Δοκιμή Google Pixel 6A: Μια ισορροπημένη, ευπροσάρμοστη και ευχάριστη μέση τιμή σε καθημερινή βάση, δοκιμή Google Pixel 6A: The Mid -Range All In Balance -Digital

Δοκιμή Google Pixel 6A: Η μέση -range ενώ ισορροπήθηκε

Contents

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το Pixel 6A είναι πολύ ικανοποιητικός με πολύ καλή κατάδυση και συγκεκριμένο δυναμισμό. Τα χρώματα είναι αρκετά καλά σεβαστά. Για νυχτερινές λήψεις, Το σύνολο είναι επίσης πειστικό Ακόμη και αν το επίπεδο λεπτομέρειας είναι χαμηλότερο από το Pixel 6 και το Pixel 6 Pro. Η ενότητα Grand-Gangle προσφέρει επίσης Λεπτομερείς εικόνες με πολύ χαμηλή παραμόρφωση στα άκρα της φωτογραφίας.

Δοκιμή Google Pixel 6A: Μια ισορροπημένη, ευπροσάρμοστη και ευχάριστη μέση τιμή σε καθημερινή βάση

Μετά την απελευθέρωση στο τέλος του περασμένου έτους των μοντέλων Pixel 6 και Pixel 6 Pro, η Google παρουσίασε πρόσφατα το Pixel 6A το οποίο προσφέρει αρκετούς συμβιβασμούς ιδιαίτερα όσον αφορά τους αισθητήρες φωτογραφιών καθώς και στην μπαταρία του με πιο μέτριες ικανότητες σε ένα More More συμπαγής μορφή και επομένως μια τέτοια μικρότερη οθόνη. Διατίθεται σε € 459, παρ ‘όλα αυτά έχει το τσιπ Google Tensor και θέλαμε να δούμε τι ήταν πραγματικά ικανό κατά τη διάρκεια μιας πλήρους δοκιμής.

Δοκιμή Google Pixel 6A

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του Google Pixel 6A:

 • 6,1 ιντσών οθόνη AMOLED, 1080×2400 60 Hz Pixels
 • Chipset Google Tensor
 • 6 GB μνήμης RAM
 • 128 GB μη εκτεταμένης εσωτερικής αποθήκευσης
 • Διπλός αισθητήρας φωτογραφιών 12.2+12 megapixel
 • 8 megapixel μπροστινό αισθητήρα
 • Αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη
 • Μπαταρία 4400 MAH Φορτία Συμβατό 18 Watts
 • Λειτουργικό σύστημα: Android 12

Σχεδιασμός Google Pixel 6A

Ο σχεδιασμός του smartphone Google Pixel 6A εμπνέεται απευθείας από τα άλλα μοντέλα αυτής της σειράς, η οποία είναι εντελώς λογική. Συνεπώς, αναλαμβάνει τις γραμμές των πρεσβυτέρων του μάλλον στρογγυλεμένες μορφές σε προφίλ. Η πλάτη του χωρίζεται σε δύο μέρη που χωρίζονται από μια λωρίδα που καταλαμβάνει ολόκληρο το πλάτος της συσκευής και που περιέχει τους αισθητήρες φωτογραφιών.

Google Pixel 6A πίσω

Το τμήμα “μπάσο” είναι σε ένα συγκεκριμένο χρώμα, ενώ το “υψηλό” τμήμα, πάνω από τη ζώνη, βρίσκεται σε άλλη σκιά. Η μπάντα βγαίνει πολύ λιγότερο από ό, τι στο Pixel 6 και στο Pixel 6 Pro. Είναι εντελώς μαύρη. Μπορούμε να διακρίνουμε τους δύο αισθητήρες στα αριστερά ενώ το φλας LED είναι εγκατεστημένο στα δεξιά. Ο Η πλάτη είναι μάλλον λαμπερή, εντελώς ομαλή με ένα αφή. Ωστόσο, αφήνει πολλά δακτυλικά αποτυπώματα.

Πίσω λεπτομέρειες Google Pixel 6A

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το pixel 6a είναι πιο συμπαγής ότι το Pixel 6 και το Pixel 6 Pro δεδομένου ότι μετρά 152,2 mm ύψος και 71,8 mm πλάτος έναντι 158,6×74,8 mm για τα εικονοστοιχεία 6 και 163,9×75,9 mm για την έκδοση Pro. Είναι εξίσου ωραία με πάχος 8,9 mm στο επίπεδο του προφίλ του. Ο οποίος λέει ότι το μικρότερο πρότυπο περιλαμβάνει επίσης λιγότερο βάρος. Πράγματι, το Pixel 6A είναι 178 γραμμάρια έναντι 207 γραμμάρια για τα εικονοστοιχεία 6 και 210 γραμμάρια για το Pixel 6 Pro.

Το Pixel 6A ανταγωνίζεται με διάφορα μοντέλα, όπως το τηλέφωνο Nothing (1), το Samsung Galaxy A53 5G, το Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5g, το Motorola Edge 30, το Oppo Find X5 Lite, το OnePlus North 2T 5G και το Sony Xperia 10 IV, για παράδειγμα. Στο επίπεδο του προτύπου, κάνει σχεδόν ίσο παιχνίδι με το Sony Xperia 10 IV (λίγο πιο ωραία), αλλά είναι τελικά πιο συμπαγές από όλους τους άλλους. Μόνο η Motorola Edge 30 είναι ελαφρύτερη με μόνο 155 γραμμάρια στην κλίμακα.

Προφίλ Google Pixel 6A

Google Pixel 6A Côté Προφίλ

Επομένως, τα προφίλ του Pixel 6A είναι ιδιαίτερα στρογγυλά, ενώ πολλά μοντέλα έχουν επίπεδες άκρες όπως το Redmi Note 11 Pro+ 5G ή το τηλέφωνο Nithing (1), για παράδειγμα. Αυτό του επιτρέπει να προσφέρει Εξαιρετικός χειρισμός. Αν πάμε γύρω από τη συσκευή, παρατηρούμε την παρουσία κεραιών γύρω, έτσι ώστε το κινητό να μπορεί να συλλάβει τα δίκτυα ανεξάρτητα από τη θέση του. Το κουμπί αναμονής είναι εγκατεστημένο στο σωστό προφίλ, όπως το διπλό κουμπί για τη διαχείριση της έντασης, αλλά ενώ όλα τα κινητά προσφέρουν το κουμπί αναμονής κάτω από αυτό για τον ήχο, εδώ είναι το αντίστροφο. Είναι αρκετά ενοχλητικό στην αρχή, αλλά με βία το συνηθίζουμε. Το smartphone δεν είναι πολύ υψηλό, αλλά με αυτήν την οργάνωση, πρέπει να ειπωθεί ότι πρέπει να ανεβούμε στον αντίχειρα για να φτάσουμε στο κουμπί για να ενεργοποιήσουμε το κινητό. Ωστόσο, σημειώστε ότι Η οθόνη κλειδώματος ανάβει αμέσως μόλις πιάσει Και μπορούμε στη συνέχεια να βάλουμε τον αντίχειρά σας για να διαβάσετε το δακτυλικό αποτύπωμα, περιορίζοντας έτσι τις κλήσεις προς το κουμπί αναμονής. Στο επάνω προφίλ, υπάρχει ένα μικρόφωνο και το αριστερό προφίλ φιλοξενεί το συρτάρι κάρτας SIM. Μόνο ένα είναι αποδεκτό και δεν είναι δυνατόν να προσθέσετε μια κάρτα μνήμης. Είναι πάντα λίγο ντροπή που προσφέρεται το κινητό Μόνο μία έκδοση με 128 GB χώρου Εσωτερική αποθήκευση, όπως το άλλο Pixel 6 και Pixel 6 Pro. Στο χαμηλότερο προφίλ, υπάρχει ο σύνδεσμος USB-C και δύο ηχεία. Ο ήχος είναι στερεοφωνικός εδώ. Ακούγοντας, είναι εκπληκτικό γιατί τα αριστερά και τα δεξιά κανάλια δεν φαίνονται σωστά χωρισμένα. Πράγματι, αν ζητήσουμε μόνο τον ήχο από το αριστερό κανάλι, ακούμε στα αριστερά αλλά και λίγο στα δεξιά. Εάν ζητήσουμε έναν ήχο από το δεξιό κανάλι, παραμένει τοποθετημένο στα δεξιά. Ο Το επίπεδο θορύβου είναι σωστό και μάλλον ισορροπημένο Αλλά όμως στερείται ενός συγκεκριμένου δυναμισμού. Μπορεί να είναι αρκετό για ειδοποιήσεις, να παρακολουθήσετε μερικά βίντεο και ενδεχομένως μια σειρά, αλλά η καλύτερη ακρόαση είναι δυνατή με κράνος, μέσω προσαρμογέα USB-C σε Jack ή μέσω Bluetooth.

