5G δοκιμή σε: μια κεραία 5G κοντά στο σπίτι μου?, Ένα ταχύτερο ποσοστό σε 5g, φυσικά! Αλλά που προσφέρει την ταχύτερη σύνδεση 5G?

Ένα ταχύτερο ποσοστό σε 5g, φυσικά! Αλλά που προσφέρει την ταχύτερη σύνδεση 5G

Contents

5G 2 κεραίες.1GHz

5G δοκιμή

Έχετε πρόσβαση στη δουλειά σας ή στο σπίτι στα 5G ? Ποιος χειριστής ? Και τι 5G ?

Είναι 5g διαθέσιμο γύρω μου ?

�� Δοκιμή δικτύου κινητής τηλεφωνίας: Ένα μοναδικό, ακριβές και καινοτόμο εργαλείο

Η δοκιμή δικτύου βασίζεται επί του παρόντος σε μια αναλυτική μέθοδο (μοντέλο 3GPP) της διάδοσης σήματος κινητής τηλεφωνίας από κεραίες 3G, 4G, 4G+ και 5G των χειριστών. Τροφοδοτείται από πολλά ανοικτά σύνολα δεδομένων δεδομένων του ANFR και ARCEP ειδικότερα. Μάθε περισσότερα.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα πακέτα κινητής τηλεφωνίας της στιγμής.

La Poste Mobile 60 GB
La Poste Mobile 5G 60 GB
LA Poste Mobile 5G 120 GB

5G, το δίκτυο εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας του κινητού Διαδικτύου

Το Revolutionary, το 5G επιτρέπει τη βελτίωση των υφιστάμενων χρήσεων και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών χάρη στις ροές δέκα φορές ταχύτερα από το 4G.

Πακέτο και τηλέφωνο: Τι πρέπει να γίνει για να επωφεληθείτε από το 5G ?

Το 5G χρησιμοποιεί διαφορετικές συχνότητες από το 4G. Επομένως, είναι απαραίτητο να εγγραφείτε σε ένα σχέδιο κινητής τηλεφωνίας 5G ή σε ένα πακέτο 5G συμβατό με 4G. Από τον Οκτώβριο του 2020, ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης έχουν ήδη ξεκινήσει την εμπορία των νέων πακέτων 5G τους. Ανακαλύψτε τα από το Comparator Package Mobile. Είναι επίσης απαραίτητο να φέρετε ένα συμβατό με 5G smartphone για να επωφεληθείτε από αυτή τη νέα τεχνολογία.

Κάντε μια δοκιμή χρέωσης 5G για να ολοκληρώσετε το μάθημά σας

Η δοκιμή μας 5G σάς ενημερώνει εάν καταγράφετε 5g από το σπίτι. Για να προχωρήσετε περαιτέρω στην προσέγγισή σας, σας παρέχουμε μια δοκιμή δοκιμής ταχύτητας 5G που σας επιτρέπει να μετρήσετε την πραγματική σας ταχύτητα σύνδεσης 5G από το smartphone σας.

500 Λήψη MB/S
150 Μεταφόρτωση MB/S
5G ταχύτητα στη Γαλλία το 2022
Και εσύ, ποια είναι η ροή σου ? Πάρτε τη δοκιμή ταχύτητας 5G. Χρέωση

Την ανάπτυξη 5G στη Γαλλία

Σύμφωνα με την ANFR (Εθνική Οργανισμός Συχνότητας), τον Μάιο του 2023, 56.656 υποκαταστήματα 5G που διανέμονται σε όλη τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 23.550 κεραιών συμβατών με τη συχνότητα 5G 3.5GHz, τέθηκαν σε λειτουργία από τους φορείς εκμετάλλευσης στη Γαλλία. Αυτές οι πληροφορίες ενημερώνονται κάθε μήνα.

5G υποκαταστήματα στη Γαλλία

4.680

5G 3 κεραίες.5GHz

16.746

5G 700MHz κεραίες

6 283

5G 3 κεραίες.5GHz

10 179

5G 2 κεραίες.1GHz

6 142

5G 3 κεραίες.5GHz

5 977

5G 2 κεραίες.1GHz

6.445

5G 3 κεραίες.5GHz

203

5G 2 κεραίες.1GHz

Εάν η δοκιμή δικτύου 5G σας επιτρέπει να κυβερνήσετε την επιλεξιμότητά σας 5G, το βαρόμετρο 5G κάλυψης σας προσφέρει τη δυνατότητα να ακολουθήσετε την ανάπτυξη της στην τοποθεσία σας από τον χειριστή (Orange, Bouygues Telecom, Free Mobile και SFR).

Χάρτης του γραφικού στοιχείου της Γαλλίας

Τι είναι η κάλυψη 5G στην πόλη σας ?

