Βιβλίο Fisker | Fisker Inc., Fisker Karma: μπαταρία, αυτονομία, επαναφόρτιση, απόδοση, τιμή και χαρακτηριστικά

Κάρμα Fisker

Πιστεύουμε ότι ο Fisker Ocean έχει σκεφτεί έτσι ώστε να είμαστε άνετα καθισμένοι, ανεξάρτητα από το κάθισμα, κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών. Ορισμένες συμβουλές έχουν ενσωματωθεί στο αυτοκίνητο, όπως ανεξάρτητα ράφια στα μπροστινά καθίσματα, για να μπορέσουν να εργαστούν ή να τρώνε ένα κομμάτι κατά τη διάρκεια ενός διάλειμμα επαναφόρτισης.

Κρατήστε το fisker σας

Το Fisker Ocean είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με επίκεντρο τον οδηγό που συνδυάζει τη σύγχρονη σχεδίαση και την καινοτόμο τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα όμορφο και λειτουργικό SUV, τόσο δυναμικό όσο ένα σπορ αυτοκίνητο.

Κλείστε το πρώτο μας όχημα σήμερα και συμμετέχετε μαζί μας στο μονοπάτι ενός καθαρού μέλλοντος για όλους.

Κλείστε τον ωκεανό σας Fisker

Το Fisker Pear σπάει με παραδοσιακές συμβάσεις σχεδιασμού. Ενσωματώνουμε την ενημερωμένη τεχνολογία αιχμής σε μια συσκευή συμπαγούς κινητικότητας με έξυπνη αποθήκευση, χώρο για πέντε άτομα και απίστευτα και πρωτοφανή χαρακτηριστικά στον κλάδο. Από 29.900 $ πάνω απ ‘όλα κίνητρα.

Κλείστε ένα αχλάδι Fisker σήμερα εάν είστε έτοιμοι για την προσωπική επανάσταση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το Fisker Alaska είναι μια προηγμένη τετράθυρο pick-up, με δημιουργική ευελιξία και απίστευτη δύναμη. Η Αλάσκα έχει σχεδιαστεί για όσους αναζητούν την ευελιξία που απαιτείται για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων σε ένα συναρπαστικό, σπορ και εντελώς ηλεκτρικό όχημα. Από 45.400 $ πάνω απ ‘όλα κίνητρα.

Κάντε μια τολμηρή δήλωση με την κράτηση Fisker Alaska πλήρως ηλεκτρική σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις εκτιμώμενες προθεσμίες παραγωγής για την Αλάσκα θα κοινοποιηθούν αργότερα.

Κλείστε την Αλάσκα σας

Το Fisker Ronin είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο GT με τέσσερις πόρτες και μετατρέψιμο στον κόσμο. Όμορφα σχεδιασμένο με καθαρές και ισχυρές γραμμές, ο Fisker Ronin αντιπροσωπεύει το απόλυτο στην τεχνολογία και την απόδοση Fisker. Από 385.000 δολάρια πριν από οποιοδήποτε κίνητρο.

Κάντε κράτηση Fisker Ronin σήμερα για να έχετε ένα supercar κατηγορίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκτιμώμενη διαθεσιμότητα και τους χρόνους παραγωγής του Ronin θα κοινοποιηθούν αργότερα.

Κλείστε το ronin σας

¹ Η τιμή δείχνει είναι αυτή του βασικού μοντέλου που ισχύει για τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες και υποθέτει τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Η τελική τιμή είναι πιθανό να τροποποιηθεί σύμφωνα με τον πληθωρισμό και άλλες οικονομικές συνθήκες. Η τελική τιμή εξαρτάται επίσης από τη διαμόρφωση και τις επιλεγμένες επιλογές. Ο τίτλος, η εγγραφή και άλλα δαπάνες ειδικών για το κράτος είναι επιπλέον. Ο τελικός προορισμός, ο χειρισμός και το κόστος παράδοσης εξαρτώνται από τον τόπο διαμονής σας, τη μέθοδο που επιλέχθηκε για να λαμβάνει τις συνθήκες παράδοσης και αγοράς.

Δείτε τις συνθήκες κράτησης εδώ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.
Για να μείνετε σε επαφή.

Κάρμα Fisker

Κάρμα Fisker

Διαμορφώστε το όχημά σας Fisker Karma ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Η εμπορία του Fisker Karma διακόπτεται μετά την πτώχευση του Fisker. Τώρα προσφέρεται με το όνομα Karma Revero.

Παρουσίαση του κάρμα Fisker

Το Fisker Karma είναι ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό sedan που καταναλώνει περίπου 3,5 l/100 km, η οποία έχει αυτονομία 80 χλμ. Σε ηλεκτρικά πλήρη και 480 χλμ. Συχνά συγκρίνεται με το Tesla Roadster, με τον οποίο φαίνεται να είναι σε ανταγωνισμό.

Είναι εξοπλισμένο με πακέτο μπαταρίας λιθίου με χωρητικότητα 22 kWh. Χάρη στην υβριδική τεχνολογία της, το Fisker Karma μπορεί να επωφεληθεί από την μέση απόρριψη CO2 83 g/km.

Το Fisker Karma διατίθεται στο εμπόριο για ποσοστό περίπου 100.000 €.

Φωτογραφίες του κάρμα Fisker

Fisker Karma Hybrid Plug-in

Δοκιμάστε το Fisker Karma ?

