Το Gaya Cargo, η εναλλακτική λύση που συνδέεται με το Decathlon R500E – Gaya Electric Bike, Gaya Compact Test: Ένα φορτίο Longtail σε ωραία τιμή – Numerama

Compact Test: Ένα φορτίο φορτίου Longtail σε ωραίες τιμές

Αλλά αν υπάρχει ένα σημείο που κάνει όλους να συμφωνούν, είναι η τιμή πώλησης αυτού του συμπαγούς.

Το Gaya Cargo, η εναλλακτική λύση που συνδέεται με το ηλεκτρικό ποδήλατο Decathlon R500E

Velo-electric-gaya-cargo-decathlon-r500e

Στο Gaya, αγαπάμε τη ζωή σε ένα ποδήλατο και το λέμε δυνατά. Ναι, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ποδηλασία είναι το κλειδί για την μαλακότερη και ελεύθερη αστική κινητικότητα. Ναι σε μια κινητικότητα που προσαρμόζεται στο νέο μας τρόπο ζωής, είτε να εργαστείτε, να κάνετε τα ψώνια σας ή να ξεφύγετε. Και τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από ένα ποδήλατο φορτίου για να κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα ?

Είναι από τη σκέψη σας ότι σχεδιάσαμε το φορτίο Gaya μας !
Η πρόκλησή μας ? Σας προσφέρουμε ένα ισχυρό ηλεκτρικό ποδήλατο ικανό να προσαρμόσετε στη ζωή σας ενώ διευκολύνετε την πόλη.

Στο τοπίο των ποδηλάτων φορτίου, ένα μοντέλο λειτουργεί ως αστέρι. Θέλαμε λοιπόν να ζωγραφίσουμε ένα πορτρέτο μεταξύ Το φορτίο Gaya και το Decathlon Long-Tail R500 Electric. Ας είμαστε εντελώς διαφανείς: μπορείτε να φανταστείτε ότι έχουμε μια μικρή προκατάληψη. Νήπιο. Για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί, πραγματοποιήσαμε αυτό το άρθρο από μαρτυρίες χρήστη του ποδηλάτου R500E. Μετά την ανάγνωση, θα έχετε, είμαστε σίγουροι, μια συγκεκριμένη σύγκριση των δύο μοντέλων.

Συνδεσιμότητα και γεωγραφική θέση, ενισχυμένη ασφάλεια, βελτιστοποιημένη άνεση, προσαρμογή στις δικές σας ανάγκες: Ανακαλύψτε τις δυνάμεις Που κάνουν το ποδήλατο φορτίου Gaya μια περισσότερο από σοβαρή εναλλακτική λύση στο Longtail Decathlon Vélocargo.

Κορυφαία έναρξη της κορυφαίων 5 λίγο περισσότερη Gaya.

1. Δύναμη και αυτονομία για να προχωρήσουμε (ακόμα) !

Δέκαθλο :: Ο κινητήρας που τοποθετείται στον πίσω τροχό του Decathlon R500E και τα 3 επίπεδα βοήθειας που προσφέρονται φαίνεται να είναι κατάλληλα για τους χρήστες του. Με μπαταρία με ισχύ 675 WH , Οι πελάτες αυτού του μακρού λυχνίου πιστεύουν ότι το σύνολο είναι απόλυτα ισορροπημένοι και καθιστά δυνατή την αναρρίχηση σε μεγάλες πλαγιές χωρίς πρόβλημα, ακόμη και φορτωμένο. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει μέγιστο μέγιστο 90 χλμ.

Γκαζό : Με τον ίδιο σχεδιασμό (πίσω κινητήρα και 3 επίπεδα βοήθειας), η Gaya προσφέρει αρκετές εξουσίες μπαταριών στους ποδηλάτες που ενδιαφέρονται για το μοντέλο φορτίου της. Ως στάνταρ, το ηλεκτρικό μας ποδήλατο διαθέτει μπαταρία 450 W που προσφέρει μια σειρά 70 χλμ. Για όσους πρέπει να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο (έως και 100 χλμ.), Μια μπαταρία 600 WH είναι διαθέσιμο προαιρετικός.

Είτε στο Decathlon είτε στο Gaya, αφού ταξίδευε αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα, θα χρειαστεί να επαναφορτίσετε τις αφαιρούμενες μπαταρίες. Μετρήστε 4 ώρες φόρτισης με τον φορτιστή 4Α που περιλαμβάνεται για το Longtail Decathlon R500 Electric. Ενώ για το φορτίο Gaya, ο τυπικός φορτιστής 2A επαναφορτίζει την μπαταρία 450WH στις 4:45, και το 600 WH στις 6.15 π.μ. Επαρκές για τους περισσότερους ποδηλάτες που φορτώνουν τη μπαταρία τους τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια της ημέρας τους, στο χώρο εργασίας τους, για παράδειγμα.

