
 • 160 €/kWC για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος μεταξύ 9 kWC και 36 kWC
 • 80 €/KWC για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος μεταξύ 36 kWC και 100 kWC.

Το μειωμένο ποσοστό ΦΠΑ

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων αποτελεί μέρος του έργου που είναι επιλέξιμο για ένα Ο ρυθμός ΦΠΑ μειώθηκε στο 10 % (αντί του 20 %).

Βοήθεια από τις τοπικές κοινότητες

Relais του γαλλικού κράτους, πολλές τοπικές αρχές προσφέρουν χρηματοπιστωτικά συστήματα για να υποστηρίξουν τα νοικοκυριά στις οικολογικές τους επενδύσεις. Πριν φτάσετε στην εγκατάσταση των ηλιακών σας συλλεκτών, θυμηθείτε να ρωτήσετε με το δημαρχείο σας, το γενικό ή περιφερειακό σας συμβούλιο για να γνωρίσετε οικονομική βοήθεια που μπορεί να σας χορηγηθεί.

Κερδοτικότητα ηλιακών συλλεκτών: αυτο -κατανάλωση ή μεταπώληση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ?

Είναι πλέον δυνατό να δημιουργηθεί μια εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών με δύο τρόπους: μέσω της αυτοκαταστροφής και/ή μέσω της μεταπώλησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κερδοφορία των ηλιακών συλλεκτών στην αυτο -κατανάλωση με μεταπώληση του πλεονάσματος

Η αυτο -κατανάλωση είναι ένας τρόπος λειτουργίας της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης που συνίσταται στην άμεση κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τους ηλιακούς σας συλλέκτες. Με άλλα λόγια, όταν εγκαθιστάτε ηλιακά πάνελ στην οροφή του σπιτιού σας, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο μειώνεται απότομα. Στη συνέχεια γίνετε πιο ανεξάρτητοι. Ο μειωμένος λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας, στη συνέχεια, εξοικονομείτε σημαντικές αποταμιεύσεις στον ετήσιο λογαριασμό ενέργειας σας.

Η κερδοφορία των ηλιακών συλλεκτών μέσω της συνολικής μεταπώλησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ως ιδιοκτήτης των ηλιακών συλλεκτών, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να κάνετε ένεση Όλη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρικής διανομής. Στη συνέχεια, κάνετε χωρίς τα πλεονεκτήματα της αυτο -κατανάλωσης για να επικεντρωθείτε σε μια συνολική διαδικασία πωλήσεων, προκειμένου να αντλήσετε από τη φωτοβολταϊκή σας εγκατάσταση ένα πρόσθετο εισόδημα.

Υπολογίστε την κερδοφορία των ηλιακών συλλεκτών

Ο υπολογισμός της κερδοφορίας των ηλιακών συλλεκτών συνεπάγεται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους (τύπος εγκατάστασης, ισχύος, χαρακτηριστικά του σπιτιού, επίπεδο ηλεκτρικής κατανάλωσης του σπιτιού κ.λπ.), αλλά και άλλους παράγοντες όπως την αύξηση ή την πτώση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. ΕΝΑ εξατομικευμένη μελέτη Συνεπώς, συνιστάται πολύ συχνά για την καλύτερη εκτίμηση της κερδοφορίας μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Κατά μέσο όρο, εκτιμάται ότι μια εγκατάσταση σε ηλιακούς συλλέκτες είναι κερδοφόρα σε δεκαπέντε χρόνια.

Είδος παράδειγμα υπολογισμού κερδοφορίας

Προκειμένου να κατανοήσουμε πλήρως τον υπολογισμό του χρόνου που χρειάζεται για να γίνει η φωτοβολταϊκή σας εγκατάσταση κερδοφόρα, ας πάρουμε μια συγκεκριμένη θήκη. Είναι ένα ζωντανό ζευγάρι κοντά στο Grenoble (περιοχή Rhône-Alpes), που ζει σε σπίτι 65 m2. Η οροφή είναι κεκλιμένη στους 37 °, προσανατολισμένη νότια και δεν έχει σκιά. Επέλεξαν τον εαυτό του με μεταπώληση του πλεονάσματος.

