Bechtle & HP, ηθοποιοί στο επίκεντρο του έργου Lycée 4.0. από την περιοχή Grand EST!, Grand EST: Αυτός είναι ο υπολογιστής των μαθητών γυμνασίου

Grand EST: Αυτός είναι ο υπολογιστής των μαθητών γυμνασίου

“Το περιφερειακό οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμβούλιο (CERSER, σημείωμα του συντάκτη) του Grand EST ισχυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2019 ένα μορατόριουμ για να πάρει το χρόνο της αξιολόγησης, το οποίο είναι το λιγότερο από τα πράγματα για ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια ως πειραματικό”, σημειώνει το συλλογικό. “Τον Φεβρουάριο, το CHSTC (υγιεινή, ασφάλεια και συνθήκες εργασίας) του Haut-Rhin διατύπωσε την ίδια επιθυμία. »»

Bechtle & HP, ηθοποιοί στο επίκεντρο του έργου Lycée 4.0. από την περιοχή Grand EST !

Lycee Project 4.0 Περιφέρεια Grand EST

Illkirch Graffenstaden, 21 Δεκεμβρίου 2021 – Ξεκίνησε το 2016, το έργο Lycée 4.0. συνεχίζει την εξέλιξή του. Για την έναρξη του σχολικού έτους του 2021, η περιοχή Grand EST επέλεξε τον έμπορο υπολογιστή Bechtle καθώς και τον συνεργάτη της HP για την υλοποίηση και την εκτέλεση της προσφοράς φορητών υπολογιστών για μαθητές γυμνασίου στο Grand EST.

  • 71.000 φορητοί υπολογιστές HP και προσαρμοσμένες σακούλες που παραδόθηκαν σε 352 γυμνάσια στην περιοχή Grand EST σε μόλις 4 εβδομάδες.
  • Μια ανόητη επιτυχία και συνεργασία παρά ένα σύνθετο οικονομικό και υγεία πλαίσιο
  • Αύξηση των προϊόντων για την υποστήριξη του περιφερειακού συνολικού εκπαιδευτικού έργου.

Ένα έργο με την πάροδο του χρόνου για την υποστήριξη του μέλλοντος των μαθητών γυμνασίου

Η περιοχή Grand EST έχει κάνει την επιλογή, με το πρόγραμμα γυμνασίου 4.0., για να επιτρέπεται σε κάθε μαθητή γυμνασίου στην επικράτεια να έχει ίση πρόσβαση σε φορητό υπολογιστή HP 245 G8, σε όλα τα εγχειρίδια και άλλους ψηφιακούς πόρους.

Το έργο αυτό, που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 σε συνεννόηση με τις ακαδημαϊκές αρχές, παρουσίασε σημαντική εξέλιξη το 2019, με την ισχυρή επιλογή της παροχής δωρεάν φορητού υπολογιστή για όλους τους μαθητές γυμνασίου – υπολογιστή που θα κρατήσουν στο τέλος της σχολικής τους.

Για αυτήν την εφαρμογή, η περιοχή Grand EST έχει ξεκινήσει σημαντικές επενδύσεις στην υπηρεσία του
217.885 μαθητές γυμνασίου από την περιοχή Grand EST με τη διανομή 71.000 υπολογιστών.

Η δέσμευση του Bechtle, η μυρωδιά του τοπικού

Ο Bechtle είναι περήφανος που υποστήριξε την περιοχή Grand EST σε αυτό το έργο με κοινές αξίες που είναι: ίσες ευκαιρίες, επενδύσεις για τη νεολαία μας και για τα ταλέντα μας του αύριο.

Για τον Jean Rottner, τον Πρόεδρο της περιοχής Grand EST, αυτή η σχέση είναι στην πραγματικότητα απόλυτα στη στρατηγική της κοινότητάς της: “Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στην υπόσχεση που διατυπώνουμε στους νέους μας: ένας υπολογιστής που προσφέρεται για να διευκολύνει τη ζωή Σήμερα, για να προετοιμαστούν για το ταξίδι τους αύριο. Η ικανοποίησή μας είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς ο Bechtle μας επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που συνδέονται με το διεθνές πλαίσιο για τις προμήθειες χωρίς να τιμωρήσουμε τις οικογένειες του Grand EST ! »»

“Αυτό το επίτευγμα απεικονίζει την επιθυμία του Bechtle να εγγραφεί σε περιφερειακά έργα, να ενεργοποιήσει την τοπική οικονομία, αλλά και να υποστηρίξει τα ιδρύματα σε εθνικό επίπεδο χάρη στις αφοσιωμένες και εξειδικευμένες ομάδες μας στον δημόσιο τομέα. »Καθορίζει τον Franck Gentzbittel – Διευθύνων Σύμβουλος της Bechtle France για να συζητήσει αυτή τη δέσμευση.

