Η γαλλική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων το 2023 – Virta, Automobile: Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκρήγνυνται στη Γαλλία και την Ευρώπη

Αυτοκίνητο: Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκρήγνυνται στη Γαλλία και την Ευρώπη

Contents

Αυτό το σενάριο λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά μέτρα που ισχύουν επί του παρόντος για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό το σενάριο δείχνει ότι οι ενέργειες που έχουν ήδη ληφθεί έχουν αντίκτυπο, αλλά παραμένουν ανεπαρκείς.

Πανόραμα της γαλλικής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων: Στατιστικά και προβλέψεις | 2023

Σε αυτό το ενημερωμένο αρχείο, θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη μέτρηση της εξέλιξης της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη Γαλλία και στην Ευρώπη για να εντοπίσετε τις ευκαιρίες που προσφέρει η ηλεκτρονική κινητικότητα το 2023��

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι είμαστε μόνο στην αρχή της επανάστασης της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες (επαληθευμένες και προερχόμενες) που πρέπει να μετρήσετε τον αντίκτυπο της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη Γαλλία και στην Ευρώπη (και ευρύτερα στον υπόλοιπο κόσμο).

Αυτό θα πρέπει επίσης να βοηθήσει τους πιο περίεργους μεταξύ σας να προβάλλετε καλύτερα τον εαυτό σας για να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η ηλεκτρική κινητικότητα το 2023.

1. Η εξέλιξη της γαλλικής αγοράς μεταξύ 2015 και 2022

Για να κατανοήσουμε πλήρως την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς VE, δίνουμε την προσοχή μας στην εξέλιξη του τομέα στη Γαλλία από το 2015.

Η στροφή του έτους 2020 στη Γαλλία

Μετά από μια σχετικά αργή εκκίνηση (φράγμα τιμών, έλλειψη λύσεων φόρτισης, γενική έλλειψη ωριμότητας εκ μέρους του ευρύτερου κοινού κ.λπ.), η ποσότητα των ηλεκτρικών οχημάτων που καταχωρήθηκαν στη Γαλλία παρουσίασαν σαφή αύξηση κατά τη διάρκεια του έτους 2020, παρά την πανδημία, την οικονομική κρίση και την έλλειψη ημιαγωγών.

Εκεί Πλατφόρμα αυτοκινήτων (PFA) Υποδεικνύει ότι πήγαμε από 185.499 νέες εγγραφές το 2020 σε 459.212 το 2022, από 11 % έως 22 % του μεριδίου αγοράς.

Evose Evolution EV και HR στη Γαλλία 2022

Τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα αντιπροσωπεύουν το 40 % των προθέσεων αγοράς μέχρι το τέλος του 2023

Η Virta διεξήγαγε μια μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα τον Ιανουάριο του 2022 για να γνωρίσει τις προθέσεις αγορών των γαλλικών, γερμανικών, σουηδικών και βρετανών αυτοκινητιστών.

Αποδεικνύεται ότι η Γαλλία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες όπου η ηλεκτρική μετατόπιση φαίνεται να είναι η πιο δυναμική. Πράγματι, το 40 %από αυτούς λένε ότι θέλουν να επενδύσουν σε ένα επαναφορτιζόμενο (26 %) ή υβριδικό (14 %) υβριδικό όχημα τους επόμενους 24 μήνες.

Πιθανή αποκέντρωση

Υποστηρίζεται από φιλόδοξους στόχους, η τάση επιταχύνει

Η επιτάχυνση των πωλήσεων VE καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό χάρη στην υποστήριξη κυβερνητικών πρωτοβουλιών, όπως το Σύνδεσμος Avere Γαλλία .

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε θέσει τον στόχο του πολλαπλασιασμού με 5 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάπτυξη του δικτύου της τερματικής υποδομής επαναφόρτισης μέχρι το τέλος του 2023. Συνολικά, αυτά είναι:

 • κυκλοφορώ 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα
 • εγκαθιστώ 100.000 σημεία επαναφόρτισης προσβάσιμα στο κοινό – Αυτό το καπάκι διασχίστηκε τον Μάιο του 2023 ��

Η ανάπτυξη σημείων φόρτισης εξακολουθεί να γίνεται πιο γρήγορα από την ανανέωση του στόλου στην ηλεκτρική, η οποία θα φιλοξενήσει νέους ηλεκτρο-αυτόματες σε καλές συνθήκες όταν το τέλος της πώλησης θερμικών οχημάτων θα είναι αποτελεσματική το 2035.

2. το ρυθμιστικό πλαίσιο στη Γαλλία και στον κόσμο

Ο στόχος του μηδενικού ζητήματος για το 2050

Οι τελευταίες αναφορές IPCC συνεχίζουν να το υπενθυμίζουν, υπολογίζεται ο χρόνος: πρέπει να αποκηρύξουμε τον τρόπο ζωής μας το συντομότερο δυνατόν για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των οικοσυστημάτων του πλανήτη μας.

Ευτυχώς, αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται σε φιλόδοξους στόχους και μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί για την υποστήριξη της ανάπτυξης βιώσιμων λύσεων και του σεβασμού του περιβάλλοντος μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει τον εαυτό του στόχο να φτάσει στο Ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050. Αυτό προφανώς περιλαμβάνει τη σταδιακή αντικατάσταση των μηχανοκίνητων οχημάτων εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικά οχήματα. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση θερμικών οχημάτων από το 2035.