Αποφασίζουν να εγκαταστήσουν 15 400 πάνελ WC για ένα σύνολο 6 kWC. Το κόστος εγκατάστασης 15.000 €. Επωφεληθούν από την ενίσχυση από την κατάσταση του 280 €/kwc, συνολικός 1680 €. Αυτό καταβάλλεται σε 5 χρόνια. Το συνολικό κόστος της εγκατάστασης είναι επομένως 15.000 – 1680 = 13.320 €.

Σε αυτήν την περιοχή της Γαλλίας, εκτιμάται ότι η ετήσια παραγωγή σε τέτοιες συνθήκες είναι περίπου 1200 kWh ανά kwc εγκατεστημένο. Αυτό το ζευγάρι παράγει λοιπόν 7200 kWh/έτος. Η κατανάλωσή τους είναι 2000 kWh/έτος.

Αν έπρεπε να αγοράσουν την ηλεκτρική τους ενέργεια, θα είχαν δαπανήσει € 0,1605/kWh και επομένως θα είχαν καταβάλει τιμολόγιο 0,1605 x 2000 = 321 €.

Από την άλλη πλευρά, μπορούν να πουλήσουν 5.200 kWh από την EDF OA για € 0.10/kWh. Συνεπώς, κερδίζουν 0,10 x 5200 = 520 €.

Κάθε χρόνο, κάνουν επομένως μια σωρευτική εξοικονόμηση και κέρδος 841 €.

Για να καταστήσουν την εγκατάστασή τους κερδοφόρα, χρειάζονται 13.320/841 = λίγο λιγότερο 16 χρονων. Το ζευγάρι μπορεί να ελπίζει να εκτελέσει την εγκατάστασή του για άλλα τουλάχιστον 15 χρόνια από τότε που η διάρκεια ζωής των ηλιακών συλλεκτών είναι 30 έως 40 χρόνια. Μπορούν επομένως να ελπίζουν να κερδίσουν σχεδόν € 13.000 επιπλέον.

Πρέπει ακόμα να πληρούν τις προϋποθέσεις αυτόν τον υπολογισμό με τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Σίγουρα θα είναι απαραίτητο Αλλάξτε τον μετατροπέα Κάθε 10 χρόνια. Τα μικροκύματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, περίπου 20 χρόνια.
 • Εκεί Η φωτοβολταϊκή παραγωγή πέφτει ελαφρώς από έτος σε έτος.
 • Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται κάθε χρόνο, οι αποταμιεύσεις που έγιναν με την αγορά με το δίκτυο είναι επομένως όλο και πιο μεγάλες.
 • Θα έπρεπε πληρώστε για ορισμένους φόρους, Όπως το Turpe για παράδειγμα.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών είναι κερδοφόρα Μεταξύ 12 και 18 ετών κατά μέσο όρο. Ωστόσο, η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας που υποσχέθηκε από την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών δεν πρέπει να είναι το μόνο επιχείρημα υπέρ των φωτοβολταϊκών. Το 2022, η χρήση ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι σας είναι επίσης ένας τρόπος να συμμετάσχετε στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και να είναι Ενεργειακός ηθοποιός. Αυτό σας επιτρέπει να ευνοείτε έναν φυσικό πόρο (τον ήλιο) ως την κύρια πηγή ενέργειας.

Κερδοτικότητα ενός ηλιακού πίνακα: Υπολογίστε την απόσβεση σας

Υπολογίστε την κερδοφορία του

Το ερώτημα του κερδοφορία ηλιακών συλλεκτών είναι συχνά στο επίκεντρο των ανησυχιών ενός ατόμου όταν σχεδιάζει να στραφεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Λόγω των πολλαπλών και μερικές φορές αντιφατικών πληροφοριών που κυκλοφορούν στον ιστό, ορισμένοι ιδιοκτήτες μπορεί πράγματι να αμφισβητήσουν το οικονομικό συμφέρον ενός Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, Και ακόμη και να φοβηθώ μια κακή επένδυση.

