Τέλος των θερμικών αυτοκινήτων το 2035: Ευρώπη Αντίστροφη, Αυτοκίνητη: Η ΕΕ επικυρώνει το τέλος των θερμικών κινητήρων το 2035 | Euronews

Αυτοκίνητο: Η ΕΕ επικυρώνει το τέλος των θερμικών κινητήρων το 2035

Προς το παρόν, αυτοί οι ομολόγοι απέχουν πολύ από την ικανοποίηση της Γερμανίας. Ωστόσο, ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών Volker Wissing δεν έριξε αμέσως την πρόταση. Αντίθετα, αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα στα μάτια του. Πρόσθετες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν ακόμα στο κείμενο σύμφωνα με αυτόν, Και είναι αισιόδοξος να οδηγήσει σε τελική συμφωνία πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την Πέμπτη.

Τέλος θερμικών αυτοκινήτων το 2035: Αντίστροφη Ευρώπη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μοιράζονται το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το αντίγραφο της για την απαγόρευση των θερμικών αυτοκινήτων. Η πώληση τους θα εγκριθεί τελικά μετά το 2035, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν αποκλειστικά συνθετικά καύσιμα.

Τέλος θερμικών αυτοκινήτων το 2035: Αντίστροφη Ευρώπη

Συμφωνία συνθετικού καυσίμου UE

Οι εντάσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τέλος των θερμικών αυτοκινήτων το 2035 στη διαδικασία ηρεμίας ? Σε κάθε περίπτωση, Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει το Βερολίνο πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Υπενθύμιση, ενώ ο νόμος θα υιοθετηθεί οριστικά στις αρχές Μαρτίου, η Γερμανία δημιούργησε την έκπληξη καταθέτοντας τον κτηνίατρό του … de facto αναστέλλοντας τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία. Οι γείτονές μας από όλο το Ρήνο θα δουν μόνο τη θέση τους μία κατάσταση: ενσωματώστε πρόσθετες δεσμεύσεις υπέρ των συνθετικών καυσίμων.

Το γερμανικό flip-flop εμπνευσμένο μετά από άλλες χώρες για να αμφισβητήσει την υποστήριξή τους για το κείμενο, κυρίως την Ιταλία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία ή την Πολωνία. Για να τερματιστεί η αιμορραγία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διπλώθηκε τελικά στις απαιτήσεις του Βερολίνου.

Η Ευρώπη προσφέρει μια πρώτη έκδοση του κειμένου ευνοϊκού για τα συνθετικά καύσιμα

Αυτό το 14 Μαρτίου, το ίδρυμα έχει υποσχεθεί να υποβληθεί στην ψηφοφορία μια τροποποιημένη έκδοση του νόμου, η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα εξελίξεις σχετικά με το ηλεκτρονικό καύσιμο. Ακρίβεια, Ένα πρώτο σχέδιο έχει ήδη προταθεί από την Επιτροπή.

Όπως καθορίζουν οι συνάδελφοί μας από το Reuters, αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει εξουσιοδότηση πωλήσεων για θερμικά αυτοκίνητα μετά το 2035, με μία προϋπόθεση: ότι χρησιμοποιούν μόνο συνθετικά καύσιμα. Αυτή η επανεγγραφή του έργου προτείνει ειδικότερα Η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας οχημάτων στην ευρωπαϊκή ταξινόμηση, αφιερωμένη στα αυτοκίνητα που λειτουργούν μόνο σε ηλεκτρονικό καύσιμο.

Στην πραγματικότητα, αυτή η πρόταση περιλαμβάνει πολλά πράγματα:

  • Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να αναπτύξουν θερμικούς κινητήρες ικανούς να διακρίνουν μεταξύ ορυκτών και συνθετικών καυσίμων
  • Αυτοί οι κινητήρες πρέπει να αποτρέπουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων
  • Η παραγωγή του ηλεκτρονικού καυσίμου πρέπει να αυξηθεί δραστικά για να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες

Δεν είναι ακόμα αρκετό για τη Γερμανία

Προς το παρόν, αυτοί οι ομολόγοι απέχουν πολύ από την ικανοποίηση της Γερμανίας. Ωστόσο, ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών Volker Wissing δεν έριξε αμέσως την πρόταση. Αντίθετα, αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα στα μάτια του. Πρόσθετες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν ακόμα στο κείμενο σύμφωνα με αυτόν, Και είναι αισιόδοξος να οδηγήσει σε τελική συμφωνία πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την Πέμπτη.

“” “Μας ενδιαφέρει η ταχεία διευκρίνιση, αλλά πρέπει να είναι σταθερή και περιοριστική. Εξετάζουμε προσεκτικά την ερώτηση “, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου. “” “Οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ της Επιτροπής και των γερμανικών αρχών “, είπε η επιτροπή.