Ο Bechtle παίζει τις εγκαταστάσεις από την αρχή μέχρι το τέλος σε αυτό το έργο, γύρω από τους τοπικούς παρόχους με ιδίως τη δημιουργία μιας υπηρεσίας μετά την πώληση που βρίσκεται στο Mundolsheim (Bas-Rhin).

Ένα ψηφιακό εργαλείο εργασίας υπογεγραμμένο HP

Η HP είναι ένας πολύ παρόν ηθοποιός στον κόσμο της εκπαίδευσης και ειδικά στην περιοχή Grand EST. Είναι επίσης ένας μακροπρόθεσμος συνεργάτης της Bechtle. Επομένως, η τριμερή συνεργασία έγινε φυσικά και κατέστησε δυνατή την εκτέλεση αυτού του σημαντικότερου έργου εξοπλίζοντας 71.000 μαθητές από τα γυμνάσια της περιοχής. Τον Σεπτέμβριο, οι φοιτητές έλαβαν φορητό υπολογιστή HP 245 G8 (Full HD Slab, SSD 128 GB Disc, κάρτα SD 128 GB), καθιστώντας έτσι δυνατή την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου RGE στο σύνολό του.

“Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βοηθούμε να εξοπλίσουμε τους μαθητές από την περιοχή Grand EST χάρη στους υπολογιστές μας που έχουν σχεδιαστεί για τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αυτός ο τύπος έργου δεν μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη στενή συνεργασία και με βάση την εμπιστοσύνη των περιφερειακών φορέων του Grand EST και του ιστορικού συνεργάτη Bechtle “σχολίασε ο Rodolphe Delahaye, διευθυντής περιοχών πωλήσεων για την HP France.

Σεβαστές προθεσμίες παρά το διεθνές πλαίσιο

Έλλειψη εξαρτημάτων, αβέβαιο πλαίσιο υγείας, καθυστερημένες παραδόσεις. Η έκδοση του 2021 θα είχε το μερίδιό της σε εκπλήξεις και θα έχει αμφισβητήσει όλους τους παίκτες του έργου. Πράγματι, οι μαθητές καθώς και οι δάσκαλοι που έπρεπε να έχουν τον εξοπλισμό τους για την έναρξη του σχολικού έτους, η παράδοση του εξοπλισμού έπρεπε να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του Σεπτεμβρίου. Αλλά αυτό δεν βασίζεται σε αυτή τη συλλογική δύναμη μεταξύ του RGE, Bechtle και HP, που επέτρεψε να διατηρηθεί αυτή η δέσμευση. Σε λιγότερο από 4 εβδομάδες, 71.000 δευτεροβάθμιοι φοιτητές έχουν εξοπλιστεί με τον εξοπλισμό τους στα 352 γυμνάσια 4.0. Ένα κατόρθωμα να σημειώσετε και να συγχαρώ !

Για τον Bechtle

Η Bechtle AG διαθέτει 80 σπίτια στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Με 24 εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου σε 14 χώρες, η Bechtle είναι μία από τις κύριες εταιρείες πληροφορικής στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1983, η εταιρεία έχει την έδρα της στο Neckarsulm στη νότια Γερμανία και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 12.000 ανθρώπους. Η Bechtle προσφέρει περισσότερους από 70.000 πελάτες από τον βιομηχανικό, εμπορικό, οικονομικό και δημόσιο τομέα ένα πλήρες, ουδέτερο χαρτοφυλάκιο έναντι προμηθευτών, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της υποδομής και των εργασιών πληροφορικής. Ο Bechtle παρατίθεται στους δείκτες MDAX και TECDAX. Το 2020, η εταιρεία πέτυχε κύκλο εργασιών περίπου 5,82 δισ. Ευρώ.

Η θυγατρική της Bechtle France, με έδρα το Illkirch-Graffenstaden και με επικεφαλής τον Alain Baselga, γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 2000. Το 2020, κατέγραψε κύκλο εργασιών 113 εκατομμυρίων ευρώ με εργατικό δυναμικό 105 ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Bechtle.com/fr

Επικοινωνία

Διευθυντής επικοινωνίας – Bechtle France

Grand EST: Αυτός είναι ο υπολογιστής των μαθητών γυμνασίου

Χρησιμοποιήθηκαν δύο ΜΜΕ ως μέρος του “Lycée 4.0 “: Η εταιρεία Econocom (η φωτογραφία μας) παρέχει και διανέμει υπολογιστές και η εταιρεία LDE είναι υπεύθυνη για ψηφιακούς πόρους.