Πώς να καθορίσετε την ακριβή κερδοφορία ενός ηλιακού πίνακα το 2023 ? Το Hellio σας προσφέρει ένα πλήρες πανόραμα και σας βοηθά να κατανοήσετε τα πάντα, χάρη σε μια μέθοδο υπολογισμού απόσβεσης προσβάσιμη σε όλους.

Προσομοιώστε το έργο σας ηλιακού πίνακα !

 • Κερδοφορία, βασικός παράγοντας λήψης αποφάσεων
 • Όλο το κόστος ενός ηλιακού πίνακα
 • Όλα τα κέρδη σε ένα ηλιακό πάνελ
 • Υπολογισμός της απόδοσης και απόσβεσης

Infographic-seventiel-meeting-hellio-ρετιβιίλι-πολυπλοία

Υπολογίστε την κερδοφορία μιας εγκατάστασης: Τι κόστος και τι και κέρδος ?

Ένα από τα κύρια κίνητρα για την αγορά ηλιακών συλλεκτών είναι η εξοικονόμηση ενέργειας (καθώς και η επιθυμία να αποκτήσουν ανεξαρτησία από το εθνικό δίκτυο, ενώ επιλέγουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Επομένως, η μελέτη της κερδοφορίας είναι απαραίτητη στα μάτια των δυνητικών αγοραστών, περισσότερο από την αισθητική πτυχή ή τον κατασκευαστή.

Το ζήτημα της κερδοφορίας είναι απλό: μετά από πόσα χρόνια θα καλύψει η αποταμίευση και θα υπερβεί την αρχική επένδυση ? Για να γίνει αυτό, είναι “αρκετό” για να γνωρίζετε δύο πράγματα: τι πληρώνετε κατά τη διάρκεια της αγοράς και αυτό που κερδίζετε κάθε χρόνο.

Ο Αναλογία κόστους/οφέλους των ηλιακών συλλεκτών είναι σχετικά εύκολο να υπολογιστεί από τη μελέτη σκοπιμότητας και πολύ πλεονεκτικός στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Η απόδοση των φωτοβολταϊκών κυττάρων, καθώς και η ποσότητα της κυβερνητικής βοήθειας ή η εγγυημένη τιμή της εξαργύρωσης του EDF, είναι τόσα πολλά γνωστά και καθησυχαστικά κριτήρια για τον αγοραστή.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι πολλές παράμετροι δεν μπορούν να προβλεφθούν . Έτσι, η εκτιμώμενη κερδοφορία των ανάντη πάνελ θα διαφέρει αναγκαστικά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Παράδειγμα: Φανταστείτε ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας βυθίζονται αφού έχετε εγκαταστήσει τον ηλιακό σας εξοπλισμό. Έτσι θα υπήρχε πολύ λιγότερο ενδιαφέρον για την παραγωγή “ελεύθερης” οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι αποταμιεύσεις σε σύγκριση με τις τιμές των δικτύων θα ήταν μικρότερες. Να είστε σίγουροι: Οι τιμές τείνουν να αυξάνονται ή ακόμα και να εκραγούν !

Ακόμα κι αν η εγκατάσταση των πλαισίων σας κάνει να κερδίσετε αυτονομία, δεν είστε ανεξάρτητοι από το δίκτυο. Η σύνδεση των πλαισίων είναι επιτακτική προκειμένου να επανατοποθετηθεί το πλεόνασμα της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ή εάν έχετε εγγραφεί σε προσφορά εικονικής μπαταρίας.

Ποιο είναι το κόστος που δημιουργείται από έναν ηλιακό πάνελ ?

Εκεί κερδοφορία μιας επένδυσης, με πολύ κλασικό τρόπο, καθορίζεται συγκρίνοντας το κόστος κόστους και τα αναμενόμενα οφέλη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν εξετάζοντας τα διαφορετικά Κόστος ηλιακού πίνακα, συμπεριλαμβανομένης της τιμής αγοράς του εξοπλισμού, της εγκατάστασης και της συντήρησης !

