Τι 5G? Χαρακτηριστικά και χρήσεις, τι είναι 5g?

Τι 5G

Contents

Η απίστευτη πρόοδος έχει σημειωθεί στον τομέα της ασύρματης τεχνολογίας σε μόνο σαράντα χρόνια. Στην πραγματικότητα, πρόκειται να πάμε στην πέμπτη γενιά ασύρματων επικοινωνιών: 5G. Το Κέντρο Έρευνας για τις Επικοινωνίες (CRC), το κύριο ερευνητικό εργαστήριο της κυβέρνησης του Καναδά που ειδικεύεται σε προχωρημένες τηλεπικοινωνίες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη 5G στον Καναδά, έτσι ώστε οι Καναδοί να μπορούν να επωφεληθούν από συστήματα, τεχνολογίες και περισσότερες σύγχρονες εφαρμογές στις τηλεπικοινωνίες.

Τι είναι 5g ?

Τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) φτάνουν – στη Γαλλία, ειδικότερα.

Πέρα από τη βελτίωση της ταχύτητας, το 5G θα διευκολύνει την εμφάνιση ενός τεράστιου οικοσυστήματος IoT (Internet of Things), στο οποίο τα δίκτυα θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας των δισεκατομμυρίων συνδεδεμένων αντικειμένων, χάρη σε έναν συμβιβασμό μεταξύ της ταχύτητας, του latency (χρόνος απόκρισης) και κόστος.

Οι ακόλουθες ερωτήσεις και απαντήσεις παρουσιάζουν σαφώς την τεχνολογία 5G:

 • Πώς διαφέρει από το σημερινό LTE 4G?
 • Ποιες είναι οι νέες περιπτώσεις χρήσης του IoT?
 • Πώς θα το επωφεληθούν οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων για κινητά ?

Τι είναι το 5G (και τι δεν είναι) και ποια είναι η διαφορά μεταξύ 4G LTE και 5G ?

Το ασύρματο δίκτυο της πέμπτης γενιάς θα συζητήσει την εξέλιξη πέρα ​​από το κινητό ver l’ioT (Internet of Objects) Internet).

Η κύρια εξέλιξη σε σύγκριση με τα 4G και 4.5G (LTE Advanced) σήμερα είναι ότι πέρα ​​από τοΒελτίωση ταχύτητας της μετάδοσης δεδομένων, είναι οι νέες περιπτώσεις χρήσης του IoT και των κρίσιμων επικοινωνιών που θα κερδίσουν βελτιωμένη απόδοση του 5G.

Για παράδειγμα, το χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση, Ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει την αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο των υπηρεσιών χρησιμοποιώντας το σύννεφο, είναι απαραίτητη για την επιτυχία των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, για παράδειγμα.

Ομοίως, το χαμηλή κατανάλωση ενέργειας θα επιτρέψει τη λειτουργία συνδεδεμένων αντικειμένων για μήνες ή χρόνια χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Σε αντίθεση με τις τρέχουσες υπηρεσίες IoT που επιλέγουν συμβιβασμούς απόδοσης προκειμένου να επωφεληθούν καλύτερα από τις τρέχουσες ασύρματες τεχνολογίες (3G, 4G, Wi-Fi, Bluetooth, Zigbee κ.λπ.), Τα δίκτυα 5G θα σχεδιαστούν για να παρέχουν το επίπεδο απόδοσης που απαιτείται για μια τεράστια ανάπτυξη συνδεδεμένων αντικειμένων.

Αυτή η τεχνολογία θα προσφέρει έναν απόλυτα συνδεδεμένο κόσμο.