Υπάρχει ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι εγκατεστημένος στην οθόνη. Αυτό τοποθετείται 4 cm από το κάτω άκρο που είναι μια ιδανική τοποθεσία για να τοποθετήσετε φυσικά τον αντίχειρα. Δεν είναι όχι το πιο ευαίσθητο αλλά κάνει τη δουλειά Έχοντας αναρριχηθεί στο δρόμο σε οποιοδήποτε άλλο δάχτυλο από εκείνο του δοκιμαστή μας. Αρκετοί χρήστες φαίνεται να έχουν αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα σε αυτό το θέμα, ο αναγνώστης ανοίγει όλη την ώρα. Δεν έχουμε δει καμία ανησυχία σε αυτό το επίπεδο. Μια σημαντική ενημέρωση συστήματος πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου για να διορθωθεί διάφορα σφάλματα.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Pixel 6A είναι επίσης εξοπλισμένο με τα μοντέλα Pixel 6 και Pixel 6 Pro με Πρόσβαση σε 5G, Wi-Fi 6ο, Bluetooth και NFC. Όπως οι πρεσβύτεροι του, το Pixel 6A επωφελείται από μια πιστοποίηση στεγανοποίησης με γλυκό νερό και σκόνη, IP68 που του επιτρέπει να βυθιστεί εντελώς για αρκετά λεπτά χωρίς να υποφέρει από ζημιά. είναι Ένα αρκετά σπάνιο χαρακτηριστικό σε αυτό το εύρος τιμών. Μόνο το Samsung Galaxy A53 5G και η Sony Xperia 10 IV μπορούν να διεκδικήσουν το ίδιο επίπεδο προστασίας, οι άλλοι είναι σε θέση να αντισταθούν στις πιτσιλιές, χωρίς περισσότερα.

Μια μικρή οθόνη που χειρίζεται εύκολα αλλά όχι με την καλύτερη συχνότητα ανανέωσης

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Pixel 6A είναι πιο συμπαγές από άλλα κινητά τηλέφωνα και επομένως η οθόνη του είναι μικρότερη. Μετρά 6,1 ίντσες διαγώνια έναντι 6 ίντσες για το Sony Xperia 10 IV και τουλάχιστον 6,4 ίντσες για άλλους ανταγωνιστές. ΕκμεταλλεύεταιΜια πλάκα AMOLED Με ορισμό των 1080×2400 pixels HDR συμβατό. Όπου το κινητό της Google κατηγορεί το χτύπημα είναι η συχνότητα ανανέωσης που είναι εδώ περιορίζεται σε 60 Hz. Αυτή είναι και η περίπτωση της οθόνης Xperia 10 IV ενώ όλοι οι άλλοι προσφέρουν τουλάχιστον 90 Hz (Pixel 6, Oppo Find x5 Lite, OnePlus Nord 2T 5G), 120 Hz (Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G, Samsung Galaxy A53 5G, Τίποτα τηλέφωνο (1) και Google Pixel 6 Pro) ενώ το Edge Motorola 30 μπορεί να φτάσει μέχρι και 144 Hz. Στο 6Α εικονοστοιχείο, το Οι κύλινδροι δεν είναι πολύ ρευστοί Και υπάρχουν Πολλά τσίμπημα Όταν μετακινηθείτε γρήγορα στις μακριές σελίδες ορισμένων ιστότοπων κοινωνικών μέσων ή εφαρμογών, για παράδειγμα.

Οθόνη Google Pixel 6A

Οι ρυθμίσεις εμφάνισης σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη λειτουργία χρώματος επιλέγοντας μία από τις επιλογές: φυσικό, βελτιωμένο, προσαρμοστικό. Αυτή είναι μια από τις μοναδικές ρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν. Η φωτεινότητα που προσφέρει η πλάκα είναι επαρκές για υπαίθρια χρήση. Οι άκρες της οθόνης δεν είναι τα καλύτερα που έχουμε δει στο μπροστινό μέρος, αλλά παραμένουν. Αυτά της τιμής Magic 4 Lite 5G είναι λιγότερο παχύ. Εδώ, είναι σχεδόν όλοι ίσοι και στις δύο πλευρές και πάνω και κάτω, που σας επιτρέπουν να έχετε ένα μειωμένο “πηγούνι” που είναι πάντα καλό πράγμα.

Οθόνη χρωμάτων Google Pixel 6A

Google Tensor, όπως οι πρεσβύτεροι της

Εάν το Pixel 6 Pro και το Pixel 6 είχαν εγκαινιάσει το πρώτο τσιπ που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ Google και Samsung, το Pixel 6A ωφελεί επίσης. Αυτό το chipset είναι χαραγμένο σε 5 nm και είναι βαφτισμένο tensor. Συνδυάζει CPU και GPU, ασφάλεια και συνδεσιμότητα. Μπορούμε να υπολογίζουμε στην παρουσία ενός Μονάδα ασφαλείας Titan Για να εξασφαλίσετε δεδομένα χρήστη.

Η ασφάλεια δεδομένων Google Pixel 6A

Αυτό το τσιπ επιτρέπειεπιταχύνει ορισμένες υπάρχουσες λειτουργίες και να επιτρέψει την εκτέλεση ορισμένων ρουτινών που δεν θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη πριν. Ο επεξεργαστής Google Tensor συνδέεται με 6 GB μνήμης RAM Στο 6Α εικονοστοιχείο, το μισό όσο η έκδοση Pro. Με μια τέτοια διαμόρφωση, το smartphone είναι πολύ ρευστότητα. Πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι το σύστημα Android 12 στην καθαρότερη έκδοση του μπορεί επίσης να βοηθήσει. Η διαχείριση πολλαπλών τάξεων είναι γρήγορη και πηγαίνουμε από μια εφαρμογή σε μια άλλη πολύ γρήγορα, η οποία ισχύει και για την έναρξη των διαφορετικών κινητών προγραμμάτων. Το παιχνίδι βιντεοπαιχνιδιών ωφελεί επίσης με εξαιρετική απόδοση και ακραία δυνατότητα αναπαραγωγής. Σημείωση παρά όλα όσα l«Η συσκευή θερμαίνεται λίγο μετά από αρκετά λεπτά παιχνιδιού.

Προκειμένου να αξιολογήσουμε την ακατέργαστη απόδοση του Google Pixel 6A, το υποβάλαμε σε διάφορα εργαλεία μέτρησης και από τα οποία εδώ είναι τα κύρια αποτελέσματα. Επιπλέον, φαίνεται ότι ο επεξεργαστής δεν διατηρεί το μήκος τουλάχιστον για να εκφράσει όλη του τη δύναμη και σίγουρα να περιορίσει την υπερθέρμανση. Πράγματι, το γραφικό της δοκιμής στραγγαλισμού CPU δείχνει ότι το chipset λειτουργεί μεταξύ 100 και 80% για 15 λεπτά και στη συνέχεια πέφτει στο 50% του δυναμικού του να φτάσει μέχρι και 90% κάθε 3 λεπτά για να υποβαθμιστεί σχεδόν αμέσως. Στην ιδανική περίπτωση, το γράφημα πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν υψηλότερο κατά τη διάρκεια όσο το δυνατόν περισσότερο.