2. Βέλτιστη άνεση για (ακόμη) περισσότερη ευχαρίστηση

Δέκαθλο : Η μπροστινή ανάρτηση του ποδηλάτου Decathlon παρέχει άνεση που εκτιμάται από τους χρήστες του, όταν περνάει πεζοδρόμια, προσκρούσεις, λιθόστρωτα.

Γκαζό : Για να περιορίσουμε το βάρος, έχουμε κάνει την επιλογή να μην ενσωματώσουμε αυτήν την αναστολή στο ποδήλατό μας, αλλά να το αντισταθμίσουμε από την άποψη της άνεσης από ευρύτατα ελαστικά που καθιστούν δυνατή τη διασταύρωση μονοπατιών και των επιστρώσεων σε όλες τις ηρεμίες. Η άνεση είναι επίσης η θέση οδήγησης και η ποιότητα του καθίσματος. Αυτήν Εξαιρετικά κίνητρα σέλα σας εγγυάται ένα ταξίδι πρώτης κατηγορίας και με την τάξη. Και με την επιλογή των πίσω καθισμάτων, είναι μια αναταραχή χωρίς αναταραχή που ανακοινώνεται για όλους τους επιβάτες σας. Η ρύθμιση του ύψους της σέλας (πολύ γρήγορη στο Gaya, λίγο λιγότερο στο decathlon) καθιστά δυνατή την υιοθέτηση α σωστή θέση Και στα δύο ποδήλατα, ότι μετράμε 1m60 (ή ακόμα και 1m55 στο decathlon) ή 1m95.

Μικρό μειονέκτημα στο ποδήλατο decathlon. Ο χρήστης που μέτρησε λιγότερο από 1m70 φαίνεται δύσκολο να προχωρήσει πάνω από την υψηλή ράβδος του πλαισίου. Που μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνο όταν έχετε παιδιά στο πίσω μέρος. Το Gaya Cargo προσφέρει ένα πλεονέκτημα Μεγάλη ευκολία πρόσβασης, χάρη στο πλαίσιο του V -σχήματος στο χαμηλό.

Τέλος, σε όλους εκείνους που έχουν δοκιμαστεί ή που έχουν ποδήλατο decathlon, ο εξοπλισμός είναι ομόφωνος: Ξεκινήστε τη βοήθεια. “J Δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό “ , “” ” Ένα πραγματικό δώρο από τον ουρανό “,” ευτυχία “” ! Ιδιαίτερα πολύτιμο εξοπλισμό σε ένα ποδήλατο Longtail, του οποίου η κύρια λειτουργία πρέπει να φορτωθεί. Και αυτό το μικρό “Magic Trigger”, το βρίσκετε επίσης στο φορτίο Gaya μας. Λίγη βοήθεια κατά την εκκίνηση και έως και 6 χλμ./Ώρα για εσάς Εξασφαλίστε ένα ρευστό ξεκίνημα χωρίς να χάσετε ισορροπία !

3. Πρακτική και αρθρωτή για (ακόμα) περισσότερη ελευθερία

Δέκαθλο :: Όταν ψάχνετε για ποδήλατο φορτίου, θέλουμε να προσαρμοστεί εύκολα σε όλες τις καταστάσεις του επείγοντος αστικού. Ένα μακρύ ράφι αποσκευών, χωρητικότητα φόρτωσης 170 kg, συμπεριλαμβανομένων 80 kg στο πίσω μέρος (και 10 μπροστά), και τυποποιημένες ράβδους υποστήριξης. Εν ολίγοις, ο Décathlon επέλεξε μια διαμόρφωση που απευθύνεται στους γονείς, οι οποίες μπορούν έτσι να ξεκινήσουν έως και 3 παιδιά (από την άλλη πλευρά Ultra-Detest), για συνολικό μήκος 2,20 μέτρων και βάρος 38 kg.