Η τεχνολογία 5G βασίζεται σε 8 τεχνικές απαιτήσεις

 • Έως 10 Gbit/s της ροής δεδομένων -> από 10 έως 100 φορές περισσότερα από 4G δίκτυα και 4.5G
 • 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου
 • 1.000 φορές περισσότερο εύρος ζώνης ανά επιφάνεια μονάδας
 • Έως και 100 φορές περισσότερες συσκευές που συνδέονται ανά μονάδα επιφάνειας (σε σύγκριση με το 4G LTE)
 • 99,999 % διαθεσιμότητα
 • 100 % κάλυψη
 • 90 % μείωση της κατανάλωσης ενέργειας δικτύου
 • Έως 10 χρόνια ζωής μπαταρίας για συσκευές χαμηλής κατανάλωσης IoT

Παρουσίαση δικτύων 5G - Χαρακτηριστικά και χρήσεις

Η τεχνολογία 5G προσφέρει επίσης εξαιρετικά χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση, δηλαδή το χρόνο μεταξύ της αποστολής και της λήψης πληροφοριών. Από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου για 4G, κατεβαίνουμε σε 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου (1ms) με 5G.

Αλλά τι είναι ακριβώς 1 χιλιοστό?

Ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου είναι ισοδύναμο με 1/1000 δευτερόλεπτο.

Ο μέσος χρόνος αντίδρασης των ανθρώπων σε ένα οπτικό ερέθισμα είναι 250 ms ή 1/4 του δευτερολέπτου. Τα αντανακλαστικά μας καλύπτονται περίπου 190-200 ms στις καλύτερες περιπτώσεις.

Φανταστείτε τώρα ότι το αυτοκίνητό σας μπορεί να αντιδράσει 250 φορές πιο γρήγορα από εσάς.

Φανταστείτε ότι μπορεί επίσης να ανταποκριθεί σε εκατοντάδες εισερχόμενες πληροφορίες και να γνωστοποιήσει τις αντιδράσεις του σε άλλα οχήματα και οδικά σήματα σε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στα 100 km / h, η απόσταση που διανύθηκε από ένα όχημα πριν ο οδηγός πιέζει τα φρένα είναι περίπου 30 μέτρα. Με χρόνο αντίδρασης 1 ms, το αυτοκίνητο θα είχε κυλήσει μόνο λίγο λιγότερο από 3 εκατοστά.

Παρουσίαση 5G – Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ποιες είναι οι περιπτώσεις συγκεκριμένης χρήσης 5G ?

Κάθε ασύρματο δίκτυο νέας γενιάς ενσωματώνει μια ολόκληρη σειρά νέων χρήσεων.

Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί εξαίρεση εστιάζοντας στις εφαρμογές IoT και κρίσιμης επικοινωνίας.

 • Ο Δίκτυα 5G (2020) ανέπτυξαν ευρυζωνικές ασύρματες υπηρεσίες πέρα ​​από το κινητό Διαδίκτυο σε IoT και κρίσιμα τμήματα επικοινωνίας
 • Δίκτυα 4.5G (LTE Advanced) έχουν διπλασιάσει τις ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων σε σύγκριση με το 4G
 • Ο Δίκτυα 4G (Έτη 2010) εισήγαγε όλες τις υπηρεσίες IP (Voice and Data), εμπειρία υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, με ενοποιημένες αρχιτεκτονικές και πρωτόκολλα δικτύου
 • Δίκτυα 3.Το 5G έχει κάνει τη χρήση του κινητού Διαδικτύου Universal και είναι πίσω από την επιτυχία των οικοσυστημάτων εφαρμογών για κινητά
 • Ο Δίκτυα 3G (2000s) βελτίωσε την εμπειρία του κινητού Διαδικτύου, αλλά με περιορισμένη επιτυχία για να ενεργοποιήσει τη μαζική υιοθέτηση των υπηρεσιών δεδομένων
 • Δίκτυα 2.5G έχουν κάνει μια μικρή βελτίωση στις υπηρεσίες δεδομένων με το Edge
 • Ο Δίκτυα 2G (1990s) χαρακτηρίστηκαν από τη γέννηση των υπηρεσιών ψηφιακών κινητών τηλεφώνων και των βασικών υπηρεσιών δεδομένων (SMS, GPRS) – καθώς και των υπηρεσιών έλλειψης στέγης (περιαγωγή)
 • Ο Δίκτυα 1G (1980) επέτρεψαν τις αναλογικές τηλεφωνικές υπηρεσίες προς επωφελή από την κινητικότητα

Ορισμένες βασικές εφαρμογές όπως το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό απαιτούν πολύ μειωμένη λανθάνουσα κατάσταση (χρόνος γρήγορης απόκρισης) όταν δεν χρειάζεται γρήγορες ταχύτητες δεδομένων.