Παραδόσεις Google Pixel 6A

Android 12 επί του σκάφους και τις λειτουργίες εξατομίκευσής του

Το Pixel 6A της Google λειτουργεί λογικά στο Android 12. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, η διεπαφή της είναι επανασχεδιασμένο γραφικά Δεδομένου ότι είναι πλέον δυνατό να εναρμονιστεί τα χρώματα του με αυτά της ταπετσαρίας.

Οθόνη εξατομίκευσης Google Pixel 6A

Οι συντομεύσεις των λειτουργιών που είναι διαθέσιμες στην γραμμή ειδοποίησης βρίσκονται τώρα σε δύο στήλες με ωοειδές μορφή ευκολότερο να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν. Αυτές οι λειτουργίες γίνονται πολύ ευκολότερες όσον αφορά τις λειτουργίες μικροφώνου και κάμερας αφού έχουν συντομεύθηκε από τη γραμμή ειδοποίησης. Επιπλέον, όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το ένα ή το άλλο από αυτές τις συσκευές, εμφανίζεται ένα μικρό πράσινο φως στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να αναφέρει στον χρήστη ότι γυρίζει ή ακούει από την εφαρμογή σε εξέλιξη. Οι παράμετροι προσφέρουν τη δυνατότητα εξοικονόμησης προσωπικών δεδομένων για να βοηθήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο διαχειριστής Multi-Tâches σας επιτρέπει να δημιουργείτε στιγμιότυπα οθόνης και επίσης να επιλέξετε μόνο ορισμένα μέρη αυτών των συλλήψεων για να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση ή να αντιγράψετε μόνο μια συγκεκριμένη ζώνη. Αυτό που είναι λίγο ενοχλητικό με αυτόν τον διαχειριστή εφαρμογών είναι το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να πάτε εντελώς στα αριστερά για να βρείτε το κουμπί για να τα κλείσετε όλα. Προτιμούμε μακράν ότι αυτό το κουμπί είναι μόνιμα διαθέσιμο.

Διασύνδεση Google Pixel 6A

Ο Η κοινή χρήση μιας σύνδεσης Wi-Fi διευκολύνεται μέσω ενός κώδικα CT Για να καθορίσετε τον σύνδεσμο. Η λειτουργία Instant Subtitles σάς επιτρέπει να εμφανίζετε υπότιτλους στην οθόνη ανάλογα με το τι λέγεται στη συσκευή. Όλα τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία τοπικά, γεγονός που καθησυχάζει την ανάκτηση πληροφοριών από αυτήν την υπηρεσία. Εκτός από τις εφαρμογές Google, δεν υπάρχουν άλλες προεγκατεστημένες.

Μια πιο μέτρια διαμόρφωση φωτογραφιών από τους πρεσβύτερους του

Το Pixel 6A είναι Το πιο προσιτό μοντέλο αυτής της σειράς και επομένως έπρεπε να κάνει συμβιβασμό. Αυτό είναι το μέρος της οπτικής που είναι εδώ πιο μέτριο από ό, τι στο Pixel 6 και Pixel 6 Pro. Είναι επίσης ελαφρύτερο από τον ανταγωνισμό εκτός από το Sony Xperia 10 IV που είναι ικανοποιημένη με έναν κύριο αισθητήρα 12 megapixel και δύο αισθητήρες 8 megapixel. Στο 6Α εικονοστοιχείο, υπάρχει Ένας κύριος στόχος των 12,2 megapixels που εκμεταλλεύεται μια διπλή σταθεροποίηση για να περιορίσει τα όρια και ένα Δευτερεύων αισθητήρας 12 megapixel Επίσης για λήψεις σε λειτουργία εξαιρετικά γωνίας. Για τους εαυτούς και τις βιντεοκλήσεις, στο μπροστινό μέρος, υπάρχει ένας αισθητήρας 8 megapixels, Εγκαταστάθηκε στο κέντρο, πίσω από μια γροθιά.

Google Pixel 6A Παράδειγμα φωτογραφίας

Google Pixel 6A φωτογραφία 2

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το Pixel 6A είναι πολύ ικανοποιητικός με πολύ καλή κατάδυση και συγκεκριμένο δυναμισμό. Τα χρώματα είναι αρκετά καλά σεβαστά. Για νυχτερινές λήψεις, Το σύνολο είναι επίσης πειστικό Ακόμη και αν το επίπεδο λεπτομέρειας είναι χαμηλότερο από το Pixel 6 και το Pixel 6 Pro. Η ενότητα Grand-Gangle προσφέρει επίσης Λεπτομερείς εικόνες με πολύ χαμηλή παραμόρφωση στα άκρα της φωτογραφίας.

Google Pixel 6A Photo Interface

Η διεπαφή εφαρμογής κάμερας είναι αρκετά απλό Με επιλογές διαθέσιμες από την επάνω γωνία, στην επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης και τη δυνατότητα επιλογής του φακέλου εφεδρικών εικόνων από την επάνω γωνία προς τα δεξιά. Οι τρόποι ζουμ 0,6x, 1x και 2x διατίθενται αμέσως. Τα πλάνα είναι νυχτερινή όραση, πορτρέτο, κάμερα, βίντεο και τρόπους. Αυτό το τελευταίο μενού δεν είναι προσαρμόσιμο και περιέχει τις λειτουργίες Panorama, Photo Sphere and Lens. Σημειώστε την ενσωμάτωση της λειτουργίας Κορυφαίος πυροβολισμός, Διατίθεται στις ρυθμίσεις. Αυτή είναι μια λειτουργία που καταγράφει ένα σύντομο βίντεο και στη συνέχεια να είναι σε θέση να επιλέξει την πιο όμορφη φωτογραφία ή την πιο αντιπροσωπευτική της κατάστασης. Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη εάν ενεργοποιηθεί μία από τις επιλογές: Flash, βάθος για κοινωνικά δίκτυα, λειτουργία νυχτερινής όρασης ή φωτισμός για selfies. Όπως και τα άλλα smartphones της Google, εκμεταλλεύεται τις λειτουργίες επεξεργασίας για να ρυθμίσει τη θολότητα μετά τη λήψη της φωτογραφίας και για Χρησιμοποιήστε μαγικό κόμμι Προκειμένου να διαγραφεί ένα ανεπιθύμητο στοιχείο στην εικόνα.

Αυτονομία

Ενώ το Pixel 6 Pro και το Pixel 6 μεταφέρουν μια μπαταρία με χωρητικότητα 5000 mAh και 4600 mAh, το pixel 6a πρέπει να είναι ικανοποιημένος με 4400 mah. Με αυτό, ήμασταν σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το κινητό για μια μεγάλη μέρα με ένα μόνο φορτίο και με μια μάλλον εντατική χρήση. Δεν είναι εξαιρετικό, αλλά ακόμα στο ανώτερο μέσο όρο σε σύγκριση με άλλα smartphones και σχεδόν ισοδύναμο με την αυτονομία που αποκτήθηκε με τους πρεσβύτερους. Το τελευταίο καταναλώνεται κυρίως λόγω της μεγαλύτερης και καλύτερης αναζωογονητικής οθόνης τους. Εάν τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro υποστηρίζουν το φορτίο στα 30 watt που απέχει πολύ από εξαιρετική σε μια εποχή που τα πρώτα smartphones που δέχονται το φορτίο στα 150 watts σημεία το τέλος της κεραίας τους, όπως το Realme GT Neo 3 ή το OnePlus 10T, Το Pixel 6A είναι εδώ περιορίζεται σε 18 watts. Έτσι ο μετράτε να είναι σε θέση να ξοδέψει 9% έως 28% σε 15 λεπτά φόρτωση. Όπως οι πρεσβύτεροι του, το κουτί δεν περιέχει τροφοδοτικό. Από την άλλη πλευρά, εδώ, δεν υπάρχει αμφιβολία ασύρματου ή ανεστραμμένου φορτίου, μια συνάρτηση που προτείνεται στο Τίποτα τηλέφωνο (1) και το άλλο pixel 6 της Google.