Γκαζό Το φορτίο προσφέρει ένα 160 kg ωφέλιμο φορτίο, συμπεριλαμβανομένων 75 kg στο πίσω μέρος (και 10 μπροστά) και επιτρέπει επίσης Μεταφορά έως 3 παιδιά (υπερβολική ή στοχαστική) Μόνο 1,95 μέτρα και σχεδόν 10 κιλά λιγότερο !
Για να μεταφέρετε την ίδια μέρα, τα παιδιά, τον υπολογιστή, την αθλητική τσάντα, την τσάντα και τους αγώνες, το ποδήλατό σας πρέπει να είναι πρακτικό και. Αυτή είναι η φιλοσοφία Gaya με την οποία σχεδιάσαμε το φορτίο μας. Προτιμήσαμε να σας δώσουμε την ευκαιρία Επιλέξτε τον εξοπλισμό που πραγματικά χρειάζεστε. Είτε είστε ένα ποδήλατο πολυμορφίας ή ποδήλατα, με καθίσματα παιδιών, αξεσουάρ φόρτωσης ή κιτ επιβατών, επιλέξτε τα αξεσουάρ που σας ταιριάζουν ! Εν ολίγοις, διευκολύνετε την πόλη.

Velo-cargo-kit-enfants

4. Ελιγμούς και ασφάλεια για (ακόμα) περισσότερη ηρεμία

Όλο και περισσότερο από εμάς κενό σε πιο ήπια, πιο βιώσιμη και ελεύθερη κινητικότητα. Μετακίνηση και ακόμη και το ελαφρύ μυαλό είναι δυνατόν. Είτε στο Longtail Decathlon r500e όπου το Φορτίο Gaya , Η σταθερότητα και η δυνατότητα ελιγμών εξασφαλίζονται από ένα κέντρο χαμηλής βαρύτητας και τροχούς 20 ιντσών, για μια πιο ευχάριστη οδήγηση (NB. Στο Décathlon, μόνο ο πίσω τροχός είναι 20 “). Χωρίς να ξεχνάμε τα δισκόφρενα, τα οποία εξασφαλίζουν αποτελεσματική πέδηση.

Δείτε καλά και δείτε είναι για εμάς μια πρωταρχική πτυχή της ασφάλειας. Είτε είναι μακρύς Decathlon r500e όπου το Φορτίο Gaya , Και οι δύο έχουν τους μπροστινούς και πίσω προβολείς. Αλλά ο μπροστινός μας φάρος, εκτός από το να είναι όμορφος, ακολουθεί την κατεύθυνση του τιμόνι, το οποίο είναι μάλλον πρακτικό και καθησυχαστικό.

Το μικρό επιπλέον: Για να μην πρέπει να φύγετε από το τιμόνι, διατηρώντας τα μάτια σας στο δρόμο, το ποδήλατο φορτίου Gaya είναι εξοπλισμένο με παρωπίδες… και ένα κέρατο για να οδηγήσετε (πραγματικά) ένα ελαφρύ πνεύμα και να ακουστεί εκτός από το να βλέπετε. Και αυτό είναι μόνο στη Γκάα.

Τώρα που όλοι είναι καλά ασφαλισμένοι, θα είναι επίσης απαραίτητο να σκεφτούμε Ασφαλίστε το ποδήλατό σας Όταν δεν είστε στο σκάφος. Το ηλεκτρικό r500 decathlon είναι εξοπλισμένο, όπως το φορτίο Gaya, με ένα σειριακό πλαίσιο, Αλλά το ηλεκτρικό μας ποδήλατο έχει ακόμα πολλούς άλλους γύρους στην τσάντα του. Συνδεδεμένος και γεωγραφημένος, Παρακολουθείτε πάντα, ακόμη και από μακριά, ακόμη και πολύ μακριά και αυτό χάρη στην εφαρμογή Gaya μας . Και αν έπρεπε να μετακινηθεί χωρίς την εξουσιοδότησή σας, του τρομάζω πυρκαγιά.

Δεν έχει τελειώσει ! Γιατί με Η προσφορά ασφαλιστικής και βοήθειας μας , Εάν το ποδήλατό σας έχει κλαπεί, θα αντικατασταθεί αμέσως και εσείς, επαναπατρισμένοι.
Δεν είναι ψέματα εκείνος που θα τσιμπήσει το ποδήλατό σου. Τι να κοιμηθείτε σαν μωρό όταν το ποδήλατό σας Gaya κοιμάται έξω.

5. (Πραγματικά) ελκυστικές τιμές

Δέκαθλο : Κατά τη γνώμη των πελατών της, στις 2.€ 799, το R500E Decathlon προσφέρει μια ασυναγώνιστη εξοπλισμό αξίας. Θα θέλαμε να τους πούμε ότι είναι επειδή δεν γνωρίζουν (ακόμα) τα ποδήλατα Gaya �� Είναι σαφές ότι, μεταξύ των δυνατοτήτων, του τυπικού εξοπλισμού και του σχεδιασμού του, αυτό το longtail προσφέρει μια εξαιρετική πρόταση.