Διαμορφώστε το όχημά σας Fisker Karma ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Δοκιμή Fisker Ocean: περισσότερη αυτονομία ή φθηνότερη από ένα Tesla, αλλά καταρρέοντας ελαττώματα

Ο Αμερικανός κατασκευαστής Fisker φτάνει στη Γαλλία με το νέο ηλεκτρικό του αυτοκίνητο, τον ωκεανό. Παίρνει τη μορφή ενός εξαιρετικά τεχνολογικού SUV με εξαιρετική αυτονομία και τιμή κλήσης χαμηλότερη από αυτή ενός μοντέλου Tesla Y. Το κερασάκι στο κέικ: μπορεί, σε μια συγκεκριμένη έκδοση, να επαναφορτίσει σε 5 λεπτά και να ενσωματώνει μια ηλιακή πανοραμική οροφή για επαναφόρτιση. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυτόν τον ωκεανό Fisker, και εδώ είναι η πλήρης και λεπτομερής γνώμη μας.

Φινίτσας

Πού να αγοράσετε το
Fisker Ocean στην καλύτερη τιμή ?
41.900 € Ανακαλύψτε την προσφορά

Η πλήρης γνώμη μας
Φινίτσας

31 Ιουλίου 2023 07/31/2023 • 23:00

Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να έχετε ήδη ακούσει για το Fisker, εκτός αν παρακολουθείτε επιμελώς το σύμπαν της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι Αμερικανός κατασκευαστής, με επικεφαλής τον ιδρυτή της Δανίας, Henrik Fisker. Μπορεί να θυμάστε το Karma Fisker, ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο (ή με μια σειρά αυτονομίας για να είναι ακριβής) σπορ, που παράγεται σε μικρές σειρές μέχρι το 2012 που δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.

Αλλά όλα αυτά είναι η αρχαία ιστορία, αφού ο πρώην σχεδιαστής της Aston Martin και της BMW έχει εκραγεί ξανά την Fisker Company, με έναν εντελώς νέο οργανισμό. Και πάνω απ ‘όλα, η αποστολή παραγωγής μόνο 100 % ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο στόχος: να φέρετε την πέτρα σας στο κτίριο του Καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, Συμμετέχοντας στη μετάβαση στην ενέργεια, με ένα πιο “καθαρό” ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο τυπικός φορέας της μάρκας αντιπροσωπεύεται επομένως από αυτό το νέο ηλεκτρικό SUV, το Fisker Ocean. Είναι σαφώς γαργαλάει τον Tesla και το μοντέλο του Y, με παρόμοια μορφή, και την προσοχή που δίνεται στις πολλές τεχνολογίες. Αρέσει Είναι τεράστια οθόνη 17,1 ιντσών που μπορεί να αλλάξει τον προσανατολισμό με απλή υποστήριξη σε ένα κουμπί.

Πάνω απ ‘όλα, ο Henrik Fisker θέλει να εκδημοκρατίσει την ηλεκτρική κινητικότητα Κάνοντας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά. Είναι για αυτό το λόγο Η βασική έκδοση του Fisker Ocean είναι φθηνότερη ότι υπάρχει πρότυπο Tesla μοντέλο y. Αλλά είναι ένας καλός λόγος για να αγοράσετε ?

Ήμασταν σε θέση να πάρουμε τον τροχό και να δοκιμάσουμε αυτόν τον ωκεανό Fisker (σε ακραίο φινίρισμα) στους δρόμους της Βιέννης για μια ολόκληρη μέρα. Και εδώ είναι όλα όσα έχετε να θυμάστε από αυτό το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

βίντεο

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Τεχνικό δελτίο

Μοντέλο Φινίτσας
Διαστάσεις 4.774 m x 1.982 m x 1.654 m
Δύναμη (άλογα) 564 ίππους
0 έως 100km/h 3.9 s
Επίπεδο αυτονομίας Ημιαυτόνομη οδήγηση (Επίπεδο 2)
μέγιστη ταχύτητα 205 km/h
Κύριο μέγεθος οθόνης 17,1 ίντσες
Αυτοκίνητο Combo τύπου 2 (CCS)
Είσοδος -τιμή επιπέδου 4.1900 ευρώ
Τιμή 41.900 €
Φύλλο προϊόντων

Αυτή η δοκιμή πραγματοποιήθηκε ως μέρος ενός ταξιδιού Τύπου που διοργάνωσε η μάρκα.

Σχεδιασμός: Ένα συμπαγές ορμόνιο SUV

Είχαμε την ευκαιρία να είμαστε σε θέση να ανταλλάξουμε για μεγάλες στιγμές με τον Henrik Fisker κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής. Τον ρωτήσαμε ποιο είναι το όραμά του για το σχεδιασμό ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου όταν επέστησε τον Fisker Ocean. Η απάντησή του ήταν τελική: Ένα SUV, με αθλητική και δυναμική εμφάνιση με τεράστιους τροχούς, ενσωματώνοντας ένα στυλ στα μισά του δρόμου μεταξύ του coupe και του φούσκωμα.

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να περιγράψουμε την εμφάνιση αυτού του ωκεανού Fisker. Οι διαστάσεις του είναι σχεδόν παρόμοιες με ένα μοντέλο Tesla, αλλά στην πραγματικότητα αισθάνεται σαν να αντιμετωπίζουμε ένα πιο συμπαγές όχημα. Πρέπει να ειπωθεί ότι οι γιγαντιαίες ζάντες 22 -ιντσών (20 βασικές ίντσες, πλήρως σπάζοντας το σχέδιο) δημιουργούν ένα οπτικό αποτέλεσμα, Κάνοντας το σώμα μικρότερο από ό, τι πραγματικά είναι. Αλλά θα δούμε αργότερα ότι αυτή η στυλιστική επιλογή έχει φέρει κάποιες παραχωρήσεις, ειδικά στο επίπεδο του κορμού.