Περιεχόμενα κιβωτίων

Το Smartphone Google Pixel 6A διαθέτει καλώδιο USB-C σε USB-C, εργαλείο εξαγωγής για το συρτάρι κάρτας SIM και έναν προσαρμογέα USB-A στο USB-C.

Η γνώμη μας για το Google Pixel 6A

Με το Pixel 6A, το Google προσφέρει ένα smartphone μάλλον καλά ισορροπημένο Ακόμη και αν πρέπει να έχουν γίνει συμβιβασμοί. Ωστόσο, δεν διαθέτει καλύτερη συχνότητα αναψυχής και ταχύτερη δυνατότητα φορτίου για να είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα, ειδικά ενόψει του πιο περιστρεφόμενου ανταγωνισμού σε αυτά τα μάλλον σημαντικά σημεία για τους χρήστες. Το μέρος της φωτογραφίας γίνεται από αυτό χάρη Η επεξεργασία εικόνας εφαρμόζεται πολύ καλή Και μπορούμε επίσης Εκτιμήστε την μάλλον συμπαγή μορφή του καθώς και τη σφράγιση του, σπάνιο σε αυτό το επίπεδο τιμών χωρίς να ξεχνάμε μεγάλη συνδετικότητα, απόλυτα σε συμφωνία με τον χρόνο του. Ο σχεδιασμός του μπορεί επίσης να αποπλανήσει ή αντίθετα να είναι απαράδεκτος για μερικούς, θέμα γεύσης.

Γνώμη των χρηστών του Διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν, να είναι οι πρώτοι που θα αντιδράσουν !

Δοκιμή Google Pixel 6A: Η μέση -range ενώ ισορροπήθηκε

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Η Google είχε κρατήσει το Pixel 5A το 2021 σε σπάνιες αγορές. Δημιουργία πολύ περισσότερο για τη σειρά 6, το Mountain View μειώνει τα smartphones της σε ένα mid -range pixel 6a. Είναι λιγότερο ακριβό, αλλά δεν λείπει ενδιαφέρον.

Παρουσίαση

Τα πιο υψηλά μοντέλα αναμένεται με ανυπομονησία, αλλά οι πιο προσιτές παραλλαγές τους είναι ακριβώς. Αυτή είναι η περίπτωση του Pixel 6, του οποίου η έκδοση 6Α που μας ενδιαφέρει εδώ προκαλεί ακόμα περισσότερο από τότε που η Google έχει αφήσει την Γαλλία στην άκρη για την έναρξη του προκάτοχού της, το Pixel 5A (προορίζεται για τις αμερικανικές και ιαπωνικές αγορές).

Το smartphone ήταν επιθυμητό, ​​αφού η Mountain View επέλεξε να το παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής διάσκεψης I/O τον Μάιο του 2022 για το μάρκετινγκ που προγραμματίζεται για τις 21 Ιουλίου. Και δεδομένου ότι η προθεσμία τελειώνει, εδώ είμαστε με, στα χέρια μας, αυτό το smartphone εξοπλισμένο με μια οθόνη OLED 6,1 ιντσών, το διάσημο τσιπ Tensor υπέγραψε το Google, μια διπλή ραχιαία μονάδα φωτογραφίας και μια μπαταρία 4410 mAh. Εάν το συγκρίνουμε με το Pixel 6, πρέπει να σημειωθούν ορισμένοι συμβιβασμοί, αλλά οδηγούν σε σημαντική οικονομία στην αγορά: το smartphone χρεώνεται € 459 στη Γαλλία στο μόνο 6/128 GO του.

Αντιμετωπίζοντας μαζί του, ότι οι όμορφοι άνθρωποι: όλα τα πρόσφατα τηλέφωνο (1) του τίποτα, το iPhone SE 2022 της Apple, το Realme GT 2, ή ακόμα και στη Samsung the Galaxy A53 5G, επίσης χρεώνονται € 459 όταν ξεκίνησαν.

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Εργονομία και σχεδιασμός

Το Pixel 6A είναι σχεδόν σαν pixel 6 και 6 pro. Αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, και υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς για να αναβάλουν σε αυτήν τη συσκευή.

Η μορφή του smartphone, φυσικά, είναι διαφορετική. Πιο συμπαγές από τους πρεσβύτερους (152,2 x 71,8 x 8,9 mm έναντι 158,6 x 74,8 x 8,9 mm για pixel 6), είναι ιδιαίτερα ελαφρύτερο με τα 178 g στην κλίμακα (207 g για pixel 6). Η χρήση του πλαστικού στο πίσω μέρος του smartphone, το οποίο ωστόσο μιμείται το γυαλί πολύ αποτελεσματικά, δεν είναι για τίποτα. Αναμειγνύεται με αλουμίνιο σασί και γυαλί πρόσοψης. Στο τμήμα συμβιβασμού, σημειώνουμε μια προστασία της οθόνης στο Gorilla Glass 3 αντί του Gorilla Glass Victus που προορίζεται για τα μοντέλα 6 και 6 Pro.

Αυτή η οθόνη είναι επίπεδη και καταλαμβάνει το 82,6 % της πρόσοψης της συσκευής. Τα σύνορα που το περιβάλλουν είναι λίγο ευρύτερα από αυτά των άλλων εικονοστοιχείων, αλλά χωρίς περίσσεια. Σε αντάλλαγμα, το χαρακτηριστικό μπλοκ φωτογραφιών της σειράς Pixel 6 είναι πολύ λιγότερο προστατευμένο από ό, τι στα άλλα smartphones της σειράς.

Ο σχεδιασμός της συσκευής δεν προκαλεί έκπληξη και χωρίς λάθος. Απλά λυπάμαι ένα κουμπί ανάφλεξης που βρίσκεται πάνω από τη γραμμή ρύθμισης έντασης ήχου (στη δεξιά φέτα του smartphone) και λίγο ψηλά στη γούστο μας. Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρίσκεται κάτω από την οθόνη του Pixel 6A, δεν μας έπαιξε σε κακή στροφή κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, αλλά δεν είναι το ταχύτερο που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Τέλος, σημειώνουμε ότι το smartphone στερείται microSD θύρας (όπως όλα τα εικονοστοιχεία), Jack, αλλά ότι προσφέρει Bluetooth 5.2, wifi 6, και αποδεικνύεται συμβατό με ένα esim. Ειδική αναφορά στην πιστοποίηση IP67, που προορίζεται για πολύ σπάνια smartphones mid -range, όπως το Samsung Galaxy A53 5G.

Συνολικά, το Pixel 6A είναι επομένως ένα συμπαγές, και πάνω απ ‘όλα φωτεινή έκδοση του άλλου εικονοστοιχείου. Ορισμένοι συμβιβασμοί υλικών είναι ορατοί, αλλά σε ένα ποσοστό που περιέχει. Το χάσμα που το χωρίζει από τους πρεσβύτερους του είναι πολύ λιγότερο έντονο από αυτό που παρατηρήθηκε μεταξύ των εικονοστοιχείων 4 και 4Α, το τελευταίο ήταν η τελευταία απόκλιση “Α” που θα κυκλοφορήσει στην εξαγωνική αγορά.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Οθόνη

Πιο συμπαγές από το Pixel 6 και 6 Pro, το Pixel 6A έχει οθόνη 6,1 ιντσών, ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτή του εξαιρετικού εικονοστοιχείου 5 (6 ίντσες). Διατηρεί τον ορισμό του Pixel 6, δηλαδή 1080 x 2400 pixels, το οποίο του επιτρέπει να εμφανίζει μηχανικά υψηλότερη ανάλυση, στις 429 σελίδες. Από αυτή την άποψη, τίποτα δεν αναφέρει: είναι μέρος της τρέχουσας τάσης.