Η περιοχή Grand EST διανέμεται δωρεάν από τις 2, 115.000 φορητούς υπολογιστές υπέρ των μαθητών του γυμνασίου, στο πλαίσιο ενός μοναδικού προγράμματος στη Γαλλία που ονομάζεται “Lycée 4.0 “. Αυτή η συσκευή, η οποία προκαλεί τόσο ενθουσιασμό όσο οι φόβοι, σκοπεύει να μειώσει το ψηφιακό χάσμα και να εισάγει καλύτερα τους μαθητές στην αγορά εργασίας, σε έναν συνεχώς πιο ψηφιακό κόσμο.

Οι μαθητές λαμβάνουν έναν υπολογιστή ?

Σχεδόν. Από τα 353 γυμνάσια στο Grand EST, 293 προσκολλώνται στο “Lycée 4.0 “για την έναρξη του σχολικού έτους του 2019. Είναι μέσα τους (του οποίου ο πλήρης κατάλογος είναι διαθέσιμος στην πύλη νεολαίας.en) που θα διανεμηθεί δωρεάν οι 115.000 υπολογιστές. Είτε σε όλους τους μαθητές, είτε μόνο σε ορισμένα επίπεδα (δεύτερο, πρώτα, τερματικό), σύμφωνα με τις επιλογές κάθε διαχείρισης εγκατάστασης. “Κάποια γυμνάσια το ήθελαν, άλλοι όχι, άλλοι μόνο για τους δευτεροβάθμιους μαθητές τους … ήμασταν εντελώς ευέλικτοι, ακούγοντας τις ομάδες διδασκαλίας”, δήλωσε ο Jean Rottner, πρόεδρος της περιοχής Grand EST.

ΕγώΝείλος για να παραγγείλετε το φορητό υπολογιστή: Θα διανεμηθεί σε φοιτητές από τις 2 Σεπτεμβρίου, για ένα δεκαπενθήμερο, στα συμμετέχοντα σχολεία.

Οι οικογένειες που δεν επιθυμούν να επωφεληθούν από αυτό θα μπορούν να το αρνηθούν, αλλά μόνο μαθητές γυμνασίου των οποίων η ίδρυση δεν είναι 4.Το 0 μπορεί να συνεχίσει να βοηθηθεί από την περιοχή Grand EST (μεταξύ 40 και 100 ευρώ) για την απόκτηση εγχειριδίων σε μορφή χαρτιού.

Τι θα μοιάζει ?

Σε ένα απολύτως βασικό φορητό υπολογιστή. Η έκδοση “Special Grand Est” του HP 240 G7 (τίποτα να κάνει με την κορυφή των αρχηγών κρατών) Μια οθόνη 14 ιντσών, 128 gigabytes αποθηκευτικού χώρου και 12:30 μ.μ στον χρήστη του. Η ολοκληρωμένη κάρτα γραφικών Celeron μπορεί εύκολα να διαχειριστεί όλες τις δραστηριότητες επεξεργασίας κειμένου, αλλά πιθανότατα θα βήξει αν προσπαθήσουμε να εγκαταστήσουμε τα πιο πρόσφατα βιντεοπαιχνίδια, πολύ άπληστοι.

Χαρακτηριστικά Windows 10, Επαγγελματική έκδοση, ο υπολογιστής διαθέτει επίσης παίκτη δίσκου, άλλη κάρτα (SD, SDHC, SDXC) και δύο θύρες USB. Και ακόμη και μια κάμερα HD. Η μπαταρία του επαναφορτίζεται σε μια έξοδο τομέα, μέσω καλωδίου τροφοδοσίας.

Μέσα: Αρκετά προεγκατεστημένα λογισμικά όπως η σουίτα γραφείου 365 (Word, Excel, κλπ.) Και δυναμικό 3.000 ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων προσβάσιμες μέσω του ψηφιακού χώρου εργασίας (ENT) των φοιτητών.

Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και οτιδήποτε ?

Όχι, φυσικά. Ήδη, ο φοιτητής αναλαμβάνει να το φροντίσει με την υπογραφή ενός ναύλου. Εάν το μηχάνημα επωφεληθεί από μια εγγύηση τριών ετών που εκδίδεται από τον κατασκευαστή του (αναλαμβάνει τυχόν κατανομές), ο μαθητής γυμνασίου είναι υπεύθυνος για τον εξοπλισμό του: δεν θα είναι δεν αντικαταστάθηκε σε περίπτωση απώλειας ή θραύσης, Ακόμη και αν μια πτήση που επιβεβαιώνεται με την υποβολή καταγγελίας μπορεί να χορηγήσει το δάνειο ή την παροχή νέου υπολογιστή μέσω ενός “ταμείου έκτακτης ανάγκης”.