Πιο υποκειμενικά, πρέπει να αναγνωριστεί ότι ο ωκεανός Fisker έχει μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση, η οποία είναι μάλλον ευχάριστη να κοιτάξουμε. Δεν θα πάει εντελώς απαρατήρητο, αφού το εγκεφαλικό επεισόδιο μολυβιών είναι αρκετά μοναδικό. Ακόμα κι αν κάποιοι μπορεί να δουν μια ομοιότητα με το Range Rover Velar και το Evoque. Αλλά αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να παραμείνει νηφάλιο και να συνδυαστεί στην κυκλοφορία, χωρίς να προσελκύει πάρα πολλά μάτια.

Ορισμένα στοιχεία εξακολουθούν να είναι αρκετά μοναδικά στον κλάδο, όπως η πανοραμική ηλιοροφή που ενσωματώνει ένα φωτοβολταϊκό πάνελ που επιτρέπει να επαναφορτίσει μόνιμα το αυτοκίνητο. Πάρα πολύ άσχημα, ωστόσο, ότι αυτή η οροφή ενσωματώνει μπλε τόνους, Σαν οι κατασκευαστές έπρεπε να αναγκαστούν να δείξουν ότι το αυτοκίνητό τους ήταν ηλεκτρικό.

Η λειτουργικότητα της Καλιφόρνια, επίσης μοναδική, ανοίγει κυριολεκτικά όλες τις επιφάνειες γυαλιού (εκτός από το μπροστινό παρμπρίζ) για να έχει μετατρέψιμο συναίσθημα και Μεταφορά μακρά αντικείμενα που μπορούν να υπερβαίνουν το πίσω παράθυρο, σαν σανίδα σερφ. Μπορούμε επίσης να σημειώσουμε κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες του σχεδιασμού, όπως οι υπενθυμίσεις των δεικτών που ενσωματώνονται στα πίσω παράθυρα, υπενθυμίζοντας την αμερικανική προέλευση του αυτοκινήτου.

Τέλος, μια γρήγορη λέξη για την οικολογική ικανότητα αυτού του αυτοκινήτου. Ο Fisker χρησιμοποιεί κυρίως ανακυκλωμένα υλικά και έχει απαγορεύσει τη χρήση ζωικού δέρματος, αντικαταστάθηκε από λαχανικά δέρμα. Επιλογές που μειώνουν το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Κατοικικότητα: ένα πραγματικό SUV

Το Fisker Océan είναι ένα SUV και είναι πολύ πιο ξεκάθαρο μέσα από το εξωτερικό. Το διαθέσιμο μέρος είναι τεράστιο, είτε μπροστά είτε πίσω. Όλοι οι επιβάτες θα είναι άνετοι, είτε σε πλάτος όσο και σε ύψος. Ο μετρητής μου ογδόντα τέσσερα έθεσε καμία ανησυχία στο πίσω.

Όπως και με οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η συνολική απουσία σήραγγας μετάδοσης σας επιτρέπει να έχετε ένα πραγματικά επίπεδο πάτωμα. Ο χώρος των ποδιών είναι περισσότερο από αρκετό στο πίσω μέρος, Βοηθημένος από το γενναιόδωρο μεταξόνιο 2,921 μέτρων.

Ο τόπος του περιβάλλοντος φυσικά θα προορίζεται για μικρά ταξίδια τόσο συχνά, επειδή το τεράστιο κεντρικό υποβραχιόνιο κάνει Αυτό το άβολο μέρος στο πίσω επίπεδο. Το πίσω κάθισμα (κάθε κάθισμα μπορεί να πέσει ανεξάρτητα) καθιστά δυνατή την ηλεκτρική ρύθμιση της κλίσης των καθισμάτων των επιβατών.

Πιστεύουμε ότι ο Fisker Ocean έχει σκεφτεί έτσι ώστε να είμαστε άνετα καθισμένοι, ανεξάρτητα από το κάθισμα, κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών. Ορισμένες συμβουλές έχουν ενσωματωθεί στο αυτοκίνητο, όπως ανεξάρτητα ράφια στα μπροστινά καθίσματα, για να μπορέσουν να εργαστούν ή να τρώνε ένα κομμάτι κατά τη διάρκεια ενός διάλειμμα επαναφόρτισης.

Δυστυχώς, όλα δεν είναι τέλεια από την πλευρά της κατοίκησης. Με ένα όμορφο μωρό όπως ο Fisker Ocean, αναμενόταν να βρούμε έναν τεράστιο κορμό, άξια ενός SUV. Αντ ‘αυτού, καταλήγουμε Ένα στήθος ενός όγκου 476 λίτρων (918 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα) για φορτίο που δεν υπερβαίνει το πίσω ράφι. Για σύγκριση, η Tesla προσφέρει 854 λίτρα στο μοντέλο Y, καθώς και ένα μπροστινό στήθος (φρούτα) 117 λίτρων.

Τα υλικά είναι αρκετά ευχάριστα στο μάτι, με τη χρήση ειδικότερα της Alcantara, αλλά τα σκληρά πλαστικά μέρη υποδηλώνουν λίγο με την τοποθέτηση τιμών αυτού του αυτοκινήτου.

Η θέση οδήγησης είναι αρκετά κλασική, με commodos που δεν είναι επαναστατικά και μερικές φορές ακόμη και φαίνονται λίγο εύθραυστα, αλλά είναι μια απλή αίσθηση. Μόνο η οθόνη 17,1 ιντσών φέρνει πραγματικά ένα άγγιγμα της νεωτερικότητας στο σύνολο.