Αυτή η πλάκα βασίζεται στην τεχνολογία OLED, όπως το υπόλοιπο του εικονοστοιχείου, αλλά χάνει ένα βασικό στοιχείο: το ρυθμό ανανέωσης στα 90 ή 120 Hz ανάλογα με το μοντέλο. Πρέπει να γίνει δεκτό ότι με εξαίρεση τα smartphones εισόδου, υπάρχουν λίγες συσκευές για να εγκατασταθούν για την παραδοσιακή, σταθερή τιμή 60 Hz. Από την άλλη πλευρά, όσοι προσφέρουν περισσότερο σε ίση τιμή είναι μερικές φορές ικανοποιημένοι με μια πλάκα LCD … ή όχι, όπως το τηλέφωνο Nithing (1) που φιλοξενεί μια πλάκα OLED με το μέγιστο ποσοστό ψύξης 120 Hz.

Αυτό το σημείο εκτός, η Google προσφέρει μια επιτυχημένη οθόνη, αλλά χωρίς τρέλα. Η μέγιστη φωτεινότητα του σημείων σε 498 CD/m², στο φλέβα του Pixel 6, για να αντισταθμίσει την υψηλή ανάκλαση όπως σε όλα τα smartphones, αλλά χωρίς περίσσεια (ανάκλαση 47 %). Αυτή η οθόνη καταφέρνει να κατέβει μέχρι 2,1 CD/m² για να εξασφαλίσει καλή άνεση ανάγνωσης στο σκοτάδι. Ακόμα στο τμήμα άνεσης, υπάρχει μηδενική αναδιάρθρωση και καθυστέρηση αφής 85 ms.

Η προεπιλεγμένη ρύθμισή του σίγουρα δεν είναι απολύτως τέλεια, αλλά θα εξασφαλίσει καλή εμπειρία για όσους δεν εφαρμόζουν συγκεκριμένη προσαρμογή στο smartphone τους. Οι μετακινήσεις είναι ανεπαίσθητες, το δέλτα Ε μετράται είναι μικρότερο από 3 (2,9), ενώ η θερμοκρασία χρώματος, λίγο κρύο, είναι 6935 K. Αυτό ισχύει για την προεπιλεγμένη λειτουργία προσαρμοστικών χρωμάτων. Μπορείτε να το ανταλλάξετε με τη λειτουργία φυσικών χρωμάτων που μειώνει το δέλτα E σε 1,9, αλλά δεν διορθώνει τη θερμοκρασία χρώματος (6923 K). Εν ολίγοις, συνολικά, αυτή η οθόνη είναι ευχάριστη στη χρήση, αλλά υποφέρει από μερικές τεχνικές αδυναμίες μπροστά από την υπόλοιπη αγορά.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Εκτέλεση

Το τσιπ τανάλας της Google, χαραγμένο σε 5 nm και περιλαμβάνει οκτώ πυρήνες, είναι υπεύθυνος για την κινούμενη ανάληψη του smartphone. Επομένως, το Pixel 6A δεν υποβάλλεται σε διαφοροποιημένη θεραπεία του εικονοστοιχείου 6, εκτός από το ότι είναι ικανοποιημένη με 6 GB μνήμης RAM (128 GB αποθήκευσης, όχι επεκτάσιμο).

Η εργασία βελτιστοποίησης που λειτουργεί από την Google είναι αξιοσημείωτη και η συσκευή δεν υποφέρει από καμία επιβράδυνση σε καθημερινή βάση. Καταφέρνει να υπομείνει ένα απαιτητικό multitasking χωρίς να κουνιέται, όπως και το άλλο pixel 6.

Η διαφορά είναι πιο έντονη στον τομέα του τυχερό παιχνίδι. Το smartphone ήταν σε θέση να εμφανίσει κατά μέσο όρο 61,7 εικόνες ανά δευτερόλεπτο (I/S) σε όλες τις συνεδρίες μας, χωρίς να φτάσει στα αρχεία των πρεσβυτέρων του. Έχει ιδιαίτερα την αξία να είναι εξαιρετικά σταθερή κατά τη διάρκεια των συνεδριών παιχνιδιού, αφού πραγματικά ταλαντεύεται μεταξύ 60 και 62 I/S μόνιμα. Ένα εξαιρετικό σημείο που το ταξινομεί μεταξύ των πιο αποτελεσματικών στο εύρος τιμών του.

Οι δοκιμές απόδοσης μας πραγματοποιούνται με στόχο, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SmartVis.

Σημείωση γραφής: 5 από τις 5

φωτογραφία

Εάν υπάρχει ένα σημείο που διακρίνει το pixel 6a από άλλα pixel 6, είναι φωτογραφία. Ο κύριος αισθητήρας των 6 και 6 μοντέλων Pro, παρέχεται με μεγάλη γωνία, έδειξε έναν ορισμό των 50 megapixel και, χάρη στο εικονοστοιχείο, παραδόθηκαν εικόνες 12,5 εκατομμυρίων πόντων. Το Pixel 6A είναι περισσότερο σύμφωνο με τη σειρά Pixel 5 και έχει έναν κύριο αισθητήρα 12,2 mpx σε μια ενότητα μεγάλης γωνίας. Μια δεύτερη ενότητα, Ultra-Gangle αυτή τη φορά, βασίζεται σε αισθητήρα 12,2 mpx, όπως και τα άλλα smartphones της σειράς.

Κύρια μονάδα: 12,2 mpx, f/1,7, eq. 27 mm

Ο εικονοστοιχείο Φαίνεται πολύ λίγα στο Pixel 6 εάν συγκρίνονται με το Pixel 6A. Επειδή από την άποψη της κατάδυσης, τα πλάνα είναι απολύτως συγκρίσιμα, η οποία είναι ειλικρινά ικανοποιητική για την περίπτωση του 6Α pixel. Η θεραπεία που παρέχεται από την Google φέρει τα φρούτα της και η ευκρίνεια των μικρών στοιχείων, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλό ψηφιακό θόρυβο και έλεγχο των περιφερειακών περιοχών της εικόνας, πετάει εύκολα. Μερικοί θα μετανιώσουν μια θεραπεία που λείπει λίγο φυσική, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση … για περισσότερη ακρίβεια, ας προσδιορίσουμε ότι εντοπίζουμε μια μικρή παραμόρφωση από την εικόνα, την οποία το pixel 6 δεν παραδέχεται.

Αυτή η παρατήρηση αξίζει την ημέρα. Τη νύχτα, η θεραπεία που εφαρμόζεται από την εταιρεία Mountain View παραμένει πολύ πειστική, αλλά λιγότερο από τη σειρά Pixel 6 όπου το The εικονοστοιχείο φαίνεται να δείχνει όλο το ενδιαφέρον του. Από μόνη της, οι εικόνες είναι λεπτομερείς και πολύ λίγες ομαλοποιημένες, αλλά το επίπεδο ακρίβειας (για παράδειγμα, στη χαρτογράφηση) δεν είναι τόσο υψηλό όσο με τα μοντέλα 6 και 6 pro. Αντιμέτωποι με τα ανταγωνιστικά smartphones mid -range, η αποτελεσματικότητα αυτού του μοντέλου πηδά στα μάτια.

Ultra Big Angle Module: 12,2 mpx, f/2,2

Η Google δεν αλλάζει – σε χαρτί – ο εξοπλισμός του Pixel 6/6 Pro. Ωστόσο, οι βελτιώσεις είναι αντιληπτές, οι δυσκολίες στην εστίαση στα μοντέλα του τέλους του 2021 δεν είναι πλέον ορατές εδώ, τουλάχιστον με τη μέρα. Που προκύπτουν από πολύ λεπτομερείς λήψεις, χωρίς θολές περιοχές, αλλά αποκαλύπτοντας μια ελαφριά εξομάλυνση των υφασμάτων. Μια μικρή παραμόρφωση είναι ορατή γύρω από τις εικόνες.

