6 VS WiFi σύγκριση. WiFi 5: Πρέπει να αγοράσετε ένα δρομολογητή WiFi AX το 2022?, Wi-Fi 6: Τι είναι αυτό και ποιοι χειριστές το προσφέρουν?

Wi-Fi 6: Τι είναι αυτό και ποιοι χειριστές το προσφέρουν

Χαίρομαι που γνωρίζουμε: Για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα αυτού του νέου προτύπου, είναι απαραίτητο Έχετε μια συμβατή συσκευή Wi-Fi 6 . Αυτό δεν συμβαίνει, μακριά από αυτό, όλων των smartphones, tablet και άλλων υπολογιστών.

6 VS WiFi σύγκριση. WiFi 5: Πρέπει να αγοράσετε ένα δρομολογητή WiFi AX το 2022 ?

Ενώ το WiFi 5 έχει ήδη εκδημολογηθεί για μερικά χρόνια, οι συμβατές συσκευές WiFi 6 είναι ολοένα και πιο παρόντες στην αγορά. Τίθεται τώρα το ερώτημα: υπάρχει ενδιαφέρον για το άλμα σήμερα το βήμα του WiFi 6 αγοράζοντας έναν συμβατό δρομολογητή ?

Ενημέρωση 28 Ιουλίου : Το κιτ Orbi RBK352 του Netgear εμφανίζεται στη σύγκριση μας. Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου πλέγματος, βελτιώνοντας την απόδοση ενός ασύρματου δικτύου όταν η περιοχή που πρόκειται να καλυφθεί υπερβαίνει τα 50 m² ή τα εμπόδια είναι παρόντα. Το γλάσο στο κέικ, η τιμή του είναι μάλλον προσιτή για ένα συμβατό προϊόν WiFi 6.

Αυτό στο δρόμο από το WiFi “1”, την αρχική έκδοση του Πρότυπο ασύρματης επικοινωνίας Εμφανίστηκε το 1997 (με μέγιστη ταχύτητα… 2 Mbps !) και δημοφιλή το 1999 με το πρότυπο 802.11Β. Σε λίγο πάνω από 20 χρόνια, το WiFi έχει εγκατασταθεί σταθερά στην καρδιά των εγκαταστάσεων δικτύου μας, προσφέροντας όλο και περισσότερο Αξιόπιστο, γρήγορο και πρακτικό σε συμβατικές ενσύρματες συνδέσεις. Με την πάροδο του χρόνου και τις εκδόσεις, η απόδοση έχει προχωρήσει λογικά: τα θεωρητικά 11 Mbps του WiFi 802.Το 11b φαίνεται τόσο ασήμαντο σήμερα, σε σύγκριση με Μερικά Gbps Εξουσιοδοτείται από τις τελευταίες εκδόσεις του προτύπου WiFi.

Κινητό WiFi

Σήμερα, το Wifi 6 (ή 802.11ax) τείνει να εκδημοκρατικοποιήσει, αντικαθιστώντας σταδιακά το Wifi 5 (προηγουμένως 802.11AC) στο επίκεντρο των συμβατών συσκευών. Έκδοση μετά την έκδοση, το WiFi έχει εξελιχθεί από την άποψη του απόδοση, σταθερότητα και χαρακτηριστικά. Και το απόσπασμα από το WiFi 5 (WiFi AC) στο WiFi 6 (WiFi AX) δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τα νέα και τα πλεονεκτήματα του WiFi 6

Το πρώτο πλεονέκτημα του WiFi 6 σε σύγκριση με το WiFi 5 παραμένει η αύξηση της μέγιστης θεωρητικής ροής, χάρη στη χρήση διαφορετικών ζωνών συχνότητας και τεχνολογιών (αριθμός ταυτόχρονων ροών, πλάτος καναλιού, τύπος διαμόρφωσης που χρησιμοποιείται κ.λπ.). Έτσι, το WiFi 5 προσφέρει ένα μέγιστο εύρος ζώνης 3,4 Gbps εάν σέβουμε το πρότυπο το πρότυπο για το πρότυπο όσον αφορά τον αριθμό ροών, το πλάτος του καναλιού και τη διαμόρφωση που χρησιμοποιείται, ενώ το WiFi 6 επιτρέπει την αύξηση αυτού του εύρους ζώνης σε περισσότερα από 10 Gbps.