Νέες χρήσεις που σχετίζονται με 5G

Εξαιρετικά γρήγορες ροές, παρόμοιες με τις ίνες

Η 5G, η πέμπτη γενιά της κινητής τηλεφωνίας, οι υποσχέσεις ρέουν δέκα φορές ταχύτερα (έως 1 gbit/s) από εκείνες που επιτρέπονται από 4G (30 Mbit/s κατά μέσο όρο). Εξασφαλισμένη ως εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα του κινητού Διαδικτύου, το 5G βοηθά στη μείωση της λανθάνουσας κατάστασης και, συνεπώς, επιτάχυνση της ταχύτητας σύνδεσης στο κινητό. Με 5G, η λήψη μιας ταινίας HD γίνεται πολύ γρήγορη (3 λεπτά έναντι 17 λεπτών σε 4G) που παίζει online ή εικονική πραγματικότητα βιντεοπαιχνίδια πραγματοποιείται χωρίς κίνδυνο λανθάνουσας ανάγκης.

Η εμφάνιση της βιομηχανίας 4.0

Προσφέροντας καλύτερες ταχύτητες, μεγαλύτερη χωρητικότητα μεταφοράς δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και καλύτερη ανταπόκριση, η τεχνολογία 5G αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την τεχνολογική ανάπτυξη για τις εταιρείες. Η τηλεϊατρική, η εμφάνιση συνδεδεμένων αντικειμένων (Διαδίκτυο αντικειμένων, IoT), αυτόνομες μεταφορές κ.λπ., Το δίκτυο 5G θα φέρει επανάσταση στον κόσμο της βιομηχανίας και της επιστήμης.

Αποφύγετε τον κορεσμό των δικτύων 4G

Περισσότερο από την απλή επέκταση του κινητού δικτύου 4G, η εκτόξευση του 5G στοχεύει επίσης στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης των υφιστάμενων κινητών δικτύων. Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα αρκετές ζώνες συχνοτήτων (3,5 GHz, 26 GHz και 700 MHz), το δίκτυο 5G θα επιτρέψει την αύξηση της κατανάλωσης δεδομένων και συνεπώς, κατά συνέπεια, η πιθανότητα σημαντικής ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών.

Λειτουργία της δοκιμής δικτύου κινητής τηλεφωνίας μας

Ένας αλγόριθμος διάδοσης σήματος που βασίζεται σε κεραίες

Στη Γαλλία, 4 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αναπτύσσονται από τους φορείς εκμετάλλευσης Orange, Free, SFR και Bouygues Telecom. Συνολικά, εκατοντάδες χιλιάδες κινητές υποκαταστήματα καλύπτουν την επικράτειά μας.

Η ομάδα Ε & Α (Yamen Alsaba και Bernard Sandouno), σε συνεργασία με την Inria και υποστηρίζεται από την BPI, έχει αναπτύξει μια δοκιμή κατάλληλη για κάθε ένα από τα υπάρχοντα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Έχει ορίσει έτσι την ποιότητα του σήματος με κάθε τρόπο της επικράτειας χρησιμοποιώντας:

 • Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των κεραιών δικτύου (Συχνότητα, Τεχνολογία, Azimut, ύψος),
 • Τα δεδομένα των περιοχών στις οποίες αναπτύσσονται (πυκνότητα πληθυσμού, τοπογραφία).

Ριζόλαξυλα Bpifrance

Μια μέθοδος που τροφοδοτείται από ανοιχτά δεδομένα

Έχουμε επιλέξει να αναπτύξουμε έναν αλγόριθμο διάδοσης σήματος από δημόσια δεδομένα (κεραίες, τοπογραφία. ) και βαθμονομήστε αυτό το μοντέλο με δεδομένα που μετρήθηκαν απευθείας στο πεδίο.

Τα δεδομένα μας προέρχονται από διαφορετικές κυβερνητικές οργανώσεις:

 • ANFR για κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους,
 • ARCEP για δεδομένα ροής κινητής τηλεφωνίας που μετρήθηκαν στο πεδίο,
 • IGN για δεδομένα τοπογραφίας (υψόμετρο, υπολογισμός LOS) και λαμβάνοντας υπόψη την υποδομή,
 • Insee για δεδομένα πυκνότητας πληθυσμού για την εκτίμηση των φορτίων κινητών κυττάρων.

ANFR κινητής κεραίας

Όλες αυτές οι βάσεις δεδομένων ενημερώνονται συνεχώς από τις ομάδες δεδομένων μας. Τροφοδοτούν το μοντέλο μας για τον υπολογισμό της ποιότητας του κινητού δικτύου και τη δημιουργία καρτών δικτύου κινητής τηλεφωνίας

Τεχνολογία συνεχούς βελτίωσης

Η δοκιμή δικτύου μας εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς.