Το κανονιστικό ημερολόγιο στον κόσμο

Στόχοι ηλεκτρισμού χώρας

Γαλλία

Ο πολλαπλασιασμός του ZFE (περιοχές με χαμηλές εκπομπές)

Οι ζώνες χαμηλής εκπομπής είναι καθορισμένες περιοχές (πόλεις και μητροπολιτικές περιοχές) όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πιο σημαντική. Η κυκλοφορία ορισμένων πολύ ρυπογόνων οχημάτων μπορεί να απαγορευτεί εκεί, προσωρινά ή μόνιμα για να μειωθεί το Ρύπανση λεπτών σωματιδίων. Το ZFES επιβάλλει πιστοποιήσεις με τη μορφή βινιέτας που ονομάζεται Crit’Air, για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στο Μεγάλο Παρίσι, στο Grenoble, Lyon, Rouen και σύντομα Reims και Toulouse. Υπήρχαν σχεδόν 23.000.000 crit’air vignettes που εκδόθηκαν στη Γαλλία στα τέλη Αυγούστου 2022 (που αντιπροσωπεύει το ήμισυ των οχημάτων που κυκλοφορούν).

Για παράδειγμα, η πόλη του Παρισιού (και τα κοντινά προάστια του) στοχεύει να λαμβάνει μόνο μηδενικά οχήματα εκπομπών από το 2030 και έχει ήδη εξαγοράσει τα παλαιότερα (και πιο ρυπογόνα) θερμικά οχήματα (και τα πιο ρυπογόνα οχήματα). Όταν όλα συσσωματώσεις περισσότερων από 150.000 κατοίκων θα ανησυχεί, θα είναι σχεδόν η ρύθμιση Το 40% του στόλου αυτοκινήτων που διακυβεύονται, 40 εκατομμύρια οχήματα.

Ρύθμιση Crit-Air

Οικονομικά κίνητρα

Παράλληλα με τις οικολογικές κυρώσεις που διατίθενται σε οχήματα που υπερβαίνουν ένα ορισμένο επίπεδο εκπομπής CO2 σε G/km, η κυβέρνηση επιθυμεί να προωθήσει την αγορά μικρών ρυπογόνων οχημάτων μέσω οικονομικής βοήθειας.

 1. Από € 1.000 έως € 5.000 για άτομα (για τιμή αγοράς που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα € 47.000)
 2. από € 1.000 έως € 3.000 για εταιρείες

Το μπόνους μετατροπής

Αυτό το ασφάλιστρο χρησιμοποιείται για να βοηθήσει όλους τους Γάλλους, άτομα και επαγγελματίες, να αγοράσουν ένα νέο ή μεταχειρισμένο όχημα Σε αντάλλαγμα για ένα παλιό όχημα .

 • Έως 3.000 ευρώ για την αγορά νέου ή μεταχειρισμένου θερμικού οχήματος
 • Έως 5.000 ευρώ για την αγορά ενός σκουληκιού, της οποίας η αυτονομία στην ηλεκτρική λειτουργία είναι μεγαλύτερη από 50 χλμ. Νέο ή χρησιμοποιείται.

Η απαλλαγή από τον φόρο για τα οχήματα της εταιρείας (τηλεοράσεις)

Υπάρχει ένας φόρος σε οχήματα σταθερής εταιρείας σχετικά με τις εκπομπές CO2. Στην περίπτωση του ver, η απαλλαγή είναι πλήρης και οριστική, ενθαρρυντική ενθαρρυντική εταιρείες να στραφούν σε μη προσκομίσματα οχήματα.

Το δάνειο μηδενικού

Το δάνειο μηδενικού επιτοκίου για άτομα και εταιρείες που βρίσκονται σε ένα ZFE σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα όχημα για να αγοράσετε ένα όχημα που δεν απορρίπτει περισσότερα από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρα, χωρίς να πληρώνετε τόκους.

Πώς να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε μια δραστηριότητα φόρτισης

3. Η εξέλιξη των αγορών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο

Η αύξηση των πωλήσεων επιταχύνει επίσης έξω από τη Γαλλία. Η αγορά VE παίρνει την πορεία της εκθετικής ανάπτυξης στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη.

Flotte των παγκόσμιων οχημάτων Elctric

Με 4,4 εκατομμύρια πωλήσεις το 2022 (+ 60 % σε ένα έτος), το Κίνα κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά. ΜΕΓΑΛΟ’ Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 21 % για πωλήσεις VE , παρακολούθηση ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ , οι οποίοι έχουν επιταχύνει τις πωλήσεις τους + 55 % από το 2021 (το 700 % Electric έχει καλό κατά + 70 %).

Αύξηση για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων-2022

Επιτάχυνση των πωλήσεων ταχύτερα από το αναμενόμενο

Κατά τη διάρκεια του 2022, τα επαναφορτιζόμενα υβρίδια και τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν περάσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ένα άλμα 55 % σε ένα έτος. Η υπηρεσία του IEA προβλέπει ότι 14 εκατομμύρια οχήματα θα πωληθούν το 2023.

Προς το παρόν, περισσότερα από τα μισά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον κόσμο βρίσκονται στην Κίνα.

Σύνολο των πωλήσεων του VE στα βήματα

Ο αντίκτυπος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας του εχθρού στις πωλήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγορεύει τώρα την πώληση αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ από το 2035 για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Επιπλέον, η ρύθμιση του κανονισμού 2019/631 (ΕΕ) πρότυπα επιδόσεων Όσον αφορά τις εκπομπές CO2 προβλέπει ότι εάν ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν σέβεται το στόχο των 95 g CO2/km, πρέπει να καταβάλει πρόστιμο € 95 ανά γραμμάριο πάνω από το όριο, όλα πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό των αυτοκινήτων που πωλεί.