Γκαζό : Όπως είπαμε παραπάνω, έχουμε κάνει την επιλογή να προσφέρουμε ένα ποδήλατο που προσαρμόζεται σε εσάς, όχι το αντίστροφο. Επομένως, το φορτίο Gaya εμφανίζεται στο 2.€ 300, μια εναλλακτική λύση που τοποθετείται σε 500 € λιγότερο από το ηλεκτρικό ποδήλατο Decathlon. Στη συνέχεια, επιλέγετε ποιο επιπλέον εξοπλισμό χρειάζεστε.

Για να μπορείτε να δείτε καθαρά και όχι πεντάλ στο Σημείωση, εδώ είναι μια γρήγορη σύγκριση:

 • Δέκαθλο Longtail R500 Electric Vélocargo + 2 μαξιλάρια για τους πίσω επιβάτες + παράδοση στο σπίτι = 2.873 €
 • Γκαζό Φορτίο + μπαταρία 600 WH (αυτονομία μέχρι 100km) + κιτ παιδιών (κάθισμα διπλού μαξιλαριού, πλευρικές ράβδους, προστασία από τα πέλματα και τροχός) + καλάθι για το μπροστινό ράφι = 2.920 € (δωρεάν μεταφορά)

Θα καταλάβετε, το ποδήλατο φορτίου Gaya είναι μια σοβαρή εναλλακτική λύση για το Longtail Decathlon R500 Electric. Χωρίς να ξεχνάμε το μικρό επιπλέον που κάνει (όλα) τη διαφορά: Το φορτίο Gaya είναι συνδεδεμένο και γεωγραφημένο Για ακόμη πιο μαλακή και γαλήνια κινητικότητα. Τέλος, ο σχεδιασμός είναι μια προσωπική υπόθεση, σας αφήνουμε μόνοι σας δικαστή, ακόμα κι αν από την πλευρά μας δεν κουράζουμε ποτέ να κοιτάξουμε τα ποδήλατά μας στο εργαστήριο Gaya ��.

Εάν είστε της ίδιας γνώμης με εμάς ή αν εξακολουθείτε να αναθέτετε ερωτήσεις, Κάντε γρήγορα ένα ραντεβού εδώ Για μια δοκιμή, θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.

Compact Test: Ένα φορτίο φορτίου Longtail σε ωραίες τιμές

Gaya Compact // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Αυσκευασία, καλά -εξοπλισμένα και προσιτά ποδήλατα φορτίου: Είναι το στοίχημα της Gaya, ένα γαλλικό εμπορικό σήμα που στοχεύει να εγκατασταθεί στο τοπίο στο τοπίο.

Η μάρκα Gaya ειδικεύεται σε ποδήλατα χρησιμότητας, με δύο μοντέλα στον κατάλογο: το φορτίο που προσθέτει 20 cm και 5 kg στο Compact. Παρά το όνομα του φορτίου, η Gaya δεν προσφέρει μοντέλο με δεξαμενή φόρτωσης στο μπροστινό μέρος. Το Compact και το Cargo είναι Longtails, είτε ποδήλατα με μακρύτερο πίσω τμήμα που μπορεί να λάβει επιβάτες ή ογκώδη φορτία.

Για αυτή τη δοκιμή, η Gaya μας έδωσε το Compact, το μικρότερο ποδήλατό του αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο για ποδήλατο μήκους 1,75 m και ζυγίζοντας 23 κιλά χωρίς μπαταρία.

Gaya Compact // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Με την πρώτη ματιά, με τη σιλουέτα του, αλλά το Costaude, το διπλό πιρούνι και τα (σχετικά) μικρά τροχούς του εξοπλισμένους με μεγάλα ελαστικά, διαπίστωσα ότι το compact είχε μια μικρή πλευρά, αυτό το 50 cm3 cyclo που έκανε τις όμορφες μέρες από το Yamaha at το τέλος του περασμένου αιώνα.

Και αυτή η συγγένεια δεν είναι εντελώς παράλογη, διότι το Compact, όπως και το φορτίο, μοιράζεται μερικά χαρακτηριστικά με τους μηχανοκίνητους δύο οχρούς που συνηθίζαμε να διασχίζουμε στην πόλη.

Εξοπλισμός 2RM (δύο μηχανοκίνητοι τροχοίΟυσία

Επειδή εκτός από το διπλό πιρούνι τους, αυτό που διακρίνει τα ποδήλατα Gaya από τον διαγωνισμό, είναι ο μεγάλος προβολέας τύπου σκούτερ συνοδευόμενη από τους δείκτες LED που βρίσκονται κάτω από τον μπροστινό φορέα. Προσθέστε σε αυτό σε τυποποιημένη δωρεά οι φρουροί μεταλλικής λάσπης, η πυρκαγιά στάσης στο πίσω που παίρνουν τα στοιχεία ορατότητας του σκούτερ για να καθησυχάσουν και να ενθαρρύνουν τους αστικούς πελάτες όχι απαραίτητα για τη ζωή ενός αστικού ποδηλάτη για να πάρει τη βύθιση.