Στο τέλος του γυμνασίου, ο φοιτητής θα είναι σε θέση να κρατήσει τον υπολογιστή του (εκτός αν έχει σταματήσει τις σπουδές του ή μετακινηθεί έξω από την περιοχή).

Χρησιμοποιείται για να δουλέψει ή να διασκεδάσει ?

Και τα δυο. Ο υπολογιστής που προσφέρεται στους φοιτητές θεωρείται εργαλείο εργασίας: ακόμη και αν μπορούν να το πάρουν στο σπίτι και να το χρησιμοποιήσουν ελεύθερα εκτός των ωρών τάξης, θα περιέχουν ιδιαίτερα ένα πλήθος εκπαιδευτικού περιεχομένου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γυμνάσιο: στην πρώτη θέση, όλα τα εγχειρίδια στην ψηφιοποιημένη έκδοση θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του έτους. Αλλά επίσης Συνδρομή στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία του κανάλι Arte TV (Educ’arte), ότι η περιοχή Grand EST είναι η μόνη στη Γαλλία που προσφέρει στους μαθητές της για τρία χρόνια. Εξ ου και η ανάγκη να το έχετε πάντα στο γυμνάσιο, με την πολυάσχολη μπαταρία σας. Ειδικά επειδή οι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ψηφιακή υποστήριξη για τη μετάδοση εγγράφων που σχετίζονται με τα μαθήματα ή τα καθήκοντά τους.

Για όσους ήδη ανυπομονούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να περιπλανηθούν, ένα μικρό κρύο ντους: “Τα φίλτρα που απαγορεύουν την πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους” εγκαταστάθηκαν στο επίπεδο των ακαδημαϊκών διακομιστών και του δικτύου WiFi “σε ιδρύματα για να αποφευχθούν η ψηφιακή χρήση αντίθετα στην παιδαγωγική “, θυμάται η περιοχή Grand EST.

Θα εξαφανιστούν τα εγχειρίδια ?

Οχι αυτή τη στιγμή. “Με τον υπολογιστή που παρέχεται από την περιοχή Grand EST, δεν χρειάζεται εγχειρίδια σε μορφή χαρτιού”, συνοψίζει τον Jean Rottner. Ο οποίος αρνείται όλους μειωμένους από την ψηφιοποίηση σχολικών βιβλίων, που επικρίθηκε από ένα μέρος των δασκάλων του Grand EST: “Ένας δάσκαλος επιστολών που συναντήθηκαν πρόσφατα μου είπε ότι” ένα εκχύλισμα εργασίας είναι ιδανικό για ψηφιακή χρήση, αλλά για πλήρη εργασία, θα το κάνουμε Πάντα ευνοείτε τη μορφή χαρτιού “. Και συμφωνώ μαζί της. Όχι, το πρόγραμμα “High School 4.0 “δεν διαγράφει χαρτί, Είναι ένα επιπλέον εργαλείο. Το σχολικό περιβάλλον είναι ένας τόπος μάθησης όπου ο δάσκαλος πρέπει να ανοίξει τους μαθητές του στον κόσμο, στο σύνολό του. Σήμερα, υπάρχει μια κοινωνική ανάγκη να βοηθήσουμε τις οικογένειες οικονομικά και την ανάγκη προσαρμογής στην ψηφιακή τεχνολογία, σε έναν κόσμο όπου πολύ μεγάλη ταχύτητα είναι παντού και τα σχολεία κωδικοποίησης πολλαπλασιάζονται. Η απόφασή μας μελετάται: θα πρέπει να επιτρέψει στους μαθητές να είναι πιο αποτελεσματικοί, να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας πιο εύκολα. »»

Το γεγονός παραμένει ότι τα εγχειρίδια χαρτιού, που ανταγωνίζονται έντονα από αυτό το νέο εργαλείο, ίσως χρειαστεί να αγωνιστούν για να επιβιώσουν: “Το χαρτί και το ψηφιακό είναι δύο συμπληρωματικά υποστηρίγματα, των οποίων η χρήση είναι παιδαγωγική. Η χρήση τους είναι στη διακριτική ευχέρεια του δασκάλου “, εξηγεί η περιοχή Grand EST.

Είναι έτοιμα γυμνάσια έτοιμα ?