4. Οι διαφορετικοί τρόποι ηλεκτρικής μεταφοράς

Αν το σκεφτούμε φυσικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα Όταν μιλάμε για πράσινη κινητικότητα, πρέπει να σημειωθεί ότι άλλα μέσα μεταφοράς παίρνουν επίσης το δρόμο της ηλεκτροδότησης.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες σε ηλεκτρικά σκούτερ: Όλη η κινητικότητα είναι ηλεκτρισμένη

Η άνοδος της ηλεκτρικής μικρο-κινητικότητας

Η μικρο-κινητικότητα περιλαμβάνει ατομικά ταξίδια και μέσα μεταφοράς, όπως ποδήλατα, σκούτερ, skateboards, hoverboards ή gyroroues (ή μονοκύκλοι). .

Οι ηλεκτρικές λύσεις μικρο-κινητικότητας έχουν βιώσει ισχυρή ανάπτυξη από το 2016. Με 908.000 πωλήσεις και 51 % του συνολικού αριθμού πωλήσεων προσωπικών ταξιδιών (EDP) το 2021, το ηλεκτρικό σκούτερ είναι το πιο διαδεδομένο στη Γαλλία.

Πωλήσεις DEDP

Μεταφορά αγαθών

Το ηλεκτρικό κέρδος προσγειώνεται επίσης στη βιομηχανία μεταφορών αγαθών . Αυτό είναι ένα αποφασιστικό ζήτημα στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, επειδή η εφοδιαστική είναι ένας πολύ σημαντικός πόλος των εκπομπών θερμοκηπίου.

καταχωρίσεις βαρέων βαρών

Νέα κλήση προς δράση

Με περίπου 450 φορτηγά που έχουν εγγραφεί το 2020, η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες (240), αλλά κατηγορεί σημαντική καθυστέρηση στην Κίνα (6.700 εγγραφές το 2020).

Πράσινα δημόσια συγκοινωνία

Οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν πρέπει να ξεπεράσουν και μερικές φορές είναι ακόμη πρωτοπόροι, αφού ορισμένες γραμμές λεωφορείων στην πόλη έχουν πάει στο πράσινο υδρογόνο, όπως το PAU το 2019.

Καταχωρίσεις λεωφορείων

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες λεωφορείων φαίνεται να επιταχύνουν την εγγραφή ηλεκτρικών οχημάτων, παρά την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε το 2018.

Το πρόγραμμα είναι το ίδιο όπως και για τα οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων: η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες (1 χιλιάδες λεωφορεία που καταχωρήθηκαν το 2020), αλλά κατηγόρησαν μεγάλη καθυστέρηση στην Κίνα (78.000 εγγραφές το 2020).

Με λίγα λόγια, είναι ένα Ενθάρρυνση ειδήσεων για τον πλανήτη. Πράγματι, εάν τα βαριά οχήματα μετράνε μόνο για το 10 % των οχημάτων που κυκλοφορούν, αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος των εκπομπών CO2 που παράγονται από τα θερμικά μας οχήματα .

Ο δρόμος είναι ακόμα μεγάλος, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η ηλεκτροδότηση των τρόπων μεταφοράς μας – δύο τροχοί προς την ημι-ρυμουλκούμενος – γίνεται πραγματικότητα.

Για τα λεωφορεία και τα φορτηγά χωρίς ενέργεια, η άσφαλτο θα μπορούσε τελικά να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια επιπλέον, χάρη σε ένα σύστημα επαγωγής με επαγωγή.

5. Η έξυπνη επαναφόρτιση του VE: Μεταξύ των προκλήσεων και των ευκαιριών

Η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων στην κυκλοφορία έχει απτή συνέπεια: πρέπει να οικοδομήσουμε ένα Πλήρες δίκτυο λύσεων φόρτισης.

Έξυπνη επαναφόρτιση: Τι είναι αυτό ? Και πώς λειτουργεί ?

Η έξυπνη επαναφόρτιση του VE (που ίσως γνωρίζετε κάτω από το όνομα αγγλοσαξονικού ονόματος της έξυπνης φόρτισης EV) δεν επαναφέρει απλώς την άνεση της φόρτισης για τους αυτοκινητιστές, επίσης επαναφέρει τα ηλεκτρικά μας δίκτυα.

Πράγματι, η έξυπνη επαναφόρτιση καθιστά δυνατή τη αποφασιστικότητα του ποσότητα ενέργειας Αφιερωμένο στο σκάφος Recharge, σε πραγματικό χρόνο. Ανοίγει επίσης το δρόμο προς τεχνολογίες όπως το V2G (για το όχημα σε πλέγμα), το οποίο Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ενέργεια αποθηκευμένη σε μπαταρίες ηλεκτρικά αυτοκίνητα που συνδέονται με δίκτυο.

Το ήξερες ?

Η αγορά V2G αναμένεται να φτάσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024.

6. Επαναφόρτιση υποδομής (IRVE)

Ενώ ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια, η καμπύλη υποδομής επαναφόρτισης ακολούθησε σχεδόν την ίδια καμπύλη, στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

Ωστόσο, όλα (ή σχεδόν παραμένουν) να κάνουν. L isez: Το μονοπάτι είναι στρωμένο με ευκαιρίες για κατάληψη .

Η Γαλλία έχει περάσει ένα σημαντικό βήμα τον Μάιο του 2023, διασχίζοντας το καπάκι των 100.000 δημόσιων σταθμών φόρτισης που έχουν εγκατασταθεί !