Πληροφορική: όπου αλλάζουν όλα

Και ακριβώς, ας αντιμετωπίσουμε τώρα το πιο απογοητευτικό μέρος αυτού του αυτοκινήτου: το σύστημα Infodivertismentment. Και θα καταλάβετε γρήγορα γιατί.

Το σύστημα αποτελείται από πέντε οθόνες συνολικά (συμπεριλαμβανομένων δύο αρκετά άχρηστων). Το πρώτο είναι το ακουστικό οργάνων, πίσω από το τιμόνι, καθιστώντας δυνατή την εμφάνιση ορισμένων πληροφοριών όπως η ταχύτητα, η λειτουργία οδήγησης ή ακόμα και η εναπομένουσα αυτονομία και οι ενδείξεις GPS.

Η παρουσία του είναι αξιόλογη, αλλά Η χρησιμότητά του είναι επί του παρόντος αρκετά μειωμένημι. Θα εκτιμούσαμε να είμαστε σε θέση να εξατομικεύσουμε αυτήν την οθόνη, προσθέτοντας, για παράδειγμα, κατανάλωση, 3D απεικόνιση του αυτοκινήτου (για βοηθήματα οδήγησης) ή σε χιλιομετρητή ή στην κάρτα συστήματος πλοήγησης. Ο σχεδιασμός αυτής της οθόνης έχει ξεπεράσει σαφώς, με μια κίνηση 3D κίνησης (εάν το αυτοκίνητο επιταχύνει ή επιβραδύνεται) του πιο τυρώματος.

Βρίσκουμε επίσης Μια μικρή οθόνη στο πίσω μέρος, στο κεντρικό υποβραχιόνιο, επιτρέποντας την ρύθμιση του κλιματισμού τριών ζώνης. Ένα είδος λιμενικής λειτουργίας που προσθέτει κόστος, πολυπλοκότητα και που θα μπορούσαμε να συμβεί υπέρ των απλών κουμπιών στο πίσω ακροφύσιο του κεντρικού εξαερισμού.

Τώρα μεταβείτε στο επίκεντρο της παράστασης: Η τεράστια οθόνη 17,1 ιντσών και η λειτουργία του Χόλιγουντ. Αυτή είναι η πιθανότητα μεταβολής της οθόνης κατακόρυφης λειτουργίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε λειτουργία τοπίου κατά τη διάρκεια μιας στάσης. Τι να επωφεληθείτε από τα βίντεο του YouTube στη σωστή μορφή.

Η κατακόρυφη λειτουργία, από την άλλη πλευρά, καθιστά δυνατή την εμφάνιση της απεικόνισης του 3D στην κορυφή και της κάρτας GPS στο κάτω μέρος. Για να αποφύγετε να αφήσετε τα μάτια του δρόμου για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του κλιματισμού ή του όγκου, Fisker Integrated Μια μικρή οθόνη με τη μορφή ενός banner στην κεντρική οθόνη. Με φυσικά κουμπιά για την εκτέλεση αυτών των ενεργειών. Μια καλή ιδέα, αλλά η υφή των σπυριών είναι λίγο πολύ φθηνή, με λογότυπα που θα μπορούσαν να εξασθενίσουν εγκαίρως λόγω των επαναλαμβανόμενων υποστηρίξεων.

Η διεπαφή που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τις ομάδες Fisker, σε συνεργασία με τη Magna, είναι αρκετά εύκολο στη χρήση. Τέλος … θεωρητικά. Στην πράξη, ήμασταν βαθιά απογοητευμένοι και θα καταλάβετε γρήγορα γιατί.

Ουσιαστικά, είναι ένας επεξεργαστής Intel Atom που μετατρέπει το σύστημα Infogencing. Το ίδιο τσιπ βρέθηκε στο παλιό μοντέλο Tesla 3 μεταξύ 2017 και 2020. Το ίδιο στο οποίο καταβλήθηκαν, στο Tesla, επειδή ήταν αργή τρίχα σε ορισμένες ενέργειες. Το ίδιο με το Tesla αντικαταστάθηκε από ένα τσιπ AMD το 2021 για αυτούς τους λόγους. Και, όπως μπορούσαμε να δούμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο Fisker δεν μπορούσε να κάνει μαγεία: Το σύστημα είναι εξαιρετικά αργό, Χειρότερα από ό, τι στο παλιό μοντέλο Tesla 3. Μέχρι να γίνει πραγματικά οδυνηρό στη χρήση.

Μετρήστε ένα καλό δύο καλά δευτερόλεπτα Μεταξύ της υποστήριξης σε ένα κουμπί και την εκτέλεση της εργασίας από το σύστημα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο τελευταίος δεν έλαβε υπόψη το αίτημά σου. Και να πιέσετε μια δεύτερη φορά στην οθόνη αφής, στη συνέχεια, ενεργοποιώντας μια άλλη ενέργεια που δεν είχε ζητηθεί … το μηδενικό ψευδώνυμο (με αποτέλεσμα τα ακατέργαστα και τα εικονοστοιχεία) προδίδει την κατάφωρη έλλειψη εξουσίας της εξουσίας το Intel Puce.

Δυστυχώς, αυτά τα προβλήματα απόδοσης φαίνεται δύσκολο να επιλυθούν. Ήμασταν πράγματι σε θέση να διατηρήσουμε τους εαυτούς μας με τους εμπειρογνώμονες της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του Henrik Fisker, ο οποίος μας παραδέχτηκε ότι με το χρόνο εξοικονόμηση, η μάρκα χρησιμοποίησε εν μέρει μια πλατφόρμα λογισμικού που δημιουργήθηκε από τη Magna και άλλες εταιρείες. Στη συνέχεια, κάνοντας τη βελτιστοποίηση ότι ο Tesla είναι πολύ περίπλοκη Ήταν σε θέση να εκτελέσει με το ίδιο τσιπ για να αποκτήσει μια σωστή διεπαφή για χρήση.