Gaya Compact // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Στον εξοπλισμό που αναφέρθηκε ήδη, ας προσθέσουμε το κάλυμμα της αλυσίδας και δύο κουδούνια, μια κλασική μηχανική που βρίσκεται στην αριστερή λαβή και ένα ηλεκτρικό (ένα κέρατο, στην πραγματικότητα) που βρίσκεται στο μπλοκ ελέγχου επίσης στην αριστερή πλευρά, ακριβώς κάτω από την εντολή του παρωπίδες. Το Compact έχει επίσης ένα πλαίσιο στο οποίο είναι δυνατόν να γαμήσετε μια αλυσίδα (+60 €).

Από την πλευρά της ηλεκτρικής ομάδας, τα δύο μοντέλα συμπαγούς και φορτίου είναι εξοπλισμένα με ταυτόχρονα. Και οι δύο μετακινούνται από έναν κινητήρα ροπής 250 W και 50 nm στον πίσω τροχό, συνοδευόμενος από μια μπαταρία 450 WH ή 600 WH ως επιλογή (+150 €). Σημειώστε ότι για τις δύο δυνατότητες, η Gaya προσφέρει επίσης μια έκδοση “Gouach” που έγινε στη Γαλλία και επισκευάζεται για € 150 (450 WH) ή € 300 (600 WH). Αυτή η ομάδα συμπληρώνεται από έναν αισθητήρα πεντάλ και ροπής για να προσαρμόσει τη βοήθεια όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του ποδηλάτη και μια βοήθεια εκκίνησης που βρίσκεται στη δεξιά λαβή, επιτρέποντας την εκκίνηση του ποδηλάτου από μια πλήρη στάση και επίσης σερβίρεται από ώθηση ( στο VanMoof), όταν είναι ενεργό όταν πετάμε.

Gaya Compact // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Στο δρόμος Με το Compact Gaya

Κατά τη χρήση, το Compact συμπεριφέρεται όπως περιμένετε για ποδήλατο 23 kg εξοπλισμένο με κινητήρα στο πίσω μέρος. Το βάρος είναι αρκετά καλά κατανεμημένο, οι επιταχύνσεις είναι ειλικρινείς και αρκετά άμεσες, η επίδραση καθυστέρησης μεταξύ της στιγμής που πιέζεται το πεντάλ και της εκκίνησης των υπόλοιπων μάλλον διακριτικών.

Μόλις ξεκινήσει, το ποδήλατο έχει μια ασφαλή και ευχάριστη συμπεριφορά, τα γενναιόδωρα ελαστικά φιλτράρουν καλά την τραχύτητα του εδάφους, προσφέροντας ένα αρκετά εκπληκτικό επίπεδο άνεσης για ένα ποδήλατο χωρίς ανασταλτικό. Η μέγιστη ταχύτητα των 25 km/h επιτυγχάνεται αρκετά γρήγορα και ο κινητήρας παραμένει σε ενέδρα για να βοηθήσει σε περίπτωση ρυθμού του ρυθμού. Όπως συμβαίνει συχνά με τον κινητήρα VAE στον πίσω τροχό, μόλις σταθεροποιηθεί στα 25 km/h, έχετε την εντύπωση του πεντάλ στο κενό. Επομένως, το σφάλμα του τύπου βοήθειας, αλλά και πάνω απ ‘όλα στη μόνη διαθέσιμη ταχύτητα στο Compact (το φορτίο, προσφέρει μια μετάδοση 7 -Speed).

Ο μεγάλος προβολέας της Gaya Compact // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Η επιλογή για τη δημιουργία 20 “τροχών και στα δύο μοντέλα είναι αμφισβητήσιμη και αναμφισβήτητα καθοδηγείται μόνο από το σχεδιασμό. Μια μεγαλύτερη διάμετρο θα έδινε λίγο περισσότερο έλεγχο σε απρόβλεπτες καταστάσεις (διέλευση από υψηλή περιεκτικότητα σε πεζοδρόμια κλπ.). Όπως συμβαίνει, προσέξτε τις ολισθηρές επιφάνειες στη βροχή, ο μπροστινός τροχός μπορεί να αποφευχθεί αρκετά γρήγορα, το βάρος του ποδηλάτου σας οδηγεί σε μια πτώση που είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί (είναι εμπειρία).