Το κόστος αγοράς ηλιακών συλλεκτών

Το κόστος αγοράς της εγκατάστασής σας θα εξαρτηθεί κυρίως:

 • Της παγκόσμιας εξουσίας της, εκφράζεται στο Κελιατέν-Ελάτο (KWC), και επομένως ο συνολικός αριθμός των πλαισίων για εγκατάσταση
 • Απο Οι τιμές χρεώνονται από τον κατασκευαστή που επιλέχθηκε
 • Του τύπου ηλιακών συλλεκτών (Πολυκρυτταρικοί ή μονοκρυσταλλικοίΟυσία.

Τα αποσπάσματα των εγκαταστάσεων περιλαμβάνουν, γενικά, τόσο την προσφορά του εξοπλισμού όσο και την κατασκευή του ιστότοπου. Επομένως, θα βρείτε κάτω από το Μέση τιμή για ηλιακούς συλλέκτες Το 2023, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης (πηγή: Hello Watt):

 • 8.000 έως 11.000 € για εγκατάσταση 3 kWC
 • 11.000 έως 16.000 € για εγκατάσταση 6 kWC
 • 17.000 έως 23.000 € Για εγκατάσταση 9 kWC.

Αυτές οι τιμές σχετίζονται με την εγκατάσταση SO -Called “Over -Dimensions”. Δηλαδή ότι τα πάνελ είναι εγκατεστημένα πάνω από την οροφή, χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα. Αντίθετα, η στάση “στην ενσωμάτωση” συνίσταται στην αφαίρεση μέρους των πλακιδίων ή των πλακών για την ενσωμάτωση του εξοπλισμού.

Υπολογίστε εύκολα την κερδοφορία του έργου σας με το Helio

Ένα κόστος μειώθηκε από το ασφάλιστρο για αυτο -κατανάλωση

Εάν επιλέξετεΑυτοαποκαλούμενη ηλιακή ενέργεια, Δηλαδή, καταναλώνουν τη δική σας ηλεκτρική ενέργεια και μεταπωλήστε το πλεόνασμα, το κόστος αγοράς θα μειωθεί από “Bonus Self -Consumption”. Ο τελευταίος, που καταβάλλεται σε μια φορά από το κράτος (εναντίον πέντε προσόδων στο παρελθόν), αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2023:

Όχι, η ηλιακή ενέργεια δεν είναι πολύ ακριβή. Τουλάχιστον δεν είναι πλέον ! Οι προκαταρκτικές ιδέες σχετικά με το απαγορευτικό κόστος των φωτοβολταϊκών πάνελ συχνά κληρονομούνται από μια εποχή που η τεχνολογία, πράγματι, ήταν ακόμα δαπανηρή και stammering. Οι συνεχείς καινοτομίες οδήγησαν στη συνέχεια σε δραστική πτώση των τιμών: – 80 % σε μόλις δέκα χρόνια ! Ως εκ τούτου, έχει γίνει πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα κερδοφόρο έργο για το σπίτι σας.

 • Έχω 500 €/kwc για πάνελ με ισχύ μικρότερη ή ίση με 3 kWC
 • Έχω 370 €/kwc Για τα πάνελ με ισχύ μεγαλύτερη από 3 kWC και μικρότερη ή ίση με 9 kWC
 • Έχω 210 €/kwc Για τα πάνελ με ισχύ μεγαλύτερη από 9 kWC και μικρότερη ή ίση με 36 kWC
 • Έχω 110 €/kwc Για τα πάνελ μιας ισχύος μεγαλύτερη από 36 kWC και λιγότερο από ή ίσα με 100 kWC
 • Έχω 0 € Για πάνελ ισχύος μεγαλύτερη από 100 kWC.

Για παράδειγμα, μια εγκατάσταση με ισχύ 3 kWC χρεώνεται € 9.000 θα σας δώσει ένα μπόνους € 1.500 (500 × 3). Το πραγματικό κόστος αγοράς του είναι επομένως μόνο 7.500 €.