Αντιστρόφως, οι επιχειρηματικές υπηρεσίες με βάση το σύννεφο με τεράστιες αναλύσεις δεδομένων ευνοούν την ταχύτητα σε σύγκριση με την καθυστέρηση.

Τα εικονικά δίκτυα (5G τεμαχισμό) προσαρμοσμένα σε κάθε χρήση:

Το 5G θα υποστηρίξει όλες τις ανάγκες επικοινωνίας του τοπικού δικτύου (LAN) (όπως τα εγχώρια δίκτυα) με εκτεταμένα δίκτυα (WAN), με τις παραμέτρους λανθάνουσας κατάστασης/ταχύτητας που ταιριάζουν.

Ο τρόπος για να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη σήμερα γίνεται με την ομαδοποίηση μεγάλου αριθμού δικτύων επικοινωνίας (WiFi, Z-Wave, Lora, 3G, 4G, κλπ.Ουσία.

Το 5G έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στα απλά εικονικά δίκτυα να επιτυγχάνουν καλύτερη ευθυγράμμιση του κόστους δικτύου σε σύγκριση με τις ανάγκες των εφαρμογών.

Αυτή η νέα προσέγγιση θα επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης 5G για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς IoT, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να προσφέρουν οικονομικές λύσεις για εφαρμογές με χαμηλό εύρος ζώνης και χαμηλή κατανάλωση.

Όταν το 5G λειτουργεί ? Πού είναι η τεχνολογία 5G όσον αφορά την τυποποίηση και πόσο καιρό θα διαρκέσει ?

 • Το ITU-R ξεκίνησε το “IMT για το 2020 και το Beyond” το 2012, τοποθετώντας τα θεμέλια για 5g
 • Η Ιαπωνία και η Κορέα άρχισαν να εργάζονται για τις απαιτήσεις του 5G το 2013
 • Το NTT Docomo ξεκίνησε τις πρώτες πειραματικές δοκιμές του 5G το 2014
 • Η Samsung, η Huawei και η Ericsson ξεκίνησαν την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου το 2013
 • Η Νότια Κορέα SK Telecom παρουσίασε 5G το 2018 το 2018 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Pyeongchang
 • Η Ericsson και η Teliasonera προσέφεραν το τμήμα πωλήσεων στη Στοκχόλμη και το Ταλίν από το 2018
 • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ATT ανακοίνωσε την εθνική κάλυψη στα μέσα του 2020. Η Verizon ήταν ο πρώτος προμηθευτής.
 • Στη Γερμανία, η Deutsche Telecom ξεκίνησε 5G το 2019 στο Βερολίνο, το Darmstatdt, το Μόναχο, τη Βόννη και την Κολωνία.
 • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε από το 2019.
 • Στην Ινδία, το 2021 είναι το έτος εκκίνησης.
 • Στη Γαλλία, το 5G ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020. Περισσότερο από 14.223 Τα υποκαταστήματα 5G εγκαθίστανται στα τέλη Απριλίου 2021. Οι φορείς εκμετάλλευσης Bouygues Telecom, Free, Orange και SFR αναπτύσσουν δίκτυο 5G.

Σε πόσο καιρό θα υιοθετηθεί 5G ?

Το ποσοστό υιοθεσίας που προβλέπεται για 5G είναι εντελώς διαφορετικό από τις προηγούμενες γενιές δικτύων (3G, 4G).

Ενώ οι προηγούμενες τεχνολογίες βασίστηκαν στη χρήση του κινητού Διαδικτύου και στη διαθεσιμότητα εφαρμογών αστέρων (“App Killer”), το 5G θα πρέπει να βασίζεται κυρίως σε νέες χρήσεις του IoT.