Χάρη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης τερματικών επαναφορτίσεων, ο στόχος είναι τώρα να υπερβεί 200.000 τερματικά σε αστικές περιοχές και στα εδάφη το 2025 και να φλερτάρει με τους 500.000 τερματικούς σταθμούς που αναπτύσσονται μέχρι το 2030.

Ένα πολύ διαφορετικό ευρωπαϊκό δίκτυο φορτίου

Με τα 86 σημεία επαναφόρτισης για 100.000 κατοίκους, η Γαλλία κάνει λιγότερο καλά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 73 σημεία χρέωσης ανά 100.000 κατοίκους .

Περίπου το 60 % των σταθμών φόρτισης συγκεντρώνονται στις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το δίκτυο πολλαπλασιάστηκε με 6 από το 2015 . Μετά το κορυφαίο τρίο, βρίσκουμε στη συνέχεια στις 4 και 5η θέση στην Ιταλία και την Ισπανία που – παρουσίασαν την ισχυρότερη αύξηση το έτος 2022 (+ 223 %).

Διεθνές-πρόσφυγμα-προσαγωγός-5-europe

Πολύ γρήγορη επαναφόρτιση: Το νέο πρότυπο

 • Αυτό είναι ένα στοιχείο άνεσης για τους τρέχοντες ηλεκτρο-αυτόματες.
 • Αυτό είναι ένα επιχείρημα πωλήσεων για τους πιθανούς αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Κατασκευαστές αυτοκινήτων και το κατασκευαστές τερματικών Συνεχίστε να βελτιστοποιείτε τους χρόνους φόρτισης και τώρα είναι σε θέση να προσφέρετε Πλήρεις συνεδρίες φόρτισης σε 30 λεπτά .

Όλο και περισσότερο, η ιδέα είναι να βελτιστοποιήσετε τα ταξίδια σας με μια λύση “Φροντίζω για το πού παίρνω”, αυτό που ονομάζεται επαναφόρτιση στον προορισμό (δηλαδή ενώ πηγαίνω στον κινηματογράφο, κάνω τα ψώνια κ.λπ.Ουσία.

Σταθμοί ταχείας φόρτισης: Η Γαλλία είναι μια μικρή καθυστέρηση στους γείτονές της

Εάν το ademe σχεδιάζει να υποστηρίξει την ανάπτυξη ταχείας επαναφόρτισης δημόσιων τερματικών, του a μέγιστη ισχύς μονάδας τουλάχιστον 50kW, Η Γαλλία έχει μικρή καθυστέρηση σε χώρες όπως η Γερμανία, η Πολωνία ή η Ισπανία.

Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να μετρηθεί με την ποσότητα των σταθμών ταχείας φόρτισης που διατίθενται κατά μέσο όρο ανά τμήμα 100 χλμ. Σε κάθε χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Υποδομή Εναλλακτικών Καυσίμων (AFIR) προβλέπει την εγκατάσταση σημείων γρήγορης χρέωσης στους κύριους δρόμους κάθε 60 χλμ. Ο στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα εκατομμύριο σημεία γρήγορης χρέωσης μέχρι το 2025 και 3,5 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Δύναμη του δικτύου-γραίαΕγκαταστάθηκε η Ευρώπη

Νέα κλήση προς δράση

Μεταξύ 11 και 14 ηλεκτρικών οχημάτων ανά τερματικό στην Ευρώπη μέχρι το 2030

Η επαναφόρτιση A VE απαιτεί χρόνο (περίπου 30 λεπτά για πλήρη επαναφόρτιση σε ένα γρήγορο σταθμό φόρτισης). Για να αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση, συνιστάται από τους ειδικούς να φτάσουν Αναλογία τουλάχιστον 10 VES ανά σταθμό φόρτισης.

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις (μεταξύ των προβλέψεων πωλήσεων και των εγκαταστάσεων φόρτισης) υποδεικνύουν ότι πρέπει να παρατηρούμε μεταξύ 11 και 14 ηλεκτρικών οχημάτων ανά δημόσιο σταθμών φόρτισης μέχρι το 2030.

Μεγέθυνση στο πρόγραμμα δυσμενών

Ξεκίνησε το 2016, το Ανεπιθύμητο πρόγραμμα Άτομα και επαγγελματίες για τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Το πρόγραμμα δυσμενούς στα στοιχεία

 • Στόχος 100.000 τερματικών εγκαταστάθηκαν το 2025 (έφτασε το Μάιο 2023)
 • Προϋπολογισμός 320 εκατομμυρίων ευρώ
 • Τέλος του προγράμματος: 2025

Μελέτη περίπτωσης

Μάθετε πώς ένας αφοσιωμένος παίκτης στο λιανικό εμπόριο έχει κάνει την αποταμμισμένη κινητικότητα ένας πυλώνας της πολιτικής της ΕΚΕ και εμπιστεύεται την Virta για την επαναφόρτιση του VE.

7. Ο πραγματικός περιβαλλοντικός αντίκτυπος των ηλεκτρικών οχημάτων

Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε τα πάντα και το αντίθετο σε σχέση με το αποτύπωμα άνθρακα των ηλεκτρικών οχημάτων. Είναι σημαντικό να διακρίνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που συνδέονται με το παραγωγή οχημάτων, επιπτώσεις κατά τη διάρκεια τουΣετ του κύκλου ζωής του.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, είναι πάνω απ ‘όλα μπαταρία προβληματικός. Μολύνει επειδή τα σπάνια μέταλλα είναι δύσκολο να εξαγάγουν είναι απαραίτητα για την κατασκευή της: κοβάλτιο , νικέλιο, μαγγάνιο και, φυσικά, λίθιο

Παρ ‘όλα αυτά, το Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σαφώς χαμηλότερο αντίκτυπο σε σύγκριση με τα θερμικά οχήματα που εκπέμπουν 3 φορές περισσότερα αέρια σφιχτός, Και αυτό, ανεξάρτητα από την προέλευση του ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτείται για τη φόρτωση του FE.