Βλέπουμε εδώ ότι παρά τις ορισμένες ληφθείσες ιδέες και τις ανέντιμες προσφορές, οι δωρεάν ηλιακοί συλλέκτες είναι χιμαιροί. Τα εξαρτώμενα υπολείμματα είναι αναπόφευκτα, ακόμη και συνδυάζοντας αρκετές χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν 1 πίνακες ευρώ ! Επικοινωνήστε με τον Hellio για να αποφύγετε τις προσπάθειες σε απάτες ηλιακών συλλεκτών.

Το κόστος εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών

Το κόστος εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών περιλαμβάνεται ήδη στις ενδεικτικές τιμές που αναφέρονται παραπάνω. Αυτά τα έξοδα εργασίας αυξάνονται γενικά Περίπου το 20 % του συνολικού κόστους του έργου (πηγή: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Για να χρησιμοποιήσετε το προηγούμενο παράδειγμα ενός Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 9 KWC και ένα κόστος € 19.000, μπορείτε επομένως να θεωρήσετε ότι το κόστος εγκατάστασης αυξάνεται σε 3.800 €.

Υπενθύμιση, η εκτίμηση του επαγγελματία καθορίζει αναγκαστικά τη διάκριση μεταξύ του κόστους αγοράς ενός φωτοβολταϊκού ηλιακού πίνακα, του σχετικού εξοπλισμού (αντιστροφέας, σταθεροποιήσεις …) και αυτό της εγκατάστασης. Είναι επομένως πιο εύκολο για εσάς να συγκρίνετε τις τιμές από έναν εγκαταστάτη σε άλλο.

Την τιμή μιας πιθανής μπαταρίας

Προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό αυτοκαταστροφής, είναι δυνατόν να αγοράσετε μια μπαταρία, είτε φυσική είτε εικονική. Η τιμή αυτών των συστημάτων ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ αποθήκευσης ή τον τύπο της συνδρομής.

Το κόστος διατήρησης των ηλιακών συλλεκτών

Καλά νέα: τοΣυντήρηση ηλιακών συλλεκτών και τα δικά τους συντήρηση αντιπροσωπεύουν το μικρότερο μέρος του κόστους που πρέπει να επιβληθεί για τον ιδιοκτήτη μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει μόνο να εξασφαλίσει ελάχιστα έξοδα μετά την αγορά και την εγκατάσταση της συσκευής.

Συνοπτικά, θα πρέπει να ενσωματωθείτε στον προϋπολογισμό σας:

 • Η τιμή για τη χρήση του δημόσιου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας (Turpe), που είναι ένας ετήσιος φόρος του οποίου το πλεόνασμα είναι επί του παρόντος περίπου 10 € Εάν έχετε επιλέξει την αυτο -κατανάλωση, και περίπου 42 € Εάν προτιμάτε τη συνολική μεταπώληση της ηλιακής σας ηλεκτρικής ενέργειας
 • ΕΝΑ Βασικός καθαρισμός των ηλιακών συλλεκτών Μία φορά το χρόνο, το οποίο μπορείτε να αναθέσετε σε μια εξειδικευμένη εταιρεία ή να κάνετε τον εαυτό σας για να εξοικονομήσετε χρήματα
 • Ο Αντικατάσταση του ηλιακού μετατροπέα μετά από μια συγκεκριμένη ώρα. Αυτός ο τύπος συσκευής κοστίζει μεταξύ 1.000 και 2.000 €, αλλά είναι εγγυημένη 25 χρόνια το καθένα και το εργατικό δυναμικό με το Helio. Με άλλα λόγια, η αντικατάσταση είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε περίπτωση προβλήματος. Υπενθύμιση, ο μετατροπέας ή ο μικρο-φανός μετατρέπει το άμεσο ρεύμα σε εναλλασσόμενο ρεύμα. Ένα ουσιαστικό βήμα για τη λειτουργία ηλεκτρικής ενέργειας στο εγχώριο δίκτυο.