Αυτό που μας έχει επίσης δροσίσει ήταν όταν ο πατέρας του Fisker Ocean μας παραδέχτηκε ότι η καθυστέρηση δεν ήταν πρόβλημα, γιατί στο δρόμο, ο οδηγός έχει χρόνο να περιμένει μια ενέργεια για να συνειδητοποιήσει. Ένα πολύ περίεργο όραμα της νεωτερικότητας.

Για να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι συμβατό με το Android Auto και το Apple CarPlay. Ο ιδιοκτήτης της μάρκας δίνει χρόνο για να δει αν οι πελάτες το χρειάζονται πραγματικά. Πάρα πολύ κακό, επειδή με αυτό το σύστημα, η οθόνη θα ήταν πολύ πιο ρευστό, επειδή είναι τότε η δύναμη του smartphone που χρησιμοποιείται.

Αλλά, η κάθοδος στην κόλαση της ψυχαγωγίας δεν σταματά εδώ. Εκτός από τη βραδύτητα, Είμαστε επίσης μάρτυρες πολλών σφαλμάτων : Αποκλεισμένη οθόνη με την ανάγκη επανεκκίνησης του αυτοκινήτου για την επίλυση του προβλήματος, ο Spotify που αρνείται να ξεκινήσει μουσική ή YouTube που εμποδίζει την έναρξη ενός βίντεο. Αρκετά για να περάσει αυτό το σειριακό αυτοκίνητο για μια έκδοση προπαραγωγής ή ακόμα και ένα πρωτότυπο.

Τα καλά νέα είναι ότι ο Fisker γνωρίζει αυτά τα προβλήματα και ότι το αυτοκίνητο μπορεί εύκολα να ενημερωθεί εξ αποστάσεως (στο OTA μέσω Wi-Fi). Εκτός αυτού, οι ομάδες είχαν ενημερώσει το αυτοκίνητο την ημέρα πριν από τη δοκιμή μας, για να επιλύσουν τα τελευταία σφάλματα. Αυτά τα προβλήματα είναι καθαρά λογισμικό και επομένως μπορούν να επιλυθούν, συμπεριλαμβανομένης μετά την αγορά, σε αντίθεση με τις ανησυχίες της βραδύτητας.

Βοήθεια οδήγησης: Ναι, αλλά όχι (τελικά, προς το παρόν)

Ήμασταν ευτυχείς να δοκιμάσουμε την οδήγηση του Fisker Ocean, με ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και ραντάρ HD. Ένας πρώτος στον κλάδο, ενώ ο Elon Musk περιμένει ανυπόμονα αυτό το είδος ραντάρ για να το ενσωματώσει στο Tesla.

Δυστυχώς, ο Fisker αποφάσισε να εμπορευθεί (και να ξεκινήσει τις παραδόσεις) Χωρίς οδήγηση βοηθημάτων ή σχεδόν. Υπάρχουν μερικοί (όπως φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης), αλλά όχι έξυπνο έλεγχο κρουαζιέρας, ή κεντραρίσματα με τον τρόπο. Επομένως, δεν είναι αρκετό. Πολύ κακό, και θα είναι απαραίτητο Περιμένετε το τέταρτο τρίμηνο 2023 έτσι ώστε το αυτοκίνητο να λαμβάνει μια ενημέρωση λογισμικού ενεργοποιώντας αυτές τις λειτουργίες.

Ο λόγος ? Η επιθυμία να ξεκινήσει τις παραδόσεις το συντομότερο δυνατό, να καθησυχάσει τους επενδυτές και να εμποδίσει τους πελάτες να ακυρώσουν την κράτησή τους. Ένα τολμηρό στοίχημα !

Ερωτηθείς για αυτό, ο Henrik Fisker μας διαβεβαιώνει λέγοντάς μας ότι αυτή η εκτόξευση σχεδιάστηκε όπως είναι και ότι βλέπει το αυτοκίνητό του ως τεχνολογικό αντικείμενο που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Όμως, οι πηγές μας επιβεβαίωσαν σε εμάς ότι η εκτόξευση είχε βιαστεί, ακόμη και αν το αυτοκίνητο δεν έχει όλες τις τεχνολογίες που υποσχέθηκαν να ξεκινήσουν. Τι κάνει τους πελάτες να περάσουν για βήτα δοκιμαστές. Κάτι που ο Elon Musk δεν διστάζει να κάνει και για παράδειγμα, η παλινδρόμηση του πάρκου βοηθά μέσω του Tesla Vision.

Σχεδιαστής διαδρομής: τριπλό ναι !

Καλά νέα: Ο Fisker Ocean ενσωματώνει έναν προγραμματιστή διαδρομής. Αυτό το διάσημο βασικό χαρακτηριστικό σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για Εύκολα και γρήγορα περιηγηθείτε σε μεγάλες αποστάσεις.

Ήμασταν σε θέση να προσομοιώσουμε ένα ταξίδι από τη Βιέννη στο Παρίσι και η πρόταση φαινόταν σχετική, με Τέσσερις σύντομες στάσεις περίπου 20 έως 25 λεπτών το καθένα για να περιηγηθεί στα 1.200 χλμ. που χωρίζουν τις δύο πρωτεύουσες.