Δεδομένων των νέων προοπτικών ευρυζωνικής συνδεσιμότητας, ορισμένοι κατασκευαστές εξοπλισμού όπως η Ericsson παρέχουν περισσότερες από 150 εκατομμύρια συσκευές που συνδέονται σε 5g σε λιγότερο από 12 μήνες μετά την εκτόξευσή του.

Ποιες είναι οι συνέπειες του 5G για τους χειριστές κινητής τηλεφωνίας ?

 • Το 5G παραμένει κυτταρική τεχνολογία υψηλής ταχύτητας και αποτελεί “δίκτυο δικτύου”. Η εμπειρογνωμοσύνη και η τεχνογνωσία των φορέων διαχείρισης κινητών δικτύων στην κατασκευή και τη λειτουργία δικτύων θα είναι απαραίτητη για την επιτυχία του 5G.
 • Εκτός από την παροχή υπηρεσιών δικτύου, οι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να αναπτύξουν και να λειτουργήσουν νέες υπηρεσίες IoT.
 • Η εφαρμογή των δικτύων 5G διατηρώντας παράλληλα τα λειτουργικά δίκτυα 3G και 4G θα είναι σίγουρα μια νέα πρόκληση για τους χειριστές σχετικά με την χωρητικότητα συχνότητας στο φάσμα (ειδικά εάν ο τεράστιος όγκος που σχεδιάζεται στο IoT υλοποιηθεί). Οι φορείς εκμετάλλευσης κινητών τηλεφώνων (MNO) θα πρέπει να υποβάλουν το αίτημα και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν ένα νέο φάσμα στην περιοχή συχνοτήτων 6 έως 300 GHz, το οποίο περιλαμβάνει τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές δικτύων.
 • Για να επιτευχθεί ο στόχος μιας καθυστέρησης των 1MS, τα δίκτυα 5G περιλαμβάνουν συνδεσιμότητα για το σταθμό βάσης χρησιμοποιώντας οπτικές ίνες.
 • Από την πλευρά αποταμίευσης, τα δίκτυα 5G θα πρέπει να είναι σε θέση να φροντίζουν τα εικονικά δίκτυα, όπως τα δίκτυα LPLT (χαμηλής ισχύος χαμηλής απόδοσης) για ILE ​​χαμηλής ισχύος. Σε αντίθεση με σήμερα, όπου τα δίκτυα Lora πληρούν αυτό ξεχωριστά 4G ανάγκη.

Η τεχνολογία 5G θα είναι ασφαλής ?

Τα σημερινά δίκτυα 4G χρησιμοποιούν την εφαρμογή USIM για να εκτελέσουν τον ισχυρό αμοιβαίο έλεγχο ταυτότητας μεταξύ του χρήστη και της συνδεδεμένης συσκευής και των δικτύων του.

Η οντότητα που φιλοξενεί την εφαρμογή USIM μπορεί να είναι μια αφαιρούμενη κάρτα SIM ή ένα τσιπ στο πλοίο.

Αυτός ο ισχυρός αμοιβαίος έλεγχος ταυτότητας είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών εμπιστοσύνης.

Οι τρέχουσες λύσεις ασφαλείας είναι ήδη ένας συνδυασμός ασφάλειας στα περίχωρα (η συσκευή) και η ασφάλεια στην καρδιά (το δίκτυο).

Αρκετά στελέχη ασφαλείας θα μπορούν να συνυπάρχουν στο μέλλον και είναι πιθανό ότι το 5G θα επαναχρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες λύσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα για δίκτυα 4G και για το σύννεφο (SES, HSM, πιστοποίηση, OTA και KMS Supply))

Το πρότυπο για τον ισχυρό αμοιβαίο έλεγχο ταυτότητας των δικτύων 5G δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Η ανάγκη για ασφάλεια, προστασία των προσωπικών δεδομένων και εμπιστοσύνης θα είναι τόσο ισχυρή όσο και για το 4G ή ακόμα περισσότερο με τον αυξανόμενο αντίκτυπο των υπηρεσιών IoT.

