Το Bugatti είναι σιωπηλό ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ, το Street Bugatti προσπαθεί σε ηλεκτρικά δύο -wheelers – paddock GP

Το Street Bugatti προσπαθεί για ηλεκτρικά δίτρο

Αμαζόνα

Bugatti σιωπηλά το πρώτο του ηλεκτρικό σκούτερ

Bugatti σιωπηλά το πρώτο του ηλεκτρικό σκούτερ

Τώρα που συνδέεται με το RIMAC, ο Bugatti δεν αφήνει πλέον αμφιβολία για το ηλεκτρικό του μέλλον. Η γαλλική μάρκα θα πρέπει να επαναλάβει τις πρωτοποριακές τεχνολογίες του κροατικού συνεργάτη της και να προσφέρει ένα supercar υψηλού επιπέδου. Εν τω μεταξύ, ο Bugatti φτάνει στη σιωπή στο τμήμα με ηλεκτρικό σκούτερ.

Σε συνδυασμό με την Bytech International, ο κατασκευαστής Supercar έχει αποκαλύψει ένα νέο δίτροχο με το εμπορικό σήμα της μάρκας. Ντυμένος με μπλε, γκρι ή μαύρη ζωγραφική, το πλαίσιο κράματος μαγνησίου βοηθά στη διατήρηση του συνολικού βάρους σε μόλις 15,9 kg.

Μια σειρά 35 χλμ για το σκούτερ Bugatti

Αυτό το σκούτερ διαθέτει μια αφαιρούμενη μπαταρία 10 AH που του επιτρέπει να ανακοινώσει 35 χλμ. Αυτονομία. Τροφοδοτεί έναν κινητήρα 700 watt που είναι ικανός να στοχεύει 30 km/h με κορυφαία ταχύτητα, αλλά θα είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί η λειτουργία αθλητισμού. Οι τρόποι οικολογικής και πόλης είναι λιγότερο ζωντανές, αλλά ευνοούν την αποτελεσματικότητα.

Scooter αλλά bugatti πάνω απ ‘όλα, προσφέρει εκλεπτυσμένο φωτισμό που προβάλλει τα διάσημα αρχικά του Ettore Bugatti, του ιδρυτή της μάρκας στο έδαφος. Βασίζεται επίσης σε ένα εξίσου πρωτοφανές πέδηση με ηλεκτρονικό ABS στον πίσω τροχό. Η τιμή δεν έχει κοινοποιηθεί, αλλά θα μπορούσε να φτάσει τα ύψη.

Καλές προσφορές ηλεκτρικά σκούτερ

Aprilia, ESR1, Electric Scooter, κινητήρας 350W, σασί μαγνησίου, μαύρο/κόκκινο

Aprilia, ESR1, Electric Scooter, κινητήρας 350W, σασί μαγνησίου, μαύρο/κόκκινο

Αμαζόνα

Aprilia, ESR2, Electric Scooter, κινητήρας 350W, με κατευθυντικά βέλη, κόκκινο/μαύρο/γκρι

Aprilia, ESR2, Electric Scooter, κινητήρας 350W, με κατευθυντικά βέλη, κόκκινο/μαύρο/γκρι

Αμαζόνα

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Electrol Crottinette για Nolld Addult

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Electric Skooting για τον ενήλικα μαύρο ενήλικα με αντιπολίτευση και οθόνη, μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ

  • Ελαστικά 10 ιντσών
  • Πρότυπο
  • Σωστή αυτονομία
  • Εφαρμογή για κινητό
  • Τιμή
  • Χωρίς αναστολές
  • Δεν υπάρχει μηχανικό φρένο στο μπροστινό

[Street] Ο Bugatti προσπαθεί για ηλεκτρικά δίτρο

Ο Ettore Bugatti, ιδρυτής του κατασκευαστή αυτοκινήτων, είχε μια παροιμία: “Τίποτα δεν είναι πολύ όμορφο, τίποτα δεν είναι πολύ ακριβό”. Αυτό ισχύει επίσης για το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της μάρκας, το οποίο για την περίσταση έχει δημιουργήσει μια συνεργασία με την Bytech για να σχεδιάσει αυτό το δύο όχημα.

Πώς να αλλάξετε την αντίσταση από .

Ενεργοποιήστε το JavaScript

Το ακίνητο για μερικούς μήνες του Rimac, η λατρευτική μάρκα αθλητικών αθλημάτων, Bugatti, του οποίου το κεντρικό γραφείο βρίσκεται στο Dorlisheim στο Bas-Rhin, έχει ξεκινήσει την ηλεκτρική μετάβασή του. Όμως, ενώ οι παρατηρητές περίμεναν την παρουσίαση ενός supercar σε στυλ Χείρωνα που τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια, ο Bugatti εξέπληξε τον κόσμο του αποκαλύπτοντας ένα πολύ λιγότερο εντυπωσιακό όχημα, ένα ηλεκτρικό σκούτερ.

Για να κατασκευάσει αυτό το ηλεκτρικό σκούτερ, ο Bugatti έχει συνεργαστεί με την Bytech International Company. Υποσχόμαστε ένα όχημα “Εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες για την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών”.

Το σκούτερ είναι σε θέση να οδηγεί μέχρι 30 km/h με τον κινητήρα των 700 watts. Η ανακοίνωση της αυτονομίας είναι 35 χιλιόμετρα χάρη στην αφαιρούμενη μπαταρία των 10 Αχ. Το όχημα ενσωματώνει τρεις οδηγίες – οικονομικές, αστικές και αθλητικές λειτουργίες – ανάλογα με τις συνήθειες του. Ο Bugatti εξηγεί ότι το προϊόν έχει φανταστεί ότι είναι όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό, με ένα πλαίσιο κράματος μαγνησίου για να κερδίσει ελαφρότητα.

Παρ ‘όλα αυτά, παρά τις προσπάθειες αυτές, το σκούτερ προσεγγίζει 16 κιλά. Το Bugatti έχει ενσωματώσει ένα ηλεκτρονικό ABS στον πίσω τροχό, το οποίο δεν είναι τόσο συνηθισμένο σε αυτό το είδος οχήματος. Η ιδιαιτερότητα που προσβάλλεται από το εμπορικό σήμα ? Το μηχάνημα μπορεί να προβάλει στο έδαφος “EB”, τα αρχικά του κατασκευαστή Ettore Bugatti.

Τον Ιούνιο του 2021, ο Ducati είχε αποκαλύψει τους φθηνότερους δίτροχείς του: το ηλεκτρικό σκούτερ Pro-I Evo, με ρυθμό € 449. Οι Ιταλοί έχουν τώρα ανταγωνισμό στον τομέα, ακόμη και αν ο Ducati ήταν ήδη γνωστός για να κάνει δύο τροχούς.

Κορυφαίες παραστάσεις για αυτό το σκούτερ, καθώς και ένα σχέδιο που το διακρίνει από το κλασικό στο είδος. Δυστυχώς, ο Bugatti δεν έχει ανακοινώσει τη διαθεσιμότητα και ακόμη λιγότερη τιμή, αλλά είναι πιθανώς απαραίτητο να περιμένετε μια αρκετά υψηλή τιμή ..