Πολλές εκδόσεις έχουν ήδη δημοσιευθεί στην πλατφόρμα μας:

 • V1. Εφαρμογή ενός μοντέλου αναλυτικής διάδοσης (3GPP) με βαθμονομώντας τις παραμέτρους σύμφωνα με την κάλυψη του ARCEP από τον χειριστή και την τεχνολογία (3G, 4G). Μέγιστος υπολογισμός θεωρητικής ροής.
 • V2. (Τρέχον) λαμβάνοντας υπόψη το βάρος των κυττάρων χρησιμοποιώντας πυκνότητα πληθυσμού. Προσθήκη 5G. Υπολογισμός της μέσης θεωρητικής ταχύτητας βαθμονομώντας με τα δεδομένα που μετρήθηκαν στο πεδίο από το ARCEP
 • V3. (Σε εξέλιξη) Λάβετε υπόψη την τοπογραφία. Υπολογισμός της οπτικής επαφής (LOS).
 • V4. (Σε εξέλιξη) Ενσωμάτωση δεδομένων υποδομής (κτίρια) και τον αντίκτυπό τους στην εξασθένηση σήματος και LOS.
  Η ομάδα στοχεύει να δημιουργήσει ένα SO -ονομασμένο ντετερμινιστικό μοντέλο ικανό να ανιχνεύει με μέγιστη ακρίβεια τα επίπεδα ποιότητας κινητά δίκτυα σε κάθε σημείο της περιοχής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα? Είσαι απλά περίεργος? Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συνομιλήσετε με τις ομάδες μας και να κατανοήσετε καλύτερα αυτήν τη νέα τεχνολογία.

Ένα ταχύτερο ποσοστό σε 5g, φυσικά ! Αλλά που προσφέρει την ταχύτερη σύνδεση 5G ?

Το 5G είναι γνωστό ότι παρέχει μια εξαιρετικά γρήγορη και σταθερή σύνδεση. Αλλά ποιος χειριστής προσφέρει την καλύτερη ταχύτητα σύνδεσης σε 5G ?

Θέλετε να εγγραφείτε σε ένα πακέτο 5G για να επωφεληθείτε από μια καλύτερη ταχύτητα σύνδεσης και δεν ξέρετε ποιος χειριστής θα σας μετατρέψει για να έχετε τα καλύτερα 5G ? Σας βοηθάμε να επιλέξετε συγκρίνοντας τα στοιχεία !

Orange, πρώτα σε 4g/5g τον Ιούλιο του 2023

Σύμφωνα με το βαρόμετρο των ρυθμών ροής σε 4g/5g, είναι πορτοκαλί που είναι πρώτα σε 4g/5g όσον αφορά τη ροή. Ενώ ήταν ο ταχύτερος χειριστής σε 4G/5G, ο χειριστής Η Bouygues Telecom χάνει την ηγεσία του τον Ιούλιο. Με 80 MB/s σε 4G/5G (-5 βαθμοί σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα), Τώρα προηγείται από το Orange που λειτουργεί μια θεαματική άνοδος Και πετάει μακριά από την κατάταξη με ροή 101 MB/s (+24 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα).

Φορτίδες πίσω, SFR και ελεύθερο καπάκι στα 69 MB/S, δέκα σημεία λιγότερο από τα Bouygues Telecom και 30 λιγότερο από το Orange. Αυτά τα πρώτα στοιχεία μας λένε ήδη αυτό Το Orange και το Bouygues Telecom είναι πιο αποτελεσματικές από τους δύο ανταγωνιστές τους.

Τι λένε οι χειριστές στον ιστότοπό τους ?

Οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να υποδεικνύουν στα τυποποιημένα αρχεία τους τις θεωρητικές ροές που μπορούν να προσεγγιστούν σε 5G στις συνδρομές τους για κινητά. Ας δούμε τι εμφανίζουν οι διαφορετικοί χειριστές:

 • Το πορτοκαλί δείχνει ότι μπορούν να παρέχουν ένα θεωρητικό ρυθμό σε 5G πηγαίνει Έως 2,1 GB/S κάτω από τη λωρίδα συχνότητας 3,5 GHz
 • Όσον αφορά το Bouygues Telecom, δείχνει την παροχή μιας θεωρητικής ροής που κατεβαίνει σε 5g του Μέγιστο 1,5 GB/s στη ζώνη συχνοτήτων 3,5GHz
 • Στο SFR, μπορούμε να βρούμε μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 2 GB/S σε ζώνη συχνοτήτων 3,5GHz
 • Τέλος, δωρεάν, επικοινωνεί με μια θεωρητική μέγιστη ταχύτητα στην υποδοχή Έως 3 φορές 4G ελεύθερες ροές, χωρίς να καθορίζουμε στοιχεία

Εάν συγκεντρώσουμε τα στοιχεία του βαρόμετρο μας των ροών καθώς και των ροών που ανακοινώθηκαν από τους φορείς εκμετάλλευσης, βλέπουμε ότι η Orange επιβεβαιώνει την πρώτη του θέση. Αντίθετα, η SFR θα πρέπει να αυξηθεί στην κατάταξη, όταν εξετάζετε τις ροές των 5G που υποδεικνύει στον ιστότοπό του.

Επωφεληθείτε από ένα πακέτο 5G και Θέλετε να μάθετε ποια είναι η ταχύτητα της σύνδεσής σας για κινητά ? Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μια δοκιμή ροής κινητής τηλεφωνίας.

Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ

Ακολουθήστε όλες τις ειδήσεις από το DeGrouptest στο Google News.

Ο Degrouptest γράφει το περιεχόμενό του ανεξάρτητα. Ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να αναφέρονται με δεσμούς συνεργασίας που συμβάλλουν στο οικονομικό μας μοντέλο (εύρεση+).