Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 εξουσιοδοτημένη στη Γαλλία – Κορύφη και Πρόληψη ρουτίνας με MMA Z�, αυτόνομα αυτοκίνητα: οδήγηση χωρίς χέρια τώρα επιτρέπονται

Αυτόνομα αυτοκίνητα: αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 τώρα εξουσιοδοτημένη στη Γαλλία

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, είναι θεωρητικό δυνατό να οδηγήσετε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στη Γαλλία. Ωστόσο, το νομικό πλαίσιο οδηγεί σε κάποια απροθυμία μεταξύ των κατασκευαστών. Ποιες είναι οι διαφορετικές αυτόνομες συμπεριφορές ? Υπό ποιες συνθήκες μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Auto Pilot Auto ? Απαντήσεις σε αυτό το άρθρο !

Αυτόνομο επίπεδο αυτοκινήτου 3

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, είναι δυνατόν να οδηγήσετε ενεργοποιώντας ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης που επιτρέπει την απελευθέρωση του τιμονιού στο τιμόνι.

Εάν από τις 14 Ιουλίου 2022, είναι δυνατή η ανεξάρτητη Επίπεδο 3 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθούσε να επιβεβαιώνεται σε εθνικό επίπεδο για κάθε χώρα. Έχει γίνει από την 1η Σεπτεμβρίου στη Γαλλία.

Τι είναι η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 ?

Μέχρι τότε, μόνο η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 εγκρίθηκε στη Γαλλία. Αυτό το επίπεδο επέτρεψε τη χρήση του προσαρμοστικού ελέγχου Cruise και βοηθώντας την υποστήριξη στην πίστα, αλλά ανάγκασε τον οδηγό να κρατήσει τα χέρια του στο τιμόνι.

Επίπεδο 3, επιτρέπει στον οδηγό να αφήσει το τιμόνι και να αφήσει το όχημα να διαχειριστεί μόνο, το σύστημα που διαχειρίζεται μια μεγάλη πλειοψηφία των ενεργειών που σχετίζονται με την οδήγηση.

Ωστόσο, ο οδηγός πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση και σε περίπτωση προβλήματος, πρέπει να είναι σε θέση να επαναλάβει τον τροχό εάν είναι απαραίτητο. Επομένως, το επίπεδο 3 δεν επιτρέπει στον οδηγό να κοιμηθεί, αλλά για παράδειγμα τον εξουσιοδοτεί να συμβουλευτεί το τηλέφωνό του.

Qοι συγκεκριμένες συνθήκες χρήσης για την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 ?

Έχει δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για την εποπτεία αυτού του ημιαυτόνομου σωλήνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Το όχημα βρίσκεται σε δρόμο απαγορευμένο για πεζούς και ποδηλάτες και με κεντρικό διαχωριστή,
  • Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος δεν υπερβαίνει τα 60 km/h,
  • Ο οδηγός πρέπει να είναι σε θέση να ανακτήσει τον έλεγχο του οχήματός του ανά πάσα στιγμή.

Σε περίπτωση ατυχήματος όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργικότητα, είναι ο κατασκευαστής που θα θεωρηθεί υπεύθυνος και όχι ο οδηγός του οχήματος. Από την άλλη πλευρά, εάν το σύστημα χρησιμοποιείται εκτός των εξουσιοδοτημένων καταστάσεων ή εάν το ατύχημα εμφανιστεί λόγω μη συμμόρφωσης με τον κωδικό αυτοκινητόδρομου από τον οδηγό, είναι αυτός που θα είναι υπεύθυνος.

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 ?

Επί του παρόντος, μόνο 2 μοντέλα αυτοκινήτων είναι συμβατά με την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3: Mercedes-Benz Eqs και Class S. Ωστόσο, αυτά τα δύο μοντέλα δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία στους δρόμους της Γαλλίας.

Με άλλα λόγια, εάν η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 εξουσιοδοτείται στη Γαλλία υπό ορισμένες προϋποθέσεις, κανένα αυτοκίνητο μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να έχει εγκριθεί για αυτήν την οδήγηση στη χώρα.

Αυτόνομα αυτοκίνητα: αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 τώρα εξουσιοδοτημένη στη Γαλλία

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, είναι θεωρητικό δυνατό να οδηγήσετε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στη Γαλλία. Ωστόσο, το νομικό πλαίσιο οδηγεί σε κάποια απροθυμία μεταξύ των κατασκευαστών. Ποιες είναι οι διαφορετικές αυτόνομες συμπεριφορές ? Υπό ποιες συνθήκες μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Auto Pilot Auto ? Απαντήσεις σε αυτό το άρθρο !

