DOTT – Χειρισμός ηλεκτρικών Self -Service Scooters | Bordeaux Tourism & Congress, Dott: Δοκιμάσαμε τα ηλεκτρικά σκούτερ στη Γαλλία – Numerama

Dott: Δοκιμάσαμε τα ηλεκτρικά σκούτερ στη Γαλλία

Η απλή δημιουργία λογαριασμού στην αίτησή σας θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από την υπηρεσία μας και τα οχήματά μας. Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε.

Dott – χειριστής των ηλεκτρικών σκούτερ Self -Service

Η απλή δημιουργία λογαριασμού στην αίτησή σας θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από την υπηρεσία μας και τα οχήματά μας. Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε.

2. Βρείτε ένα dott
Ανοίξτε την αίτηση και συμβουλευτείτε την κάρτα για να βρείτε ένα Dott κοντά.

2. Εξοπλίστε τον εαυτό σας
Συνιστούμε να φοράτε κράνος για να σας προστατεύσει καθώς και αντανακλαστικό εξοπλισμό τη νύχτα και με χαμηλή ορατότητα.

3. Ξεκλειδώστε και ξεκινήστε
Σάρωση του κώδικα QR πάνω από το σκούτερ και πατήστε “Ξεκλειδώστε” για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.
Τοποθετήστε το ένα πόδι στο δίσκο και πάρτε ορμή με το άλλο για να ξεκινήσετε να κυλάτε. Στη συνέχεια, βάλτε τα δύο πόδια στο σκούτερ.

4. Χρειάζομαι ένα διάλειμμα ?
Πατήστε το φρένο με τα δύο χέρια για να επιβραδύνετε. Αποφύγετε ξαφνικά το φρενάρισμα, ειδικά όταν οδηγείτε σε ομαλές και ολισθηρές επιφάνειες.

5. Φινίρισμα
Τέλος, πρέπει να βρείτε ένα χώρο στάθμευσης που υποδεικνύεται από ένα “P” στην εφαρμογή. Μόλις σε αυτήν την περιοχή, κάντε κλικ στο “τέλος του ταξιδιού” και τραβήξτε μια φωτογραφία του σκούτερ σας.

Dott – χειριστής των ηλεκτρικών σκούτερ Self -Service
110 Rue Achard
33000 Μπορντό

  • Ανακαλύψτε το Μπορντό
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
  • Τοπικές προσφορές
  • Κογκρέσο και σεμινάρια

Το Γραφείο Τουρισμού και Κογκρέσου του Μπορντό σας καλωσορίζει:

– Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9:00 έως τις 6.30 μ.μ
– Κυριακές και διακοπές από τις 9:30 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ

Dott: Δοκιμάσαμε τα ηλεκτρικά σκούτερ στη Γαλλία

Dott // Source Scooters: Léopold Mason

Το Dott είναι ένα από τα τελευταία ηλεκτρικά σκούτερ που έχει προσγειωθεί στο Παρίσι, αλλά εξακολουθεί να καταφέρνει να ξεχωρίσει. Εδώ είναι η δοκιμή μας.

Μετά από μερικούς μήνες δοκιμών στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, η γαλλική εκκίνηση Dott ξεκίνησε επίσημα το σκούτερ σε όλη την πρωτεύουσα στις 9 Απριλίου 2019. Επομένως, η επιχείρηση προσγειώθηκε πολύ αργά στην αγορά οχημάτων ελεύθερης ροής. Έφτασε στη δέκατη θέση, έπρεπε να αντιμετωπίσει έναν τραχύ ανταγωνισμό και ειδικότερα τους γίγαντες που είναι ασβέστη, πουλί και μπουλόνι. Σε αυτήν την πολυσύχναστη αγορά, ο Dott έπρεπε να ξεχωρίζει για να ελπίζει να επιβιώσει. Εδώ είναι η γνώμη μας.

Εφαρμογή και τιμές

Εάν η Dott επιδιώξει να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές του, δεν είναι με τις τιμές του ή με την αίτησή του, πολύ βασικό. Το σύστημα τιμών είναι πράγματι το ίδιο όπως και για όλα τα άλλα σκούτερ: 1 ευρώ για να ξεκλειδώσετε το όχημα και 15 σεντ ανά λεπτό χρήσης. Θα θυμόμαστε ακόμα ότι προσφέρεται μείωση κατά 50% για τους πρώτους τρεις αγώνες.