Netgear nighthawk ax8 ax12 routers netgear

Το WiFi 6 απαιτεί επίσης τη δυνατότητα χρήσης του Πρωτόκολλο ασφαλείας WPA3, Ακόμα κι αν είναι ακόμα δυνατό να χρησιμοποιήσετε το WPA2. Σε πυκνό περιβάλλον, η καθυστέρηση είναι χαμηλότερη και οι ροές είναι υψηλότερες από ό, τι με το WiFi 5 και ένας μεγαλύτερος αριθμός πελατών μπορεί να συνδεθεί. Τέλος, η διαχείριση ενέργειας έχει βελτιωθεί, επιτρέποντας τη μείωση της κατανάλωσης και επομένως αύξηση της αυτονομίας. Αρκεί να πούμε ότι το WiFi 6 θα γίνει γρήγορα απαραίτητο.

WiFi 6: Ποιος συμβατός δρομολογητής να επιλέξει ?

Πολλά μοντέλα συμβατών δρομολογητών WiFi 6 εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες στην αγορά. Δύσκολο να πλοηγηθεί? Έτσι έχουμε επιλέξει μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα, με ένα Καλές επιδόσεις/λειτουργίες/αναλογία τιμών. Σημειώστε ότι όλα τα μοντέλα είναι επίσης συμβατά με τις παλιές εκδόσεις του προτύπου WiFi. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να συνδέετε μόνο μια συμβατή συσκευή WiFi 5 ή ακόμα και WiFi 4 (802.11n) ή πρόσθια.

Εικόνα 1: Σύγκριση WiFi 6 VS. WiFi 5: Πρέπει να αγοράσετε έναν δρομολογητή WiFi AX το 2022;

TG_CHOIX_REDAC

Netgear nighthawk rax80 (ax8)

Το Nighthawk Rax80 του Netgear είναι σαφώς ο “αγαπημένος μας” δρομολογητής. Αποτελεσματική, με μια απλή και πλήρη διεπαφή διαχείρισης, προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά σε λογική τιμή για αυτό το είδος προϊόντος.

Netgear Nighthawk RAX120 (AX12)

Το Netgear Nighthawk Rax120 είναι ο μεγάλος αδελφός του RAX80: με ένα θύρα πολλαπλών επιβεβαίωσης και βασίζεται σε μια πιο ισχυρή πλατφόρμα από το RAX80, μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα μεγαλύτερο αριθμό περιφερειακών. Η πολύ υψηλότερη τιμή του διατηρεί για πολύ συγκεκριμένες ανάγκες.

Εικόνα 3: Σύγκριση WiFi 6 VS. WiFi 5: Πρέπει να αγοράσετε έναν δρομολογητή WiFi AX το 2022;

Archer TP-Link Ax11000

Το Ax11000 Archer του TP-Link είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο, με μερικά χαρακτηριστικά που αξίζουν μια ματιά, όπως το δεύτερο δίκτυο WiFi σε 5 GHz αφιερωμένα στο παιχνίδι ή στη συσσωμάτωση του Link σε δύο θύρες Gigabit Ethernet. Ωστόσο, δεν είναι απαλλαγμένο από σφάλματα, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι μελλοντικές ενημερώσεις υλικολογισμικού θα το διορθώσουν. Παραμένει η τιμή του, λίγο πολύ υψηλή για να προσφέρουμε μια πραγματικά βιώσιμη εναλλακτική λύση στο Nighthawk Rax80.

Εικόνα 4: Σύγκριση WiFi 6 VS. WiFi 5: Πρέπει να αγοράσετε έναν δρομολογητή WiFi AX το 2022;

Netgear Orbi RBK352

Wifi 6 πλέγμα σε προσιτές τιμές

Το Orbi κυμαίνεται από το Netgear αποτελείται από διαφορετικά κιτ που αποτελούνται από δρομολογητές και δορυφόρους που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε ένα δίκτυο WiFi Mesh, όπως το RBK50 που δοκιμάσαμε πριν από λίγο καιρό. WiFi 6 Συμβατό, το κιτ ORBI RBK352 είναι ιδιαίτερα προσιτό και σας επιτρέπει να επεκτείνετε απλά το ασύρματο δίκτυό του. Η εγκατάσταση και η διαμόρφωση είναι πολύ απλές: όλα γίνονται μέσω του smartphone και μιας ειδικής εφαρμογής (ωστόσο είναι επίσης δυνατό να διαμορφώσετε άμεσα το δρομολογητή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή σας). Εάν ο δρομολογητής του κιτ RBK352 είναι αρκετό για να καλύψει μια περιοχή περίπου 50 m², η διάχυση του σήματος WiFi σε άλλα μέρη του σπιτιού του βελτιώνεται κατά την προσθήκη του δορυφόρου.