Αυτό είναι σε κάθε περίπτωση αυτό που μια μελέτη που διεξήγαγε το ICCT (Διεθνές Συμβούλιο για την Καθαρή Μεταφορά) αποκαλύπτει από τα στοιχεία που συλλέγονται στην Κίνα, την Ευρώπη, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021.

Εκπομπές αερίου πράσινου αποτελέσματος-2022

Τι γίνεται με την ανακύκλωση της μπαταρίας ?

Αν και ο τομέας είναι ακόμα νέος, η Γαλλία είναι ήδη ικανή να ανακυκλώνει μπαταρίες λιθίου πάνω από 65 %. Όταν μια μπαταρία φτάσει στο τέλος της ζωής, μπορεί να αποσυναρμολογηθεί για να ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος των πολύτιμων μετάλλων που το συνθέτουν.

Η μετάβαση σε όλα τα ηλεκτρικά θα προκαλέσει συμφόρηση του δικτύου ?

Η μετάβαση από θερμικό σε ηλεκτρικό μπορεί να θέσει το γαλλικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας υπό ένταση και θα είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί νέοι πυρηνικοί σταθμοί για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση ?

Ο Προβλέψεις που έγινε από την RTE (δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) δείχνουν ότι ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα σε κυκλοφορία θα ισοδυναμούσαν με ένα Ετήσια κατανάλωση 2,5 Twh , Μεταξύ 10.000 χλμ. και 15.000 χλμ. Ταξιδεύονται με όχημα. Γνωρίζοντας ότι η συνολική ετήσια κατανάλωση στη Γαλλία είναι περίπου 500 TWH, Το μερίδιο της κατανάλωσης ηλεκτρικών οχημάτων είναι περίπου 6 % έως 8 % .

Επί του παρόντος αδύνατο να επιβεβαιωθεί ότι ο αντίκτυπος της ηλεκτροδότησης του στόλου των οχημάτων θα απορροφηθεί εύκολα από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά οι στατιστικολόγοι στον τομέα είναι σίγουροι.

Ένας άλλος λόγος για ανακούφιση, το Τεχνολογία V2G επιτρέπει Μεταβείτε στην ηλεκτρική ενέργεια, μετατρέποντας έτσι το VE σε τροχοί . Εκτιμάται ότι το 30 TWH θα αποθηκεύεται (κατά μέσο όρο) στις μπαταρίες των οχημάτων μοντέρνα στα ηλεκτρικά δίκτυά μας μέχρι το 2040 .

8. Ο ρόλος των κατασκευαστών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων μετατρέπονται σε ηλεκτρική, μερικές φορές αναγκάστηκαν πορεία, αλλά πάντα θεαματικά. Οι Βρυξέλλες έχουν εφαρμόσει πράγματι ένα μέτρο κινήτρων για τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 55 % έως το 2030 (πρόστιμο € 95 ανά γραμμάριο πάνω από το όριο των 95 g CO2/km. Πολλαπλασιασμένο με τον αριθμό των πωλούμενων οχημάτων).

Για να συμμορφωθούν, οι περισσότερες μεγάλες μάρκες (Volkswagen, Audi, Fiat, Renault, Stellantis, Volvo, κλπ.) έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσουν Μόνο 100% ηλεκτρικά οχήματα από το 2030 .

Από 1 εκατομμύριο οχήματα που παράγεται στην ήπειρο (που αντιπροσωπεύει το 7 % της συνολικής παραγωγής), οι κατασκευαστές πρέπει να μεταβούν στο 3,3 εκατομμύρια το 2025. Τα επόμενα χρόνια, η προσφορά θα πρέπει επίσης να αναπτυχθεί, φτάνοντας 175 διαφορετικά μοντέλα . Τελικά, η έναρξη εργοστασίων που αφιερώνεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων θα επιτρέψει τη διευκόλυνση της συναρμολόγησης και, συνεπώς, θα αυξήσει την παραγωγικότητα, γεγονός που θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών.

Η απελευθέρωση αξιόπιστων μοντέλων χαμηλού κόστους θα πείσει αναμφισβήτητα περισσότερα νοικοκυριά σε χαμηλό εισόδημα.

9. Ηλεκτροκίνηση των στόλων οχημάτων

Οι εταιρείες διαδραματίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα. Ένας αυξανόμενος αριθμός από αυτούς επιδιώκουν διαφοροποιούν τις οικολογικές δεσμεύσεις τους (Στρατηγική ΕΚΕ).

Οι εταιρείες έχουν επίσης βρει έναν πολύ καλό τρόπο να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος ( TCO ): Μεταξύ άλλων επειδή το Το κόστος συντήρησης ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι χαμηλότερο από αυτό ενός θερμικού οχήματος (λεπτομέρειες στον δείκτη κόστους κόστους) .

Στη Γαλλία, ο νόμος LOM ενθαρρύνει τις εταιρείες να πράσινο το στόλο τους συνεχώς μέχρι ένα 100 % ηλεκτρικό στόλο μέχρι το 2030. Ο στόχος θα αυξηθεί στο 20 % του ηλεκτρικού στόλου μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024. Δυστυχώς, μια μελέτη T & E France έχει τεκμηριώσει την καθυστέρηση ενός ορισμένου αριθμού εταιρειών στον τομέα αυτό.