Η εφαρμογή Dott. // Πηγή: Dott

Η εφαρμογή Dott δεν έχει ούτε περιουσιακό στοιχείο ούτε πραγματικό πρόβλημα. Το λογισμικό λειτουργεί χωρίς καθυστέρηση, υποδεικνύεται το επίπεδο του οδηγού και η γεωγραφική θέση είναι σχετικά ακριβής (αλλά λιγότερο από ό, τι κατά τη στιγμή των δοκιμών στο 13ο). Ωστόσο, χάνει πολλά χαρακτηριστικά για να γίνει πραγματικά ενδιαφέρον. Η εφαρμογή δεν διατηρεί το σκούτερ σας ούτε εντοπίζει την ταχύτερη διαδρομή στο επιλεγμένο όχημα, για παράδειγμα. Ικανότητες που βρίσκονται σε αρκετούς ανταγωνιστές και που προσφέρουν πραγματική άνεση χρήσης στους πελάτες. Χωρίς να είναι προβληματική, αυτή η έλλειψη καινοτομίας δεν παίζει υπέρ της γαλλικής μάρκας.

Σχεδιασμός και ελιγμών

Ο σχεδιασμός του σκούτερ Dott απομακρύνεται από αυτό που είναι συνήθως. Ενώ ο ανταγωνισμός χρησιμοποιεί μοντέλα Xiaomi ή Ninebot-Segway, η εκκίνηση αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο όχημα. Διατηρούμε πρώτα τους μεγάλους τροχούς που μειώνουν τις δονήσεις που αισθάνονται κατά την οδήγηση. Εάν οι τρόμοι εξακολουθούν να υπάρχουν, ειδικά στις λιθόστρωτες, δεν κάνουν τα ταξίδια δυσάρεστα. Από την πλευρά της άνεσης, υπάρχει επίσης ένα μεγάλο λαβές και ευχάριστες λαβές (που είναι αρκετά σπάνιο για να υπογραμμιστεί).

Οι τροχοί του Dott Scooter είναι ένα από τα καλύτερα περιουσιακά του στοιχεία. // Πηγή: Léopold Mason

Οι τροχοί του Dott Scooter είναι ένα από τα καλύτερα περιουσιακά του στοιχεία.

Το σημαντικό βάρος του Dott μπορεί να παρεμβαίνει σε μερικούς, αλλά αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα για οδήγηση. Η μάζα του κάνει το σκούτερ πολύ σταθερό και απολύτως δεν οδηγεί το χειρισμό του, ακόμα και όταν γυρίζει. Η πέδηση είναι επίσης πολύ καλό επίπεδο. Αποτελεσματικό χωρίς να είναι πολύ απότομη, το σύστημα έχει επίσης μοχλό και όχι απλό κουμπί. Μπορεί να είναι μια λεπτομέρεια για μερικούς, αλλά κάνει τη λαβή του οχήματος πολύ πιο ευχάριστη μακροπρόθεσμα.

Είναι μάλλον από την άποψη της ταχύτητας ότι το βάρος είναι προβληματικό. Σε μια ευθεία γραμμή, το Dott φτάνει τα 25 km/h, αλλά η παραμικρή κλίση μπορεί να την ρίξει πολύ κάτω από την ταχύτητα πλεύσης του. Δεν συνιστάται επίσης να προσπαθήσετε να ξεκινήσετε σε μια (ακόμη ελαφριά) ακτή, καθώς το Dott είναι σε δυσκολία σε μια τέτοια κατάσταση.

Σύγκριση ανάμεσα σε ένα σκούτερ και ένα σκούτερ Voi. // Πηγή: Léopold Mason

Σύγκριση ανάμεσα σε ένα σκούτερ και ένα σκούτερ.

Αριθμός και διαθεσιμότητα

Σε σύγκριση με ορισμένους ανταγωνιστές, το Dott είναι μια μικρή εκκίνηση και αυτό γίνεται αισθητό στη διαθεσιμότητα των σκούτερ του. Μερικές εκατοντάδες οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα (έναντι χιλιάδων ασβέστων ή πουλιών), αλλά η διανομή τους αφήνει κάτι να είναι επιθυμητό. Ενώ ορισμένες περιοχές γεμίζουν με σκούτερ, ειδικά στη δεξιά όχθη της πρωτεύουσας, άλλοι έχουν μόνο μία λαβή (όπως το 19ο διαμέρισμα). Έτσι συμβαίνει ότι περπατάμε πολύ καιρό πριν βλέπουμε τη σκιά ενός dott (αλλά όταν βλέπουμε ορισμένους δρόμους που εισβάλλουν με ηλεκτρικά σκούτερ, είναι πραγματικά ένα πρόβλημα?Ουσία.