Τα φρένα δίσκων κάνουν τη δουλειά τους καλά, θα προτιμούσαμε ένα υδραυλικό σύστημα πέδησης, αλλά θα είχε αναμφίβολα αντίκτυπο στη συνολική τιμή. Τη νύχτα, ο μπροστινός φάρος φωτίζει έναν μεγάλο κώνο μπροστά από το τιμόνι και το πίσω φως εξοπλισμένο με μια λειτουργία πυρκαγιάς σας επιτρέπει να παραμείνετε σαφώς ορατές από τους άλλους ποδηλάτες και (πάνω απ ‘όλα) αυτοκίνητα, τα οποία προσθέτουν στην ασφαλή πλευρά του το ‘μαζί. Στο τέλος, είμαστε παρουσία ενός πραγματικού ποδηλάτου πόλης, ευχάριστη για χρήση σε καθημερινή βάση, άνετα και ασφαλή που ευνοεί σαφώς την ήσυχη οδήγηση στη δυναμική οδήγηση.

Ένα σημείο για την αυτονομία

Όπως πάντα, η αυτονομία εξαρτάται από την επιλεγμένη μπαταρία, το βάρος του ποδηλάτη και των συνθηκών οδήγησης. Η Gaya ανακοινώνει 70 χλμ για την μπαταρία των 450 WH και 100 χλμ. Για εκείνη των 600 WH. Αυτά τα στοιχεία πρέπει αναμφισβήτητα να ληφθούν υπόψη σε λειτουργία ECO (το 1ο στους διαθέσιμους τρόπους βοήθειας 3).

Το πίσω κάθισμα της Compact Gaya και της μπαταρίας // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Για την πλευρά μου με ποδήλατο εξοπλισμένο με την μπαταρία 600 W, κυρίως σε λειτουργία Tour (ενδιάμεσο) με μερικά αποσπάσματα στον αθλητισμό (τρόπος 3) για υπενθυμίσεις στην αδίστακτη ακτή του Ανατολικού Παρισιού, χρησιμοποιώ το 20 % της μπαταρίας για 11 km. Ο γρήγορος υπολογισμός μου επιτρέπει επομένως να πω ότι μια πλήρης μπαταρία θα επέτρεπε να ταξιδεύει λίγο λιγότερο από 60 χλμ. Είναι ακόμα 40 μικρότερη από την εκτίμηση του κατασκευαστή. Και με μία μόνο ταχύτητα και ποδήλατο 23 kg, μην περιμένετε να παρατείνετε την έξοδο σε αυστηρά μυϊκή λειτουργία.

Είχα επίσης την ευκαιρία να κάνω ένα ταξίδι 35 χλμ. Με ένα παιδί 40 kg εγκατεστημένο στο πίσω μέρος: υπήρχαν μικρότερη από 10 % μπαταρία κατά την άφιξη. Επομένως, η δυνατότητα επιβίβασης ενός επιβάτη είναι επομένως πιο αξιόλογη, αλλά με προφανή αντίκτυπο στην αυτονομία, να προορίζεται αποκλειστικά για μικρά ταξίδια.

Ως αριθμός κατασκευαστών, η Gaya προσφέρει μια εφαρμογή για την καταγραφή των διαδρομών σας με τα συνήθη δεδομένα (μέση ταχύτητα, μέγιστο, μπαταρία που καταναλώνεται και αποθηκεύεται CO2) και να έχει υπενθυμίσεις για συντήρηση. Αλλά πάνω απ ‘όλα, η εφαρμογή προτείνει να Geolocate το ποδήλατό της και να την κλειδώσει εξ αποστάσεως, επιτρέποντας να ενεργοποιήσει τον συναγερμό και να μπλοκάρει τον ηλεκτρικό κινητήρα. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για σύντομες στάσεις για τις οποίες δεν έχουμε χρόνο ή την επιθυμία να βγάλουμε την αντι -κλοπή και να αναζητήσουμε ένα σταθερό σημείο για να συνδέσουμε το ποδήλατο. Σημειώστε όλα αυτά που αυτά τα χαρακτηριστικά είναι δωρεάν για 2 χρόνια και μετά πηγαίνουν σε 60 €/ έτος από το 3ο έτος. Παρά τα χαρακτηριστικά αυτά, η εφαρμογή δεν είναι απαραίτητη για να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο. Είναι πολύ πιθανό να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε ποτέ την εφαρμογή, ακόμα κι αν η μοτοσικλέτα θα μεταδώσει τη διαδρομή στο κινητό σας.

Αλλά αν υπάρχει ένα σημείο που κάνει όλους να συμφωνούν, είναι η τιμή πώλησης αυτού του συμπαγούς.