Σε χαμηλό φωτισμό, το pixel 6a είναι πιο δύσκολο. Ο θόρυβος υπάρχει επίσης η εξομάλυνση, αλλά σε χαμηλότερο ποσοστό που με πολλά smartphones σε συγκρίσιμες τιμές. Το Pixel 6, καλύτερος κύριος της έκθεσης, παραδίδει σε αυτό το παιχνίδι πιο επιτυχημένες εικόνες.

Μπροστινή ενότητα, πορτρέτο και λειτουργία βίντεο

Το Pixel 6A στοιχηματίζεται σε έναν αισθητήρα μπροστινής φωτογραφίας 8 mpx (F/2) που επιτρέπει να κάνουν πορτρέτα σίγουρα όχι πολύ λεπτομερή, αλλά απολαμβάνοντας καλή χρωματομετρία. Ο συμπλέκτης είναι αποτελεσματικός στη χρήση της λειτουργίας πορτρέτου και φιλοξενεί σωστά τα μαλλιά στη μάχη. Τέλος, τα βίντεο μπορούν να συλληφθούν έως και 4K στα 60 I/S, η Google προσφέρει οπτική σταθεροποίηση επιπλέον.

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Αυτονομία

Λίγο πιο συμπαγές, το 6A είναι εφοδιασμένο με συσσωρευτή ελαφρώς λιγότερο σημαντικό από εκείνο των πρεσβυτέρων του: ισχυρίζεται 4410 mAh στο ρολόι, έναντι 4614 mAh για το pixel 6. Αυτό δεν την εμποδίζει να εξασφαλίσει μια αυτονομία μετά από όλα σωστή, μετράται σε περίπου 16 ώρες 12 λεπτά κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας Στόχος. Αυτή η βαθμολογία επιτρέπει μια πραγματική ημέρα χρήσης μακριά από τον φορτιστή, ο οποίος, ας θυμηθούμε, δεν παραδίδεται στο κουτί του. Η πλευρά φόρτωσης, περιορισμένη σε 18 W, μετρήστε 1 h 47 λεπτά: Είδαμε πιο γρήγορη, ακόμη και (και ειδικά !) Για τα smartphones mid -range.

Λεπτομέρεια που δεν είναι μία: Σε αντίθεση με άλλα εικονοστοιχεία 6, 6A αγνοεί το ασύρματο φορτίο. Ένας συμβιβασμός που δεν προκαλεί έκπληξη για το εύρος τιμών του, το τηλέφωνο Nithing (1) είναι εξαιρετικό στον κανόνα.

Οι δοκιμές μπαταρίας μας είναι αυτοματοποιημένες ανά στόχο, η εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SmartVis.

Τα αποτελέσματα που ελήφθησαν με στόχο προέρχονται από μετρήσεις που έγιναν σε πραγματικές συνθήκες χρήσης (κλήσεις, SMS, βίντεο, εκκίνηση εφαρμογών, πλοήγηση στο Web κ.λπ.).

Σημείωση γραφής: 3 από τα 5

Βιωσιμότητα

Η βαθμολογία μας για τη βιωσιμότητα καθιστά δυνατή την προσδιορισμό της διαρκούς πτυχής του smartphone τόσο για τον καταναλωτή όσο και για το περιβάλλον. Βασίζεται στον δείκτη επισκευής, τα κριτήρια βιωσιμότητας (δείκτης προστασίας, οι τυποποιημένοι συνδετήρες, η διάρκεια της εγγύησης και οι ενημερώσεις κ.λπ.) και η αξιολόγηση των πολιτικών της ΕΚΕ (εταιρική κοινωνική ευθύνη). Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες της ανάλυσης στο άρθρο μας που παρουσιάζει τη βαθμολογία βιωσιμότητας.

Το Pixel 6A συλλέγει σημεία χάρη στη συμβατότητα του IP67, μάλλον σπάνια στο τμήμα τιμολόγησης και που εγγυάται την αντίσταση του νερού του.

Όπως όλα τα εικονοστοιχεία, το 6A τρέχει κάτω από την τελευταία έκδοση του Android, σφραγισμένη 12. Θα είναι ένας από τους πρώτους που θα επωφεληθεί από την αναβάθμιση στο Android 13 και θα πρέπει να αποκτήσει τρεις σημαντικές ενημερώσεις. Προσθέστε πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας που εγγυώνται μια ορισμένη ανθεκτικότητα στο smartphone.

Υπάρχουν διάφορες λειτουργίες αποκλειστικές στο pixel, όπως το εργαλείο “Magic Eraser” που επιτρέπει τη διαγραφή ανεπιθύμητων φωτογραφιών του φόντου φωτογραφιών.

Νέα: Smartphone / κινητό τηλέφωνο
Όλα για το Android 12

Ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2021, το Android 12 θα έχει βάλει κοντά σε ένα εξάμηνο για να κάνει τις πραγματικές του αρχές. Προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στο P.

Δοκιμή Google Pixel 6A: Ο μικρός που έχει σχεδόν όλα τα μεγάλα

Pixel-6a

Το Pixel 6A, “Little” τελευταίο από την οικογένεια pixel της 6ης γενιάς, μόλις δημιουργήθηκε. Παρά το μέγεθός του, το νεογέννητο είναι σε καλή κατάσταση και κάνει τον θαυμασμό των αδελφών του 6 και 6 pro. Η εταιρεία Mountain View έχει παραλείψει αυτό το φάσμα των τηλεφώνων για την Ευρώπη πέρυσι. Για το 2022, ολόκληρη η οικογένεια είναι παρούσα στην παλιά ήπειρο. Ένα pixel 6Α που δεν σκοπεύει να φύγει στα πόδια του από τους αδελφούς του, ούτε όχι τα μέσα του.

 • Τιμή και διαθεσιμότητα
 • Τεχνικό δελτίο
 • Ένα σχέδιο που επαναχρησιμοποιεί αυτό του Pixel 6
 • Μια όμορφη οθόνη OLED
 • Ένας τανυστήρας Google πάντα στο Rendezvous
 • Μια πειστική κάμερα
 • Ένα καθαρό Android 12
 • Μια εκπληκτικά ισχυρή μπαταρία
 • Σχόλια

Pixel-6a

Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Google I/O του 2022, Το Google Pixel 6A φτάνει τελικά σε λιανοπωλητές και χειριστές. Σε χαρτί, το Mountain View επιδιώκει να κουδουνίζει τους χρήστες ικανούς να ευθυγραμμίσουν σχεδόν 500 ευρώ για ένα smartphone πλάτος. Η αγορά τηλεφώνων μεσαίας εμβέλειας είναι αρκετά ανταγωνιστική, με τη νοτιοκορεατική Samsung Ogre και το Galaxy A53 5G, το Realme GT 2, το αρχικό τηλέφωνο (1) του τίποτα, ή το iPhone SE 2022.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Google Pixel 6A κυκλοφόρησε επίσημα από τις 28 Ιουλίου 2022 από τον ιστότοπο Google Για δημόσια τιμή 459 ευρώ. Ωστόσο, βρέθηκε ήδη με τους χειριστές. Υπάρχει μόνο σε μία μόνο διαμόρφωση: 6GB μνήμης RAM και 128 GB αποθήκευσης. Τα κράτη Mastodon σκοπεύει έτσι να εγκατασταθεί στην Ευρώπη στην αγορά ενδιάμεσων smartphones, όταν το είχε εγκαταλείψει πέρυσι με το Google Pixel 5A 5A. Ένα άλλο εντυπωσιακό γεγονός, η τιμή των 459 ευρώ για ένα τηλέφωνο μεσαίας όψης είναι μάλλον μια επιθετική τιμή για ένα μάρκετινγκ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πωλήθηκε 449 $, επομένως στην ίδια τιμή με τον πρόγονο του Pixel 5A.