Ο θεωρητικός μέγιστος ρυθμός ροής ανακοινώνεται στα 1800 Mbps, αλλά η διαμόρφωση 2 × 2 των κεραιών WiFi περιορίζει το θεωρητικό εύρος ζώνης σε 1200 Mbps σε 5 GHz στην πράξη στην πράξη. Στην πράξη, οι δοκιμές μας (βλ. Παρακάτω) επισημαίνουν την απόδοση σε σχέση με τα Nighthawk Rax80 και Rax120 όταν βρίσκεστε κοντά στο δρομολογητή. Από την άλλη πλευρά, από μια ορισμένη απόσταση και/ή όταν υπάρχουν εμπόδια, το πλεονέκτημα του δικτύου ματιών σε σύγκριση με ένα μόνο σημείο πρόσβασης WiFi γίνεται ενδιαφέρον.

WiFi 6 δρομολογητές: Ποια απόδοση ?

Η απόδοση WiFi παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη Ο σταθμός πελάτη που χρησιμοποιήθηκε, η απόσταση και το μέγεθος των συχνότητας, μεταξύ άλλων. Για να μετρήσουμε το κέρδος που έφερε το WiFi 6 σε σύγκριση με τα προηγούμενα πρότυπα, οπότε έπρεπε να αναπτύξουμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό και αναπαραγώγιμο πρωτόκολλο δοκιμής, ενώ φυσικά κάθε περίπτωση και κάθε εγκατάσταση κατοικίας είναι σχεδόν μοναδικό.

Έτσι χρησιμοποιήσαμε δύο πελάτες WiFi, ένα Acer Predator Helios 300 Notebook επιβίβαση σε έναν ελεγκτή AX1650X Killer, και ένα smartphone ένα συν συν το smartphone. Και τα δύο είναι φυσικά συμβατά WiFi 6 και βρίσκονται σε διαμόρφωση 2 × 2 MIMO. Μόνο το AX1650X, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει πλάτος καναλιού 160 MHz. Όσον αφορά τις αποστάσεις, πραγματοποιήσαμε δοκιμές στα 1,5 μέτρα (δίπλα στον δρομολογητή), 5 μέτρα (στο ίδιο δωμάτιο) και 10 μέτρα, ένα τοίχο που χωρίζεται σε αυτή την τελευταία διαμόρφωση ο δρομολογητής του σταθμού πελάτη. Μετράμε την ενημέρωση και οι ροές των απογόνων χάρη στο λογισμικό δοκιμής IPERF. Ένας υπολογιστής που συνδέεται απευθείας στον δρομολογητή για να δοκιμάσετε το Ethernet, μέσω δύο διεπαφών Ethernet στα 2,5 Gbps, φιλοξενεί το τμήμα του διακομιστή. Από την πλευρά του πελάτη, ξεκινάμε το ίδιο λογισμικό φροντίζοντας να χρησιμοποιήσουμε καλά τις δύο διεπαφές δικτύου. Έτσι, η δοκιμή περιορίζεται μόνο από το εύρος ζώνης της σύνδεσης WiFi. Τελικά λαμβάνουμε το μέσο όρο τριών διαδοχικών μέτρων 180 δευτερολέπτων.