Ο Επειδή η αστυνομία Οι πιο φιλόδοξοι βρίσκονται επί του παρόντος στην εφοδιαστική. Ο γερμανός ηγέτης στην παράδοση, DHL, για παράδειγμα, ανέλαβε τη δέσμευση να φτάσει το 70 % των δικών σας παραδόσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου και τελευταίου χιλιομέτρου παράδοσης μέχρι το 2025. Η DB Schenker στοχεύει επίσης στη μείωση των εκπομπών CO2 στο μηδέν στις ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι το 2030.

Όλο και πιο μεγάλοι παίκτες είναι επίσης πολλοί για να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις φόρτισης για να υποστηρίξουν μια όλο και πιο εξοπλισμένη πελατεία με ηλεκτρικά οχήματα.

Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής Hertz ανακοίνωσε στα τέλη του 2021 ότι επρόκειτο να παραγγείλει 100.000 Ve στο Tesla για να πράσινο το στόλο του.

Νέα κλήση προς δράση

10. Προβλέψεις για το 2030 (και πέρα)

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 145 και 230 εκατομμύρια VE θα κυκλοφορήσουν το 2030 (στον κόσμο).

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις είναι πιο επικίνδυνες. Μερικές μελέτες προσπαθούν Εκτιμήσεις για το 2050 όπου είναι ζήτημα 670 εκατομμυρίων VE στην κυκλοφορία παγκοσμίως (που αντιπροσωπεύει περίπου το 31 % του παγκόσμιου στόλου που εκτιμάται σε αυτή την ημερομηνία).

Μια μεγάλη διαφορά είναι αναμενόμενη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και των αναδυόμενων χωρών, η προσαρμογή των ηλεκτρικών οχημάτων να είναι πιο αργά.

Ευρωπαϊκή ατμομηχανή ?

Τους πολύ φιλόδοξους προσανατολισμούς του Ευρωπαϊκό πράσινο New Deal προβλέπει ότι η ήπειρος είναι επικεφαλής τα επόμενα χρόνια. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ζωτικής σημασίας, ώστε η Ευρώπη να μπορεί να δημιουργήσει το καθεστώς της ηγέτη της.

Ο πρώτος Το αντικειμενικό σύνολο είναι να φτάσει τα 14 εκατομμύρια VES σε κυκλοφορία το 2025 . Μετά από αυτό το ανώτατο όριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει μεταξύ 33 και 40 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων σε κυκλοφορία μέχρι το 2030.

Εντός της Ευρώπης, οι διαφορές αναμένονται σύμφωνα με τη χώρα. Εκτιμάται στη μελέτη Bloombergnef Evoutlook 2021 ότι η Γερμανία θα φτάσει το 90% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά της κατά 2040 .

Στη Γαλλία, η μελέτη ICCT προβλέπει ότι 5,3 εκατομμύρια ιδιωτικά οχήματα θα κυκλοφορούν το 2028 και 7,4 εκατομμύρια το 2030. Η RTE αναμένει μια ηλεκτροκίνηση του στόλου αυτοκινήτων 95 % μέχρι το 2050 (που αντιπροσωπεύει 36 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα).

Εξέλιξη της αγοράς υγείας του πλανήτη μας

Το μέλλον της αγοράς VES συνδέεται με το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Προβλέπονται τέσσερα σενάρια:

1. Το σενάριο μηδενικής εκπομπής έως το 2050 (Καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050)

Αυτό είναι το πιο φιλόδοξο σενάριο. Αυτό το μοντέλο λαμβάνει υπόψη τις ανισότητες μεταξύ των χωρών και προβλέπει ότι ορισμένα έθνη θα επιτύχουν τους στόχους πριν από τον όρο. Αυτή η εκτίμηση δεν απαιτεί μείωση των εκπομπών εκτός του ενεργειακού τομέα, αλλά αναμένει μείωση των ίδιων αναλογιών αυτών.

2. Το σενάριο των υποσχέσεων (ανακοινωθείσες πολιτικές)

Αυτό το σενάριο λαμβάνει υπόψη τις δεσμεύσεις των διαφόρων κυβερνήσεων μέσω του πλανήτη μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα τους, ιδίως στο πλαίσιο του Συμφωνίες του Παρισιού . Ο στόχος είναι να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 ° C. Αυτό το σενάριο δείχνει επίσης το κενό που υπάρχει μεταξύ των υποσχέσεων που έγιναν και των δραστικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να τα καταστήσουν.

3. Το σενάριο των σημερινών δεσμεύσεων (αναφερόμενη αστυνομία)

Αυτό το σενάριο λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά μέτρα που ισχύουν επί του παρόντος για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό το σενάριο δείχνει ότι οι ενέργειες που έχουν ήδη ληφθεί έχουν αντίκτυπο, αλλά παραμένουν ανεπαρκείς.

4. Το σενάριο της βιώσιμης ανάπτυξης (βιώσιμη ανάπτυξη)

Λιγότερο φιλόδοξο από αυτό του μηδενική εκπομπή, Αυτό το σενάριο φαντάζει έναν κόσμο όπου θα μπορούσαμε να παρέχουμε καθολική πρόσβαση σε προσιτές, αξιόπιστες, ανθεκτικές και σύγχρονες ενεργειακές υπηρεσίες μέχρι το 2030. Αυτό το μοντέλο βασίζεται επίσης σε μια ισχυρή ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την πρόκληση να μειωθεί σημαντικά η ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, ο στόχος μηδενικών εκπομπών θα επιτευχθεί στις δυτικές χώρες το 2050, στην Κίνα το 2060 και το 2070 για τον υπόλοιπο κόσμο.