Ο προγραμματιστής παραθέτει συμβατά τερματικά, καθώς και τη δύναμη και τη διαθεσιμότητα τους. Είναι επίσης δυνατή η προσαρμογή του επιθυμητού επιπέδου ενέργειας κατά την άφιξη σε ένα τερματικό ή στον προορισμό. Που επιτρέπει στην αμερικανική μάρκα να κάνει καλύτερα από την Tesla σε αυτό το σημείο.

Οδήγηση: ένα SUV Pataud, αλλά λίγο δυναμικό

Το Fisker Ocean είναι ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Το υλικό μέρος είναι σταθερό και μάλλον σχεδιασμένο. Αισθανόμαστε ασφαλείς σε αυτό το όχημα και η λαβή είναι απλή και γρήγορη, παρά το πρότυπο αυτοκινήτου.

Πρέπει να ειπωθεί ότι το SUV που πληκτρολογεί τη θέση οδήγησης (ύψος) καθιστά δυνατή την κυριαρχία του δρόμου και τη διευκόλυνση των ελιγμών στην πόλη. Ωστόσο, δεν είναι απαραιτήτως δώρο, με ένα 11,95 μέτρα ακτίνα στροφής που δεν διευκολύνει τις υποδοχές και τον κύκλο εργασιών.

Η εντελώς δυσανάλογη ισχύς αυτού του ηλεκτρικού θηρίου (564 hp για ροπή 736 nm) καθιστά δυνατή την επίτευξη εκθαμβωτικών επιταχύνσεων (0 έως 100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα). Που είναι περισσότερο από αρκετό για Κυριολεκτικά κολλήστε τους επιβάτες σας στο κάθισμα. Πάρα πολύ κακό που οι λαβές εκμετάλλευσης για τους επιβάτες απουσιάζουν συνδρομητές … όπως και με τον Tesla, για να εξοικονομήσουν λίγα δεκάδες ευρώ.

Τα καλύμματα είναι επίσης ζωντανά, αλλά από 100 km/h, αυτά είναι λιγότερο έντονα. Αλλά Το αποθεματικό ισχύος παραμένει τεράστιο, επιτρέποντας να είναι ασφαλής σε πλήρη ασφάλεια σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Η αναγεννητική πέδηση μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων οθόνης. Δυστυχώς, η οδήγηση έχει πεντάλ δεν υπάρχει προς το παρόν. Πιο εκπληκτικό: Η βοήθεια Hill Start που κρατά το χειρόφρενο στις αναρτήσεις σε στάση δεν είναι ακόμα ενεργό.

Οι αναστολές φιλτράρουν καλά την τραχύτητα του δρόμου, Προσφέροντας ευχάριστη άνεση, αλλά όχι στο επίπεδο των τενόρων στην αγορά είτε στο Mercedes είτε στο DS με πνευματικά εναιωρήματα. Και όμως, το δοκιμαστικό μας μοντέλο φορούσε τεράστιους τροχούς 22 ιντσών και χωρίς προσαρμοστικά εναιωρήματα. Αυτά θα φτάσουν αργότερα μέσα στο έτος, για τη βελτίωση του χειρισμού και θα ενισχύσουν ελαφρώς την άνεση.

Τα ελαστικά έχουν μια πολύ παχύ πλευρά, καθιστώντας δυνατή την καλύτερη διήθηση των ελαττωμάτων του δρόμου παρά το γιγαντιαίο τους μέγεθος, συχνά συνώνυμο με την ταλαιπωρία. Η ακουστική άνεση είναι επίσης εκεί, από τότε Το αυτοκίνητο παραμένει σιωπηλό, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ταχύτητας. Οι θόρυβοι αέρα περιέχονται, ακόμη και αν αρχίσουν να ακουστούν λίγο στον αυτοκινητόδρομο.

Η τελευταία και η 5η οθόνη του Fisker Ocean είναι ενσωματωμένη στον κεντρικό καθρέφτη, αφού είναι Ένας καθρέφτης κάμερας. Μια κάμερα, που υπάρχει στο πίσω μέρος του οχήματος, ταινίες τι συμβαίνει πίσω από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, η εικόνα μεταδίδεται στην οθόνη αυτού του πίσω καθρέφτη. Πολύ πρακτικό, δεδομένου ότι επιτρέπει να έχει εξαιρετική όραση, χωρίς εμπόδιο. Είναι δυνατόν να μεταβείτε στη λειτουργία καθρέφτη, κλασικό. Αλλά τα κεφάλια και το μικρό πίσω τηλεσκόπιο και στη συνέχεια η ορατότητα βλάβης.

Ο καθρέφτης της κάμερας είναι πρακτικός, αλλά απαιτεί χρόνο προσαρμογής. Είναι επίσης δυνατό να επωφεληθείτε από τη λειτουργία Mirror και την κάμερα ταυτόχρονα, χάρη στις αντανακλάσεις. Ανάλογα με την απόσταση από την ενημέρωση των ματιών σας, μπορείτε να δείτε την εικόνα της κάμερας ή αυτή του καθρέφτη.

Στην αθλητική οδήγηση, τα όρια του Ocean Fisker γίνονται αισθητά. Μένουμε σε ένα πολύ βαρύ αυτοκίνητο (2,4 τόνοι), με μια προφανή τάση υποεπιλογής, παρά την κίνηση της δοκιμαστικής έκδοσης μας. Δεν είναι σαφώς ένα σπορ αυτοκίνητο. Η έκδοση με έναν μόνο κινητήρα στο μπροστινό.