Ναι, ακόμη και αν υπήρχαν λόξυγκας. Ξεκίνησε το 2017, το πρόγραμμα “High School 4.0 “είναι στο Η τρίτη του φάση : Μετά από ένα κύμα 49 εγκαταστάσεων, στη συνέχεια, ένα δεύτερο από 62 άλλα, 182 επιπλέον γυμνάσια τους εντάχθηκαν σε αυτό το σχολικό έτος για να πειραματιστούν “η παγκόσμια ψηφιακή προσφορά” που προτάθηκε από την περιοχή Grand EST, επιτρέποντας την αντικατάσταση των εγχειριδίων, ενώ παράλληλα παρέχει διαθέσιμα σε νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και πόρους. “Ήμασταν λίγο πρωτοποριακό, στη Γαλλία. Και όπως συχνά σε αυτή την κατάσταση, χρειάζεστε τρία βήματα πίσω για να κάνετε ένα προς τα εμπρός “, εξηγεί ο Jean Rottner. “Το σύστημά μας έχει βιώσει υπερφόρτωση και ορισμένος εξοπλισμός δεν ήταν επαρκής, γεγονός που διέκοψε τις συνήθειες των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών. Έχουμε τώρα αλλάξει μοντέλα και η κατανομή αυτών των υπολογιστών σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στο πρόγραμμα. »»

Το WiFi έχει εγκατασταθεί στα 145 περιφερειακά γυμνάσια που δεν το είχαν μέχρι στιγμής και οι νέοι πράκτορες που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση των υπολογιστών έχουν αναπτυχθεί από την περιοχή Grand EST (100 συνολικά) φέτος.

Η έκθεση σε WiFi και οθόνες είναι επικίνδυνη ?

Δεν ξέρουμε. Από τη μία πλευρά, η περιοχή Grand EST δείχνει ότι «έχουν διεξαχθεί αρκετές μελέτες [στο WiFi] και αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένο βιολογικό αποτέλεσμα. Τα πρότυπα που ισχύουν και οι συστάσεις του ANSES (Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων, Περιβαλλοντικών και Ασφάλειας, Σημείωση του Εκδότη) γίνονται σεβαστά στις εργασίες εγκατάστασης. Από την άλλη, η συλλογική οθόνη Citizen Collective που υποστηρίζεται από μια Intersyndicale of Education (CGT, SNUEP-FSU, SUD) υπενθυμίζει ότι το WiFi έχει “ταξινομηθεί ως πιθανός καρκινογόνο ότι μπορούμε να συγκεντρώσουμε 35 πομπούς δίπλα -δίπλα σε μία κατηγορία “. Και παραθέτει τις ίδιες λαβές που θα έδειχναν σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Μάιο ότι “τα νέα επιστημονικά δεδομένα ενισχύουν το αποτέλεσμα του 2010 για την τοξικότητα του μπλε φως για το μάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια πτώση στο βλέμμα”.

“Το περιφερειακό οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμβούλιο (CERSER, σημείωμα του συντάκτη) του Grand EST ισχυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2019 ένα μορατόριουμ για να πάρει το χρόνο της αξιολόγησης, το οποίο είναι το λιγότερο από τα πράγματα για ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια ως πειραματικό”, σημειώνει το συλλογικό. “Τον Φεβρουάριο, το CHSTC (υγιεινή, ασφάλεια και συνθήκες εργασίας) του Haut-Rhin διατύπωσε την ίδια επιθυμία. »»

Απάντηση από τον Jean Rottner: “Υπάρχουν εκείνοι που είναι για, και εκείνοι που είναι εναντίον. Φροντίσαμε την τεχνική πτυχή, την εθνική εκπαίδευση στην εκπαίδευση των δασκάλων της, ώστε να προσαρμοστούν σε αυτά τα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία. Η ψηφιακή εκπαίδευση είναι μία από τις αποστολές τους. »»

14 σχόλια

Γεια σας, επιτρέπω στον εαυτό μου να επικοινωνήσω μαζί σας, δεν συμφωνώ ότι αν το παιδί μου σταματήσει την εκπαίδευσή του πριν από το τέλος του έτους θα πρέπει να δώσει πίσω τον υπολογιστή του. Του προσφέρθηκε σε αυτόν και το όνομά του. Λάβετε υπόψη την κατάσταση του νεαρού που δεν μπορεί να πληρώσει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων με την κατανόηση

Γεια σας, γνωρίζετε ότι ο υπολογιστής δεν μας προσφέρεται, αλλά δανείζεται για τρία χρόνια και στη συνέχεια δώστε στο τέλος του γυμνασίου