Οι βελτιώσεις και οι καινοτομίες που έγιναν από το WiFi 6 είναι σαφώς ορατές όταν ενδιαφέρεστε για πραγματική απόδοση. Ακόμη και αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφόρων προϊόντων που δοκιμάστηκαν, Το συνολικό WiFi 6 είναι ταχύτερο από το WiFi 5, Όποια και αν είναι η απόσταση ή ο τύπος του πελάτη.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, εάν οι ρυθμοί ροής μειωθούν σημαντικά με τη χρήση της ζώνης των 5 GHz, το εύρος ζώνης παραμένει ανώτερο σε όλες τις περιπτώσεις που λαμβάνονται σε 2,4 GHz. Φυσικά, κάθε πρακτική περίπτωση είναι σχεδόν διαφορετική, μπορεί να είναι απαραίτητο να ζυγίσουμε μεταξύ των δύο ζωνών συχνοτήτων για να αποκτήσετε βέλτιστη απόδοση. Αυτό είναι ένα από τα ισχυρά σημεία του WiFi 6 στο WiFi 5, το τελευταίο περιορίζεται στη ζώνη των 5 GHz.

Το μέλλον: WiFi 6ο τώρα, WiFi 7 έως το 2024

Το WiFi είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο πρότυπο και οι επόμενες αναθεωρήσεις βρίσκονται ήδη στις πόρτες μας. Έτσι, το WiFi 6ο (το οποίο είναι επίσης μέρος του Standard 802.11ax) ήδη αρχίζει να ενσωματώνεται σε ορισμένες γενικές δημόσιες συσκευές και το Wifi 7 (802.11be, ή wifi Be) ήδη επισημαίνει, με μια τελική έκδοση που παρέχεται για το 2024.

Συγκεκριμένα, το WiFi 6E είναι μια επέκταση του προτύπου WiFi 6 που χρησιμοποιεί συχνότητες πέραν των 6 GHz, όπου το WiFi 6 περιορίζεται σε ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz. Εκτός από αυτό το σημείο, βρίσκουμε όλες τις προκαταβολές, τις βελτιώσεις και τις καινοτομίες που έγιναν από το “κλασικό” WiFi 6. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 6ο WiFi ενσωματώθηκε στο πρότυπο “WiFi 802.11ax “και δεν επικυρώθηκε. Μόνο πρόβλημα, σε 6 GHz, το 6ο Wi-Fi στους δίσκους των δοκών Hertzian, υπηρεσίες που καθορίζονται από τον δορυφόρο και τη ραδιοαστρονομία. Το νέο Samsung Galaxy S22 Ultra, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022, είναι για παράδειγμα εξοπλισμένο με αυτό. Η Wi-Fi Alliance εκτιμά ότι το 20 % των πωλημένων αεροσκαφών Wi-Fi 6 θα είναι συμβατό με το Wi-Fi 6ο μέχρι το τέλος του έτους. Το LiveBox 6 είναι επίσης το πρώτο κουτί που διατίθεται στο εμπόριο για να είναι συμβατό με το Wi-Fi 6th.

Μακροπρόθεσμα, WiFi 7 (ή 802.11be για καθαρό) θα πρέπει να κάνει την εμφάνισή του. Αυτή η νέα επέκταση του προτύπου WiFi θα φέρει αύξηση των ροών, χάρη στη χρήση συχνότητας συγκροτημάτων σε 2,4 GHz, 5 GHz και 6 GHz, σε πλάτη ζώνης που φθάνουν 320 MHz και διαφορετικές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να προσφέρει μια θεωρητική μέγιστη ταχύτητα σχεδόν 5 φορές υψηλότερη από αυτή του Wi-Fi 6 (46 Gbps έναντι 9,6 Gbps). Η τελική έκδοση του προτύπου δεν πρέπει να βλέπει το φως της ημέρας πριν από το 2024.

�� Χρησιμοποιείτε το Google News ? Προσθέστε τον οδηγό Tom στο Google News να μην χάσετε σημαντικά νέα από τον ιστότοπό μας.

Wi-Fi 6: Τι είναι αυτό και ποιοι χειριστές το προσφέρουν ?

Το Wi-Fi 6, το τελευταίο πρότυπο ασύρματης σύνδεσης που ξεκίνησε το 2019, προσφέρει αυξημένη ταχύτητα και καλύτερη απόδοση από την προηγούμενη έκδοση, Wi-Fi 5. Λοιπόν, ποιες είναι οι ειδήσεις που παρέχονται από το Wi-Fi 6 και ποιο πλαίσιο Internet θα επιλέξουν να επωφεληθούν από αυτό ?