Αυτόνομα αυτοκίνητα: αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 τώρα εξουσιοδοτημένη στη Γαλλία

Τα διαφορετικά επίπεδα αυτόνομης οδήγησης

Ένα αυτόνομο αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και κάμερες που ανακτώνται πληροφορίες Για τη λήψη αποφάσεων προσαρμοσμένων στην κατάσταση.

Υπάρχουν 5 επίπεδα αυτονομίας οχημάτων. Εδώ είναι ένας πίνακας για να καταλάβετε πώς συνίσταται κάθε επίπεδο:

Επίπεδα Ρόλος οδηγού Ρόλος του αυτοκινητιστικού πιλότου
Επίπεδο 1 Ο οδηγός έχει τον έλεγχο του οχήματος, επιταχύνει, επιβραδύνεται, παρακολουθεί τη διαδρομή ECT .. Αυτά είναι εργαλεία βοήθειας οδήγησης όπως το cruise control, abs ect ..
Επίπεδο 2 Ο οδηγός παρακολουθεί τον δρόμο καθώς και το όχημα σε περίπτωση προβλήματος Το σύστημα επιταχύνει, φρένα και μπορεί να κατευθύνει το όχημα σε ορισμένα τμήματα των δρόμων
Επίπεδο 3 Ο οδηγός πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση προβλήματος Το όχημα διαχειρίζεται την επιτάχυνση και το φρενάρισμα καθώς και το δρόμο σε ορισμένες μερίδες
Επίπεδο 4 Καμία ενέργεια Το σύστημα φροντίζει τα πάντα σε ορισμένους δρόμους
Επίπεδο 5 Καμία ενέργεια Το σύστημα φροντίζει τα πάντα σε οποιοδήποτε δρόμο

Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 ισχύει στην Ευρώπη από τις 14 Ιουλίου, ήταν δυνατό στη Γαλλία από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Κάθε χώρα είναι δωρεάν ή όχι για να ρυθμίσει την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων και να καθορίσει τις συνθήκες αυτών.

Ποιες είναι οι συνθήκες για την ενεργοποίηση της αυτόνομης οδήγησης στη Γαλλία ?

Η γαλλική νομοθεσία έχει επιβάλει συνθήκες ειδικές για τη χρήση της λειτουργίας Auto Pilot:

  • Να είστε σε ένα δρόμο απαγορευμένο για ποδήλατα και πεζούς που χωρίζονται από κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης,
  • Η ταχύτητα του οχήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 km/h,
  • Ο οδηγός πρέπει να είναι σε θέση να ανακτήσει τον έλεγχο του οχήματος ανά πάσα στιγμή.

Η μέγιστη ταχύτητα οδήγησης χωρίς τα χέρια θα πρέπει να αλλάξει τους επόμενους μήνες, επειδή η Γαλλία σχεδιάζει να υιοθετήσει νέους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών που θα επιτρέψουν κυκλοφορούν έως και 130 χλμ./.

Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερβαίνουν αυτόματα τα οχήματα.

Αυτόνομα αυτοκίνητα: Το ζήτημα της ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος

Στη Γαλλία, όταν ενεργοποιείται το αυτόνομο σύστημα οδήγησης και οι συνθήκες εφαρμογής γίνονται σεβαστά, Είναι ευθύνη του κατασκευαστή που ασχολείται.

Προς το παρόν, κανένα όχημα δεν είναι συμβατό με την οδήγηση χωρίς χέρια επιπέδου 3.

Τα μόνα οχήματα που είναι συμβατά με αυτό το επίπεδο αυτονομίας είναι η Mercedes και η Tesla.

Για τη Mercedes, δύο μοντέλα αφορά: Κατηγορία S και EQs που διαθέτουν αυτόματη επιλογή πιλότου. Ο εκπρόσωπος της μάρκας ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη με τις αρχές, αλλά ότι η Γαλλία δεν ήταν ακόμη στην ημερήσια διάταξη.

Από την πλευρά του Tesla, ο Αμερικανός κατασκευαστής είναι απρόθυμος λόγω της ευθύνης του κατασκευαστή σε περίπτωση ατυχήματος.

Επομένως, η Γαλλία δεν είναι ακόμη έτοιμη να δει τα αυτόνομα αυτοκίνητα να ταξιδεύουν.