Αλλά για να ανταγωνιστεί για το καλύτερο smartphone mid -range, Google να κάνει. Όχι μόνο ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον αιώνιο αντίπαλό του Samsung με το Galaxy A53 5G (που ξεκίνησε στα 459 ευρώ, αλλά περίπου 370 € όταν δοκιμάζουμε), στο Realme GT 2 (80 ευρώ πιο ακριβό), με την Motorola G200 (-90 ευρώ, ) και ακόμη και στο iPhone SE 2022 (60 ευρώ ακριβότερα).

Pixel-6a

Για την ενίσχυση των πωλήσεων, Η Google προσφέρει τα ασύρματα ακουστικά της Pixel Buds A-Serie (αξίας περίπου 100 ευρώ) για οποιαδήποτε αγορά 6Α εικονοστοιχείων. Η πρόταση είναι δελεαστική, αλλά το Google Pixel 6A είναι το καλύτερο smartphone Android για λιγότερο από 500 ευρώ ? Απάντηση στις ακόλουθες γραμμές.

Pixel-6a

Τεχνικό δελτίο

Κάτω από το Psychological Bar των 500 ευρώ, το Google Pixel 6A έχει τα πάντα για να ευχαριστήσει σε χαρτί: 128 GB αποθήκευσης, Μια οθόνη AMOLED της όμορφης ποιότητας, ενός ισχυρού επεξεργαστή, μιας μεγάλης μπαταρίας και μιας υψηλής σφράγισης. Ωστόσο, αγνοεί την υποδοχή microSD ή τους μεγάλους αισθητήρες φωτογραφιών. Εκτός από το κλασικό καλώδιο φόρτωσης και τον παραδοσιακό PIN της κάρτας SIM, η Google περιλαμβάνει μετατροπέα USB Type B σε USB Type C. Μεταφορά δεδομένων σε ένα παλιό smartphone Android (με σύνδεσμο USB-C) για να γίνει πιο γρήγορα, χωρίς να περάσει το WiFi. Προσοχή που αξίζει να υπογραμμιστεί.

Σίκαλο Google Tensor
Οθόνη FHD+
OLED
6,1 ίντσες
5G Ναί
Εμβολο 6 GB
Μπαταρία 4410 MAH
Γρήγορη ενσύρματη επαναφόρτιση 18 W
φωτογραφία Κύριος αισθητήρας 12 MP IMX363
Ultra Grand Angle 12 MP
Ερυθρός 8 MP
Βιομετρία Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη
Πιστοποίηση για αδιάβροχο IP67
Αποθήκευση 128 GB
ΟΣΤΟ Android 12
Εκτοξευτής εικονοστοιχείων
Διαστάσεις 152.2 x 71.8 x 8.7 mm
microSD Οχι

Ένα σχέδιο που επαναχρησιμοποιεί αυτό του Pixel 6

Σας άρεσε ο αρχικός σχεδιασμός των Pixel 6 και 6 Pro, με το μαύρο μπαρ να κρύβει τη φωτογραφία και τους αισθητήρες flash ? Αν ναι, θα σας αρέσει αυτό του Pïxel 6A. Μέχρι στιγμής, η ομοιότητα είναι τέτοια που τα βλέμματα των 3 τηλεφώνων Google της 6ης γενιάς είναι σχεδόν τα ίδια. Στο χέρι, αποκαλύπτονται οι (λεπτές) διαφορές. Το Pixel 6A είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από ένα pixel 6 pro αλλά και ένα pixel 6. Για να αποθηκεύσετε κάποιες αποταμιεύσεις, η εταιρεία Mountain View αντικατέστησε την υπέροχη πίσω πλευρά σε ενισχυμένο γυάλινο γορίλα με γυαλιστερό πλαστικό πίσω (γνωστός και ως “σε 3D θερμοδιαμορφωμένο σύνθετο υλικό” σύμφωνα με το όνομα Google). Η διαφορά στο μάτι είναι ανεπαίσθητη, αλλά σε χρήση, το μείγμα/τηλέφωνο κλειδιού ή οι διαφάνειες στο έδαφος δεν συγχωρούν. Η καταχώρηση -το επίπεδο των τηλεφώνων Google είναι ευαίσθητο στο μηδέν. Η οθόνη προστατεύεται από ένα γυαλί Victus Victus Corning Gorilla, όπως το Big Brother Pixel 6.

Pixel-6a

Επιπλέον, το Black Bar υπερβαίνει το κέλυφος smartphone περίπου 1mm (περισσότερο από μια τραπεζική κάρτα). Ένα χιλιοστό δεν φαίνεται να μην είναι τίποτα, αλλά είναι πολύ. Αυτή η μικρο-αποκλεισμό υφίσταται πολλαπλή τριβή σε μια τσέπη τζιν ή επηρεάζει συστηματικά την επιφάνεια στην οποία τοποθετείται το τηλέφωνο. Επομένως, ένα κέλυφος είναι περισσότερο από το συνιστώμενο Για να διατηρήσει το Pixel 6A μακροπρόθεσμα. Η Google μας έδωσε ένα πλαστικό κέλυφος που διαλύει τέλεια το smartphone (και τα οπτικά προστατευτικά και το πίσω μέρος των γρατζουνιών) … αλλά κοστίζει 29 ευρώ στο επίσημο κατάστημα Google.

Pixel-6a

Να ξεχωρίζει από τις σκιές των άλλων κατασκευαστών, Το Google διαιωνίζει την παστέλ τάση. Η πίσω πλευρά θα είναι φασκόμηλο σε χρώμα (ανοιχτό πράσινο κοντά στον ωκεανό γκρι 6), κύλινδρο (ανοιχτό γκρι) ή κάρβουνο (μαύρο). Η Google επέλεξε να προσφέρει διαφορετικές αποχρώσεις άλλων περιοχών 6 και 6 Pro. Αυτά τα χρώματα σε σκόνη δίνουν διάκριση και κομψότητα σε αυτό το pixel 6a. Το δοκιμαστικό μας αντίγραφο έχει φόρεμα χρωμάτων φασκόμηλο.

Pixel-6a

Για τα υπόλοιπα, Αυτό το smartphone ακολουθεί τη γραμμή των προγόνων του: Ευρωστία και υποδειγματικά τελειώματα. Ένα σατέν μαύρο χρώμα καλύπτει το μεταλλικό σασί. Οι άκρες είναι ελαφρώς στρογγυλεμένες όπως σε ένα Samsung A53 5G ή ένα iPhone 6. Το Pixel 6A μοιράζεται επίσης την πιστοποίηση IP67 με το τηλέφωνο μεσαίας εμβέλειας της Νότιας Κορέας. Με άλλα λόγια, είναι ανθεκτικά στη σκόνη (αριθμός 6) και μια εμβάπτιση στο νερό 1m βαθιά για 30 λεπτά (ο αριθμός 7). Η σχετική στενότητα αυτού του smartphone (71,8 mm) δίνει εξαιρετική πρόσφυση με το ένα χέρι, παρά μια μεγάλη οθόνη.

Pixel-6a

Μια όμορφη οθόνη OLED

Στις προηγούμενες γραμμές, παρατηρήσαμε πιο συμπαγείς διαστάσεις του εικονοστοιχείου 6Α, σε σύγκριση με τους αδελφούς της Generation 6. Ο λόγος είναι προφανής: Η οθόνη είναι μικρότερη (6,1 ίντσες ή περίπου 156 mm) ότι ο μεγάλος αδελφός του Pixel 6 (6,4 ίντσες). Μια ωραία ισορροπία μεταξύ του άνετου μεγέθους οθόνης και του χειρισμού. Εκτός αυτού, το Mountain View είναι πίσω από τις προηγούμενες γενιές. Αντί να αυξήσει το μέγεθος της οθόνης (επίσης μείωση των άκρων), το Pixel 6A έχει μικρότερη οθόνη από το Pixel 5A (6.34 ”).

Pixel-6a

Όσον αφορά τον ορισμό, status quo, τελικά σχεδόν. Μένουμε πάντα σε ένα πάνελ OLED σε μορφή Full HD 20: 9+ (2400 × 1080 pixels, όπως στο Pixel 6 ή ακόμα και στο pixel 5a). Ωστόσο, το μέγεθος της οθόνης είναι πιο στενό, η πυκνότητα των εικονοστοιχείων αυξάνεται σε 429 pp (έναντι 411 στις 6 και 413 στο 5α). Από την άποψη των προδιαγραφών οθόνης, το Pixel 6A είναι ίσο με τα μεγάλα αδέλφια 6 και 6 pro με βάθος χρωμάτων που φθάνουν στα 24bits/16 εκατομμύρια χρώματα. Το HDR είναι εκεί για να μεγιστοποιήσει τις αντιθέσεις, να αποκαλύψει τις αποχρώσεις των σκοτεινών και φωτεινών αποχρώσεων στα βίντεο.

Pixel-6a

Οι δοκιμές ανιχνευτών μας έδειξαν ότι οι διαφορές με μοντέλα υψηλότερου -end (όπως το Pixel 6 που διατίθενται στο εμπόριο 90 € πιο ακριβά ή το Pixel 6 Pro πώλησε 450 ευρώ ακριβότερα). Βρίσκουμε λοιπόν την υπεροχή της τεχνολογίας OLED Με ισορροπημένα χρώματα, βαθιά μαύρα, φωτεινά λευκά, εξασφαλίζοντας εξαιρετική αντίθεση.

Pixel-6a

Προκειμένου να μην κανιβάζουν τα υψηλότερα μοντέλα (και να κάνουν μερικά δολάρια στην παραγωγή στην παραγωγή), Η Google είναι ικανοποιημένη με μέγιστη ανανέωση 60 Hz. Αυτό είναι αρκετό για την καθημερινή ζωή: πλοήγηση σε αγαπημένους σας ιστότοπους όπως το Phonandroid, η διαβούλευση των κοινωνικών δικτύων και η ανάγνωση βίντεο. Είμαστε μακριά από τα 90 Hz (Pixel 6) και 120 Hz (Pixel 6 Pro και Samsung Galaxy A53 5G) πιο κατάλληλα για τα βιντεοπαιχνίδια. Οι νομαδικοί παίκτες προειδοποιούνται. Αλλά αυτό το πρότυπο αναψυκτικό επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία όπως θα δούμε αργότερα. Ένα κριτήριο που ευχαριστεί τους παίκτες καθώς και τους μη παίκτες.

Pixel-6a

Η οθόνη AMOLED κρύβει έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σε αντίθεση με τους άλλους, το δοκιμαστικό μας τηλέφωνο δεν παρουσίασε ένα πρόβλημα LAX ταυτότητας, καθώς έχει επανασυναρμολογηθεί πρόσφατα. Πιθανώς το τσιπ ασφαλείας Titan M2 άξιζε μια μικρή ενημέρωση. Η δοκιμή Pixel 6A αρνήθηκε να ξεκλειδώσει με άλλα αποτυπώματα από τον ελεγμένο αντίχειρα. Ο προσδιορισμός του εαυτού σας από τον αντίχειρά σας όταν φοράτε μάσκα βρίσκεται στο πιο άνετο χαρτί. Στην πράξη, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ήρεμα το δάχτυλο έτσι ώστε το “σουσάμι, να ανοίξετε τον εαυτό σας”. Η ανταπόκριση του μάσκα αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων αξίζει να βελτιστοποιηθεί.

Μια μικρή διάτρηση διαμέτρου 4 χιλιοστών Αφήστε να μαντέψει την παρουσία μιας μπροστινής κάμερας, στη μέση της οθόνης. Είναι σίγουρα ορατό από προεπιλογή, αλλά για οικονομικούς και αισθητικούς λόγους, ενεργοποιούμε συστηματικά τη σκοτεινή λειτουργία. Η γροθιά είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη. Η μπροστινή κάμερα δεν παρεμβαίνει στις αμέτρητες εφαρμογές που δοκιμάσαμε.

Pixel-6a

Η AMOLED Technology (υλικό) έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά η μικρή υποστήριξη λογισμικού δεν είναι άρνηση για άνεση. Έτσι, Η Google εισήγαγε τρεις λειτουργίες εμφάνισης με το Android 12 : Φυσικά χρώματα, βελτιωμένη και προσαρμοστική οθόνη (η οποία επιλέγει αυτόματα το καλύτερο χρωματομετρικό προφίλ). Το προφίλ φυσικών χρωμάτων είναι ευχάριστο, αλλά θα υποφέρει από ισχυρές φωτεινότητες, για παράδειγμα σε εξωτερικούς χώρους. Το πολύχρωμο προφίλ χρωμάτων τείνει να αυξάνει τον κορεσμό, τη φωτεινότητα των χρωμάτων, δημιουργώντας έτσι πιο τεχνητές αποχρώσεις. Με προσαρμοστική οθόνη, έχουμε το καλύτερο και των δύο κόσμων και επομένως επιλέξαμε αυτή τη λειτουργία για την καθημερινή μας χρήση (εξαιρουμένων των δοκιμών οθόνης).

Ένας τανυστήρας Google πάντα στο Rendezvous

Όπως και με την προηγούμενη γενιά, η Google δεν έσπασε το κεφάλι του: κράτησε το σπίτι του SoC (σε συνεργασία με τη Samsung) Ο διάσημος Tensor Google και το Titan M2 Chip αφιερωμένο στο τμήμα ασφαλείας. Τα αποτελέσματα είναι επομένως του ίδιου βαρέλι όπως για το Pixel 6 και ακόμη και το Pixel 6 Pro. Τα σημεία αναφοράς μας έχουν αποκαλύψει μικρές διαφορές από τους αδελφούς του, επειδή το Pixel 6A ξεκινά μόνο 6 GB RAM LPDDR5 (έναντι 8 GB στις 6 και 12 GB στο 6 Pro). Αναπόφευκτα, το μοντέλο δοκιμών μας αμαρτίες σε μεγάλες εφαρμογές που είναι πόρους -gourmet όπως τα τελευταία παιχνίδια της στιγμής. Για τον χρήστη που παίζει από καιρό σε καιρό στο Candy Crush ή απλά να διαβάσει βίντεο, η διαφορά είναι αόρατη.

Pixel-6a

Οι δοκιμές σε Pixel 6 και 6 Pro είχαν επισημάνει “ακατέργαστη απόδοση κάτω από ένα Snapdragon 888 και το A15 Bionic”. Αυτό το SOC προσφέρει έτσι δύναμη συγκρίσιμη με ένα Snapdragon 870. Ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας Pixel είναι επομένως ελαφρώς πιο ισχυρός από το Nothing Phone 1 (και το Snapdragon 778 G+ / 8 GB RAM σε 128 και 256 GB) ή τη Samsung A13 (και το Exynos 880 /4 GB RAM). Το τσιπ Tensor φαίνεται πιο σχεδιασμένο για υπολογισμούς που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη παρά για τα βιντεοπαιχνίδια. Έτσι, θυμίζει τους Bionic Fleas της Apple. Το Mountain View, όπως το Cupertino, πιστεύει στη βοήθεια του ανθρώπου από τον AI. Ο νευρωνικός κινητήρας είναι χρήσιμος για την αναγνώριση φωνής, τη βελτιστοποίηση της μπαταρίας, αλλά και για τις φωτογραφίες.

Στο παιχνίδι ενός ανθρώπινου αντίκτυπου, το φορτίο είναι αρκετά γρήγορο, η οθόνη είναι υγρή, Αλλά αντιλαμβανόμαστε εδώ και εκεί μερικές επιβραδύνει. Όπως το Pixel 6, η ποιότητα των καλύμματος γραφικών στο “Middle”. Για λιγότερα γκουρμέ παιχνίδια (League of Legends Wildrift, Clash of Clans, κ.λπ.), χωρίς πρόβλημα. Γενικά, όταν ζητάτε το SOC σε επεξεργασία φωτογραφιών/βίντεο ή βιντεοπαιχνίδια, το smartphone θερμαίνεται με λογικό τρόπο.