Το μεγάλο πίσω φως της συμπαγής Gaya // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Ας μιλήσουμε λίγο, ας μιλήσουμε για τις τιμές, το επιχείρημα μασάζ Gaya

Εμφανίζεται στα € 1.800 με την τυπική του δωρεά, είμαστε παρουσία ενός καλά εξοπλισμένου ποδηλάτου που πωλείται σε πολύ ελκυστική τιμή, 200 € φθηνότερα από έναν μικρό μεταφορέα λιγότερο καλά εξοπλισμένο, για παράδειγμα. ΔΕΝ

Το μοντέλο OTRE παραδόθηκε με μερικές επιλογές: το κιτ επιβατών ενηλίκων (+150 €) το οποίο περιλαμβάνει ένα αφαιρούμενο μήκος πάγκου του ράφι αποσκευών, προστατευτικά τροχών ενάντια σε πιτσιλιές και πτυσσόμενο δάκτυλο, έναν καθρέφτη (+40 €), ένα μπροστινό καλάθι (+ 40 €) και ένα κανάλι αντι -κλοπής (+60 €) στο οποίο προσθέτουμε την μπαταρία 600 W (+150 €) και τον γρήγορο φορτιστή (+50 €) για συνολική τιμή 2.290 € ή κοντά € 500 επιπλέον. Αλλά ακόμη και με αυτές τις επιλογές, παραμένουμε φθηνότερο από μια γρήγορη μεταφορά που προσφέρει σχεδόν τις ίδιες υπηρεσίες για 1.200 € περισσότερα.

Λοιπόν, εντάξει, για αυτή την τιμή αγνοούμε τα υδραυλικά φρένα ή την καλύτερη ολοκληρωμένη διαχείριση καλωδίωσης, αλλά το βασικό είναι καλά διαθέσιμο: ένα πρακτικό, άνετο και καλά εξοπλισμένο ποδήλατο για να γαλουχήσει η μεγάλη πόλη ήρεμα ήρεμα.

Δοκιμάσαμε την Gaya, ένα παριζιάνικο ηλεκτρικό ποδήλατο, προσιτό και γεμάτο καλές ιδέες

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Νέος στη ζούγκλα της γλυκιάς κινητικότητας, ο γαλλικός κατασκευαστής Gaya φτάνει στην αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων με δύο μοντέλα γεμάτα καινοτομίες, καλές ιδέες σε επιθετικές τιμές. Το “20 λεπτά” ήταν σε θέση να αναλάβει ένα μοντέλο προ-σειράς κατά τη διάρκεια μιας μακροπρόθεσμης δοκιμής

Δημοσιεύτηκε στις 02/09/22 στις 10:35 π.μ

 • Μοιραστείτε το Messenger
 • Μοιραστείτε στο Facebook
 • Μοιραστείτε στο Twitter
 • Μοιραστείτε στο flipboard
 • Μοιραστείτε στο Pinterest
 • Μοιραστείτε στο LinkedIn
 • Για εκτύπωση
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
 • Αποθηκεύστε το άρθρο

Το συμπαγές ηλεκτρικό ποδήλατο της γαλλικής μάρκας Gaya

 • Η Gaya, ένας νέος κατασκευαστής του Παρισιού, ξεκινάει την κατασκευή ποδηλάτων ηλεκτρικής βοήθειας.
 • Προσφέρει δύο μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός longtail, πολύ καλά εξοπλισμένου ως στάνταρ σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε αυτόν τον τομέα.
 • Ζητήθηκε από το εμπορικό σήμα, “20 λεπτά” ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει μια μακροπρόθεσμη δοκιμασία χωρίς παραχώρηση του συμπαγούς μοντέλου της Gaya.

Τα επιχειρήματα που σας κάνουν να προτιμάτε το ηλεκτρικό ποδήλατο στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των καθημερινών αστικών ταξιδιών σας δεν υπολογίζονται πλέον. Εάν η συνάφεια ενός τέτοιου μέσου μεταφοράς δεν πρέπει πλέον να αποδειχθεί, η επιλογή του μελλοντικού Destorier μπορεί ωστόσο να είναι περίπλοκη καθώς η προσφορά είναι παραγωγική. Η Gaya, ένας γαλλικός κατασκευαστής που εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, είναι μία από τις τελευταίες αφίξεις σε μια αγορά. Και αυτό δεν είναι πραγματικά ένα μειονέκτημα, δεδομένου ότι η νεαρή μάρκα μπορεί έτσι να προσφέρει, με την εκ των υστέρων, δύο μοντέλα ευφυούς, καινοτόμου VAE (ηλεκτρικό ποδήλατο) σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Ζητείται από το εμπορικό σήμα, 20 λεπτά ήταν σε θέση να δοκιμάσει το “Compact” σε οδικό ταξίδι 400 χλμ. Στο Ρότερνταμ, στις Κάτω Χώρες.