Τα τοπικά λειτουργικά συστήματα συσκευών δεν μπορούν μόνο να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο δίκτυο, αλλά και να υποστηρίζουν ασφαλείς υπηρεσίες όπως διαχείριση κλήσεων έκτακτης ανάγκης και εικονικά δίκτυα για το IoT.

Ποιες συνέπειες θα έχουν το 5G για τους καταναλωτές ?

Για τους καταναλωτές, το 5G δεν σημαίνει μόνο ένα ταχύτερο κινητό διαδίκτυο, αλλά πάνω απ ‘όλα ακόμη πιο συνδεδεμένα αντικείμενα.

Το αυτοκίνητο και το σπίτι είναι δύο παραδείγματα της Μεγάλης Επανάστασης IoT που ανακοινώνεται, φροντίζεται από τα δίκτυα 5G.

Πώς θα επιταχύνει η τεχνολογία 5G την εμπορία συσκευών IoT με βάση την κυτταρική και όχι την τεχνολογία Wi-Fi ?

Το Wi-Fi είναι μια ασύρματη τοπική τεχνολογία δικτύου, περιορισμένη στο εύρος λειτουργίας της και πολύ περιορισμένη ταχύτητα και λανθάνουσα κατάσταση.

Πολλές υπηρεσίες IoT απαιτούν περισσότερη παρουσία, περισσότερη κινητικότητα και περισσότερη απόδοση όσον αφορά την ταχύτητα και το χρόνο απόκρισης.

Το 5G θα καταστήσει δυνατή ένα πραγματικό οικοσύστημα IoT.

Πώς θα αλλάξει η χρήση των δικτύων 5G στον κόσμο?

Χάρη στο 5G, η “αντίληψη” της ταχύτητας, ο άμεσος χρόνος απόκρισης και απόδοσης για το IoT θα γίνει πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, η αναμενόμενη επιτυχία του αυτοκινήτου χωρίς οδηγό θα είναι δυνατή μόνο όταν είναι διαθέσιμα τα δίκτυα 5G.

Κατεβάστε το infographic

5G SIM

Ανακαλύψτε τον ορισμό και τα οφέλη ενός 5G SIM για 5G Virtualized Networks.

5G μεγάλα δεδομένα

Φτάνοντας 5G “Οροπέδιο παραγωγικότητας”

Οι μεγάλες αναλύσεις δεδομένων, η μηχανική μάθηση και το AI είναι κρίσιμες για τους παρόχους υπηρεσιών να κυριαρχήσουν στην επιχειρησιακή πολυπλοκότητα 5G.

Κατεβάστε το infographic

Ένα νέο μοντέλο εμπιστοσύνης για την εποχή 5G

Οι περιπτώσεις χρήσης 5G θα προσφέρουν νέες απαιτήσεις στους τομείς αποθήκευσης, υπολογισμού και δικτύου και θα εισαγάγουν νέους κινδύνους για την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων των επιχειρήσεων και των χρηστών. Αυτή η Λευκή Βίβλος παρέχει τις συστάσεις του Gemalto για την αντιμετώπιση αυτών των νέων προκλήσεων και την οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου εμπιστοσύνης για την εποχή 5G.

Τι είναι 5g?

Βίντεο: αυτό

Η απίστευτη πρόοδος έχει σημειωθεί στον τομέα της ασύρματης τεχνολογίας σε μόνο σαράντα χρόνια. Στην πραγματικότητα, πρόκειται να πάμε στην πέμπτη γενιά ασύρματων επικοινωνιών: 5G. Το Κέντρο Έρευνας για τις Επικοινωνίες (CRC), το κύριο ερευνητικό εργαστήριο της κυβέρνησης του Καναδά που ειδικεύεται σε προχωρημένες τηλεπικοινωνίες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη 5G στον Καναδά, έτσι ώστε οι Καναδοί να μπορούν να επωφεληθούν από συστήματα, τεχνολογίες και περισσότερες σύγχρονες εφαρμογές στις τηλεπικοινωνίες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η πρώτη γενιά ασύρματης τεχνολογίας, 1G, μας έδωσε πρόσβαση σε ασύρματα τηλέφωνα (κινητές επικοινωνίες). Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιήθηκαν μόνο για να μιλήσουν και η χωρητικότητα μετάδοσης δεδομένων ήταν σχεδόν μηδενική. Ήταν παράλληλα με άλλες ασύρματες τεχνολογίες, αλλά δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ αυτών των διαφόρων τεχνολογιών, οι οποίες δεν κατάφεραν να “επικοινωνήσουν” μεταξύ τους.

Με το 2G, η δεύτερη γενιά που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η ποιότητα του ήχου καθώς και η ασφάλεια και η ικανότητα των κινητών τηλεφώνων μας έχουν αυξηθεί σημαντικά. Αυτό κλώτσησε κινητά υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα κειμένου. Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τους τηλεργασίες τους με κινητά τηλέφωνα, επειδή θα μπορούσαν τώρα να στείλουν μηνύματα κειμένου απευθείας στους ανθρώπους.

Τα δίκτυα 3G μας επέτρεψαν να επωφεληθούμε από μεταδόσεις υψηλής ταχύτητας, πρόσβαση πολυμέσων και παγκόσμια έλλειψη στέγης. Με άλλα λόγια, τα ασύρματα τηλέφωνα μας επέτρεψαν να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με το δίκτυο σε περισσότερα μέρη και να επικοινωνούμε με μεγαλύτερες αποστάσεις.

Χάρη στην ταχύτερη συνδεσιμότητα και με χαμηλότερο κόστος στο Διαδίκτυο, το 4G ευνόησε την έναρξη νέων εφαρμογών και νέων υπηρεσιών. Έδωσε τη δυνατότητα να στείλετε δεδομένα, να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, να παρακολουθήσετε, να μεταδώσετε και να στείλετε βίντεο, να ακούσετε τη συνεχή μουσική εκτός από την πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα και πολλές άλλες εφαρμογές στα smartphones μας.

Το 5G θα μετατρέψει βαθιά τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες, ανοίγοντας το δρόμο προς το δίκτυο των μελλοντικών γενεών που θα περιλαμβάνουν περισσότερες συσκευές και θα επιτρέψουν ταχύτερες και μεγαλύτερες επικοινωνίες.

“Φανταστείτε ότι είναι Ημέρα του Καναδά”, δήλωσε ο Doris Camire, διευθυντής έρευνας στο CRC. “Ένα σημαντικό πλήθος συγκεντρώθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις στο λόφο του Κοινοβουλίου και όλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο για να στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο και να επικοινωνούν με τη βοήθεια του FaceTime με τους γονείς και τους φίλους τους. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο ποσό δεδομένων. Ο καθένας προσπαθεί να συνδεθεί ταυτόχρονα, αλλά είναι αδύνατο να πάρει ένα μήνυμα επειδή η χωρητικότητα του δικτύου είναι ανεπαρκής. »»

Το 5G θα λύσει το πρόβλημα με τις ανακαλύψεις σε τρεις βασικές περιοχές: συνδεσιμότητα, λανθάνουσα κατάσταση και πλάτος ζώνης.

Εκεί συνδεσιμότης σχετικά με τον αριθμό των συσκευών που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και υπάρχουν ήδη περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια. Εν ολίγοις, είμαστε πιο συνδεδεμένοι από ποτέ, αλλά μέχρι το 2020, ο αριθμός τους θα πρέπει να φτάσει τα 50 έως 100 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές, για παράδειγμα smartphones, κυρίως για να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους. Με την άφιξη του 5G, οι συσκευές και οι μηχανές θα μπορούν να επικοινωνούν όλο και πιο άμεσα μεταξύ τους. Αυτό ονομάζεται Διαδίκτυο των πραγμάτων, δηλαδή η σύνδεση αντικειμένων στο Διαδίκτυο και μεταξύ τους. Αυτό υπάρχει ήδη: Ας πάρουμε για παράδειγμα το θερμοστάτη που συνδέεται με το WiFi, το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θέρμανση ή τον κλιματισμό του σπιτιού σας ή του σαλέ σας, ακόμη και όταν είστε αλλού.