  • Μοιραστείτε μετοχή ->
  • Tweeter
  • Μερίδιο
  • Αποστολή σε έναν φίλο

Αυτοκίνητο: Η ΕΕ επικυρώνει το τέλος των θερμικών κινητήρων το 2035

Από το 2035, η βενζίνη, τα οχήματα ντίζελ και τα υβρίδια θα δώσουν τη θέση τους στα ηλεκτρικά οχήματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έληξε τη Δευτέρα σε τρεις εβδομάδες ψυχοδράματος που συνδέεται με το γερμανικό αποκλεισμό και επικύρωσε το τέλος των θερμικών κινητήρων σε νέα αυτοκίνητα από το 2035, κεντρικό μέτρο του κλιματικού σχεδίου των 27.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έληξε τη Δευτέρα σε τρεις εβδομάδες του ψυχοδράματος που συνδέεται με Γερμανική απόφραξη Και επικύρωσε το τέλος των θερμικών κινητήρων σε νέα αυτοκίνητα από το 2035, κεντρικό μέτρο του κλιματικού σχεδίου των 27.

Το κείμενο θα συνιστά νέα αυτοκίνητα για να μην εκπέμπει πλέον CO2 **, στην πραγματικότητα απαγορεύοντας τη βενζίνη, το ντίζελ και τα υβριδικά οχήματα, προς όφελος όλων των ηλεκτρικών.**

ΕΝΑ “Μεγάλη υποστήριξη” βρέθηκε μεταξύ των πρεσβευτών των 27 χωρών μελών στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε τη σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Δέχτηκαν ότι αυτοί οι ιστορικοί κανονισμοί είναι “Βάλτε την ημερήσια διάταξη” μιας συνάντησης την Τρίτη των Υπουργών Ενέργειας για επίσημη υιοθεσία, το τελικό στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας.

Αυτό το κείμενο αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού στόχου της ουδετερότητας του άνθρακα το 2050. Σηματοδοτεί το τέλος μιας βιομηχανικής εποχής. Για περισσότερο από έναν αιώνα, η παλιά ήπειρος, το λίκνο των αριστοκρατικών εμπορικών σημάτων, κυριάρχησε στην καινοτομία αυτοκινήτων. Στην καρδιά της τεχνογνωσίας, οι θερμικοί κινητήρες θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.

Μπλοκάρισμα του Βερολίνου

Το Βερολίνο είχε εκπλήξει τους συνεργάτες του στις αρχές Μαρτίου παρεμποδίζοντας τους κανονισμούς όταν είχε ήδη εγκριθεί στα μέσα Φεβρουαρίου από τους ευρωβουλευτές που συγκεντρώθηκαν στην Ολομέλεια, μετά από πράσινο φως από τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Για να δικαιολογήσει το flip-flop της, εξαιρετικά σπάνιο σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, η Γερμανία είχε ισχυριστεί από την Επιτροπή ότι παρουσιάζει μια πρόταση που ανοίγει το δρόμο για τα οχήματα που λειτουργούν Συνθετικά καύσιμα.

Αυτή η αμφιλεγόμενη τεχνολογία και ακόμα σε εξέλιξη, θα συνίσταται στην παραγωγή καυσίμων από CO2 που προκύπτει από βιομηχανικές δραστηριότητες. Υποστηριζόμενοι από γερμανικούς και ιταλούς κατασκευαστές, θα επέκτεινε τη χρήση θερμικών κινητήρων μετά το 2035.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανία ανακοινώθηκε το Σάββατο έχουν καταλήξει σε συμφωνία Για να ξεκλειδώσετε το κείμενο, το οποίο παραμένει αμετάβλητο. Οι Βρυξέλλες έχουν απλώς αναλάβει για να ανοίξουν το μονοπάτι προς τα συνοπτικά καύσιμα με μεγαλύτερη σαφήνεια σε ξεχωριστή πρόταση που θα πρέπει να επικυρωθεί μέχρι την πτώση του 2024.

Τα οχήματα εξοπλισμένα με κινητήρα καύσης μπορούν να καταχωρηθούν μετά το 2035 εάν χρησιμοποιούν αποκλειστικά ουδέτερα καύσιμα όσον αφορά τις εκπομπές CO2, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών Volker Wissing.

Κατά τη γνώμη πολλών εμπειρογνωμόνων, Τεχνολογία συνθετικών καυσίμων Ωστόσο, έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει στην αγορά και θα αφορά μόνο μια μειοψηφία πολυτελείας στο καλύτερο από περιπτώσεις. Αμφισβητείται από περιβαλλοντικές ΜΚΟ που το θεωρούν δαπανηρό, ενεργειακό -καταναγκασμό και ρύπανση.

Ο νόμος περί Συμβουλίου της ΕΕ το τέλος των νέων οχημάτων θερμικού φωτός το 2035

Στις 28 Μαρτίου 2023, το Συμβούλιο της ΕΕ υιοθέτησε την απαγόρευση το 2035 νέων θερμικών αυτοκινήτων και φορτηγών και καθόρισε τους ενδιάμεσους στόχους όσον αφορά τις εκπομπές CO2.

από τον Intissar El Hajj Mohamed –

Θερμικά οχήματα 2035

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε, στις 28 Μαρτίου 2023, έχοντας υιοθετήσει την απαγόρευση των νέων οχημάτων θερμικού φωτός το 2035. Μέχρι τότε, οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να επιτύχουν δύο ενδιάμεσους στόχους. “Η μείωση των εκπομπών CO2 55 % για νέα αυτοκίνητα και 50 % για νέα φορτηγά από το 2030 έως το 2034 σε σύγκριση με τα 2021 επίπεδα “, έγραψε το Συμβούλιο της ΕΕ σε δελτίο τύπου.

Όσον αφορά αυτούς τους μεσοπρόθεσμους στόχους, η ΕΕ υπόσχεται παρόλα αυτά μια ορισμένη ευελιξία. Έτσι, “ένας ρυθμιστικός μηχανισμός κινήτρων για οχήματα μηδενικών ή αδύναμων εκπομπών (ZLEV) θα είναι σε ισχύ από το 2025 έως το τέλος του 2029, αναφέρει λεπτομερώς το Συμβούλιο της ΕΕ. Ως μέρος αυτού του μηχανισμού, εάν ένας κατασκευαστής επιτύχει ορισμένους στόχους για την πώληση οχημάτων με μηδενικές ή αδύναμες εκπομπές, μπορεί να ανταμειφθεί με λιγότερο αυστηρούς στόχους από την άποψη του CO2. Το κατώφλι έχει οριστεί στο 25 % για αυτοκίνητα και 17 % για φορτηγά. »»

Τέλος του Θερμικού το 2035: Μια αναμενόμενη πρόταση για συνοπτικά καύσιμα

Όσον αφορά τα συνοπτικά καύσιμα (ή “e-fuels”), το Συμβούλιο της ΕΕ δείχνει ότι μετά από “διαβούλευση των ενδιαφερομένων, η Επιτροπή θα παρουσιάσει πρόταση για την καταχώριση οχημάτων που λειτουργούν αποκλειστικά με ουδέτερο καύσιμο στο CO2, Μετά το 2035 “. Και αυτό, “Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, εκτός από το πεδίο εφαρμογής των προτύπων που σχετίζονται με τον στόλο του αυτοκινήτου και σύμφωνα με τον στόχο ουδετερότητας του κλίματος της ΕΕ. »»

Ρήτρα αναθεώρησης

Επιπλέον, αυτοί οι κανονισμοί περιλαμβάνουν επίσης “ρήτρα αναθεώρησης”. Αυτή η ρήτρα “προβλέπει ότι το 2026, η Επιτροπή θα σε βάθος την πρόοδο που σημειώθηκε για την επίτευξη των στόχων της μείωσης των εκπομπών 100 % που έχει οριστεί για το 2035 και την πιθανή ανάγκη να τους αναθεωρήσει. “Αυτή η ανασκόπηση θα λάβει υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις, ιδίως όσον αφορά τις επαναφορτιζόμενες υβριδικές τεχνολογίες, και τη σημασία μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης μετάβασης σε μηδενικές εκπομπές”, σημειώνει το Συμβούλιο της ΕΕ.

Τέλος, ο ευρωπαϊκός κανονισμός προβλέπει δύο τελευταία σημεία. Δηλαδή, αφενός, “η σταδιακή μείωση της οροφής των πιστώσεων εκπομπών που μπορούν να λάβουν οι κατασκευαστές για οικολογικές ενδείξεις που μειώνουν τις εκπομπές CO με επαληθεύσιμο τρόπο2 Στο δρόμο, σε μέγιστο 4 g/km ετησίως από το 2030 μέχρι το τέλος του 2034 (που σήμερα έχουν οριστεί σε 7 g/km ετησίως) “. Και, από την άλλη πλευρά, η κατασκευή μιας κοινής ευρωπαϊκής μεθοδολογίας “που θα αναπτυχθεί από την Επιτροπή μέχρι το 2025, για να αξιολογήσει τις εκπομπές CO2 Σε όλο τον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων και των φορτηγών που τοποθετούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και τα καύσιμα και την ενέργεια που καταναλώνονται από αυτά τα οχήματα “. Το Συμβούλιο της ΕΕ υπενθυμίζει επίσης ότι “οι κανονισμοί διατηρούν μια παρεκτροπή για τους κατασκευαστές μικρών όγκων μέχρι το τέλος του 2035. »»