Η συμπαγής Gaya στους δρόμους των Κάτω Χωρών

Η πραγματική καινοτομία, πάντα στάνταρ, είναι το έξυπνο σύστημα αντι -κλοπής που ενσωματώνεται στο ποδήλατο. Ένας αισθητήρας κίνησης ενεργοποιεί έναν ήχο συναγερμό, εμποδίζει τον ηλεκτρικό κινητήρα και στέλνει μια ειδοποίηση μέσω της εφαρμογής Gaya Mobile. Τα ποδήλατα φέρουν επίσης έναν ιχνηθέτη GPS με μια αυτόνομη μπαταρία που τους επιτρέπει να τα εντοπίσουν σε περίπτωση κλοπής. Ένα σύστημα που δοκιμάσαμε με επιτυχία παρά την καθυστέρηση μερικών λεπτών μεταξύ του κλειδώματος του ποδηλάτου και της σκανδάλης του συναγερμού. Ωστόσο, η Gaya πρέπει να διορθώσει ένα σφάλμα το οποίο μερικές φορές διαταράσσει τη λειτουργία του GPS.

Για τη δοκιμή, επιλέξαμε τη συμπαγή έκδοση που εξακολουθεί να επιτρέπει τη λήψη 80 kg φορτίου στο πίσω μέρος και 10 kg μπροστά για συνολικό βάρος φορτίου 160 kg. Είναι σε ένα ταξίδι μεταξύ Lille και Ρότερνταμ 20 λεπτά Βάλτε το μηχάνημα στο μηχάνημα. Εάν ξεχαστεί η τσάντα των 15 kg, η σκηνή των 5 κιλών στο μπροστινό μέρος χτυπά τη σταθερότητα του ποδηλάτου μόλις αφήσετε το τιμόνι. Παρ ‘όλα αυτά, σε λειτουργία Eco, σε πιάτο, ο μηχανισμός του πίσω τροχού δεν έχει πρόβλημα να πάρει τα πάντα. Σε κανονική λειτουργία ή σε λειτουργία ώθησης, οι πλαγιές είναι αβίαστες. Αλλά για πόσο καιρό ?

Μια πραγματική ανησυχία για την αυτονομία ή μια ελαττωματική μπαταρία ?

Η αποκατάσταση της μπαταρίας του κατασκευαστή του Bordeaux Gouach μας υποσχέθηκε 70 χιλιόμετρα αυτονομίας σε λειτουργία Eco Mode. Δεν ήταν ποτέ δυνατό να τα φτάσουμε άμεσα ή έμμεσα. Στο μέγιστο, μπορέσαμε να κυλήσουμε 52 χλμ., Φοβάμε στο στομάχι να πέφτουμε σε ένα λιμάνι και να παίρνουμε τη δύναμη των μηρών τα 23 κιλά του ποδηλάτου και όλων των φόρτωσης μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα ελάττωμα στην μπαταρία που μας είχε παρασχεθεί από τότε που τελικά έκανε την ψυχή στο τέλος του ταξιδιού. Κατά τη χρήση, η προ-σειρά που είχαμε στο χέρι αποκάλυψε επίσης κάποια άλλα σφάλματα: κεντρικό δεκανίκι πολύ χαμηλό, στήριξη προβολέων για αναθεώρηση.

Ωστόσο, η Gaya έφτασε στο Ρότερνταμ χωρίς να κυλήσει: όχι ένα καρύδι σε 400 χλμ., Δεν είναι διάτρηση. Η θέση οδήγησης και η άνετη σέλα διατήρησαν την πλάτη μας και τους γλουτούς μας. Το μηχάνημα είναι ευχάριστο να οδηγεί, βολικό παρά το βάρος και τη φόρτωση του. Ακόμα κι αν ο κατασκευαστής εξηγεί σαφώς ότι δεν είναι ένα ποδήλατο κατάλληλο για τέτοιες περιπέτειες, αλλά για καθημερινή αστική χρήση, έκανε τη δουλειά. Τα ελαττώματα της προ-σειρά θα διορθωθούν για τους μελλοντικούς αγοραστές, ιδίως το δεκανίκι, του οποίου ο σχεδιασμός έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο γραφείο σχεδιασμού. Η εμπειρία ήταν επομένως μάλλον καθοριστική και είχαμε λίγο twinge στην καρδιά όταν η Gaya επέστρεψε στο σπίτι.