Εκεί αφάνεια, Ή ο χρόνος απόκρισης, ορίζει το χρόνο που παίρνει μια συσκευή, μεταξύ της αποστολής και λήψης δεδομένων, δηλαδή του χρόνου που απαιτείται για τη μετάδοση ενός συνόλου δεδομένων σε ένα δίκτυο σε ένα δίκτυο σε ένα άλλο άτομο. Με 4G, η καθυστέρηση είναι περίπου 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για να μάθετε πόσο γρήγορα είναι, ένα μάτι διαρκεί 0,1 έως 0,4 δευτερόλεπτα, ή από 100 έως 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων με το 5G, θα χρειαστεί ακόμη λιγότερο χρόνο, περίπου ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Για να κατανοήσουμε σωστά τη σημασία, ας σκεφτούμε τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Ένας χρόνος απόκρισης τόσο σύντομος όσο θα χρειαστεί να λαμβάνετε αποφάσεις σε λιγότερο από ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι τρέχετε στον αυτοκινητόδρομο του αυτοκινήτου σας -χωρίς το αυτοκίνητο και ότι ένα ατύχημα συμβαίνει ακριβώς μπροστά σας. Οι αισθητήρες 5G κατά μήκος του δρόμου θα μεταδίδουν αμέσως αυτές τις πληροφορίες στο αυτοκίνητό σας, γεγονός που θα το επικοινωνούσε με το αυτοκίνητο πίσω σας και ούτω καθεξής, προειδοποιώντας κάθε αυτοκίνητο του κινδύνου και ενδεχομένως αποφεύγοντας ένα άλλο ατύχημα ή ένα σωρό επάνω.

Μεγαλύτερος εύρος ζώνης Για το 5G θα επιτρέψει πολύ υψηλές ταχύτητες λήψης για νέες εφαρμογές, όπως 360 -degree και 3D συνεχής αναπαραγωγή βίντεο. Η εμπειρία στην τάξη θα μετατραπεί: θα είναι πιο ρεαλιστική, εντυπωσιακή και διαδραστική επειδή τα κράνη ακρόασης θα είναι κινητά και δεν θα συνδεθούν με έναν υπολογιστή. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή της συνομιλίας με άλλους μαθητές σε εικονικά περιβάλλοντα. Μπορούμε να μελετήσουμε την ιστορία με το περπάτημα στους δρόμους των παλαιών πολιτισμών.

Το 5G θα είναι ένα εντελώς νέο και ευπροσάρμοστο δίκτυο, εξασφαλίζοντας τη διεπαφή με όλες τις τρέχουσες γενιές και την εξέλιξη των ασύρματων τεχνολογιών που έρχονται. Ταχύτερη και πιο ευέλικτη, θα επιτρέψει τη σύνδεση δισεκατομμυρίων νέων συσκευών μεταξύ τους. Τα ερευνητικά έργα CRC επικεντρώθηκαν σε σημαντικές προκλήσεις, με στόχο τη γνώση των αρχών χρήσης του φάσματος, βρίσκοντας πιο συνετό και καινοτόμα μέσα για να επωφεληθούν από τους τρέχοντες πόρους φάσματος και να αυξήσουν την ασύρματη επικοινωνία μας, θα βοηθήσουν τον Καναδά να είναι παγκόσμιος ηγέτης στο 5G.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ερευνητικές μας δραστηριότητες στο 5G, καθώς και στα άλλα ερευνητικά μας έργα που επικεντρώθηκαν στις μεγάλες προκλήσεις CRC και τις δυνατότητες συνεργασίας.