Wi-Fi 6: Τι είναι και ποιοι χειριστές το προσφέρουν;

François Le Gall – Τροποποιήθηκε στις 06/30/2023 στις 4:06 μ.μ

 1. Wi-Fi 6: Τι είναι αυτό ?
 2. Πρότυπα Wi-Fi
 3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Wi-Fi 6 ?
 4. Ποια είναι τα κουτιά συμβατά με το Wi-Fi 6 ?

Η ζήτηση για ασύρματες συνδέσεις αντιμετωπίζει εκθετική ανάπτυξη. Πράγματι, σε ένα σπίτι ο αριθμός των συσκευών που συνδέονται με το Διαδίκτυο συνεχίζει επίσης να αυξάνεται. Μια εξέλιξη στην οποία το νέο πρότυπο ασύρματης σύνδεσης υποτίθεται ότι θα συναντήσει: Wi-Fi 6. Ένα νέο πρότυπο Wi-Fi που περιλαμβάνεται σε μερικά από τα καλύτερα πλαίσια Internet.

Wi-Fi 6: Τι είναι αυτό ?

WiFi 6 (802.11 AX) είναι η τελευταία γενιά ασύρματης σύνδεσης. Εμφανίστηκε το 2019. Αυτή η εξέλιξη που επιτυγχάνει Wi-Fi 5 (802.11 AC) επιτρέπειΑύξηση της ροής κατά 40% Σε σύγκριση με το προηγούμενο πρότυπο, διαθέσιμο από το 2014. Τι ενισχύει τα ποσοστά ροής στο διαδίκτυο στο σπίτι, η απόδοση των οποίων είναι συχνά πολύ χαμηλότερη από τις πραγματικές ικανότητες σύνδεσης, όπως μπορείτε να δείτε στο τεστ χρέους μας. Αυτή η νέα γενιά Wi-Fi, πιο έξυπνη, προσφέρει επίσης Καλύτερη απόδοση όσον αφορά τη συνδεσιμότητα αλλά επίσηςεξοικονόμηση ενέργειας Στις συσκευές σας.

Το πρότυπο Wi-Fi 6 αυξάνει τη ροή κατά 40% και βελτιώνει την κάλυψη του δικτύου Wi-Fi

Πρότυπα Wi-Fi

Εκτός από την απόδοσή του, η 6η γενιά ασύρματου δικτύου είναι επίσης συνώνυμη με την καινοτομία με την απλούστευση της ονοματολογίας της από την Wi-Fi Alliance, την Αμερικανική Ένωση που έχει το εμπορικό σήμα Wi-Fi και το οποίο εκτελεί δοκιμές πιστοποίησης. Μέχρι τώρα, τα πρότυπα Wi-Fi έχουν εκφραστεί με μια σειρά αριθμών 802.11 και δύο γράμματα. Έτσι, το νέο πρότυπο 802.Το 11 AX γίνεται Wi-Fi 6 και ο προκάτοχός του Wi-Fi 802.Το 11 AC ονομάζεται τώρα Wi-Fi 5. Εδώ είναι ένας συνοπτικός πίνακας των διαφόρων προτύπων Wi-Fi από την εισαγωγή του:

Όνομα Wi-Fi Πρότυπο Wi-Fi Ημερομηνία κυκλοφορίας
Wi-Fi 1 802.11 β 1999
Wi-Fi 2 802.11 α 1999
Wi-Fi 3 802.11 g 2003
Wi-Fi 4 802.11 n 2009
Wi-Fi 5 802.11 ac 2014
Wi-Fi 6 802.11 AX 2019
Wi-Fi 6ο 802.11 AX 2021

Καλό να γνωρίζετε: Το δίκτυο Wi-Fi σας επιτρέπει να συνδέσετε διάφορες συσκευές (υπολογιστής, smartphone, εκτυπωτής δικτύου, tablet κ.λπ.) στο Διαδίκτυο χωρίς ασύρματο. Πολύ πρακτικό, αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για τη διάδοση πληροφοριών στο Διαδίκτυο και τη σύνδεση όλου του εξοπλισμού σας συμβατό με το Διαδίκτυο.

Όταν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή σας συνδεδεμένο στο δίκτυο Wi-Fi, ο προσαρμογέας ασύρματου δικτύου του υπολογιστή σας μετατρέπει πληροφορίες σε ραδιοφωνικό σήμα. Στη συνέχεια μεταδίδεται αυτό το σήμα, χάρη στην κεραία Wi-Fi, στο πλαίσιο του Διαδικτύου σας. Στη συνέχεια θα αποκωδικοποιήσει το σήμα ραδιοφωνικού σταθμού και θα στείλει τις πληροφορίες που ζητούνται στο Διαδίκτυο μέσω της σύνδεσης Ethernet της.

Ωστόσο, ακόμη και αν τα κύματα Wi -Fi έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν πληροφορίες σε μια όλο και πιο σημαντική ταχύτητα, χάρη στην εξέλιξη των προτύπων, αυτή η λειτουργία σύνδεσης εξακολουθεί να είναι περιορισμένη όσον αφορά το πεδίο εφαρμογής, δηλαδή το τμήμα κάλυψης. Η νέα έκδοση Wi-Fi 6 θα φέρει βελτιώσεις σε αυτήν την πτυχή, μεταξύ άλλων !

Οικογένεια-Wifi

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Wi-Fi 6 ?

Το νέο πρότυπο Wi-Fi 6 First επιτρέπει μια σημαντική βελτίωση στις ροές. Αυτή η τελευταία εξέλιξη του προτύπου Wi-Fi έχει ένα Μέγιστη ροή σύνδεσης 10 GB/s. Πιο συγκεκριμένα, το Wi-Fi 6 επιτρέπει αύξηση της ροής 40 % σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, χάρη σε υψηλότερη μεταφορά δεδομένων και ισχυρότερους επεξεργαστές. Στην πράξη, κανείς δεν θα επωφεληθεί από τέτοιες παραστάσεις. Ωστόσο, η μέση ταχύτητα συνδέσεων ενισχύεται καλά με αυτό το πρότυπο.

Αυτή η νέα γενιά ασύρματου δικτύου διαθέτει επίσης βελτιστοποιημένη ικανότητα διαχείρισης δικτύων Wi-Fi. Χάρη στη σύνδεση των τεχνολογιών OFDMA και MUMO, το Wi-Fi 6 είναι πιο αποτελεσματική και η ροή πολλαπλασιάζεται με 4 σε πυκνές περιοχές, όπου συνδέονται πολλές συσκευές (όπως σε αεροδρόμια, στάδια, εμπορικά κέντρα . Ουσία. Με τις τρέχουσες εκδόσεις, το δίκτυο Wi-Fi είναι πράγματι πολύ συχνά αργή σε δημόσιους χώρους, όταν πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες και αυτό λόγω συμφόρησης.

Τεχνολογία Ofdma (Διεύθυνση ορθογώνιας συχνότητας πολλαπλής πρόσβαση) σας επιτρέπει να διαιρέσετε το κανάλι Wi-Fi όταν επικοινωνεί με διάφορες συσκευές. Τεχνολογία Mu-milo (Mimo-Multiple-In Multiply-Out) επιτρέπει σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με Wi-Fi να επικοινωνούν ταυτόχρονα με τον δρομολογητή ταυτόχρονα. Συνοψίζοντας, το Wi-Fi 6 μπορεί Διαχειριστείτε μεγάλο αριθμό συνδεδεμένων συσκευών ταυτόχρονα χωρίς να επιβραδύνετε την απόδοση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα, το Wi-Fi 6 είναι επίσης πιο οικολογικό, ενισχύοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συνδεδεμένων συσκευών. Αυτό το νέο πρότυπο βελτιώνει πράγματι την αυτονομία των συνδεδεμένων συσκευών (smartphone, tablet κ.λπ.) χάρη στη λειτουργία Target Time Time (TWT). Συγκεκριμένα, αυτό Έξυπνο Wi-Fi Σας επιτρέπει να υποδείξετε στις συσκευές σας κατά την τοποθέτηση του Wi-Fi σε κατάσταση αναμονής, για να αποθηκεύσετε την μπαταρία τους.

Εκτός από μια ταχύτερη ταχύτητα που προσφέρεται σε σύγκριση με το πρότυπο Wi-Fi 5, η νέα γενιά ασύρματου δικτύου, το Wi-Fi 6 βελτιώνει επίσης την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα σύνδεσης. Επιπλέον, η διαφορά στο Wi-Fi 6 σε σύγκριση με το προηγούμενο πρότυπο παίζεται επίσης σε ένα μεγιστοποιημένο εύρος του τελευταίου, επειδή βελτιστοποιεί τη χρήση της ζώνης 2,4 GHz. Συνέπειες: Με Wi-Fi 6, υπάρχει ένα Καλύτερη κάλυψη Wi-Fi των εγκαταστάσεων (35 μέτρα).

Χαίρομαι που γνωρίζουμε: Για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα αυτού του νέου προτύπου, είναι απαραίτητο Έχετε μια συμβατή συσκευή Wi-Fi 6 . Αυτό δεν συμβαίνει, μακριά από αυτό, όλων των smartphones, tablet και άλλων υπολογιστών.

Τέλος, ας τελειώσουμε με σημαντική ακρίβεια: από το 2021, το Wi-Fi 6 έχει βιώσει μια εξέλιξη με τοΆφιξη του Wi-Fi 6th. Πρόκειται για Wi-Fi τριπλής ζώνης, αφού η ζώνη συχνοτήτων των 6 GHz έχει προστεθεί στις δύο ήδη υπάρχουσες ζώνες (2,4 GHz και 5 GHz). Οι συνέπειες, οι ροές και η κάλυψη Wi-Fi είναι ακόμα καλύτερες.

Ποια είναι τα κουτιά συμβατά με το Wi-Fi 6 ?

Ξεκίνησε το 2019, το πρότυπο Wi-Fi 6 είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο με το ευρύ κοινό. Όλο και περισσότερες συσκευές είναι τώρα διαθέσιμες με αυτή τη νέα τεχνολογία ασύρματου δικτύου.

Πράγματι, τα μόντεμ πολλών κιβωτίων στο διαδίκτυο είναι συμβατά με το πρότυπο Wi-Fi 6:

 • Το SFR Box 8 με προσφορές SFR Power και SFR Premium
 • Το Bbox Fiber Wi-Fi 6, το οποίο εξοπλίζει την προσφορά Box Ultym
 • Το νέο Wi-Fi 6 του Bbox πρέπει
 • Το livebox 5 του Orange είναι επίσης συμβατό με Wi-Fi 6 όταν συνδέεται με τον επαναλήπτη Wi-Fi 6 που περιλαμβάνεται στην προσφορά LiveBox Up
 • Orange LiveBox 6, το οποίο είναι διαθέσιμο με τη νέα προσφορά LiveBox Max Orange.
 • Ο διακομιστής Pop FreeBox
 • Ο διακομιστής Delta FreeBox
 • Το μόντεμ κόκκινο κουτί (προαιρετικό)

Ο κατάλογος των πλαισίων Internet που είναι συμβατή με το Wi-Fi 6:

 • Δύναμη ινών SFR
 • Ίνα πριμοδότησης SFR
 • Κόκκινο κουτί
 • Box Ultym Fiber
 • LiveBox Up Fiber
 • Livebox Max Fiber
 • Freebox pop
 • Freebox Delta Fiber
 • Το bbox πρέπει

Σημαντική ακρίβεια: Το Delta FreeBox, η Fiber Bbox Ultym και η Fiber Max LiveBox είναι επίσης συμβατά με το Wi-Fi 6E.

Το Wi-Fi 6 αυξάνει τις ροές Wi-Fi, διαχειρίζεται ταυτόχρονα μεγαλύτερο αριθμό συσκευών και βελτιώνει την κάλυψη του σπιτιού σας.

Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ

Αυτά τα αρχεία μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

 • Wi-Fi 7: Όλα σχετικά με την επόμενη γενιά του ασύρματου δικτύου
 • Repeater Wi-Fi: Μια αποτελεσματική λύση για τη βελτίωση της σύνδεσής του στο Διαδίκτυο
 • Wi-Fi 6th: Κατανόηση όλων στον ασύρματο πρωταθλητή δικτύου της χρέωσης
 • 8 συμβουλές για τη βελτίωση της σύνδεσης Wi-Fi
 • Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi του πλαισίου σας στο Διαδίκτυο ?
 • Καλό ή κακό Wi-Fi: Πώς να μετρήσετε τη δύναμη του σήματος Wi-Fi ?
 • Πώς να κόψετε ή να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi στο κιβώτιο Internet του ?
 • Πώς να δημιουργήσετε ένα δίκτυο επισκεπτών Wi-Fi ?
 • Πώς να επιλέξετε το καλύτερο κανάλι WiFi ?