Εξοικονομήστε ενέργεια: Δημιουργήστε το δικό σας πράσινο ηλεκτρικό ρεύμα

Ποια είναι τα οφέλη που δημιουργούνται από έναν ηλιακό πάνελ ?

Θα κάνετε τους ηλιακούς σας συλλέκτες κερδοφόρες με δύο διαφορετικούς και συμπληρωματικούς τρόπους:

 • Καταναλώνοντας τη δική σας ηλιακή ενέργεια – Δωρεάν – και επομένως εξοικονομώντας την αγορά αυτής της ενέργειας από τον προμηθευτή σας
 • Με τη μεταπώληση του πλεονασματικού ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της υποχρέωσης αγοράς στην εγγυημένη τιμή του EDF.

Οι εταίροι τεχνίτες του δικτύου Hellio είναι στη διάθεσή σας για να μελετήσουν και να εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ σας έτσι ώστε να βελτιστοποιήσετε την κερδοφορία τους. Τα πάνελ μάρκας Dualsun διακρίνονται ιδίως με τη βέλτιστη απόδοση 20 % και με υψηλή ισχύ 375 WC. Αυτές οι πολύ πλεονεκτικές τεχνικές προδιαγραφές θα σας εξοικονομήσουν έως και 70 % στον λογαριασμό σας στον ηλεκτρικό ρεύμα.

Εξοικονόμηση στον λογαριασμό ενέργειας

Ποιο ποσό θα εξοικονομήσετε κάθε χρόνο στον λογαριασμό σας ηλεκτρικού ρεύματος καταναλώνοντας Δωρεάν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των φωτοβολταϊκών σας πάνελ ? Όλα εξαρτώνται από το δικό σας ποσοστό αυτο -συνωμοσίας , δηλαδή το ποσοστό της παραγόμενης ενέργειας που θα μπορείτε να καταναλώσετε.

Πράγματι, ένα νοικοκυριό δεν μπορεί ποτέ να καταναλώνει όλη την ηλιακή ενέργεια του, η κορυφή της παραγωγής που συνήθως φτάνει στη μέση της ημέρας, όταν οι ανάγκες είναι χαμηλότερες. Είναι πιο ρεαλιστικό να στοχεύσετε το 30 % στις περισσότερες περιπτώσεις σύμφωνα με το Dualsun. Ωστόσο, στο Νότο, στην πιο ηλιόλουστη περιοχή, ο ρυθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί σημαντικά

Για παράδειγμα, μια εγκατάσταση 9 kWC που παράγει 10.000 kWh ετησίως, και ένα ποσοστό αυτο -κατανάλωσης 30 %. Αυτά τα 3.000 kWh ηλιακής ενέργειας που καταναλώνονται από τους κατοίκους της διαμονής δεν θα χρεώνονται από τον προμηθευτή ενέργειας. Γνωρίζοντας ότι η τιμή της κιλοβάτ-ώρα για την τιμή του μπλε EDF είναι 0,2062 € την 1η Φεβρουαρίου 2023, αυτό ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 618,6 € €.

Με το ξέσπασμα των τιμών ενέργειας (ρυθμιζόμενες τιμές πωλήσεων), η επένδυση στην κατανάλωση της δικής σας φωτοβολταϊκής ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει όλο και περισσότερα πλεονεκτήματα τα επόμενα χρόνια !

Εισόδημα που παράγεται από την πώληση πλεονασματικού ηλεκτρικού ρεύματος

Για τη βέλτιστη κερδοφορία αυτο -κατανάλωσης, επιλέξτε πάντα μια ισχύ εγκατάστασης σύμφωνα με τις ανάγκες σας και βελτιστοποιήστε το ποσοστό αυτο -κατανάλωσης προσαρμόζοντας τις συνήθειες σας.