Προσέξτε να παρακολουθείτε τη βαθμολογία Crash-Test της EuronCap όταν είναι διαθέσιμο τους επόμενους μήνες. Η μάρκα ελπίζει να αποκτήσει 4 ή 5 αστέρια (από τα 5).

Εν πάση περιπτώσει, δεν υπάρχουν παράπονα για το υλικό μέρος του αυτοκινήτου: δεν φαίνεται να ήταν παραπλανητική, κάτι που θα ήταν ενοχλητικό από τότε που ήταν αδύνατο να ενημερωθεί εξ αποστάσεως για έναν πελάτη που έχει ήδη παραδοθεί.

Δυστυχώς, το τμήμα λογισμικού που συνδέεται με το τμήμα υλικού (όπως η διαχείριση του κινητήρα, η κεντρική διαχείριση του κλεισίματος, ο κλιματισμός) απαιτεί επίσης λίγο εξευγενισμό, γιατί Έχουμε δει κάποια ενοχλητικά σφάλματα σε ένα ορισμένο αυτοκίνητο και ήδη διατεθεί στο εμπόριο.

Αυτονομία, μπαταρία και επαναφόρτιση

Ο Fisker Ocean ενσωματώνεται Μια τεράστια μπαταρία 113 kWh (106 kWh χρήσιμη) που προέρχεται από τον κινεζικό γίγαντα και τον ηγέτη CATL. Πρόκειται για χημεία NCM (νικέλιο κοβαλτίου μαγγανίου) που επιτρέπει να ανακοινώσει μια σειρά 707 χλμ. Στον μικτό κύκλο WLTP με τις ζάντες των 20 ιντσών (701 χλμ. Σε 22 ίντσες). Ο Fisker διευκρινίζει ότι αυτό είναι το Το ηλεκτρικό SUV πωλείται στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη αυτονομία.

Και είναι αλήθεια, αφού το μοντέλο Tesla περιορίζεται σε 565 χλμ. Σε μια μεγάλη έκδοση αυτονομίας, αλλά με πολύ μικρότερη μπαταρία, 80 kWh. Για μια πιο δίκαιη σύγκριση, ας αναφέρουμε την απόδοση του μοντέλου Y και τα 514 χλμ. Αυτονομίας.

Ο Fisker παρέχει μια λιγότερο δαπανηρή έκδοση του ωκεανού, με Μια σειρά 440 χλμ για μια μπαταρία με εκτιμώμενη χωρητικότητα σε περίπου 65 kWh χρήσιμος. Και πάλι, το μοντέλο Tesla προσφέρει 455 χιλιόμετρα αυτονομίας με μικρότερη μπαταρία, περίπου 60 kWh.

Και εδώ είναι ένας από τους περιορισμούς της μορφής SUV του Fisker Ocean, με το επιβλητικό του σχεδιασμό (η μάρκα αρνήθηκε να κοινοποιήσει τον συντελεστή του αεροδυναμικού Trail CX) και του πολύ υψηλού βάρους του. Αυτό το combo δεν ήταν τρυφερό για την κατανάλωση του αυτοκινήτου, με μικτή τιμή WLTP 18,1 kWh (η οποία λαμβάνει υπόψη τις απώλειες που συνδέονται με την επαναφόρτιση). 15 % περισσότερο από τον αντίπαλό του από τον Tesla.

Δυστυχώς, ήταν αδύνατο να ελέγξουμε την κατανάλωση αυτού του αυτοκινήτου για έναν πολύ απλό λόγο. Ο Fisker δεν έχει ακόμη ενσωματώσει πληροφορίες κατανάλωσης για οθόνες ! Μπορείτε να συμβουλευτείτε μόνο το σύνολο των χιλιομέτρων που ταξίδεψε από το αυτοκίνητο από την παραγωγή του καθώς και το ποσοστό φόρτισης … αλλά μια ενημέρωση θα πρέπει να το διορθώσει τις επόμενες εβδομάδες.

Για γρήγορη επαναφόρτιση, ο Fisker χρησιμοποιεί ισχύ φόρτισης 200 kW σε ένα γρήγορο τερματικό (σε άμεσο ρεύμα), επιτρέποντας να μεταβεί από 10 έως 80 % σε περίπου 34 λεπτά. 10 έως 15 έως 15 λεπτά περισσότερο από τον μεγάλο αντίπαλό του. Σε μεγάλες διαδρομές, Ωστόσο, η διαφορά θα πρέπει να είναι ελάχιστη μεταξύ ενός tesla και ενός fisker, Λόγω της μεγαλύτερης αυτονομίας του Fisker.

Με εναλλασσόμενο ρεύμα (όπως στο σπίτι ή σε ένα επιταχυνόμενο δημόσιο τερματικό), θα χρειαστούν 12 ώρες για να γεμίσετε πλήρως την μπαταρία.

Αδύνατο να προσεγγίσετε το κεφάλαιο της επαναφόρτισης χωρίς να μιλάτε για το διάσημο Skyolar πανοραμική οροφή ενσωματώνοντας φωτοβολταϊκά κύτταρα. Η μέγιστη ισχύς ανακοινώνεται στα 300 kW. Αυτό επιτρέπει στον Fisker να υποδεικνύει τη δυνατότητα να ανακτήσει αρκετή αυτονομία να ταξιδεύει ετησίως 2.400 χλμ. Μόνο χάρη στην ενέργεια του ήλιου. Με άλλα λόγια, με 10 ώρες πλήρους ήλιου, θα έχετε ανακάμψει περίπου 3 % μπαταρία ή 21 χλμ. Αυτονομία.