Μια αγορά αναβρασμού

Εάν αυτό δεν συνέβαινε ήδη, θα πρέπει τώρα να έχετε ένα σαφέστερο όραμα για την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη Γαλλία και στον κόσμο.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, περιηγηθείτε στον οδηγό μας για να τοποθετήσετε και να πιείτε τη δραστηριότητα φόρτισης VE.

Έχετε ήδη ένα έργο στην επαναφόρτιση του VE ? Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσετε μια δωρεάν διαβούλευση ! Θα επιστρέψουμε σε εσάς το συντομότερο δυνατό.

Παρουσίαση eBook Back-end Virta Solution

Το ήξερες ?

Το Virta επισημαίνεται από το ανεπιθύμητο πρόγραμμα και μπορεί να φροντίσει το αρχείο επιχορήγησης και να σας υποστηρίξει το έργο εγκατάστασης των σημείων επαναφόρτισης σας.

Αυτοκίνητο: Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκρήγνυνται στη Γαλλία και την Ευρώπη

Αυτοκίνητο: Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκρήγνυνται στη Γαλλία και την Ευρώπη

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσαν σαφή αύξηση τον Μάιο και τώρα αντιπροσωπεύουν το 13,8 % των ευρωπαϊκών πωλήσεων, έναντι λιγότερο από 10 % τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών (ACEA). Οι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας έχουν εκραγεί κυρίως στις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και η αμερικανική Tesla αντιπροσωπεύει τώρα το 2,6 % του μεριδίου αγοράς.

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται το καλύτερο -πουλές στον κόσμο για πρώτη φορά, ανακαλύψτε το Top 5
Το μοντέλο Tesla υπερβαίνει το Toyota Corolla στα καλύτερα αυτοκίνητα που πωλούν στον κόσμο

Ένα αυτοκίνητο που πωλείται από τέσσερα είναι ένα υβριδικό

Ενώ η ΕΕ επικυρώθηκε στα τέλη Μαρτίου το τέλος της πώλησης θερμικών κινητήρων το 2035, τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα έπεσαν, ωστόσο, παραμένουν στην πλειοψηφία μεταξύ νέων εγγραφών (36,5 %). Τα υβρίδια είναι τα δεύτερα και τώρα αντιπροσωπεύουν το 25 % των πωλήσεων (+1,8 βαθμούς σε διάστημα ενός έτους). Οι πωλήσεις επαναφορτιζόμενων υβριδίων (τα οποία μπορούν να συνδεθούν σε υποδοχή ή τερματικό) συνεχίζουν την πτώση τους (-0,6 %), που τιμωρούνται από τη Γερμανία, οι οποίες μειώνουν τις επιδοτήσεις σε αυτόν τον τύπο κινητήρα.

Automobile: Το ηλεκτρικό Peugeot 208 που παρήχθη σύντομα στη Γαλλία ?

Το Peugeot 208 κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Σλοβακία, στο εργοστάσιο Trnava. 50.000 μονάδες πωλήθηκαν το 2022

Πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη με ενέργεια

Οι εγγραφές εξακολουθούν να αυξάνονται

Σε γενικές γραμμές, η καταχώριση νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη που καταγράφηκε τον Μάιο ενός δέκατου διαδοχικού μήνα ανάπτυξης, στο +18,5 %, αλλά εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερη από το ένα τέταρτο στο προσκήνιο. Σχεδόν ένα εκατομμύριο νέα ιδιωτικά οχήματα τέθηκαν στους δρόμους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο μήνα.

A Audi A 7, Ferrari 330 GT, 105.000 ευρώ σε μετρητά … Δύο Βέλγοι που καταδικάστηκαν για νομιμοποίηση στο La Rochelle

Ένα Audi A 7 είχε ελεγχθεί από τα έθιμα της La Rochelle με 105.000 ευρώ σε μεγάλες περικοπές στο σκάφος. Δύο Βέλγοι δοκιμάστηκαν αυτή την Πέμπτη 1 Ιουνίου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Οι νέες εγγραφές αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξάνονται τον Μάιο (+18,5%)

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μόνιμα από τον Αύγουστο του 2022, ενώ η κρίση Covvi-19, σε συνδυασμό με έλλειψη εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, είχε πολύ σκληρό πλήγμα. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, η αγορά αυξήθηκε κατά 18%, που τραβήχτηκε ιδιαίτερα από τα αλιεύματα της Ισπανίας (+26,9%) και της Ιταλίας (+26,1%).

Volkswagen στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη

Από την αρχή του έτους, η Volkswagen ενίσχυσε σημαντικά τον μεγαλύτερο πωλητή αυτοκινήτων της στην Ευρώπη, βασιλεύοντας το 26,1 % της αγοράς (+1,2 βαθμούς σε ένα έτος) με περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα που πωλούνται, που πωλούνται από το δυναμισμό της τσεχικής μάρκας Skoda του Και η ισπανική αθλητική από το cupra. Ο Γερμανός γίγαντας ακολουθείται από τον Φραγκο-Ιταλικό-Αμερικανό Στελεντίδα (18,9 % της αγοράς, μειώθηκε κατά 1,7 πόντους σε ένα χρόνο), της οποίας η μάρκα Alfa Romeo πήδηξε το 133,8 % σε ένα χρόνο χάρη στα νέα SUVs.