ΜΕΓΑΛΟ’Υποχρέωση αγοράς EDF, ή EDF OA, είναι μια σύμβαση που σας επιτρέπει να μεταπωλήσετε το πλεόνασμα ηλεκτρικής σας ενέργειας για 20 χρόνια με εγγυημένο επιτόκιο. Αυτή η τιμή επανεκτιμάται κάθε τρίμηνο. Το 2023, ανεβαίνει σε:

 • € 0,1313 ανά kWh για ηλιακή εγκατάσταση ισχύος μικρότερη ή ίση με 3 kWC
 • € 0,1313 ανά kWh για ηλιακή εγκατάσταση ισχύος μεγαλύτερη από 3 kWC και μικρότερη ή ίση με 9 kWC
 • € 0.0788 ανά kWh για εγκαταστάσεις ισχύος μεγαλύτερη από 9 kWC και μικρότερη ή ίση με 36 kWC
 • € 0.0788 ανά kWh Για εγκαταστάσεις ισχύος μεγαλύτερη από 36 kWC και μικρότερη ή ίση με 100 kWC.

Για να χρησιμοποιήσει το προηγούμενο παράδειγμα, το σπίτι δεν καταναλώνει το 70 % της ηλιακής του ενέργειας ή 7.000 kWh και επομένως θα το μεταπωλήσει στην EDF στην εγγυημένη τιμή των € 0,1313 ανά kWh. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ετήσιο εισόδημα του 919 €.

Ζητήστε την ηλιακή μελέτη 100 % δωρεάν και μη εμπλοκής

Υπολογισμός της ετήσιας απόδοσης και η κερδοφορία μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης

Έχετε τώρα όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να προσδιορίσετε με σχετική ακρίβεια το Ετήσια απόδοση των ηλιακών σας συλλεκτών. Εδώ είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που βασίζεται σε μια πραγματική τοποθεσία που πραγματοποιείται στο Pyrénées-Orientales, με τον Helio και την εταιρεία συνεργασίας CCS Dura .

Το αρχικό κόστος κόστους

Ή μια εγκατάσταση 3 kWC που αποτελείται από 8 πάνελ (15 m 2 οροφή), τιμολογείται € 8.990. Το πραγματικό κόστος μετά την έκπτωση του ασφαλίστρου για αυτο -κατανάλωση – € 1.500 – είναι 7.490 €.

Σημείωση: Το παράδειγμα λαμβάνει υπόψη ένα ασφάλιστρο επένδυσης ύψους € 500/kwc, που ισχύει το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Τα οφέλη που αναμένονται κάθε χρόνο

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδανικές συνθήκες ηλιοφάνειας σε αυτό το τμήμα της νότιας Γαλλίας, την κλίση της οροφής, την έκθεση του σπιτιού και τον τύπο του πίνακα, η αναμενόμενη παραγωγή της εγκατάστασης είναι 4.365 kWh ετησίως . Λαμβάνοντας υπόψη την ετήσια κατανάλωση του σπιτιού και την εξαιρετική κατάσταση στέγασης, επιπλέον, το ποσοστό αυτο -συνωμοσίας ανέρχεται σε σχεδόν 80 %.

 • Καταναλώνοντας χιλιάδες kWh ελεύθερης ηλιακής ενέργειας κάθε χρόνο, ο ιδιοκτήτης αποβάλλει την αγορά της ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας ισοδύναμου από τον προμηθευτή του, είτε εκτιμώμενη εξοικονόμηση 3.465 kWh, είτε 641 € ετησίως Με σύμβαση περίπου 0,1850 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του φόρου ανά kWh.
 • Με την πώληση του πλεονάσματος κάθε χρόνο, θα δημιουργήσει επίσης ετήσιο εισόδημα 900 kWh x 0.10 € = 90 €.
 • Εκτός από την αφαίρεση της πληρωμής του Turpe, περίπου 10 ευρώ ετησίως επιπλέον σε σύγκριση με μια συμβατική σύμβαση καταναλωτών.

Αυτό είναι επομένως ένα συνολικό ετήσιο κέρδος 641 + 90 – 10 = € 721 .

Η κερδοφορία των ηλιακών συλλεκτών

Με αρχική δαπάνη που εκτιμάται σε € 7.850 και ένα ετήσιο κέρδος εκτιμάται στα € 721 (τα οποία μπορεί να ποικίλουν ελαφρώς), απλά κάντε μια διαίρεση για να βρείτε 7.850 ÷ 721 = 10.89. Με άλλα λόγια, η εγκατάσταση θα αποσβένεται πλήρως μετά από 10 έως 11 χρόνια .

Ή ποσοστό του Ετήσια κερδοφορία σχεδόν 10 % !

Το Hallio σχήμα: 80 %

Αυτή είναι η ελάχιστη εγγύηση απόδοσης που προσφέρονται σήμερα από τους κατασκευαστές για τους ηλιακούς συλλέκτες τους μετά από 25 χρόνια ζωής. Με άλλα λόγια, έχετε την εγγύηση μιας παράστασης τουλάχιστον ίσο με το 80 % της αρχικής απόδοσης του ηλιακού πίνακα σε αυτή την προθεσμία. Εάν τα πάνελ σας αποσβένονται μετά από δέκα χρόνια, θα έχετε επομένως πολύ χρόνο για να το εκμεταλλευτείτε με καθαρό όφελος !

Ποια είναι η μέση κερδοφορία ενός ηλιακού πάνελ ?

Πολλοί παράγοντες έρχονται στο παιχνίδι για να υπολογίσουν την κερδοφορία των φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών. Η απόδοση δεν θα είναι η ίδια ανάλογα με την περιοχή, τη δύναμη των πάνελ ή τον τύπο πυρίτιο. Δύσκολο λοιπόν να δώσετε παγκόσμια στατιστικά στοιχεία: το καλύτερο είναι να προσομοιώσετε το ηλεκτρονικό σας ηλιακό έργο ! Στις καλύτερες περιπτώσεις και περιορίζοντας τις δαπάνες χάρη στο ασφάλιστρο στην αυτο -κατανάλωση, θα χρειαστείτε λιγότερο από 10 χρόνια για να αποσβέσετε την εγκατάσταση.

Το εικονικό σύστημα αποθήκευσης αντιπροσωπεύει μια λύση για το μέλλον για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της επένδυσης: όλη η ενέργεια που παράγεται και δεν καταναλώνεται κατά τη στιγμή που η T συμπληρώνει ένα εικονικό αποθεματικό. Ο καθαρισμός μπορεί στη συνέχεια να αντλήσει από αυτό το αποθεματικό μόλις τα πάνελ παράγουν λιγότερο από την κατανάλωσή του (ιδιαίτερα τη νύχτα). Με άλλα λόγια, αυτή η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται “δωρεάν” αντί να αγοράζεται στην τιμή του προμηθευτή.

Συμπέρασμα : Η κερδοφορία των ηλιακών συλλεκτών γνώρισε σημαντική βελτίωση τις τελευταίες δεκαετίες. Επωφεληθείτε τώρα και από τους δύο εξοπλισμούς, η τιμή του οποίου έχει μειωθεί, από την πλεονεκτική βοήθεια της κυβέρνησης και από εγγυήσεις για το μπόνους για την αγορά ομάδων καθώς και την τιμή της μεταπώλησης της ενέργειας σε πλεονάσματα.

Επιπλέον, ορισμένες εγκαταστάσεις μπορούν να διαρκέσουν περισσότερα από 30 χρόνια ! Τι πρέπει να εξετάσουμε το μέλλον σε κάθε ηρεμία. Πριν ξεκινήσετε το φωτοβολταϊκό σας έργο, κάντε μια προσομοίωση πάνελ και προβλέψτε τις διάφορες δηλώσεις που πρέπει να γίνουν.

Τα τρία βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε:

 1. Η κερδοφορία μιας ηλιακής εγκατάστασης λαμβάνεται στο Συγκρίνοντας το κόστος και το εισόδημά του ότι θα δημιουργήσει?
 2. Μπορείς καταναλώνουν την παραγωγή ενέργειας Εσείς οι ίδιοι για μέγιστη κερδοφορία και μεταπωλήστε το πλεόνασμα στο EDF
 3. Μπορεί να είναι σήμερα μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση απορροφάται εξ ολοκλήρου σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Χαμηλώστε τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με το φωτοβολταϊκό