Αυτή η ακριβή επιλογή (επειδή είναι προσβάσιμη μόνο με τα υψηλότερα τελικά τελειώματα) δεν πρέπει να επιλέγεται για την κερδοφορία του, σύμφωνα με τον Henrik Fisker. Αλλά για μια οικολογική και τεχνολογική δέσμευση. Περιττό να το πω αυτό Στα γεωγραφικά μας πλάτη, η ενέργεια που ανακτάται ετησίως θα είναι μικρότερη από 2.400 χλμ. Και πάνω απ ‘όλα, υπό την προϋπόθεση ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σταθμευμένο μέσα.

Μια τεχνολογία που μας κάνει να σκεφτούμε το Lightyear 0 και την τεράστια ηλιακή του οροφή, την οποία μπορούσαμε να δοκιμάσουμε το πρωτότυπο, πριν από την πτώχευση της εταιρείας και την επισημοποίηση του Lightyear 2 πιο προσιτή. Αλλά στο Fisker, Η ενσωμάτωση είναι πολύ πιο επιτυχημένη, με μια στέγη που παραμένει εν μέρει διαφανής.

Για να κλείσετε το κεφάλαιο της επαναφόρτισης, γνωρίζετε ότι η μάρκα έχει δημιουργήσει μια συνεργασία με την άφθονη, για να “επαναφορτιστεί” την μπαταρία σε περίπου πέντε λεπτά. Για τους γνώστες είναι η τεχνική της ανταλλαγής μπαταριών (Ανταλλαγή μπαταριών) επιτρέποντας την αφαίρεση της κενής μπαταρίας να φύγει με άλλο, γεμάτο, σε χρόνο εγγραφής. Ένας τεχνολόγος που έχει ήδη δει στο NIO με το ET7 και ο οποίος μας είχε εκπλήξει πραγματικά κατά τη διάρκεια της δοκιμής του στη Γερμανία.

Nio ET7

Αλλά προσέξτε, Επειδή αυτή η εταιρική σχέση δεν προορίζεται για άτομα, Μόνο στους στόλους των εταιρειών ενοικίασης. Τι τους εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στο τέλος μιας ενοικίασης για παράδειγμα.

Τέλος, η μπαταρία αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεγάλη μεταφερόμενη μπαταρία, χάρη στις τεχνολογίες V2L και V2H. Τι να επιτρέψετε Για την προμήθεια ενός σπιτιού, ενός άλλου αυτοκινήτου ή μιας ηλεκτρικής συσκευής. Είτε με την έξοδο του τομέα των 230 βολτ που βρίσκεται στον κορμό, αλλά και με την υποδοχή CCS Combo για πολύ υψηλότερη ισχύ. Ουσιαστικά εφαρμοσμένες τεχνολογίες, αλλά όχι ακόμα στο λογισμικό. Υποσχεόμαστε να φτάσουμε το 2024.

Τιμή, διαθεσιμότητα και ανταγωνισμός

Ο Fisker Ocean είναι ήδη διαθέσιμος στη Γαλλία. Η μάρκα της Καλιφόρνια ξεκίνησε τις πρώτες παραδόσεις της πριν από λίγες εβδομάδες. Περίπου 35.000 μονάδες που παράγονται φέτος και 70.000 το 2024 προγραμματίζονται, χάρη στο αυστριακό εργοστάσιο του συνεργάτη της Magna (το οποίο έχει αναπτύξει και έκανε πολλά γερμανικά αυτοκίνητα BMW και Mercedes).

Προς το παρόν, παράγεται μόνο η έκδοση υψηλής αυτονομίας. Η έκδοση με τη μικρότερη μπαταρία (η πιο προσιτή) θα πρέπει να φτάσει σε λίγους μήνες. Είναι αυτή που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε το πρώτο βραβείο, Από 42.880 ευρώ. Με το οικολογικό παιχνίδι μπόνους 5.000 ευρώ, αυτό δίνει τελική τιμή 37.880 ευρώ με αυτονομία 440 χλμ.

Στη Γαλλία, μπορούμε να αναφέρουμε το Renault Mégane E-Tech ως ανταγωνιστή, ο οποίος επαναφορτίζεται τόσο γρήγορα και είναι διαθέσιμη με τη μεγάλη μπαταρία 60 kWh για 42.000 ευρώ, με αυτονομία WLTP 470 km.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του θα είναι βέβαια η πρόωση Tesla Model Y, που διατίθεται επί του παρόντος από 45.990 ευρώ, με εύρος 455 χλμ. Και πολύ ταχύτερη επαναφόρτιση, μεταξύ 20 και 25 λεπτών ανάλογα με την μπαταρία.

Η δοκιμαστική μας έκδοση, το Fisker Ocean One (Edition Launch), με τη μεγάλη μπαταρία και την αυτονομία της 707 χλμ, Ανταλλαγή έναντι 69.950 ευρώ. Μπορεί να συγκριθεί με την απόδοση Tesla Model Y, την αυτονομία της 514 χλμ. Με την μπαταρία των 80 kWh, για τιμή 59.990 ευρώ.

Για σύγκριση, το μοντέλο Tesla και η αυτονομία του 723 χλμ. Απαιτεί έλεγχο για 106.490 ευρώ. Που αποδεικνύει τον εξαιρετικό λόγο αυτονομίας / τιμής του Fisker Ocean.

Όσον αφορά την υπηρεσία μετά την πώληση, ο Fisker σχεδιάζει να ανοίξει ένα εκθεσιακό χώρο στο Παρίσι και ένα εργαστήριο στην περιοχή του Παρισιού. Για τους πελάτες που δεν ζουν στην περιοχή του Παρισιού, προγραμματίζονται συνεργασίες με το Speedy και το Bridgestone.