Διεθνής οικονομία Auto-Moto Europe

Η γαλλική Renault φθάνει το 11 % της ευρωπαϊκής αγοράς (+1 σημείο σε ένα έτος), που εξυπηρετείται από το δυναμισμό των αυτοκινήτων με στενό κόστος Dacia, των οποίων οι όγκοι αυξήθηκαν κατά 42,9 % κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους. Η Hyundai-Kia και η Toyota είδαν την αύξηση τους στο 8,8 % και το 6,9 % του μεριδίου αγοράς.

Οι κατασκευαστές ανησυχούν για τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας

Επαναφόρτιση τερματικών: Μονοπρόξ και καζίνο στάθμευσης αυτοκινήτων εξοπλισμένα το 2024!

Η αναγκαστική μετάβαση στο ηλεκτρικό δεν θα είναι ομαλή και φαίνεται ότι οι κατασκευαστές αρχίζουν να φοβούνται.

Οι ανησυχίες σχετικά με την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων πολλαπλασιάζονται στην αγορά αυτοκινήτων.

Μεταξύ των δηλώσεων των επίσημων αντιπροσώπων των διαφόρων εμπορικών σημάτων, μπορούμε να εντοπίσουμε Μια μορφή απαισιοδοξίας συνδέονται με τις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των χαμηλών πωλήσεων.

Πρώτον, η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, τώρα ανησυχούν οι ψήφοι προέρχονται από την αγορά, την ευρωπαϊκή ή την αμερικανική.

Μια γυάλινη οροφή ?

Η δυναμική της αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσε να αρχίσει να επιβραδύνεται και όλα λόγω του Το μειωμένο ενδιαφέρον των πελατών. Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου η αγορά είναι κορεσμένη ?

Μέχρι πρόσφατα, οι προβλέψεις για την εξέλιξη των πωλήσεων φαινόταν πολύ αισιόδοξοι. Το μοντέλο Tesla έγινε ακόμη και το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο στην αρχή του έτους.

Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι αυτό Η αγορά είναι κορεσμένη, Όποιος ήθελε και θα μπορούσε να αγοράσει ένα ηλεκτρικό ήδη το έχει, και οι υπόλοιποι οδηγοί προτιμούν ή ακόμη και πρέπει να μείνουν με θερμικό όχημα.

Και μετά ? Θα χρειαστείτε μια πολύ καλής ποιότητας κρυστάλλινη σφαίρα, επειδή υπάρχουν πολλά σενάρια. Επιπλέον, αυτά δεν είναι ασυμβίβαστα.

Η επιβράδυνση των πωλήσεων μπορεί να προκύψει από τη γενική κατάσταση της αγοράς αυτοκινήτων, η οποία σημειώνει επιβράδυνση που προκαλείται από την αύξηση των τιμών και του κόστους καθώς και Η πτώση στην αγοραστική δύναμη πελάτης.

Η δεύτερη πιθανότητα είναι ότι η ομάδα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – οι πρόδρομοι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου – στεγνώνει και φτάνει στην οροφή.

Τρίτον, θα μπορούσε απλώς να είναι μια προσωρινή αναστολή αγορών, όλα θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Αυτά δεν είναι τα μόνα σενάρια, αλλά πολύ πιθανό.

Απλώς ένα ζήτημα τιμής ?

Η ανάπτυξη του VES συνδέεται στενά με τη διαθεσιμότητα υποδομών και οικονομικών δυνατοτήτων.

Υπάρχει ακόμα Χωρίς φθηνή ηλεκτρική ενέργεια Στην αγορά, εκτός από την άνοιξη της Dacia. Τα ηλεκτρικά σε λιγότερο από € 20.000 είναι δυστυχώς πολύ σπάνια.

Στα επόμενα 18 λιγότερο, θα πρέπει να δούμε το νέο ηλεκτρικό Citroën C3, το Renault 5 καθώς και το ID Volkswagen.2.

Η τιμή τους πρέπει να ταλαντεύεται περίπου 25.000 ευρώ Για τη βασική έκδοση, ακόμα πολύ – αλλά πολύ λιγότερο από τα 35 έως 45.000 ευρώ σήμερα.

Οι κατασκευαστές έχουν λόγους να ανησυχούν και σωστά αναρωτιούνται τι θα συμβεί στη συνέχεια, τι εκφράζουν στις δηλώσεις τους.

Η Linda Jackson έκανε πρόσφατα τον ισχυρισμό ότι είναι η αγορά, ή μάλλον πελάτες, που θα αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για αυτούς.

Ο ιδιοκτήτης του Peugeot είναι φυσικά σωστός, πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν κανένα λόγο να πληρώσουν νέες τεχνολογίες.

Οι ανακοινώσεις των κατασκευαστών φαίνεται επίσης να λαμβάνουν υπόψη αυτά τα σχέδια. Η Peugeot μόλις ανακοίνωσε αυτόΘα κρατούσε κινητήρες εσωτερικής καύσης περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η Mercedes αναθεώρησε το μείγμα της ηλεκτρικής ενέργειας το 2028, η Volkswagen επανεξετάζεται σε έναν κινητήρα θερμότητας και άλλοι κατασκευαστές και ομάδες ενεργούν με παρόμοιο τρόπο.

Όλοι περιμένουν τι θα συμβεί με το πρότυπο Euro 7, από το οποίο η Γαλλία απαιτεί ακύρωση και πώς τα φιλόδοξα σχέδια ηλεκτροδότησης της Ευρώπης θα είναι από το 2035. Σήμερα, δεν είναι πλέον τόσο σίγουρο όσο πριν από λίγα χρόνια ..

Διαβάστε επίσης: